|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: APRILČICE 2019
5.2.2019 22:17:14   
Cvetnilist
Torej ne ravno najlepše izkušnje Jabuk. user posted image Upam, da bo sedaj v drugo bolje!
Jaz imam občutek, da sem sama mogoče preveč flegma glede poroda, sploh se nekaj ne obremenjujem preveč. Skoz si misli, da manj se bom sekirala bolje bo in da bom že vedla kako in kaj ko bo tako daleč. Sama imam namen roditi čisto naravno, brez epiduralne in vsega. Glede na to da je prvi porod, se mi zdi ok, da vidim kakšna izkušnja bo, če bo hudo te pač vem da bo v drugo treba kaj vzet. user posted image Kako ste pa kaj ve glede tega punce? Se je katera že fiksno odločila za epiduralno?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1626
   RE: APRILČICE 2019
5.2.2019 22:39:53   
TissaBaby
Jabuk, meni tukaj ni ravno jasno zakaj CR. A je bil otrok kaj v nevarnosti ali zakaj nismo še malo počakali na nadaljnji razplet? Zdaj ti tudi ˝grozi˝ CR?

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1627
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 8:21:18   
Jetkarmak00
Uauu tissa. Dobre izgledajo. Samo mam sama tok slabe izkušnje z aliexpresom.. Vedno sem dobila čisto zanič cunje. Še za prah brisat niso bile dobre. Haha :) moj je pa bl tko.. Že če vidi eno "pocen stran" ga ne bo zanimalo več, neglede na to, da lahko tudi med cenejšimi stvarmi nsjdeš kaj dobrega.. Tako naprimer kot si ti.Kako misliš, da ne moreš hodit v Lj? Saj nisi skoz na ctgju? Kokr vem ima v lj vsaka doba svoj wc (za tuš nisem ziher) in čemu wc če nemorš hodit hshs. Kako pa se sploh hodi na wc med popadki? 😋🤔 Jaz se bom odločala za lj. Naj bodo kakršni so, če se karkoli zgodi, pa mislim, da zdaleč najboljši. Ja to je tko ja. Tako se šteje. Tvoj PDP je polnih 40 tednov. In če pogledaš v koledar boš videla, da se ti tudi dnevi ob tednih vedmo obračajo ns ta dan. Haz imam pdp napisan v petek in tako vsak petek dopolnim polni teden.. 

Jabuk.. Saj smejalni plin zna biti dobra reč. Nekaj vzameš.. Zakaj ne bi nič vzel v teh časih in trpel, če ni treba. Ampak kakor kdo.. Če kdo ne želi, naj ga pa boli, če ima kaj od tega :)) A si slišala kaj za malinove liste, spolne odnose, daljše sprehode, stimulacija bradavic in še kaj da naj bi pospešilo porod? Si "prakticirala kaj"? 


(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1628
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 10:09:15   
KmAlU MaMiCa
Ko sem jaz rojevala v lj v moji porodni niti slucajno ni bilo wcja...sem mogla hodit na skupnega tja ko gres ko te klistirajo in molit boga da je fraj. Vzela sem smejalni plin ki pa mi je bil tak ogaben in sladek da sem bruhala. Drgac babica je bla full mlada punca...sem prvo mislila ka je zdaj neka studentka tu pa je bila super. V sobah pa...ce niso kaj renovirali...si wc in tus delita 2 sobi...torej 6 mamic. Vsaj v moji sobi je blo tak in zna bit kar smotano...sploh ker rabis kar nekaj casa da se postimas. No v celju v sobah sploh ni wcjev in moras prav ven ampak ni blo nikol panike da bi mogla cakat...ne za wc in ne za tus. Porodi so tak razlicni da je res cist odvisno kaj vzames. Kolegica ma full nizek prag bolecine in je naatudirala da bo mela ni da ni...pa nakonc ni dobila nic ker je rodila v pol ure in je rekla da je blo tak kot da bi dvakrat prdnala in je bil mali zunaj. Ce pa ne gre pa da se matras 10 ur al pa se vec si pa ze utrujena tok da rabis nekaj. Pravijo tud da je drugi porod kao lazji...men osebno 30× tezji. Upam da zdaj v tretje ne bo prevec hudo. Je pa res in to je full cudno...da ko pride otrok...ko ga slisis in vidis...nikjer vec nobene bolecine...pa si lahk mel se nevem kak tezek porod. To je men full zanimivo. Od bolecine ko bi najraje umru do najboljsega pocutja na svetu v 3 sekundah...noro

