|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 56 [57] 58   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septemberke 201
28.9.2017 13:13:25   
andi0711
no pa smo se začeli lepo rediti v 6 dneh smo pridelali 280g, lahko ponoči spi kolikor hoče.

(odgovor članu andi0711)
Neposredna povezava do sporočila: 1401
   RE: Septemberke 201
28.9.2017 19:40:46   
annnaa
andi071 uf, kateri luksuz s spanjem! Pa super, da se redi in je ne rabiš več zbujat. Moja se doji, če je sreča na dve uri in pol. Hodim kar z njo spat ob 19:30, da se do 5:00 oz 6:00 naspim, po tem noče več spat. Se zbuja včasih tudi na uro, ker se samo pocarta na zizi in zaspi nazaj, potem je pa revca spet lačna, hihi. Je pa v manj kot treh tednih prišla do 4350 g (odpustna je bila 3450, rodila se je z 3610).

Me smo tudi veliko zunaj, sam v vozičku ji nekot ne paše bit, sploh če preveč ruka. Pol smo pa velikokrat kr pred hišo in jo imamo v naročju. Tako malih se še ne da razvadit.

Glede čistev je vse normalno, kar ste pisale!

Na FBju je še kaka nosečka, ki čaka na zadnje dni septembra?

(odgovor članu andi0711)
Neposredna povezava do sporočila: 1402
   RE: Septemberke 201
29.9.2017 9:57:15   
Tara9
Hej hoj, midve z Leni greva pa danes domov in sem noro vesela, tok pogrešam miškico in domače okolje. V lj porodnišnici ravno nekaj renovirajo in tako brenči cel dan, da je obup.

Drugače sva super, dojiva se nonstop, nimam še ful mleka, tko da tudi po 2 uri skup vleče, boliiiiii, ampak teža ni preveč padla oz je v mejah dovoljenega, tako da bova lepo doma lovili ritem.

Jaz sem tudi super, razen spanca mi ne manjka nič. Sploh se ne počutim kot da bi rodila. Vsaj to mi je bilo prizanešno, če sem jo že nosila malo dlje.

A ste ve takoj klicale.patronažno? Zdaj je ravno vikend zato vprašam? Bo ponedeljek ok al bi morala že jutri prit?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1403
   RE: Septemberke 201
29.9.2017 10:04:19   
me83
Tara9 pri nas kr porodnisnica obvesti patronazno sluzbo in ja naj bi prisla takoj naslednji dan po odhodu iz bolnice.

uf bolece bradavice - poznam ja,... en dan, dva so mi ob priklopu kr solze tekle (dobesedno),... sem pa si po vsakem podoju obe bradavici namazala z lanolinom, pa po nasvetu patronazne vedno v drugem polozaju dojila in je sedaj ze bp user posted image sva se zredili v 5 dneh za 210g tako da super user posted image

je pa dojencica prehlajena,... tako da se mi kr smili,... upamo da hitro mine user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1404
   RE: Septemberke 201
29.9.2017 10:46:41   
annnaa
Tara9 super, da gresta že domov! Midve sva šli domov v soboto in je patronažna prišla v nedeljo dopoldne. Naj bi prišle v roku 24 ur, od kar greš domov. Jaz je tudi nisem klicala, je porodnišnica vse uredila. Lanolin pa res najbolj pomaga za boleče bradavice, sploh tisti od multi-mum kompresije.
Uživajte doma!

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1405
   RE: Septemberke 201
1.10.2017 13:27:04   
Tara9
Hej hej kako ste?

Mi smo dobro, ful se še lovimo, ampak upam da bo. Nisem več navajena na manjko spanca, tko da sem malo zombij, ampak me še adrenalin drži.

Pri nas moramo patronažo sami klicati, sem v petek potem klicala in jutri pridejo zjutraj. Me zanima tehtanje predvsem. Parkrat sem morala dati dodatek, ker se mi ni zdela sita, zdaj pa vidim, da počasi dobivam dovolj mleka, vsaj mislim. Lepo poje in spančka im tako cel dan.

So se vaši prvorojenci že navadili na dojenčke? Naša jo je sicer ful lepo sprejela in jo lupčka in boža pa ful mi pomaga, ampak je kr mal večja navihanka ratala. Že prej je bila lumpa zdaj pa samo še bolj testira kje so meje. Moj možek je čisto živčen tko da ga moram mirit naj malo zabremza dokler se ne navadimo, babi in dedi ji preveč popuščata tko da njima težim naj vseeno malo zobke pokažeta, jaz imam najboljše živce za zdaj.

