|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2014
4.4.2014 15:51:32   
Loomy
Pa da se še jaz malo pofočkam user posted image Sem v 26 tednu in začenjam občutit nosečnost..hitro sem zadihana in zvečer že ob 8h komaj gledam user posted image . Pa včeraj me je ful bolelo okrog popka, ampak naj bi bilo to normalno, ker naj bi se tkiva širila, danes pa je hvala bogu že vse po starem user posted image Z mojih fantkom je vse super, lepo raste, PDP še vedno ostaja 8.7., ta teden sem imela tudi test glukoze in je bilo vse ok. Ni nič groznega, edino zoprno je, da te 3krat špiknejo, ko ti vzamejo kri. Počasi bomo začeli tudi z nakupovanjem in opremljanjem sobice, ker si ne želim tik pred zdajci letat po trgovinah user posted image .

Uživajte souser posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Loomy -- 4.4.2014 15:52:16 >

(odgovor članu Zvezdica***)
Neposredna povezava do sporočila: 726
   RE: Julijke 2014
10.4.2014 11:52:52   
Nina_1985
Pozdravljene, punce!

Kje ste vse? Nič več ne pišemo v našo julijsko temo, druge so pa tak pridne... A vas je vse sonček pregnal od računalnikov? user posted image

Da malo obnovim: trenutno sem v 27. tednu, naslednji teden me čaka test za sladkorno. Zanimivo, da se sploh ne spomnim, da bi mogla v 1. nosečnosti kako sladko tekočino pit kot pravijo nekatere tu na forumu... Se mi zdi, da so mi samo kri vzeli. Kaj pa ostale, ste že opravile ta test?

Kak so pa kaj vaši sončki, pridno brcajo? Pri nas je zelo pestro! user posted image

Lepo bodite in pišite kaj. Pa pa user posted image

(odgovor članu Loomy)
Neposredna povezava do sporočila: 727
   RE: Julijke 2014
10.4.2014 12:34:10   
nosečka86
ojla, res nekam malo pišete, nasploh jaz :):) v teh sončnih dneh se res izogibam računalnika, sploh ker ga imam dovolj v službi vsak dan 8 ur...

jaz sem ta glukozni test že opravila pred kakimi dvemi tedni, je bilo vse ok na srečo. Ker pri nas drugače zelo komplicirajo glede tega... najhuje je bilo ker sem bila toliko časa lačna :):):)

drugače pa sem trenutno noseča 27t4d in v ponedeljek je moj zadnji delovni dan, potem pa dopust+bolniška+porodniška.... vse do 7.7.2014...
upam da mi ne bo preveč dolgčas doma k sm sedaj toliko zaposlena.

kako ste kaj ostale, se že doma ali še v službi. Meni je včasih kar naporno 8 ur skoz samo sedeti v službi tako da sem se odločila da kar neham, itak me že vsi tukaj podijo naj grem in počivam :):) hvala bogu takšnemu kolektivu :):)

kar se pa brc tiče, je moj mali fantek tudi zelo aktiven, pravkar ima fajn žurko, da o večerih ne govorimo :):)
bo pa fantek, in imava z mojim kar velik problem pri izbiri imen. Na nuhalni je bilo rečeno da bo punčka in sva se takoj uskladila glede imena, skoraj sva "jo" že kar po imenu klicala, vse do morfologije + dodatnega samoplačniškega 3D pregleda pri Strahovi - kjer so nama obakrat potrditli da je zagotovo fantek. Tukaj pa nikakor ne prideva skupaj z imeni... noben mi ni tako poseben, imam ene 3 v ožjem izboru ki so mi lepi, ampak me moti ker so vsa 3 imena zelo pogosta... tako da ne vem kaj bi...
kako ste kaj ostale z imeni, imate že izbrane?

Lep dan še naprej, uživajte s svojimi brcaučki :):)

papa

(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 728
   RE: Julijke 2014
10.4.2014 16:48:21   
neznanka89
Hei. Jaz sem pa danes imela pregled. Je vse ok, razen da je nasi pupi zrasel lulcek[sm=jezicek.gif. so mi do sedaj 3x napovedali pupo, danes pa se je razlocno videl lulcek. Sem kar slikico dobila. Tako da bo kar pestro pri izbiri imena. Za puncko sma se takoj odlocila, za fanta pa ni bilo tistega pravega.

