|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:10:50   
Petka09
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: josephine27

O otrocih in vrtcu - prvo bo potrebno, da ugotovijo da služb do 14. ure skoraj ni več (ok razen proizvodnih obratov, javne uprave,...) in bo potrebno tudi v manjših krajih odpreti popoldanski vrtec ali pa podaljšati obratovalni urnik vrtca.


jaz tud čakam, kdaj se bo komu razsvetlilo.



Ne boš verjela, jaz se vsak dan, ko oddajam ob 7.30 otroka v vrtec in prihajam ponj ob 14.30 sprašujem kje delajo njihovi starši.
Ob oddaji otroka je samo cca. 10 otrok v vrtcu od 3 skupin. Recimo, da jih je vseh skupaj 60. ko pa pridem po otroka jih pa tudi v naši skupini manjka že precej več kot polovica.
ko sem prihajala včasih ob treh po otroka je bil med zadnjimiuser posted image



Pri nas je enako. Jaz našo pripeljem ob 6.20 v vrtec, za domov pa jo vzame babi ob 14.30. Drugače, če bi mene čakala, bi jo jemala najmanj ob 15.30.
Največ otrok v našem vrtcu pride okrog 8. ure in odidejo takoj po 14. uri.
Pri nas je to vzrok, da jih veliko pripeljejo babice in tudi odpeljejo oz. mamice na porodnški + brezposelne mamice.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:21:22   
nusi
jst sm za to, da se zadnje mesece dobi samo še 80 % nadomestila, ne pa, da se tudi skrajša porodniška. Pa pod pogojem, da imamo zagotovljeno varstvo za tko majhne dojenčke, ker zdej jih vrtci pred 11 m ne vzamejo.

(odgovor članu Petka09)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:41:11   
mika
moj point ni bil v tem kako so živeli naši starši, kaj so imeli in česa ni bilo, ampka v tem kaj so me naučili in čemu so dajali poudarek.
NEsmiselno je primerjati kako so živeli naši starši, z današnjim časom. Tudi njihovi starši so živeli drugače od njih in tudi naši otroci bodo živeli drugače v drugem obdobju, ko bodo veljala drugačna pravila od našega časa.


nAŠI STARŠi so bolje živeli od svojih staršev. Z napredkom pričakujemo boljše življenje in ne slabše. Mi pa sedaj živimo oz drvimo v obdobje naših dedkov in babic, ko si en povprečen delavec ne bo mogel privoščit nič druga, kot golo življenje.

Petka, piši kar hočeš, ampak Slovenci SMO delovni narod. Nas ne predstavljajo posamezniki, ki hvatajo krivine. Kdo je stavkal pred vsemi podjetji, ki so šla v zadnjih letih v stečaj? A mogoče lenuhi, ki živijo na CSD?
Dnevno nas kličejo nekdanji sodelavcii, ker ŽELIJO delat in ne bit na zavodu. Eni nimate niti približne predstave, kaj prestajajo brezposelni, ki želijo delat.
Tudi mene so moji starši učili tako kot tebe. Pišeš kako zelo je treba delat...a se ti sploh zavedaš kako nekateri garajo, kljub izobrazbi, pa si ne morejo privoščit niti par dni dopusta? Enako kot moji starši, so bili delovni tudi strici in tete, pa nihče ni dosegel toliko, kot sta moja dva. Vedno gre zreven še za splet okoliščin In te lahko pripeljejo na vrh, tako kot te lahko pahnejo v prepad. Izkusila oboje, tako da brez skrbi...tudi tebe čaka, nihče ni izjema....me zanima kako se boš o uspehu, po prsih tolkla takrat.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:44:08   
2crtici
Pa saj ne morem verjeti kaj tu berem! Mamice ste prve za krajšanje porodniške, znižanje nadomestil??
Ali pa to le takšne, ki so svoje že "odrodile"?
Pa saj se gre tukaj za NAŠE otroke, za njihov razvoj in vzgojo... Zato je dobro, da so z mamicami, da je uvajanje hrane in sprememb postopno. Otročki tako še prehitro odidejo v vrtec, varstvo že zdaj. Ogromno je razlogov zaradi katerih je boljše, da se institucionalno varstvo prestavi na čim kasneje. Potem pa se sprašujete le, kam bi dale svoje 6 mesečnike... Pa saj to je še najmanjši problem.. Meni se zdi huje, da takšnega malčka mamica odda za vsaj 9 ur na dan in ni z njim, temveč neka popolnoma druga oseba, še najbolše babica, ki mu nikoli ne more nuditi tega, kar bi mati.
Groza kam gre ta svet.
Pa brez dela ni jela hahah. Ah seveda, saj nihče ne pravi, da ne želi delati. A mamice na porodniški pa nič ne delajo? user posted image In za dohodek, ki ga pridobivajo, so prispevale vsaj 12 mesecev.Bi takšno izjavo pričakovala prej od kakšnega moškega, ne pa od (potencialnih) mamic. Poleg tega je vzgoja otrok bistvo družbe.. V službo je treba, ko je otrok vsaj približno zrel za institucionalno varstvo, to pa še ni niti pri 11 mesecih. In ja, delati je treba. Tudi jaz se strinjam, da brez dela ni jela, ampak v čisto drugem kontekstu. Ne pa na račun nebogljenih dojenčkov, otrok, ki starše komajda poznajo, ki jih vzgajajo tujci in si ubogi starši ne morejo privoščiti biti z otrokom niti, ko je ta bolan. Zato pa je naša družba takšna kot je, predvsem materialnistična brez kančka empatije in solidarnosti.

