|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Iznajdljivost
9.12.2013 21:14:31   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko


Rekli smo že, da jaz kot fizična oseba ne morem izstavljati računov. Zakonodaje na tem področju ne poznam, vprašanje je, če lahko ena fizična oseba z mano sklene podjemno pogodbo. Ker je to za dve fizični osebi totalno neekonomično in prezakomplicirano, v igri pa je npr. samo ena ura inštrukcij sosedovega sina za 10 evrov, je logično, da obe s sosedo ubereva edino možno pot, ki jo poznava. Daj-dam.




Lahko......

v primerjavi z delom na črno je vsaka druga (legalna) oblika dela neekonomična.......

Sem pa gledala malo ponudbe inštrukcij na OpenProf......predvidevam, da se tam oglašujejo zgolj tisti, ki opravljajo inštrukcije na legalen način......in če primerjam cene je tisti, ki ponuja na črno uro inštrukcij za 10 EUR zelo podjeten......in je vsaka druga oblika neekonomična.....

Res je pa, da se država k tem inštrukcijam spravlja zelo "levo".....ker so se te na črno opravljene inštrukcije oglaševale praktično kjerkoli in nihče ni ukrepal.......ker je že nekaj let ta trg v izrednem porastu in je na njem ogromno sivega ali črnega denarja......večina jih pa itak inštruira "na črno".......in ponavadi ni v špilu zgolj 1 ura inštrukcij ampak precej več.......

Na zakonodajalcu je, da bi mogel take primere predvideti in dati možnost legalnega sodelovanja dveh fizičnih oseb. Agencije so že ena taka stvar in pa seveda razumna obdavčitev, da so cene določenih storitev dostopne vsem. Država pa z nabijanjem davka ljudi dobesedno odvrača od tega da bi bili pošteni.
Isto se bo zdaj dogajalo s temi podjemnimi in avtorskimi pogodbami - z njihovo obdavčitvijo skuša vlada prisiliti delodajalce v (redno) zaposlovanje, po drugi strani pa študentsko delo spet ostaja skoraj nedotaknjeno.
In spet glavnina folka zvisi. Ker se problem ne rešuje celostno, ampak skoz samp po kapljicah in ve svetem prepričanju, da bo en zakon čudežno rešil vse.
Ne bo!


Tu se deloma strinjam......študentsko delo bi bilo potrebno ukiniti v taki obliki kot je.....ker predstavlja nelojalno konkurenco tistim, ki niso študentje in redno zaposlenim......uvesti tako obliko agencij, kjer bi bilo delo dostopno pod enakimi pogoji vsem starostnim skupinam in omejiti časovno tako delo, tako da je to zgolj priložnostno delo, ki prinaša dodaten zaslužek in se od tega plača določen del davkov......ne pa da študentsko delo lahko konkurira redni zaposlitvi, vse druge oblike dela (vključno z avtorsko in podjemno pogodbo) pa se temu ne morejo niti približati in ne morejo "konkurirati" niti študentskemu delu, ker so predrage......

Vendar nas vseeno vse to ne opravičuje, da masovno delamo na črno in izberemo tisto, kar je lažje in kar nam prinaša največji "dobiček".......še posebno zato ne, ker smo takšen predlog na referndumu zavrnili.......zato vseeno ne bi v vsem krivila zgolj vlade.....krivda vlad je v tem dotičnem primeru zgolj v tem, da si nobena vlada razen te, ki je bila v to prisiljena glede na krizne razmere, ni upala spremeniti referendumske zakonodaje in smo potem volilci večino dobrih zakonov zavrnili, ker smo se odločali na podlagi enega stavka, ki nam jih je ta ali ona politična klika lansirala preko medijev......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: Iznajdljivost
9.12.2013 22:24:39   
nejcko
Frodo, sem vesela, da sva spet našli skupen jezik in se razumeva. Se namreč spet podpišem pod vse, kar si mi replicirala. In sem vesela, da vidiš moj prispevek na črnem trgu dela kot minoren (ker je res, lahko bi rekla sramotno minoren), čeprav mi Liliana še kar naprej žuga user posted image

Si gledala današnji Studio City? Veliko na to temo je bilo povedanega. In ko najbolj vidne pravne eminence v naši deželi sklonijo glavo ob vprašanju, če bi si upale zagristi v KPK jabolko v teh razmerah, mislim, da to veliko pove. In pokaže na glavnega krivca.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: Iznajdljivost
9.12.2013 23:04:51   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Frodo, najprej, nekje sva se narobe razumele, nikjer nisem pisala, da je zakon nemoralen, so le odraz njihovega pisca.


V cem je torej slabost zakona, da je upraviceno ne spostovati ga?

Torej ja, se strinjam s tabo, problem je izvajanje zakona, ne samo kazenskega, ampak večine pri nas, problem je količina (poplava) zakonskih določil glede vsega mogočega, problem so sami motivi za zapis določenega zakona in njegovo sprejetje,…. – torej celoten krog.


Si kdaj morda pomislial, da je ta popolava zakonskih dolocil prav zaradi miselnosti, da kar ni izrecno prepovedano - je dovoljeno? Saj smo ze tu debatirali o tem, da nikjer ne pise, da se "ne sme dvigniti denar s knjizice" in podobna sprenevedanja. Dokazovati, da izigravanje zakona ni super truper je jalovo v dolocenih primerih.