Jaz sem ze kar nekaj casa na bolniski, ker delam na neprimernem delovnem mestu za nosecnice. Pa kar mine cas. Vedno se najde nekaj.

Lep dan se naprej!]

(odgovor članu nosečka86)
Neposredna povezava do sporočila: 729
   RE: Julijke 2014
11.4.2014 8:27:00   
monnch
Jaz že nekaj časa delam s skrajšanim delovnim časom, zaradi neprimernega delovnega mesta in bolečin v trtici. Včeraj pa je bilo res hudo in me boli cela medenica tako da sem že vročino dobila, zavod pa se je odločil da je čas da zaključim z bolniško, tako da me je oseba dala v bolniško na podlagi druge diagnoze. V ponedeljek imam kontrolo, moram zdravnico vprašat če je možna kakšna fizioterapija ali karkoli podobnega, da nebi obležala zaradi teh težav.
Spola pa še vedno ne veva, saj je vedno v takem položaju da se ne vidi oz. ima popkovnico med nogami in imava izbrana imena za fantka in punčko. Zdaj mi je že všeč da ne veva kaj bo user posted image

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 730
   RE: Julijke 2014
11.4.2014 10:12:46   
Nina_1985
Ojla, punce!

Lepo, da ste se malo razpisale... user posted image Jaz delam od doma, tako da mi ni problem glede sedenja - se pač vstanem, ko mi zapaše, čeprav me včasih že tudi vse boli od tega čepenja za računalnikom!

Zanimivo, da se je kar dvema zgodilo, da so vama najprej napovedali punčko, zdaj pa fantek… Tudi nam so rekli, da bo punčka, čeprav se ne bi branila fantka, ker imamo zdaj že eno navihanko doma. user posted image Ampak mislim, da ne bo nič iz tega, bomo kar pri lulikah ostali. user posted image Imena še nisva dokončno izbrala, čeprav se moj ne bi strinjal s tem. Ko sva izbirala ime za najino prvo pupo, sva imela v ožjem izboru dve imeni, zdaj bi pa rad izkoristu še ta drugo - torej tisto, ki ga nisva izbrala prvič. Pravi, da mu je všeč, pa tudi meni je, ampak še moram malo razmislit. Vsa imena, ki sva jih imela v ožjem izboru (tudi za fantke) niso redka, ker nisva obremenjena s tem koliko otrok bi lahko imelo enako ime kot najin… Glavno, da nama je všeč in da lepo zveni s priimkom.

monnch: a je možno, da si dobila vročino od bolečin v trtici?? Kaj takega, kaj pa tvoj G pravi? A si mela že prej kake take težave? Hi hi, očitno bebika hoče, da ostane spol presenečenje! user posted image

Lep dan vsem skupaj! user posted image

(odgovor članu monnch)
Neposredna povezava do sporočila: 731
   RE: Julijke 2014
11.4.2014 10:50:58   
gasilka
Naj se še jaz pofočkam , PDP 25.7. smo v pričakovanju tretjega člana
l.p. Vsem

(odgovor članu Nina_1985)
Neposredna povezava do sporočila: 732
   RE: Julijke 2014
11.4.2014 11:22:03   
Mravljica1
Lep pozdrav vsem še od mene!

Danes mi trebušček kar skače, tako je živahen tale najin fantek... Tudi midva sva imela povsem usklajeno eno ime za punčko, manj enotna pa sva za fantka, kjer se v ožjem krogu vrtijo 3 imena. Ne nazadnje se bova odločila za ime ob rojstvu otročka, ko ga bova videla...

Jaz še veselo delam in glede na to, da se res dobro počutim, bom probala ostati v službi čim dlje, da si za naslednje leto prišparam čimveč dopusta. Prav tako pa se niti še ne vidim, da bi bila sedaj do poroda kar doma... mi tole dogajanje v službi, ki pa k sreči ni predivje, zaenkrat kar odgovarja.

Petkov pozdravček vsem!

(odgovor članu gasilka)
Neposredna povezava do sporočila: 733
   RE: Julijke 2014
11.4.2014 11:41:01   
nosečka86
Ojla,

saj tudi meni kar paše da sem v službi, zaradi družbe če ne drugega :):) me pa že vsi "silijo" na bolniško že zaradi tega ker sem imela v prvi nosečnosti zelo slabo izkušnjo, katero ne vem če bi ravno delila, raje vidim da vse skupaj razmišljamo bolj optimistično.

