|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
19.3.2012 11:01:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu listek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4526
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 11:45:07   
Caitlin

IZVIRNO SPOROČILO: patella

Caitlin: Pri prvi se pa tut jaz nisem jokala, ko sm jo dobila v naročje, čeprav sem prej mislila, da me bodo solze čist oblile, ker sem ful čustven človek. Ampak, ne vem, a sem bla tok dehidrirana, da mi ni uspelo niti ene sole sproducirat, al pa tok odsotna. Moj je pa potočil par solzic sreče. No, bomo vidl, kako bo tokrat. Ker samo pomislim na prizor, ko dobim sinkota v naročje, se mi že nabirajo solziceuser posted image .


Ja, jaz sem tud mislila, da bom največja cmerica, ker drugače mam zelo hitro solzne oči. Že čustveni prizori v filmu me hitro spravijo na rob solza. No, to pa seveda ne pomeni, da je nisem bila vesela pa da to ni bil najlepši trenutek. Mam pa zdaj večkrat solzne oči, ko jo samo gledam, kako sladko pančka in kar ne morem verjeti, da je to res nekaj mojega.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Saša33

Mala pa spi, se je najedla in potem pade dol. Edino kupčka nama ne uspe vsakič podret in kolca se ji na veliko. Je pa pridna, se nimam kaj pritoževat.


Nama tudi ne gre podiranje kupčkauser posted image sploh ko med dojenjem zaspi, mi je kr grozno, da mora še kupčka podreti. Itak v večini primerov nič ne naredi tako da se mi zdi, da jo samo "matram" s pokončnim položajem namesto da bi jo dala spat. Kolca se pa tudi nam ves čas. Se mi kar smili ker jo celo premika. Včasih pomaga, če še malo poje, ampak če je ravno jedla, tudi zagrabi ne dojke, kaj šele da bi vlekla.

Sem pa včeraj pozabila pohvalit mojga user posted image Res mi full pomaga, jo tudi previje in umije s krpico. Kosila so toooook dobra, da ne vem če bi ga sploh spustila it nazaj v službo user posted image Pa za psičko skrbi, kar mi največ pomeni. Da jo pelje na sprehod, se malo z njo igra, da se ne počuti izpostavljeno. V glavnem, dela vse, samo hranit jo ne more (še)user posted image To bo pa lahko potem pomagal, ko bo že gosta hrana.

Zdaj pa čakamo, da pride patronažna, pogleda popek in pove, če se bomo v sredo že kopali. user posted image Pa še stehtala jo bo. Če tehtnici v porodnišnici in ta, ki jo prinese, enako kažeta (kar sicer dvomim, ker v 1 dnevu se ne bi zredila za več kot 100g), smo že kar nekaj gramov preko porodne teže. user posted image Meni pa tudi kilogrami kar padajo. 10kg sem že zgubila, še 5 kg pa bom pa prednosečniški teži, ampak tudi če kakšen kilogram ostane, ne bo panike.

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 4527
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 11:47:40   
Jelcy
Najprej bi cestitala vsem novim mamicamuser posted image user posted image user posted image

Jaz imam v petek rok in sem ze stufa, jutri sicer CTG in prvi gin pregled,pa bomo videli ce se ze kaj dogaja.

Tiste,ki se niste rodile,me zanima ce se vozite same avto? Jaz vozim,ker se dobro pocutim,sicer nebi,pa mi vsi domaci tezijo, da nebi smelauser posted image .

Drugorodke, tiste ki ste sle prvic cez rok, se je zgodba ponovila tudi drugic? Jaz sem prvic sla 3 dni cez rok, zdaj bom najbrz tudi...



(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4528
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 12:05:54   
poldy
Eh, jaz sem še vedno v enem kosuuser posted image , mam danes pregled, ampak dogaja pa se še vedno ne nič.....
sem pa danes 8 dni čez rok, sita sem vse me že boli tam spodaj, še vedno ima nadpovprečno telovdbo v trebuhu, da se mi cel trebuh premika levodesnouser posted image

Nč grem se počasi zrihtat pa na pregled, ve pa držte pesti da je "ta teden" že danesuser posted image

(odgovor članu Jelcy)
Neposredna povezava do sporočila: 4529
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 12:39:34   
sirenetta
Naša punca se še tudi pusti čakat, tako da evo me tu še vedno 2 v 1.

Jokanje po porodu: meni je bil moj mali tako nov, tako čuden, sploh mi ni bilo nič jasno, tako da sem ga samo gledala, kakšen je user posted image . Sploh nič ganjenosti ne solz. Pa sem sicer full jokalica. Moj pa se ga ni mogel nagledat, je samo ponavljal: "Kaki je, kaki je. Kaki lepi je. Ma kaki lepi je. ..."