Nič lepo bodite, lepo nedeljo želim.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1406
   RE: Septemberke 201
1.10.2017 21:06:11   
me83
tara9 nas prvorojenec, ki je bil takrat star 2 leti je ob prihodu dojencka ene par dni tudi iskal malo pozornosti, ampak je potem kar hitro vse prislo na stare tire user posted image pac probaj si tudi samo za njo cas vzet itd. malo pac rabijo, da se navadijo, da niso vec samo oni v srediscu pozornosti,... sedaj, ko sta otroka stara 5 in 3 leta pa ni bilo tezav, upam da tako tudi ostane,...

sicer pa nasa ponoci lepo spi,... spi kar ob naju v postelji, pa jo potem samo levo in desno prestavljam user posted image bolj je tezava cez dan, ker ce ne spi in ce ni na rokah joce,... ni srecna nor v zibki, ce je budna, takoj protestira,... tudi v vozicku se sedaj ni hotela vozit,... sem jo morala na koncu nositi v rokah user posted image moram sedsj it ob taki uri, ko je nekaj casa budna, pa da vidimo ce bo potem vsaj zaspala v vozicku user posted image

uporablja katera bobo? mi je pri prvem nismo imeli, druga se ni hotela nosit,... sedaj v tretje se nismo sprobali,... moram malo na youtube pogledat kako se ze vezejo user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1407
   RE: Septemberke 201
2.10.2017 11:36:06   
Dorotheia
Zdravo punce!
Mi smo ok. Nas prvorojenec je tudi imel krizo ob prihodu sestrice. Se se vedno malo drzi. Do nje sicer ful ljubec, samo pri atiju in mamici isce pozornost z lumparijami. user posted image V petek sem ga imela doma, smo bli sami 3, brez atija, pa je bil ful ful priden. Vse ubogal. Za vikend pa smo bli spet vsi skupaj in spet lumpal. No, bomo ze.

Nasa ponoci tudi noro lepo spi (trkam!). Vceraj sva rekordno spali od 21h do 4h, brez zbujanja/hranjenja (sicer sva imeli hranjenje se okrog 23h). To je 7ur brez hrane, sploh ne vem, ce je to ok. Ob 4h sva se nahranli in je spala spet do malo pred 8. Noro. Potem spet hranjenje, je bila ca. 1 uro pokonci, se malo pojedla in zaspala za 3 urce.
Popoldne je tudi pri nas potem tako tako, ne spi tako dolgo in isto ne vem, kam naj jo polozim, ker ji nic ne pase...razen po rokicah. Boste imele igralni center? Ze imate? Pocasi bo aktualno.
Nasploh se mi zdi, da je od popoldneva naprej skoz po malem priklopljena na zize. Vcasih se doji samo 5min in noce vec, pa je potem cez 1 uro spet lacna. Se vasi enako dolgo dojijo? Najbrz ne.
Kako ste z dojenjem v javnosti? Jaz bi ful, pa nisem se tako dalec. Pa mi je to lepo za videt, samo jaz imam zase neke zadrzke.
Katere plenice uporabljate - mi kombiniramo Pampers premium care in Lumpijeve (Mercator - ful so super). DM so grozne, trde in ne vpijajo. Muller mi tudi ne pasejo.
Si ve kaj crpate mleko? Kako greste sicer kam (pregled, nujne obveznosti) brez dojencka, ce ga lih ne mores s sabo vzet? Jaz si crpat zaenkat se nisem upala, ker imam mleka ze tko ful in me skrbi, da ga bo potem se vec.

Ful me zanima teza nase princeske, bomo v sredo videli. Upam, da bo vse ok.

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1408
   RE: Septemberke 201
2.10.2017 20:32:55   
annnaa
Waaaa, Dorotheia srečna si lahko, da ti tako spi. Moja se ponoči konstantno zbuja na dve uri in pol in potem ziza in nazaj zaspi. Zjutraj ob 5h ji je tudi že včasih zadosti spanja, razen če jo pustim, da spi na meni. Sem kr zaspana in utrujena. Danes je tudi čez dan ful malo spala, sam zizala bi se. Za v voziček jo moram najprej na rokah uspavat, če jo kar položim v vanj se kr začne jokat. Če mi čez dan zaspi na zizi in jo hočem odložit, se tudi zbudi po parih minutah. Ahja, to ne spanje z dojenčkom.