Glede imen pa... tudi midva imava 3 v ožjem izboru in zraven primerjam slikico iz 3D ultrazvoka in se sprašujem katero bi mu bolj pasalo :)) očitno je res večja težava z imeni za fantke, nama je še vedno najbolj všeč ime ki ga je nosil najin prvi fantek, čeprav zelo kratek čas... sedaj pa morava za bratca izbrati drugega...

Glede sedenja pa... monnch, si napisala da imaš bolečine v trtici, tudi jaz, včasih se komaj vstanem iz stola tako me boli...

naš fantek je tudi danes zelo živahen v trebuščku tako da je lepo spremljati skakanje in premikanje... :) zanimivo res :) včasih če sem slabe volje me malo pobrclja in že se mi prikaže nasmeh na ustih :):)

uživajte v sončku... user posted image

(odgovor članu Mravljica1)
Neposredna povezava do sporočila: 734
   RE: Julijke 2014
11.4.2014 19:12:35   
monnch
Očitno je bila vročina res posledica bolečine, danes se je končno vse skupaj malo umirilo. Se mi že od začetka praktično pojavljajo te težave, prejšnji teden sem vedela da sem šla na malo predolg sprehod, zdaj pa res ne vem kaj je krivo za te bolečine. Ginekologinja mi je zadnjič rekla da je možno da mi maternica pritiska na živec in se je že na začetku tako zasidrala, tako da bo treba zdržat do poroda. Drugače pa mi je priporočala masiranje z zeliščnim mazilom in zmerno hojo.
Danes je tudi moj trebuh kar precej plesal, očitno ve da se počutim bolje user posted image

(odgovor članu nosečka86)
Neposredna povezava do sporočila: 735
   RE: Julijke 2014
13.4.2014 10:49:56   
chikititha
ei-la..no jaz pa sem danes 29tuser posted image . Naš dečko je tudi dokaj živahen, sploh, če se vležem.. in muzika mu je zakonuser posted image .
Počutje pri meni je pa dokaj OK..Nič večjih težav..razen, da se prehitro utrudim, zmanjka mi "lufta" kar takojuser posted image
Trebušček je pa uufff ogromen že...
V petek imam ponovno, se že zelo veselim!
Imena: no mi2 imava ime izbrano že zeloo dolgo in ostajava pri temu..Obema bilo najbolj všeč in še k priimku paše user posted image ..če bi pa pupiko imela pol pa res ne bi vedla kako ime dat..
V službo ne hodim..sem pred nosečnostjo bila doma že 2 meseca..potem se je itak plusek pokazal, pa smo se odločili, da ostanem seveda kar doma..ker moje delo je kar pestro..težko in zelo razgibano.. Je pa res, da že komaj čakam julij, da se nam pridruži najin srček, da se že začne dogajat, tako ne bo vsak dan istiuser posted image
Počasi pa seveda opremo tudi na kup pridno nosimo in delamo sobico..jeeej komaj čakam!

Sončkaste dni in veliko brcik vsem - pa pa

(odgovor članu monnch)
Neposredna povezava do sporočila: 736
   RE: Julijke 2014
16.4.2014 10:29:34   
andreja83
Evo pa da se še jaz po dolgem času oglasim user posted image , še malo pa bo nedelja in bomo že noseči 28. tednov user posted image , kar prehitro mine čas. Nekaj stvari sem že dobila, nekaj sem oblačilc že kupila. Konec meseca ali pa v začetku naslednjega greva v nakup še previjalne komode. Sva se kar odločila da bova imela ekstra banjico user posted image Kinderpetek pa greva naslednjo nedeljo iskat k njegovi sestri, tk da do konca maja bova imela že porihtano vse ali pa vsaj do začetka junija, za ziher user posted image
Danes imam še pa zadnje predavanje v materinski šoli glede epiduralne, potem pa končano user posted image Odločila sem se pa najverjetneje, da se odločim zanjo samo v primeru, da bi bilo res hudo. Odločam se tudi za darovanje popkovnične krvi v javno banko, za zasebno se ravno ne bi odločla imam še nekaj časa za razmislit ampak vseeno. Kaj pa vi mislite glede epiduralne in za hrambo popkovnične krvi?
No zdaj pa moram res zaključit user posted image , želim vsem veliko sončka in veliko brcik, čeprav je moja bolj tak nežna, edino zvečer se malo oglaša user posted image Bo pa potem en velik divjakec user posted image

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 737
   RE: Julijke 2014
17.4.2014 12:23:22   
neznanka89
ojla. se spet malo oglasim. Danes sem prvič po enem tednu spala ponoči več kot 3 ure in se počutim kot user posted image . Verjetno je res bila kriva polna luna. Drugače trebušček je že kar velik trebuh, fantek pridno brca, mami in pa ati pa imata še vedno probleme z izbiro imena user posted image . Začnem pa v soboto že s 30 tednom, tak da bo res počasi treba v nabavo.