Katastrofa je, da se s tem strinjate; še več, da postaja normalno in samoumevno.user posted image

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 12:46:58   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: sandra28
Da  te  popravim...omenjali  so  tudi  krajšo  porodniško  mislim  da  bi  trajala,  8m nisem  sigurna ....



Kar sem jaz prebirala in poslušala o predlogih vladnih varčevalnih ukrepov je bilo vsepovsod napisano znižanje porodniškega nadomestila.....

Dopuščam pa možnost, da so mediji marsikaj povedali.....ker večkrat kaj po svoje interpretirajo......

(odgovor članu sandra28)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 13:32:28   
Serendipity

IZVIRNO SPOROČILO: Daschi

Kaj pravite o tem, da bi vlada znižala porodniško?

Kolikor sem sledila,smo kar redki, ki imamo še leto dni porodniškega in pa 100% nadomestilo. V bistvu niti ni tako slab predlog. Pol leta bi bilo čisto dovolj.


Hm, ja seveda. Ga bom pa v službi dojila.

Vprašaj o tem svoje starše. No, vsaj moja mama je morala pri prvem otroku iti 3 mesec nazaj v službo, pri drugem 6 mesecev in pri meni (?) nekaj več kot 6 mesecev (ne vem natančno). Ti bo povedala, kako težko je pustiti otroka doma (če ga sploh imaš komu (?)) in iti v službo. Črpanje mleka, nočno nespanje.
Prijateljica je šla v službo po prvih treh mesecih in se ji je v službi dobesedno mešalo od skrbi in želje, da gre domov. Torej delovna učinkovitost tu?

Če bodo kje šparali - si naj politični osebki kupijo manjše avtomobilčke (škode fabie so čist fajn ali pa Clio), si znižajo plače v normalno cifro pa še kaj bi se našlo.

In, ko se ženska strinja s takim predlogomo, se sama zamislim. Meni je na prvem emstu otrok. In dejstvo, da mu nudim najboljše, kar zmorem in varno okolje.

(odgovor članu Daschi)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 13:59:57   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka


IZVIRNO SPOROČILO: MC09

Kam pa naj potem otroka dam? Če grem po 6 mesecih nazaj v službo? user posted image



kam ga pa dajo drugi, ki imajo samo 3 mesece porodniške ali celo manj?


Tam dec toliko zasluži, da je lahko žena lepo doma!!! Dajte majčkeno uporabit možgane preden ploskate totalnim blesarijam, ki ne bodo spremenile ničesar.
Dva dni praznikov vzet, veliko prahu malo učinkovitosti. Skrajšat porodniško...ja bravo, da bo še manj otrok in bo čez 30 let še manj delovne populacije. Nadomestilo plače zmanjšat in ukinit...fino, prvo naj to naredijo pri sebi goveda zarukana, naj Vizjak pri sebi to naredi. Oni lepo vlečejo polno plačo še kar nekaj časa,  navadnim smrtnikom pripada 760 EUR max.