Če pa grem konkretno na Kazenski zakonik: poleg definicije, kaj je kraja in goljufija, zakon pozna še dve stvari: eno so kazni in te se niso fiksne, ampak gredo od-do za isto kaznivo dejanje, ter pozna olajševalne in oteževalne okoliščine in konkretno glede kraje je nekje tudi določeno, kdaj je to prekršek, kdaj se preganja na predlog in kdaj se preganja po uradni dolžnosti – torej že sam zakon ne meče vseh kraj v isti koš. In ja, če nekdo nima za jest in v trgovini ukrade pest bonbonov, jabolko, kos kruha – ja, je ukradel, naredil je kaznivo dejanje po kazenskem zakoniku in ni prav, da je ukradel. Ampak v temu primeru se ne sprašujem toliko, kako pomanjkljivo moralo ima ta človek, ker ko je človek prignan na rob, marsikatere zavore popustijo, da preživi. Glavno vprašanje tu mi je, kakšna družba in država kot skupnost smo ter kakšne vasezagledane vodje imamo, da so ljudje padli tako nizko, da morajo krasti za svoje preživetje. Mi smo v temu primeru nemoralni, MI VSI. In v takem primeru človeka razumem, čeprav ni naredil prav.


Tocno o tem govorim. Kraja ni enaka kraji, vendar je vseeno kraja. In ce reces, da nekdo lahko krade, ker je bogi , bos takoj imela 50 njih, ker so bogi. Ves zakaj v indiji ne smes dati nicesar beracem? ker ko das enemu, jih imas takoj 50 okoli sebe in se jih tezko resis - milo receno.

Nejcko, OK, hvata malček krivine, sam ji tega ne bom zelo hudo v slabo vzela, ker z unimi inštrukcijami sem in tja lih kake hude škode ne dela, zaslužen denar porabi v Sloveniji, torej še vedno kroži, enako tudi Kalbo, ko bo ali je dvignil prihranke. Ker roko na srce, tudi uni fiktivni dohodki, ki jih država obračunava v OD so kraja – dohodki so fiktivni, niso realni, jih ne moreš porabit, so balonček, neotipljivi.


Torej nasla si razlog, zakaj njihova goljufija oz. kraja ni pomebna in pravzprav to ni kraja, ker so bili izzvani, pa je to negoljufija in nekraja/ neutaja...
Kaj pa ce pomislis, da nekdo ima tri otroke doma pa s.p., ki ga ne more zapreti, ker ne more poplacati povecane dajatve in se zavrti v zacaranem krogu, drzava ga terja in izterja, otroci nimajo kaj jesti in te njegove prispevke za 5 mesecev si kalbo pridobi ker je negoljufal in nepšrirejal podatke? Kdo je potem upravicen do nekraje - tisti noce treh otrok, ki je na karitasu ali kalbo dokler vari pivo? Ce je pa kalbo taksen revez, se mu lahko drugace pomaga, da mu ni treba posteno goljufati.

Potem imaš frizerko, ki svoje družinske člane zastonj striže… Ampak mi je una frizerka, ki vse stranke striže brez računa ali pa električar, ki v celem letu ne izda računa, četudi ima delujočo dejavnost veliko hujši primer kot una frizerka, ki hčerko in moža ostriže 1x na tri mesece… Ker ta električar načrtovano, znova in znova in znova, preračunljivo, torej z računico, dela mimo predpisov, dela samo in izključno za svojo korist. In potem imaš potrošnike, ki zato, da bodo kao zajebali (pardon izrazu) državo, ker jih itak krade, najamejo obrtnike brez računa, vsakič znova. In potem imaš razbnorazne direktorje, ki si izplačujejo nagrade za uspešno delo, delavci pa že nekaj emsecev brez plač in plačanih prispevkov. In potem imaš Tovšakovo, ki je zase porabila denar, ki je bil namenjen družini umrlega delavca. In na koncu imamo čisto na vrhu celo četico politikov, vlado, parlament, ki je zaprisegla (104. Člen ustave): »Prisegam, da bom spoštoval(a) ustavni red, da bom ravnal(a) po svoji vesti in z vsemi svojimi močmi deloval(a) za blaginjo Slovenije.«. Kako blaginjo, lepo prosim?! Mogoče je un del problematičen, deloval po svoji vesti… če človek nima vesti,…


V cem so si pa razlicni? Eni so posteni, drugi ne?
Pa vprasanje vesti - ce ni politik ne pomeni, da ima vest. Na vseh podrocjih cloveskega delovanja.

Vse to napisano lahko zdaj preneseš na vprašanja, ki si mi jih zastavila v citiranem sporočilu. Svet ni črno bel, je zelo siv, v številnih odtenkih.


In prav zato so diferencijacije v tezi dejanj ipd... ne pa v razlicnem tolmacenju goljufije. Prav zato ker so situacije razlicne, ker nimas na eni strani vedno bogatega, na drugi revnega, ki je nekradel, ker nima za kruh.
Par dni nazaj so v soseski okradli upokojenko, z precej nizko penzijo. Sledili so ji z banke (december je, mesec praznikov) in jo okradli. Okradla sta jo dva mladenica, ki nimata nicesar, niti za kruh ne. Ne dobita sluzbe, nimata reseno stanovanjsko vprasanje, starsi ne zmorejo vec stroskov in ju mecejo ven iz stanovanja oz. zahtevajo, da se znajdejo in prispevajo za placilo poloznic.
Zdaj mi povej, da ju razumes in da ni strasno, ce sta okradla starko in jo pustila brez nicesar.
Svet je zelo siv, zato se natancno mora vedeti kje je meja med belo in crno - da se ne zamesa.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: Iznajdljivost
9.12.2013 23:08:46   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Frodo, sem vesela, da sva spet našli skupen jezik in se razumeva. Se namreč spet podpišem pod vse, kar si mi replicirala. In sem vesela, da vidiš moj prispevek na črnem trgu dela kot minoren (ker je res, lahko bi rekla sramotno minoren), čeprav mi Liliana še kar naprej žuga user posted image

Si gledala današnji Studio City? Veliko na to temo je bilo povedanega. In ko najbolj vidne pravne eminence v naši deželi sklonijo glavo ob vprašanju, če bi si upale zagristi v KPK jabolko v teh razmerah, mislim, da to veliko pove. In pokaže na glavnega krivca.