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1629
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 10:37:04   
Jetkarmak00
Ne ne, sem slišala da nima ravno vsaka soba.. Mogoč sem mal narobe napisala.. Naj bi pa bili tuši in wcji v sobah (nisem pa spraševala ali jih ima to prav tvoja soba)Smejalni plin naj bi malce dogajal.. Kolega (na praksi bil) mi je rekel, da je ena vzela smejalni plin potem pa da je bila prav zadeta, ni čutila pač močnih bolečin.. No in govorila traparije 😁 potem pa da je želela vzeti posteljico domov. 😋 Ena druga, jo je pa baje vzela, in nikoli je niso več dobili. Katastrofa :D Klistir je meni pametna stvar ker sem slišala da se drugače lahko blato iztisne ob oritisksnju.. Glede na to da je to neko "sterilno" obdobje za novorojenčka se mi pa zdi da blato tja ne spada lih zaradi tega ker mrgoli tam bakterij. Tako da jaz razmišljam o klistirju. Porodni načrt al karkol pa ne mislim delat kaj lahko česa ne.. Ker itak ne veš kako se bo odvijal, pa naj naredijo tam kot je prav.. Glede tega se strinjam oziroma sem slišala da je vse pozabljeno.. Bolečina itak mine, traja nekaj ur, pač potrpeti je treba... Mene je bolj kot bolečine strah kakšna je to bolečina, če je naprimer taka kot ori zobarju ko ti vrta ali fila plombo.. Kako pač izgleda... To je tisto ki me bolj zanima kot intenzivnost :D


(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1630
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 10:38:55   
jabuk
Porod so mi umetno sprožili zaradi preeklampsije (pojavila se je kar naenkrat tik pred rokom), CR so pa naredili zato, ker se nisem odpirala, mehur so mi pa že predrli in je moral iti otrok ven. 
Ne, zaenkrat mi ne grozi CR. 
IZVIRNO SPOROČILO: TissaBaby

Jabuk, meni tukaj ni ravno jasno zakaj CR. A je bil otrok kaj v nevarnosti ali zakaj nismo še malo počakali na nadaljnji razplet? Zdaj ti tudi ˝grozi˝ CR?



(odgovor članu TissaBaby)
Neposredna povezava do sporočila: 1631
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 10:39:29   
Jetkarmak00
Mamica.. Si imela dan (ali več dni prej) kakšen občutek da je nekaj drugače? Recimo ene pravijo da se pojavi driska, bruhanje, čep, močnejši izcedek... Tako če si imela kakšen drugačen znak pred porodom? Da bi zdaj lahko rekla " ja nekaj srm se pa počutila drugače"... 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1632
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 10:40:23   
Jetkarmak00
Jabuk ti boš potem zdaj bolj prvorodka glede odpiranja in tako.. Hehehe :) 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1633
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 10:51:28   
jabuk


IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

A si slišala kaj za malinove liste, spolne odnose, daljše sprehode, stimulacija bradavic in še kaj da naj bi pospešilo porod? Si "prakticirala kaj"? 





Veš kaj je bilo pri meni hecno. V 5.mesecu sem dobila neke tablete (Dabroston mogoče..), ker mi je grozil predčasni porod, sem bila 2cm odprta, otrok je dol pritiskal tako, da sem od bolečin komaj hodila in nisem smela niti orgazma doživeti, morala počivat ....Ko sem prišla v 9.mesec, sem pa lahko nehala jemat tablete in rekel mi je, da naj se pripravim, ker bom verjetno pred rokom rodila, tako da se niti nisem ukvarjala s stvarmi za pospešitev poroda, ker naj bi mi itak grozil predčasni porod...Sva imela v 9.mesecu nekajkrat spolne odnose, šla sem na sprehode kolikor sem lahko, ampak ne zaradi pospešitve poroda. Nekako sem bila prepričana, da naravno bo vse šlo - edino tale preklampsija me je na koncu presenetila. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1634
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 10:54:06   
jabuk

Ja točno to, se tudi tak počutim...:)
IZVIRNO SPOROČILO: Jetkarmak00

Jabuk ti boš potem zdaj bolj prvorodka glede odpiranja in tako.. Hehehe :) 



(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1635
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 11:27:37   
KmAlU MaMiCa
Meni se je dan prej oziroma tisto dopoldne odluscil cep...ne morte falit ker je drugacen kot beli tok...taka full gosta sluz roza krvave barve in kr pade ven...full cudn filing. Itak sem zapanicarla in sibala v porodnisnico kaj zdaj...pa mi je tam rekla da to ne pomeni da bom kr rodila in da ni to nic. Isto noc mi je odtekla voda...tud ne mores falit ker je tega fuuuuuul...in evo par uric kasneje sem dobila najlepse novoletno darilo...sicer 3 tedne pred rokom. 

