|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 36 37 [38]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
27.10.2012 18:27:02   
DamijanaM
Pozdravljene,
pišem prvič. Šele po 6 mesecih sem se vsedla in poiskala temo namenjeno našim aprilčkom. Na hitro sem preletela nekaj objav, da vidim kaj naj bi se pisalo in bom z vami delila nekaj vrstic lastnih izkušenj, kar tu, saj FB grupe ne najdem.
Debata o aktivnih in neaktivnih članicah se mi zdi smešna. Seveda, da je dobro, da vsak nekaj prispeva, a da je to nekakšen pogoj, da si lahko "zraven", ne vem no. Naj vsak sam začuti ali želi doprinesti skupnosti s svojo izkušnjo ali ne. Konec koncev pa saj vendar vsi prebiramo in brskamo po spletu pa redko kdo vsebino tudi "plača" s kakršnim koli povračilom.


RAZVOJ: Že od rojstva smo imeli strašanske težave z bruhanjem. Ne polivanjem, bruhanjem. Do 3. meseca smo se samo dojili in v času mastitisa dodali nekaj adaptiranega mleka. Med 3. in 5. mesecem pa je po vsakem dojenju dobil nekaj mililitrov adaptiranega mleka s koruznim škrobom, ki je zelo gosto, da je naredilo zamašek in je obdržal moje mleko v želodčku. Tudi, če je bruhnil in seveda je bruhnil, je najprej bruhal adaptirano mleko. V tem času smo bili na morju. Lepo je napredoval in pridobil 2kg, okoli 5. meseca je imel 6,4kg.
Težava z refluksom je pustila posledice pri motoričnem razvoju. "Nepravilno" nošenje z namenom obdržati čim več mlekeca v želodčku (ob določenih prijemih je se je bruhica takoj pojavila) je uplivalo na to, da se fantek ne upa odlepiti od podlage in se prekotaliti na trebušček. Že pri 4ih mesecih se je obračal na bok, a je potem nazadoval. Stalno se z rokico zateguje nazaj in išče oporo/podlago na hrbtu. Da popravimo vsiljen vzorec sva začela hoditi na pedokinetiko in zelo paziva kako se nosiva. V zadnjih 14 dneh se je stanje z refluksom namreč močno izboljšalo, izboljšala pa se je tudi njegova motorika. Vzorec sicer še ni popravljen, a je vsak dan zaznati napredek. Moj nasvet: sila težnosti naj pri nošenju deluje na trebušček in ne na hrbet.

GH: Danes je naš fantek star 6 mesecev. Pri 4 mesecih sva začela s testiranjem zelenjave, da se nama kasneje ne bo mudilo. vsak dan nekaj žličk zelenjave, vsak teden drugo. Količino sva proti koncu 5 meseca počasi malce povečevala, a šele danes sva zaužila 180ml zelenjavno-krompirjeve kašice. Rad je. Še naj manj mu je všeč krompir. Najprej je pojedel pretlačeno, na sopari kuhano bučko nato še nekaj krompirčka, nato pa še nekaj korenčka zmešanega s krompirjem. Namenoma kašic ne mešam. Želim, da je zelenjavo tako samostojno kot tudi zmešano s krompirjem ali drugo zelenjavo in s tem širi nabor okusov. Tudi kosmiče, bo najprej dobil zmešane z vodo, saj so sigurno manj okusni kot tisti zmešani z mlekom. Imam srečo, da je ješč in poje za enkrat še vse kar dobi. Če ne v prvem poizkusu pa v kasnejših.

Spanje: Imamo srečo. Fantek spi od 21h do 7:30 ure. Preko dneva spi v razmaku dveh ur. Običajno 3x na dan. Zvečer po dojenju, dobi še stekleničko ponoči načrpanega mleka. V posteljici zaspi sam. Če se kdaj pritižuje, ga je treba le pobožati in malce postati pri njem. Čez dan je zgodba drugačna. Ima zelo rahel spanec. Zaspi samo ob dojenju. Uspava ga tudi nošenje na dolgem sprehodu. V vozičku ne spi. Zaspi tudi v lupinici v avtu, če je njegov čas za spanje. Ker ima rahel spanec tudi jaz ostanem kar pri njem v postelji, ko ima dnevni počitek. Sicer se je lepo tako crkljati, a se zavedam, da bi čas lahko tudi drugače izkoristila. Ima katera kak nasvet pz. kako ve uspavate dojenčke preko dneva?