Podiranje kupčka - Caitlin: Če ti ne podre kupčka, poskusi jo po petih minutah za nekaj sekund spustit nazaj v naročje v ležeči položaj in jo zatem spet dvignit v položaj za podiranje kupčka. Ali pa, ko jo imaš v položaju za podiranje kupčka (njene rokice čez tvojo ramo), jo pomasiraj pri stani tam nekje od pleničke navgor, da ji "potisneš" zrak ven.

Če pa tudi to ne pomaga, jo opazuj med spanjem, če je nič ne črviči, če mirno spi in ne poliva, potem zgleda, da ne požira zraka med dojenjem in zna bit, da podiranje kupčka ni potrebno. Za vsak slučaj, če ne podre kupčka, pa naj raje spi na boku (za vsak slučaj, če bi slučajno polila med spanjem).

Vožnja: Jaz vozim čisto normalno. Edino kar je, da nosim samo še trenerke. Pred dvemi tedni sem si nazadnje oblekla kavbojke tiste z elastničnim pasom in ko sem se usedla za volan, me je tako zarezalo tam spodaj, kjer je rob iz jeansa (tam kjer se začne elastnični pas) da sem videla vse zvezde. Je ta mala že tako spuščena dol, da ne prenesem nobenega pritiska tam spodaj. Tako da vožnja ni problem, ampak v udobni mehki trenerki. user posted image user posted image user posted image

Jelcy : zgleda da sva kar usklajeni glede čakanja, tako da ni za dvakrat rečt, da zares se ne dobiva gor na hribu user posted image

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 4530
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 12:52:51   
sirenetta

Še to o podiranju kupčka, kopirano iz foruma dojenje na med.over.net:

LLLKarmen je napisal/a:


vaš dojenček ima težave pri podiranju kupčka. Ponoči ga včasih sploh ne podre, ker zaspi med dojenjem, toda ob položitvi v posteljico se prebudi.

Ja - tole podiranje kupčka nam da kar nekaj dela in nam (staršem) pobere kar lep kos energije, kajne? Nočno podiranje kupčka je lahko kaj naporno opravilo, še posebej če ste bili pri porodu šivani. Mnoge mamice pravijo, da jim je nočno podiranje kupčkov lahko močno olajšal partner. Nekateri očki za kupčke postanejo pravi specialisti...

Nekateri otroci lepo podrejo kupčke, nekateri se mučijo kar nekaj časa, nekateri pa ga ne podrejo skoraj nikoli. Če vašega sinčka kupček vedno ne muči in če nima težav z napenjanjem, potem vztrajanje pri tem, da bo vedno podrl kupček verjetno ni potrebno. Pazite, da bo položaj pri dojenju kar najbolj pravilen (tako s celim telesom kot samo pri bradavicah), da dojenček pravilno molze dojko (če močno cmoklja in hlasta, potem zajame več zraka) in da ga (če poliva), kar najmanj premetavate. Mamice tudi poročajo, da je dobro, da plenička ni preveč močno zategnjena, da dojenčka dvigujemo v pokončni položaj počasi (če ga dvignemo prehitro in presunkovito lahko zato bruha).

Med nočnim dojenjem ni potrebno vztrajati za podiranje kupčka. Če imate občutek, da je potrebno, si lahko olajšate zadevo tako, da dojenčka po dojenju (leže) enostavno prevrnete čez svoj bok, pravokotno čezenj. Otrok med podojem leži vzporedno z vami, ko konča podoj, ga stisnite k sebi in se skupaj z njim prevrnite na hrbet. Tako ga ni potrebno dvigovati. Nato ga, ko vi ležite na hrbtu, premaknete, da je otrok pravokotno na vaš bok in se sami prevrnete nazaj na bok. Tako bo malček ležal pravokotno, z ročicami in glavico čez vaš bok, z nogicami na postelji. Ko podre kupček, ponovite manever - otroka stisnite k sebi, obrnete nazaj vzporedno, se obrnete na drugi bok, ter ga podojite še na drugi strani. Takole, opisno je slišati hudo komplicirano, verjetno bi bilo najlažje to kar pokazati v živo. Toda vaja dela mojstra in sčasoma boste otroka lahko popolnoma samodejno prestavili na svoj bok...

Pravite tudi, da je vaš dojenček zaletavček in da ob dojenju pogoltne veliko zraka. Ali imate morda še preveč mleka, se vam morda mleko zelo hitro izceja, imate močan izcejalni refleks? Niste napisali ali ima otroček dudo ali pije čaj po steklenički, ali morda dojite z nastavkom – vse to je lahko tudi vzrok težavam zaradi t.i. sesalne zmede.

