|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Krajša porodniška?
22.3.2012 14:47:40   
jabka
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

bojim se, da naše otroke čaka ta - bolj klaverna prihodnost, ko bo treba res samostojno poskrbet za materialno varnost oz. bo država dala le čisti minimum..


naše otroke? JAz mislim, da že nas čaka takšna prihodnost. Žalostno, vendar se bojim, da četudi si zdaj plačujem prispevke za penzijo, le-te nikoli ne bom videla, četudi bom še takrat živela. Zato pa je potrebno, že zdaj kolikor se da, si nekako zagotoviti oz. planirati naprej kako boš na stara leta preživel.

Nekdo je napisal, da je treba delati,DELATI. Seveda, kako pa? Mene so že starši učili, da brez dela ni jela.


s
e zavedaš, da tem staršom ni bilo problem dobit službo in jo obdržat. Da so lahko delali v proizvodnji in imeli za gradit hišo in vikend, da so kupovali poceni stanovanja, s katerimi se zdaj bahajo njihovi otroci.... delo včasih ali pa delo sedaj ni enakovredno. Zdaj si lahko po 12 ur na dan na šihtu za golo preživetje. NE žal do tega mi pa ni, je življenje še kaj več. vsaj zame, pa nisem lena, dober delavec sem.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Krajša porodniška?
22.3.2012 14:49:00   
sandra28
Pozdravljene punce...

Ma, ko sem slišala izjavo me je zvilo...Našim politikom se niti ne sanja kako otežujejo življenje državljanov, ki imajo minimalne plače ..... jaz sem dobila odpoved, ko sem sporočila, da sem noseča ...kar na 1x sem bila tehnološki višek... moja plača je bila okrog 500€ trenutno dobim nadomestilo 300€....kakšna bo moja porodniška....???pa da še odbijejo 20% ....da kupim plenice in to bo to??Po 6m lahko grem v službo ni problema ..otroka vzamem sabo??? v vrtec so sprejeti ko dopolnejo 11m... če so sprejeti seveda??? Prosim ne primerjat z drugimi se mi zdi žalostno da zmeraj se naša slo. zgleduje po drugih slabših varjantah...zakaj se nebi 1x kdo spomnil kaj narediti boljše...Naši politiki vsake toliko pridejo z izjavami, da 3000€ jim ni dovolj za skozi mesec ali pa da imajo 500€ za kavo??? seveda zmeraj potegne kratko šibkejši... pol nam govorijo da je treba delati na nataliteti????

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   [Brisano sporočilo]
22.3.2012 15:53:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu jabka)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Krajša porodniška?
22.3.2012 20:15:10   
jabka
majčkeno si zgrešla point, ampak sem že navajena, da ljudje razumejo tako kot hočejo.


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Krajša porodniška?
22.3.2012 20:36:05   
posh
Danes slišala na radiu- nameravajo vzeti 2 dela prostih dni- 2.januar in 2. maj.

(odgovor članu jabka)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Krajša porodniška?
22.3.2012 21:27:43   
sandra28
IZVIRNO SPOROČILO: flower

IZVIRNO SPOROČILO: jabka

s
e zavedaš, da tem staršom ni bilo problem dobit službo in jo obdržat. Da so lahko delali v proizvodnji in imeli za gradit hišo in vikend, da so kupovali poceni stanovanja, s katerimi se zdaj bahajo njihovi otroci.... delo včasih ali pa delo sedaj ni enakovredno.



Ja, res.. včasih so imeli vsi službe, ampak nihče ni kaj preveč delal.. vsi so si lahko zgradili hiše in se upokojevali pri 50... saj zato pa smo prišli tako daleč kot smo.. se ti res zdi, da bi lahko to funkcioniralo še naprej?