Lep vetroven dan! Pridno božajte trebuščke.

(odgovor članu andreja83)
Neposredna povezava do sporočila: 738
   RE: Julijke 2014
18.4.2014 12:24:45   
gasilka
Punce če katero zanima prodam oblačila za novorojenčico rojeno poleti prilagam link http://www.bolha.com/oblacila-obutev-modni-dodatki/otroska-oblacila-obutev/oblacila-za-novorojencke/ostalo/prodam-oblacila-za-novorojencico-od-st-56-86-1292938272.html
oblačila so bila kuplena vsa nova baby center, h&m,nkd,c&a in nekaj tudi v kiku , vsa oblačila so čista brez pack, ker pričakujemo fantka prodajamo

< Sporočilo je popravil gasilka -- 18.4.2014 12:25:18 >

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 739
   RE: Julijke 2014
22.4.2014 11:23:08   
Loomy
hej punce user posted image

je debata kar mičkeno zamrla pa se bom jaz javila in se mogoče opogumi še kakšna, da napiše kaj je kaj novega. Mi smo danes napolnili polnih 29 tednov, tako da sedaj me že kar malo stiska glede priprave na prihod našega fanta user posted image . Počutje pri meni je odlično, trebuh se mi zdi že ogromen, zredila sem se nekje blizu 10 kg, fantek vedno bolj brca, ponoči pa težje spim ker imam občutek da mi pritiska na rebra, ker me vse boli, če predolgo ležim v istem položaju user posted image . Drugače pa voziček smo že kupili, med prvomajskimi pa planirava da bova začela tudi z urejanjem sobice. Pomoje bo treba počasi v šolo za starše oz. mogoče katera ve kdaj naj bi se šlo na predavanja, zame je namreč to prvo user posted image in sem kar mičkeno zgubljena okoli teh zadev user posted image

uživajte souser posted image

(odgovor članu gasilka)
Neposredna povezava do sporočila: 740
   RE: Julijke 2014
22.4.2014 11:45:37   
daisy dee
Hej Loomy user posted image

Ja res smo malo lenobice za pisat user posted image
Kar se tiče šole za starše, je edina stvar, ki jo lahko povem, da sva midva imela namen it že v začetku aprila. Mi je pa gospa, ki v naši občini oz. ZD-ju to ureja predlagala oziroma svetovala naj glede na PDP, prideva v maju. Tako, da midva začneva z 5.5.2014 user posted image . U bistvu komaj čakam, ker se mi zadnje čase pojavlja toliko vprašanj...da me včasih kar malo panika zagrabi... kar v kombinaciji z nagajivimi hormoni ni čisto nič fajn. user posted image Še dobro, da me moj zna pomirit user posted image
Jaz sem v 31 t, in že komaj čakam, da bo bebica z nama. Se telo začenja navajat na nočno vstajanje, saj se zbujam na vsake 2 do 3 ure, za wc ali pa da zamenjam položaj. Potem pa težko nazaj zaspim user posted image
Vidim, da zdaj že vse kar nosimo opremo za naše otročke na kup user posted image .
Tudi zame je to prva nosečnost in morm rečt, da sem bila do sedaj kar mirna, zadnje čase pa me je kar malo strah kako bo šlo vse skupaj. Se tolažim, da je to normalno user posted image
Ostale punce, javite se kaj, da malo osvežimo stanje, tu na forumu user posted image

lp user posted image

(odgovor članu Loomy)
Neposredna povezava do sporočila: 741
   RE: Julijke 2014
24.4.2014 13:17:06   
monnch
evo se še jaz javim, saj sem trenutno priklenjena na kavč, sem bila eno noč v porodnišnici zaradi hudih bolečin v trebuhu in hrbtu. Na srečo je kar se nosečnosti tiče vse ok in dojenček veselo brca, jutri pa me čaka še UZ trebuha in upam da se odkrije vzrok bolečin.
Je pa mož prejšni teden prepleskal stene in položil laminat v sobici, tako da zdaj lahko začnem bolj intenzivno kupovati potrebščine, samo da se tele bolečine umirijo in če bo sreča da v kratkem izveva spol, ker mi vsi ponujajo oblekce za punčko in bi z veseljem kaj vzela, ampak... bo treba še malo počakat user posted image
V šolo za starše pa greva 28.5. v Kranj.

