|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2012
21.3.2012 13:52:07   
caelia
pokalona, saj vem, kaj si misliš, da sem ena smotka, ki ma preveč časa in potem jamra...user posted image user posted image

no, jaz ne pravim, da zdravnica nima prav, če nebi vsaj malo upala, da ima res prav, potem nebi šla kupit aptamila, kjub veliki količini svojega mleka.. ker bi rada poskusla vse, sam da moj mali princ končno se znebi te zlatenice.


kar hočem povedat je, da se mi zdijo pač ekstremno čudni ti nasveti pediatrinje, kaj naj naredim, da bo boljše... zato se 'petelinim'. ker dobivam toliko različnih nasvetov od takih ljudi, ki se šteje, da nekaj vejo, da potem že ne veš vewč, koga bi upošteval in pač hočešp najbolje za svojega otroka in potem si zmeden.

sam za primer... med tem čadom je bla pri menu patronažna, ki je kar malo pisano gledala tisti aptamil... rekla mi je, naj dojimuser posted image in da so ta navodila smešna. dala mi je celo tehtnico, da do ponedeljka spremljm težo in koliko bova popila iz dojk... zanimivo, ne?

potem pa bodi pameten...jaz sem že čisto raztresena.. bom naredila nekaj vmes, pa bo..user posted image user posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4576
   RE: Marčevke 2012
21.3.2012 13:58:26   
pokalona1
caelia brez zamere-nisem nič slabega mislila,samo hotela sem reč,da se meni zdi zelo pomembno drugo mnenje.Jaz bi npr.vsaj na MON forumu vprašala pediatrinjo-tista je menda zelo fajn.
Govorim pa to zato, ker sem jaz pri prvi hčerkici tudi zaman prepričevala pediatrinjo naj mi da napotnico za naprej,ker je tamala polivala. Pa mi je ni hotela dat-čeprav se je zredila v enem mesecu samo 300 gramov, prej pa več kot kilogram. Dobila sem jo šele, ko je enkrat nehala dihat zaradi polivanja.No, in so na pediatriji ugotovili, da ima hud refluks(zdravila sva imeli do njenega 1. leta) in ob tem zastoje dihanja. Sem seveda takoj menjala pediatra.Hočem reč, da mame najbolje vemo in imamo kar se otrok tiče zelo dober občutek.Tako da,če se ti zdi, da kaj ne štima se le zanesi na občutek.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 4577
   RE: Marčevke 2012
21.3.2012 14:58:07   
ursonok
Evo me,
Ursonok se javlja iz bolezenskega podzemlja user posted image

Pa začnimo 'per homeri' ...
Raj - Idealni porod
Kot že veste, sem v nedeljo 11. 3. ob 17h eksnila ricinovo olje, potem pa sem neodvisno od tega okoli 19h dobila redne popadke na pet minut. Čez kakšno uro me je rahlo zvila še prebava (prvi učinki olja), sem se malo podriskala, nato pa sva okoli 22h odpeljala spečo tamalo h kolegu, midva pa v P. Tam sta me sprejela ena ORTO tečna sestra in en še bolj ORTO tečen ginekolog (glede na to, da je bila P čisto opustošena, sumim, da sem ju zmotila sredi kakšne intimne igrice user posted image ). Morala sem izpolniti goro papirjev, potem pa mi je G naredil UZ. Vmes ga vprašam, kako je videti zadeva, on me nahruli, da me mora najprej pregledati in naj ga ne motim, češ da mi bo vse pojasnil po pregledu. Po pregledu me je samo poslal ven, sam pa je brez besed odšel nazaj v tisto sprejemno sobo. Ko me je poslal v zgornji štuk rodit, sem mu morala prav nesramno zatežiti, češ kakšni so pretoki, kako velik je otrok itd. On meni osorno, da so pretoki "na meji". Jaz, da kaj to pomeni za moj porod, on na to, da dobro, da bom to noč rodila. Kreten.
V zgornjem štuku je bilo bolje. Sestre malo bolj prijazne. Odprta 3 cm, naredijo klistir - ni šlo nič ven (ker sem se doma podriskala user posted image ), potem se začnejo popadki na 3 minute, boli ko svinja, mene pa privežejo na posteljo, na CTG in zahtevajo, da ležim na boku. user posted image user posted image Aleda, te popolnoma razumem, meni se je mešalo od bolečine. Najhuje je bilo to, da se med CTG-jem spet pojavil učinek ricinovega olja (točno tako, kot piše v navodilih), totalno me je zvilo, jaz kričim, kličem sestro, da moram na wc, nikjer nikogar (morda je šla na čik user posted image ). Sama sem si strgala dol tiste trakove in laufala na prvi wc, ki sem ga našla. Joj, ne bom vam opisovala, kakšna diareja user posted image Sestra me je potem najprej nahrulila, da sem šla na wc za 'osebje', potem se je pa strašno začudila, kako to, da imam tako noro drisko eno uro po klistirju. Da "to se ne dogaja". Valda ji nisem povedala, da sem pila tisto olje.
Potem so me dali na žogo, popadki so me ubijali, boleli tako, da sem kričala ko zmešana (niste nič slišale? user posted image ). MI predlagajo EA, jaz težim, da sem po CR in da kao ne smem, oni, da seveda lahko - vsakemu želijo uturiti EA, ker je pač plačljiva. Odprta 5cm, rekli, naj se odločim, da ne bo prepozno. Pod tistimi bolečinami sem podlegla, rekla ok, a preden so oni naštimali vse potrebno in še enkrat preverili odprtost, so lahko samo še debelo gledali - v parih minutah sem se namreč odprla še preostalih 10 cm, tako da sem trikrat potisnila in Abel je bil zunaj user posted image . Tako da se rodila brez EA in sem ful ponosna na to - pač zato, ker sem si to vedno želela. Rezanje presredka sem ful čutila. user posted image Abel je imel baje okoli vratu zavito popkovino, a ga to sploh ni motilo. Dobil je 10 točk, so pa takoj povedali, da se mu vidi, da je prenošen (ful se mu lušči koža).
Ne morem vam povedat, kakšen zakon v primerjavi s prvim porodom! Bila sem čisto blažena, sploh nič utrujena, tudi na slikah (sama sebi) zgledam precej "sveža", potem celo noč sploh nisem mogla spat od čiste vzhičenosti. Tudi s tamalim sem takoj vzpostavila neko vez, saj je bil takoj in ves čas pri meni.