Zaletavčki pri dojenju zelo hitijo, hlastno požirajo da se jim pogosto zaleti in pri tem požrejo tudi precej zraka. Včasih tudi izgubijo bradavico, kar jih neznansko razjezi in začnejo protestirati, nato pa jih je težko pomiriti in nadaljevati. Če opazite, da se mu pogosteje zaleti takrat, ko se sprosti vaš izcejalni refleks, se nagnite nazaj, da sila gravitacije deluje proti toku mleka.

Kadar otrok med dojenjem požira preveč zraka ali celo zelo glasno, hlastavo molze dojko, je več možnosti:

1. Skupaj s pediatrom preverite kožico pod otrokovim jezičkom. Kadar je kožica pod jezičkom prekratka, lahko nepravilen položaj jezička pri dojenju povzroča težave, ki ste jih opisala. Pomaga pristavljanje, kjer je otrok v kar najbolj pokončnem položaju. Mati sedi, otroka posadi v svoje naročje kot v sedlo, okobal in ga z obema rokama drži pokonci. V takem položaju na jeziček pritiska teža dojke, kar olajša dojenje. Tak položaj je precej naporen, zato ko vas začnejo boleti roke otroka nežno prestavite v svoj normalen položaj za dojenje in nato čez čas poskusite ponovno. V takem položaju pogosto zaradi močnega sesanja prekratka kožica pod jezičkom poči, lahko tudi zakrvavi ampak ni nič hudega. Po tem težav z dojenjem ne bo več, ker bo otrokov jeziček bolj gibljiv (preverjeno - pri moji srednji hčerki).
2. Nepravilen položaj pri dojenju. Preverite položaj pri prsih in celoten položaj pri dojenju. Otroka položite tako, da bosta imela vidva oba trebuh na trebuh, glavica naj bo višje od ritke in otrok naj bo v dojko dobesedno zarit. Nosek bo sam odmaknil, če ne bo mogel dihati. Pazite tudi, da otrok nima obrnjene glavice. Storite naslednje: pogoltnite slino, ko imate glavo normalno, naravnost. Gre lepo. Sedaj pa obrnite glavo levo ali desno in poskusite pogoltniti slino. Gre a zelo težko, prav zato otroci težko požirajo in se utrudijo in zaspijo med dojenjem, ker se morajo s požiranjem zelo namučiti. Poskusite. Pravilen položaj hranjenja vam lahko v živo, skupaj z vašim dojenčkom, zelo lepo demonstrira tudi katera od svetovalk za dojenje na naših rednih mesečnih srečanjih LLLI v LJ, MB in Škofji Loki.

3. Preverite, da nima otrok zamašenega noska. Če je temu tako, nosek pred podojem očistite s sprejem z fiziološko raztopino.

4. Prepolne dojke? Iztisnite le toliko mleka, da se bradavica zmehča in da je tudi vam v olajšanje. Če boste dojili pogosto in na otrokovo željo, se bodo dojke sčasoma omehčale in težav ne bo več. Otroku lahko pomagate pri pristavitvi tudi s t.i. sendvič prijemom.

5. Drugi zdravstveni vzroki (mehurčkasta nebnica, kakšne druge zdravstvene težave,...).

Če je otrok zdrav, lepo napreduje pri teži, rasti in razvoju, potem le brez skrbi.


(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 4531
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 13:38:55   
patella
HEj!

Evo, jaz sem pa 5 dni po PDp-ju. DAnes sem bla spet na pregledu - CTG kul, zaprta pa tut še čistuser posted image . Čez dva dni mam spet kontrolo. JOj, se mi je tečno vsake dva dni vozit v Postojnouser posted image . AMpak, ni druge.

JElcy: Ja, baje se rado zgodi, da če si prvič šel čez rok, greš tut drugič - evo, jst sem tak primerekuser posted image . In, sem že čist neučakana, ker se bojim, da bo čez dva dni ista pesem - prididite če dva dni.user posted image .

No, se mi pa vsaj neki dogaja - tri dni mam že popadke, ki so sicer neredni, pa še čep mi je dons šel. No, sej to pomeni, da se porod lahko začne tut šele čez par dni, ampak se vsaj neki dogaja.user posted image .

Podiranje kupčka: Pri taprvi nism vztrajala, da ga podre, če je zaspala, ker ga ni nikoli in tut patronažna mi je rekla, da v tem primeru ni treba v pokončni položaj. No, če je pa otrok buden, je pa fajn, da podre, da ga potem tist zrak ne napenja.

Vožnja: Jst bi komot vozila, sam mi moj ne pusti, zato me on fura okol in posledično ne morm obleta vsega, kar bi radauser posted image . AMpak dobruser posted image .