Zal nisem. Ves kdaj je ponovitev?

Pri zadnjem bi pripomnila to, da politiki niso tako vsemogocni kot si mislimo. Tisti sporni del je birokratski aparat, ki se ne moenja, ki je trdno an svojih pozicijah, ki je neviden in kateremus e ne gleda pod prste. In ja, tudi znotraj ministerstev s igre, prikrivanja podatkov ipd, tudi samim ministrom. Izjava Luksica glede "Podobnikovih" prostorih, da ne ve nic o tem, niti kdaj je podpisal, mi niti ni tako nerazumljiva. KOlicina papirjev je opgromna in fizicno nemogoce je, da bo minister sam vse pregledal, premislil in uredil.

Zgolj v vednost - z darilno pogodbo lahko prjemes darilo v premicninah do vrednosti 5.000 eur, brez obdavcitve.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 9.12.2013 23:18:29 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 8:12:37   
kalbo
No pa smo po vseh kolobocijah, provociranjih, seciranjih, osebnih obračunavanjih, dlakocepljenju do onemoglosti, dveh temah na 8+straneh, prišli do točke, kjer ugotovimo, da tudi tisti, ki so bolj papežki od papeža kršijo zakon in spodaj dodajo lep izgovor s katerim se slepijo, da so kaj boljši od drugih. Delo na črno je celo zakonsko prepovedano (znesek ni važen) in kaznivo, znebitev prihrankov, dvig gotovine do zakonsko določene meje pa zaenkrat še ne.


< Sporočilo je popravil kalbo -- 10.12.2013 8:19:41 >

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 9:36:55   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: kalbo

No pa smo po vseh kolobocijah, provociranjih, seciranjih, osebnih obračunavanjih, dlakocepljenju do onemoglosti, dveh temah na 8+straneh, prišli do točke, kjer ugotovimo, da tudi tisti, ki so bolj papežki od papeža kršijo zakon in spodaj dodajo lep izgovor s katerim se slepijo, da so kaj boljši od drugih. Delo na črno je celo zakonsko prepovedano (znesek ni važen) in kaznivo, znebitev prihrankov, dvig gotovine do zakonsko določene meje pa zaenkrat še ne.



Ne kalbo, prisli smo do tega, da ti ne mores zastopiti, da to je kaznivo in da si ocitno tako ogrezel v miselnost "iznajdljivosti", da od tebe postenega cloveka ne bo se dolgo.
Ce navedeno ne drzi , potem se zgolj sprenevedas in lazes kako nam, tako tudi sam sebi. Ce pa ne lazes je edina moznost, da si izrazito intelektualno omejen in brez moralne integritete.
V zadnje ne verjamem, ker je tvoje javljanje ociten znak, da te boli in skeli pa tako ostaneta na voljo prva ali druga moznost.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 10:20:35   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Frodo, sem vesela, da sva spet našli skupen jezik in se razumeva. Se namreč spet podpišem pod vse, kar si mi replicirala. In sem vesela, da vidiš moj prispevek na črnem trgu dela kot minoren (ker je res, lahko bi rekla sramotno minoren), čeprav mi Liliana še kar naprej žuga user posted image



Tako kot je sramotno minornih kalbovih 9 EUR prihranka......

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 10:33:41   
nejcko
Kalbo, če si v zadnjem postu ciljal name, ti lahko povem, da sem daleč od unih, ki bi bili bolj papeški od papeža. Sama sem svoj greh priznala in tudi vseskozi govorim, da marsikatero dejanje človeka razumem in do neke mere tudi toleriram.

Tudi meni osebno se zdi tole upoštevanje fiktivnega dohodka od prihrankov kr neki, je pa dejstvo, da imamo pač tak sistem, ki je vedno bil in vedno bo do nekoga krivičen, nekomu pa bo šel na roko - toliko bolj, če je nekdo iznajdljiv.
Zato sem jaz osebno takoj za, da se uvede temeljni otroški dodatek za vse enako in tudi plačevanje vrtca bi moglo biti za vse enako (nek razumen znesek, seveda). S tem bi se država rešila razno raznih mahinacij, ki se jih poslužuje(m)o ljudje. Ker tak (na nek pogled resnično nepravičen) sistem, kot ga imamo zdaj, dejansko vseskozi spodbuja ljudi v goljufanje.

Nadalje, goljufalo se je in se bo vedno, tudi korupcija je vedno bila in vedno bo. Tega se ne da popolnoma zatreti.
Največji problem nastane, ko goljufanje, korupcija in podobne nespodobnosti postanejo sistemske, ko postanejo nekomu način življenja, način preživetja, najslabše pa, če mu postanejo način izražanja moči.

In tukaj se strinjam s Frodo - verjetno res ni največji problem v samih politikih, ampak v (pre)številnih uradniki, ki varno, anonimno že desetletja šmuglajo za našimi hrbti. Btw - zdaj je izšla ena knjiga na to temo, je bilo včeraj po SC.
Tudi unih 300 zakonov, ki jih pri nas sprejmemo na letni bazi (za primerjavo - na Norveškem jih samo 30), je samo izraz totalne nesposobnosti, mešanja megle, zapletanja v nitke, norčevanje iz davkoplačevalcev ipd.
Je pa res, da imajo naši ministri in vlada in poslanci edini moč v rokah, da s tem presekajo - če bi jim to bilo v interesu. Pa jim očitno ni.

Pa še za konec - jaz osebno bi bila najbolj srečen človek, če ne bi rabila od države ama baš nič od niča; nobenega OD, nobene subvencije, in da bi lahko poplačala davke in položnice in imela za neko solidno preživetje. In prepričana sem, da je to želja večine ljudi. Pa da nas oni tam gor pustijo pri miru in ne stiskajo naših pasov do onemoglosti.