Naši  starši  so  delali  dosti ...govorim  iz  mojega  vidika...niso  imeli  časa  za  nas otroke ...ma  so  bili  plačani  za  svoje  oddelano  delo,  zdaj  dela ena  oseba  za  tri  in  ni  plačana  niti  za  enega  to  je  žalost...Naši  standardi  glede  dvigou  cen  od  življenskih  podreb  do  luksuza  so  se  dvignile  do  nebes,  ampak  naše  plače  so  ostale  na  dnu.... Sam  gospod  Janša  se  je  leta  nazaj  boril da  ženske  ostanejo  leto  dni  doma  na porodniški in  da  so  plačane 100%...zdaj  spet  on hoče  zasrat  vse  skupaj????user posted image    raje  se  odpovem  2  dni  dopusta  kot  6m  otroku....

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Krajša porodniška?
22.3.2012 21:29:41   
takotako
Ja tudi pri nas je bila 3m porodniška-moja mami je pri bratu tako mela. Samo je imela svojo mami doma, da je potem brata pustila pri njej. Veliko staršev nima te možnosti-jaz priznam jo imam.
krajše porodniške, dlje časa delat, dražja hrana, itd... same poti na slabše. Zakaj se ne bi borili da bi nam šlo boljše?
Vse to ne gre skup-ker ne bo laufal.

Je pa tako-jaz delam za 500€ ker po zdajšni zakonodaji lahko to si moj delodajalec privoči da mi po zakonu tok daje. Trenutno sem sicer na porodniški. S 1.9 gre moj sin v šolo, partner dela do 18h tudi dlje kak dan, kak dan prej pride. Jaz imam službo kakšen dan 12h, kar pomeni da pridem dam ob 21.2o. mala ne bo dobila vrtca in imam resss veeeliko srečo da je mami doma. Če pa bom dobila bova pa dajala cca.300€-to sem zdaj kar zaokrožla ker vsi dobivajo tak znesek da jih kap, pa sem se že prej pripravla.
To pomeni da bom vsak mesec si minus delala moja mami bo pa mela otroke, za katere se ni ona odločila ampak bo vseen ona z njimi delala domače naloge, jih vzgajala. itd.
Zdaj pa ne razumem: moj delodajalec živi na velki nogi ker ne prikazuje vsega, in pri vsej tej zgodbi bojo pri meni reševali krizo...
Pa če to ni podpora za rodnost. Tako da se tudi cilji mal tepejo.

Naj se kooončno najprej začne pobirat tam kjer bi se ves čas moglo, pa bo denar...

Pa ne gre se zato da nočem delat, sam mal mi je mim da se kar nič ne razbunimo ker majo ker je nekje že tako, oz.je tako bilo tudi pri nas. V končni fazi se vsak dan borimo da bo boljše.

(odgovor članu posh)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Krajša porodniška?
22.3.2012 21:52:30   
sandra28
Se  strinjam  steboj  takotako... to  ne  pelje  nikamor.... no  srečo  imaš  da  je  mama  doma...jaz  te  sreče  nimam...zdaj  še  nisem  na  porodniški  grem  z  majem ...pričakujem  drugega  sončka user posted image bo  pupika :) prvi  je  fantina in  ima  3  leta  No  jaz  res  srčno  upam  da  se  to  ne  bo  uresničilo  ker  bo  100%  upadlo  rojstvo ...pol  pa  bojo  problemi  spet ..in  nič  penzij  ker bomo  delali  do  smrti...ma  na  situacijo  ki  je  že  v  državi  niti  ne  sanjam  o  kakšni  penziji  še  naši  starši  in  none  so  boge ....so  jim  ukinili  dodatek  nekateri  imajo 300€  za  1m ....  smo  spet  tam  ne  začaran  krog....user posted image   Jaz  grem  oropat  banko  pa  bo user posted image


(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Krajša porodniška?
22.3.2012 22:18:36   
katipi
Sem zdaj gledala 24 ur na POP TV in sem totalno razkurjena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandra28)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 7:39:14   
sandra28
IZVIRNO SPOROČILO: katipi