Zahvalila bi se tisti, ki je objavila povezavo na dokument ministrstva o uvajanju goste hrane.

To je za enkrat vse od mene. Ce lahko kateri kako pomagam pa naj mi piše.
Lep pzdrav,
Damijana



(odgovor članu aprilcica12)
Neposredna povezava do sporočila: 926
   RE: Aprilčki 2012
27.10.2012 19:32:18   
Aprilska snežinka
Pozdravljene, aprilčice!!

Očitno se bomo morale aktivirati tiste, ki smo do sedaj le brale, da ta forum ne bo zamrluser posted image ! Berem vas z velikim veseljem že vso nosečnost do zdaj. Moja deklica Maja je rojena 24. aprila, prvi otrok.

Sedaj pri dobrih 6 mesecih smo uspešno prebrodili krče in refluks, ubijalska kombinacija, ki se je vlekla do dobrih 5 mesecev user posted image . Posledično sem kronično neprespana, Maja se še sedaj zbuja ZELO pogosto ponoči, pa tudi čez dan spi le 3-4x po cca pol ure. Od njenega rojstva dalje še nisem spala več kot 5 ur v kosu, pa še to lahko preštejem na prste ene roke user posted image . Resno.
Moj mož mi sicer čez dan pomaga ful, a glede spanja mi težko zaradi narave njegovega dela, pa tamala se je navadila moje bližine ponoči in pri njem se popolnoma razbudi in ne zaspi nazajuser posted image . ZEEEEEHH user posted image !!

Drugače je pa user posted image itak srček, papca že 3 obroke - za zajtrk katere od kosmičev z mlekom in jabolkom, za kosilo zelenjava in priloga (krompir, riž, polenta, po vovem tudi zdrob,...), večerja spet ena od mlečno-žitnih kašic al pa polenta z AM itd. Je mali firbec in vedno bolj se smeje in odziva na razne fore. Dnevi so tako glede na to, da je večino časa budna, naporni a vedno bolj zabavni.

Toliko za prvič, čau!


(odgovor članu DamijanaM)
Neposredna povezava do sporočila: 927
   RE: Aprilčki 2012
28.10.2012 22:14:53   
_Bellatrix_
Zelo sem vesela da se sedaj spet vec dogaja na RR. Bom tudi jest probala spet bolj pogosto pisat. Vcasih res nimam casa, ker se ucim za izpite ko mali spi.

Pa je spet en mesec minil in pol novih dogodkov in sprememb v razvoju najinega malega skrata. Glede razvoja so bili zadnji trije meseci fenomenalni. Jest kej takega sploh nisem pricakovala... oziroma sem mislna da gre veliko bolj pocasi pri dojenckih. Sem pa brala da je razvojno obdobje med 19. in 22. tednom najobolj intenzivno in se takrat vidijo najvecji razvojni preskoki.

Nas mali pobalin je star 5 1/2 mesecev.

GH: Najin dojencek zaenkrat je 2 obroka goste hrane. Vecerne kasice se nisem uvedla, ker mu se nocem dati kravjega mleka, mleka pumpat se mi tudi ne da za kasico, tako da ga se kar naprej dojim. Tako da zaenkrat mu dajem za kosilo zelenjavne kasice + krompir in 1 na teden meso. Popoldne pa dobi sadno kasico z jabolkom in rizevimi kosmici. Sem bla pa prejsni teden na enem predavanju o uvajanju goste hrane, in je razlozila da je fajn ce prve 3 mesece uvajas samo z eno vrsto zelenjave (npr. korenckom) in postopoma dodajas krompir in meso. Jest se tega sicer ne drzim.... sem uvajala tedensko razlicne zelenjave.