Aja, Frodo - ne vem, kdaj je ponovite SC - danes ali pa jutri tam okoli 12.00 se mi zdi.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 10:35:21   
nejcko

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Frodo, sem vesela, da sva spet našli skupen jezik in se razumeva. Se namreč spet podpišem pod vse, kar si mi replicirala. In sem vesela, da vidiš moj prispevek na črnem trgu dela kot minoren (ker je res, lahko bi rekla sramotno minoren), čeprav mi Liliana še kar naprej žuga user posted image



Tako kot je sramotno minornih kalbovih 9 EUR prihranka......


Jaz mu jih nisem nikjer očitala.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   [Brisano sporočilo]
10.12.2013 10:50:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 11:51:28   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Kalbo, če si v zadnjem postu ciljal name, ti lahko povem, da sem daleč od unih, ki bi bili bolj papeški od papeža. Sama sem svoj greh priznala in tudi vseskozi govorim, da marsikatero dejanje človeka razumem in do neke mere tudi toleriram.



Ne, niti slučajno nisem ciljal nate.

< Sporočilo je popravil kalbo -- 10.12.2013 11:56:25 >

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 12:03:46   
kalbo

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Delno zagotovo, večina poplave zakonov, uredb ipd. po mojem videnju pa ni zaradi miselnosti "kar ni izrecno prepovedano, je dovoljeno," temveč zaradi nerazjasnjenih pojmov pri zakonodajalcu - ne ve čisto točno, kaj bi rad dosegel, napiše zakon, uredbe, pravilnike, k ose pokažejo pomanjkljivosti, napiše aneks, dopolnilo, spremembo, ko se pokažejo nepravilnost, napiše nove anekse, spremembe,... in se zgodi, d aje prvi v nasprotju z drugim ali še sam pisec zakona ne ve, kaj je napisal. Na pol narejeno delo, znova in znova in znova... Izigravanje zakonov je med drugim tudi posledica te poplave - ker noben več ne ve, kdo pije in kdo toči al kako se že reče, ker se zakone pomanjkljivo izvaja, če se že jih, ker se predpisi stalno spreminjajo in ker so napisani polovičarsko.



Veš, tole zgoraj boš zelo težko dopovedala osebi, ki se do pred kratkim še nikoli ni poglabljala v SLO zakonodajo na kateremkoli področju.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 12:03:46   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

Frodo, mi lahko nehaš polagat besede v usta? Nisem nikjer napisala, da je zakon sam po sebi slab, ali da je upravičeno ne spoštovati ga.


Torej ni ovir, da ga ne bi spostovali.


Delno zagotovo, večina poplave zakonov, uredb ipd. po mojem videnju pa ni zaradi miselnosti "kar ni izrecno prepovedano, je dovoljeno," temveč zaradi nerazjasnjenih pojmov pri zakonodajalcu - ne ve čisto točno, kaj bi rad dosegel, napiše zakon, uredbe, pravilnike, k ose pokažejo pomanjkljivosti, napiše aneks, dopolnilo, spremembo, ko se pokažejo nepravilnost, napiše nove anekse, spremembe,... in se zgodi, d aje prvi v nasprotju z drugim ali še sam pisec zakona ne ve, kaj je napisal. Na pol narejeno delo, znova in znova in znova... Izigravanje zakonov je med drugim tudi posledica te poplave - ker noben več ne ve, kdo pije in kdo toči al kako se že reče, ker se zakone pomanjkljivo izvaja, če se že jih, ker se predpisi stalno spreminjajo in ker so napisani polovičarsko.


Se strinjam. Velik problem Slovenije je , da se skoraj noben zakon ne sprejme po redni, temvec vse po nujni proceduri. Zadnji primer: prijava najmenih pogodb na GURS - zahteva EMSO najemnika, a davcna davcno, obeh podatkov pa po zakoun o zasciti osebnih podatkov, nimas pravice zahtevati. Zraven pa naj bi vpisal se drzavljanstvo in/ali rezidentstvo najemnika. Najemodajalci bodo ocitno postali "policaji".



Torej naj človeka pustim umret od lakote? Al naj ga prijavim policiji, ker mi je ukradel recimo 5€ ali kos kruha? Resno? A da bi mu ponudila toplo kosilo, potem pa pomagala najti eno drugo alt_ernativno rešitev njegovih težav, pa ni možno? Ker nismo vsi za vse, si sama tako zapisala, eni tudi ne vedo, kam se obrnit, ko so v stiski. Človeka je treba naučiti loviti ribe, vendar mora biti najprej sit. lačnemu se je težko učiti. Nismo v Indiji, da bi imeli 50 lačnih na kupu. Bomo pa tam pristali, če bomo tako hladni eden do drugega.


Tvoja odlocitev je kaj bos naredila, vendar ne mores reci, da ni ukradel. Ti lahko menis, da ima opravicljive vzroke za krajo in mu odpustis, vendar to se ne pomeni, da ni zagresil krajo. In ce nekdo ugotovi, da je to kraja, ni treba plasirati vseh izgovorov zakaj to ni slabo, ker je zakon slab/nezivljenjski ... in ga ni nujno potrebno spostovati.

Še enkrat: kraja je kraja in vseeno kraja ni enaka kraji, in za nobeno krajo ni opravičila in izgovora, razumem pa vseeno človeka, če v obupu nekaj ukrade.


Tocno tako.
Opozoriti je treba le na to, da je obup lahko zelo prirocen izgovor.


Aaaa? Kje sem napisala poboldano? Lepo prosim, no, nehaj polagat besede v usta, ti ne pristoji.


