|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 11:47:04   
Ninush
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Naša tla pač niso za plazit. Robovi niso porihtani, žeblji ven štrlijo, na tleh je prepih, stanovanje je za silo porihtano za bivanje, dokler se ne preselimo na svoje. V hojico ga dam, da mu uspem kaj skuhat za pojest, če že morate vedeti, firbci.


Prvo kot prvo bi morala biti vidva toliko sposobna, da naredita stanovanje varno za otroka. A je res tak problem pobit žeblje, vržt čez peno pa en debelejši tepih???? Kje je tukaj problem? Finančnop to tudi ni tako grozen zalogaj, da bi bil to razlog, da se otroku ob padcu zarije žebelj v telo.user posted image Al se motim?



Letvic nimava in je tam par žebljev. Saj se plazi, ampak takrat ko sem jaz zraven. Ko pa moram kaj narediti (WC, kosilo), je v hojici. Sicer ob meni, ker smo pač v majhni garsonjeri. Ni mi jasno, kaj je s tem padanjem iz hojic??? To, da pade s kavča pa je manj nevarno al kaj? Meni iz hojice ne pada. Ne more. 

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 13:07:47   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: soncek78

No vsak naj se odloči, kakor želi. Jaz sem zadovoljna s svojo odločitvijo. user posted image

Lep pozdravček vsem...user posted image


Jaz pa s svojo......hči je uporabljala hojico......user posted image

(odgovor članu soncek78)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 13:10:04   
benika
Meni iz hojice ne pada. Ne more.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne more, a ne?user posted image

Včasih ko želi npr. nekaj pobrati s tal, se tako iztegne iz nje, da bi kmalu padel ven.



< Sporočilo je popravil benika -- 13.4.2011 13:11:09 >

(odgovor članu Ninush)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 13:14:51   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: benika

Meni iz hojice ne pada. Ne more.


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ne more, a ne?user posted image

Včasih ko želi npr. nekaj pobrati s tal, se tako iztegne iz nje, da bi kmalu padel ven.




Zdaj greš pa že preveč v detajle. user posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 13:21:30   
liliana
Je pa lepo videti, da RR tokrat s predstavitvijo raziskovalnega problema ni brcnil v temo......je že dve strani zapisanega........user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 13:29:41   
ronja
Nam so v mš postregle babice s statistiko, da je za 60-80% poškodb glave kriv padec iz previjalke, za 20-30 pa padec v hojici (% se malo razlikujejo od države do države in od leta do leta, preverjala nisem, jim pa kar verjamem, navsezadnje so to študirale...). Problem pri hojici in padcih je to, da se otrok zaradi oblike hojice ne more lepo ujet na rokice, kakor lahko to naredi, ko pade iz kavča. Nobeno ni fajn, je pa iz hojice večkrat direkt na glavo - tako pravijo, izkušenj hvalabogu nimam. So me prepričale in itak nisem videla neke hude potrebe po njej.

Tudi za motoriko naj bi bila slaba, čeprav verjetno nek kratek čas ne more naredit velike škode - vseeno pa se mi ne zdi fajn, predvsem pa ne vidim razloga za. Ne vem, zakaj ne bi otroka pustila plazit po stanovanju - itak je vedno plazila za mano, če sem šla na wcuser posted image . Res pa je, da nam žeblji ne gledajo iz podlage, da imava vtičnice zaščitene, da ne puščam naprav tako, da bi jih otrok lahko za kabel dol potegnil in da ne uporabljamo prta (odkar sta malidve mobilni). Vsega itak ne moreš porihtat, osnovo pa navadno lahko. In tako se lahko malček igra na tleh, medtem, ko kuhaš kosilo (če se le hoče - pri nas se Ronja sama ni zaigrala zeloooo dolgo - že davno hodila prejuser posted image ).

Ja, pri kuhanju kosila je smotano, če se ti malček pod nogami mota, zato pač tiste najbolj "nevarne" faze (ala odcedit velik lonec testenin) pač narediš, ko sta oba starša prisotna, pa je. Res pa je, da imam fanta, ki mu to ni problem in ne pričakuje, da ga bo čakalo kosilo tipitopi na mizi. Za dve pa ni problem skuhat brez kakega prestavljanja loncev, sej ni treba vedno neke strašne gastronomije zganjat;).

Fora je pač v tem, koliko resno jemlješ razne nevarnosti: enim se zdi zelo neverjetno, da bi njihov otrok padel iz hojice, jaz si mojidve komot predstavljam, da se izmuzneta od koderkoli. Tudi stolček za hranjenje je bil samo za hranjenje - ni šans, da bi bili not zato, da bom imela mir nekaj shuhat - ker sta začeli lest ven takoj, ko sta bili siti. Meni se ni zdelo varno za moji punci.

To, da pa jih 10 ni padlo iz nje, ne pomeni, da 11. ne bo. Navsezadnje tudi starši dostikrat ne povejo čisto po pravici, kako se je otrok poškodoval... Tako da so po moje statistike kvečjemu hujše, ne lepše.


