|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 14:44:19   
MegiT
Pozdravljene,
najprej čestitke vsem novim mamicam in očkom user posted image  user posted image  user posted image  , user posted image pa prijazen hura user posted image  ob vstopu v novo okolje.
Nič kaj se vam nisem oglašala, ker enostavno nisem imela kaj povedat.
Kot vse, ki ste v drugem delu Ankičinega seznama, tudi jaz pridno hodim na preglede, slabo spim, malo zaradi brc mojega Jean C. V. Dama, malo seveda zaradi nenehnega pričakovanja in - ja moram si priznati, čisto mičkeno me tudi daje skrb, ali bo šlo vse OK. Čeprav, ko berem porodne izkušnje nas aprilk, se kar malo potolažim.
Sem imela na obisku doma že patronažno med. sestro, ki bo mene in mojega user posted image  prišla pogledat, ko prideva iz porodnišnice in si je res vzela ful čas. Že zdaj sva predelali vse mogoče, od mojih pričakovanj glede poroda, dojenja, nege otročička...rekla je, da stvari ful obvladam user posted image , verjetno zato, ker sem pač tudi sama med. sestra, toda samo obvladanje teorije ...bomo videli.
Glede poroda je rekla, da bi naj bil podoben porodu naših mam oz. sester, če jih imate.
Pri tem sva se dodobra nasmejale user posted image  , ker izhajam iz zelo velike starejše družine in če bi posebej analizirale vsak porod moje mame, upoštevajoč dejstvo, da se je večina otrok, z izjemo moje sestre in mene, ki sem najmlajša, rodila doma, ne bi daleč prišle. Sicer pa tudi mama pravi, da ni bilo prehudo.

No, to je to za danes, imejte se lepo vse user posted image  še teh nekaj dni, ko ste še v enem kosu, ostale se pa tako imajo in se crkljajo in muckajo s svojimi malimi zakladki.
Komaj čakam... svoje user posted image  !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1176
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 14:53:12   
Anonimen
Pi@ je rodila par minutk nazaj!user posted image Česttitkeeee

(odgovor članu MegiT)
  Neposredna povezava do sporočila: 1177
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 16:25:21   
kaja29
hojla aprilčice
končno smo z našo pupo doma, zdrave in zadovoljne, ati pa kar žari od sreče, da smo spet skupaj
blo je nepričakovano, saj sem dve noči čutila popadke, kar hude, potem sem šla na pregled 2 dni čez rok in smo ostali notri
mela sem svoje popadke, se že odprla za 7 cm, potem so mi predrli mehu (2,5l vode, haloooooo), mi še pospešili poadke, ker pa so kar trije zdravniki ugotovili in tipali čelno vstavo so se po 6 urah odločili za CR in smo šli pod nož

na koncu sem se zbudila na INT in čez kako uro mi je dragi pripeljal našo račko in smo bli vsi veseli

mala je bila danes čist razdražena že v porodnišnici in do sedaj
zdaj sem jo končno uspavala in mirno pamča, ampak ves čas k njej gledam, če je vse v redu

moram še prečekirat kaj ste do sedaj napisale, ko me ni bilo

lepo bodite in mamice cartajte svoje štručke ostale pa trebuščke

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1178
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 16:31:38   
kaja29
P.S. vse skupaj sem vzela zelo mirno in brez vsake panike, pa še očka je bil zraven

(odgovor članu kaja29)
Neposredna povezava do sporočila: 1179
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 17:30:24   
Anonimen
Kdaj bom pa jaz rodila?user posted image

(odgovor članu kaja29)
  Neposredna povezava do sporočila: 1180
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 17:39:10   
Katjusa
Anonimna tezko ti recem kdaj bos rodila! Odvisno kdaj mas rok in temu rok pristej 14 dni v tem casu bos sigurno postala mamica! Tako se jst tolazim de enkrat ziher bo ceprav bi najreje vidla da bi to blo ze vceraj!