Ni nujno, da napises dobesedno. Vec kot jasno impliciras, da navedena dejanja niso strasna, niso protizakonita in niso obsojanja vredna. Toliko izgovorov kot si jih zapsiala v opravicilo teh dejanj je kar tezko najti na kupu.

Še enkrat: Kraja je kraja, goljufija je goljufija, ni za to izgovora, zelo jasno piše kaj in kako, a svet ni črno bel, je siv v tisoč odtenkih, in celo zakon med sankcijami predvideva te sive odtenke.


Se popolnoma strinjam. Sivina je tudi predvidena z zakonom, je pa tudi jasna crta med skoraj nekimi sivimi odtenki - eden ima podlago v crni, drugi pa podlago v beli barvi ( metaforicno receno) in med njima je crta, ki doloci kje je meja med sivino z belo in sivino s crno podlago.
Se lahko strinjamo, da tista nejasnost okoli tega kje je meja ne obstaja vec?

BTW: država bi se omenjenemu s.p. ju obesila na račun v roku enega meseca, ne čaka pet mesecev na to. Mogoče bi pa lahko država v vsej poplavi predpisov napisala še enega, ki olajša življenje takega s.p.-ja?


Saj zato je tudi poplava predpisov.
Primer je realen. Clovek se je samozaposlil, delal za eno podjetje, ki je od njega zahtevalo , da odpre s.p., podjetje je propadlo, ni dobil drugega dela, sredstev na racunu je zmanjkalo, dolgovi za prispevke so se zaceli kopiciti in se je zavrtel v tem krogu. zapret pa ni mogel, dokler ni vsega poplacal.



In celo če je nekdo politik, ima lahko vest, da ne bomo črno-beli :-). Svetnika brez greha pa ne vem, če je že kdo našel na tem svetu.


Ob tem se spet spomnim Kerense. Ona je imela hrabrsti jasno in odkrito povedati, da goljufa drzavo. Nesprejemljivo mi je pa sprenevedanje kako je nekdo posten, pa goljufa in nikakor nima jajc priznati, da bi goljufal. Zal je to kar je, tudi ce stokrat rece ,da ni in da so drugi krivi, da bi on goljufal. Hipokrizija nin sprenevedanje.


jah, meni so pa vlomili v službo in načrtno in organizirano pokradli za 13.000€ robe. Potem nas je še zavarovalnica skušala okoli prinesti na več načinov in škodo povrnila samo delno, za ostalo se moramo tožarit, čeprav je črno na belem. Dobesedno, jasno ko beli dan, sam se izmikajo plačilu, ekr ne gre za 10€.


In bo kaj lazje, ce bos vedela, da so te okradli tisti, ki so obupani in nimajo? Navsezadnje, tebi ni podarjeno in ni prav, da tudi ti ne bos imela zato ker nekdo vzame zakon v svoje roke in doloci, da ti imas pa se ti lahko vzame. Tudi zavarovalnica mora biti "iznajdljiva" in se potruditi, da bo njej ostalo dovolj, pa se skusa "znajti". Stevilo zavarovalniskih goljufij pa jasno kaze, da zadeva ni minorna in zato vsi placujemo visje zavarovalne premije. Pa tudi, ce se nekdo, ki baje nima , "znajde" za 1600 eur. Skupen znesek "iznajdljivosti" je v Slovenskih zavarovalnicah dosegel 110 milionov evrov . Tako vsak slovenec letno placa 55 evrov na racun teh goljufij. In tudi, ce bi vse to bili revezi in obupanci, bi ne smelo jih biti vec ob taksnem znesku. In ja, goljufije so tudi po 500 eur.... od malega raste veliko.

Ne, ni prav, da sta fanta okradla uno starko, obstaja zakonodaja, ki to sankcionira, a ju razumem bolj, kot pa uno organizirano združbo, ki je vlomila h nam, porabila rokavice, profesionalno orodje in dve uri aktivno demontirala vse, kar se je demontirati dalo. Teža dejanja ni ista - oboje je kraja, a tudi zakon to tako obravnava in tako se običajno obravnava celo na sodišču.


Ju tezko razumem. Lahko sta obupana ampak sta nacrtno zasledovala zensko, jo nacrtno napadla in nacrtno okradla. Dejanje je bilo povsme premisljeno in ne dejanje trenutka. Vedela sta, da je vse kar ima babica za ta mesec. Denar bi lahko porabila, in sta ga vecinoma, na "provod", ker sta mlada in zeljna zabave, od starke sta naredila se eno obupanko vec, ki ne more iz svoje koze in ne ve, kako bo sedaj ona placala poloznice.
Lahko bi razumela tudi te, ki so vdrli k vam ( jaz jih sicer ne, ne ene , ne druge) ker so morda vsi obupanci. V zacetku 90-ih je tovrsten problem imal Bolgarija. Izsolala je 5000 policajev prevec in jih ni mogla zaposliti. Pa so zaceli delati to kar najboljse znajo - z druge strani sivine - krasti, pa se tako izpopolnjeno, da jih niso mogli dobiti. Pa so bili obupani, revni, lacni, brez prihodnosti, to pa...

In vidiš, nekdo ki bi vlomil in ukradel jogurt in piškotke iz omare, da se nasiti, no, ne bi ga lih grdo gledala.


Jaz bi, ker vedno ima opcijo, da me vprasa. Tako kot vsakemu, ki me vprasa kupim sendvic, burek ali malico.

v nasprotju z uno združbo...Ali pa če ti drugače povem: zakon sam črno na belem določa, kaj je kraja, kaj je goljufija. Da ni kake zmede, kot si napisala. A potem nadalje to črno-belo podrobneje pojasni v sivih odtenkih.


