|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prosim za mnenja
2.9.2012 17:31:09   
paganini
Z možem živiva pri njegovih starših že 10 let. Vse do lanskega leta je bilo kul, dokler se njegova sestra ni razšla z njenim partnerjem. Od takrat so ji starši pomagali urediti stanovanje in ker pač ni bilo v prvem vse ok, se je selila že tretjič. Pa to sploh ni pomembno, da ne omenjam tudi kolikokrat se ji finančno pomaga ona pa njima ne pomaga pri kakšnem opravilu. Pomembno je to, da je prišlo tako daleč, da bi rešili njen finančni problem, se bosta starša selila (v roku leta oz. leta in pol) v "podrtijo" user posted image iz hiše, ki sta jo lastnoročno gradila in zanjo tudi trdo delala, to hišo v kateri pa sedaj živimo skupaj, bi naj z možem odkupila. Od tega se bi odštel dosedanji denarni vložek, ki sva ga imela. Od kupnine pa bi naj sestri dala tudi velik delež denarja, sama pa po moji presoji ne bi mogla obnoviti tiste hiše in normalno živeti.
Zanima me vaše mnenje ker se mi to, da bi naj odkupila hišo v kateri živim in sem nameravala tako ali tako ostati, zdi popolnoma nenormalnouser posted image .
HVALA ZA VAŠA MNENJA

< Sporočilo je popravil Flavia RR -- 2.9.2012 19:55:49 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: PROSIM ZA MNENJA
2.9.2012 18:02:12   
Najaa
Meni se zdi pa čisto normalno, da se sestro izplača. Ne moreta vidva imet celo zase, če je pa tu še ona... Kaj bodo naredili s tem denarjem je njihova stvar. Kaj pa mož pravi na to?

(odgovor članu paganini)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: PROSIM ZA MNENJA
2.9.2012 18:31:21   
josephine27
Meni se tudi zdi normalno, da se sestro izplača, če se gre za neko normalno vsoto denarja in se pri tem upošteva tisto, kar sta vidva v hišo že vložila.

Kar se tiče selitve je pa tako, da kar si bosta sama skuhala to bosta imela. Po mojih izkušnjah je tako, da problematičen otrok vedno od staršev dobi več kot priden.

_____________________________



(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
2.9.2012 19:27:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu paganini)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: PROSIM ZA MNENJA
2.9.2012 19:30:46   
Stanislava_
To je normalno, vprašanje je samo, kako razumno bo ocenjen znesek izplačila.

Če vama izplačevanje ni všeč, obrnita situacijo - naj sestra ostane v hiši, vaju izplača, in si vi iščite novo domovanje. Če obrneš luč,so stvari hitro bolj jasne.

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: PROSIM ZA MNENJA
2.9.2012 19:56:50   
paganini
Gre za kar zajeten znesek. Po zakonu vem da, sestri pripada ena desetina polovice vrednosti hiše (ta trenutno znaša 4500 evrov, pa si izračunajte najin znesek), ki se plača ob zapuščini, pa še to samo v primeru da gre v tožbo. Pa mož je takoj rekel da se tisti "novi" hiši (ki bo spet predmet zapuščine) odpove v korist sestre. Glede trenutnega zneska pa sva oba z možem enakega mnenja, saj imam zraven te hiše tudi parcelo in bi za to vsoto dobila popolnoma novo hišo, ki bi bila narejena po najinem okusu.
Večina mi je po pogovorih rekla da to kar se dogaja ni normalno, sem pa vseeno vesela vseh vaših mnenj.

(odgovor članu Stanislava_)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: PROSIM ZA MNENJA
2.9.2012 20:07:10   
paganini
Ah pa še to. Da bi situacijo obrnili- sva poizkusila tudi to. Pa sva takoj najprej naletela na gluha ušesa-kot da tega nisva predlagala, ko pa sva še enkrat ponovila isto, pa je bilo rečeno, da s čem pa naj naju izplačajo. Tudi avto se je kupil sestri, ko pa je mož imel prometno in je nujno potreboval nov avto, starša niti vprašala nista če potrebuje pomoč. Tudi ta razlika, ki jo delata mi nikakor ni všeč. Opažava pa tudi da v vse to bolj sili mama kot pa oče. Saj ko pogovor nanese na hišo, se oče kar hitro umakne, kot da ne želi dokončnega dogovora, mama pa kar naprej vztraja in spreminja ceno, kot da kruh prodaja.

(odgovor članu paganini)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   [Brisano sporočilo]
2.9.2012 20:10:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu paganini)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: PROSIM ZA MNENJA
2.9.2012 20:22:56   
Tasika
Po mojem mnenju skušata starša že zdaj urediti razdelitev premoženja, ne pa da se boste po njuni smrti kregali.