(odgovor članu daisy dee)
Neposredna povezava do sporočila: 742
   RE: Julijke 2014
24.4.2014 18:08:48   
jas1234
Pozdravljene nosečke!

Sva študentki 3. letnika babištva - Sara in Jasmina. V okviru študijskih obveznosti pripravljava šolo za starše. Najini temi sta handling (pravilno rokovanje z novorojenčkom) in stik koža na kožo (kako se izvaja, učinki...). Potrebovale bi Vašo pomoč, saj morava na najino predavanje povabiti min. 6 nosečnic. Predavanje bo potekalo 6.5.2014 ob 16.20 na zdravstveni fakulteti v Ljubljani, soba 436 (4. nadstropje). Zelo bi bile vesele Vaše udeležbe, obenem pa bo to tudi Vam koristilo, saj boste pridobile novo znanje, ki ga boste lahko s pridom izkoristrile, ko bo novorojenček prijokal na svet. Prosila bi Vas, da mi sporočite, v kolikor bi bila katera izmed Vas zaiteresirana za udeležbo na najinem predavanju. Predavanje je seveda brezplačno!

Uživajte z Vašimi trebuščki!

(odgovor članu lilalo)
Neposredna povezava do sporočila: 743
   RE: Julijke 2014
24.4.2014 21:20:15   
andreja83
Pozdravljene user posted image ,

ja tud jst sem lenobica glede pisanja, pa upam da bom zdaj bolj sodelovala user posted image . Evo jat pa sem že zaključila z materinsko šolo, včeraj smo pa tudi imeli pregled pri zdravnici. Malo sem bila razočarana, ker mi je zadnjič obljubila, da se bomo zmerili koliko smo že veliki, ampak tokrat je rekla da naslednjič pa res, pa upam da ne bo spet rekla da naslednjič. No v glavnem še vedno pričakujemo punčko, ki je obrnjena z glavico navzdol, in vse je v redu, to je pa itak najvažnejše. Naslednjič čez 3 tedne pa dobim že napotnice. Tk da zlo hitro bo minilo, še malo pa bo nedelja tuki in noseči bomo že celih 29 tednov user posted image .
Edino matra me spet hemoglobin v krvi, se mi je spet malo znižal, tak da sem dobila tablete. Kako pa kaj ste ostale nosečke?

(odgovor članu jas1234)
Neposredna povezava do sporočila: 744
   RE: Julijke 2014
25.4.2014 12:33:36   
chikititha
Juhu..kdo je rekel, da so julijke lenobice..hihiuser posted image
Super vesela, da vas lahko berem, da se razpišete.. Saj pol vidim, da imamo skoraj vse enake -podobne težavice...
SPANJE: hJoj-katastrofa..na noč sem budna po 2-3 ure, nikakor, da spim, pol še wc itd.
Naš malček pa je sedaj obrnjen na rito in nogice ima spodaj..brcka pa kar nom stop-neboleče..prav suuper je..naj tako ostane.user posted image
ŠOLA ZA STARŠE: Ja v maju grem tudi jaz..partner mislim, da ne bo mogel zraven, glede na to, kako pozno iz dela pride. No pa saj v našem koncu niti ne rabi imet materinske šole, če bi hotel biti zraven pri porodu.user posted image Ampak mislim, da bom kar sama šla tja opravituser posted image
No v nedeljo vstopam v 31t in res je trebušček že veelik.
Katera je napisala, da je že 31t? Torej imaš rok v juniju, al ne? No jaz imam 29.6. ampak ostajam tukaj user posted image
OPREMA: Seveda se že nosi na kup, smo kar bli pridni že..sobica nastaja..počasi bo vse pripravljeno z mano vred hihiuser posted image
Je danes en čuden dan, pa še kar nekaj dni bo tako..čisto sem fuč, glava boli, čeprav je lep čas bil mir s tem.
Držite se in čuvajte bušije..pišite ostale.. lp vsem user posted image