SPANJE: Je trenutno nocna mora. Zvecer noce zaspati. Ga morm najprej podojit, guncat da na meni zaspi in takoj ko ga odlozim se spet zbudi... tako da uspavanje lahko traja tudi 2-3 urce. Jokat ga nocem pustit. Ampak res ne vem kaj naj naredim. Dude sploh ne mara vec. Vcasih sem ga z dudo uspavala, zdej pa to ne pali vec. Cez dan pa spi samo 2 krat po 20 min. In je temu primerno tudi slabe volje. Edin ce tudi jest spim, spi tudi 2 uri. Zal pa trenutno ne morem spati z njim, ker se moram uciti. Tudi tu bom vesela kaksnega nasveta.

RAZVOJ: Pri 4 mesecih iz hrbta na trebuh. Pri 5 mesecih je zacel delati sklece in pokrciti kolena - tako da je na vseh stirih in se potem gunca ker bi se rad premaknil naprej. Se je pa tudi s celotnim telesom na tleh zacel plaziti nazaj in naprej. Prejsni teden se je zacel obracati iz trebuha na hrbet.

Lep pozdrav!


(odgovor članu Aprilska snežinka)
Neposredna povezava do sporočila: 928
   RE: Aprilčki 2012
28.10.2012 23:02:31   
DamijanaM
Spanje: priporočam knjigo: Brez joka v sanje - 3 mesece nazaj so jo prodajali v Hofer-ju. Najprej je opisano nekaj teorije o spanju nato pa veliko praktičnih nasvetov mame štirih otrok. Knjiga je spisana tako, da si vsaka bralka sestavi program uspavanja otroka, ki mu sledi. Nasveti so ločeni na odsek za dojenčke do 4ih mesecev in dojenčke od 4ih mesecev do 2h let. En od zanimivih nasvetov je, da je potrebno otroka pozono opazovati in takoj, ko opazite znake utrujenosti, ga je potrebno uspavati. V kolikor je otrok ze prevec utrujen, bo tezje zaspal. Avtorica tudi pravi, da je obstaja korelacija med dnevnim in nocnim pocitkom. Vec kot otrok pociva podnevi bolje in dlje bo spal ponoci. No, vsaka mama bo najbolje vedela ali to drzi tudi za njenega otroka. Knjiga po mojem mneju nudi veliko idej, kako do boljsega in daljsega spanca. Seveda pa vse ideje niso za vsakega otroka. So le v pomoc obupanim mamam, ki nujno potrebujejo kako vetric spodbude...
Upam, da kateri pride prav.

(odgovor članu _Bellatrix_)
Neposredna povezava do sporočila: 929
   RE: Aprilčki 2012
14.11.2012 11:17:58   
Aprilcek2012
Živjo punce!

Če bi se nam še katera rada pridružila v skupini na FB naj mi pošlje ZS.

LP user posted image

(odgovor članu DamijanaM)
Neposredna povezava do sporočila: 930
   RE: Aprilčki 2012
15.11.2012 11:14:46   
Injy
Živjo punce,

imam fantka Patrika, ki se je rodil 4.4. v 36. tednu. Ker do sedaj z njim nismo imeli kakšnih posebnih težav (razen na začetku s hranjenjem, ker ni vlekel in je samo spal), do sedaj foruma nisem spremljala. Sem se pa potrudila, da sem prebrala celotno temo:) Kljub temu pa bi rada kakšno svojo izkušnjo delila tudi z ostalimi, zato se vam bom pridružila in upam, da me sprejmete medse, čeprav sem malo v zamudi user posted image Se bom potrudila, da se čim bolj aktivno vključim v debato tako na forumu kot na FB.

< Sporočilo je popravil Injy -- 15.11.2012 11:15:26 >

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 931
   RE: Aprilčki 2012
1.12.2012 20:17:52   
Aprilcek2012
Skupina na FB-ju: https://www.facebook.com/groups/405360849532167/

(odgovor članu Injy)
Neposredna povezava do sporočila: 932
   RE: Aprilčki 2012
7.1.2013 22:28:05   
aprilcica12
Pozdravček aprilčicam !!!

