|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vlaga in plesen!
9.11.2012 10:32:26   
Vitalka
Pozdravljeni!
Mene zanima, kako je z presežkom vlage v bivalnem prostoru in plesnijo. Mi imamo žal eno in drugo. Hčerka je stara 2 meseca in me zanima če ima kdo podoben problem, oziroma ali je z otročkom vse vredu? Ali ima lahko kakše težave, kot je alergija, težko dihanje, kašlanje, kihanje... Hvala!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vlaga in plesen!
9.11.2012 10:38:02   
tečla
Mi smo imeli problem z plesnijo in vlago. Vlago smo odstranjevali z temi odstranjevalci vlage ala ceresti, plesen pa sem tudi odstranjevala sproti, ko malega seveda ni bilo v prostoru, sem ga za tisti čas pač poslala z atijem na sprehod.
Zdravstvenih težav pa zaradi tega ni imel.

(odgovor članu Vitalka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vlaga in plesen!
9.11.2012 11:06:45   
irenav
Ko sta bila tamala dojenčka, smo imeli veliko vlage. In ker smo bolj malo zračili, se je posledično pojavila plesen. Zunanji kot in cele zgornje dolžine sten v cca. 30 cm so bile do pomladi črne, prav tako tudi okoli oken, šipe so bile vsako jutro mokre, da je teklo od njih, ko smo odmaknili pohištvo je bila stena za omarami črna po celi višini. Poleti smo prebelili in začeli zračit - vsako jutro na prepih (ko sta tamala v vrtcu), mož pa zvečer spalnico kjer spita mala, zapre, ostalo pa spet prezrači na prepih. In že tretje leto smo brez plesni. Lansko leto smo dodatno izolirali hišo, kar tudi pomaga v boju proti plesni.


< Sporočilo je popravil irenav -- 9.11.2012 11:09:56 >


_____________________________

2.9.08 sta se rodila moja sončka!

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vlaga in plesen!
9.11.2012 11:20:55   
Paštetka
Mi imamo novo stanovanje in zaradi neprimernih oken, so posledično vsa okna rosnata, kljub zračenju. Vlaga in plesen (oranžna) se je zarila v robove oken, kjer jo je praktično nemogoče očistiti.
Mali mi je kašljal 4 mesece, dokler nismo ugotovili kaj je. Mi smo nabavili čistilec zraka. In po parih dnevih je nehal kašljati. Ta čistilec vklopim tudi v času viroz ali, če ima kateri streptokokno angino, da preprečim kapljične širitve.

Nam pomaga. Zelo. Lahko pa kupiš seveda za vlago lovilce vlage (take posodice so in zelo učinkovite). Za plesen tudi obstajajo špreji in odstranjevalci.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 9.11.2012 11:21:34 >

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Vlaga in plesen!
9.11.2012 11:21:51   
andea
Posledice plesni in vlage na zdravje se ne pojavijo takoj. Sama sem do 15 leta živela v zelo vlažni in plesnovi sobi, oče je stene samo obil z lesenimi ploščami, kaj je bilo za njimi, je bilo očem skrito. Pri 27. letih sem zbolela za sarkoidozo pljuč, pojavile so se številne alergije. Vzrok za razvoj bolezni naj bi bila plesen, čeprav ni čisto dokazano.

Svetujem redno odstranjevanje plesni, če je to mogoče, pa tudi zaščitna maska za usta in nos ne bo škodila, ko se lotiš tega dela.
Pomembno je zračenje in če je možnost izolacija sten.

(odgovor članu irenav)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Vlaga in plesen!
9.11.2012 16:41:17   
beti 1
Vlaga brez plesni ni škodljiva, sama plesnivost sten pa ima lahko zelo negativne posledice na zdravje ljudi, ki v takih prostorih dalj časa prebivajo. Sploh, če jim zardi kakršnegakoli razloga močneje pade odpornost.

Priporočam ukrepe za odstranjevanje plesni, kamor seveda sodi tudi odstranjevanje vlage (eno brez drugega ponavadi ne deluje oziroma vsaj bistveno slabše).

Pomagalo naj bi že konstantno segrevanje prostorov na višjo temp. (> 22°C), kar pa tudi stane in pa pravilno prezračevanje: nekajkrat dnevno po 5-10 min nastežaj odprta okna, da se zrak res zamenja.


(odgovor članu andea)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Vlaga in plesen!
9.11.2012 18:21:52   
*pepelka*
Tudi mi smo imel precej težav z vlago in posledično tudi s plesnji. Že več letu sedaj uporabljamo razvlažilnik zraka, ki sicer deluje na elektriko, a je poraba elektrike v primerjavi s škodlivosto plesnije zanemarljiva.
Tukaj imaš link za podobne izdelke klik

(odgovor članu Vitalka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Vlaga in plesen!
9.11.2012 18:25:25   
Doll
večkrat dnevno odpirat okna,če imate klimo se jo da na izsuševanje zraka ipd

(odgovor članu Vitalka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Vlaga in plesen!
9.11.2012 20:03:24   
SMT3

IZVIRNO SPOROČILO: *pepelka*

Tudi mi smo imel precej težav z vlago in posledično tudi s plesnji. Že več letu sedaj uporabljamo razvlažilnik zraka, ki sicer deluje na elektriko, a je poraba elektrike v primerjavi s škodlivosto plesnije zanemarljiva.
Tukaj imaš link za podobne izdelke klik



Tole je super.Toplo priporočam .

(odgovor članu *pepelka*)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Vlaga in plesen!
12.11.2012 8:24:09   
josephine27
Mi imamo plesen samo v eni sobi in to že odkar smo se preselili pa se tega hudičauser posted image nikakor ne moremo rešit. Soba niti ni pretirano vlažna. Skratka vsako pomlad odstarnimo plesen in na novo prebelimo pa je do naslednjega leta isto. Verjetno je kriva tudi slaba izolacija. Odkar smo menjali okna je še slabše kot je bilo prej.

Kakšen učinkovit način kako se rešit plesni več kot za par mesecev?

_____________________________



(odgovor članu SMT3)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Vlaga in plesen!
12.11.2012 13:21:04   
cukr07
Mi smo imeli isti problem, ker smo 4-je na 35 m2, pa še perilo sušimo celo zimo na stojalu, ker za sušilca pač ni prostora. Zjutraj nam je dobesedno tekel kondenz dol po oknih, plesen pa je bila povsod. Rešil nas je razvlažilnik zraka. Na dan potegne iz zraka okrog 3 litre vode - si sploh ne predstavljam kam je prej šla vsa ta voda.

_____________________________

"Če hočete, da bodo vaši otroci pametni, jim pripovedujte pravljice! Če hočete, da bi bili še bolj pametni, jim povejte še več pravljic." Einstein

(odgovor članu josephine27)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?