|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Rakec ali levček - moj porod
2.1.2006 23:32:33   
Pia73
Tako pa sem se tudi jaz odločila, da z vami delim izkušnjo mojega poroda.

Komaj sem našla tale forum. Pika74 mi je namreč povedala, da je tinkamiška rodila in ker sem ji hotela čestitati sem poiskala tale forum. In ker je tinkamiška tako lepo opisala svoj porod sem se tudi jaz odločila, da delim svojo porodno zgodbo z vami. Prej mi nekako ni bilo za pisati. Porod je bil namreč kar hud jaz pa sem imela ves čas v mislih kako je jano73 strah poroda pa je nisem hotela še jaz strašiti,.... Pa še časa ni bilo na pretek. Sedaj pa je jana73 rodila pa lahko napišem,.... user posted image



Skratka:

Moj uradni PDP je bil 22.07.2005, PDP po zadnji M pa bi bil 18.07.2005. Sama sem se nekako psihično pripravila, da bom rodila 25.07., to bi bilo namreč 7 dni po PDP-ju, če bi ga računali po zadnji M, prevega sina pa sem rodila 8 dni po roku. Pa se je naš user posted image  odločil, da temu ne bo tako. Že v noči iz 20.na 21.07. sem se poslovila od čepa. Slovo je bilo hudo saj me je sredi noči popolnoma predramilo. Bolelo seveda ni a čustva so naredila svoje. Vedela sem, da ni več daleč čas, ko bom spoznala mojega drugega sina. Bila sem vesela in vzhičena.  Cel dan se je v men nekaj dogajalo. Vedela sem, da se telo pripravlja na porod. Vedela sem, da bom naslednji dan rodila. To sem omenila možu, ki mi je šele kasneje povedal, da ni vedel ali se hecam ali resno mislim saj pred prvim porodom še par ur preden sva spoznala najinega sina nisem imela nobenega občutka, da se bliža porod. Tokrat pa je bilo drugače. Kljub temu, da je bil vroč dan jaz pa 19 kg težja in z obsegom trebuha 118 cm ter še ne 5. letnim sinom za seboj sem se odločila, da uredim še zadnje malenkosti, ker potem nekaj časa ne bom mogla. Skratka sestro sem še peljala k moji prijateljici po nekaj in potem domov, po 18.uri sem nesla na pošto dve voščilnici, ki sta mogli kreniti proti naslovnici naslednji dan, naši dragi koali, ki se je 23.07 poročila in dan kasneje praznovala roj. dan. Potem me je že čakal gospod, ki je prišel popravljat klimo,.... skratka uspelo mi je vse urediti.

Zvečer sem šla spat pozno kot ponavadi, sicer pa sem itak zelo slabo in malo spala. In ob 3.30 so me prebudili popadki. Bili so kar konkretni. Potiho sem vstala šla do WC-ja in nato v dnevno sobo. Seveda sem želela preveriti na kakšne časovne intervale so popadki. Pa niso imeli nobenega reda. Na 15. min, pa na 8, pa na 10 pa na 6,... Nekaj časa sem preverjala potem pa sem se odločila, da zbudim moža, da me pelje v porodnišnico. Raje malo prej kot pa prepozno pa, da se ne bi potem pred sinom zvijala,.... Grem v splanico, nežno zbudim moža in mu povem, da naj vstane, da gremo rodit. Pa pravi;" ja," se obrne in zaspi naprej. Sem mislila, da si bo vzel še par sekund pa sem šla v sinovo sobo mu pripravit oblačila in še enkrat na WC. Pa pridem nazaj v spalnico pa moj dragi mož še kar mirno spi. Ga še enkrat zbudim, da mu povem, da mislim resno. Res je mislil, da se šalim. In da je to še na račun tistega, ko sem mu rekla, da bom danes rodila. Kakorokoli ob cca 4.30 - 5.00 nam je uspelo odrinit od doma. Sinu se je zdelo zanimivo, ker je bila še tema, meni malo manj,.... Ampak saj bo.