Caitlin: Fajn, da se tko super rihtate, pa da kg kopnijo. Men jih bo tut mogl kar nekaj skopnet, še posebej, ker mam od prve že 4 viška. No, ampak sem bla prej ful suha, tko da ni take panike.user posted image

Nič, grem mal špancirat, da mogoče kaj pospešimo!user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 4532
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 14:20:36   
tosja
user posted image user posted image user posted image

...vsem tistim, ki se vam še mudi...user posted image - tuširanje z bolj toplo vodo, kot običajno, hoja po stopnicah, user posted image ...pa bo user posted image user posted image

Podiranje kupčka - nimamo težav, ponoči pa ga ne podira, ker se dojiva v spanju - samopostržnouser posted image

vožnja - sem že bila na vožnji, da vidim, kako gre brez trebuhauser posted image

popek-kopanje: morda ju3, še danes je bilo nekaj malega pocejenega, tako da...sploh ne forsiram. Hočem, da se skopa in je mir, ne pa da bi se spet kaj začelo cedit, pa da bi slučajno patronažna še uletavala teden, dva...user posted image

starejši bratci/sestrice: a vsi hodijo v vrtec??? Razen Izabele ((Jada)? Naš bibon je še doma, baje da razhajajo vodene koze...pa ne vem kaj naj??? Vidim, da že pogreša vrtec, pa tud jaz bi bolj zadihala...se mi zdiuser posted image

poporodni pregled: sem se končno naročila, pa ni sile,ker ga imam 2 meseca po poroduuser posted image Malce pozno, ne???

pridobivanje kilogramov - gramov: kako že gre to??? v 1 tednu se lahko dojen user posted image poredi do 250g???

hrana in dojenje: ali zelo pazite kaj jeste?

...vse je tiho in mirno, pa mi user posted image sušilec začne piskatuser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil tosja -- 19.3.2012 14:22:38 >

(odgovor članu patella)
Neposredna povezava do sporočila: 4533
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 16:09:56   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: tosja

user posted image user posted image user posted image

starejši bratci/sestrice: a vsi hodijo v vrtec??? Razen Izabele ((Jada)? Naš bibon je še doma, baje da razhajajo vodene koze...pa ne vem kaj naj??? Vidim, da že pogreša vrtec, pa tud jaz bi bolj zadihala...se mi zdiuser posted image



Menda da ni panike glede vodenih koz, razen prvih nekaj dni po podrodu.
Po izkušnjah mojih kolegic, so ta micini dobili izredno blago obliko vodenih koz v prvih nekaj mesecih, ko so se nalezli od ta starejših (praktično brez vročine, nekaj pikic v par dnevih in kar je najboljše s tem postanejo imuni!). Za ziher pa pokliči pediatrinjo za potrditev, da ni hudega, če novorojenčica dobi vodene koze (za bratca pa je tako skoraj "zaželeno", da jih preboli kot otrok, ker večji kot so, težje prebolijo, edino kar je, da zna bit zate naporno z dvema otrokoma doma, od tega eden bubčkan).

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 4534
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 16:57:39   
Lešnica
Pozdravljene! Jaz še vedno tovorim svoj tovor naokoli po hišiuser posted image ... Na sprehod ne morem, mi takoj otrdeva trebuh je zoprno hodit... pa še 2 dni do roka imamuser posted image . Malemu je zgleda še prav fino tam notri, se mu nič ne mudi. Jutri moram spet vodo dat, v sredo pa pregled, točno na pdp! Upajmo, da bo kmalu dan Duser posted image , se počutim in zgledam kot kit...

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 4535
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 17:17:43   
zmajcy_
Jaz tudi še kr doma.. sicer še nisem čez rok ampak sm vseen upala da bo kej prej user posted image  me pa skos neki daje.. sem skos na wcju, popadki so kr dostkrat ampak se nočjo okrepit...včeri so bli zvečer kr redni na 10 min 2 uri pol pa konc...

sem pa upala, da včeri pol iz tega ne bo nič, ker smo mel doma cel kaos. Tamali sem dala claritine sirup. Ga je jemala od nedelje do četrtka zaradi cepljenja. Bila je ves ta čas pikčasta in praskala se je ampak ni blo hudo niti nisem vedla od česa bi lahko bilo, zato sem ji včeri pred spanjem dala claritine sirup, da bo vsaj spala normalno... po eni uri se je zbudila.. ful jok in taka huda koprivnica, da sm jo misnla že na urgenco pelat. praskala se je skos zraven pa ful tulila user posted image  sploh nisem vedla kaj nej nardim..potem sem ji dala še fenistil kapljice, ki so za alergijo in paracetamol svečko da ne bi bla tok boga.. potem je šlo pa na boljš, se je mal igrala in ob 23h sem jo dala nazaj spat... mi smo zdej že neki časa sumil, da ima tamala tudi alergijo na breskve in grem jst dons gledat sestavine claritine sirupa in gor piše, da vsebuje breskve.. zdej vsaj vem, da ga tut pogledat ne sme.. mi je blo pa tok hudo včeri, k je bla res tok bogauser posted image  no, ampak važn da je zdej ok.