Je imel pa t. i. zgodnjo zlatenico, tj. povišan bilirubin takoj po rojstvu. Ampak samo rahlo, tako da mu ni bilo treba pod lučko. Največjo vrednost je dosegel 4. dan, takrat ko se pri večini otrok pojavi t. i. fiziološka zlatenica - 202. Potem pa so mu vrednosti začele same padati, pa še na teži je začel pridobivati, tako da so naju 4. dan spustili domov.

Vice - Bivanje v porodnišnici
Bila sem v plačljivi sobi, kjer sta samo dve postelji in kopalnica. Luksuz - če seveda poleg mene ne bi ležala neka Góralka (tj. Poljakinja, ki živi v gorah, okoli Zakopanega). Doma imajo turistično agencijo, kmečki turizem, nekakšen gorski pensionat. In so navajeni ful žurirati in žreti in se družiti. No, obiski v P so od okoli 12h do 20h. In ponavadi vedno pride le mož, pa še to za kakšno uro, dve. Če drugi prijatelji ali sorodniki, le za ful kratek čas, ker se vsi zavedajo, da P ni kraj za druženje. No, te "gurali" se tega ne zavedajo. K njej so vsak dan hodili mož, tast in tašča ali pa njeni starši, kolegi, ne vem, kdo še vse. Prinašali so ji hrano - pa ne sadje in podobno. Golaže, juhe, narezke, pečeno meso, obare. To so si potem greli kar v porodnišnićni kuhinji in družno jedli (vsi, ne samo ona!). In seveda bili glasni in se obnašali, kot da je cel svet njihov. Saj so dobri ljudje, ampak ... Jaz ne vem. Meni se je mešalo zraven. Človek bi se rad naspal, odpočil, sploh kadar ti otrok spi, a tu je bilo to mission impossible. Kadar pa ni imela obiskov, tj. ponoči in zjutraj, je pa non stop visela na telefonu, čvekala s kolegi ali s strankami, jim opisovala meni, ki ga nudi njihov pensionat, razlagala, kako gostom lahko ponudijo tudi "celo pečeno svinjo, in to sredi noči!".
No, in medtem ko sem jaz ful jokala, ker nas niso spustili domov že 3. dan zaradi povišanega bilirubina, je bila ona prav žalostna, ker so jo izpisali že 3. dan - njej se je bivanje v P zdelo "prav luštno". user posted image

Pekel - Vrnitev domov
No, ko sem v četrtek prišla domov, se je začela druga zgodba. Tamala je zbolela že v sredo, a je bila v četrtek že skoraj ok, je pa M začel kuhati. V petek je bil višek - mož 39,5 vročine, cel dan je napol zavesten ležal v postelji, jaz sem cel dan pedenala Abela, ker ima krče in se je drl, jedel, prdel in kakal - v takem vrstnem redu. Tamala je bila na žalost prepuščena sama sebi, kar ji je FUl udarilo na psiho. Najprej štiri dni brez mamice (tu otroci do 12. leta ne smejo v P!!!!), potem, ko pa mamica pride domov, se ji pa ne posveča, očka je pa sploh mrtev. Revca je iz obupa počečkala stene, sebe, svoje obleke in še Abelovo kozo (igračo). Zvečer ji je spet narasla temperatura. No in ko sem gledala te bolnike in Abela, ki nič ne spi, sem padla v histerični jok. Pisali smo staršem, ali bi morda lahko priskočili na pomoč, da sama pač ne morem pedenati vseh štirih. Velikodušni starši so takoj vzeli dopust in se pripeljali sem (800km!), v soboto dopoldne. Mož je bil malo bolje, Agata še vedno - nekaj časa nizka vročina, nekaj časa ne, a mislili smo, da smo iz najhujšega. No, pa nismo bili - v nedeljo sem zbolela še jaz - takoj 40 vročine, čez dan se mi je celo malo bledlo, smo že mislili klicati zdravnika na dom, a je na srečo vročina ponoči malo padla (39,5). Zdaj je že 4. dan, pa imam še vedno rahlo vročino, kašljam ko zmešana, sem tako slabotna, da že dva dni skoraj padam skupaj. Če dalj časa ne jem, me obide slabost in enostavno ne morem biti v stoječem ali sedečem položaju.

Tamala je bila nad bratcem sicer navdušena, a so jo te naše bolezni čisto napsihirale. Totalen regres. Lulat spet samo še na kahlo (prej že na stranišče), govoriti samo z jokajočim glasom, nositi jo je bilo treba "kot dojenčka", tiraniziranje, histerija itd itd. Saj jo štekam, me kar srce boli, a ko človek leži skoraj nepriseben v postelji, enostavno nima kaj. Res sem hvaležna staršem, da so prišli. V ponedeljek je zatežila, da hoče v vrtec, a smo ugotovili, da bo morda bolje, če gre za kakšen teden k babicam in dedkom - tam se bo končno čisto pozdravila, ker tu v tem fletu smo samo okuževali drug drugega. Tako da so včeraj odrinili proti Slo. Me ful srce boli, se bojim, da se bo počutila odrinjeno. A so nam danes sporočili, da je ful vesela in živahna, tako da upam, da ne bo hujšega. Itak bo tam ona v središču pozornosti, vse ji bodo nosili k riti ... Ne vem. Upam edino, da se midva pozdraviva, ampak bolj slabo kaže. Ej, ti vrtčevski virusi so ubijalski. Agata ga vedno premaga v dnevu-dveh (razen zdaj, ko jo je psihično zjebalo), midva pa en teden lezeva po vseh štirih. user posted image

Tako da punce - kakšna lepa misel, pa kakšna molitvica (heh, nimam nič proti) za naše zdravje bi bila zelo dobrodošla! user posted image

Dojenje
Nama je takoj steklo. Le v P, 2. dan, ko še ni navala, je dobil, mislim, eno "injekcijo" umetnega mleka, potem pa nič več. Bradavice me ne bolijo, mleka je baje dovolj, Abel lepo sesa, edino, kar je, je to, da je totalen požeruh in včasih ima obdobje, ko bi par ur ves čas jedel (tj. jedel, potem teži in joka, ker ga mučijo krčki oziroma ga napenja, prdi, kaka, pa spet je - in tako ene dvakrat zamenjam obe dojki, dokler končno ne zaspi. Jaz pa sem potem totalno izmučena. Danes zjutraj sem se valda zbudila s krulečim trebuhom in preden sem pojedla zajtrk je želel že trikrat jesti. No in po tretjem dojenju sem skoraj padla skupaj. Sem zajtrk jedla kar v postelji. Mislim, da ima še ena podoben "problem" - Saša33? Res grozno.
Ne vem, kaj bi bilo, če ne bi bilo te bolezni. Verjetno bi bila precej manj izmučena.

