|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 2017
8.9.2017 12:31:12   
me83
cestitke kinder123 user posted image so ti morali dodati tudi umetne popadke? upam, da ni bilo prehudo, sploh glede na to, da je kar trajalo od odteka vode user posted image

ugotavljam, da letosnji septembercki pa nic ne zamujajo,... vsi so kak dan prej oz okrog pdp user posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
   RE: Septemberke 2017
8.9.2017 13:03:08   
Tara9
Kinder123 iskrene čestitke, hitro okrevanje in obilo lepih trenutkov. Upam, da je šlo gladko oz ni bilo prehudo.

annnaa kako gre vama? Kako je velika sestrica reagirala na dojenčico?

Samo res, do zdaj prav nobena ni šla čez rok, kvečjemu ene 10dni prej v porodnišnico. Nič me83 zgleda se nama izteka čas user posted image .

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
   RE: Septemberke 2017
8.9.2017 14:09:03   
srecnosrce
Kinder123 čestitke za user posted image tudi z moje strani in lepo se cartajte!user posted image

Upam pa, da tudi po porodih s štručkami v rokah še čvekamo tukaj.user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
   RE: Septemberke 2017
8.9.2017 15:13:39   
annnaa
Sem imela prej malo daljši post pripravljen, pa je nekako izginil (pišem na telefonu). Pol se mi pa ni dalo še enkrat vse pisat, hihi

Naša velika sestrica jo je ful lepo sprejela. Kar lupčkala bi jo, pa božala, pa zraven nje bi ležala,... ful se smeji, ko jo vidi na zizi. Zaenkrat je super. Sva pa pripravljena tudi na kako krizo. Bomo videli!

Aja, linch, če ti otrdi samo en del trebuščka, je to lahko ritka ali hrbet od dojenčka!

Srečno vsem!user posted image user posted image

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
   RE: Septemberke 2017
8.9.2017 15:36:14   
Linch
Maja, hvala za vzpodbudne besede in ostalim za pojasnila. Sem tut jaz nekako predvidevala, da ga pridno božam po riti ali hrbtu .. že razvajam pa še vidla ga nisem user posted image

Drugače pa spet s pregleda, ctg zelo lep baje, me je pogledala tudi ginekološko, pravi da je za en prst prostora, je malo masirala, da bi rahlo pospešila odpiranje, mehčanje in vse to :) Drugače pa mogoče bom prva čez rok, ki naj bi bil v nedeljo, v ponedeljek imam pa kontrolo, če seveda zdržimo do takrat, kakor sem dojela ne babca ne G ne mislita, da bi lahko bilo čez vikend kaj novega, tudi občutka nimam da bo, je še kar živahno v trebuhu, ampak nikoli se ne ve :)
Sva imela že prejšnji vikend "zadnji vikend v dvoje" pa izgleda da bo še eden :)

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
   RE: Septemberke 2017
8.9.2017 17:37:09   
Dorotheia
Kinder123, čestitke tudi iz moje strani!

Ja, tudi jaz upam, da bomo tudi še potem kaj čvekali naprej o naših sončkih in njihovih razvojih itd.

Kako ste kaj ostale mamice? Mi smo vredu, naša punca je super. Sumim, da bo najbrž imela podobne težave s kislino (refluks) kot njen bratec, ampak to smo nekako kar pričakovali. Bomo zrihtali tudi to. Bratec jo obožuje, skozi bi kaj skrbel zanjo, opažam pa, da je kdaj kar malo žalosten...takrat se potrudim in se crkljava samo midva. To ima res rad.

Komaj čakam, da bomo malo bolj vozičkali in šli ven. Jaz zaenkrat probam čim več počivat, ker sem na začetku malo pretiravala z aktivnostjo in me je spodaj začelo vse neki bolet + čišča je bila spet močnejša. Tako da zdaj zaenkrat čim bolj počivam.

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
   RE: Septemberke 2017
10.9.2017 7:24:25   
annnaa
Pozdravljene nosečke in mamice! Kako ste?

Mi smo včeraj prišli domov in se veliko cartali. Najmlajša je tako bolj kot ne spala ali bila na zizi. Starejša je zelo skrbna do nje. Se pa ustraši, ko zajoka in je tudi njej hudo. Govori, da jo popek boli (ko je vidla njen popek, je kar jokala, da je boga). Me je res presenetila z empatijo.

