|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 9:58:34   
Saša33
Dobro jutro

pišem samo z desno, na l joški tamal visi. Ma jst sem tud čist neprespana. Tamali ponoči na 2h jedel, vmes sem kinkala-. Vstala pol 7h, ko se je dru ko jesihar. Polulan in pokakan do sredi hrbta.

Mi imamo vsak večer probleme od 20h do 23h bi sesal kot norc, lačen. Poje okoli 100ml., pade dol, po 15 min se zbudi ker nama ne uspe podretu kupčka, ga dvignem, polije in potem ne zaspi ampak hočee jesti.... in tako gre v krogu dve do tri ure. Dva večera je celo pobruhal pol ven pa potem se čist histerično dru in edino joška ga pomiri.huser posted image user posted image user posted image

Včeri sem se prvič po porodu zjokala. Ursonok jst te čist štekam. Rabim šport, a potem bo mleka manj. Pogrešam gore, tek, potovanja...., tale priklop me ubija, še bolj izoliranost, še bolj ne mentalno delo.... ŠE DOBR da vsaj telovadit uspem. To me zaenkrat gor drži.

Glede otrok. Bi še vedno imela tri. Če bom ok. Bo takoj akcija v roku pol leta, drugače pa ne. Ne bom pa čakala dve leti, ker sedaj je kaos. Naj bo res kaos... Samo da pridem do svojega orbitreka in pol urce na dan zase:)

Lara je odkar sem prišla iz porodnišnice atijeva lubica. Pri meni se ne crklja več, no niti me ne šmirgla, niti ne upošteva. Imava kar burno ker hoče Adama po gavi tepst in potem se prerekava, a ona to jemlje kot igro in se mi smeje. Se mi kar malo zamalu zdi a tako pač  je.... Mi je pa blo kar hudo včeraj....

kitkat:  No super, da dobro okrevaš po CR. Tole je z joškami se bo pa umirilo po parih dnevih. Bodo kmalu ratale mehke, boš videla. Jst edino si ne bi črpala še ven. Ker potem boš imela vedno tok več mleka. Sej se bo samo uredilo, koker pač poje.
Tašče pa itak, da so pametne.... če bi vedel, da si jst pomarančni sok delam bi me na socialno prijavilauser posted image user posted image . Fajn se cartejte. Otroci itak zrastejo.

Andreja:Poročaj kako je šlo. verjetno že pestvaš.


Ursika_ursi: No ti si pa še edina, ki tuki s trebuhom vstrajaš. Ko rodiš pa se potem preselimo pod otročke.  še malo pa bo tud zate konec, predvsem pa trebuha ni več potem in nobenih brc....


Evo tamali se je vmes napokal. Pa še kosilo dam kuhat in uživat ker lare in moža ni....še dve h....user posted image user posted image

lepo bodite

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3501
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 10:04:58   
andreja_p
Ojla!
Naj povem, da sem še doma, vendar si pišem čas popadkov od 6:00 zjutraj in so popadki kar redni,sicer na 15 minut, vendar trajajo že od včeraj ,pa čez noč in sedaj zjutraj so res močni. Se mi je pa sedaj pokazalo nekaj rdečega,pa ne vem ali je bil to čep??? Ne vem ali naj pokličem svojega ko je še v službi pa ima 30minut do doma??? nebi rada bila prehitro v porodnišnici, ker te pol sam mrcvarijo. Kaže pa vse tako da bo danes akcija. Sem pa opazla,da ko ležim so velik bolj močni,ko hodim pa še nekako gre. Sej verjetno nima biti kaj narobe, če kar ne oddidem v porodnišnico,ko sem opazla kri? Sem slišala da je nekaj padlo v wc ampak nism videla kaj je to bilo, ko sem se obrisala je bilo rdeče.

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3502
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 10:32:03   
Saša33
andreja:

ja se ti pa dogaja. Pri meni je bilo na ko so bili popadki na 5, 6, 7 min. A so bili neredni in dolgi še 15 sek. Ležat nisem mogla ko sem hodila je bilo pa znosno.
Hočem reči od takrat do poroda je bilo še 3h. Ko sem dobila klistir so bili na 2 min. In do poroda še 2h. Ti je pa verjetno čep šel.

Jst bi na tvojem mestu počakala doma dokler niso popadki na 5 min. Pa odvisno kok imaš do porodnišnice.


Drži seuser posted image user posted image

(odgovor članu andreja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3503
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 10:49:50   
drugičudež
kitkat17 - hvala za poročilo o CR. Upam, da bo šlo tudi pri meni tako. Se ga bojim kot hudič križa. Me nobena prijateljica ne razume, ker sem imela prvič tako težek porod in me sprašujejo, zakaj bi šla še enkrat čez vse to, če pa se da "elegantno rešiti s CR". Dobro, nema veze. Jaz še vedno delam vaje za obrat in jih bom do zadnjega dne.

Saša33 - ti si pa čistu blizu. Srečno!