Ju3 imam pregled upam da zadnji! Katera je se omenla da ima ju3 pregled? Danes sem si celo uspela torbo pripravit mi je moj reku da si nej kr pripravim da mogoce bo pa prejuser posted image user posted image user posted image !

Punce lepo se imejte pa cestitke vsem novim mamicamuser posted image user posted image cartajte se in uzivajte koncno lahko po 9 mesecih cakanja stisnete sebi svoje zaklade! Ostale pa pazite na busije in cim lazji in hitrejsi porod!

LP Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1181
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 19:35:03   
eya
Ojla!
No, zdaj nas je pa res že kar nekaj aprilk mamic, vsakič ko grem na forum je kaka nova, juhej!
Kaj če bi se vse zdajšne in bodoče mamice zbirale tudi na drugem forumu-recimo na Starši čvekamo?
Pa fajn bodte!

_____________________________

Razvajeni otroci vedno kaj zahtevajo, ustvarjalni vedno kaj ušpičijo.

(odgovor članu MegiT)
Neposredna povezava do sporočila: 1182
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 20:10:22   
rozica11
Hoj, hoj...

ja aprilke bravo, kar tako naprej user posted image user posted image user posted image .

Ankica ti si pa zaslužiš pohvalo, ker si se spravla narest seznam. Mene je mel da bi ga naredila ampak priznam da sem en navaden lenuh. Mami me razvaja do onemoglosti in sem se prav polenila. No sej, še mal pol bo pa dela kokr ga bom hotla...skrajni čas, da mi tole poležavanje ne bo prišlo v navado. Tut jest upam da je bil petkov pregled zadnji in sicer nekaj računam na luno, ampak kot kaže ne bo nič iz tega. Luna zgleda nos samo mene user posted image .
No sej mi ni nič hudega, knjige berem pa kakšno križanko da sive celice ne zamrejo, pa kak sprehod pade čez dan...a je to eno uživanje. No želim si da bi bila kje na morju, sam ko ne veš kdaj te zgrabi. Sej za morje bo to leto veliko časa.

No dečve jest navijam za nas, da bomo vse čimprej srečno prišle domov s svojimi jenkoti.

pa-pa

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 1183
   RE: Drage Aprilke
12.4.2006 22:59:02   
Pilar
helov.......jst sem še vedno v enem kosu.....počasi si želim, da bo kmalu konec, ker me medenične kosti bolijo za znoret.....
se še kaj beremo!

(odgovor članu rozica11)
Neposredna povezava do sporočila: 1184
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 10:02:53   
mojčika
Halena ima malo Ajdo, z mamico pa je vse v redu, mala Ajda pa ima malo čez tri kilograme. No mamica čestitke še enkrat.user posted image user posted image

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 1185
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 11:09:48   
Barbs
Vsak dan sem preletela, da vidim, kako je s Haleno.user posted image Upala sem, da kljub težavam z lego user posted image  ne bo preveč komplikacij... samo, da je Ajda tu.user posted image  Iz srca čestitamuser posted image - boste aprilke kakšno temo za čestitkat  haleni na vrh odprle?user posted image  

_____________________________

Vsako noč nekdo misli name, preden zaspi:)

(odgovor članu mojčika)
Neposredna povezava do sporočila: 1186
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 13:53:28   
Anonimen
Pozdravljene, nosečke in mamice!

Sem sveže s pregleda (Katjuša, kako je bilo pri vas na pregledu?), pri nas je vse OK, pridno rastemo (baje zna biti naša pupa glede teže bolj po očku kot po mami user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ), kri odlična, zapovedan mi je počitek, ker mi zatekajo noge, pa ne vem več, kako naj še bolj počivam kot do sedaj. Manj je že skoraj težko. V celem dnevu naredim samo kosilo, mogoče celo pospravim posodo v pomivalni stroj, drugače pa lenarim user posted image . Naročena sem tudi že na pregled drugi teden in čez 14 dni, ko mi bodo posneli še CTG tik pred PDP-jem.

Lepo se imejte v tem sončku!