Punce, lepo bodite, javite se, kako ste.

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1282
   RE: Septemberke 2017
10.9.2017 7:56:07   
Tara9
Hejla, mi še poležavamo, tamala gleda risanke jaz pa ležim zraven, sem kot tole vreme zunaj. Drugače klasika, torej nič ampak nič ne izgleda, da grem v kratkem rodit user posted image .

O annnaa lepo, da ste doma, zdaj se šele začne ta lepše. Mene je tko strah bivanja v porodnišnici hjoooj..prvič se mi je tko vleklo, tako sem pogrešala svoj domek. Saj človek potrpi, ampak pod vplivom hormonov in dejstva, da te doma čaka še en pikec, mi je pač že zdaj malo hudo. Bomo že. Lepo, da je sestrica tako sočutna, upam, da bo tudi naša tako lepo sprejela.

Kako ste ostale?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
   RE: Septemberke 2017
10.9.2017 11:38:54   
maja2014
Kinder123, iskrene čestitke!!! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1284
   RE: Septemberke 2017
10.9.2017 11:46:07   
maja2014
Pozdravljene, mamice in nosečke user posted image

Mi smo predvčerajšnjim prišli domov. Smo pridni; cel dan jemo in spimo user posted image Starejši sin se kar topi ob njem user posted image Ga vzame k sebi, da kupčke podira, skozi gleda nanj, pomaga; ma zlat je user posted image Tamlajši ga je sicer lepo sprejel, mu nosi dudo, ga boža, ljubčka, vidim pa, da kliče po pozornosti. Kot pri vas Dorotheia; vidim, da kar povesi glavico, me žalostno pogleda in se odmakne. Tako da išče pozornost pri starejšemu bratu, pa očiju in meni, ampak potem najmlajšega člana pocrtata onadva, pa vzamem jaz tamalega in počneva stvari, kot prej, preden je prišel dojenček. Greva na sprehod, se igrava, cartava,...ja, opazim tudi jaz, da bi morala malo več počivat, ker se kar na lepem spet ulije čišča; pa gledam, da se vmes kaj uležem in počivam.

Vreme je deževno, hladno, prav jesensko; močno dvomim na tisti vročinski val user posted image

Nekdo je lačen user posted image Se še kaj javim.

Lepo se cartajte z malimi zakladki, ostale pa božajte bušije; boste kmalu tudi ve cartale male škratke user posted image

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
   RE: Septemberke 2017
10.9.2017 13:48:25   
Kinder123
Hej, hej, hvala vsem za čestitke. 😀
Evo, jst sem imela tudi že vse napisano, pa se mi je zbrisal, k nisem takoj poslala..🙄
Tako sem mislila kako bi bila še en teden noseča, sedaj mi je pa super, da je že za mano in imam že svojega sončka🌞
Midva pa tudi greva danes že domov iz Kranjske porodnišnice. Bila zelo zadovoljna z osebjem ki so prijazni in mamicam zelo ustrežljivi.
Otročke so nam tudi večkrat odpeljali na preglede,1.in 2.noč jih imajo lahko sestre tam, da se ti spočiješ in naspiš. Oz.kot želiš.
Mali je priden, imela sva tudi nekaj dodatkov preden se je mlek dobro začel delat in ker je imel malo nižji sladkor.
Škoda k je danes dež, k ni sončka k greva domov. 😀
fajn se cartajte in lepo bodite, nosečkam pa srečno pri porodih. 👍

(odgovor članu maja2014)
Neposredna povezava do sporočila: 1286
   RE: Septemberke 2017
10.9.2017 14:47:10   
srecnosrce
Pozdravljene nosečke in mamice majhnih sončkov!

Nam je pa končno po 15ih dneh odpadel popek! Tako smo veseli, da se bomo lahko v naslednjem tednu končno kopali z našo princesko.user posted image

Drugače pa jemo, podiramo kupčke, spimo, se previjamo in umivamo.user posted image Zanima me, ali so pri tej starosti že možni krčki? En teden že dajeva Biogaio kapljice po navodilu patronažne, težave z jokom pa imamo zvečer. Kako se izkušene mamice spopadate s krčki?

Lepo nedeljo želim vsem skupaj.