(odgovor članu Lešnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4536
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 17:25:34   
Hov hov
Midva tudi še vztrajava 2 v 1, čeprav se bo kmalu izrekla najemna pogodba in se bo podnajemnik moral izseliti. Kako se počutim raje ne napišem, ker se bodo itak same zvezdice izpisale. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4537
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 17:34:18   
zwezdica82
joj zmajcy_ prov kriza tole z našimi otročki. Naša je včeri končno po enem tednu začela spet jest..Taka vročina pa kašelj in bruhanje. Adijo pamet..Zdaj sva pa še midva zbolela. Jaz sem čist fertik. Itak nič ne smem vzet. Lekadol plus C ne pomaga. Tko da sm skoz na čajčkih. Grlo pa boli za **** pa še zamašen nos. Tak da sm dans si vseen našpricala z Angalom nos. - sicer otroškim. V bistvu sploh ne bi smela. SAm mi je saj nos malo odprlo. Zdj pa upam da se do konca tedna pozdravim in da gremo pol lahko mirne vesti rodit.

Dogaja se še nič, samo zmatrana sem pa ful..Pa občutek imam da mali počas primankuje prostora v trebuhu user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4538
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 18:47:29   
zwezdica82

IZVIRNO SPOROČILO: zwezdica82

joj zmajcy_ prov kriza tole z našimi otročki. Naša je včeri končno po enem tednu začela spet jest..Taka vročina pa kašelj in bruhanje. Adijo pamet..Zdaj sva pa še midva zbolela. Jaz sem čist fertik. Itak nič ne smem vzet. Lekadol plus C ne pomaga. Tko da sm skoz na čajčkih. Grlo pa boli za **** pa še zamašen nos. Tak da sm dans si vseen našpricala z Angalom nos. - sicer otroškim. V bistvu sploh ne bi smela. SAm mi je saj nos malo odprlo. Zdj pa upam da se do konca tedna pozdravim in da gremo pol lahko mirne vesti rodit.

Dogaja se še nič, samo zmatrana sem pa ful..Pa občutek imam da mali počas primankuje prostora v trebuhu user posted image user posted image user posted image .




joj se vidi da sm bolana user posted image hotla sm napisat da sem se našpricala z otroškim Operilom in ne Angalom user posted image user posted image

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 4539
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 18:52:15   
poldy
V sredo imam določen datum, tko da bomo imeli ovenčka/ovnico user posted image . Zdej bodo šele delal živčki na polno, ker vem kaj mečaka, pa si sploh ne predstavljam kako bo to zgledalo....bom pa 10 dni čez rok.

Tko da vse ki ste blizu roka, držim pesti da nam čimprej mineuser posted image

(odgovor članu zwezdica82)
Neposredna povezava do sporočila: 4540
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 20:00:44   
kendicka
ojla marčevke,

evo, pa ga imamo, fanta user posted image user posted image user posted image Svit se je rodil 14.3. velik 52 cm s težo 3560g user posted image
midva sva itak čist fertik od ganjenosti, ponosa in sreče user posted image tako, da oči ni uspel sporočit to novičko na forum. sva pa od sobote doma in dogaja tako intenzivno, da sem si danes npr. uspela umit zobe šele ob petih popoldne user posted image današnja noč upam, da bo manj rokerska, včeraj ga je revčka tako zvijalo, da smo uspeli zaspat šele ob sedmih zjutraj in midva sva oba totalno zalimana, ampak bo že.

od popadkičev 13.3. o katerih sem na kratko pisala v zadnjem postu, se je potem kmalu začela akcija in Svit se je rodil z dopoldanskim sončkom naslednjega dne. porodna izkušnja je bila super in sem že v porodni sobi rekla, da grem komot še rodit. babici vsaka čast, moj mi je bil v neverjetno oporo, vzela nisem nič razen malček smejalnega plina, večino popadkov predihala stoje, šele na koncu sem se ulegla in petkrat fajn potisnila in mali je bil zunaj. malček sem se raztrgala, ampak me ne boli user posted image občutkov, ko so mi malega položili na trebuh, ne bom nikoli pozabila, neverjetna energija in blaženost sta me preplavila.

aha, že slišim akcijo iz spalnice, treba bo dat fantu večerjo user posted image

vsem, ki ste že mamice, fuul čestitke in da se čimbolj crkljate in uživate user posted image vsem, ki pa še čakate, pa velik pozitivne energije in dobrega predihavanja in moči!!!!