Prav to govorim, zato ker je zakon ze sam po sebi jasen in ne enaci vseh kraj , goljufij itn.. ni vzroka, da ga ne bi spostovali. In ko se gre za lakoto - pravis ukrade jogurt in piskot - vedno obstaja moznost, da vprasa ali zaprosi za hrano, ni potrebno krasti. verjamem, da nihce ne bi zavrnil nahraniti socloveka v kolikor zmore.

< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 10.12.2013 12:09:54 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 12:07:14   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: liliana

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

Frodo, sem vesela, da sva spet našli skupen jezik in se razumeva. Se namreč spet podpišem pod vse, kar si mi replicirala. In sem vesela, da vidiš moj prispevek na črnem trgu dela kot minoren (ker je res, lahko bi rekla sramotno minoren), čeprav mi Liliana še kar naprej žuga user posted image



Tako kot je sramotno minornih kalbovih 9 EUR prihranka......


Zal ne bo zgolj 9 eurov prihranka, bo kar 1600 eurov (neupravicenega) dobicka - vsaj tako je kalbo napisal.


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 12:09:36   
nyna84

IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

In tukaj se strinjam s Frodo - verjetno res ni največji problem v samih politikih, ampak v (pre)številnih uradniki, ki varno, anonimno že desetletja šmuglajo za našimi hrbti. Btw - zdaj je izšla ena knjiga na to temo, je bilo včeraj po SC.
Tudi unih 300 zakonov, ki jih pri nas sprejmemo na letni bazi (za primerjavo - na Norveškem jih samo 30), je samo izraz totalne nesposobnosti, mešanja megle, zapletanja v nitke, norčevanje iz davkoplačevalcev ipd.
Je pa res, da imajo naši ministri in vlada in poslanci edini moč v rokah, da s tem presekajo - če bi jim to bilo v interesu. Pa jim očitno ni.

Pa še za konec - jaz osebno bi bila najbolj srečen človek, če ne bi rabila od države ama baš nič od niča; nobenega OD, nobene subvencije, in da bi lahko poplačala davke in položnice in imela za neko solidno preživetje. In prepričana sem, da je to želja večine ljudi. Pa da nas oni tam gor pustijo pri miru in ne stiskajo naših pasov do onemoglosti.

Aja, Frodo - ne vem, kdaj je ponovite SC - danes ali pa jutri tam okoli 12.00 se mi zdi.


Jaz pa mislim, da naše vodstvo ni uposobljeno za reševanje takih problemov, kot jih trenutno imamo. Ker njihova izobrazba in kompetence po večini ne dosegajo zahtev, ki jim jih trenutno "delovno mesto" nalaga. To, da je lahko natakar ministrov svetovalec, pove vse. user posted image

(odgovor članu nejcko)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 12:14:34   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84


IZVIRNO SPOROČILO: nejcko

In tukaj se strinjam s Frodo - verjetno res ni največji problem v samih politikih, ampak v (pre)številnih uradniki, ki varno, anonimno že desetletja šmuglajo za našimi hrbti. Btw - zdaj je izšla ena knjiga na to temo, je bilo včeraj po SC.
Tudi unih 300 zakonov, ki jih pri nas sprejmemo na letni bazi (za primerjavo - na Norveškem jih samo 30), je samo izraz totalne nesposobnosti, mešanja megle, zapletanja v nitke, norčevanje iz davkoplačevalcev ipd.
Je pa res, da imajo naši ministri in vlada in poslanci edini moč v rokah, da s tem presekajo - če bi jim to bilo v interesu. Pa jim očitno ni.

Pa še za konec - jaz osebno bi bila najbolj srečen človek, če ne bi rabila od države ama baš nič od niča; nobenega OD, nobene subvencije, in da bi lahko poplačala davke in položnice in imela za neko solidno preživetje. In prepričana sem, da je to želja večine ljudi. Pa da nas oni tam gor pustijo pri miru in ne stiskajo naših pasov do onemoglosti.

Aja, Frodo - ne vem, kdaj je ponovite SC - danes ali pa jutri tam okoli 12.00 se mi zdi.


Jaz pa mislim, da naše vodstvo ni uposobljeno za reševanje takih problemov, kot jih trenutno imamo. Ker njihova izobrazba in kompetence po večini ne dosegajo zahtev, ki jim jih trenutno "delovno mesto" nalaga. To, da je lahko natakar ministrov svetovalec, pove vse. user posted image


IMO je nespametno, da se za cistilko moras imeti koncano vsaj osnovno solo, za to, da bos vodil drzavo pa to ni pogoj. In verjala ali ne, slovenski parlament je dozivel taksne poslance. user posted image


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu nyna84)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   [Brisano sporočilo]
10.12.2013 12:54:52   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Frodo Bisagin)
  Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 13:30:01   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*
Kje pa sem to rekla? ne mi polagat besed v usta.


Tudi v tem postu si zapisala : " zakoni, za katere upam, da bi se jih vsi ogibali spoštovati ". Tako si tudi glede goljufij, dela na crno ipd, govorila o nezivljenjskih/nesmiselnih zakonih, ki se jih je smiselno/normalno... ogibati pri spostovanju. Zato te razumem tako, kot te razumem. In kontekst je bila "iznajdljivost" pri goljufijah - na kratko.

Ima pa kazenski zakonik člen o tatvini, v naslednjem členu je člen o veliki tatvini. V kazenskem zakoniku je tudi člen o veliki tatvini, pa člen o goljufiji in zanimivo, v 14. členu so našteta dejanja majhnega pomena.


Tocno tako, to so sivine. In prav zato ni potrebno nepostovanje zakona, ker ze sam po sebi uposteva okoliscine in tezo dejanja. Dejanje je pa tako kot je - tatvina, kraja, goljufija.