(odgovor članu Loomy)
Neposredna povezava do sporočila: 745
   RE: Julijke 2014
25.4.2014 14:18:54   
daisy dee
Weeee, fajn, da pišete user posted image
Chikititha, jaz sem pisala, da sem v 31 t, mam tudi PDP sicer 29.6., ampak je moja G že na začetku rekla, da po velikosti naj bi blo kar tam v začetku julija. No, če bo še v juniju bom še bolj vesela, ampak ostajam pa pri julijkah user posted image
Jaz morm rečt, da se sicer ok počutim, me pa zadnji teden tako napadajo hormoni, da mi gre pol časa na jok, pol časa pa se jezim user posted image
Mi kar hitro zavre...moj pa čisto zmeden user posted image . Tile hormoni so čudna stvar, znajo presenetit user posted image .
Jaz se ta teden ukvarjam z razporejanjem cunjic...sem dobila 4 velike vreče, od sestre in kolegice, tako, da mam polno (zabavnega) dela.
Ste že ugotovile v kaj boste user posted image oblekle za iz porodnišnice?

lep pozdravček iz gorenjske user posted image

(odgovor članu chikititha)
Neposredna povezava do sporočila: 746
   RE: Julijke 2014
25.4.2014 18:10:23   
neznanka89
jej kak fajn je prebrati novosti user posted image .

Pri meni nič novega zaenkrat, razen, da se mi je končno začel umirjati apetit user posted image . Me je že prav skrbelo, glede na to, da sem bila non stop lačna. Mi pa tudi nagajajo hormoni ja. se takoj razjezim in rečem kaj, za kar mi je potem žal.

A greste vse v šolo za starše? meni so kolegice rekle, da je brezveze, ker ne zveš čisto nič novega, sam porod vem kako zgleda, kako dihati in pa te zadeve pa ti tako sproti v porodnišnici povejo. Aja, pa moj nebo zraven pri porodu tako da res nevem če bi šla ali ne. Imam pa tudi jaz rok prvi teden v juliju in sem kar vesela, da nebom rabila čakat na konec meseca user posted image .

Lepo božajte trebuščke.

(odgovor članu daisy dee)
Neposredna povezava do sporočila: 747
   RE: Julijke 2014
25.4.2014 22:16:50   
tovi
oj!

Men je tudi fino vas brati, ampak da bi kaj napisala se mi pa potem več ne da... user posted image .. Zelo sem vesela, da sem prišla do 30 tedna, še malo pa bomo imele svoje zakladke. Sem že radovedna kakšen bo naš mali frajer, a vendar ne tako, da bi si privoščila 3d user posted image . no, v glavnem ta teden me je kar popadlo gnezdenje, kar pomeni, da se mi kar naenkrat zdi, da bi morala imeti vse pripravljeno. Ko hodim po trgovinah mi pamet pravi, daj zenska umiri se no, a kaj ko je tolko lušnih stvari, poleg tega pa imamo toliko zadevščin že od naše pupe. Upam, da to ni znak, da bomo šli prej rodit. No, saj se brzdam, kolikor je le mogoče.. Danes sem sicer razmišljala, kako barvo kupit za cotke, da roza, ne bi bilo več roza...user posted image , in ugotovila, da bo treba vzeti prej kake tempere v roke.

joj, amapak tile deževni dnevi so pa res težki za prenašat kaj? Dans sem spet hodla kot, da sem požrla štil od metle, tako me je bolel križ... Pa težko je ne- bit tečen..user posted image Komaj čakam sončka!! Spim tudi tko-tko - od nekdaj ne maram spati na boku, a zdaj mi drugega ne preostane, pa še naša mala hodi k meni spat, in me išče - uf, saj vem sama sem kriva, ampak zdaj ni čas za odvajanje, ker bo lobusumja itak dost. Pa začela sem, ne boste verjele smrčati kot dedc, to se mi je tudi dogajalo v prvi nosečnosti zadnja dva meseca. Full je nenavadno, ko se slišiš, pa ne moreš nehat user posted image

Glede materinske šole pa je moje mnenje, da se je prvorodke vseeno udeležijo.. Sicer je zelo in predvsem odvisno od predavateljic. Zdi se mi, da se dihanja težko tam naučiti, prehitro gre skozi in težko si predstavljaš vse skupaj, itak pa zaradi popadkov pozabiš vse.. tudi svoje ime.. Najbolj je pomembno, da se znaš takrat nekako sprositit in pravilno dihanje je definitivno ena najboljših stvari, ki pripomorej k temu... Sama tokrat ne bom šla v šolo, ampak na dihanju pa bo treba delat. Najbolje se je prepustit dogajanju in poslušat svoje telo.. No, tudi handling sem žei pozabila, pa upam, da se bom kaj spomnila.. pa glede fantov imam tudi sama en kup vprašanj...