Kar groza me je, ko vas berem tiste, ki imate bebice že doma. Ker pri meni bo isto. Nenaspana, zmatrana, živčna, problemi z dojenjem, jok, pa še okrevanje po CR - samo upam, da me ne bo kakšna depresija udarila. Hvala bogu, da imam tako potrpežljivega moža. Ker potrpežljivosti po rabil na tone. Revež bo prišel zmatran iz službe, pa še bo delo šele začelo. Dan ne govorim o živcih. Ampak - saj približno že ve, kaj ga čaka user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3504
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 11:25:07   
lina3
Drage moje živjouser posted image ,

midva sva včeraj končno prišla domovuser posted image user posted image . Sem čist prerojena. user posted image je priden. Samo spi in je. Imava nekaj težav z dojenjem, ker ima slabši sesalni refluks, tako da takoj zaspi. Si pa pol izčrpam in mu dam po flaši. Po noči mu dam pa tudi ATM.

Moj poroduser posted image ..naj najprej povem, da sem vse že pozabila.
Začelo se je v petek ob pol dveh zjutraj, ko mi je voda odtekla. Nisem bila prepričana ali mi je res, ali mi je ušlo...groza. Me je panika prejela. Hitro z mojim v avto in P. So me pregledal in ugotovil, da skoraj nič odprtauser posted image . Šla v porodno sobo (pozabil so mi dat klistiruser posted image ). Tam so me priklopili na CTG. Zdaj vse tiste,ki ste govorile o mukah na CTG-ju razumem, ker sem mislila, da se mi bo utrgalo. Skoraj cel dan sem se le iz levega na desen bok premikala. CTG je bil nekaj časa ok, pol pa spet bad. Čakali so skoraj do šestih zvečer, da so me peljali na klistir. Naredili so pehamatrijo in ker ni bila najboljša so se odločili za CR. Na koncu sem babco prosila, če mi lahko CR naredijo. Fizično ni bil zalogaj, ampak psihično je bilo za umret. Pol sem imela urgnenti CR in prišel je VALuser posted image user posted image .

Zdajle spi. Tamalček je šel z babi in dedijem na morje, tako, da se mi trije mal utirimo. Čakam patronažno.

Vsem novim user posted image pošiljam veliko user posted image .

Se še javim, zdajle letim me moj neki kličeuser posted image

(odgovor članu drugičudež)
Neposredna povezava do sporočila: 3505
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 11:50:07   
anush_86
Ojla

No tako, moj PDP je prišel in šel. Danes sem imela amnio in potem komaj hodilauser posted image . Plodovnica je še ok, odprta pa sem šele en prst. Če do ponedeljka zjutraj ne bo nič, moram spet na amnio. Joj, upam da se me bo mali podnajemnik do takrat že naveličal.
Potem sem imela še CTG, ki ni zaznal popadkov. Med tem časom je punci, ki je bila priklopljena na sosednji CTG, odtekla voda. Tako da je bilo kar zanimivo. Dokaj fin začetek poroda, nikamor ji ni bilo treba hodit, sta bili takoj dve sestri ob njej.

Lepo se imejte vse nosečke in mamice!

(odgovor članu lina3)
Neposredna povezava do sporočila: 3506
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 12:08:53   
majčica1508
Andreja.....še malo pa bo akcijauser posted image  in sevede boš zmogla,še vsaka je in boš tudi ti...želim ti,da bo hitro in da boš imela super babice...Jaz sem malega v CE rodila in sem bila več,kot zadovoljna...

Saša33...dobra si,da razmišljaš še o enem zakladku v tako malem časuuser posted image ...In,če ti paše se zjokat se kar daj,bo takoj lažje...
Ursonok...Kaka lepotička je Aurora.......Ma sploh mi ne omenjaj denarja za hrano,k mi je kar slabo....Je pa moj prišparau še pa še,od kar hodi sam v trgovino in prinese samo tisto kar se rabiuser posted image user posted image user posted image
Bom pa izločila vse mlečne izdelke in jajca iz prehrane,se mi zdi da sem čist zapacana....HELP kaj naj sploh jem,že mesa pojem čist malo no to so bolj ribe...Sadja in zelenjave pojem ogromno

(odgovor članu anush_86)
Neposredna povezava do sporočila: 3507
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 12:25:20   
sisi79
jej končno mi je odprlo okence, sploh forum. že cel teden me zajebava user posted image .
no jaz sem včeraj mela pdp,pa tak lep datum je bil, nej. ampak se našemu frocu čist nič ne mudi na svet. plodovnice ima ogromno, miga kot zmešan,popadki na ctg-ju kažejo ravno črto. no preglede imam zdaj vse na dva dni, če gospodič ne bo prišel do četrtka na svet, ga bodo pa prisilli. no mogoče pa otrok čaka, da postelco skup zloživa in se končno odločiva za eno ime user posted image .
čestitke vsem ki že cartate user posted image .

(odgovor članu majčica1508)
Neposredna povezava do sporočila: 3508
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 13:27:31   
girl79
Čao nosečke in mamice user posted image ,

Dansas in kitkat17 - čestitkeeeeeeeeeee! user posted image

Evo, mi smo koooončno imeli super noč, dojila samo 2x in obakrat je skoraj takoj nazaj zaspal user posted image user posted image Spat hodi sicer okrog polnoči, ampak potem oba skupaj ponavadi spiva skoraj do 10ih zjutraj, tako da nekako gre....no že zadnje 3 noči so bile boljše, s to razliko da sem dojila po 3x ponoči, pa vsaj eno rundo je bil potem 1,5 do 2,5 ure buden potem....ampak mi je to vseeno boljše kot pa na začetku ko se je zbujal skoz na 1-2 uri ponoči.....