(in da se ne bo kje izgubilo, so določeni zakoni, za katere upam, da bi se jih vsi ogibali spoštovati - recimo Nurberški ali o apartheidu, pa so lih tako zakoni)


Da se ne izgubi, da za kazenski kazkonik RS to ne velja.

Še enkrat: Kraja je kraja, goljufija je goljufija, ni za to izgovora, zelo jasno piše kaj in kako, a svet ni črno bel, je siv v tisoč odtenkih, in celo zakon med sankcijami predvideva te sive odtenke.


Torej če nekdo ukrade jabolko, to ni enako kot če ukrade recimo novega bugatija ali zlato rezervo BS? Al ne razumem prav, kaj hočeš reči?


Tocno tako - med krajo in krajo je razlika, vendar je vsaka kraja - kraja.

In bo kaj lazje, ce bos vedela, da so te okradli tisti, ki so obupani in nimajo? Navsezadnje, tebi ni podarjeno in ni prav, da tudi ti ne bos imela zato ker nekdo vzame zakon v svoje roke in doloci, da ti imas pa se ti lahko vzame. Tudi zavarovalnica mora biti "iznajdljiva" in se potruditi, da bo njej ostalo dovolj, pa se skusa "znajti". Stevilo zavarovalniskih goljufij pa jasno kaze, da zadeva ni minorna in zato vsi placujemo visje zavarovalne premije. Pa tudi, ce se nekdo, ki baje nima , "znajde" za 1600 eur. Skupen znesek "iznajdljivosti" je v Slovenskih zavarovalnicah dosegel 110 milionov evrov . Tako vsak slovenec letno placa 55 evrov na racun teh goljufij. In tudi, ce bi vse to bili revezi in obupanci, bi ne smelo jih biti vec ob taksnem znesku. In ja, goljufije so tudi po 500 eur.... od malega raste veliko.


ja, bi mi bilo lažje, če bi vedela, zakaj je nekdo nekaj ukradel zaradi obupa.

Mislila bi si , da ves. Pravega vzroka pa ne vem, ce bi poznala.

Sicer pa, saj ne namiguješ, da smo skušali zavarovalnico okrog prinesti, ali pač user posted image ?


Ne, ne namigujem. Se pa nadovezuje na goljufije in zavarovalnico, ki si jo omenila.

Ko si lih pri zneskih, poglej še, koliko so imele zavarovalnice dobička.


Ta miselnost mi je moteca. Ob zavarovalniskih goljufijah pomislis - koliko so imele dobicka. In kaj s tem? kaj pravzaprav hoces povedati? Da je prav, da se goljufa? Na kaksen nacin vpliva dobicek zavarovalnice na nezakonitost goljufij?

Ali je bilo - ko so okradli vas - pomembno koliko dobicka si ti imela? kaj pomeni dobicek pri kraji, goljufiji... Menda nismo spet pri tem, da ce nekdo ima ga lahko goljufas, ce je pa se goljuf revez je upravicen do goljufanja in lahko ignorira zakon, ker ni pomembno da je goljufal ali kradel, ker je itak drzava pripeljala cloveka v obup, pa krade in goljufa. Ne Ankica, povecini ne kradejo in ne goljufajo revezi.

Uni, ki so vdrli k nam, so del organiziranega kriminala, po domače bolj znani kot mafija.


Ce bi bili revezi, bi jim odpustila? Bi jim senkala nakradeno?
Bi odmahnila z roko in jih ne prijavila policiji, tako kot v primeru prej? Ker je revez in nima za jest?
Navsezadnje se ljudje zdruzujejo v kriminalne zdruzbe ker nimajo in hocejo imeti, ne zato, ker jim je lagodno in imajo.

Pri zadnjih dveh odstavkih pa smo pri tistem reku (velja zate in zame, da ne bo kake zamere): s polno ritjo je lahko srat. Vsak lahko vpraša, ampak enim je zelo, zelo, zelo težko že na rdeči križ iti, ker jih je sram revščine. zato ne, ne bi bila ogorčena in nekomu delala pridigo, ker bi mi ukradel piškote/jogurt/denarnico, ker bi bil lačen. Bi mu pa ponudila roko in pomagala, kolikor bi lahko.


Da bi mu ponudila roko, ga moras pri kraji zalotiti. In ce mu je tezko iti na RK in ga je sram, verjemi, da ga je sram tudi krasti.

BTW: Vsak tudi lahko goljufa, enim je pa zelo zelo tezko in se vseeno ne odlocijo za goljufijo, ker je dostojanstvo morda edino, kar jim je ostalo.

In štekam, zakaj marsikdo ne vpraša: mi je kliknilo, ko sem slišala od enega navdušenega pripadnika PS, da so vsi pred RK in na zavodu nesposobni in leni. razumem, da marsikdo ne vpraša, ker lih malo dostojanstva pa želijo ohranit. razumem, ko gospa premiejka razlaga, da se bodo stroški na družino dvignili samo za 3€. razumem, ko bivši minister Stepišnik razlaga, da se bodo stroški za Razumem, da se v obupu ljudje zatečejo h kraji, pa čeprav je protizakonita. Obupan človek nima ničesar več izgubiti. Tako nizko smo padli.


Resnicno menis, da je v Sloveniji toliko revezev, da so vse goljufije in kraje, zlorabe sistema itn... rezultat obupa? Sama sem prepricana, da ne.



< Sporočilo je popravil Frodo Bisagin -- 10.12.2013 13:35:17 >


_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 13:38:13   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Frodo Bisagin
Ko si lih pri zneskih, poglej še, koliko so imele zavarovalnice dobička.


Ta miselnost mi je moteca. Ob zavarovalniskih goljufijah pomislis - koliko so imele dobicka. In kaj s tem?