A se tudi vam zdi, da je letos pravi baby boom? okoli mene so same nosečke, hvala bogu bo fajn vozičkat...otroci pa bodo imeli družbo.

božite svoje bušike in lp,

(odgovor članu neznanka89)
Neposredna povezava do sporočila: 748
   RE: Julijke 2014
27.4.2014 17:12:34   
monnch
No po predgledu na UZ so mi odkrili žolčne kamne oz. pesek, tako da jem samo lahko hrano in počivam, saj se le tako bolečine umirijo. Upam da se mi tak napad ne ponovi in da se stanje umiri, tako da bom lahko šla še malo v nabavno za dojenčka user posted image

(odgovor članu tovi)
Neposredna povezava do sporočila: 749
   RE: Julijke 2014
28.4.2014 11:13:10   
marjana88
user posted image vsem nam, kar dober del je že za nami! :) Jst sm sicer v 30 tednu. Kako smo? Naša mala skoraj dvoletnica veselo maže s kremo zdaj že kr konkreten trebušček; sicer pa tudi kaže malo ljubosumja- me ne izpusti iz rok, tako da je včasih pravi mali user posted image .

Tudi ponoči se sedaj stalno dogaja, da se ob 3-eh ponoči prestavi k nama in je do jutra kot klop na mamici- očitno rabi ljubezen in bližino, sicer pa se tudi mamice tako malo pocrkljamo. Tudi popoldne po šihtu, me takoj začopati- včasih še kosila ne uspem pojesti v celoti- in ajde mami gremo ven, plešemo, pojemo se igramo, zvečer pa padeve kot klade. S spanjem nimam težav, kar je prav neverjetno, ker prvo nosečnost skoraj nisem spala od 6 meseca naprej...
Gnezdenja se še nisem lotila zares, ker mislim, da bom lahko kar večino od tamale porabila- če bo pa fant, bo pa sestričnina garderoa vskočila k nam user posted image . Sicer še delam do konca meseca- če bo šlo in bo potem več časa za gnezdenje. :)

Za prihod iz porodnišnice pa imam še od tamale zelen kompletek, ki je bil samo takrat oblečen- na začetku res rastejo kot gobe- se mi zdi da mam kup novih stvari, ki jih nismo uspeli niti enkrat oblečt user posted image .

Sm res ena vesela user posted image in nimam težav z razpoloženjem, vsaj mislim da ne user posted image . Če pa sem kdaj slabe volje, ali pa se malo slabše počutim, to tudi jasno povem in si vzamem čas zase, kar mož in tamala čisto lepo sprejemata.

Aja, sprašujete o šoli za starše ja ali ne. Pri nama je tako da je bil očka prvič zraven in je tako ali tako potreboval potrdilo- sva itak mogla it. Potem pa so naju ravno ta predavanja, ki so bila polna nekih splošnih informacij, spodbudila k temu, da sva se resnično veliko pogovarjala o samem porodu- mnenja kaj si kdo misli, česa ne želiva,...vse do potankosti- prej je bil moj mož bolj zaprta knjiga. Na porodu sva tako oba vedela, da naju strokovno vodi osebje, ki je za to usposobljeno, sama pa sva poskrbela še za tiste malenkosti ki dopolnjujejo dobro izkušnjo. Jaz osebno priporočam obisk šole za starše, tudi sedaj bova šla sicer samo na predavanje o porodu, da obnoviva.

Si pa tokrat želim roditi samo s svojimi popadki- prvič sem imela prožen porod, ker sem bila čez rok. Kaj pa ve mislite?

Srečno in veselo proti novim zmagam user posted image

(odgovor članu monnch)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Strah pred porodom: Ne čakaj, da mine!
Če tvoje misli glede poroda spremlja strah, mu odprto prisluhni. Prinaša ti darilo. Sporoča ti, da je porodna izkušnja z...




Vrtec.
пеперутка16

Hodi/jo vaš/i otrok/ci v vrtec? V kateri?