Psihično počutje
Kot že rečeno, je name sam porod vplival zelo pozitivno, tako da tudi zdaj opažam, da sem psihično neprimerljivo bolje kot v prvi nosečnosti. Malo me zdeluje neprespanost - ko sem neprespana, sem pesimistična, ampak vseeno to ni isto kot baby blues. Veliko manj me dajejo hormoni, Abel mi je bližji kot mi je bila tamala - verjetno tudi zato, ker je drugi otrok in nič ni več tako "strašljivo novega".
Moram se pa psihično pripraviti na to, da če ne bo problemov z alergijo oziroma netoleranco, da bom 5-6 mesecev dojila. Tj. da bom na nek način "privezana" na malega. To bo morda malce težko zame, sploh ker sem pri prvi, ko sem "prebolela" dejstvo, da moram nehat dojit, ugotovila, da ima flaška tudi veliko plusov, predvsem za mamo: ponoči se bolje spi, lahko mirno greš kamor koli brez paranoje, da se bo otrok nenadoma zbudil lačen itd. No, bo že. Itak ga ne smem ne vem kako okoli srat, ampak bom morala v "prostem času" sedeti doma in delati - takoj, ko pridem malo k sebi. Edino za plavanje bo treba najti neko rešitev, a do takrat je še več kot mesec.

Imena
Ja, lepa imena izbiramo marčevke! user posted image Sploh ni nobenih trizložnih izmišljenih cvetk (tipa Cin, Tin, Jin in podobno čivkanje). To mi gre strašno na živce. Midva sva imela Abela izbranega že od vsega začetka - tukaj imava nekega znanca, Španca, ki je Abel, in se nama je ime takoj ful dopadlo. Sicer naj bi bil "abel" simbol za človeka, ki se je rodil zato, da postane žrtev, kar je morda malo pesimistično, a če pogledaš z druge strani, je zadeva lahko tudi vzpodbudna: Kajn je Abela ubil zato, ker ga je imel Bog rad in je sprejel njegovo daritev. In kaj je kratko zemeljsko življenje v primerjavi z večno Božjo ljubeznijo? user posted image
Če bi bila punčka, bi bila pa Alba.
Sem vprašala fotra, kako je na ime reagirala babica - ona namreč vedno kritizira mojo izbiro, dejanja, oblačenje, skratka, VSE. In je baje rekla: "Abel? Kje so pa to našli?!" Ko so jo spomnili, da je to iz Stare Zaveze, je rekla, "Ja, ja, židovsko je, židovsko.". In po trenutku zamišljenega molka: "No, glavno, da ni cerkveno". user posted image user posted image Ona je namreč ful anti-cerkev.

Drugače pa seveda čestitam vsem novopečenim mamicam!!! user posted image user posted image user posted image Res lepe porodne zgodbe (z izjemo nekaterih), Hrchy, tebi pa itak že ves čas vsi samo zavidamo user posted image .

Aha, dodala bi še to, da mi je čudno, ko berem, da v Slo porodnišnicah ful nekaj filajo otroke z umetnim mlekom in sploh ne spodbujajo dojenja. Saj jaz sama nisem neki fan dojenja, sploh ne, če bo alergija/netoleranca, bom pač nehala in se ne mislim sekirat, a vseeno. Čudno, da vam ne pomagajo, da vam ne pokažejo, ne spodbujajo. Tukaj je to dokaj v redu. Ni nekega "laktacijskega terorja", a vseeno je v P en strokovnjak za to, ki vsem pokaže, preveri dojke, pove, če pravilno pristavljaš. In res neradi dajejo umetno mleko. In ta ženska-strokovnjak za dojenje mi je rekla, da skoraj ni ženske, ki ne bi imela mleka. Da je to bull shit. Nima ga, če na začetku kaj zajebejo. Nimaš otroka pri sebi, od začetka črpaš (dojke čudno reagirajo), nepravilno pristavljaš, prekmalu začneš dodajati itd. Da pri izpisu iz P skoraj vse njene pacientke polno dojijo - kaj je potem doma, je pač druga zgodba.

Posamezne problemčiče bom pokomentirala naslednjič - Abel sicer spančka, a sem od tega pisanja in napenjanja možganov že čisto sesuta. Samo Caelii bi napisala, da se mi zdi čudno, da so ti svetovali prenehanje dojenja.
Tukaj je nekaj o tem:
"Pediater neonatanolog, ki se dnevno ukvarja z novorojenčki, že na oko pravilno oceni stopnjo zlatenice. Običajno je zlatenica vidna, ko je nivo bilirubina v krvi okoli 80 mmol/L. Pri vrednostih okoli 345 mmol/L govorimo o zelo visokih vrednostih. Izurjen neonatanolog tudi dobro oceni, kdaj je potrebno ponovno zdraviti (fototerapija, infuzija zaradi možnosti izsušitve pod lučko). Po nekaterih priporočilih ameriških pediatrov naj bi bilo umestna tudi prekinitev dojenja za nekaj dni, vendar tega naši neonatanologi ne priporočajo rutinsko."
Iz foruma Pediatrija, drugi post: http://med.over.net/forum5/read.php?46,4482463
Upam, da se bosta zmazala. Tudi jaz moram opazovati malega, da se mu ne bi kaj povišalo. A moram priznat, da enostavno ne dopuščam te možnosti user posted image Pediater mi je pa ob izpisu rekel, da naj čim več dojim - da bilirubin tako sicer morda počasneje upada, a glavno je, da človek veliko lula in kaka, predvsem pa, da pridobiva na teži. Če Rožle pridobiva, pomoje ni potrebe, da prenehaš z dojenjem. Verjamem pa, da si zmedena, ko en pediater trobi nekaj, drugi nekaj drugega ...