(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 14:12:22   
kalbo
Hm, vidim, da ste očitno za tele traparije. Ja, takšne stvari so skrajni ukrep, pri nas je pa še ohoho lufta. Po ministrstvih se pase še in še penzionistov, ki vlečejo državni denar na dveh koncih, delajo pa nič. Dokler bomo mel urade za podnebne spremembe in ostalo navlako se s takšnimi ukrepi nikakor ne strinjam.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   [Brisano sporočilo]
23.3.2012 15:31:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sandra28)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
   [Brisano sporočilo]
23.3.2012 15:33:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 16:21:08   
Colt
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

Ja, takšne stvari so skrajni ukrep, pri nas je pa še ohoho lufta. Po ministrstvih se pase še in še penzionistov, ki vlečejo državni denar na dveh koncih, delajo pa nič.

Skrajni ukrep? Hm...jaz pa mislim da je bila tole sedaj samo ''''test bombica''''. Glavni ukrepi šele pridejo. Tole sedaj je mehka proba odziva naroda. Lufta pa je tolk da si ga človek težko predstavlja. Tisti človek seveda, ki proizvaja pozitivno vrednost na tržišču!


< Sporočilo je popravil Colt -- 23.3.2012 16:22:46 >


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 17:47:19   
liliana
Ne....to so sedaj malo strahu med ljudstvo zasejali.......saj kak uprek bodo verejtno sprejeli.....na koncu bo pa vlada rekla, da je našla mnogo skritih rezerv in se prikazala kot dobra vlada, ki bo najprej začela šparati na sebi (bo vladnim funkcionarjem znižale plače za 6 %, pred mesecem jim jih je pa za 20 % dvignila)......


(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 17:57:38   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

na koncu bo pa vlada rekla, da je našla mnogo skritih rezerv in se prikazala kot dobra vlada, ki bo najprej začela šparati na sebi

You (I) wish...

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 18:01:21   
liliana
Najprej je Šuštaršič govoril v smislu, da bodo začel odpuščati v javni sektorju....danes ni več ne duha in ne sluha o tem......mehko bodo zmanjševali JU.....kot vsaka vlada do sedaj.....user posted image

(odgovor članu LuLu)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 18:49:01   
Colt

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Najprej je Šuštaršič govoril v smislu, da bodo začel odpuščati v javni sektorju....danes ni več ne duha in ne sluha o tem......mehko bodo zmanjševali JU.....kot vsaka vlada do sedaj.....user posted image
Ja tristo kosmatih..kdo pa dela za plače javnega sektorja? Od kod prihaja denar? Od božička? Only in Slovenia...


_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 18:53:37   
ZARA
Colt, v katerem tromesečju točno si?

_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Colt)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 18:58:07   
Colt
V realnem ;)

_____________________________

...and once you have tasted flight, you will walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you long to return. -- Leonardo de Vinci
AMEN!



(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 19:04:11   
sandra28
IZVIRNO SPOROČILO: 2crtici

Pa saj ne morem verjeti kaj tu berem! Mamice ste prve za krajšanje porodniške, znižanje nadomestil??
Ali pa to le takšne, ki so svoje že "odrodile"?
Pa saj se gre tukaj za NAŠE otroke, za njihov razvoj in vzgojo... Zato je dobro, da so z mamicami, da je uvajanje hrane in sprememb postopno. Otročki tako še prehitro odidejo v vrtec, varstvo že zdaj. Ogromno je razlogov zaradi katerih je boljše, da se institucionalno varstvo prestavi na čim kasneje. Potem pa se sprašujete le, kam bi dale svoje 6 mesečnike... Pa saj to je še najmanjši problem.. Meni se zdi huje, da takšnega malčka mamica odda za vsaj 9 ur na dan in ni z njim, temveč neka popolnoma druga oseba, še najbolše babica, ki mu nikoli ne more nuditi tega, kar bi mati.
Groza kam gre ta svet.
Pa brez dela ni jela hahah. Ah seveda, saj nihče ne pravi, da ne želi delati. A mamice na porodniški pa nič ne delajo? user posted image In za dohodek, ki ga pridobivajo, so prispevale vsaj 12 mesecev.Bi takšno izjavo pričakovala prej od kakšnega moškega, ne pa od (potencialnih) mamic. Poleg tega je vzgoja otrok bistvo družbe.. V službo je treba, ko je otrok vsaj približno zrel za institucionalno varstvo, to pa še ni niti pri 11 mesecih. In ja, delati je treba. Tudi jaz se strinjam, da brez dela ni jela, ampak v čisto drugem kontekstu. Ne pa na račun nebogljenih dojenčkov, otrok, ki starše komajda poznajo, ki jih vzgajajo tujci in si ubogi starši ne morejo privoščiti biti z otrokom niti, ko je ta bolan. Zato pa je naša družba takšna kot je, predvsem materialnistična brez kančka empatije in solidarnosti.

