Ringaraja.net je največji specializirani spletni portal za mlade starše in nosečnice v Sloveniji. Staršem in bodočim staršem omogoča dostop do kakovostnih informacij o zanositvi, nosečnosti, razvoju, zdravju ter vzgoji otrok in partnerstvu.
Copyright 2001-2025
Ringaraja.net
ISSN 1854-5335
Natisni
Cestitam Lancku za prvi zobek mi ga se vedno nestrpno pricakujemo....(glede gela imam en predlog jaz sem zadnjic kupila nek ital. gel in sicer se imenuje:Balsamo primi denti-gel per gengive- mi ga je v lekarni svetovala, ker nam Calgel ni nic pomagal in moram pohvalit, da je ta res super, pa se bistveno vecja tubica je) 
) Ali pa spi do 3-4 (brez zbujanja okrog polnoči)
ponoči kaj zbuja za dudo.
.
,da ko vstanem sem naredila že pol šihta
lačen, se pravi kdaj ga samo nosiš in kdaj mu ponudiš za jesti? Ker naša, ne boste verjeli skoraj nikoli ne joka, je pa res da dvomim da je sploh kdaj fajn lačna ( je prec ko me samo pogleda). Nasploh me njen ritem hranjenja skrbi. No ritma sploh ni, dojiva se vsake dve uri vmes pa ji dajem sadne, zelenjavne obroke, rižolinote, meska, jajčka zadnjič sva skutico poskusili. Sej je vse ampak po par žličk, pa tudi če ji dve uri prej ne daš nič. "Joško papa" pa kadar češ in kokr češ. Ja smo pa ponoči se poskusili nositi, je vstala ob pol noči malo jedla pa sva jo izmenično nosila do skorajj 2-h pol sva pa obupala, sva jo dala h meni in je če 5 min zaspala. Koliko pa kej ve vztrajate?
Mi imamo zadnja dva tedna celo štalo
. Ko se pa enkrat navadi, da ponoči ne dobi hrane potem pa brez problema prespi celo noč. Vztrajnost se namreč obrestuje 100 krat.
staknila sva se nek virus, ki pa je izbruhnil v petek. Luki je zacel hropeti, vse je piskalo iz njega in ni se mogel odkasljati to se je tako stopnjevalo da je postal po obrazu cisto moder ni prisel do sape-hitro sem ga refleksno prijela za nogice in ga potrepljala po htbtku in komaj je prisel do sape.Hitro sem ga odpeljala k pediatru v cakalnici je bil tako bogi vse je hropelo iz njega. Vzeli so mu kri in ugotovili, da ima virusni bronhitis, ki sva ga ocitno staknila prav tam.Dobila sva napotnico za bolnisnico ..Opazovati sva ga morala cel vikend,ce bi v min. presegel 50 vdihov bi takoj morali tja,poleg tega pa sva ga morala trepljati pod pazduho na 10 min.-to je poseben prijem in ga moras mocno udarjat.Toliko strahu,skrbi...Pa se tako nemocnega se pocutis, ker mu ne mores kako drugace pomagati.
.