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1636
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 11:41:58   
Jetkarmak00
Mamica
Se ti odlušči čep, ko greš na wc in se obrišeš ali kar tako (v spanju, mirovanju, hoji..)? Kako pa je bilo pri drugem otroku? Enak pristop? Čeo in odtekanje vode? 3 tedne pred rokom je že terminsko obdobje tako da mislim da ni panike :) Ja tudi sama bi letela v porodnišnico ob tskem čepu hehe.. Ma bi zraven še malo zapaničarila pomoje bi imela tak adrenalin v tistem trenutku..... 😁😋😁😋

Jabuk
Pravijo da naj bi to vse skupaj pospeševalo.. Ma probat ni greh. Malinov čaj naj bi omogočil tud hitrejše odpiranje blablabla.. Jaz bom začela s temi vražami, naj bo potem kakor pač bo. :) čeprav ne verjamem ravno v te vraže.. Tudi ananas pišejo da pomaga in tako naprej.. Haha😁  

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1637
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 11:57:13   
KmAlU MaMiCa
Meni se je ko sem sla lulat...sem prav slisala da je nekaj padlo ven...pa valda pogledas in sem takoj vedla da je to to. Pri drugi sem bila pa cez rok...probala vse "vraze" da bi sprozla porod pa nic...6 dni cez rok sem pa dobila popadke. Vem da ne morete verjet sam res ne morete zamenjat teh laznih s pravimi. Bolecina je pa cist posebna...ni tak kot pri zobozdravniku in ni ono da te skos boli ko pa pride popadek pa res boli tak ko menstrualni krci sam fuuuuuulll hujs

(odgovor članu Jetkarmak00)
Neposredna povezava do sporočila: 1638
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 12:09:25   
Cvetnilist
Meni je mama rekla, da je pravi popadek tako kot da ti nekaj z vso silo tišči navzdol in da ga bom tako prepoznala. Da ni čisto enako kot menstrualni krči in da tako kot si napisala Kmalu mamica, dosti, dosti bolj boli. user posted image

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1639
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 12:41:30   
KmAlU MaMiCa
Alo pa mi bomo zrihtale vse to v nulo...nakonc pa koncno dobimo nase srcke in za njih grem cez najhujsi mozni porod. Kera med nami ma prva rok? Da bomo navijale 😉

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1640
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 12:51:30   
Cvetnilist
Mislim da Jetka in še ena ga ima na isti dan če se ne motim. Jaz sem 7.4. user posted image

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1641
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 14:50:25   
Mamca.na.3
Jaz imam pod 29.3., vendar glede na to, da sta obe hčeri bili rojeni čez  rok, pričakujem da bomo sedaj dobili aprilčka ali aprilčico.Glede poroda, bolečino res pozabiš  ko dobiš dete v naročje, je pa seveda odvisno od praga bolečine vsake posameznice. Pri meni drugi porod bi bil nič lažji, krajši,  saj se hči ni spustila.  Bomo videli kako bo sedaj, v vsakem primeru dete je potrebno spravit na svet. Punci že komaj čakata....

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1642
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 15:14:26   
KmAlU MaMiCa
Mamca kaj ne ves spola ali bo presenecenje? Jaz mam tud dve punci in sedaj dobimo fantka in sta tud cele nore. No pol pricakujemo tebe da otvoris aprilcice 😉...nakonc bo pa ena ko ma konc aprila rok hehehe

(odgovor članu Mamca.na.3)
Neposredna povezava do sporočila: 1643
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 15:27:47   
Mamca.na.3
Ne vem spola, smo se odločili da se pustimo presenetiti.Čeprav priznam, včasih pride dan, ko me zelo zanima kaj se skriva v trebuscku. Starejša (8let) si želi sestrice, mlajša  (7let) pa bratca. Eni se bo želja uresničila.... sicer pa vem, da bosta veseli karkoli bo, sta že čisto v pričakovanju. Mislim, da ima se ena rok tisti dan kot jaz. Sicer pa ja, na koncu bo res prva ena k ima rok konec aprila....