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
   RE: Septemberke 2017
10.9.2017 14:49:49   
srecnosrce
Kinder123 uživajte v domačem okolju in se lepo cartajte! Je čisto nekaj drugega kot bivanje v porodnišnici.

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 1288
   RE: Septemberke 2017
10.9.2017 22:16:23   
Dorotheia
Kinder123, jaz sem tokrat tudi full zadovoljna bila s Kranjsko porodnišnico. Ful sester na oddelku se je zamenjalo in te "mlade" so ultra ultra prijazne tudi mamicam. user posted image Res, prav super mi je bilo.

Mi smo tudi pridni, jemo, spimo, ob večerih jo malo pomatra in malo pojokca - pa zdaj nisem lih prepričana ali je to prebava ali je kislina ali vsakega malo. Ni pa nič hujšega. Krčev zaenkrat ni na sporedu, jih načeloma ne pričakujemo. user posted image Ji pa dajem od 2. tedna naprej waya kapljice z D3...sem kar to kupila in bomo to uporabljali, najbrž prve 3 mesece, potem pa bom kupila ene druge D3 kapljice. Bom videla no. Nam je popek odpadel v sredo in smo se v četrtek že prvič kopali. user posted image Sin je še vedno zelo ljubeč do sestrice, pa še vedno kdaj opažam, da je žalosten. Takrat si res takoj ko lahko utrgam čas in počneva kaj skupah - greva v sosednjo trgovino, bereva knjigico, se stuširava in se hecava itd.

Mamice, kako se vaši dojenčki kaj hranijo, kako pogosto jih dojite? Jaz sem ji itak na voljo, kadar ona hoče, logično. Načeloma je ca. na 2-3 ure. Včasih se pa tudi zgodi, da že po eni uri hoče joško. user posted image Danes je bila spet malo bolj lačna, je tudi zelo veliko kakala čez dan.

Mislite, da je za nosilke še prezgodaj? jaz sem si že nabavila Bobo, ki je primerna tudi za dojenčke od rojstva, samo mi je tako micena še. Da nisem ravno ziher. Verjetno pa ni nič narobe, če bi jo dala notri. Jutri bi namreč šla malo z njo okrog, pa ker bo dež, se z vozičkom ne bi ravno hecala. Bom videla no.
Mož pelje sina jutri na pediatrično na pregled, ker je imel še dobro leto nazaj vodeno kilo na jajčku in naj bi jutri imel operacijo le-te. Je pa že lani sama od sebe izginila (hb), ga pa bodo za ziher še tam pregledali in da zaključijo njegovo vodenje. Joj, si ne prestavljam, da bi sedaj imel še operacijo. Jaz pa ne bi mogla biti ob njem. Srce bi se mi trgalo. Tako da smo imeli tu srečo.

Aja, pa uspelo mi je, da sem izprosila za drugo pediatrinjo - pri nas ti drugega otroka avtomatsko dodelijo pediatru prvega. Jaz pa z našo RES nisem zadovoljna (niti nisem mogla prvič izbirat, ker so mi jo kar dodelili) in sem sedaj vse preklicala in prosila, če mi lalhko vzamejo otročka, ker z našo nisem zadovoljna. Mi je celo uspelo. In sem srečna. Jo samo še prepričam, da mi še sina vzame in smo na konju.

Toliko od mene.

Punce držite se! Vsak dan mislim na vas!

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 9:18:57   
Tara9
Punce kako lepo je brati, da tako uživate s svojimi štručkami. Privoščite si počitka kolikor se da, vem da je zraven otrok težko, ampak se bo kasneje obrestovalo, čuvajte se par dni. Upam, da se bratci in sestrice hitro navadijo na nove člane, mene to kr skrbi kako bo.

Aja jaz sem po starem, nimam občutka, da bom kdaj imela dojenčka v rokah, se mi zdi še tako daleč. V sredo imam spet ctg, drugače pa še vedno brez sprememb.