Sem zdaj gledala 24 ur na POP TV in sem totalno razkurjena user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image



sem  z  tabo....jaz  več  ne  gledam  poročil,  ker  se  pol počutim  kot  en  psihič ,  se  jezim  na  tv  ekran user posted image user posted image

(odgovor članu katipi)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 8:39:55   
Paštetka
moj point ni bil v tem kako so živeli naši starši, kaj so imeli in česa ni bilo, ampka v tem kaj so me naučili in čemu so dajali poudarek.
NEsmiselno je primerjati kako so živeli naši starši, z današnjim časom. Tudi njihovi starši so živeli drugače od njih in tudi naši otroci bodo živeli drugače v drugem obdobju, ko bodo veljala drugačna pravila od našega časa.
Bistvu je v prilagoditvi, v ustvarjanju nekih načel, prioritet, ki nam jih nekdo privzgoji.
Moji strši so delali. Ne samo v službi, tudi doma na njivi, pomagali drugim, da smo lahko imeli več kot, da bi samo v službo hodili. Nikoli se niso zadovoljili "samo z neko osnovo", ampak težili k več. In tako so tudi mene vzgojili.

Enkrat sem že napisala. Delala sem tudi po 15-17 in več ur, po 2 tedna skupaj, nisem se bunila kot se večina buni, če že dela več kot eno uro kot je zakonsko dovoljeno, da sem lahko počasi prilezla do samega vrha. Nikoli nisem bila zadovoljna s tistim kar imam, ampak sem delala, da bi imela več, da bo lahko tudi otrok imel več. Ja, večkrat nisem videla po par dni otrok, v tej vmesni fazi... Ampak, ko dosežeš svoj cilj, je potem lažje, lahko si dovoiš tudi več časa za otroke.. Ampak, tak kot sem si potem spet zadam drug cilj, tokrat je to družina, ker zdaj imam čas zanjo.

Hočem povedati, nikoli se ne vdati, ampak si zadati dovolj visok cilj in težiti k temu, da ga osvojiš, ker samo takrat ti je lahko lažje. Pot do cilja pa nobena ni lahka.
ničesar nisem dobila na pladnu serviranega, nobenih zvez nikoli imela. Kolikokrat sem staršem zamerila, ker ni bilo nikoli ničesar dovolj dobro. Zdaj sem lahko hvaležna, ker me to načelo vodi naprej in se ne ustavim.

Pravila bodo vedno nova, vedno ostrejša, in žal se jim bomo morali prilagajati oz. biti čim bolj elastični in predvsem misliti vnaprej, če bomo želeli živeti naprej.


(odgovor članu sandra28)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 9:16:10   
jabka
me prav zanima kaj delaš

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 9:23:19   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: jabka

me prav zanima kaj delaš


Zakaj? Kaj si boš s tem podatkom lahko pomagala?

(odgovor članu jabka)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 9:25:05   
jabka
samo da vidim, kaj je za tebe uspeh. Kaer eni imajo res nizka merila uspeha, in se nosijo kot pavi :)

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 9:35:08   
Paštetka
IZVIRNO SPOROČILO: jabka

samo da vidim, kaj je za tebe uspeh. Kaer eni imajo res nizka merila uspeha, in se nosijo kot pavi :)


ko sem sedela na faksu, je eden od profesorjev na predavanju rekel, da si je potrebno cilj postaviti zelo visoko.
Pokazal je z roko tako visoko do koder je segel. Zakaj?
Zato, da ga potem lahko dosežemo vsaj toliko (pokazal je z roko nekje do višine glave.)
Če si cilj postaviš npr. v višini glave, ga boš, če boš priden dosegel nekje do ramen.