Sicer pa tudi jaz še nimam čisto dovolj mleka očitno, zvečer mi ga zmanjka, tako da mu potem dodam po flaški tam nekje do 100 ml.....ampak je ponavadi moje mleko to in sicer tisto, ki ga zberem čez dan....meni namreč full teče samo ven iz dojke medtem ko dojim na drugo dojko, tako da si dam gor en tak nastavek in naberem pri enem dojenju tudi do 20 ml in čez dan se nabere ravno tam nekje do 100 ml (shranjujem v hladilniku) in potem zvečer samo pogrejem in mu dam...no če pa premalo naberem pa še malo aptamila naredim....

Smo bili pa včeraj že 1,5 ure zunaj, kako urico poooočasnega sprehoda in potem še ene pol urice pred blokom....mogoče ga je pa to zmatralo da je potem tako fajn spančkal user posted image user posted image

V glavnem smo kar ok, čeprav moram rečt da me dojenje včasih utruja, ker se ponavadi dojimo kar skoraj celo uro, pa vse skupaj ene 6-8x na dan je potem to kar za cel šiht dojenja user posted image user posted image Ah, saj samo še cca 5 mesecev, potem bo pa en obrok že gosta hrana a ne user posted image user posted image

Lepo se imejte, pa vse ki greste počasi v porodnišnico želim lepe spomine na porod user posted image ostalim pa čim več prespanih noči in lepo cartanje z babyji user posted image

(odgovor članu sisi79)
Neposredna povezava do sporočila: 3509
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 14:15:17   
Peeby
Čakamo torej na nove bebice danes! Go, go, go... andreja_p srečno!!!

Po dveh dneh sem skoraj obupala nad odprtjem RR user posted image ... potem sem pa poskusila namesto s cromom odpret z explorerjem in gre! Groza tale RR.

No, ene pa še kar čakamo na PDP konec meseca. Na začetku sem imela kar nekaj problemov in si sploh nisem mislila, da bom prišla tako daleč, zdaj bo pa verjetno res tako, da bom čisto zadnja - po možnosti še na julij počakalauser posted image . Upam, da se ne boste že vse prej preselile na forum mamic...

Hodim zdaj na CTGje in moram reči, da je muka. Mali se res ne da motit, večino časa spi, tako da zamuva lih za ene 2 krivulja, ravno prav, da je zdravnica po enournem priklopi zadovoljna in me odreši.

(odgovor članu girl79)
Neposredna povezava do sporočila: 3510
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 15:30:19   
Lethe
Hey, punce.

Jaz sem tudi še vedno tu! user posted image Menda ne bomo zaključile pri Ursikiuser posted image user posted image

V ponedeljek imam pregled, CTG, UZ, laboratorij...ni da ni. Bomo videli stanje.
Zato imam danes še voljo divjat okrog, jutri zjutraj z mami pečeva rogljičke za eno kolegico, potem greva z M verjetno v Kranjsko, proti večeru pa bo piknik - pride od M razširjena družina. Se je izkazalo, da je njegov oče, z brati in sestrami, kot otrok živel v isti hiši kot od mojega očeta teta z družino. Pa bo zdaj nekakšen reuninon user posted image user posted image
V nedeljo greva pa proti morju, ker ima od M nečakinja 3. rojstni dan in bomo tudi praznovali. Upam, da ne rodim jutri na Jesenicah oz. v nedeljo v Izoli ali Postojni user posted image user posted image
Smo ji skupaj s starimi starši kupili novo kolo. Žal so šli iskat čisto prevelikegauser posted image Očitno darilo za drugo leto user posted image Pa spet ne bo nič od darila, bo le za gledat ali kaj.

Ursonok: se spomniš, ko sem enkrat pisala o bratrancu, ki je šel lani na letni dopust in otroka pustil doma pri starših (3 dni pri njegovih, 4 pri njenih)... No, letos bo isto. Edini dopust, na katerega gresta z ženo oz. bi šli lahko vsi skupaj, pa bo mali spet domauser posted image Sploh ne bo šel nič na morje, nič na dopust nikamor...ahuser posted image

Aja, kako boste otroke prevažale v avtu? A je dobro sedet zraven zadaj ali ni potrebno? Ta del mi ni čisto jasen v čem je poanta. Midva sva mislila lupinico montirat na srednji sedež zadaj (enoprostorec) in ga potisniti malo bližje sprednjim, da se lahko stegnem in sem zraven. Kaj pa vem... Pa še na sredini ni airbagov, zaves in ne vem česa vse izklopit. Vsaj mislim, morava za 100% še preverit.

Nič, zdaj moram dokončat biskvit za jutrišnji piknik. Prej pa še jagode nabrat...jih imamo vsak dan skoraj 2kg, pa samo 2 gredici user posted image user posted image

Lepo se imejte in uživajte user posted image


P.s. SREČNO VSEM, ki boste ta vikend na vrsti


< Sporočilo je popravil Lethe -- 14.6.2013 15:32:44 >

(odgovor članu Peeby)
Neposredna povezava do sporočila: 3511
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 15:43:38   
vilincek
Zio punce,

Jaz sem tudi se v enem kosu. Sicer sem 26.06 narocena na CR. Ce ne bo slo prej. Smo se zmenili,da ce pride do popodakov poskusim kako uro.