Če prav razumem je hiša od staršev, vidva v njej samo živita, sta tudi nekaj vložila, tudi starša živita v tej hiši. Zakaj bi se starša zdaj selila, a bo njun del ostal prazen?
Je pa tak dogovor (da se hiša napiše na enega otroka, če ta drugega izplača) čisto normalen. Ampak ne gre za 10 % vrednosti, ampak 50%. Ne vem no, lahko vaju tudi starši vržejo ven, pa dajo vajin del hčerki (ja, vem, najhujši scenarij), nujni delež pa lahko mož terja šele po smrti, tako da....   Dajte se dogovorit,saj ste vsi ljudje. Če ne pa pojdita, bo edino tako mir v hiši.

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: PROSIM ZA MNENJA
2.9.2012 20:24:43   
Tasika
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Še vedno lahko zahtevata, da sestra in starši vaju izplačajo in si potem naredita novo hišo po vajinem okusu.



Ampak šele po smrti staršev, Ankica, nič prej. Če bi pa zahtevali izplačilo vlaganj, pa dvomim da bi bila tožba na soduišču rešena prej kot v 10 letih user posted image

_____________________________

Lep pozdrav
tasika

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: PROSIM ZA MNENJA
3.9.2012 7:48:46   
Tippi
Verjamem, da se ti zdi krivično in verjetno tudi možu, da je mlajša sestra imela vedno več podpore pri starših, tako finančne, kot kakšne druge in lahko rečem, ja, ni pošteno, a tako pač je. Na to ne moreta z možem vplivati. in na stvari, na katere človek ne more vplivat, se je brezveze obremenjevat in sekirat.

glede delitve pa. Jasno. Deli se na oba potomca enako, kle ni debate. Izplačati njo, ali pa ona njega. Seveda se upošteva vložek, ki sta ga vidva, kot v zakonski vezi, vložila v hišo, vse ostalo gre fifti fifti.

(odgovor članu Tasika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: PROSIM ZA MNENJA
3.9.2012 8:15:03   
caramel

IZVIRNO SPOROČILO: paganini

Ah pa še to. Da bi situacijo obrnili- sva poizkusila tudi to. Pa sva takoj najprej naletela na gluha ušesa-kot da tega nisva predlagala, ko pa sva še enkrat ponovila isto, pa je bilo rečeno, da s čem pa naj naju izplačajo.

Pa predlagajta, da se hiša proda, vama izplača vložen delež, ostalo pa se razdeli. Se pa zavedajta, da se na enak delež med sorojence deli zapuščina (v kolikor ni oporoke). Ko so starši še živi, pa lahko s svojo lastnino prosto razpolagajo. Pa tudi če to pomeni, da hči dobi vse, sin pa nič.


(odgovor članu paganini)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: PROSIM ZA MNENJA
3.9.2012 10:01:54   
paganini
Kot nek član družine pa sama razmišljam nekako tako; glede na vso situacijo ki se dogaja, se mi zdi popolnima noro, da bosta starša odšla živet v staro podrtijo, tukaj pa imata lepo urejeno stanovanje in vsi stroški se delijo. Ker pa nista več med mladimi se mi zdi še bolj noro da na stara leta silita v take stvari, samo da bi rešila finančni problem starejše sestre. Na tiho sta kupila tisto podrtijo, zdaj pa čakata kaj bova rekla mi2. Nekako sva jima skušala dopovedati, da se s to selitvijo ne strinjava, ker meniva,da bosta na stara leta vse prej kot uživala v starosti. Ko pa bo eden od njiju ostal sam, pa nimam srca drugega pustiti životariti na stari podrtiji. Takrat pa bo ta hiša spet dobra za življenje. Vse bolj se me to dotakne ravno zaradi tega ker sem iz danes na jutri pred nekaj časa ostala brez očeta. In me nekako boli, da je mama tako zaslepljena in obsedena s sestrinim življenjem, da sili v tako stvar.
Ko sva predlagala da se hiša proda in gremo vsak na svoje pa sta bila zelo proti, čeprav bi meni zelo odgovajalo, saj ne bi imela več občutka, da sem jaz tista ki je želela da odideta iz lastne hiše. Bojim pa se ravno to da ko jima ne bo šlo vse tako lepo, da bom rano to dobila od njiju in sestre pod nos.
Hvala za vse odovore in mnenja.

(odgovor članu caramel)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   [Brisano sporočilo]
3.9.2012 10:03:26   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu caramel)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   [Brisano sporočilo]
3.9.2012 10:30:28   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu paganini)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?