|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 11:57:23   
zmajaz
Kaj pa za starševski dodatek si zaprosila?
Ta pripada VSEM mamicam, ki jim ne pripada porodniška, in sicer za obdobje 1 leta po porodu, v višini 197 eur - pane glede na to, kje in s kom živiš in ne glede na to, kaki so dohodki teh oseb, s katerimi živiš. + seveda otroški dodatek ti pripada, to oboje skupaj je pa več kot štipendija. Pa če vaju da partner obe s hčerko v službi že v sprotno olajšavo, bo dobil, če ima zdaj 1600 neto plače, namesto tega skoraj 1750 eur neto izplačila - teh 150 eur pa lahko da tebi user posted image : torej 197 + 150 + OD, je pa že kar dosti več kot štipendija.

Kako dolgo si pa še sploh upravičena do štipendije?

< Sporočilo je popravil zmajaz -- 17.11.2010 12:03:43 >


_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu ****)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 12:09:47   
zmajaz
Pa če ne koristiš starševskega dodatka, ti svetujem da zelo pohitiš z vlogo, ker če jo vložiš v 30 dneh po rosjtvu otroka, se ti prizna od dne rojstva, če to zamudiš, pa šele z mesecem po oddaji vloge, za nazaj pa več ne dobiš in tisti denar izgubiš.

_____________________________

Ta večja: 05.01.2008
Ta mali: 01.05.2009

(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 12:40:15   
birdy
Jst pa vsega skup sploh ne razumem več. Če punca ma štipendijo, pol nej zdej spremeni naslov ker štipendijo že itak ima. Če pa punca štipendijo šele pridobiva, pol pa sory ampak z dnem ko rodiš gledajo partnerjeve dohodke. Moj primer: leta 2007, avgusta sem rodila hčerko. Do takrat nisem bila nikoli upravičena do štipendije ker so imeli starši previsok dohodek. Ko sem rodila sem končno lahko dobila štipendijo ker je mel moj takrat še fant premajhno plačo. Ves čas, do avgusta leta 2008 sem bila prijavljena pri svojih starših. on pri svojih starših. Torej, še enkrat, ko enkrat dobiš otroka (in če ne greste urejat preživnine, torej ste družina) potem se gledajo partnerjevi dohodki, pa bilokje si prijavljena.
Za starševski dodatek pa tud ni nič važno kje si prijavljen... Pri nama tud hčera ni bila na mojem naslovu prijavljena (kjer pa smo dejansko živeli) pa ni nič narobe s tem. Za bolniško se tko al tko ne moreš it ker si na porodniški, pa še študentka. 
Jah, pri nas smo mel kar čudno vse skup narejeno, ampak nismo (skor) nič profitiral. Vedel smo da gremo poleti 2008 živet v svoje stanovanje v hiši njegovih starših zato smo rabil stalni naslov od tamale pri njemu, zarad vrtca. Poleg tega je njegova občina dala nekaj denarja novorojenčkom, ki jih moja ni. Pred zakonom smo bili pa tako ali tako družina. Sem pa potem leta 2008 tud jst spremenila naslov, no, pa tud priimek.user posted image


_____________________________

Moji otroci - moja sreča
Neli- 4.8.2007
Kristi- 8.2.2009
Lev- 3.12.2010


(odgovor članu zmajaz)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 15:13:11   
petea
zmajaz,
saj sem vedela  user posted image  

samo da mi niso tako blizu vsi podatki, točne številke in zneski, kot so tebi, da bi znala argumentirati, kot znaš to ti.

(odgovor članu birdy)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 16:04:08   
nananaja
Očitno tudi za starševski dodatek ni upala zaprosit, da ne bi izgubila štipendije. Čeprav to prav nič ne vpliva na štipendijo. 

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 16:36:29   
BabyKitty
Lahko povem mojo situacijo, ki je podobna... sem študentka, pdp imam čez nekaj dni in ko sem razmišljala kaj se najbolj splača, sem ugotovila, da je najbolje da ostanem prijavljena na svojem starem naslovu in kot vzdrževani član pri svojem očetu, ki mi plačuje preživnino (v znesku olajšave)... Ker ima zelo visoko plačo, zame dobiva zelo visoko olajšavo, ki je zelo podobna tvoji štipendiji... ima pa tudi moj partner precej visoke dohodke in iz cenzusa odpadem... Torej skupaj s starševskim dodatkom bom dobivala cca. 360 EUR prihodkov... to se je meni osebno najbolj "izplačalo"... otroka bom prijavila na naslovu pri partnerju, ker da občina nekaj denarja ob rojstvu... stalen naslov pa ne pomeni praktično NIČ... sama ga nisem spremenila bolj zato, ker mi osebna in passport veljata še eno leto, pa še najverjetneje se bom v tem času poročila in posledično spremenila priimek in potem vse urejala... pač da niso dvojni stroški za BV...

Te pa razumem, da hočeš biti vsaj malo neodvisna sem tudi sama na istem, ampak ti iz svoje izkušnje povem, da se morata o tem pogovoriti, ker je to skupno, ne moje, ne tvoje če sta v neki zdravi izvenzakonski skupnosti. Tako se tudi v končni fazi odloča tudi na sodišču. Mogoče se ti zdi, da ti ne delaš in zato nimaš pravice do skupnega denarja. Ampak delaš vsak dan doma, verjetno mu pospravljaš, kuhaš, navsezadnje pa si rodila skupnega otročka za katerega skrbiš. On more zakonsko skrbeti zate, prav tako kot mora skrbeti za vajinega otročka.


(odgovor članu nananaja)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 17:32:39   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: ****

kar se tiče davčne olajšave, dvomim, da znaša toliko kot štipendija, to je 220 eur mesečno.


Kaj pa če preračunaš, kako dejansko stojiš?

Zaprosi za starševski dodatek, kot je napisala zmajaz.
V davčni olajšavi se lahko uveljavlja otrok, plus ti, če te partner vzdržuje.
Ugotovi, koliko je otroških dodatkov in v kakšen razred za vrtec padeš.

In - kar je bit vsega - partner je dolžan skrbeti za tebe in za otroka (in ti btw kupiti tudi tampone). Na dolgi rok je to daleč najbolj pomembna stvar, veliko bolj od nekaj 10€, ki jih vidiš iz današnje perspektive. Verjetno si še utrujena od prvih dni z dojenčkom, in je na te stvari enostavno težko razumno gledati.

(odgovor članu ****)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: prijava stalnega bivališča - res prosim z...
17.11.2010 19:29:07   
****
res vam najlepša hvala za vse odgovore. v bistvu niti nisem vedela, kakšne pravice imam kot mamica. nekako sem se pač opirala na štipendijo, ki je bila vedno moj edini vir dohodkov poleg študentskega dela (starša sta nezaposlena, zato ju nisem nikoli preveč želela finančno obremenjevati, pomagala pa sta mi po svojih močeh).

upam, da mi bo uspelo urediti zadeve, tako da bodo ugodne za vse tri.

hvala vam lepa še enkrat za vaš čas in nasvete pa lep pozdrav user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?