Glede CR sploh ni tak bav bav. Jaz sem ga imela ze prvic in je blo vse super. Komaj sem cakala,da pridem domov. Okrevanje je bilo brez problemov. Vstala se isti dan, po 5 dneh sva bila doma. Mleko kolikor hoces. Po 7 dneh mi je patronazna izvlekal sive in potem je blo vse kul.

Glede hrane med dojenjem sem jaz ze prvic pazila in tudi sedaj bom. Nismo imeli tudi enega krca. Se splaca malo gledat kaj jes.
Sicer sem bla danes spet na dekompresorju. V sredo spet narocena, ce docakam.
V pon pa pregled in CTG. Nasemu se nic ne mudi ven.
Lepo bodite!

(odgovor članu Lethe)
Neposredna povezava do sporočila: 3512
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 18:33:50   
anasara12
Živjo,

in še ena, ki je še v enem kosu, malemu je zgleda ok na toplem, smo danes 40t + 4/7. Plodovnica, posteljica in ctg ok, odprta za en prst, skratka, nč od nč:(
v pon pa se moram it že v porodnišnico na kotrolo pokazat. Bojda se čaka cca 11 dni potem pa sprožijo? Upam, da bomo šli lahko po naravni poti.
Mi je danes delala spet vaginani pregled, ki je bil tokrat precej boleč, na spodnjih hlačkah pa rjav izcedek, kot ob koncu menstre.
A je to lahko že čep al je bolj posledica pregleda, ko je rovarila po men:)
No, kakorkol, upam, da ne bo treba v ponedeljek spet na pregled in da bo že prej zacel kaj dogajat. Na splošno se zadnje dni ne počutim glih noseča, nč ne špika, nč ne pritiska, mali živahen..kup klicev in smsov al smo že rodil...Zdaj se mi šele vleče vse skupi, sploh pa pogrešam nemoteno gibanje, laufanje, spanje na trebuhu ..
Eh, mal sem se zjambrala, sej bo ..

Mirne noči tistim, ki se že crklajte in srečno souser posted image , ki bomo slej ko prej v porodni. Še noben ni not ostaluser posted image

(odgovor članu vilincek)
Neposredna povezava do sporočila: 3513
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 19:52:40   
ursonok
Ojla,

pri nas skoraj 40 stopinj, odprli so bazen, sliši se pljuskanje, skoki, čofotanje ... Jaz pa 8 dni po porodu user posted image user posted image user posted image Čišče skoraj ni več (homeopatija in plahtica sta zakon! Tenx Saška!), a vseeno bom počakala še kak teden, da bo za ziher. Potem se grem pa namočit ...

Sicer kar znosen dan ... Z enim minusom - spet sem FUL zapravila user posted image user posted image . Sem si pa kupila ene hlače in majico, Oysho (a ta firma obstaja v Sloveniji? Meni je super!), za 30 eur.

Majčica
tvoj očiščevalni plan zveni super. Tudi jaz že 4 leta ne jem mesa, jajc, mleka in mlečnih izdelkov, sladkorja. Hrane na izbiro kolikor hočeš.
Jem:
- izdelke iz polnozrnatih žit: pira, rž, kamut, kvinoja itd. Kruh pečemo doma ali kupujemo v eko trgovini (samo eko moka, sol, voda, kvas)
- delam si namaze: avokadov, čičerikin, lahko tudi iz leče ali soje
- ful stročnic
- kuham zelenjavne kremne juhe
- ogromno sadja in zelenjave
- če čutim potrebo po beljakovinah, jem tofu, navaden, bel sojin jogurt ali sardine (ali kako drugo ribo), ampak ribe jem redko
Edini minus zadnje čase, sploh odkar dojim - zjutraj po zajtrku napadem kekse - pirine, sicer brez sladkorja, mleka, jajc, a vseeno zapacajo, sploh če jih je preveč. Se trudim jesti zmerno.
Pijem pa vsaj dan zelenjavni in sadni sok.

Zapacano se že dolgo nisem počutila (no, v nosečnosti, ko so me mučila zaprtja), pa tudi ne paše mi preveč jest takih stvari - recimo palačink z marmelado (čeprav je vse domače, na moki, vodi in sadju). Pojem eno, dve, več pa ne. Telo enostavno odklanja.

Tule en harmonični utrinek - takole je videti zadeva, ko so vsi siti, spočiti in se nihče ne dere user posted image :

user posted image

Zdaj grem pa pogledat, ali se je tamala zbudila - smo jo s težavo uspavali, v leže, z joško čeorav je bila sita) - jo edino to pomirja user posted image

(odgovor članu anasara12)
Neposredna povezava do sporočila: 3514
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 19:54:15   
ursonok
Aja,
vse, ki ste po roku - globoko sočustvujem z vami!! Držim pesti, da se čim prej začne samo od sebe!! user posted image

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3515
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 20:18:44   
sonce987
hej.

končno malo miru po divjem dnevu. Ta vročina me ubija...

pri nas je bila pa pretekla noč kar zanimiva. Ob 1h so me zbudili popadki, ki so bili kar boleči in čisto drugačni kot prvič. Prvič se mi zdi, da me je bolelo bolj v sprednjem delu trebuha, sedaj pa čisto v križu. Trajali so kakšno uro in pol potem pa konec in ob 5h zopet isto, ampak manj boleči in samo kakšne pol ure. Zjutraj je bilo vse mirno. Mogoče sem potem čez dan začutila še kakšnega bolj blagega, ampak nič konkretnega. Bomo videli kako bo danes ponoči. Trenutno sem čist ok.