_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 13:53:00   
liliana
Kot preberem, tudi iz uvodnega članka.....je glavni argument proti hojici to, da lahko nastanejo poškodbe pri padcu......vendar te, kot je napisala Ronja lahko nastenejo tudi iz stolčka za hranjenje, iz previjalne, iz kavča.....in tudi pri teh poškodbah velja, če se jih 10 ni pri padcu poškodovalo še ne pomeni, da se tudi 11. ne bo.......vsega pač ne moreš preprečiti......

No, tisti, katerih otroci so uporabljali hojico, res da bom govorila bolj zase, ker za druge ne vem.....ne pomeni, da smo imeli otroka v njej 10 ur na dan....otrok je bil v hojici mogoče kakih 30 do 45 minut dnevno, ali pa še manj.....in če otrok nima kakih razvojnih težav in je star več kot 9 ali 10 mesecev, se mu kaj nevarnejša razen padca nima zgoditi......seveda pa, če imaš stanovanje s stopnicami, s pragi, s pohištvom z ostrimi robovi je verjetnost za poškodbe in padce večja......

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 14:09:02   
ronja
Ja, zato pa si zraven, ko je otrok v stolčku in zato ne puščaš otroka na previjalki samega - tudi novorojenčka ne. (baje je ful problem, kadar zazvoni telefon ali zvonec na vratih - da ljudje grejo odpret in pustijo dete na previjalki - res je skušnjava, ampak saj večina ljudi počaka tisto minutko, da vzameš otroka nazaj v naročje).
Meni se je enkrat ronja skotalila iz previjalke, ko sem jemala oblekce zanjo iz predala - na srečo sem jo ujela in tudi če bi padla, bi padla v predal z oblekami, tako da ji ne bi bilo hudega, ampak vseeno - se strinjam, da se lahko zgodi. Je pa manj verjetno, če si zraven in če ne uporabljaš stvari, ki niso potrebne, so pa nevarne.
Tele zadevice s koleščki, se znajo včasih nenapovedano ustavit že zaradi enega kamenčka oz. tršega delca, ki pride vmes v kolešček - in tudi če nimaš praga, ti dete lahko ornk pogrne. (je pa res še bolj nevarno, če imaš še bolj tako "otrokom neprilagojeno" stanovanje). In padec iz hojce je dostikrat bolj smotan ravno zato, ker se otrok ne more lepo ujet.

Ne vem: od strokovnjakov, kar sem sama z njimi govorila, so bili čisto vsi proti hojici (babice v mš, patronažna, pediatrinja,...) - verjetno na podlagi nekih strkovnih raziskav - na podlagi katerih je hojica že tudi prepovedana v nekaterih državah... Iz ene druge teme: pustimo strokovnjakom, da delajo svoje delouser posted image . Verjetno niso šli čez vse postopke zato, ker bi bilo to čisto brezveze.

_____________________________

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 14:21:09   
Precious
Ne gre se samo za padce. gre se tudi za to,da redki otroci ki so bili v hojici so lepo hodili,otrok ki je v hojici večinoma potem ko je brez nje in pade sploh spredaj ne da roke ,da bi se obvaroval nagonsko pred padcem itn

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 14:30:29   
liliana
Če se ne motim, so države kot je Kanda in zdi se mi da tudi Avstralija, prepovedale hojico v prvi vrsti zaradi poškodb pri padcih......predvsem po stopnicah, ko so želeli doseči nek zanimiv predmet.....so bile hude poškodbe......

In če hojico "pravilno" uporabljaš in jo jemlješ zgolj kot pripomoček za igro....kot na primer didaktičnega kužka, ali pa tobogan, ali pa rolerje (baje stroka tudi tu opozarja, na poškodbe kolkov).......ne more pustiti kakih večjih posledic kot kako drugo igralo.....je pa hojica prišla na tak "slab glas" prav zaradi staršev, ki so otroke pustili nenadzorovano v hojici in so se otroci poškodovali pri padcih, ki so posedali otroke v hojico, ko še otroci niso bili sposobni sami sedeti.....
V hojici otrok nikakor ne sme biti nenadzorovano.....tako kot na previjalni ne, tako kot naj ne bi bil nenadzorovano na igralih na otroškem igrišču.....

In ko bodo čez leta delali raziskavo o padcih iz tobogana in poškodbah hrbtenice, ali pa raziskavo o uporabi rolerjev zaradi poškodb kolkov, bo stroka tudi takrat morala odsvetovati tobogane in rolerje......starši pa se bomo odločili, ali jih bomo ubogali in jih sploh ne bomo uporabljali, ali bomo njihova opozorila jemali z rezervo, ali pa bomo omejili uporabo rolerjev......

strokovnjaki pa bodo še naprej delali svoje delo in pod to spada tudi opozarjanje, da je hojica "lahko zelo nevarna"........




(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Hojica je nevarna
13.4.2011 14:33:39   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Precious

Ne gre se samo za padce. gre se tudi za to,da redki otroci ki so bili v hojici so lepo hodili,otrok ki je v hojici večinoma potem ko je brez nje in pade sploh spredaj ne da roke ,da bi se obvaroval nagonsko pred padcem itn


Kako pa to veš......?

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 36
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
BLOG: Danes sem slaba mama
Slaba mama. Danes sem slaba mama. Zjutraj sem ti oblekla prvo stvar, ki mi je prišla pod roke, niti pogledala nisem ali ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?