Jaz sem jo samo 1x probala dati v nosilko in mi je kot en ptiček iskala zizo. Upam, da se je kmalu navadi.

Mi imamo tudi pleničke pampers premium care. Razmišljam o bambujevih za čez dan.

Jaaaa, moja se tudi včasih doji 5 minut in je potem hitro lačna. Čari dojenja.

Naša tastarejša je ista. Ko smo skupaj zna biti malo lumpadta. Najhuje je, če imam jaz dojenčico, ati je na telefonu, potem kar išče pozornost in je pravi hudiček. Sestrico ima pa ful rada. Bi ko božala, lupčkala,...

Jaz jo že devam v igralni center. Če je prave volje, ji je zanimivo cca pol ure. Sam ji dam kar nekaj igrač za opazovanje in glasbo.

Pestro je, ane!

< Sporočilo je popravil annnaa -- 2.10.2017 20:36:06 >

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1409
   RE: Septemberke 201
3.10.2017 7:26:17   
annnaa
Aja, še glede dojenja v javnosti. Jaz nimam zadržkov. Ampak probam biti vseeno nekako "zakrita". Oziroma da ne razkazujem zize preden se otrok pristavi. Dam otroka k sebi, da ima glavico pred zizo in takrat odprem modrc, tako da ziza ni tak vidna. Potem ko se priklopi, pa tako ni kaj veliko vidno, hihi. S tetra plenico pa se ne pokrivam.
Jaz si ne črpam, pač nikoli ne grem kam za več kot pol ure, max uro. Kolikor vem, da zdrži brez zize. Škoda mi je, da še ni sprejela dude, bi bilo marsikaj lažje.

Danes sem od 4:10 pokonciuser posted image

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1410
   RE: Septemberke 201
3.10.2017 11:42:27   
Dorotheia
annnaa, sočustvujem s tabo glede nočnega "spanja"... bo sigurno kmalu bolje. Jaz imam občutek, da je moje mleko bolj nasitno postalo. Ne vem, ali pa se mi samo tako zdi. Včeraj je naša tudi čez dan bolj spala. Pozno popoldan in zgodaj zvečer je potem bolj budna.
Naša pupa zaenkrat ne komplicira - v vozičku je rada, v nosilki še bolj (jaz nosilko - Bobo Carrier 4g že pridno uporabljam in je pomoje najboljši nakup tokrat). Za voziček moram samo paziti, da nisva ravno jedli, ker se ji drugače mleko ful gor dviguje. Drugače pa načeloma kar zaspi v vozičku. Tudi sicer, jaz jo nič ne uspavam. Bi mogoče kdaj hitreje zaspala, samo dokler se ne buni, mi je vseeno - jo dam tudi budno v posteljico zvečer in se mi zdi, da je nekako dojela, da je večer in je čas za spanje. Zaspi, pa četudi je lahko še pol ure budna. Joka se pa ne. Vsaj zaenkrat. Te stvari se hitro spremenijo.
Evo, tudi danes smo spali od včeraj od 21h do 4h, sva se nahranli in potem je spala do ca. 8h zjutraj. Od 4h naprej je sicer ful nemirno spala, nisem vedela ali jo matra kislina (sem jo imela pa po hranjenju še pol ure pokoncu + kupček lepo podrla) ali pa jo kakat - no zjutraj ob 8h se je konkretno pokakala (je šlo vse čez user posted image ) in pomoje jo je to matralo.
Sinko je tudi prišel spat k nama ob 4h, mož pa že 2 tedna spi v dnevni, ker sicer pravi, da se ne naspi, saj ima zelo rahel spanec. Mi pa kraljujemo v spalnici.

Ja to dojenje drugje moram jaz počasi aktivirati, smo drugače samo doma.
Joj, jaz bom pa imela čez 2 tedna opravke in bom morala iti za več kot urco od doma - imam ginekološki pregled + pred tem bom morala še na depilacijo (pa tudi traja ca. 1 uro). Če drugače ne, si bom probala mleko izčrpati. Bom videla. Pa čez kak mesec bom morala do frizerke, imam že ful narastka in kar nekaj sivih lask. Tisto tudi ne vem, kako naj speljem. Sama se ne upam barvat, ker imam specifično barvo na laseh in take ni v trgovini. In že leto imam to barvo in končno sva našli idealen odtenek zame, pa tega res ne bi rada pokvarila. Ahh..bomo že nekako. Do takrat je še nekaj časa.

Joj, gre hitro čas. Kmalu bodo 1,5 meseca stari.