moja merila niso nujno, da so enako tvojim. Oz. moj zadani cilj ni nujno, da je enak tvojemu. Glavno je počutje, ki ga ob tem dosežeš, zadovoljstvo. user posted image
Se ne obremenjujem s tem, kako se kdo nosi, kaj je dosegel, kaj ima sosed, kaj je kdo rekel. To je zame uspeh.
Prijateljujem z ljudmi s katerimi se lahko pogovarjam, in se ob njih počutim lepo. Tudi to je zame recimo uspeh.
hodim v službo, ki mi ne predstvalja napor. Tudi to je zame uspeh.
Da se imamo radi, da se z možem lahko pogovarjava, da mu zaupam. To mi je najvrednejši uspeh.
Da se mi bodo otroci (ko bodo večji) lahko zaupali v stiski- to mi je pa trenutno eden od mnogih ciljev.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 23.3.2012 9:41:22 >

(odgovor članu jabka)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 9:38:27   
takotako
Pa sej tukaj se ne gre zato da bomo me eno leto doma-jaz si ne predstavljam dat mojo trenutno 6mesečno hčerko v vrtec- ko še ne je GH, ko še ritma nima itd.... Se ne more vsaj malo zase postavit. Ona je odvisna še od nekoga ki za njo skrbi.

In tako kot sem rekla jaz imam srečo da mam mami doma- še večjo srečo mam da jo bo z veseljem pazila. Ker če ne bi hotla-ne bi mogla zamerit. Ni to njena naloga.

Kar se pa dela tiče- midva z bratom sva ostala doma jaz sem se odpovedala temu da bi bili nekje na svojem-brez prilagajanja. Prav tako brat. Hišo smo morali čisto preurediti. Delali smo dve leti vsak prost trenutek: Zidali, elektriko napeljevali, stene brusili, podirali itd. vse sami. Takrat nam je 2 maj še prekleto prav prišel. Pa tudi jaz sem delala praznike.

(odgovor članu jabka)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 10:05:58   
Petka09
Če bi ljubi Slovenčki reeeees tako radi delali in bi reeeees bili pridni, potem bi bilo stanje precej drugačno. Slovenija je bila res socialna država. Res si je marsikdo lahko prekalkuliral, da se mu je bolj splačalo bit doma na socialni podpori, otroških dodatkih itd., kot pa iti v službo - sploh, če ni imel višje izobrazbe. Eh, samo jaz jih poznam veliko - hlinjenih bolnišk, pred leti nahlinjenih invalidskih upokojevanj, mamic, ki se jim nikamor ne mudi s službo.... Pa me lahko linčate, ampak jaz sem od nekdaj navajena delat... Z 20-imi sem že delala redno prek študenta in zraven izredno študirala ter si sama plačevala študij.. Če res želiš delat, boš delal. Delala sem že vse - od proizvodnje dalje... Vse to mi je pomagalo, da sem danes tu kjer sem... S pridnostjo sva si z možem prihranila kar nekaj... S svojim denarjem uredila hišo, s svojim denarjem plačala poroko itd... Nikoli od nikogar zahtevala nič! Ne dobiva otroškega dodatka, za vrtec sva v najvišjem plač. razredu... Za mišjo dlako presegava procent, do katerega bi še bila upravičena do nižjega plač. vrtca in otr. dodatka.
Pa se ne pritožujem - je pač normalno, da če oba pridno delava in sva si nekaj prihranila in sva oba zaposlena - da je logično, da mi ni država nič dolžna pomagati!


Zaenkrat si seveda predstavljamo dat 6-mesečnega otroka v tuje varstvo... marsikje v tujini je to, kot vemo, že stalnica.
Enako bi skakali v luft, če bi imeli recimo 3 leta porodiške in nam bi jo skrajšali na recimo 1 leto. Bi tudi jamrali, da dajemo komaj 12-mesečnega otroka v vrtec... V bistvu vsaka sprememba, kjer se nekaj reže in odvzame, je šok. Do zdaj smo 11 mesecev navajale otroka na ritem, da smo ga vsaj malo bolj brez skrbi spustile v varstvo... Če bi bilo to samo 6 mesecev, bi bilo pač 6 mesecev... Bi se že vrtci oz. jasli morali tako prilagoditi, da bi oni uvajali hrano, oni uvajali ritem spanja, oni pomagali otroku shodit itd....