Po prihodu v porodnišnico je seveda sledila običajna procedura. Bilo je fino, ker sem bila na sprejemu edina in mi ni bilo treba čakati na vrsto. Tile popadki so bili namreč že kar konkretni. No, pa so me priklopili na ctg. Pokazal je, da popadki so a da niso v enakih časovnih presledkih. No, nič novega. Pa pravi ena mlada in meni smešna G naj grem še na stol ,da vidi koliko sem odprta. Jah, samo 1 cm. Pa pravi G:" Kaj naj sedaj storim, naj vas pošljem v porodno ali na oddelek?" Babica, ki stoji zraven skomigne z rameni. Pa jo prosi G naj me še ona pregleda. Pa pravi babica:" Ja, saj če bi ji predrli mehur bi pa mogoče mal pospešili,.." Nista vedeli kaj storiti. Meni pa se ni mudilo in sem jima to tudi povedala. Če sem našega sončka nosila 9 mesecev pod srcem in nanj čakala 2,5 leti, da ne govorim o vsej kalvariji, ki sem jo dala skozi v teh 2,5 letih bom pa počakala še teh nekaj ur. Kajti vedela sem, da danes bom tako in tako rodila.  In bom pač še malo počakala. in G se res odloči, da ima raje, da se čaka na oddelku kot v porodni.

In tako okoli 6. ure pristanem na oddelku. Seveda moj prihod v sobo zbudi mojo začasno cimro. Pač, me mora biti vesela. V pozni nosečnosti, ko so ti trenutki spanja tako na tesno odmerjeni,... Samo tako pač je,... Jaz imam dovolj dela sama s seboj, popadki so namreč kar konkretni in treba je dihat. Pa nekako med predihavanjem, branjem revije in kratkem pogovoru s cimro čas kar hitro mine do ponovnega ctg-ja pred vizito, ki bo okoli 9. ure. Ctg pokaže, da so popadki pogostejši in na viziti se odločijo, da naj grem v ordinacijo, da me spet pregledajo. Ubogljivo poslušam in sledim. Ordinacija se samo imenuje, ker to niti slučajno ni. Z zaveso je en ginekološki stol ločen od mize na kateri ležiš, ko ti delajo ctg. Vsedem se na stol, rečejo mi naj dam noge na stojala v tistem pa začne G dvigovat stol in popadek se odloči, da je čas da me spet obišče, jaooo. To pa ne obvladam, predihavat popadke v neugodnem položaju in hkrati dvigovati noge,..... Pa pravi G:"Ja, dajte noge gor!" Pa, pravim:"Saj bom, samo ravnokar sem imela popadek." Pa pravi:Ja, kako boste vi rodila, če še to ne morete?" Hvala ti draga G za spodbujajoče besede tik pred porodom. Najlepša hvala!
G ugotovi, da sem odprta 3 cm in me pošlje v porodno sobo. Ja, sedaj bo šlo zares.

Punce s katerimi smo prej izmenjale par besed in ki so vse v bolnici že kar nekaj časa in še nekaj časa bodo, me vprašajo, kaj so mi povedali? "Rodit grem!" sem kratka in zelo vesela.

Pridem v porodni blok in me odpeljejo v kopalnico. Ja, čaka me klistir. K meni stopi babica, ki sem si jo zapomnila, ko sem pred prvim porodom hodila na ctg vsaka dva dni in sem si srčno želela, da bi bila navzoča pri porodu. To ji tudi povem. Pa pravi, da se sedaj ene nove babice uvajajo in da ne ve, če bo lahko a da, če si želim, da se bo potrudila. JUPI!!! Tega sem res vesela. V tistem trenutku se odločim, da ne bom poklicala moža, da bi prisostval porodu, čeprav sva se dogovorila, da bo. Ampak on bi to storil zame. Pri prvem porodu mu je namreč občutek nemoči prizadejal hude muke. Tokrat bom zadevo izpeljala sama! No, s pomočjo super babice. Vedela sem,da je super. Tako topla,..........

Sledil je torej klistir, britje ni bilo potrebo, sem se baje sama zadovoljivo uredila. Zanimivo. Pred odhodom v porodno sobo pokličem še moža, ki je že začel ugašati rač. saj je mislil, da ga kličem naj pride. Jaz mu samo še enkrat povem, da naj pokliče prijateljico, da gre po sina, ker bom ostala v bolnici. Povem mu (v bistvu lažem), da ga bom poklicala, ko bo čas,......

In okoli 10.10 prispem v porodno. Malo me je strah. Priznam! Malo bolečine, večina strahu pa je podrejena misli, da bi ja bilo vse v redu z otrokom, z našim tako zaželjenim in težko pričakovanim fantkom. Moram biti močna, moram se potruditi, da bo vse v redu. Vem, da bom naredila čisto vse kar je v moji moči, da bo trenutek srečanja čim hitrejši in čim lažji. Dragi moj fantek sedaj prihajajo trenutki, ko se bova spoznala. Težko te čakam. In zmogla bova. In vse bo v redu. Mora biti.