Aja, jemljete ve ob dojenju kake vitamine ali dodatke k hrani?

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1411
   RE: Septemberke 201
4.10.2017 10:59:34   
Dorotheia
Mamice, kje ste ostale?

Evo mi smo danes iz prve posvetovalnice. Tamala je super. V dobrem mesecu se je zredila za 1200g, tako da smo zdaj na 4330g. Zrasla je tudi po šolsko, ravno tako obseg glavice. Ful je bila pridna tam. nič jokala, čeprav ponavadi tak čas spi. Nasploh je vse super duper, od kože, gibanja, vse skratka. Pediatrinja je še omenila, da je socialno ful napredna, ker je tamala že ful "komunicirala" z njo, sledila lepo s pogledom, se ji nasmehnila. Opazila je tudi, da si tamala že rokice gleda in je rekla, da je res napredna. Tako sem vesela, da je vse ok. user posted image

Res je popolna, tale miška moja. user posted image Moram reči, da tokrat res uživam, pa vsak dan si rečem, da je to moj zadnji dojenček in da tako malega bitja ne bom več imela šanso crkljati. Zato probam še malo bolj izkoristit, ker je pač res zadnjič. Joj, če bi bilo v prvo tako lepo...no, me je pa sin veliko naučil in pomagal, da sem postala boljša mami in nasploh boljša oseba. On je en tak učitelj moj. user posted image Ah ti naši otroci. user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1412
   RE: Septemberke 201
4.10.2017 13:41:00   
me83
dorotheia glede opravkov - zmeni se z mozem, mamo,... da gre s tabo in dojencico,.. pa se onadva vmes recimo z vozickom sprehajata, ko je cas za dojenje jo nahranis in potem spet greta nazaj vozickat ali pa domov,...

sicer pa user posted image za pridelane grame in tako pridno dojencico,... nasa npr. ni variente, da bi jo odlozila v zibko, posteljo in da bi sama zaspala,... se ful joce tako, da ni variante,... ampak ok, dokler ona meni ponoci spi in se doji (brez budnih minut/ur) ji vse "oprostim" user posted image cez dan mi ni hudega jo po rokah nosit, ok boljse bi bilo, ce je ne bi bilo potrebno nosit, pa da bi kosilo lahko pojedla brez nje v narocju,... ampak tokrat vem, da je res zadnjic in zelim izkoristit res vsak trenutek in uzivat v teh prelepih trenutkih user posted image

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1413
   RE: Septemberke 201
4.10.2017 13:47:04   
lila123
Punce iskrene čestitke vsem, ki se že crkljate s svojimi štručkami :* jaz imam rok 12.10. ampak mi je zeloo zanimivo brati septembrke, ker je že vse za vami :) zanima me, ali je morda katera iz Komende?
Lepo se cartajte :)

(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1414
   RE: Septemberke 201
5.10.2017 11:02:53   
Tara9
Hej hej se javim še jaz malo.

Naša princeska zelo veliko pančka in je za zdaj res super, se lahko posvetiva ta večji, ki se tudi malo umirja, ampak vseeno potrebuje veliko pozornosti, predvsem moje, za vse hoče mene, mamica me bo kopala, mamica me bo oblekla, mamica me bo hranila ipd. Se veliko z njo ukvarjam tako da je vesela. Očija imamo še doma, tako da jo vmes malo ven pelje na igrišče pa v shopping hodita, da si jaz vmes nafilam baterije in malo bajto v red spravim, sicer pa je možek te dni prevzel vlogo gospodinje, je priden zelo.

V enem tednu sva prisli na porodno težo in sva bili pohvaljeni, tako da nama gre zgleda lepo za zdaj. Je na 2-3 ure, potem pa spi, ponoči enako, si pa vzame čas tako da jaz kar dremam zraven. Čez dan si včasih načrpam, predvsem zato da gre hitreje, ker zraven starejše se ne rata vedno dojit po 1 uro. Na javnih mestih nisem dojila v prvo, tudi zdaj ne vem če bom. Sicer me to ne moti, ampak sama nisem navajena, mogoče pa se še navadim.

Sprehode imava za zdaj še kratke, po 15 minutk, danes sem mislila malo daljši krog naredit, čakam če bo kaj boljše vreme.

Evo starejša je že doma tako da se grem lepo igrat, lepo bodite in javite se še kaj, rada vas berem.

