|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Skrb za starše - kot zakonska obveza
4.3.2011 10:17:03   
Kerensa*
Da te "potolažim", Čebelica Maja - še moja zgodba...

Moja (sedaj že pokojna) ga. Mama je bila najemnica garsonjere, ki je bila v lasti MOL. Nek relativno kratek čas sem v tej garsonjeri z njo živela tudi jaz in bila posledično v najemno pogodbo vpisana kot uporabnica. Ko pa sem se razšla z g. Bivšim, sem se odselila v najem. Za najemniško stanovanje sem imela uradno veljavno, obojestrasko podpisano najemno pogodbo, ki je bila istočasno tudi vpisana v register najemnih pogodb na JSS MOL, torej v isti "inštituciji", ki je bila tudi lastnica "mamine" garsonjere. V najemniškem stanovanju sem tudi, še v času, ko je bila ga. Mama še živa, prijavila najprej začasno, naknadno pa tudi stalno bivališče. Enako sem naredila tudi za svojega sina, Pubertetnika (Mladič pa ni v "mamini" garsonjeri nikoli živel). Skratka - naredila sem popolnoma vse, kar je bilo potrebno, da je bilo jasno, da jaz v tisti garsonjeri ne živim več. Tam je ostala moja ga. Mama s svojim g. Partnerjem (neprijavljenim), stalno bivališče in "status uporabnika" pa je obdržal tudi moj g. Bivši, čeprav se je odselil.
Potem pa je moja ga. Mama leta 2006 umrla. Na zapuščinski razpravi sem se še istega leta odpovedala dedovanju, saj je zapustila samo dolgove (bila pa sem edina dedinja). Njen g. Partner je še nekaj časa živel v garsonjeri (grozili so mu z deložacijo, kar je logično), potem pa je umrl in MOL je garsonjero končno tudi fizično dobila nazaj. Dodam lahko še, da sem po smrti ge. Mame (in veliko pred zapuščinsko razpravo) jaz obvestila MOL, da jim je najemnica umrla in da želim jaz, kot njena edina hčerka in kot edina dedinja po njej, z njimi skleniti novo najemno pogodbo, pa so mojo prošnjo zavrnili, češ, da nisem uporabnica in da zato, ker sem že polnoletna, s svojo družino in živim drugje, tega niso dolžni storiti. Prav.
Potem pa sem od MOL začela dobivati pošto, da moja mama za to garsonjero ni ničesar plačevala. Po izpiskih (specifikacijah) se je lepo videlo, da je bilo to po tem, ko sem se jaz odselila. Ni plačevala ne najemnine, ne obratovalnih stroškov - samo elektriko je plačala takrat, ko so ji zagrozili z odklopom, pa še to ne vedno. V večih mesecih "dopisovanja" (pa tudi nekaj osebnih obiskih) med mano in MOL nisem dosegla nič - oni so vztrajali, da sem jaz dolžna plačati tista cca. 2 milijona bivših SIT dolga. Ni se jim dalo dopovedati, da dolga nisem naredila jaz, da nisem živela tam, da ni zakona, po katerem bi bil otrok dolžan plačevati dolgove svojih staršev in da sem se odpovedala dediščini. Vztrajali so pri svojem, me dali na sodišče,... skratka, cela kolobocija, katere posledica je bila, da so mi zaradi cca. 2 milijona sedaj bivših SIT "mojega dolga" blokirali moj TRR.
Ni zaleglo to, kar sem prejle omenila, niti niso pomislili, da bi za del tega dolga terjali mojega g. Bivšega, ki je bil v tistem času vsaj uradno uporabnik, čeprav ni živel tam (če bi MOL stisnila samo en "enter", bi videli, da je bil tačas v zaporu), niti niso terjali (dokler je bil še živ) maminega g. Partnerja, saj so bili očitno preleni, da bi se ukvarjali z državljanom tuje države, ki jim je tekom postopka celo umrl in za sabo ni zapustil prav tako ničesar, razen polnoletne hčerke, tujke. Me prav zanima, če je tudi ona dobila kakšno pošto.
V glavnem... s koncem leta 2010 so minila tista 3 leta, katera so po ne vem katerem zakonu določena kot "razumski rok" za nek sodni postopek. Ves ta čas imam blokiran TRR zaradi dolga, ki ga nisem ustvarila jaz. In letos gre, z moje strani, na evropsko sodišče moja tožba proti MOL. Kaj vse bom naštela kot oškodovanka, je lahko vsakomur jasno. In da EU sodišče določa prav simpatične odškodnine, tudi vsi vemo. Računam, da bom dobila ravno toliko, da si plačam ali polog za lastniško stanovanje ali da si kupim svoj dream-car ali pa se končno odpeljem na spodoben dopust v New York.

In predlagam ti, da ti storiš enako.