avto in dojenček
-mi ga bomo vozili vzadaj, jaz bom seveda spredaj. Verjetno bom zadaj sedela samo prvič, ko se bomo peljali domov s porodnišnice.

kopanje po porodu-berem ursonok, da imaš čez en teden že namen se kopat v bazenu. Jaz sem ravno vprašala včeraj sestro pri g, če se lahko pred 6 tedni po porodu kopam v morju in mi je kar odsevetovala, zaradi različnih vnetij. Rekla je, da je najbolje, da se počaka teh 6 tednov. Kakšnega mnenja ste ve glede tega, kako boste ravnale?

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3516
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 20:21:57   
ursonok
Ma jaz sem brala pri Pušenjaku, da če nimaš več čišče, je ok. Tudi jaz malo cvikam, zato ne bom pretiravala, samo na hitro, za osvežitev. K intenzivnemu plavanju se vrnem enkrat julija.

(odgovor članu sonce987)
Neposredna povezava do sporočila: 3517
   RE: Junijke 2013
14.6.2013 21:02:29   
dvojčica6
Jej jej, Saša33, kako nas maš ti preštete user posted image user posted image Mislim, da nas več čaka kot carta user posted image Malo heca user posted image Mimogrede, res si korajžna, da že o tretjem razmišljaš in ti lahko iz lastnih izkušenj povem, da je hudo... js sm obe nosečnosti preskakljala okoli brez ene same težavice, če odštejem zgago...ta tretja nosečnost v treh letih pa... preprosto telo je izčrpano...in upam samo, da ne bom kakih dolgoročnih poslednic staknila... trebušne mišice so itak fuč...o ostalem ne razmišljam še... seveda ni rečeno, da bo pri tebi tako...

MI smo pa malo po morju danes zaplavali...čisto preveč me je sonce užgalo, ker sem letala za tamalimi user posted image Ah, ursonok, mojega sem doma pustila, da si je malo spočil user posted image No, sej sem mu cel kup stvari naložila za delat in moram reči, da sem zadovoljna... ko bojo trije, se bo nekomu zmešalo....al meni al pa tašči, mojemu sigurno ne user posted image Ja, je drgač tašča malo več doma, tako da računam, da mi vsaj en čas ne bo treba kuhati...bomo videli, nič še ni zmenjeno, je pa drgač ful v redu, tako da sploh ne dvomim, da bo pomagala, če bomo hoteli... pri nas je bolj problem, ker sta tamali še mali user posted image in itak, dopoldne jih mam jaz, potem kosilo, spanje in je ura 16 in še več, ko jih damo malo k noni v varstvo...in potem spet, kopanje, hranjenje, spanje...ampak ok, urca, dve na dan, več niti ne rabim...Prej je delala cele dneve in še tega ni bilo...

jajčka... mi smo jo pa odpredaj meli, ker je blo bolj enostavno ven in noter jemat... tut zdej bo, ker nimamo enosprostorca in bom morala js odzadaj na sredini se vozit...ko in če bomo sploh kam šli user posted image No, če ne drugega, vsaj h kaki rekici se malo hladit...

PDP+...mislim, da sprožijo po 14 dneh, če je z otrokom vse ok, če je ctg v redu itd...

ursonok...hvala za en lep harmonični utrinek, srčki maliuser posted image Sploh, ko so tiho ane user posted image ...jaiks, kar malo me stiska, ko se zavem, kaj bo pri nas...

No, lep večer pa mirno noč vsem, šibam še ta večjo dat spat---

(odgovor članu ursonok)
Neposredna povezava do sporočila: 3518
   RE: Junijke 2013
15.6.2013 0:10:42   
Anjuškaaa
Živjo punce user posted image

Juhuuu končno danes dobila svoj laptop nazaj in zdaj dela v nulo user posted image pa še zanimivo, da se mi zadnje čase okence vedno odpre s prve user posted image
Poskusila sem preko mobija priti na RR pa mi noče nikakor odpret. Vse dela in odpre samo RR ne user posted image
Drug teden nabavim nov mobi, da bom lahko vam javila ko bo prišel čas, če ne pa ko se vrnem domov..drugače ne vem.

Še vedno se nič ne dogaja in čez dan me občasno malo zaboli kot pred menstruacijo ampak mine. Mogoče se le počasi pripravlja. Me pa spodaj vse boli kot, da bi cel dan telovadila. Verjetno je kaj od tega ko sem včeraj malo težko nosila in pospravljala po stanovanju.
Ursika ja zgleda, da je bil to urin ko mi je kapljalo in morda me user posted image z glavo butnila v mehur user posted image po tistem se to ni več zgodilo. Komaj čakam ponedeljek za ponovni pregled in sva z G zmenjeni, če bo v pon še vse ok in mirno..se dobiva v petek v P kjer tudi tam dela. Takrat bom 1 dan pred rokom in mi bo kar sprožila, če bo možno. Mi je kar tako ljubše kot pa, da grem čez rok. Imam že sedaj dovolj user posted image
Grozil mi prezgodnji porod, a sedaj pa nič in od ponedeljka nimam šiva pa mi MV še kr drži..neverjetno user posted image