Sem nedavno na eni humoristični angleški seriji vidla podobno... Imeli so več otrok, najmlajša je bila stara nekje 7 mesecev menda... In je prav kazalo, kako jo je zjutraj vozila v varstvo, kjer so tudi druge mamice pripeljale z vozički svoje dojenčke.... Zdelo se mi je čudno in za nas nenavadno.... Ampak drugje je to že stalnica.


(odgovor članu takotako)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 11:11:36   
sandra28
dan...

Ja  bi  se  otroci navadili  tudi  po  6m ni  problem  ma  jasli  ni  več...ali  se  motim???problem  je  v  tem,  da  otroka  nemoreš  dat  v  vrtec  pred  dopolnjenim  11m. Večina  današnjih  staršev  nima  kam  dat  otroka  v  varstvo  to  je   velik  problem  ne  v  delu...Jaz  sem  v zadnji  službi imela pred  odpovedjo 77  ur  viška  nobeden  me  ni  vprašal  kje  imam  otroka in skom  je?? pa  v  2  letih  nisem  imeala  dneva  bolniške...pa  za  nagrado  sem  dobila odpoved, ker  sem  bila  drugič  noseča.  Zmeraj  sem se  prilagajala, podaljšala ure in  prišla  tudi  prej nikoli  nisem  stokala ...če  bi  bil  sprejet  ta  zakon  bi  mogli  tudi  spet  uvesti  jasli  možnost,  da  starši  delajo  tudi  normalno...brez  skrbi kam dat  otroka  vsak  dan...No  jaz  sem  tudi  dojila prvega  otroka do  8 m ...pa  je  še  en   problem  kako  z  dojenjem????

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 11:18:40   
liliana
Itak pa ni predlog vlade, da bi krajšali porodniško, ampak da bi zniževali izplačilo nadomestila za porodniško.....

Tako da se nam ni treba ubadati s tem, kam z otrokom po 6 mescih....še vedno bomo lahko z njim doma in ga dojile......

(odgovor članu sandra28)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 11:22:24   
Mala_princeska
O otrocih in vrtcu - prvo bo potrebno, da ugotovijo da služb do 14. ure skoraj ni več (ok razen proizvodnih obratov, javne uprave,...) in bo potrebno tudi v manjših krajih odpreti popoldanski vrtec ali pa podaljšati obratovalni urnik vrtca. Ok, trenutno še nekakio furamo, da poberemo otroke pravočasno. Ko sem pa delala v Ljubljani in sem imela skoraj uro vožnje v eno stran + uro nazaj + 7-8 ur službe, smo se pa lovili.

Ja naše tašče so po 3.mesecih šle nazaj v službo - godilo se je leta 1979......zdej si pa predstavljajte da je 3m dojenček v varstvu, mamici pa v proizvodnji mleko curi iz dojk in včasih si niso mogle pomagat s črpalkami,....pa so sfural....

v okolici imam mlado mamico, ki je šla že hitro po 4 ure delat (mislim da mali bil star kake 3m) in malega otročka pustila doma pri babici, atiju in zaenkrat malemu nič ne manjka, njej pa tudi ne, pravi celo da se bolje počuti. jasno, ko pa se ne vrti samo vse okoli otroka.in ga ne zanemarja. dela da se preživijo. ja in najprej sem se tudi jst zgražala češ kaka je, potem sem se pa pogovorila z njo in je nisem kr obsodila.