Lepo bodite

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1290
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 9:52:54   
me83
Tara9 jaz imam tudi obcutek, da tega tretjega otroka pa res kar ne bom docakala,... upam res, da me ne bo hecala in bo sla konkretno preko roka user posted image mi je pa ze kar konkretno naporno vse skupaj,... se mi zdi, da na case ze ful tezko hodim, mi ze ful dol pritiska, pa pol na mehur user posted image jaz pa imam jutri spet pregled,... samo pomoje tako le ctg in uz (zaradi kontrole rasti),... me pa fulll zanima, ce se spodaj ze kaj dogaja user posted image

< Sporočilo je popravil me83 -- 11.9.2017 9:54:35 >

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1291
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 12:35:41   
souldancer
Hej hej, še midva pozdraviva:) danes sva že sama doma, ati je moral v službo. V Avstriji nimajo očetovskega dopusta, dobijo 1 dan. Je imel dopust prejšnji teden, danes pa je šel nazaj. AMpak mi ni panike - starejša 2 sta fuuul samostojna in zelo pridna, mi res dosti pomagata. Danes grem po njiju v šolo (drugače jih bo še ta teden vozil moj oče)...mi je žal, da je dež in ne morem z vozičkom, moram z avtom..bom pa vzela nosilko zraven za od parkirišča do šole. Se mi zdi, da je vseeno not malo bolj zaščiten pred zunanjim svetom...pa še roke bojo fraj. Za dalj časa v nosilki se mi pa zdi še majhen...(imam ergobaby z vstavkom...je pa po moje za čisto male boljši trak - recimo boba wrap)....
Aja, še krči...mi smo pri prvem sinu pokasirali najhujšo možno varianto - zvijalo ga je pol leta, pa ne samo zvečer, čez cel dan. Vsak obrok je bil prekinjen z jokom...res je bil revež...Recept kaj pomaga? Samo čas. Jaz sem sicer izločila kravje mleko v celoti iz prehrane in je bilo malo bolje...ampak kaj drugega pa ne. saka stvar (kapljice ipd.) pomaga mogoče čisto na začetku, takoj ko začneš dajat, potem pa ne več. No, vsaj pri nas ni...Pa masaža trebuščka malo pomaga, pa telovadba (z nogicsmi pritisneš ns trebušček ali pa 'goniš kolo'')...Tudi našega fanta že matra trebušček. Zaspi, pa se čez 10 minut v joku zbudi :( ampak za zdaj samo čez dan, tako da upam, da se bo umirilo, ko se malo navadi prebava....
Evo, tolk od naju :)Se opravičujem za napake...pišem na hitro....
Lepo bodite in komaj čakam novega dojenčka :)

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1292
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 14:17:54   
annnaa
Da se na hitro javim! Za krče baje pomaga bownova terapija. Jaz se še nisem odločila, katere kapljice vitamina D bi uporabljali. Pri starejši smo imeli oleovit. Zdaj pa tudi razmišljam o teh, ki imajo probiotike zraven.
Super za tiste, ki jim je že odpadel popek. Pri naši starejši je trajalo kar 3 tedne, da smo se lahko kopali.
Mi imamo tudi ergobaby nosilko z nastavkom za novorojenčka. Bom pa še kak teden ali dv počakal z njo. Je pa res ful praktična, priporočam tistim, ki je še nimate. Ampak samo bobo ali ergobaby!
Naša se tudi doji na 2-3 ure, Dorotheia! Tudi pogosteje, čisto odvisno. Danes je en tak dan, ko bi se sam stiskala, kakor jo odložim, se zbudi in joka. Pa se carta, malo na meni, malo na atiju. Zdaj počasi bo prišla ta starejša iz vrtca in bo pestro.

Lep, deževen dan vsem. Nosečke, vam pa srečno, če gre katera danes v Rim!

(odgovor članu souldancer)
Neposredna povezava do sporočila: 1293
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 14:23:18   
andi0711
Pozdravljene nosečke in mamice ..

Verjamem, da je vsem že tečno in že komaj čakate, da dobite svojo malo štručko. Saj bo, shladilo se je tako, da je malce lažje prenašat vse. Si niti več ne predstavljam, da bi bila še sedaj noseča. Tokrat sem od vseh 3 nosečnostih rodila prej in to cela 2 tedna .. Sem pa ko sem stala pod tušem- klistir pobožala svoj nosečniški trebuh in se za vselej poslovila od njega, je bilo kar težko, ko se zaveš, da pa je to res zadnjič, ko nosiš v sebi nekaj dragocenega. Midva sva se odločila, da je to zadnje načrtovani otrok. Tudi včeraj ko sem se tuširala sem se pobožala po trebuščku in se zavedala, da ga kar pogrešam .. kako se kar čez noč stvari spremenijo ..