Katastrofa je, da se s tem strinjate; še več, da postaja normalno in samoumevno.user posted image


ZELO  LEPO  NAPISANO  SE  STRINJAM  Z  TABO 100%

(odgovor članu 2crtici)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Krajša porodniška?
23.3.2012 22:40:29   
sandra28
IZVIRNO SPOROČILO: flower

IZVIRNO SPOROČILO: sandra28

dan...

Ja  bi  se  otroci navadili  tudi  po  6m ni  problem  ma  jasli  ni  več...ali  se  motim???problem  je  v  tem,  da  otroka  nemoreš  dat  v  vrtec  pred  dopolnjenim  11m.



Pa saj menda veste, da če bi uzakonili porodniško le 6 mesecev, da bi potem tudi otroka lahko dal v vrtec s 6 - meseci. Ker je zdaj porodniška do 11. meseca, ga pa lahko daš v jasli z 11. meseci. Sicer pa tudi ni to predlog vlade.


Pustim  se  presenetiti...kot  grejo  stvari  v  naši  krasni  deželi  ,  tega  ne  pričakujem,  da  bi  spet  uvedli  jasli  kot  so  nekoč  bile????user posted image   itak  ni  besed  za  kar   delajo ....pa  niti  izjav  nočejo  dajat  kaj  mislijo  naredič  ali  sploh  bojo  in  kdaj  bojo  to  naredili...sej  konec  konceu  bojo  na  slabšem  naši  otroci...ja  sej  vem  bo  spet  kakšna  komentirala  kako  pa  so  naše  none  šle  skozi  ali  naše  matere...vprašte  jih če  jim  je  bilo  lahko  moja  tašča  se  zgraža nad  to  temo,  ker  ve  kaj  je  mogla  vse   prestati  in  se  obremenjevati  kako  bo ...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Krajša porodniška?
24.3.2012 7:21:55   
sandra28
IZVIRNO SPOROČILO: flower

IZVIRNO SPOROČILO: sandra28

dan...

Ja  bi  se  otroci navadili  tudi  po  6m ni  problem  ma  jasli  ni  več...ali  se  motim???problem  je  v  tem,  da  otroka  nemoreš  dat  v  vrtec  pred  dopolnjenim  11m.



Pa saj menda veste, da če bi uzakonili porodniško le 6 mesecev, da bi potem tudi otroka lahko dal v vrtec s 6 - meseci. Ker je zdaj porodniška do 11. meseca, ga pa lahko daš v jasli z 11. meseci. Sicer pa tudi ni to predlog vlade.



http://www.ringaraja.net/clanek/znizanje-nadomestila-za-cas-porodniskega-dopusta_5318.html