Saša dobra si, da bi imela kar še enega user posted image ufff js bi pa kar pri enem ostala pa ne vem zakaj..js pa moj oče sva edinca in mogoče je kaj na tem? Moj M bi pa kar 2 in to že kar kmalu vendar bomo še videli. Pa še na to kar pišete o naporu, nenaspanosti itd..a bi zmogla oz šla čez to?? Hmmmm preveč rada spim user posted image

Andreja ti pa bi kar čakala na zadnji trenutek..upam, da si že v P in se že kaj dogaja. Čakam na novičke user posted image

Majčica, a ti si pa rodila v CE? Sem mislila, da v SG kakor si omenila. Verjetno zaradi hitrega dogajanja si šla tja kjer ti je bližje.

Js ne grem na forum mamic dokler ne bodo vse šle v Rim user posted image tako bi bilo pošteno do vseh user posted image

Ursonok..punce temnolase, pob pa svetlolas user posted image ma lepi so ti tvoji otročki user posted image

Tak sedaj pa kak filmček pogledat potem pa spat. Vse ostale, ki še čakate uživajte max in prav tako mamice uživajte s svojimi cukrčki user posted image

Lahko in mirno noč user posted image

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3519
   RE: Junijke 2013
15.6.2013 9:02:35   
Tallulah
Pozdravljene junijke.

Sporočam vam veselo novico, da je danes zjutraj ob 4:00 andreja_p rodila punčko Lucijo. Lep pozdrav.

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3520
   RE: Junijke 2013
15.6.2013 11:42:11   
ursika_ursi
Ja ja, nas je še kar nekaj ''trebušark''user posted image user posted image  Mojemu se očitno nič kaj ne mudi in menda bom res počakala na prvi PDP (24.6.)user posted image  Se mi pa zdi, da odkar sem začela jest granulke, da me spodaj nekaj pika.. Ne skos, ampak tu in tam pa me fajn kresne in takrat noge raje kar prekrižam, se mi zdi, da lažje prenesemuser posted image
Danes sem bila v šopingu, imava doma delavce in je bilo treba obnovit zaloge iz hladilnika. Bi jim lahko ponudila za malico samo kakšno papriko, lubenico in pomarančni sok, pa bi me pomoje malo čudno gledaliuser posted image user posted image  Kupila sem nekaj prigrizkov za v bolnico, neke žitne rezinice in tisti stiropor, oblit z jogurtom, kaj več pa, če bo potrebno, bo pa pol moj prinesel. Aja pa pleničke sem kupila, sem se odločila, da jih bom vzela s sabo v P, ker na Ptuju samo čez noč dobijo pamperske, čez dan pa tetra in ne bi rada, da smo skos mokriuser posted image

Nič, šibam počasi kosilo pripravljat pa se potem še kaj javimuser posted image

andreja_p, iskrene čestitke!!!user posted image user posted image user posted image user posted image




user posted image

PDP, nick, starost, kraj, število user posted image , število user posted image ki jih že imamo , naslednji pregled, spol user posted image


7. 6.
flowy,Velenje, 31, 1user posted image , 0user posted image , NS 26.11

10. 6.
anasara12, Lj, 1user posted image , 0user posted image
Valery83, 29, Koper, user posted image

13. 6.
anush_86, 26, gorenjska, 1user posted image , 0user posted image

14. 6.
k93i, 20, okolica Mb user posted image

15. 6.
tana01, 32, Koper, 1user posted image , 0user posted image

17. 6. 
ursap, Lj, 2user posted image , 1user posted image

19. 6. 
ursika_ursi, okol. Slov.B., 27, 2user posted image , 0user posted image , NS 13.12, NP 4.4.2013 user posted image

20. 6. 
andreja_p, CE, 29, 1user posted image , 0user posted image , 18.4.

21. 6. 
drugičudež, 2user posted image , 1user posted image ,

22. 6.
Anjuškaaa, 28, okolica Celja, 1user posted image , 0user posted image
vilincek, 2user posted image , 1user posted image
helga7, 33 let, 2user posted image , 1user posted image

23.6.
Tija01, okolica Mb, 1user posted image , 0user posted image
dvojčica6, 3user posted image , 2user posted image

24.6. 
StelaPia, MB, 27, 1user posted image , 0user posted image ,

25.6.
sonce987, 29, 2user posted image , 1user posted image

26.6. 
Lethe, 28, 1user posted image , 0user posted image

28.6. 
Peeby, 28, 2user posted image , 0user posted image

30.6.
*sončka* , Kamnik, 24, 1user posted image , 0user posted image

X.6. 
sanrca.81,
zeemeermin,


UREJANJE DOKUMENTACIJE:
-
Urejanje papirjev pred porodniškim dopustom
vloga S-1/1
priloga S-1
-
Urejanje očetovskega dopusta
vloga S-1/2
priloga S-1 (ista kot zgoraj)
-
Priznanje očetovstva
-
Kako do otroškega dodatka?