Mi smo stari 9 mesecev.

deklica še ne sedi samostojno, se pa zna usesti sama do stranskega seda. Hrbtenico ima še "puklasto"
tako da nam je Razvojna zdravnica rekla da še ni priravljena za sedenje.

Je še kakšen aprilček pozen kot naša ?

Bom oddala prošnjo za podaljšanje porodniške, amak se zavedam da imamo najbrž remalo roblemov da bi nam podaljšali. Upam samo da ji bo uspelo skobacati ker trenutno leze po trebuščlku in to zelo asimetrično kar pri njenem slabše razvitem tonusu ni ravno najbolje.

Kmalu imamo regled in cepljenje. Vem da smo s 7.2 kilami nekje v 10ti centili ... je tak drobižek suhecan

Zadnji teden mi je začela štrajkat za hrano ... danes je recimo pojedla 70g razmeroma ok (je v mojem naročju) pol pa začela se zvirat in pojokavat ko sem ji hotela žlico dat ... sem jo morala na tla dat da se je igrala jaz pa za njo tekala in ji žlice v usta tlačila. Uro in pol je trajalo kosilo. Ko sva končali je že bil čas malice user posted image

Kako vaši aprilčki jejo koščke? Kako dolgo traja obrok da poje recimo kosilo ? Ali vaši dojenčki pijejo sami (v smislu da držijo flaško samostojno) ?

(odgovor članu Aprilcek2012)
Neposredna povezava do sporočila: 933
   RE: Aprilčki 2012
11.1.2013 12:12:39   
Martina89
Pozdrawljene

Šele zdai sm nekak opazila, da imate tudi to temo odprto. Tudi Jaz sem rodila 14ga aprila (točno na rok) punčko Tio. Velika je bila 51cm in težka 3030g. Moram rečt da imam s tem otrokom welikansko srečo, saj je res zelo zelo pridna. 7 mescew mi je weč al manj samo jedla in spala (doskrat sm jo mogla čez dan zbudit da sm jo nahranila), celo noč mi prespi že od 14ga dnewa starosti, zdaj pri skoraj 9ih mesecih mi pa spi tudi od 8ih zwečer pa tam nekje do 9ih, pol 10ih zjutraj, seweda odwisno od dnewa. Čez dan mi še zmeraj hodi trikrat spat in sicer: 1x spi pou ure, 1x spi 2 uri in še zwečer pou urce predrema. Dost ljudi mi je rekla da s Tio nekaj ni čist w redu ker pr 8 mescih še ni samostojno sedela, wendar wam powem, da mi je zdei w roku 14 dni začela zelo dobro kobacat, samostojno sedet, dubila je prwi zobek in postawlat na nogice, sedaj pa tudi že hodi (seweda s tem da se nekje drži). Tok stwari je na enkrat začela delat, da jo wčasih komi dohajamo. Drug tedn imamo tudi sistematski pregled, saj bo dopolnila 9 mescow.

No to bi blo to za enkrat od mene pa se slišmo user posted image

(odgovor članu aprilcica12)
Neposredna povezava do sporočila: 934
   RE: Aprilčki 2012
12.1.2013 21:42:48   
zori82
pozdravljeni

izdelujem magnetke oz. črke za vrata otroške sobice...več na http://www.facebook.com/Crkarije

lp

(odgovor članu Martina89)
Neposredna povezava do sporočila: 935
   RE: Aprilčki 2012
23.1.2013 8:17:14   
tacanja
Pozdravljene mamice,
v raziskovalne namene izvajam spletno anketo o uporabi košev za plenice. Anketa je kratka, zato vam reševanje ne bo vzelo veliko časa. Vsake izpolnjene ankete bom zelo vesela. Hvala!
http://www.mojaanketa.si/anketa/274079455/1/

(odgovor članu zori82)
Neposredna povezava do sporočila: 936
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 36 37 [38]
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 36 37 [38]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Telo po porodu: Štiri resnice in ena laž
O spremembah, ki jih pusti nosečnost na telesu ženske se veliko govori. Ženske predvsem zanima, kako jih lahko omilijo o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?