(odgovor članu lila123)
Neposredna povezava do sporočila: 1415
   RE: Septemberke 201
5.10.2017 12:05:37   
annnaa
Tara9 kako pa to, da je tako hitro iz vrtca? Meni kar paše, da je naša do 15h, sploh zdaj, ko sva z dojenčico sami.

Uuuu vam je fajn, ko imate dojenčke, ki tak fajn spijo. Pri nas je ponoči še vedno mal pestro oz. proti jutru. Do cca 2-3. ure zjutraj se doji na cca 2 uri, potem ji pa mleko zacne gor metat in bolj nemirno spi. Je najbolje, da je na meni, posledično pa jaz slabše spim. Ahja, sej bo! Ta starejša je prvič noč prespala pri 18 mesecih, tak da ne računam, da bi kmalu bilia naspana, hihi. Pol je še zjutraj/dopoldne budna cca 4 ure. Mal gleda, je pod igralnin centrom, mal joka, se ziza,... je pestro!

Uživajte!

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1416
   RE: Septemberke 201
5.10.2017 12:10:47   
Tara9
Annnaa ta večjo imam tudi doma, čez zimo bo z mano, ker se bojim viroz, v vrtcu je stalno smrkasta, bomo videli kako nam bo šlo, pomoč dedija v spodnjem štuku bo zlata vredna, za zdaj pa je še oči doma, dokler se še lovimo, ko bomo same pa ne vem kako bo.

Moja je noč prespala pri 2 letih šele in zadnje pol leta lepo spi, tako da resnično upam, da bo ta druga kaj večja zaspanka, za enkrat ful spi, ampak vem, da se to v sekundi lahko obrne. Danes je spala do 8, se podojila, bila budna do 10, se še enkrat podojila i od 10 spi kot top in tako nekako izgleda cel dan in noč, ampak saj pravim, za enkrat user posted image .

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1417
   RE: Septemberke 201
5.10.2017 13:24:34   
me83
tara9 jaz sem v drugi porodniski tudi imela starejsega doma - takrat je bil ravno star 2 leti,... je bil doma od oktobra do aprila,... smo bili od zacetka sami (ati dela v at in tam sploh ni ocetovskega dopusta),... je bilo kar pestro, ampak sem bila mnenja, da imam raje starejsega doma zdravega, kot pa bolanega,... aja pa ni bilo neke pomoci od babic itd. je bilo naporno, ampak kaj pa vem mame to vse nekako zmoremo user posted image

sedaj sta za zdaj starejsa dva v vrtcu,... bosta sedaj stara 3 in 5 let tako, da upam, da ne bosta vec kaj dosti bolana,... ce pa bi bila, bosta pa pac doma nekaj casa,... ker gresta pa ful rada v vrtec, jima doma hitro dolgcas postane user posted image sta pa v vrtcu od 8.30-14.30,... pa se z avtom je treba vozit, pa se stopnice so tako da je potrebno dojencico z jajcko v roki nosit,... naporno user posted image

punce uzivajte user posted image

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1418
   RE: Septemberke 201
6.10.2017 22:20:27   
Kinder123
Hej hei...mi smo pa zdej ravno 1 mesec stari. Smo bili tudi že na 1.pregledu. Smo pridobili 1kg in 3 cm od rojstva. 😀
Spimo pa tudi zaenkrat kar lepo. Kaksen dan več, kakšen dan pa malo manj. Ponoči se ene 2x zbudi. No drugič je že proti jutru-okol 6ih. Samo takrat se še malo podojiva in probam da se malo zaspiva. Včasih mi rata povlečt tja do 10.ih, kdaj pa ne. Ko dobr zaspi, pa lahko spi tudi 3-4 ure. Ponoči kdaj tudi 5 urc. Ker je moj prvi otroček imam več časa samo zanj. Si pa res težko predstavljam da bi imela še enga zraven,..glede na to koliko časa kdaj traja dojenje. Nevem kaj bi v tem času počel otrok star npr. dober let ali 2 let. Ce si sama brez druge pomoči. 😵
No sej se se kaj oglasim,..morm zdej it.. res vas je fajn brat,ja! 😉 Lepo bodite...


(odgovor članu me83)
Neposredna povezava do sporočila: 1419
   RE: Septemberke 201
7.10.2017 16:18:57   
annnaa
Jao, a se sam naša tako pogosto zbuja ponočiuser posted image ! Ah, nimam kaj. Samo da so naši otročki zdravi❤️.