Ne  i  predlog ...krajša  porodniška  ma  z  znižanjem  le  te...prisilijo  mamice  iti  delat  večina  ima  povprečni  dohodek  500 € in  mož  glih  tako  mogoče  kakšen  euro  več  pa  naj  preživi celo  leto  4 članska  družina???? a  seveda od 500€  je  treba  odpiti  20%user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Krajša porodniška?
24.3.2012 8:36:26   
pelin
Temo zasledujem že nekaj časa in sem naravnost osupla, kako nekatere mamice....ne politiki, ne samski moški ali ženske....mamice razmišljate...Trebuncljanje v smislu....že moja mama je dala mene in brata pri 3, 6,...mesecih v varstvo, vrtec....je naravnost grozljivo...Otrok pri 3 mesecih je vendar še čisto nebogljen...pri šestih pa le malo bolje...To, da so skozi to šle družine v preteklosti...vaši očetje in matere...še ne pomeni, da je to vredu, sprejemljivo...normalno! Tudi drugo svetovno vojno so dali skozi, pa redukcije elektrike, pa vozili so se izmenično glede na soda in liha števila na registracijskih....pa to vseeno ni bilo višek uživancije....takrat so prekleto trpeli...vsi preprosto ljudje . in še danes se na te zadeve niti najmanj z veseljem ne spomnejo in nihče danes čez mnoga leta ne vidi v teh ukrepih in dogodkih nič dobrega.
Ko sem začela delati v vrtcu, sem delala z ramo ob rami s starejšo pomočnico, ki je bila v vrtcu še v času, ko so bile jasli od 6. meseca naprej...Po njenih besedah je bila to grozljivka prve vrste....Nabasane igralnice s posteljicami na gatre, otroci velikokrat v takem stanju da ni za govoriti (pobruhani, pokakani, umazani...skratka reveži)...Dva para rok pač nista bila dovolj , da bi celo gručo dojenčkov ustrezno negovala, skrbela zanje in jim nudila vsaj pol tega kar tako majcen otrok potrebuje. Vsaka mamica namreč sama ve koliko dela je z enim ali dvema tako majhnima otročkoma....sedaj si pa predstavljajte celo skupino (12) otrok in dva človeka....Ta pomočnica mi je tudi povedala, da je kar nekajkrat zadnji trenutek otroka rešila, ko se je v spanju pobruhal in bi se ji skoraj zadušil...pa vročinski krči, ko so jih v banjici ohlajale, da so mamice prišle po njih in jih spravile k zdravniku...da ne govorimo o tem, kako so bili toliko stari malčki obsojeni na to, da so več ur čepeli za ograjico svoje posteljice , ker seveda pri tej starosti še niso stabilno sedeli, kaj šele hodili....Škoda razmišljati, ker ti gredi lasje po konci...
Grozljivo je , da nekatere sploh pomislite na to....grozljivo, da se vam zdi to sprejemljivo...oz. vam je pri vsem tem sporen le delovni čas vrtca....že res, da so se s tem že ubadale družine v preteklosti....vendar ali ste mogoče pomislile na to, da če bi bilo to tako luštno in sprejemljivo, nikoli ne bi uvedli sedanje 12 mesečne porodniške.... Škoda, da se na primerih iz preteklosti tako malo naučimo....takratni starši...prevsem mamice, so se krepko borili z to kar imamo danes mi....
Sama sem rasla gor v teh časih...večino zgodnjega otroštva me je spravljala gor babica....mož ni imel te sreče....Ne bom pozabila taščine bridkosti, ko je pravila, da je prišla ponj po službi v vrtec, ko je bil star 8 mesecev...Ves smrkav, objokan in pokakan je tiščal rokice skozi ograjico in čakal kdaj ga bo kdo vzel ven...rekla je, da je zdržala le en mesec....potem je ostala doma...Pred njo je bila zelo prespektivna kariera, pa psihično ni zdržala pritiska, ker je imela ves čas v mislih to, kako njen otrok trpi med njenim delovnim časom ...v službo se je vrnila šele čez več let, med tem časom pa so bili prisiljeni shajati s tastovo plačo, ki si jo je garaško prislužil tako, da je čez teden delal v tujini in se domov vračal le za vikende....
Tole je le ena zgodba od mnogih iz tistih časov....časov, ki se vam zdijo sprejemljivi, kar vredu, otrokom in družinam prijazni...
Če se bo vlada tega resnično lotila na tak način je to največji kriminal....in če se vam bo to zdelo sprejemljivo in se boste s tem kar lepo strinjali...je zame ena velika žalost....

(odgovor članu sandra28)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Krajša porodniška?
24.3.2012 8:57:25   
pelin
Napaka user posted image

< Sporočilo je popravil pelin -- 24.3.2012 8:58:43 >

(odgovor članu sandra28)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Krajša porodniška?
24.3.2012 12:36:22   
Anonimen
Pelin ... podpis, če dovoliš!