(odgovor članu Hov hov)
Neposredna povezava do sporočila: 4541
   RE: Marčevke 2012
19.3.2012 20:36:35   
zmajcy_

user posted image



zuza, 27. 12. 2011, user posted image Patrik user posted image

Pattyka, 30. 12. 2011, user posted image Neja user posted image

desire, 24.1.2012, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm)

katka*, 25. 1. 2012, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image
 
ircomp, 9. 2. 2012, user posted image Žan (3010 g, 50 cm) user posted image

tosja, 20.2.2012, user posted image user posted image

čebela1, 21. 2. 2012, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image

majcis, 28.2.2012, user posted image Tanja ( 2890g, 50cm ) user posted image

alna, 29.2.2012, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image

kimsy, 4.3.2012, user posted image  Kim user posted image

caelia, 5. 3. 2012, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image

populis, 5.3.2012, user posted image Eva user posted image

kaminek, 8. 3. 2012, user posted image Oskar ( 3880g, 50cm ) user posted image
 
Jada82, 9.3.2012, user posted image Emilija ( 3490g, 53cm )user posted image
 
hrchy, 9. 3. 2012, user posted image Gabriel user posted image

cukr07, 9. 3. 2012, user posted image  Matija (3260g, 48cm ) user posted image

prihajcek, 9. 3. 2012, user posted image   Filip (3850g, 51cm ) user posted image

Caitlin, 10.3.2012, user posted image Taja ( 3500g, 49cm )user posted image

cokolino, 10.3.2012, user posted image ( 3720g, 56cm )  user posted image
 
Saša33, 10.3.2012, user posted image  Lara ( 3045g, 50cm )  user posted image

ursonok, 12. 3. 2012, user posted image  Abel ( 3366g, 53cm ) user posted image

pokalona1, 13. 3. 2012, user posted image   ( 3310g, 52cm ) user posted image

tinčka3, 14.3.2012, user posted image Ema ( 3960g, 51cm ) user posted image   
 
Aleda, 14.3.2012, user posted image Laura ( 3590g, 52cm ) user posted image
 
kendicka, 14. 3. 2012, user posted image  Svit  ( 3560g, 52cm ) user posted image  

Jassika, 15.3.2012, user posted image  Vita ( 3550g, 50cm ) user posted image

miska333, 15. 3. 2012, user posted image Tibor  ( 4300g, 57cm ) user posted image







Št. user posted image 15
Št.user posted image 13

Skupajuser posted image 28

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4542
   RE: Marčevke 2012
20.3.2012 5:40:31   
listek
Samo da javim.
Ob 3.30 mi je odtekla voda, tako da sem že v porodnišnici in po klistirju. Popadki so pa še čist švoh.
Upam, da bo porod čim lažji.

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4543
   RE: Marčevke 2012
20.3.2012 5:55:03   
prihajcek
Dobro jutro in predvsem listek srečno !!!!!

Jaz , ko zjutraj ob 5.30 približnbo dojim skoraj noben dan ne morem več zaspat. Moji trije spijo, Filip je zaenkrat zelo priden, včeraj je bil že čez svojo porodno težo... tako, da prav super.

zmajcy_ tudi mi imamo težave z alergijami, mi pa kar na vse sirupe, tako da mora naprimer antibiotik v prahu, vitaminskih sploh nobenih, claretine tabletke... baje alergija na konzervanse, ki so tud v sirupih. Je pa tudi moja nekaj bolna (kašlja, smrka), pa mi je zoprno, če bo dobila vročino, ker nimam doma trenutno nič takekega sam Calpol sirup, ki ji ga ne smem dat.

kandicka cestitke

vse ostale, ki vam nisem uspela čestitat, pa tudi user posted image user posted image user posted image
 
Bom še jaz mal o porodu.