NIč, grem malo horizontalno user posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4578
   RE: Marčevke 2012
21.3.2012 16:35:20   
Jada82
Ursonok, lepo te je brati!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Vesela sem za krasen porod .... malo manj pa za vaše bolezni .... držte se, pocajtejte se, bo kmalu vse veliko bolje!!! user posted image

Ja, glede dojenja v Slo. P se pa strinjam .... kao težijo dojit dojit, ampak noben ornk ne pogleda, kako je pristavljen user posted image itd. Meni so tamalo enkrat pomagali malo pristavit in to je bilo to .... potem so pa samo spraševali, ali dojim ... pa sem, v P sem celo mislila, da bo steklo .... nekaj so jo potem tehtali pred in po podoju ... me je pa minilo, ko smo stehtali in ugotovili, da ni pojedla nič ... user posted image Je pa res, da je 2 noči nisem imela pri sebi, pa futrali so jo takrat z umetnim mlekom, nihče je ni prinesel meni za dojit, šele potem tretjo noč sem jo imela pri sebi .... eh ja.
Saj tudi jaz skor ne verjamem, da ne bi imela mleka, ker doma sem imela potem prvo noč res trde dojke, boleče, glih, kot bi se res delalo mleko ... sem pa stiskala in niti kapljica ni pritekla ven user posted image Tako da ne vem, al pa nekaj res ne deluje pri meni .... drug dan je napetost popustila in sem glih par kapljic napumpala ... no, zdaj pa še to gre ....
No saj, mogoče če bi jo res imela takoj prvo noč pri sebi, ne vem? Ampak ta prvo sem pa imela prvo noč pri sebi in sva se res dojili ves čas na tri ure, cel teden .... No, mleka ni bilo user posted image user posted image user posted image user posted image Tako da ... vedi potem ....

Neprespanost - mater, a samo mene to tako zdeluje? Se mi zdi, da najbolj jamram glede tega ..... zgleda sem kar malo razvajena ... ma jaz res rabim spanca veliko veliko ... saj vem, da čez kakšen mesec bo bolje, ampak na čase ratam pesimistična in se kar bojim, da ne bo bolje .... čeprav, sej imam za zgled Izabelo in vidim, da je bilo potem kmalu bolje ... No ja ... bomo preživeli .... čez dan pa kar ne morem konkretno zaspat ... samo počivam.

Sva pa bile danes z Emilijo prvič zunaj, za kakšne 10-15 minut, samo v naročju, itak je spala ... jutri gremo tudi, potem pa že počasi v vozek in hopa zaštartamo ... Izabela tudi komaj čaka, da gre mami ven.

Krči - joj, našo po vsakem hranjenju zvija ... ful jamra, tudi joka ... skratk, boli jo ... kakšni nasveti? Kako vi rešujete problem krčev?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 4579
   RE: Marčevke 2012
21.3.2012 19:45:33   
sneguljka1
Tudi jaz sem še pri živih in še 2v1, čeprav imam občutek da ne bo več dolgo, rok imam v petek. Danes ponoči so se mi že začeli pravi boleči popadki ob 3 in so bili kakšno uro in pol na 15 minut, potem pa samo čez pol ure še eden in čez uro še eden in zdaj se že cel dan ponavljajo...če sem pri miru je eden na uro, če se pa gibam so pa tud na 10 minut lahko, sam potem spet šele čez eno uro.
Odluščil se mi je del čepa prej popoldne, taka sluz pa malo krvi. Tako da sploh ne vem kaj naj si mislim, sem bila že skoraj pripravljena za odhod v porodnišnico ampak ko se potem niso prav pogosto dogajali mislim da bo bolje počakat da se začne zares. Vem da če bi šla bi me sigurno priklopili na umetne in bi že kaj blo, sam bi raje da se naravno odpiram dokler bo šlo. Mogoče bo pa nocoj kaj akcije. Jutri je mlaj, tako da so dobre šanse. Samo upam da bom dobro spala, raje bi rodila dopoldne kot pa spet sredi noči, da bi bila potem spočita za naprej.

Jada82, glede krčev, naš prvi jih je dobil že po enem tednu, ponavad zvečer najhuje, samo treba ga je blo nosit v naročju, tako da je bil na trebuhu na tvoji roki in je čutil ves čas pritisk na trebuh. Pomagali smo si tud s kapljicami proti krčem gorenjskih lekarn, kar je bil en janežev sirup se mi zdi. Jaz sem pila tudi večinoma ta čaj za dojenje, malo sem ga tud sama kuhala iz janeža in kumine, naj bi pomirjal dojenčkovo prebavo in krče.

Srečno vsem ki še nismo bile na vrsti in fajn crtanje tistim ki ste že frej tahujšega user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4580
   RE: Marčevke 2012
21.3.2012 20:10:13   
sneguljka1
tole je pa hura za copy-paste ker mi je prej ven vrglo pa zmer za vsak slučaj dam copy preden pošljem user posted image

< Sporočilo je popravil sneguljka1 -- 21.3.2012 20:11:34 >

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4581
   RE: Marčevke 2012
21.3.2012 20:18:32   
zmajcy_
ursonok lepo da si se javila. Upam, da se bote čimprej pozdravil in normalno zaživeli kot družinica.

Jaz sem danes imela pregled. Ctg je bil bolj tako, ker se mali ni hotu zbudit. Ni pomagal nič... vmes se je za trenutek zbudil, ko sem kihnila ampak je takoj nazaj zaspal. Odprta sem 2,5cm in čakam da se bo kej dogajalo user posted image  ima pa že cca. 3500g.

(odgovor članu sneguljka1)
Neposredna povezava do sporočila: 4582
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 9:28:38   
Jada82
Ponoči sem dobila sms od Poldy:

Ob 20:20 smo končno dočakali našo Špelo, veliko 55,5 cm in težko 4190 g. Je blo kar naporno, ampak sva obe v redu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitam še tukaj za težko pričakovano Špelo!!!! Jupiiiii!!!!!1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4583
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 10:04:12   
zmajcy_


user posted image


27.12.2011
zuza, user posted image Patrik user posted image   PDP 9.3.
30.12.2011

Pattyka, user posted image Neja user posted image   PDP 17.3.

24.1.2012

desire, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm) PDP 27.2.
25.1.2012

katka*, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image PDP 8.3.

 9.2.2012

ircomp, user posted image Žan (3010 g, 50 cm) user posted image  PDP 4.3.

20.2.2012

tosja, user posted image user posted image   PDP 1.3.

21.2.2012

čebela1, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image   PDP 1.3.

28.2.2012

majcis, user posted image Tanja ( 2890g, 50cm ) user posted image   PDP 11.3.

29.2.2012

alna, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image PDP 10.3.
4.3.2012

kimsy, user posted image  Kim user posted image PDP 9.3.

5.3.2012

caelia, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image PDP 9.4.
populis, user posted image Eva user posted image PDP 24.3.