(odgovor članu pelin)
  Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Krajša porodniška?
24.3.2012 13:35:49   
naja17

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Temo zasledujem že nekaj časa in sem naravnost osupla, kako nekatere mamice....ne politiki, ne samski moški ali ženske....mamice razmišljate...Trebuncljanje v smislu....že moja mama je dala mene in brata pri 3, 6,...mesecih v varstvo, vrtec....je naravnost grozljivo...Otrok pri 3 mesecih je vendar še čisto nebogljen...pri šestih pa le malo bolje...To, da so skozi to šle družine v preteklosti...vaši očetje in matere...še ne pomeni, da je to vredu, sprejemljivo...normalno! Tudi drugo svetovno vojno so dali skozi, pa redukcije elektrike, pa vozili so se izmenično glede na soda in liha števila na registracijskih....pa to vseeno ni bilo višek uživancije....takrat so prekleto trpeli...vsi preprosto ljudje . in še danes se na te zadeve niti najmanj z veseljem ne spomnejo in nihče danes čez mnoga leta ne vidi v teh ukrepih in dogodkih nič dobrega.
Ko sem začela delati v vrtcu, sem delala z ramo ob rami s starejšo pomočnico, ki je bila v vrtcu še v času, ko so bile jasli od 6. meseca naprej...Po njenih besedah je bila to grozljivka prve vrste....Nabasane igralnice s posteljicami na gatre, otroci velikokrat v takem stanju da ni za govoriti (pobruhani, pokakani, umazani...skratka reveži)...Dva para rok pač nista bila dovolj , da bi celo gručo dojenčkov ustrezno negovala, skrbela zanje in jim nudila vsaj pol tega kar tako majcen otrok potrebuje. Vsaka mamica namreč sama ve koliko dela je z enim ali dvema tako majhnima otročkoma....sedaj si pa predstavljajte celo skupino (12) otrok in dva človeka....Ta pomočnica mi je tudi povedala, da je kar nekajkrat zadnji trenutek otroka rešila, ko se je v spanju pobruhal in bi se ji skoraj zadušil...pa vročinski krči, ko so jih v banjici ohlajale, da so mamice prišle po njih in jih spravile k zdravniku...da ne govorimo o tem, kako so bili toliko stari malčki obsojeni na to, da so več ur čepeli za ograjico svoje posteljice , ker seveda pri tej starosti še niso stabilno sedeli, kaj šele hodili....Škoda razmišljati, ker ti gredi lasje po konci...
Grozljivo je , da nekatere sploh pomislite na to....grozljivo, da se vam zdi to sprejemljivo...oz. vam je pri vsem tem sporen le delovni čas vrtca....že res, da so se s tem že ubadale družine v preteklosti....vendar ali ste mogoče pomislile na to, da če bi bilo to tako luštno in sprejemljivo, nikoli ne bi uvedli sedanje 12 mesečne porodniške.... Škoda, da se na primerih iz preteklosti tako malo naučimo....takratni starši...prevsem mamice, so se krepko borili z to kar imamo danes mi....
Sama sem rasla gor v teh časih...večino zgodnjega otroštva me je spravljala gor babica....mož ni imel te sreče....Ne bom pozabila taščine bridkosti, ko je pravila, da je prišla ponj po službi v vrtec, ko je bil star 8 mesecev...Ves smrkav, objokan in pokakan je tiščal rokice skozi ograjico in čakal kdaj ga bo kdo vzel ven...rekla je, da je zdržala le en mesec....potem je ostala doma...Pred njo je bila zelo prespektivna kariera, pa psihično ni zdržala pritiska, ker je imela ves čas v mislih to, kako njen otrok trpi med njenim delovnim časom ...v službo se je vrnila šele čez več let, med tem časom pa so bili prisiljeni shajati s tastovo plačo, ki si jo je garaško prislužil tako, da je čez teden delal v tujini in se domov vračal le za vikende....
Tole je le ena zgodba od mnogih iz tistih časov....časov, ki se vam zdijo sprejemljivi, kar vredu, otrokom in družinam prijazni...
Če se bo vlada tega resnično lotila na tak način je to največji kriminal....in če se vam bo to zdelo sprejemljivo in se boste s tem kar lepo strinjali...je zame ena velika žalost....


Že ko berem tole - user posted image . Mislim resno ženske - MAMICE??? To vam je sprejemljivo?? user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Krajša porodniška?
24.3.2012 14:40:40   
2crtici