In zgodi se, kar si vsekakor nisem želela. Moji babici se pridruži učenka za babico. Kaj čemo, vsi se morajo nekje naučiti. Pa vseeno; zakaj hudiča moram biti to jaz? Pa ravno na porodu? Ah, saj bo. Tudi to bom zmogla,......... Babica učenki reče naj naštima stekleničko z umetnimi popadki in učenka gleda tisto stekleničko, jo obrača, kaj točno naj z njo počne pa ni ravno vedela,.... Meni popadki ne dovolijo veliko razmišljanja, čeprav roko na srce mi tole ni čisto nič všeč. Ampak, more se naučit. No babica ji pokaže, da ima tale steklenička na dnu tak zatič, da se obesi. Učenka pove, da to še ni videla. O, moj bog,..... Babica vpraša, če mi lahko učenka vstavi kanilo ali kako se reče tistemu, ko ti dajo v žilo in so gor nastavki za umetne popadke, za zdravila ipd. Kaj čem, privolim. Obe sta namreč zelo prijazni. Babica ugotovi, da nima nekih nalepk in pošlje učenko ponje. Hitro izkoristim trenutek in prosim babi, da nimam nič proti učenki a naj ona vzame v roke zadevo, ko bo šlo zares. Obljubi mi, da bo. In verjamem ji. Mirna sem. No kolikor mi pač dopuščajo popadki. Kanilo mi nato hvalabogu vstavi babica. Prav tako mi tudi ona predre mehur

Dodajo mi še umetne popadke. Veselica se začne. In to z ognjenim plesom. Popadki so nori, odmori prekratki za spočit si.  Hoče mi raztrgati telo. Upam, da bo kmalu minilo. Pokonci me drži le še misel, da me sedaj moj fantek najbolj potrebuje in da mu moram pomagati. Babica že najmanj petič ponovi, da bo potrebno pazljivo, ker je trebuh res zelo velik,.... Prosi me, da se naj dam na hrbet, da me pregleda. Pa ne gre,... Ne morem verjeti, še sedaj težko verjamem, da te lahko nekaj tako boli, da se ne moreč vleži na hrbet,.... Pa ne gre,... Pa imam sicer visok prag bolečine. Babica me maže z nekim gelom, preverja odprtost kar tako, da ležim na boku,... Hoče pokazati učenki pa ne gre,..., ker se ne morem dati na hrbet,... Ne gre,.. pa se trudim, trudim,... Koliko mi ostaja razuma si pomagam z mislijo, kis em jo enkrat prebrala na forumu in sicer, da so popadki naši prijatelji, za vsak je eden manj. Ta misel mi pomaga preživeti. In misel, da enkrat bo konec in da bom spoznala mojega, najinega, našega fantka. Vse bom naredila za tisti trenutek, ko mi ga bodo položili v naročje,.....

Popadki se nadaljujejo,... na hrbet ne morem, babica mi predlaga, da se naj dam na drug bok. Pravi, d bi bilo dojenčku lažje. To mi, da moči da se obrnem. Ampak položaj mi nikakor ne ustreza. Babica to vidi, čeprav ne priznam, jaz bom že preživela, če bo fantku tako lažje. Pa me babica preprica, da je sedaj najbolj pomembno, da je meni udobno, kolikor mi pač je lahko v dani situaciji,...

Ležim na zelo moderni porodni mizi verjetno čisto zvita v krču,... Ponujajo mi dvig postelje in ne vem kaj še,... pa mi sama misel, da bi me še kaj premikali povzroča bolečino,.. Ampak moram zdržati, še malo pa bom na cilju in spoznala mojega fantka. Moram zdržati,.........Moram zdržati,.... Moram zdržati,..... In vsak popadek je moj prijatelj. Res je, ker pomeni,da je sedaj eden manj.