Meni je patronažna rekla (in tudi brala sem nekje), da so izključno dojeni otroci zaščiteni pred boleznimi preko maminega mleka (do 6 meseca starosti), saj le to proizvaja protitelesa. Je rekla, naj imam starejšo kar v vrtcu. Si res ne predstavljam, da bi imela obe doma. Od kolegice starejša hči je imela koze in je bila doma z njo in z dojenčkom. Dojenček ni dobil koz. Tak da nekaj že mora biti na tem.

Super za vse prve preglede, da vsi tako lepo napredujejo. Mi imamo posvetovalnico v ponedeljek, sumim, da bo imela 5kg. Ker se dojiva res fuuul. Dude še vedno noče, je ziza boljšauser posted image .

(odgovor članu Kinder123)
Neposredna povezava do sporočila: 1420
   RE: Septemberke 201
8.10.2017 9:35:15   
Tara9
Uff annna nisem fouš za nespanje, se spomnim od prve, da sem bila malo živa, moja je tko grozno spala 2 leti, da me je bilo strah kako bom še enkrat tole zmogla, tko da upam, da bo tole trajalo. Je že zdaj, ko je pridna pestro, ker je velka hcerka lumpika. Imam od norenja že zdaj 2kili manj kot ob zanositvi.

Ma ja saj bo pestro, ampak tudi jaz imam raje obe zdravi, najbrž bom velikokrat z živci na koncu, ampak upam na najbolje. Saj čisto zaščitit ju ne morem. Ta velka je včeraj kihat in smrkat začela in že zdaj paničarim, da ne okuži dojenčice. Je velka spala pri babici in danes je tam, midva pa stalno luftava in roke dezinficirava in upava, da tamali ne bo nič uffff.

(odgovor članu annnaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1421
   RE: Septemberke 201
8.10.2017 15:58:21   
andi0711
Pozdravljene mamice .. Je se nekaj lepih jesenskih dni pred nami. Mi smo v redu, se redimo in spimo. Sem pa na dieti brez mleka in jajc .. Alergija je imela krvave nitke v blatu .. Ko beres deklaracihe izdelkov je zelo malo vsega za jest. Nobenih piskotov, salam, hrenovk, kruha in drugih izdelkov. Talo da se sproti ucim in odkrivam izdelke ki jih lahko jem. Dobro da imamo domaci kruh. In upamo da izveni cez cas.

Alarm ...

(odgovor članu Tara9)
Neposredna povezava do sporočila: 1422
   RE: Septemberke 201
8.10.2017 21:11:32   
srecnosrce
Pozdravljene mamice!

Vidim, da je zanimivo in pestro pri vas. Tudi pri nas je. Rastemo in se redimo. Ponoči se enkrat do dvakrat zbudimo, podnevi pa smo skoraj skozi budni od osmih pa tam do sedmih zvečer. Če ni na rokah oz. se ne ukvarjam z njo, skoz joka, tako da vas sprašujem kako kaj postorite po hiši tiste, ki imate isti problem?
Dobili smo mozolje po obrazu in glavici, sicer je bilo v posvetovalnici rečeno, da to izgine, pa me zanima, s čim mažete vaše dojenčke? Midva uporabljava vodo in olivno olje za nego in nič drugega.
In kako odstranjujete madeže iz bodijev, pajackov,...? Morda kar z Vanishem?

Morda so moja vprašanja malo neumna, ampak to je najin prvi dojenček in saj veste ..... milijon vprašanj.user posted image

Lepo se cartajte.user posted image

(odgovor članu andi0711)
Neposredna povezava do sporočila: 1423
   RE: Septemberke 201
8.10.2017 22:19:17   
Dorotheia
Živjo mamice!

Prva zadeva - se me prestavimo v primernejšo temo oz. na primernejše mesto? Katera zna to narediti - se preprosto odpre novo temo ali kako drugače?