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1644
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 15:56:24   
jabuk
Jaz imam rok 23.3., sem marčevka, ampak lahko rodim aprila..Vsi domači mi govorijo, da bom prej rodila. Ne vem zakaj, ker pri sinu so isto govorili in ni bilo nič prej :D....Eto čez 2 tedna grem v porodniško :)


(odgovor članu Mamca.na.3)
Neposredna povezava do sporočila: 1645
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 16:27:16   
KmAlU MaMiCa
Nisem vedla da si kao marcevka jabuk...no pol pa ima da si ti prva😃...jaz bi tud rada cimprej...no vsaj do sredine marca naj bo se na toplem da bo vse ok pol pa naj cimprej pride. Mamca vsaka cas_t...men bi se zmesal da nebi vedla kaj bomo meli. Itak mi je blo vseeno sam pac jaz sem full radovednica in preprosto nebi zdrzala da nebi vedla. Te obcudujem glede tega. Jaz sem ji rekla da naj mi pove spol, ce sta pa slucajno dva pa naj bo tiho hehehe

(odgovor članu jabuk)
Neposredna povezava do sporočila: 1646
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 16:47:09   
Cvetnilist
Jaz tudi ne bi zdržala, da ne bi vprašala za spol. user posted image Mogoče pri drugem, čeprav dvomim, da bom zdržala haha. user posted image Katera pa je zadnja aprilčica med nami? user posted image

(odgovor članu KmAlU MaMiCa)
Neposredna povezava do sporočila: 1647
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 17:08:52   
Mamca.na.3
Tudi pri drugi hčeri nisva vedela, čeprav sem jaz bila prepričana da bo fant 😁. Je pa tako posebno doživetje ko greš roditi in ne veš kaj te čaka ko rodiš. No se par tednov pa bomo izvedeli....Imate že vse pripravljeno za prihajajočega člana/članico?Me smo se s puncama  odločile  da vse pripravimo, opremo med zimskimi počitnicami saj prav uživata v vseh teh pripravah okoli bejbija.Ste se v službi ali na bolniški?

(odgovor članu Cvetnilist)
Neposredna povezava do sporočila: 1648
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 17:13:56   
Cvetnilist
Tudi jaz sem imela skoz občutek, da bo fantek ampak bi naj zdaj dobila punčko, ki pa se je seveda neizmerno veselim. user posted image Jaz sem od 3.1. na bolniški tako da mam dosti že pripravljeno, oblačila pa načeloma vsak teden operem eno rundo ter jih nato lepo zlikam in zložim v omaro. Ogromno stvari sem dobila in jih je seveda treba temeljito oprat. Drugače pa kupiti moram edino še banico ter kozmetiko, ostalo imam načeloma že vse. user posted image

(odgovor članu Mamca.na.3)
Neposredna povezava do sporočila: 1649
   RE: APRILČICE 2019
6.2.2019 17:20:29   
jabuk
Midva pri prvem tudi nisva želela vedeti, sva pa po tihem bila prepričana, da bo fantek in res je bil. Zdaj sem pa vprašala, moj potihem ni želel vedeti :)...Jaz sem v službi, edino zdaj sem na bolniški 2 tedna zaradi viroze....Iskreno se sploh ne pripravljam na dojenčka, kar imamo od prej,imamo, ostalo bomo pa že dokupili.  Verjetno še ne bom.rodila kmalu,  ker me panika še ni popadla  :D. Edino zadnje čase skos nekaj čistim in pomivam - pa ful bi si stanovanje spremenila, ampak ne morem, zdaj je tako primerno otroško, edino najina spalnice ni otroška- čeprav zadnjič sem videla, da imava eno igračo obešeno na vratih od kinder jajčka :D. 


(odgovor članu Mamca.na.3)
Neposredna povezava do sporočila: 1650
Stran:   <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  64 65 [66] 67 68   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Krvavitve med nosečnostjo – kdaj so nevarne?
Do krvavitev med nosečnostjo lahko pride zaradi različnih vzrokov, pri čemer so nekateri povsem nenevarni, drugi pa so r...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?