(odgovor članu MegiT)
  Neposredna povezava do sporočila: 1187
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 14:13:51   
Katjusa
Ankica, zivjo jst se na moj pregled sele odpravljam upam da bo kej not pogledal ze ful dolgo ni me zanima ce se ze kej odpiram glede na to da je za mano ena peklenska noc celo noc me je namrec v krizu pikalo in tud celo dopoldne zdej se je malo umirilo (zivcki delajo). Sporocim kako in kaj takoj ko pridem nazaj imam pa danes tud CTG!

Lep pozdrav in lepo popoldne!

Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1188
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 14:45:29   
2mak
Oj! Pri meni pa je šlo včeraj za las - kmalu bi namreč ostala v porodnišnici! Ctg je pokazal, da moram takoj iti rodit in vsi so se čudili, ko so videli izvid, pa tri sestre na ctg-ju kar niso mogle verjeti kaj se dogaja z mojim otročkom, ker je tako migal, povprečna frekvenca pa je bila 190 (max naj bi bila nekje do 160, 170). No, pa se mi je že smejalo in ena sestra je že rekla, da drži pesti zame. Pa je bil drug ctg ok in sva šla lahko z dragim domov. Me pa ful špika tam nekje spodaj in v križu me boli, tko da bolj počivam, ker res težko kaj naredim. Še dobro, da me moj dragi tako razvaja. Torej, če ne bo prej, imam v sredo "zmenek" z g in to bo že en dan čez PDP. Moram pa povedat, da sem bila včeraj čisto pripravljena iti rodit, nobenih skrbi nisem imela, bila sem sicer vznemirjena (a to je zdaj to?!), ampak sem ful dobro reagirala. Upam, da bo tako tudi, ko bo šlo zares. Je pa bila menda včeraj v Lj. v porodnišnici kar gužva. In danes, ko je luna, bo verjetno tudi pestro. Mogoče je kakšna RR aprilka vmes.

Lep sončen dan vam želim. user posted image

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1189
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 14:56:08   
elze
A je se kaksna aprilka cez rok, ali sam samo jaz te "srece"?

(odgovor članu 2mak)
Neposredna povezava do sporočila: 1190
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 15:43:26   
ksenija.
Elze tudi jaz sem že čez rok, danes sem bila spet v porodnišnici na CTG-ju pa še nič,sedaj se grem pokazat v soboto. Mi je pa ful čudno, da mi vedno delajo samo CTG, druga pa nič ne pogledajo, tako da sploh nevem, če se že kaj odprta, glede na to, da imam znižano maternico in skrajšan maternični vrat.

_____________________________

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 1191
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 18:35:05   
Katjusa
Evo mene iz pregleda CTG je bil vredu malega/o smo pogladal tud prek UZ in veselo miga vode je se dovolj vse ostalo pa ni gledal tak da ne vem ce sem se ze kej odprlauser posted image sicer je do roka se 8 dni sam se mi zdi da bo prej k me vsake toliko zgrabi al v krizu al v spodnjem delu trebuha pa tud se mi zdi da se mi je vse ful ponizalo..... V glavnem cakamo kaj bo dobila sem pa napotnico za drug petek (na rok) za CTG v porodnisnici!

Punce drzite se in naj vam dnevi cakanja cim hitreje minejo!

LP Katja

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1192
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 21:05:24   
maychika
No drage aprilke. Ker nas je že toliko mamic in je ena sicer že predlagala, da se bi dobivale potem naprej v starši čvekamo, sem samo za nas odprla forum na Dojenček / starši čvekamo / APRILKE 2006...

komaj čakam vašo udeležbo in seveda...vse preostale...upam, da se nam čim prej pridružite tudi na onem forumu...

Srečno...

LP, M.user posted image

_____________________________

Tia in Neli....moji mali zvezdici

(odgovor članu Katjusa)
Neposredna povezava do sporočila: 1193
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 21:43:02   
flecker1
Hojla vsem! Samo na kratko napišem, rodila sem v petek 7.4. ob 15.30 prekrasno deklico Melisso, težka 3100g, velika 49 cm. Več bom napisala kasneje.