Mi smo sicer super. Naša punca je res pridna. Jaz se samo čudim, se vidi, da nisem tega navajena. user posted image Ful ful že spremlja vse, rada ima, da se z njo pogovarjaš, se kar nonstop smejčka. Naša ponoči še vedno lepo spi - okrog 20h imamo večerno rutino - umivanje, pižamica, dojenje in potem gre ajat. Okrog 23h, preden grem jaz spat jo še enkrat nahranim (čeprav jo včasih kar jaz zbudim oz. se nahraniva v napol spanju), ker bi se sicer pomoje zbudila okrog 1h (sem probala že - včasih se zbudi okrog 1h, včasih pa zdrži do 4h)...ponoči pa se hraniva samo še 1x - okrog pol 5h. Potem pa spet spiva tja do 8h. Kar super. Čez dan odvisno - malo lovi ritem se mi zdi - včeraj je bila full pokonci (čez dan ne vem, če je vsega skupaj spala 2 uri), ampak nič tečka, samo gledala, se smejala in opazovala. Danes je recimo ful spala tudi čez dan. Tako da odvisno. Se pa meni zdi ona ful naprej z vsem (primerjam jo s sinom seveda - ona že ful razpira dlani, sinko takle cajt niti približno še ni...komunicira tudi noro, ko sin niti približno še ni ta čas... začela si je gledat rokice, jo vidim večkrat čez dan, da jih opazuje - meni je to noro hitro res....vse že ve - kdaj se gre spat, ve, da se ponavadi po previjanju nahraniva in podobne zadeve). Zjutraj je sploh najbolj posrečena - tako dobre volje, da na previjalni kar žvrgoli, z nogicami brca, rada bi že kaj povedala, noro res.

Par dni nazaj se je popoldan ful dojila - na 1 uro. Zdaj je spet normalno, še vedno pa se pozno popoldan ali proti večeru doji pogosteje. Me ne moti.
Ker bom čez ca. 1 mesec imela en nujen opravek brez nje, razmišljam, da bi si mleko izčrpala in bi ji ga dragi dal po flaški. Me pa skrbi, da po flaški ne bo hotela piti. Bomo prej stestirali. Kaj ostale mislite? Dude naša trenutno sploh noče več zagrabiti (pa jo je prva 2 tedna občasno čisto lepo). Me ne moti, bo kasneje manj dela, samo za flaško bi pa prav prišlo tu pa tam, če imam jaz kaj nujnega in je ne morem vzeti s sabo (saj to je res zelooo redko, ampak vseeno).

Aja - fleki na oblačilcih - jaz kar je od drekca sperem takoj in našpricam kar z navadnim sprejem za madeže (DM znamka) in potem še namočim v vedru (ponavadi pozabim in pustim čez dan, hihi), potem posušim in dam prat na 60 vsaj in ponavadi ni madeža no. Jih pa zadnje čase ni več veliko več, ker imamo večje plenice in ne gre nič skozi).

Mozoljčki
- Naša jih je tudi ca. 2 tedna nazaj dobila - to je res običajno pri enem mesecu, ko se koža čisti (tudi sin je imel to pri enem mesecu). Zdaj nima skoraj nič več. Jaz uporabljam samo vodo. Otroško olje (mandljevo ali eno mešano) dajem samo v pregibe kože in s tem ji zmasiram stopalca, na obrazek ji tega še nisem mazala in tudi nimam namena zaenkrat.


Jaz imam pa drugo težavo, ki jo opažam zadnje dni - kljub temu, da lepo spimo in nasploh naša punca zaenkrat mamici pusti dihat in imam dosti časa, opažam, da sem (sploh popoldne in ob večerih) tako izčrpana že. Pa sploh ne vem zakaj. Ker ponoči lepo spimo, čez dan tudi ni sile. Na sumu imam, da je to zaradi premalo prave hrane - jaz še vedno FUL pazim, kaj jem. Nič sveže zelenjave, sadja in mlečnih izdelkov in me počasi to malo matra. Pogrešam zelenjavo in sadje - sploh zelenjavo. Razmišljam, da bi počasi začela malo konzumirati - kaj mi predlagate, s katero zelenjavo začet? Solato? Danes smo bili pri mojih in je bil domač paradižnik in paprika, se mi je tak luštalo, pa nič nisem upala. user posted image Ok, s paradižnikom lih ne bom začela, ampak kaka zelena solata? pa brez kisa seveda.
Mi je mami rekla, da pretiravam. user posted image čez kak teden bom poskusno probala zopez na kravjem mleku kaj narediti ali probala sir spet (joj, kako ga pogrešam), mi je pediatrinja rekla, da se po kakem mesecu abstinence svetuje, da se zopet proba uvesti kravje mleko in opazuješ reakcijo pri otroku - če še vedno matra, zopet ukineš za ca. 3 tedne in potem zopet probaš itd.
No, pri meni zna biti težava pri utrujenosti tudi ščitnica, saj imam že 10 let tablete in po porodu se načeloma stanje poslabša. Tudi po 1. porodu sem morala za nekaj časa povečati dozo tablet. Čez kak mesec bo treba na kontrolo, ko se hormoni približno umirijo.