29.2. mi je začela po malem odtekat plodovnica in sem se šla pokazat v porodnišnico, kjer test ni pokazal, ali gre ali ne za plodovnico. Ker je slo res bolj po kapljicah so me poslali domov in naj pridem, če se res ulije, ker se plodovnica itak obnavlja, tako da nis(m)o delali panike. 7. 3 sem imela pregled pri svojem ginekologu, ki je rekel, da je plodovnice količinsko na spodnji meji in da če ne bo prej me bi čez en teden poslal rodit.
8. 3. malo pred 22 pa se je plodovnica kar ulila. Nisem delala panike, saj sem tak scenarij poznala že od prvič. Sem se šla stuširat, mož je šel po taščo naj pride k hčerkici spat in potem sva šla v LJ porodnišnico. Med sprejemnim CTG se mi je voda še enkrat močneje ulila. Šla sva v porodni blok in po klistirju v porodno sobo, kjer sva potem prebila vso noč, saj nisem imela popadkov in je dežurna pač čakala, da jih dobim. Sem se že kmalu pripravila, da bom do jutra tam samo počivala priklopljena na CTG, saj se mi je zdelo, da tudi tokrat ne bom dočakala lastnih popadkov. Z možem sva se sproščala, se smejala in poskušala kaj podremat in hranit moči, da so naju prav čukasto gledale babice...ampak mi res ni bilo hudega. Zjutraj, med menjavo izmen so mi za kakšno uro dovolili  se sprehajat, sem bila prav vesela, ker sem bila na eni trdi porodni mizi (taka mala starinsko opremljena porodna soba, čisto drugače kot prvič) že vsa polomljena. Potem so mi dali umetne popadke in jih počasi dodajali. Dogajalo se ni še nič ali skoraj nič. Počasi, počasi tam do poldan so se začeli rahli krči, neredni popadki...babice so hodile spraševat kako sem, jaz se jim pa še vedno režim, da mi ni hudega,  potem pa kar naenkrat tam ob 13 boleči redni popadki na 3 minute. Jaz čakam da se bodo kaj zgostili in nič ne rečem, čez kake dvajset_ minut pride babica in pravi, naj lepo predihavam. Zamenja se izmena in druga babica reče, da so ji rekli, da še dolgo nič ne bo, ampak da bi vseeno kar rodili, če hočem. Jaz v smeh, pa da saj nimam prav pogostih popadkov še, ona pa da kaj še hočem... (prvič sem zaradi predoziranja umetnih imela popadek čez popadek, pa še mudilo se je, ker je dojenčici močno padel utrip) Prepriča me naj par popadkov prediham s smejalnim plinom, da se malo spočijem za pritiskanje, da sicer ne bo tudi potem nič dala med potiskanjem če bo OK. Potem pa se začne akcija, reče naj se primem za noge in pritisnem, pri prvem poskusu se napnem v obraz in ne morem prav pritisnit, potem se spomnim kako moram in v tretjem potisku je zunaj glavica, naslednjem ramenca in potem že ob 14.05 cel naš fantič. Malo so vmes zarezali po starih šivih. Ampak res sploh ni bilo nič hudega v primerjavi s prvič, vse lepo mirno, samo dve babice sta bile zraven(prvič pa cela vojska enih ljudi). Potem pa veselje, veselje...
 

< Sporočilo je popravil prihajcek -- 20.3.2012 6:34:26 >

(odgovor članu listek)
Neposredna povezava do sporočila: 4544
   RE: Marčevke 2012
20.3.2012 8:50:49   
zmajcy_


user posted image



zuza, 27. 12. 2011, user posted image Patrik user posted image

Pattyka, 30. 12. 2011, user posted image Neja user posted image

desire, 24.1.2012, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm)

katka*, 25. 1. 2012, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image
 
ircomp, 9. 2. 2012, user posted image Žan (3010 g, 50 cm) user posted image

tosja, 20.2.2012, user posted image user posted image

čebela1, 21. 2. 2012, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image

majcis, 28.2.2012, user posted image Tanja ( 2890g, 50cm ) user posted image

alna, 29.2.2012, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image

kimsy, 4.3.2012, user posted image  Kim user posted image

caelia, 5. 3. 2012, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image

populis, 5.3.2012, user posted image Eva user posted image

kaminek, 8. 3. 2012, user posted image Oskar ( 3880g, 50cm ) user posted image
 
Jada82, 9.3.2012, user posted image Emilija ( 3490g, 53cm )user posted image
 
hrchy, 9. 3. 2012, user posted image Gabriel user posted image

cukr07, 9. 3. 2012, user posted image  Matija (3260g, 48cm ) user posted image

prihajcek, 9. 3. 2012, user posted image   Filip (3850g, 51cm ) user posted image

Caitlin, 10.3.2012, user posted image Taja ( 3500g, 49cm )user posted image

cokolino, 10.3.2012, user posted image ( 3720g, 56cm )  user posted image
 
Saša33, 10.3.2012, user posted image  Lara ( 3045g, 50cm )  user posted image

ursonok, 12. 3. 2012, user posted image  Abel ( 3366g, 53cm ) user posted image

pokalona1, 13. 3. 2012, user posted image   ( 3310g, 52cm ) user posted image

tinčka3, 14.3.2012, user posted image Ema ( 3960g, 51cm ) user posted image   
 
Aleda, 14.3.2012, user posted image Laura ( 3590g, 52cm ) user posted image
 
kendicka, 14. 3. 2012, user posted image  Svit  ( 3560g, 52cm ) user posted image  