< Sporočilo je popravil Mala_princeska -- 23.3.2012 11:24:05 >

(odgovor članu sandra28)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 11:47:43   
ZARA

IZVIRNO SPOROČILO: Petka09

Če bi ljubi Slovenčki reeeees tako radi delali in bi reeeees bili pridni, potem bi bilo stanje precej drugačno. Slovenija je bila res socialna država. Res si je marsikdo lahko prekalkuliral, da se mu je bolj splačalo bit doma na socialni podpori, otroških dodatkih itd., kot pa iti v službo - sploh, če ni imel višje izobrazbe. Eh, samo jaz jih poznam veliko - hlinjenih bolnišk, pred leti nahlinjenih invalidskih upokojevanj, mamic, ki se jim nikamor ne mudi s službo.... Pa me lahko linčate, ampak jaz sem od nekdaj navajena delat... Z 20-imi sem že delala redno prek študenta in zraven izredno študirala ter si sama plačevala študij.. Če res želiš delat, boš delal. Delala sem že vse - od proizvodnje dalje... Vse to mi je pomagalo, da sem danes tu kjer sem... S pridnostjo sva si z možem prihranila kar nekaj... S svojim denarjem uredila hišo, s svojim denarjem plačala poroko itd... Nikoli od nikogar zahtevala nič! Ne dobiva otroškega dodatka, za vrtec sva v najvišjem plač. razredu... Za mišjo dlako presegava procent, do katerega bi še bila upravičena do nižjega plač. vrtca in otr. dodatka.
Pa se ne pritožujem - je pač normalno, da če oba pridno delava in sva si nekaj prihranila in sva oba zaposlena - da je logično, da mi ni država nič dolžna pomagati!


Zaenkrat si seveda predstavljamo dat 6-mesečnega otroka v tuje varstvo... marsikje v tujini je to, kot vemo, že stalnica.
Enako bi skakali v luft, če bi imeli recimo 3 leta porodiške in nam bi jo skrajšali na recimo 1 leto. Bi tudi jamrali, da dajemo komaj 12-mesečnega otroka v vrtec... V bistvu vsaka sprememba, kjer se nekaj reže in odvzame, je šok. Do zdaj smo 11 mesecev navajale otroka na ritem, da smo ga vsaj malo bolj brez skrbi spustile v varstvo... Če bi bilo to samo 6 mesecev, bi bilo pač 6 mesecev... Bi se že vrtci oz. jasli morali tako prilagoditi, da bi oni uvajali hrano, oni uvajali ritem spanja, oni pomagali otroku shodit itd....

Sem nedavno na eni humoristični angleški seriji vidla podobno... Imeli so več otrok, najmlajša je bila stara nekje 7 mesecev menda... In je prav kazalo, kako jo je zjutraj vozila v varstvo, kjer so tudi druge mamice pripeljale z vozički svoje dojenčke.... Zdelo se mi je čudno in za nas nenavadno.... Ampak drugje je to že stalnica.


Zelo lepo napisano.

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:01:41   
josephine27
O otrocih in vrtcu - prvo bo potrebno, da ugotovijo da služb do 14. ure skoraj ni več (ok razen proizvodnih obratov, javne uprave,...) in bo potrebno tudi v manjših krajih odpreti popoldanski vrtec ali pa podaljšati obratovalni urnik vrtca.


jaz tud čakam, kdaj se bo komu razsvetlilo.

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:04:18   
sandra28
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Itak pa ni predlog vlade, da bi krajšali porodniško, ampak da bi zniževali izplačilo nadomestila za porodniško.....

Tako da se nam ni treba ubadati s tem, kam z otrokom po 6 mescih....še vedno bomo lahko z njim doma in ga dojile......


