|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 13:42:47   
biga
Po porodniški sem nazaj v službi in je nevzdržno. Poleg tega, da sem zdaj na drugem delovnem mestu, čeprav z isto plačo, imam delavnik čisto razbit. Prej sem delala dokaj normalno 8 ur, zdaj pa čez ves dan in vikende kdaj pa kdaj. PRedvsem me skrbi, da se firmi v prihodnje slabo kaže. Smo pač dejavnost, ki je čisto odvisna od situacije na trgu. Sem družboslovka, uni. izobrazba, a bi se prekvalificirala v kaj drugega. Zanima me, kako je s prekvalifikacijo v pomočnico vzgojiteljice? Ima kdo izkušnje, kako je s tem na Šolskem centru NM, je povsod enako? izobraževanje v Lj. ali Mb. odpade (za dipl. vzgojiteljico), ker imam majhna otroka. Vem, da je plača pomočnice mizerna, a bi bila praktično enaka kot jo imam zdaj. Razmišljam tudi o možnosti varstva na domu, kako je pa s tem? A se to da dobit koncesijo od občine, a je to drugače v vsaki občini? Ker prostora imamo dovolj, ne vem pa za ostale pogoje. Prosim za nasvet.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 13:46:30   
branka81
Moja sestra in sestrična hodita v NM za vgojiteljico predšolskih otrok.Kaj te pa zanima?

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 13:55:07   
biga
zanima me, če je to oblika izobraževanja odraslih, torej kaka krajša oblika, ali traja več let? Koliko je za plačat in kdaj so predavanja? na spletni strani centra sem videla tudi predmetnik, samo to je za program vzgojitelj, ne pomočnik. To ni isto. Ali prekvalifikacija poteka enako kot redni oz. izredni študij?

(odgovor članu branka81)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 13:57:22   
branka81
imaš zs

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 13:59:09   
pety78
V Kranju poteka od septembra do maja. Mislim da je 2x tedensko predavanje, cena pa je 1290 EUR. Po moje je drugje dosti podobno. 

_____________________________



(odgovor članu branka81)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 14:08:48   
biga
branka81, nisem dobila zs, lahko še enkrat pošlješ?

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 14:19:44   
mrcinca
Kolikor jaz vidim je to izobraževanje za pomočnika vzgojitelja- srednješolsko. Pridobljeni naziv je vzgojitelj predšolskih otrok, če bi delala faks, bi bila pa diplomiran vzgojitelj otrok. v vrtcih pa je še vedno praksa da so vzgojitelji in pomočniki, ampak to ni naziv, to je kot poklic.

Vam pa povem, da je trg kar zasičen s vzgojitelji predšolskih otrok, sploh od kar toliko šol pomuja prekvalifikacijo. Ni ravno lahko dobit dela, sploh ker je preveč tudi diplomiranih vzgojiteljev in te delajo na mestih pomočnic. Žalostno pa je, da je še vedno toliko otrok brez vrtca :(

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 15:15:33   
tintin
mrcinca, agree. Jaz mislim, da to ni ravno tržna niša...

(odgovor članu mrcinca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
16.3.2011 18:38:29   
Poka
Moja soseda je naredila prekvalifikacijo v treh mesecih.

Sem ti najprej na dolog napisala, sam user posted image  saj boš videla sama. Verjetno bi se kdo vpiknil v moje mnenje user posted image .

Ti bom tako povedala - če imaš cilj it v tej smeri in napredovat, kar pomeni odgovornejše delo in če si vzgojitelj, mogoče celo delo v 1. razredu, zna biti tudi kar precej več dela kot ga imaš zdaj in tudi deljen delovni čas, če nimaš preveč sreče... Moja prejšnja nedelja - 7 ur. Torek od 7h do 18.30, naslednja sobota delovna, ponedeljek in torek naslednji teden od 7.00 do cca 18.00, 19.00 - odvisno od situacije...

Vsekakor, če mene vprašaš, sem 100% predana delu, ampak sem že naredila prekvalifikacijo in ne bom ostala v tem poklicu. Ne bom ostala zato, ker mislim imet otroke in se posvečat svojim. Dela v tem poklicu je dosti, ker moraš namreč vedet, da opravljaš kar dostikrat tudi delo, ki bi ga morali starši, pa ga ne... (in jim glede na situacijo v državi tudi ni za zamerit... jaz imam samo to srečo, da bom lahko delala doma, ker danes je vsak poklic zahteven in smo itak vsi bolj malo doma).

(odgovor članu tintin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prekvalifikacija v vzgojiteljico
19.3.2011 12:29:12   
missy26
Jaz bom pa samo nekaj pripomnila na temo prekvalifikacij-predvsem za vzgojiteljico (ne leti konkreto na avtorico članka). Dejstvo je,da vsaka ta druga ki ne ve kam bi sama s sabo in ki ni zadovoljna v svojem poklicu misli, da če bo šla pa za vzgojiteljico bo pa oh in sploh super službo imela, kolk je otroke fino pazit pa se malo z njimi igrat, jim dat kakšno zaposlitev, mogoče še kakšno pesmico zapet in je to-to. No, iz prve roke povem, da prekvalificiranih vzgojiteljic ne iščejo več mnogo, ker je z temi prekvalifikacijami trg delavcev na tem področju postal prenasičen. Nisem vzgojiteljica, sem pa v času študija občasno delala kot pomočnica vzgojiteljice v popoldanskem oddelku in lahko samo rečem da ni to taka mala malica kot si ene predstavljajo, pa imam rada otroke in se zelo rada ukvarjam z njimi, sem potrpežljiva, ampak včasih vse to ni dovolj, niso samo otroci imaš vse sorte staršev ki ti pijejo kri veliko bolj kot otroci sami. Poleg tega se mi ne zdi fer do vzgojiteljic, ki so v srednjo šolo hodile 4 leta, se 4 leta izobraževale prav za vzgojiteljico, potem pa si ena ki je naredila frizersko ali pa ekonomsko spomni da ona bi šla pa raje z vzgojiteljico...no, naj vam povem da glede na statistike (znanka je podravnateljica v vrtcev v x občini) jih veliko teh prekvalifikantk pade na strokovnem izpitu, oz. prekvalifikacijo naredijo, na polni črti pa pogrnejo na praktičnih zadevah, ko imajo recimo za naredit samostojne nastope in zaposlitve.

(odgovor članu biga)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?