(odgovor članu maychika)
Neposredna povezava do sporočila: 1194
   RE: Drage Aprilke
13.4.2006 22:16:50   
elze
ksenija - glede odprtosti je meni zdravnik razlozil da to ne pove veliko, lahko se zgodi da je zenska odprta 4cm in da to traja tudi 2 tedna ali da cist zaprta uz prave popadke v nekaj urah se cisto odpre in rodi. Po tem koliko si odprta se v bistvu ne da prav veliko sklepati, vsaj jaz sem tako zastopila svojega ginekologa ko sem sprasevala na to temo. No seveda ce si ze veliko odprta te ne smejo pustiti da kar svobodno hodis okoli, samo po moje da se pride do taksne odprtosti bi me morale ze nekaj cutiti...
Po roku jaz imam preglede na vsaka 2 dni - poslusamo utrip scrka (ce je vse ok) pa se pogleda mi odprtost. Zal v ponedeljek in sredo sem bila samo za en prst odprta. Jutri spet imam pregled in upam da bo kaj vec, ceprav kot sem ze rekla to ne pomeni prav veliko.
A ti nimas vec pregledov pri svojemu G ampak kar v porodnisnici, ali kako? A so ti ze kaj povedali do kdaj bojo pocakali preden sprozijo porod? A si ti iz LJ?
Oprosti ce te prevec sprasujem samo bi rada to stanje v katerem sem podelila z nosecko ki ve kako je hudo ko si cez rok pa nic ne ves kaj bo in kaj se dogaja v taksnih primerih.

(odgovor članu flecker1)
Neposredna povezava do sporočila: 1195
   RE: Drage Aprilke
14.4.2006 9:09:02   
ksenija.
Ja Elze jaz imam sedaj po roku preglede samo v porodnišnici in to vsak drugi dan. Jutri grem spet. Naredijo pa mi samo CTG in nič drugega (zaenkrat). Spodaj me še sploh niso pogledali.
Sem se pa včeraj pogovarjala z babico, ki mi je delala CTG in mi je povedala da peti dan po roku naredijo pregled plodovnice. Mislim, da bodo to meni naredili jutri.
Za porod pa počako od enega tedna do 10 dni po roku, če je vse OK. Vsaj tako je v ptujski porodnišnici.
Jaz sem že čisto paf, to čakanje čez rok me uničuje. Včeraj sem imela take nore sanje, da sem čisto panična. Sem sanjala, da mi je med lulanjem odtekla voda in sploh nisem vedela. Mislite, da je to mogoče?
Koliko vode lahko sploh odteče, da je OK?

Ko sem prvič rodila in so mi predrli mehur, sem dobila ful močne popadke in sem v roku pol ure rodila. Ali dobiš vedno po odteku vode popadke? KAj se lahko zgodi, če ti odteče vode?

JAz sem res ful panična postala ob tem čakanju.

_____________________________

Zala 2.10.2004
Blaž 15.4.2006
Iztok 5.10.2007
Uroš 7.3.2009

Slikice mojih sončkov: http://mojitrijesoncki.moj-album.com/
Moje ustvarjanje: http://ksenija.moj-album.com/

(odgovor članu elze)
Neposredna povezava do sporočila: 1196
   RE: Drage Aprilke
14.4.2006 10:06:31   
mojčika
Vidim, da ste nekatere nestrpne, kot sem bila jaz, ko sem šla čez rok. Moj dragi mi je vedno rekel, prišlo bo tisti dan, ko več ne boš nestrpna in ko ne boš več silila, da pride. Tako sem se en dan odločila, da ne bom več tarnala, da je za moje dete dobro v mojem trebuščku, tam naj uživa, kolikor le more, da bo zdravo. Naslednji dan, no šla sem rodit. Poizkušate tudi ve, umirite se in zelo verjetno bo prišlo samo od sebe. Danes mi ni žal, da sem šla čez rok, čeprav je bilo težko, saj je moja deklica, velika, močna, ješča, glavico je dvignila že drugi dan v porodnišnici, sestre so rekle, da je taka, kot bi bila stara že en mesec. Tako ni tako nebogljena in jaz sem njena ponosna mamica.
Veliko sreče vsem, naj vam bo lep najlepši trenutek v življenju, ko v svoje roke dobiš malo bitjece.