8.3.2012

kaminek, user posted image Oskar ( 3880g, 50cm ) user posted image PDP 7.3.
 9.3.2012

Jada82, user posted image Emilija ( 3490g, 53cm )user posted image   PDP 11.3.
 hrchy, user posted image Gabriel user posted image   PDP 14.3.
cukr07, user posted image  Matija (3260g, 48cm ) user posted image   PDP 9.3.
prihajcek, user posted image   Filip (3850g, 51cm ) user posted image   PDP 19.3.

10.3.2012

Caitlin, user posted image Taja ( 3500g, 49cm )user posted image PDP 13.3.
cokolino, user posted image ( 3720g, 56cm )  user posted image  PDP 15.3.
 Saša33, user posted image  Lara ( 3045g, 50cm )  user posted image   PDP 8.3.

12.3.2012

ursonok, user posted image  Abel ( 3366g, 53cm ) user posted image PDP 8.3.
13.3.2012

pokalona1, user posted image   ( 3310g, 52cm ) user posted image PDP 14.3.
14.3.2012

tinčka3, user posted image Ema ( 3960g, 51cm ) user posted image    
 Aleda, user posted image Laura ( 3590g, 52cm ) user posted image  PDP 16.3.
 kendicka, user posted image  Svit  ( 3560g, 52cm ) user posted image  PDP 12.3.

15.3.2012

Jassika, user posted image  Vita ( 3550g, 50cm ) user posted image PDP 19.3.
miska333, user posted image Tibor  ( 4300g, 57cm ) user posted image PDP 13.3.

19.3.2012
 
patella, user posted image  Ažbe ( 3040g, 52cm ) user posted image PDP 14.3.

20.3.2012

listek, user posted image   Manca ( 3330g, 52cm ) user posted image PDP 31.3.

21.3.2012
 
poldy, user posted image    Špela ( 4190g, 55,5cm ) user posted image PDP 11.3.


















Št. user posted image 17
Št.user posted image 14

Skupajuser posted image 31


ŠE PRIČAKUJEMO
 
11.3.
 
user posted image  poga, 29 let, 1 user posted image  user posted image     

12.3.

user posted image anonimna
*** user posted image
user posted image  tanci2012, 25 let, 1user posted image   user posted image  
 
user posted image  bucka28, 26 let, 1user posted image   user posted image
 
13.3.
 
user posted image  nina88, 1user posted image  user posted image  


17.3.

user posted image   Little me, 1user posted image user posted image


18.3.

user posted image timkica, 31, let , 2user posted image , 1 user posted image , okolica LJ user posted image
user posted image kkkkk, 22let , 1user posted image okolica LJ user posted image


19.3.
 
user posted image msabina
 

20.3
.
 
user posted image Polzi, 31 let, 1user posted image  user posted image     user posted image
user posted image  Evita78, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , NM user posted image

 
22.3.
 
user posted image  loewa, 25 let, 1user posted image Koroška user posted image
user posted image   lešnica, 1user posted image user posted image

 
23.3.
 
user posted image   sneguljka1, 2user posted image  1user posted image ,Poljanska dolina-Buenos Aires
user posted image  gruška, 36 let, 5user posted image   user posted image
user posted image   Jelcy, 2user posted image , 1user posted image
user posted image   marec 2012, 1user posted image    user posted image
 
 
28.3.
 
user posted image  RožcaM,    user posted image
 

29.3.

user posted image  iribiri, 30 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image  user posted image
 
user posted image   rajska
 
user posted image  zmajcy, 24 let, 2user posted image , 1user posted image   okolica LJ user posted image user posted image
 
30.3.

user posted image  sirenetta 2user posted image , 1user posted image    
Obala user posted image   
user posted image   Hov hov
   
 
31.3.
 
user posted image   Matejka80 user posted image


X.3.
 

user posted image anonimna76,.---user posted image , 1user posted image
user posted image  sunshine88, 1user posted image
user posted image alexjami
user posted image  Spelca82, 29 let, 3user posted image , 0 user posted image , Ljubljana   user posted image

1.4.

user posted image  ina11, 30 let, 2user posted image , 1user posted imageMaribor user posted image user posted image
 
 
3.4.
user posted image  LadyB,  2user posted image , 1user posted image   user posted image


(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4584
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 10:17:39   
zmajcy_
IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Ponoči sem dobila sms od Poldy:

Ob 20:20 smo končno dočakali našo Špelo, veliko 55,5 cm in težko 4190 g. Je blo kar naporno, ampak sva obe v redu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitam še tukaj za težko pričakovano Špelo!!!! Jupiiiii!!!!!1 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


Čestitke!!user posted image  Končno je prišla user posted image

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4585
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 10:45:41   
prihajcek
Poldy čestitke za Špelo user posted image user posted image user posted image !
 
Ampak res imajo marčevski otročki sama lepa imena, vsaj meni!!!

Filip zelo pridno raste in je že čez štiri KG danes, ga je patronažna spet tehtala. 
Jaz imam  super patronažno, smo se prav spoprijateljili, ko je hodila k tavečji in potem še dve leti k moževi babici in sem res prav zadovoljna z njo. Danes je bila že četrtič, naslednjič pride kopat, ko jo pokličem, da je popek OK. A je vas patronažna tudi kaj pregledovala?? Ker moja pregleda tudi mamico, vsaj na prvih dveh obiskih, pa se to vsem res čudno zdi (sester njihove patronažne niso,) meni se pa kar prav zdi, da je tako. sama bi se težko odločila, da se grem še komu pokazat, če kaj ne bi bilo čist OK, če bi pa ona rekla, da moram bi pa seveda šla... Moja res naredi vse kar ti pripada, pride še potem pred prvim cepljenjem 1x, pa pred uvajanjem goste hrane 1x.  Seveda pa mi je Ok zato , ker je super ženskica, če bi bila kaka čudna bi mi pa hudo težilo.

Hčerka je še vedno bolj bogicain v varstvu pri tastu. Moža pa sem spet poslala po nakupih, spet tudi po kako cunjico za tamaučka, kaj moram, ko je pač mali. Ima 51 cm, pa so mu vsi pajacki št 56 res predolgi kaj vem se mi zdi, da kjer sem kupovala (HM...) imajo tudi velike št in meni res ni lepo, da vse visi z njega.Kar je že praj imela tudi hčerka je pa itak še malo stegnjeno.
Je rekla patronažna da imajo v Leclerku poceni in pa male številke in da mu bo najbrž njihova 56 ravno prav, ker mož jezadnjič v C&A kupil en kompletek 50, ki je pa že zelo na knap.
Kaj vem, jaz ne znam s fantki, se mi kar polula kdaj čez in čez, včeraj sem ga v par urah trikrat celega preoblekla. Hčerkica se je rodila večja, pa ni bila taka polulanka in nisem imela s cunjicami problemov. Zdaj imam pa le za trikrat preobleči take cunjice, da ne visijo z njega in je to premalo, čeprav možek malo grdo gleda, da bo take male cunjice itak imel ravno še deset dni. Ma ne morem pa vrtet stroja z dvema cunjicama!