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Skrb za starše - kot zakonska obveza
4.3.2011 13:20:44   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

Dediščini smo se odpovedali kar mnogo pred računom- če bi prebrala post, bi videla, da je delež na kmetiji, ki bi ga morala podedovati teta podedoval njen drugi nečak v korist kmetije in smo se odpovedali vsemu oz. ne mi, moja mama... niti nismo pričakovali... sicer pa ne vem, zakaj tako zagovarjaš vračanje države, če na račun tega padajo tožbe... in to ravno zato, ker državljanov ne opozorijo tudi na ta člen zakona v odločbah, ko socialno pomoč prejmejo- kje pa piše, da moram zakon obvladati na pamet in če se že odpravimo po informativni izračun na CSD od njih pričakujem, da bodo vedeli kako do tega podatka pride država in ravno to pomeni to, da smo odgovorni in da se bomo na kaj takega vnaprej pripravili ali pač... in še veš kaj... najbrž zelo premožni nimajo socialne pomoči, vsaj v večini primerov ne, in še tisto malo kar imajo, hoče vzeti država... včasih me pa res zbode ta ozkogledost ljudi, pa poznam vse preveč takih... in ne samo to- tisti, ki ima nekaj pod palcem si bo privoščil odvetnika in poklical svoje veze in poznastva in sklepi sodišča bodo čudežno dobili drugačen epilog... navsezadnje sem to izkusila tudi na svoji koži... torej ne bit preveč vzvišena glede dediščine in podobnih dogodkov... in tu bom zaključila...je pač samo moje mnenje in nihče me ne bo krcal, če nočem odprtih rok državi plačat 86000€- navsezadnje so dom v katerem je bivala zgradili iz samoprispevkov državljanov...


IZVIRNO SPOROČILO: ČebelicaMaja

pišejo lahko karkoli, zdaj povem samo primer izpred 14 dni- pred kakimi 10 mes. je moji mami umrla teta, ki je bila psihično nesposobna živeti sama ali z ostalimi (imela je hude napade epilepsije), v domu je živela 50 let. Ker je imela nekaj malega pokojnine po pokojnem očetu, ostalo pa je dobivala varstveni dodatek in ne vem še kaj (ne vem vseh detajlov), je država Slovenija po njeni smrti njenim dedičem izstavila račun za 86 000€ !? - ker ženska nič ni imela se ji na nič niso mogli usesti in sedaj, ko nima lastnih otrok, staršev in moža, so se "usedli" na nečake... nekdo pač mora plačat...
epiloga zgodbe še ne vem, ker trenutno ravno pravno urejamo situacijo, ni pa zanemarljivo tudi dejstvo, da s 1.6. pride ven nov zakon, po katerem se bo lahko ljudem, ki jim bo država dala socialne transferje na nepremičnino usedla država v korist Države RS in tako nepremičnino posameznik brez soglasja države sploh ne bo smel odtujiti ali z njo kartkoli početi...
...ne me vprašat kako bo to zgledalo v praksi- ampak to kar sem prebrala je pa čist mimo...po tej logiki bog ne daj, da dobiš kako socialno pomoč ali varstveni dodatek, ki ga bodo baje tako ali tako ukinili, ker bodo morali po tvoji smrti dediči vse poplačat...

(odgovor članu ČebelicaMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
12.3.2011 8:05:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Skrb za starše - kot zakonska obveza
12.3.2011 8:15:40   
Kerensa*
Ko bo denar tvojega tasta "skopnel", bo tvoj mož zagotovo tisti, ki bo prišel na vrsto za doplačilo oskrbe, ko in če bo to potrebno. Nikakor pa ne drži, da mu je tvoj mož dolžan plačevati najvišji nadstandard oz. dosedajšnji standard. Ne - dolžan mu bo zagotavljati osnovno oskrbo in po potrebi nujne dodatke. CSD bo že res izračunal, koliko sta vidva sposobna plačati, nikakor pa tega nista dolžna. Imata možnost pritožbe in ohranitev vajinega standarda oz. vajina kredit in otrok imata absolutno prednost pred plačevanjem tastovega nadstandarda.
Tako, da se tega, da bi vama kar vzeli, kakor praviš, ni za bati.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Skrb za starše - kot zakonska obveza
12.3.2011 18:50:19   
zvezdica_1
za starše di ožna skrbeti po zakonu, vendar imajo tvoji otroci ter mož prednost. ampak pazi, ker cenzusi na socialnem so izjemno nižki, recimo z minimalno plačo, pri kateri upoštevajo tudi dodatke za nočno in nadurno delo se po njihovem lahko preživita 2 odrasla!!!

če ti oče ni plačeval preživnine, bi se jaz sklicevala na to, da on zate ni skrbel, torej ti zanj nisi dolžna. še vedno je delovalo že ob prvem opozorilu in razjasnitivi.

za sotale primere je pa žal tako, da ste to dolžni storiti, seveda pa lahko na CSD poveste, da se odpoveste morebitni dediščini in za osebo poskrbi država....

bi pa na prvem mestu najverjetneje zahtevala, da se pogleda prihodke dotične osebe-v kolikor so prisotni kakršnikoli krediti za tujo osebo, se naj v prvi vrsti le-ti poplačajo, nato pa proda vse premoženje osebe, šele nato me jaz pripravljena karkoli plačati. prej, dokler ima oseba, za katero bi jaz morala skrbeti, karkoli, kar je možno prodati ali oddati v najem, nič.

(odgovor članu Poka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   [Brisano sporočilo]
16.3.2011 16:22:38   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?