Pride čas, ko lahko začnem potiskat. Pride zdravnica in še nekaj babic ali sester. Ena me prav grdo okrca, da naj se že za vraga dam na hrbet. Kot, da nočem,.. Ampak ni šlo, res ni šlo. Povem ,da ne da nočem ampak ne morem,... Babica mi reče,da me razume. Hvala ji. Še G je ob prihodu vprašala zakaj ležim tako zveriženo in vse moči sem napela, da sem se poskušala zravnati,,... ampak popadki so delali svoje,... Babica spet opozori, da je treba pazit, ker gre za zelo velik trebuh,.... Popadki pa ne prizanašajo,...... Ko vidijo, da je stanje nevzdržno, brez mojega jamranja ali karkoli, ker jaz sem se odločila, da bolečina ne more biti tako huda, da bi jamrala, gre babica in zmanjša umetne popadke. In zadeva se umiri. Vsi čakajo, kdaj bo popadek. Popadkov pa ni,... Spet povečajo umetne popadke, spet pekel na zemlji, pa ustavijo, pa povečajo,..... Bom preživela? Bom, čeprav,.......

Babica mi je obljubila, da bo čuvala presredek in da bo poskusila, da ga ne prereže. A v zadnjih trenutkih tega res bolečega poroda se  z G odločita, da bo treba prerezat, ker je trebuh res velik pa še ne razteza se tam kjer je bil prvič prerezan,... Naj režejo kar čejo, da bi se le končalo,.... Pritiskam, pritiskam, pritiskam,... In USPE MI!!! Naš fantek se rodi,..... ob 12.34, težek 3.720 g in velik 56 cm. Jokam sedaj, ko tole pišem, kako sem jokala šele tedaj, ko se je naš tako zaželjeni fantek rodil,... Od sreče sem jokala, jokala, jokala,.... gledala moj, najin, naš ČUDEŽ in jokala, jokala, jokala,....

Nisem čutila, ko sem pordila posteljico, nisem čutila inkcije pred šivanjem,.... jok je izražal srečo in mi meglil pogled. Moj fantek pa je bil oz. je tako popolen tako lep tako MOJ.

Vprašali so me, če želim prerezati popkovnico, pa sem rekla, da ja, pa da ne,... Še sedaj ne vem, če sem sploh vedela kaj želim. No, prerezala sem jo sama.

In verjamite mi: MOJA SREČA JE SEDAJ RES POPOLNA. Imam dva zlata sina in zlatega moža. Več ne rabim. No nekaj malega za sproti,................

Babici pa sem se odolžila z majhnim a vrednim darilom. In z mislijo,da ji bom vedno hvaležna.



Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Rakec ali levček - moj porod
2.1.2006 23:34:18   
Pia73
Hja, pozabila sem napisati še to, da bo sedaj verjetno trajalo nadaljnih sto let, da ugotovim kako tole stvaritev spravit med porodne zgodbe, ki vem, da nekje na forumu obstajajo.

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 0:19:09   
Margareta

o lepooooo, se počutim kot, da sem rodila tako doživeto si napisalauser posted image

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 0:32:55   
lelaval
Res si opisala tako doživeto, da, ko sem brala, sem svoj porod (bolečine) dobesedno doživljala. Bravo mami user posted image .

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 1:04:11   
kofetek2010
Pia73
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

hvala za lepo, res lepo zgodbo user posted image  

res me je bilo strah, a bil je čist drug strah, saj se je naši pikici slabo godilo in sem cel čas med CR bila v strahu in sem trpetala in upala, da jo še pravi čas rešijo

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 7:32:42   
CIPRESA
Pia sedaj je konec muk in ti imaš svojega fantka v naročju.

Sem pa tudi sama iz istega razloga olepšala svojo porodno zgodbo, ki je trajala 13 ur in 15 min ker nočem prestrašit novih nosečk - se mi zdi preveč kruto. Takrat prestajaš pekel ampak potem ti je vse poplačano!!!

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 9:43:52   
Naty*Taja
Jaz pa kr jokam....

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 10:20:11   
Eviii
no, pa sem se znašla med nosečkami, ki jih v zelo kratkem času čaka podobna izkušnja. pa sem si prisegla, da porodnih zgodb ne bom več brala!!! pa me čisto vsakič premami, ker je vsaka drugačna in polna doživetij. in iz vsake se nekaj naučim. skratka, lepo si zapisala in kar je nauk te zgodbe, je to, da je treba osebju zaupat in po vseh najboljših močeh sodelovat z njimi, ker oni že vedo, kako je treba stvar izpeljati!!!

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 11:18:54   
tinkamiška
Pia, tudi jst sem se zjokala, ko sem brala, ker vse skupaj podoživljam, ampak takih zgodb se nebi smele bat, take zgodbe so dokaz kaj vse zmoremo, če si nekaj res želimo, ljubimo...naše male pikce je treba pač ven spravit in porod je edini način, da jih končno srečamo in jim pri tem kar se da pomagamo.