(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4586
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 10:58:35   
pokalona1
Dan!


poldy čestitke!Velika punca-verjamem, da si se namatrala.

Patronažna naj bi tudi mamico pogledala, čeprav večina jih to kar izpusti.Mene je moja vprašala, če želim, da me pogleda, a sem odklonila.Sicer pa moja očitno gleda.

prihajcek v Leclercu imajo res poceni bodije-sicer moraš malo prečekirat glede kvalitete, ker niso vsi isti.Ampak jaz imam od hčerke ene 4 te za 3 mesece starosti,ne prav za novorojenčka, pa so mu zdajle prav.Ima pa 50 cm.Francozi imajo manjše številke.Jih pa perem na 60 in sta še taka,kot sta bila.Sem jih pa nekaj tudi dobila prvič, pa niso bili tako fini material-tiste sem že vse stran vrgla,ker se je vse nekaj raztegnilo.
Se pa tudi meni zdi, da je fantka težje rihtat.Zdaj mi celo uspe, da mi ne polula vsakič ko ga previjam čisto vsega.Oziroma sem že tok hitra, da ga previjem preden uspe lulat.Ampak od začetka sem ga pa res vsakič čist preoblekla. Če ti premoči plenica-a imaš mogoče premajhne?Mi imamo kar 2 -pa mi še ni čez lulal.


(odgovor članu prihajcek)
Neposredna povezava do sporočila: 4587
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 11:10:08   
prihajcek
Pokalona hvala za nasvet,
mislim, da plenice niso premajhne (sem že prej poskusila, če bi bile 2ka boljše), polula itak zgoraj čez, ker imam zaradi poka malo zavihane da pridejo pod popek, če dam 2-ko pa so ob nogicah ful preširoke (pušča), pa še gor bolj štoraste za spodvihat. Popek se mu ne celi najboljše, je imel zelo visoko sponko in debelo popkovino...
A ve kdo kje imajo plenice z izrezom za popek?, ena jih je v porodnišnici imela take, ko je šla z dojenčkom domov.

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4588
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 12:17:16   
pokalona1
prihajcek naš ima tudi še popek.Že3krat smo ga podvezali,pa se še kar drži-samo mu nič na viham pleničke.Noben mi ni rekel,da bi bilo treba.Samo čistim mu z alkoholom,nič ne packam s fiziološko,in to je to.Se mi zdi,da bo vsak čas odpadel.

(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 4589
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 17:04:47   
anckaa
Zdravo!Sam toliko,da sporočim,da smo 3.3.2012 dobila fantka Simona.Velikega 50cm in težkega 3250g..user posted image user posted image

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4590
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 17:05:40   
Jada82
Patronažna - joj, jaz imam isto, kot pri Izabeli .... grozna je! Takrat sem vsakič jokala, ko je šla .... ker je stalno nekaj psihirala in težila zaradi te teže ... vsa sem bila napsihirana ... grrrrr.
No, danes pa spet pride. Smo mislili kopat, pa Emiliji še teče iz popka .... jo je pa vagala in potem je naračunala, da ima še manj g, kot prejšnjič, ko sva vagale - v ponedeljek .... S tem da sva zadnjič jedli 1 uro preden je prišla in nismo nič odšteli, danes pa sva jedli preden je prišla in smo odšteli ... spet cela panika .... jo je že oblekla, pa spet slekla in spet vagat ... Dobro, da je naš user posted image tok potrpežljiv ...
Samo tokrat se nisem sekirala ... sem jo vprašala, če ima isto vago, kot zadnjič, je rekla da ne. In potem sem ji zabrusila, da je bilo že pri Izabeli enkrat tako, da je prišla z drugo vago in potem cela panika!!! Se nič ne sekiram, ker Emilija dobro je ...
Mater, za Izabelo me je cela nasekirala, vsa sem bila panična zaradi nje .... no, danes je pa taka fajn punčka, čisto nič ji ne fali!!!! Mater user posted image user posted image user posted image user posted image
Zdaj jo moram v ponedeljek poklicat zaradi te teže ... grrrr, sem kar pihala .... potem kopali bomo pa najbrž šele v četrtek.
Joj res, tolk je adijo ta baba user posted image user posted image user posted image user posted image Komaj čakam, da neha hodit!!!!

Utrujenost po porodu - men se je danes zdelo, da sem se razmeroma naspala ... spat hodim okoli 8h z otroci .... no, tamala je jedla 2krat - jeva nekako pol ure, pa še malo dlje, da vse zrihtam, samo je potem kar nazaj zaspala. Pa potem nekje od 4h do pol 6h je jamrala, ker jo krči .... takrat sem bolj samo dremala ... no, nekaj sem spala in sem bila zjutraj vsa naspidirana, kako sem super. Evo, okol 1h popoldne pa spet vsa pobita .... a je to še od poroda? Je še katera taka, vsa zmatrana, utrujena, nezmožna delat vse normalno ....????

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4591
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 17:06:09   
Jada82

IZVIRNO SPOROČILO: anckaa

Zdravo!Sam toliko,da sporočim,da smo 3.3.2012 dobila fantka Simona.Velikega 50cm in težkega 3250g..user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Čestitke za Simona!!!! Bravo!!!!!!

(odgovor članu anckaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4592
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 17:07:51   
tinčka3
Hej.. plenice z izrezom za popek so od huggies, newborn. Sam je tist izrez bolj tko tko... Jst sem jo vseen mogla zavihat, pa ima mala 4 kg...
A katera ve, ce si dojke mazem z bepantenom jih morem pred dojenjem umit?