IZVIRNO SPOROČILO: pelin

Temo zasledujem že nekaj časa in sem naravnost osupla, kako nekatere mamice....ne politiki, ne samski moški ali ženske....mamice razmišljate...Trebuncljanje v smislu....že moja mama je dala mene in brata pri 3, 6,...mesecih v varstvo, vrtec....je naravnost grozljivo...Otrok pri 3 mesecih je vendar še čisto nebogljen...pri šestih pa le malo bolje...To, da so skozi to šle družine v preteklosti...vaši očetje in matere...še ne pomeni, da je to vredu, sprejemljivo...normalno! Tudi drugo svetovno vojno so dali skozi, pa redukcije elektrike, pa vozili so se izmenično glede na soda in liha števila na registracijskih....pa to vseeno ni bilo višek uživancije....takrat so prekleto trpeli...vsi preprosto ljudje . in še danes se na te zadeve niti najmanj z veseljem ne spomnejo in nihče danes čez mnoga leta ne vidi v teh ukrepih in dogodkih nič dobrega.
Ko sem začela delati v vrtcu, sem delala z ramo ob rami s starejšo pomočnico, ki je bila v vrtcu še v času, ko so bile jasli od 6. meseca naprej...Po njenih besedah je bila to grozljivka prve vrste....Nabasane igralnice s posteljicami na gatre, otroci velikokrat v takem stanju da ni za govoriti (pobruhani, pokakani, umazani...skratka reveži)...Dva para rok pač nista bila dovolj , da bi celo gručo dojenčkov ustrezno negovala, skrbela zanje in jim nudila vsaj pol tega kar tako majcen otrok potrebuje. Vsaka mamica namreč sama ve koliko dela je z enim ali dvema tako majhnima otročkoma....sedaj si pa predstavljajte celo skupino (12) otrok in dva človeka....Ta pomočnica mi je tudi povedala, da je kar nekajkrat zadnji trenutek otroka rešila, ko se je v spanju pobruhal in bi se ji skoraj zadušil...pa vročinski krči, ko so jih v banjici ohlajale, da so mamice prišle po njih in jih spravile k zdravniku...da ne govorimo o tem, kako so bili toliko stari malčki obsojeni na to, da so več ur čepeli za ograjico svoje posteljice , ker seveda pri tej starosti še niso stabilno sedeli, kaj šele hodili....Škoda razmišljati, ker ti gredi lasje po konci...
Grozljivo je , da nekatere sploh pomislite na to....grozljivo, da se vam zdi to sprejemljivo...oz. vam je pri vsem tem sporen le delovni čas vrtca....že res, da so se s tem že ubadale družine v preteklosti....vendar ali ste mogoče pomislile na to, da če bi bilo to tako luštno in sprejemljivo, nikoli ne bi uvedli sedanje 12 mesečne porodniške.... Škoda, da se na primerih iz preteklosti tako malo naučimo....takratni starši...prevsem mamice, so se krepko borili z to kar imamo danes mi....
Sama sem rasla gor v teh časih...večino zgodnjega otroštva me je spravljala gor babica....mož ni imel te sreče....Ne bom pozabila taščine bridkosti, ko je pravila, da je prišla ponj po službi v vrtec, ko je bil star 8 mesecev...Ves smrkav, objokan in pokakan je tiščal rokice skozi ograjico in čakal kdaj ga bo kdo vzel ven...rekla je, da je zdržala le en mesec....potem je ostala doma...Pred njo je bila zelo prespektivna kariera, pa psihično ni zdržala pritiska, ker je imela ves čas v mislih to, kako njen otrok trpi med njenim delovnim časom ...v službo se je vrnila šele čez več let, med tem časom pa so bili prisiljeni shajati s tastovo plačo, ki si jo je garaško prislužil tako, da je čez teden delal v tujini in se domov vračal le za vikende....
Tole je le ena zgodba od mnogih iz tistih časov....časov, ki se vam zdijo sprejemljivi, kar vredu, otrokom in družinam prijazni...
Če se bo vlada tega resnično lotila na tak način je to največji kriminal....in če se vam bo to zdelo sprejemljivo in se boste s tem kar lepo strinjali...je zame ena velika žalost....

user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Tudi tako lahko zanosite, čeprav tega nist...
Nosečnost vas lahko doleti tudi na načine, na katere niti pomislili niste, recimo z analnim spolnim odnosom, odnosom v v...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
"Nosečnost me je pomladila."
Z Manco Izmajlovo smo se pogovarjali o nosečnosti pri 46tih letih, o tem, kakšna mama je bila prej in kakšna je zdaj ter...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
5 TOP destinacij za letošnje poletne počit...
Še ne veste, kam bi se letos odpravili na poletne počitnice? Pripravili smo vam 5 TOP predlogov, pri katerih lahko izkor...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?