Vesela sem, da si zdaj s svojim sončkom, da je zdrav in pridno raste, da si njegova mamica in vaju druži eno edinstveno doživetje. Vrejetno se on tega ne spomni, vaju pa sigurno veže ena močna vez, ki je nastala tudi med porodom.

Srečno!

Tinka


_____________________________

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 16:55:48   
Anonimen
Ojla Pia!

Porodno zgodbo posljes meni na mail (ribica@ringaja.net) ali pa na prvat oz. mi sporocis, da si jo shranim, ko jih pregledamo in uredimo in jih spet par naberemo, pa bodo gor tudi nove :)

Lp, Riba

(odgovor članu tinkamiška)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Rakec ali levček - moj porod
3.1.2006 19:17:35   
ZARA
Uh, kako si lepo napisala ...mam kar cmok v grlu...user posted image


_____________________________

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Rakec ali levček - moj porod
4.1.2006 8:43:28   
Barbs
Piauser posted image

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Rakec ali levček - moj porod
5.1.2006 9:27:54   
tanaja*
user posted image user posted image user posted image user posted image za pogum in sinčka

_____________________________

Voli me iz inata voli me bez ostatka voli me bilo gde sam bas takvu kakva jesam


(odgovor članu Barbs)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Rakec ali levček - moj porod
6.1.2006 21:45:54   
Anonimen
Čestitke za fantka!!!

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Rakec ali levček - moj porod
6.1.2006 22:30:57   
Pia73
user posted image  ti pošljem zgodbo na privat. Hvala ti!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Rakec ali levček - moj porod
6.1.2006 22:41:17   
HuAnita
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Lepo napisano!
čestitke za sineka!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Rakec ali levček - moj porod
6.1.2006 22:57:49   
Jančika_
Čeprav je bilo težko, je zgodba čudovita.

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: Rakec ali levček - moj porod
6.1.2006 23:02:22   
KODA
user posted image user posted image čestitke obema

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: Rakec ali levček - moj porod
7.1.2006 12:47:09   
Tejči
Čestitkeuser posted image user posted image user posted image

Zgodba je full dobro napisana, zanimiva..kr solzice ti pritečejo. Ob vsaki zgodbi se seveda spomniš še svojega poroda, zato je vse še toliko bolj čustveno user posted image

(odgovor članu Margareta)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: Rakec ali levček - moj porod
7.1.2006 22:05:32   
miška piška
user posted image Čudovito!
Kar solze mi tečejo...
Zelo lepo si napisala.
Vse lepo tebi in tvoji družinici!!!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: Rakec ali levček - moj porod
7.1.2006 23:03:32   
Gina
user posted image  bravo user posted image

Da pa se ne bi spraševala, ali je rakec ali levček, sem šla pogledat v efemeride. Sonce je bilo 22.7.2005 ob 12.34 na 29,49 stopinjah v raku. Šele malo čez sedmo zvečer je šlo v leva. Tako da ni vprašanje - rakec je!!!

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: Rakec ali levček - moj porod
12.1.2006 22:38:16   
Pia73
Hvala za tole informacijo Gina.  Sicer sem jaz vseskozi govorila, da je rak in mu to napisala tudi kot njegovo znamenje. Ampak se veliko ljudi obregne ob to.
Hvala ti še enkrat!

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   [Brisano sporočilo]
13.1.2006 16:45:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pia73)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: Rakec ali levček - moj porod
19.1.2006 22:52:16   
Pia73
Hvala vam vsem za lepe želje in pohvale. user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: Rakec ali levček - moj porod
19.1.2006 23:28:16   
cmokec
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Za tvojo borbo so besede preveč prazne. Ker, toliko ljubezni, kot si jih ti gojila do tega otročka, ko še sploh nisi bila noseča. Tega ne zmore vsaka. Zato je bila tvoja nadaljna pot že samoumevna. Ljubezen, ljubezen, ljubezen do malega bitja. In ga imaš. V tvojem naročju se stiska, gleda te in se ti smeji, ter je hvaležen za dan, ko sta se spoznala. Ker si njegova MAMA. Čestitke.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image




_____________________________

Moje srce grejeta dva mala sončka: Sara (2001) in Pia (2005).

(odgovor članu Pia73)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?