(odgovor članu pokalona1)
Neposredna povezava do sporočila: 4593
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 17:37:08   
caelia
ooj!
anckaa: čestitam za malega zakladka!!![sm=rozica.gif]user posted image user posted image
midva sva ravno s sprehodam je tak lep sonček, bi blo škoda zamudit user posted image dopoldan sem posesala avto, moram zdajle peljat na tehničnega... sem mela malega v vozičku zavitega cel čas zunaj pri sebi, spal kot en polhek :)

se mi zdi, da se je tak navadil spati v hrupu, da v tišini kr neki manjkauser posted image

jada: našega tudi krči matrajo.. tam od enih 1h, ko jeva, pa potem do 2-3h.. danes se je vleklo kar do pol 5h zjutraj.. nisem nič spala...s tem da sem šla ob 10h spat.. nisi sam ti utrujena, se jaz tolažim s tem, da nisem edinauser posted image

sem bla zjutraj tako utrujena, sva z Žanom zaspala za v vrtec... sem ga samo na hitro oblekla in mu dala sirup ter par baby piškotov za s sabo, ker vedno je zajtrk preden gre in je bil že cel lačen, tašča je pa morala v službo,ker ga zdaj ona vozi, zato sva tak na hitro naredila..

sem šla nazaj spat ko sem nahranla še Rožleta in sebeuser posted image in spala do 11h, ko me je zbudu poštaruser posted image user posted image

potem sem govorila s svojimuser posted image in sem mu rekla, da sem bla zjutraj tak lačna, ker celo noč nisem jedlauser posted image user posted image se je full smejal.. saj nekako je logično, da človek ponoči ne jem, mpak jaz sem tako lačna po porodu, da jem vsakič, kot hranim Rožletauser posted image pa še mi grejo kile dol...

prihajček: meni je patronažna rekla, da ni treba spodvihavat pleničke, da ima tako ali tako nekaj čez- če ni plenička, je pa bodi... kar nekako logično, ne? jaz Rožletu ne spodvihujem, popek mu je odpadel že v porodnišnici, ampak še nismo kopali.. mu je še malo teklo zadnje dni.. no, res čist malo.. včeraj, ko je bla patronažna pri meni, je rekla, da bova kopali v ponedeljek...

a se še kateremu od vaših user posted image lušči koža ful? kot da bi bla suha? naš ima cele rokice take.. sej si mislim, da ima to zato, ker mu odpada tista koža še iz maternice, seicer ga po umivanju zvečer (ga osvežum z mokrimi vatami) namažem z ribjim mazilom, ampak.. še vedno ma suho kožo...

drugače se pa meni Rožle polula vsakič, ko ga previjem, ga moram počakat, čene se mi polula v svežo plenico.. pa saj men ni problem še enkrat previt, sam kar ne zdi se mi, da bi ga potem pustila ravno previtega pa v polulani plenici?user posted image
predvčerajšnjim sem iskala hladilno mazilo na previjalni, da bi še namazala ritko, lulek je bil "na prostem", ker sem čakala da se polula.. no in se je.. ravno v trenutku, ko sem se obrnila stran.. lulal si je na glavouser posted image user posted image sem se tak nasmejala.. samo pomežikal jeuser posted image in sva šla še enkrat od začetka.. umit, obrisat, preoblečt...user posted image user posted image

ostale, kok vozičkate že kaj? oz., kolk ste (časovno) zunaj?

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 4594
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 17:39:15   
caelia

IZVIRNO SPOROČILO: tinčka3

Hej.. plenice z izrezom za popek so od huggies, newborn. Sam je tist izrez bolj tko tko... Jst sem jo vseen mogla zavihat, pa ima mala 4 kg...
A katera ve, ce si dojke mazem z bepantenom jih morem pred dojenjem umit?



mislim, da si jih moraš vseeno umit..men so tko rekli v porodnišnici, da naj vsaj z brisačo obrišem pred dojenjem/črpanjem.

jaz mam sicer zdaj doma lanolin (multi-mam) je res full dobro, nič me ne bolijo bradavice, pa kao tud umivat ni treba... tko je v lekarni rekla.. sam jaz malo obrišem, za ziheruser posted image

(odgovor članu tinčka3)
Neposredna povezava do sporočila: 4595
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 19:53:09   
Aleda
Uh Ursonok pri vas je pa pestro. Pozdravite se čimprejuser posted image

Utrujenost - Jada to je sigurno še od poroda. Sej pravijo da bi mogli po porodu 6 tednov počivati, kaj bi blo fajn ko bi res lahko. Baje da se to lahko šele kasneje pokaže, če ne počivaš dovolj. Jaz sem bla zdej dva dni tut vsa naspidirana zjutraj, ker sem fajn spala, po kosilu pa sem bla spet vsa zmatrana in sem šla za eno uro pospat pa sem spet imela energijo za naprej.
Jutri spet pride patronažna, moja je kar fajn. Tut ona pogleda šive, zadnjič je rekla da bova naslednjič pogledale. Sej je kar fajn da tut to pogleda, mene je včeri kar skrbelo da ni kej narobe ker so me tok  boleli, sam pomoje zarad tega ker sem preveč hodila.

Caelia- meni se tut zdi da se nikoli zadosti ne najem. V porodnišnici sem se res najedla ko so nonstop neki nosil, zdaj pa malo manj jem in se kar pozna. Moja je imela suho kožo ko je bila pod lučko, zdaj je pa vredu. Tut Laura se rada polula ko jo odvijem, sam njej ne nese po zrakuuser posted image



(odgovor članu caelia)
Neposredna povezava do sporočila: 4596
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 20:11:25   
zmajcy_

user posted image


27.12.2011

zuza, user posted image Patrik user posted image   PDP 9.3.

30.12.2011

Pattyka, user posted image Neja user posted image   PDP 17.3.

24.1.2012

desire, user posted image Tia user posted image (1580 g, 41 cm) in user posted image Elin user posted image (1800 g, 43 cm) PDP 27.2.

25.1.2012

katka*, user posted image Aleksej (2540 g, 47 cm) user posted image PDP 8.3.

 9.2.2012

ircomp, user posted image Žan (3010 g, 50 cm) user posted image  PDP 4.3.

20.2.2012

tosja, user posted image user posted image   PDP 1.3.

21.2.2012

čebela1, user posted image Jan (3570 g, 53 cm) user posted image   PDP 1.3.

28.2.2012

majcis, user posted image Tanja ( 2890g, 50cm ) user posted image   PDP 11.3.

29.2.2012

alna, user posted image Živa ( 3050, 50cm ) user posted image PDP 10.3.
 
3.3.2012

anckaa, user posted image Simon ( 3250 g, 50 cm) user posted image
4.3.2012

kimsy, user posted image  Kim user posted image PDP 9.3.