Drugače smo kar v redu, dojimo se na 2-3 ure, spimo še kar, glede krčekov bomo še videli kako bo. Otroka sta zelo pozorna do nje, jo čuvata, pestujeta, tudi pri previjanju in umivanju sta poleg.. Tak da nimamo težav.

Vsem nosečkam želim lep zaključek nosečnosti, mamicam pa čim več čarobnih trenutkov.

< Sporočilo je popravil andi0711 -- 11.9.2017 14:25:06 >

(odgovor članu souldancer)
Neposredna povezava do sporočila: 1294
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 15:24:49   
Linch
Živjo :)
Ima katera izkušnjo s tabletami ki ti jih dajo v nožnico za mehčanje MV? Jutri me namreč to čaka, grem v porodnišnico in tam ostanem..

(odgovor članu andi0711)
Neposredna povezava do sporočila: 1295
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 15:51:56   
me83
Linch zal nimam teh izkusenj,... oba poroda sta se mi do sedaj zacela spontano, upam da tudi tretji,... ceprav me je vsakic strah, ko grem v to rizicni ambulanto, da bi se odlocili, da je pa sedaj dovolj in da
mi bodo sprozili user posted image

Linch zakaj pa so se odlocili za sprozitev? pdp si imela sele vceraj ne? sicer pa ti zelim vso sreco pa javi se kaj user posted image

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 1296
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 16:09:32   
Linch
Sem bla na pregledu in je z UZ vidla da je vedno manj plodovnice, MV pa nepripravljen .. zato je rekla da bi s tem poskusli, pa pripravl, rajse kot da potem kaj na hitro rešujejo...
Nevem, prej sem mela zdravo mero strahu, zdaj me je pa fest strah prihodnjih dni .. baje to lahko hitro deluje ali pa tudi ne..

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 16:44:18   
me83
ja saj potem boljse tako ja,... saj lahko da ti bo takoj prijelo, da bos dobila svoje popadke user posted image vem pa da enim prime ze prva tableta, drugim druga,... sicer pa linch probaj se cim bolj sprostit, tudi ob vsakem popadku se probaj zraven sprostit - globok vdih skozi nos in dolg izdih skozi usta,... in zapomni si vsak predihan popadek je eden manj do otrocka, vsaj popadek je eden manj do cilja in se vec ne bo vrnil,... le pozitivno user posted image pa ce se bo le dalo probaj vsaj od zacetka med popadki stat, se kam naslanjat,... meni je bilo za 50% huje lezat,... meni osebno je najbolj pasal polozaj, da sem bila naslonjena preko velike zoge user posted image

(odgovor članu Linch)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 17:13:12   
Tara9
Linch srečno, naj čim hitreje mine in gre vse gladko. Še čisto malo in bo pikica v tvojih rokah. Glede tablet nimam izkušenj, sta pa moji dve kolegici nek gel dobili za mehčanje MV, obe sta potem še isti dan rodili. Ne vem pa kakšna je razlika med enim in drugim. Kakorkoli fajn opravi, stiskam pestke.

Evo me83 pa bova ostali sami s trebuščki, imam občutek, da boš tudi ti kmalu in bom sama tukaj jamrala user posted image . Saj vem, ko bo bo, ampak res sm počasi neučakana. Sej sem danes sama sebe kregala. Prej se človek boji, da ne bi bilo prezgodaj, zdaj, ko se bližamo pdp bi pa na silo. No, res bi kak dan prej oz ne bi šla rada čez rok.

Pri nas je tudi to zadnja nosečnost in zadnji dojenček, se probam tolažit s tem, da moram uživat v zadnjih dneh s trebuščkom, ampak meni je res ta okornost tako tečna, da mi je res lepše potem, ko je zakladek tukaj. Pismo dosti jamranja, res sem tečna danes user posted image .

Kako lepo vas je brati mamice, vidim, da ful uživate, pravilno. Jaz pri prvi nisem imela nosilke, zdaj pa ful razmišljam o nakupu. A to uporabljate tudi doma al samo za sprehode?

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
   RE: Septemberke 2017
11.9.2017 17:19:28   
Linch
Hvala obema za vzpodbudo .. trenutno sem cista razvalina.. user posted image user posted image .. ampak se bom ze spravila k sebi, da damo se to skoz :)
Se kaj javim, vama pa srecno! :)

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?