Jaz pomislim na to, da je zelo nefer od zavarovalnic, da ljudi, katerim bi upravičeno morali nakazati zavarovalnino, zafrkavajo in jim z zavračanjem upravičenih zahtevkov delajo dodatne nepotrebne stroške z najemanjem odvetnikov in sodnimi stroški.
Ko ob tem človek vidi, da taista zavarovalnica na račun takšnih zavlačevanj denar, ki ga zavarovanec terja od njih, izkazuje kot dobiček, seveda ni ravno preveč zadovoljen ... user posted image

Pač imajo dovolj ljudi in časa za igro, kdo bo prej omagal zavarovalnica ali zavarovanci ...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   [Brisano sporočilo]
10.12.2013 13:40:40   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu petea)
  Neposredna povezava do sporočila: 220
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 13:55:28   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Ankica*

hvala, opisala moje občutke.



Prosim.



In seveda niso samo zavarovalnice takšne zavlačevalke.
Podobne načine ubirajo tudi državne inštitucije, kot je ena že opisala s primerom podjetnika, ki je zaradi dolgov države do njega propadel.

Ko tisti, ki so močni in bi morali biti vzor zglednega in primernega poslovnega ravnanja v skladu z (dobro) zakonodajo, po nepotrebnem rušijo sistem in dokazujejo, kako vse se sistem da izigravati, pogosto še vedno znotraj zakonsko dopustnih okvirjev, ranljivejši členi v verigi pogosto enostavno več ne morejo igrati takšne igre. Ker enostavno nimajo več s čim.

In počasi se kot družba zavedamo, kam nas je v preteklih letih to nespoštovanje pravil pripeljalo.
V globoko globoko brezno.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 20:37:34   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: petea
Jaz pomislim na to, da je zelo nefer od zavarovalnic, da ljudi, katerim bi upravičeno morali nakazati zavarovalnino, zafrkavajo in jim z zavračanjem upravičenih zahtevkov delajo dodatne nepotrebne stroške z najemanjem odvetnikov in sodnimi stroški.
Ko ob tem človek vidi, da taista zavarovalnica na račun takšnih zavlačevanj denar, ki ga zavarovanec terja od njih, izkazuje kot dobiček, seveda ni ravno preveč zadovoljen ... user posted image

Pač imajo dovolj ljudi in časa za igro, kdo bo prej omagal zavarovalnica ali zavarovanci ...



Napisano nima nobene zveze z zavarovalniskimi goljufijami, razen, da jih na custveni ravni (grde, grde zavarovalnice) ne skusa diskreditirati in s tem zmanjsati pomen in obseg goljufivosti zavarovancev.
Sama prej pomislim, da zaradi teh goljufij placujem visje premije. In ne, ni zvarovalnica kriva, da smo goljufivi.




_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 20:58:52   
petea
Frodo,
saj nisem pisala o goljufanju zavarovalnic s strani zavarovancev, ampak o konkretnem, Ankinem primeru, ko je (upravičeno) pričakovala, da bo zavarovalnica tudi ob ocenjevanju in poravnavanju škode hitra in fer.

Ankičino negodovanje glede dobičkov zavarovalnic sem namreč razumela drugače - kot jezo, da zavlačujejo in otežujejo življenje že tako oškodovanim ljudem.
Seveda morajo zaradi pogostih goljufij preveriti, ali dejstva v odškodninskem zahtevku držijo. A pretiravanje na škodo upravičenih zavarovancev pa ni po mojem ni primerno.




(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 21:06:59   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: petea
In počasi se kot družba zavedamo, kam nas je v preteklih letih to nespoštovanje pravil pripeljalo.
V globoko globoko brezno.


Nespostovanje pravil s strani vseh.
In na zalost, namesto, da s eukvarjamo s tem kako sanirati zadeve in kako vplivati, da bi se goljufije nasploh zajezile - iscemo krivca v velikih in mocnih. Veliki so in mocni zaradi malih ljudi.




_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   RE: Iznajdljivost
10.12.2013 21:17:24   
Frodo Bisagin

IZVIRNO SPOROČILO: petea

Frodo,
saj nisem pisala o goljufanju zavarovalnic s strani zavarovancev, ampak o konkretnem, Ankinem primeru, ko je (upravičeno) pričakovala, da bo zavarovalnica tudi ob ocenjevanju in poravnavanju škode hitra in fer.

Ankičino negodovanje glede dobičkov zavarovalnic sem namreč razumela drugače - kot jezo, da zavlačujejo in otežujejo življenje že tako oškodovanim ljudem.
Seveda morajo zaradi pogostih goljufij preveriti, ali dejstva v odškodninskem zahtevku držijo. A pretiravanje na škodo upravičenih zavarovancev pa ni po mojem ni primerno.


Se strinjam, da ni primerno, vendar glede na kontekst ne najdem drugega nagiba za tovrstno izjavo.
Skusala sem Ankcici dopovedati, da ze sam pogled na stevilo goljufij in zneski, ki se vrtijo v zvezi z goljufijami (520 milionov evrov letno - po nekih ocenah pri socialnih transferjih) 110 milionov letno pri zavarovalniskih goljufijah, kar vec kot jasno govori o tem, da je goljufija pogost pojav in nikakor ne stvar omejena zgolj na reveze, ki nimajo kaj jesti. Tudi ce bi taksen goljufal, glede na zneske, bi zelo hitro prenehal biti revez. In ko napisem koliksne vsote se vrtijo v zavarovalniskih goljufijah dobim odgovor :
"Ko si lih pri zneskih, poglej še, koliko so imele zavarovalnice dobička."
Ce je to revolt in custven odziv, ok sprejmem, ceravno ne govorimo o cistvih, temvec o dejstvih. Pri dejstvih tudi revolt nad obnasanjem zavarovalnice nima veze z njenim dobickom. Ima pa s tem ali si se vedno pri tej zavarovalnici.








_____________________________

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?