5.3.2012

caelia, user posted image Rožle (2420 g, 48 cm) user posted image PDP 9.4.
populis, user posted image Eva user posted image PDP 24.3.

8.3.2012

kaminek, user posted image Oskar ( 3880g, 50cm ) user posted image PDP 7.3.

 9.3.2012

Jada82, user posted image Emilija ( 3490g, 53cm )user posted image   PDP 11.3.
 hrchy, user posted image Gabriel user posted image   PDP 14.3.
cukr07, user posted image  Matija (3260g, 48cm ) user posted image   PDP 9.3.
prihajcek, user posted image   Filip (3850g, 51cm ) user posted image   PDP 19.3.

10.3.2012

Caitlin, user posted image Taja ( 3500g, 49cm )user posted image PDP 13.3.
cokolino, user posted image ( 3720g, 56cm )  user posted image  PDP 15.3.
 Saša33, user posted image  Lara ( 3045g, 50cm )  user posted image   PDP 8.3.

12.3.2012

ursonok, user posted image  Abel ( 3366g, 53cm ) user posted image PDP 8.3.

13.3.2012

pokalona1, user posted image   ( 3310g, 52cm ) user posted image PDP 14.3.

14.3.2012

tinčka3, user posted image Ema ( 3960g, 51cm ) user posted image    
 Aleda, user posted image Laura ( 3590g, 52cm ) user posted image  PDP 16.3.
 kendicka, user posted image  Svit  ( 3560g, 52cm ) user posted image  PDP 12.3.

15.3.2012

Jassika, user posted image  Vita ( 3550g, 50cm ) user posted image PDP 19.3.
miska333, user posted image Tibor  ( 4300g, 57cm ) user posted image PDP 13.3.

19.3.2012
 
patella, user posted image  Ažbe ( 3040g, 52cm ) user posted image PDP 14.3.

20.3.2012

listek, user posted image   Manca ( 3330g, 52cm ) user posted image PDP 31.3.

21.3.2012
 
poldy, user posted image    Špela ( 4190g, 55,5cm ) user posted image PDP 11.3.









Št. user posted image 17
Št.user posted image 15

Skupajuser posted image 32


ŠE PRIČAKUJEMO
 
11.3.
 
user posted image  poga, 29 let, 1 user posted image  user posted image     

12.3.

user posted image anonimna
*** user posted image
user posted image  tanci2012, 25 let, 1user posted image   user posted image  
 
user posted image  bucka28, 26 let, 1user posted image   user posted image
 
13.3.
 
user posted image  nina88, 1user posted image  user posted image  


17.3.

user posted image   Little me, 1user posted image user posted image


18.3.

user posted image timkica, 31, let , 2user posted image , 1 user posted image , okolica LJ user posted image
user posted image kkkkk, 22let , 1user posted image okolica LJ user posted image


19.3.
 
user posted image msabina
 

20.3
.
 
user posted image Polzi, 31 let, 1user posted image  user posted image     user posted image
user posted image  Evita78, 33 let, 2user posted image , 1user posted image , NM user posted image

 
22.3.
 
user posted image  loewa, 25 let, 1user posted image Koroška user posted image
user posted image   lešnica, 1user posted image user posted image

 
23.3.
 
user posted image   sneguljka1, 2user posted image  1user posted image ,Poljanska dolina-Buenos Aires
user posted image  gruška, 36 let, 5user posted image   user posted image
user posted image   Jelcy, 2user posted image , 1user posted image
user posted image   marec 2012, 1user posted image    user posted image
 
 
28.3.
 
user posted image  RožcaM,    user posted image
 

29.3.

user posted image  iribiri, 30 let, 2user posted image , 1user posted image   LJ user posted image  user posted image
 
user posted image   rajska
 
user posted image  zmajcy, 24 let, 2user posted image , 1user posted image   okolica LJ user posted image user posted image
 
30.3.

user posted image  sirenetta 2user posted image , 1user posted image    
Obala user posted image   
user posted image   Hov hov
   
 
31.3.
 
user posted image   Matejka80 user posted image


X.3.
 

user posted image anonimna76,.---user posted image , 1user posted image
user posted image  sunshine88, 1user posted image
user posted image alexjami
user posted image  Spelca82, 29 let, 3user posted image , 0 user posted image , Ljubljana   user posted image

1.4.

user posted image  ina11, 30 let, 2user posted image , 1user posted imageMaribor user posted image user posted image
 
 
3.4.
user posted image  LadyB,  2user posted image , 1user posted image   user posted image


[/quote]

(odgovor članu zmajcy_)
Neposredna povezava do sporočila: 4597
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 20:28:39   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: Jada82

Ponoči sem dobila sms od Poldy:

Ob 20:20 smo končno dočakali našo Špelo, veliko 55,5 cm in težko 4190 g. Je blo kar naporno, ampak sva obe v redu.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



Poldy čestitke!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

To ti pa je konkretna punca! Upam, da te ni preveč namatrala! Lepo se cartajte!!!

(odgovor članu Jada82)
Neposredna povezava do sporočila: 4598
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 20:31:43   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: anckaa

Zdravo!Sam toliko,da sporočim,da smo 3.3.2012 dobila fantka Simona.Velikega 50cm in težkega 3250g..user posted image user posted image


Čestitke anckaa!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi bi tudi imeli tokrat Simona, če bi bil fantek!!! No, če so se slučajno zmotili na Uz, bosta torej dva Simona pri marčevkah user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu anckaa)
Neposredna povezava do sporočila: 4599
   RE: Marčevke 2012
22.3.2012 20:33:56   
sirenetta

IZVIRNO SPOROČILO: prihajcek

Pokalona hvala za nasvet,
mislim, da plenice niso premajhne (sem že prej poskusila, če bi bile 2ka boljše), polula itak zgoraj čez, ker imam zaradi poka malo zavihane da pridejo pod popek, če dam 2-ko pa so ob nogicah ful preširoke (pušča), pa še gor bolj štoraste za spodvihat. Popek se mu ne celi najboljše, je imel zelo visoko sponko in debelo popkovino...
A ve kdo kje imajo plenice z izrezom za popek?, ena jih je v porodnišnici imela take, ko je šla z dojenčkom domov.


Prihajalcek , če mu daješ lulček po navzgor, mu dajej raje navzdol vsaj dokler vihaš pleničko, dokler se popek ne zaceli.
Katere pleničke pa uporabljaš?

(odgovor članu prihajcek)
Neposredna povezava do sporočila: 4600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  182 183 [184] 185 186   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?