Jassika, 15.3.2012, user posted image  Vita ( 3550g, 50cm ) user posted image

miska333, 15. 3. 2012, user posted image Tibor  ( 4300g, 57cm ) user posted image
 
patella, 19. 3. 2012, user posted image Ažbe ( 3040g, 52cm ) user posted image









Št. user posted image 15
Št.user posted image 14

Skupajuser posted image 29

[/quote]

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4545
   RE: Marčevke 2012
20.3.2012 8:53:41   
zmajcy_
No, drage marcevke, pa smo tudi mi docakali nasega zamudnika Azbeta user posted image . Porod je bil ekspresen, cist natur in izi po zaslugi njegovih super mer: 3040g, 52cmuser posted image  Kaj vec pa ko prideva domov. Papa! Patella

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4546
   RE: Marčevke 2012
20.3.2012 8:54:53   
zmajcy_
Upam, da sem pri patelli napisala pravi datum. sem dobila sms ponoči pa nič ne piše kdaj točno je biluser posted image  bomo pa pol popravl.
Še en fant pa bo izenačeno user posted image  kako se hiter obrne user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4547
   RE: Marčevke 2012
20.3.2012 10:17:29   
Saša33
Čestitke Pateli


No mi smo danes spali, dojenje po joku ob 24h, 3h, 6h. Mala se sama zbudi, jo imava v zibki zraven postelje.
sem čist zalimana ko zajoka ne vem niti kateri dan je, kdo kaj hoče.
Dojenje nama laufa, le v leže še ne gre. Se bojim da zaspim zraven, mala pa tudi nerga ker ne najde takoj zize.

Kupčki:
Enkrat ga podre, drugič ne, poliva malo.

Prvi sprehod:
Danes pop bomo šli malo jipokazat okol bajte, da gre malo dete na sonček. Mami gre samo na balkon. No se mi zdi, da še nisem čisr ready za okol. POp me zmanjka. Pa dojenje me posesa. Se komaj najem do naslednjič.

Počutje: danes se mi zdi, kot bo imela krće v maternici ali blage popadke, me kar zvije na vsake tok časa, kot pri kaki močni menstri. Sem pa celo dva dni zvečer malo pojogirala, da se mal raztegnem, sem čist trda od poroda v vratu.

Punce lep dan vsem ki ste prišle iz Rima in ki čakate na let


(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4548
   RE: Marčevke 2012
20.3.2012 10:42:16   
Jada82
Dan!
Ja, jaz imam ta starejšo doma ... zaenkrat kar gre, ker je mož doma, pa včas jo tašča mal okol pelje, pa moja mami .... mal mi živce dviguje, ko jo je treba dajat spat, pa umit, ker ona ne bi ... ampak bomo preživeli. Smo se pa odločili, da bo šla v vrtec šele naslednje leto ....

Dojim ja ne ... spet user posted image Pa se tokrat ne sekiram .... malo črpam, načrpam pa cca. 10 ml iz obeh ....user posted image Isto je bilo pri Izabeli ...

Zvečer vzamem 2 persena, da približno spim, ker sicer sem precej živčna .... ma men so ti prvi meseci res naporni, pa saj bo .... Glavno da pridem h sebi in se kolikor toliko naspim ... je pa vseeno lažje kot prvič, no. Pa Emilija je precej pridna in potrpežljiva. Jo pa že malo matrajo krčki ..... user posted image user posted image user posted image
Ponoči jeva na 3 ure cca., se pa sama zbuja .... bomo preživeli, heheh. Sva že presegli porodno težo.
Izabela jo je fajn sprejela, rada jo ima. Včasih je sicer tudi njo treba masirat po hrbtu, ko Emiliji kupčka podiramo, pa take fore .... sicer pa super.

Ven še nismo šli ... namreavam za vikend, ker se še ne počutim 100 %. Nočem zbolet al pa kej ....

Nič, Emilija je lačna ... gremo v akcijo.
Imejte se!!!

(odgovor članu Saša33)
Neposredna povezava do sporočila: 4549
   RE: Marčevke 2012
20.3.2012 12:15:19   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: zmajcy_

No, drage marcevke, pa smo tudi mi docakali nasega zamudnika Azbeta user posted image . Porod je bil ekspresen, cist natur in izi po zaslugi njegovih super mer: 3040g, 52cmuser posted image  Kaj vec pa ko prideva domov. Papa! Patella


Patella čestitke!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Vse dobro in lepo se cartajta!

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  180 181 [182] 183 184   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?