INFORMATIVNI IZRAČUN VIŠINE OSNOVE STARŠEVSKEGA NADOMESTILA



RODILE SO:


MAREC


- Plišek; 1.3.2013 (PDP 9.6.2013), NAJA, 650g, 33cm
- Natka28; 6.3.2013 (PDP ?), TAJ, 990g, 35cm

MAJ


- niinii; 11.5.2013 (PDP 4.6.2013), LILI, 3240g, 49cm
- mojci13; 15.5.2013 (PDP 1.6.2013), MIHA, 2880g, 49cm
- Storžica 81; 18.5.2013 (PDP 11.6.2013), NIKA in VITA
- Anon2012; 21.5.2013 (PDP 11.6.2013), MAKS in LARA
- malečka24; 21.5.2013 (PDP ?), LEJA, 3400g, 52cm
- pika89; 22.5.2013 (PDP 2.6.2013), JERNEJ, 3380g, 51cm
- ninika89; 24.5.2013 (PDP 2.6.2013), ŽAN
- Saša33; 25.5.2013 (PDP 1.6.2013), ADAM, 3104g, 51cm
- Zoja83; 25.5.2013 (PDP 11.6.2013), TADEJ, 3410g, 51cm
- majčica1508; 28.5.2013 (PDP 7.6.2013), JAN, 3040g, 51cm
- natalija28; 28.5.2013 (PDP 6.6.2013), BRINA, 3660g, 48cm
- športnica; 31.5.2013 (PDP ?)


JUNIJ

- girl79; 3.6.2013 (PDP 9.6.2013), FILIP, 3320g, 52cm
- ursonok; 6.6.2013 (PDP 1.6.2013), AURORA, 3660g
- lina3; 7.6.2013 (PDP 22.6.2013), VAL, 2450g
- sover; 9.6.2013 (PDP 3.6.2013), KARLA, 4140g, 55cm
- kitkat17; 10.6.2013 (PDP ?), LILI, 3400g, 51cm
- dansas; 11.6.2013 (PDP 17.6.2013), BRINA, 3800g, 52cm
- andreja_p; 15.6.2013 (PDP 20.6.2013), LUCIJA





(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3521
   RE: Junijke 2013
15.6.2013 17:19:31   
sover
Hej, hoj, moje junijke!

Končno mi je uspelo na net. Tik preden sem šla v P nam je skurilo ruter, preko telefona mi je pa ful slabo odpiralo okence.

Evo, mi smo doma in uživamo. Karla je pridna. Neverjetno. Zdaj vidim, kako se pozna napetostin živčnost pri otroku. Prvič sva bila oba z mojim čisto zbezljana in posledično je bil tudi mali iz sebe. Tokrat pa je vse bistveno bolj umirjeno in zanekrat kaže, da bo Karla precej nezahteven otrok.

Moja porodna - zelo enostavna. popoldan prej sva bila na praznovanju rojstnega dne, kjer je bilo še vse mirno in tiho. Zvečer pa sva si po 100 letih privoščila malo slončkanja. Prej nisva bila preveč aktivna, ker so mene blazno bolele sramne kosti. In evo ga: ob 1 zjutraj so me zbudili popadki. Počakala sem še eno uro, da vidim, ali gre za res in kako pogosti so. Sicer so bili nekje na 10 min, ampak mene je babica že po prvem porodu opozorila, naj pridem kar hitro v P, ker bo hiter porod. Poklicala sva še taščo, da je pazila na malega, in pičila v P. Ob 3 sva prišla, čisto sproščena. Najprej CTG in pregled. Odprta sem bila 4 cm. Ker sem hotela EA, so me poslali kar takoj na klistir. Samo po 15 min klistiranja so se mi popadki zgostili na 5 min, odprla pa sem se na 6 cm. Šla sem še pod tuš in nato v porodno. Takoj sem dobila EA in vse ostalo smo naredili zlahka. Tokrat brez kakršnegakolli skakanja po trebuhu. Mala je skoraj dobesedno skočila ven. Voda mi ni odtekla, tako da so mi mehur predrli. Babica je bla zakon. VSe smo naredili sami, čisto brez zdravnika. Z mojim se ne moreva načuditi, kako lepo je bilo, ker sva bila tako sproščena. Vse skupaj je potekalo v blazno pozitivnem vzdušju, tako da imam od tega poroda še lepši spomin kot odprvega, pa je bilo že takrat super. Aja, odnesla sem jo brez šiva, pa čeprav je moja mala kar velika (4140, 55). Pravi babica, d asem rojena za rojevanje user posted image .
Aja, še zanimivost - na začetku sta bila dva. Porodila sem namreč dve posteljici, le da je bila ena prazna. Skoraj bi raje videla, da mi tega niso povedali, ker se zdaj počutim kr malo čudno, ko pomislim na to. user posted image

Kakorkoli že, zdaj smo doma. Dojenje za razliko od prvič steklo takoj. Karla ima blazno dober sesalni refleks in jih prazni za šalo. O spanju še ne morem govoriti, ker je čisto prezgodaj, ampak zaenkrat dobro kaže.

Še najbolj me bedira to, da ne morem ven in pa mali, ker je bil te dni pri babici in zdaj poslušam samo babi, babi. Ne vem, zakaj, ampak mene to precej prizadane (zadnjič je recimo zvečer, ko ni mogel zaspati, klical njo). Racionalno vem, da to ne pomeni, da mene pa nima rad, le čustveno si tega ne morem razdelati. Povrhu vsega se pa zdaj ne morem dosti ukvarjati z njim, ker ne morem ven in ga ne morem dvigniti. Mah, bo že ... Samo, da mine ta prvi mesec, pol smo pa že na konju.