Je katera že imela ginekološki pregled po porodu? Jaz ga imam čez dober teden. Me prav zanima. Ste o kontracepciji razmišljale že? Joj , jaz sploh ne vem. Pa nekaj bo treba. Otroci so zdaj vsi tu. user posted image

Aja, drugače pa jaz imam starejšega sina tudi v vrtcu, kak dan na teden, če želi ali več pa je doma z nama (ko izrazi željo in sploh če je zunaj lep dan). Zelo rad hodi tja. Sem razmišljala, kaj naj, ker me je isto skrbelo zaradi tamale, pa mi je patronažna tudi svetovala, da naj starejši kar hodi v vrtec. Da ti tamali so zaščiteni, sploh dojeni otroci + da pa tudi tako si bo še prej odpornost pridobila. Bomo videli. Sin je bil do sedaj zelo zelo malo bolan. To še nič ne pomeni, ampak če bo kriza, ga še vedno lahko vzamem za kak mesec iz vrtca. Bom sproti videla, kako bo stanje. Smrkavi noski me ne motijo. Dokler ni kaj hujšega.

Še eno vprašanje - koliko časa se vaši dojenčki dojijo sedaj pri ca. 1 mesecu? Moja se povprečno 10min (samo na eni strani še vedno, mleka imam dovolj). Včasih tudi samo 5min. Zvečer pred spanjem pa zna kdaj potegniti tudi pol ure, samo se mi zdi, da je po 15min bolj crkljanje. No, če hoče se naje tudi v 5min. Takrat res intenzivno sesa. Je potem zadihana kot bi tekla maraton. user posted image

Tako, dovolj sem se razpisala.

Uživajte in mirno noč!

(odgovor članu srecnosrce)
Neposredna povezava do sporočila: 1424
   RE: Septemberke 201
9.10.2017 10:49:02   
Linch
Živjo mamice :)
Kako beži čas! Čez dva dni bo naša pupa stara že en mesec, pa se mi zdi da smo jo ravno včeraj domov prinesli :) Noro mi je opazovat, kako je vsak dan drugačna, večja in itak najlepša punca :)
Sva super, raste in se redi, čeprav me vseeno še kar skrbi, ker se doji največ 5min in to samo na eni strani, mleko pa teče in teče, pravi dragi, da bi moral dvojčka naredit user posted image Patronažna me je sicer pomirila, je rekla da vseeno če malo časa je, očitno tolk teče da se uspe najest, da kg grejo lepo gor in videti je ok, pa mi je vseeno smotano, res maloopkrat se dojiva kaj dlje.

Berem da imate že kar super ritem. No nam to še ni uspelo in nevem kaj lahko storim da bo to steklo. Mislim, da sploh ne loči noči in dneva. Sinoči smo se ob 20h nahranili in uredili, pa sva jo do 22h nosila po rokah, da je zaspala, potem je sicer spala 4 ure (mogoče tretjič u mesecu, da je tako potegnila, drugače je kar redna na vsaj 3 ure), potem pa je spet trajalo skoraj dve uri, da je nazaj zaspala za tri ure, sva se najedli in potem hitro nazaj zaspala za dve urci...
Podnevi pa je različno, kdaj je budna in samo na rokah mirna, kdaj ččist lepo gleda v košku, danes recimo spi in v spanju vsake toliko zajoka... Si pa zdaj že lahko pomagamo z dudo, prej je ni hotela sploh u usta. Upam samo, da se ne navadi preveč, ji ne dam dude ravno za vsak jokec. Uglavnem, nekako bo treba loviti ritem pa nočno spanje.. Že če se tega dolgega časa, da zaspi nazaj "znebimo" bo ogromno.
Pa tudi krčke bo treba nekak omilit, čeprav res ne vem od česa jih ima, moja prehrana je ista kot je bila, pa prej ni mela krčev, zdaj par dni je pa kar mučno. Smo tudi že poskusli s kapljicami (Plivit) pa smo jih tut nehali jemat, je mela rees krče. Bomo še mal počakali pa spet poskusli, če ne pa druge nabavli.

Je pa prehlajena, ima zamašen nosek, ji vlivam fiziološko noter, potem pa z babyvac čistimo, se morem še navadit, mi tko kruto zgleda to. Upam da ne bo šlo kaj na pljučka al pa ušesa, da ostane pri prehladu.

Lepo bodite, pa izkoristit tele sončne dni ;)

(odgovor članu Dorotheia)
Neposredna povezava do sporočila: 1425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  54 55 56 [57] 58   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  54 55 56 [57] 58   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?