Da  te  popravim...omenjali  so  tudi  krajšo  porodniško  mislim  da  bi  trajala,  8m nisem  sigurna ....Konc  konceu  ne  obsojamo  tukaj  nobene  mamice ...delat  je  treba  itak sam  negre  v  nos to, da  nam država  in  delodajalci  neomogočajo  normalnega  delovanja  v življenju  vse  mora  biti zapleteno.Mene  jezi  samo,  ker  želijo,  da  se nataliteta   poveč...sej  nam  tega  ne  omogočajo...nižja  porodniška,otroški dodatki bi  raje  videli  da  jih  ni  plače  so  minimalne...denar  je  v  naši  državi  ma  ni  pravilno  razprejen  eni  nimajo  za  kruh oz.  komaj  se  velečejo  iz  meseca  v  mesec  drugi pa  palavajo  v  njem  ker,izzkoriščajo šbkejše...nimajo  vsi  možnost se  šolat  pa  dobiti  dobro  službo ,  da bi  lahko  omogočili lepo  prihodnost svojim  otrokom....

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:07:43   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

O otrocih in vrtcu - prvo bo potrebno, da ugotovijo da služb do 14. ure skoraj ni več (ok razen proizvodnih obratov, javne uprave,...) in bo potrebno tudi v manjših krajih odpreti popoldanski vrtec ali pa podaljšati obratovalni urnik vrtca.


jaz tud čakam, kdaj se bo komu razsvetlilo.



Ne boš verjela, jaz se vsak dan, ko oddajam ob 7.30 otroka v vrtec in prihajam ponj ob 14.30 sprašujem kje delajo njihovi starši.
Ob oddaji otroka je samo cca. 10 otrok v vrtcu od 3 skupin. Recimo, da jih je vseh skupaj 60. ko pa pridem po otroka jih pa tudi v naši skupini manjka že precej več kot polovica.
ko sem prihajala včasih ob treh po otroka je bil med zadnjimiuser posted image

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:08:36   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

O otrocih in vrtcu - prvo bo potrebno, da ugotovijo da služb do 14. ure skoraj ni več (ok razen proizvodnih obratov, javne uprave,...) in bo potrebno tudi v manjših krajih odpreti popoldanski vrtec ali pa podaljšati obratovalni urnik vrtca. Ok, trenutno še nekakio furamo, da poberemo otroke pravočasno. Ko sem pa delala v Ljubljani in sem imela skoraj uro vožnje v eno stran + uro nazaj + 7-8 ur službe, smo se pa lovili.


Ja, se strinjam. Tudi jaz sem se vozila v LJ - 130km v eno smer vsak dan....
Sigurno bi bilo tako, da če bi se skrajšala porodniška, da to potegne še cel kup stvari za sabo.
Kot prvo, vzg. bi se morale izobrazit kako je varovat 6-mesečne dojenčke! Ko se uvaja hrana itd.... Ker z 1 letom, ko gredo otroci v vrtec bi naj načeloma bi uvedeni v vso hrano (razen alergiki itd.). Vrtci se zdaj načeloma ne ukvarjajo s prehrano v tem smislu. Imajo pač jedilnike, ki so prilagojene od prvega leta dalje... S 6-mesečniki bi bilo to seveda popolnoma drugače. Da ne govorimo o tem, da bi jim morali tudi dodajati še kak obrok adaptiranega mleka. Torej poleg izobrazbe vzgojiteljic se bi moral spremeniti tudi sistem prehranjevanja v vrtcu - vsi jedilniki itd. To sta torej že dve veliiiiiki spremembi.
Dodatno še - kar bi pa že zdaj moralo biti: Več podaljšanih oz. dvoizmenskih vrtcev.


IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Ja naše tašče so po 3.mesecih šle nazaj v službo - godilo se je leta 1979......zdej si pa predstavljajte da je 3m dojenček v varstvu, mamici pa v proizvodnji mleko curi iz dojk in včasih si niso mogle pomagat s črpalkami,....pa so sfural....



No, še ena sprememba, ki se bi v takem primeru zgodila in ki je bila tudi takrat, ko smo mi bli dojenčki: uvajanje goste hrane mnooooogo prej, kot sedaj. Moja mama je dobila od pediatra že pri mojem 1 mesecu starosti navodilo, da naj z mojim 2. mesecem začne z uvajanjem korenčkovega soka, jabolčnega soka, pire krompirja...


(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?