Toliko za zdaj. Srečno vsem, ki še čakate! Upam, da ne boste čakale predolgo. Ostale pa uživajte s svojimi drobižki.

(odgovor članu ursika_ursi)
Neposredna povezava do sporočila: 3522
   RE: Junijke 2013
16.6.2013 8:27:21   
ursap
živjo.

da se vam še jaz malo javim. v nosečnosti nisem imeli dosti časa za branje in komentiranje, ker imamo doma še eno 13-mesečno punčko in imamo pestro. 

v glavnem, tudi mi smo že rodili, 4 dni pred rokom, ker so mi sprožili porod zaradi sladkorja in pritiska. imamo punčko, ime ji je Lea. rojena 13.6.2013 ob 14.26. težka je 3800 g in dolga 52 cm. :) 

porod je bil v primerjavi s prvim hiter in predvsem manj boleč in lažji. :)  drugače pa smo že doma in se že uvajamo na nov ritem. :)



(odgovor članu sover)
Neposredna povezava do sporočila: 3523
   RE: Junijke 2013
16.6.2013 13:41:40   
Anjuškaaa
Andreja_p in ursap ISKRENE ČESTITKE obema user posted image user posted image user posted image

Joooj katera vročina in kako jo slabo prenašam..po 3x na dan se tuširam saj se drugače ne morem ohladit user posted image pa še napovedano vse bolj vroče..za popiz... Sem gledala za 10 dni vnaprej vreme in ravno na moj PDP se napovedujejo hladnejši dnevi in eževje. Še hladneje en dan kasneje. Naj zdržim do takrat saj ne mislim v taki vročini rodit user posted image

Še kar se nič ne dogaja razen, da me sramnične kosti ful bolijo, če predolg ležim al sedim.. jutri pa ctg+pregled.

No pa grem spacat eno veliko kepico sladoleda pa čakat na hladnejše dneve user posted image

(odgovor članu ursap)
Neposredna povezava do sporočila: 3524
   RE: Junijke 2013
16.6.2013 16:39:48   
ursonok
Živijo,

andreja_p in ursap - čestitke! user posted image user posted image

Se mi zdi, da punčke vodijo! user posted image

Sover,
lepo, da si se oglasila, čestitam za super porod in za optimizem, ki te prežema! Super, da je Karla tako pridna! In seveda je dejstvo, da je z vsakim naslednjim otrokom lažje - manj kompliciraš, na izi si. Mi smo z drugim že kmalu potovali, s tretjo hodimo okoli v ruti že od drugega dneva (domov iz porodnišnice). Povsod jo vlačim, na bus, na sprehod, v trgovino, v park ... kamor pač grem. Pri prvi smo bili totalno paranoični, prvič smo šli s tramvajem v mesto, ko je imela 9 mesecev!
Če bi bila bolj spočita in naspana, bi kar pobasala Aurorko in bi šli na kak daljši izlet - meni ne strašno dolgčas, ta poporodna rutina ubija! user posted image

Moram pa povedati, da pri nas zdajle VSI spijo - razen mene user posted image . Ne morem. Sem prejle ležala kakšno urico, morda celo zadremala, pa me je zbudil sosedov otrok, ki se je drl ko jesihar. So ga verjetno skušali uspavati user posted image Tako da zdaj pijem ovseni napitek in prevajam. Je kar fino user posted image

Ko se zbudimo, pojemo in gremo na bazen! user posted image No, jaz bom na žalost vodo le opazovala, bova z Aurorko malo martinčkali, ostali trije bodo pa uživali. Oh, komaj čakam, še kak teden in če ne bo več čišče, si bom privoščila vsak dan kakih 5 minut za osvežitev ...

Spimo še vedno slabo, ampak ta noč je bila že boljša. Jaz sem sesuta, boli me glava, že kar neprestano. Lobanja. Prav tista bolečina, ki jo imaš od nespanja. No, saj vem, da bo minilo - če ne prej, čez kakšni dve leti user posted image user posted image user posted image

Pri nas je tudi 40 stopinj, ampak vesčas malo pihlja, sonce nabija, ljudje so poletno razpoloženi user posted image Meni je to super!

Uživajte, čakamo na lepe novičke!

PS
Tiste, ki ste že rodile - kako je kaj z vašimi trebuhi? MOj je grozen ... Zadnjič mi je v lekarni ena rekla, joj, koliko pa je star vaš dojenček (Auroro sem imela v ruti), pa rečem, da en teden, pa pravi, joj, pa že drugega pričakuješ - in pokaže na moj trebuh. user posted image user posted image Saj je takoj dojela, da je bleknila neumnost (kako bi pri enotedenskem dojenčku lahko že zanosil?!), in se je popravila: aja, to je še od poroda ...
Ampak sporočilo je jasno. user posted image
Spomnim se, da mi je pri Abelu ful hitro zginil - ampak tam sem en teden po porodu hudo zbolela in skoraj cel teden nič jedla. Zdaj se pa ne mislim stradati, sploh ker še dojim in me lakota konstantno zdeluje. Moram pa priznat, da se sploh ne bašem preveč. Ne vem, očitno bo treba počakat, da začnem s telovadbo ...

(odgovor članu Anjuškaaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  139 140 [141] 142 143   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?