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1197
   RE: Drage Aprilke
14.4.2006 10:35:30   
Anonimen
jaz sem tudi rodila, jej!!

(odgovor članu mojčika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1198
   RE: Drage Aprilke
14.4.2006 11:17:13   
Marelica
Drage aprilke,   Po zelo dolgem času se vam oglašam z veselo novico, da se tudi mi doma že pridno cartamo z ljubko punčko Katarino. Na srečo sem prehitela PDP za 3 dni, tako da ni bilo treba pretirano dolgo čakati. Bom čisto na kratko povedala, da imam za sabo dolg in boleč porod. Po odteku plodovnice sredi noči (na srečo sem bila že od prejšnjega dneva zaradi izvidov CTG zadržana v porodnišnici) in okoli 7 ur trajajočih lastnih popadkih (vzdržnih brez problema), ki so me odprli le za 1 cm, sem dobila flašo umetnih popadkov, ki so me z groznimi bolečinami mučili celih 6 ur (sem bila res čisto že na robu moči). Iztisnjenje je bilo pa kar ekspresno. Ne bi rada prestrašila preostalih nosečk, zato jemljite mojo izkušnjo kot eno izmed mnogih. Sicer pa še kako drži, da je s prihodom otroka vse hudo skoraj v momentu pozabljeno in bi šla sama takoj še enkrat skozi isti porod brez strahu. Sem pa imela srečo, da je bil skozi z mano tudi možek, ki mi je bil v zelo veliko oporo, sploh, ko sem v največjih bolečinah popolnoma pozabila prav dihati (ubožec je bil čisto omotičen od predihavanja). Aja, rodila sem pa v MB, kamor sem hodila na preglede CTG in ne na Ptuju, kot sem najprej načrtovala. Glede osebja ne bi rada bila preveč kritična, sem pa vseeno pričakovala malo več prijaznosti in razumevanja, kot sem ga pa bila deležna. No, verjetno pa res tudi sama nisem bila preveč vzorna in potrpežljiva pacientka, zato smo si bot.   Naša Katarina je bila rojena 7.4. ob 13:25,  z 3260g in 48 cm in je tako čudovit dojenček, da se je z očkom še zdaj ne moreva dovolj nagledati. Babici in dedka je ganila do solz (kako pa ne, ko je pa njihova prva vnukinja), pa tudi ostali sorodniki so zelo veseli svoje nove žlahtnice.   Še bi vam lahko na dolgo in široko pisla, pa se mi zdi, da že ne spada več v to temo. V glavnem, novica je prenešena, možek pa mi bo prinesel še novice preostalih aprilčic, da vidim, kako kaj napredujete pri rojstvih. Tiste, ki še nestrpno čakate lepo pozdravljam in vam želim čim lažji porod ter zdrave dojenčke; tistim, ki ste na novo rodile pa iskrene čestitke in čim več cartanja ter čim manj neprespanih noči!

(odgovor članu ksenija.)
Neposredna povezava do sporočila: 1199
   RE: Drage Aprilke
14.4.2006 11:52:53   
Anonimen
Mamice so:
Jota - Hana
Žabica 28 - Bor
Kajča - Nace
Maychika - Tia
Eya - Žiga
Mojčika - Maya Marina
Kaja 29 - Lea
3new!yes - ????? (predidevam, da se že cartajo)
Zvezdica - Marcel
Klavdijam
Halena - Ajda
Pi@
Flecker1 - Melissa
Marelica - Katarina
Anonimna user posted image user posted image user posted image user posted image

Čakamo ali ni novih informacij (ali pa sem kaj spregledala user posted image ): Nenya, Elze, Ksenija, 2mak, DrejcDrejc, Katjuša, Ankica, Rožica, MegiT, Kepica 8, Pilar.  

Čestitke vsem novim mamicam!

(odgovor članu MegiT)
  Neposredna povezava do sporočila: 1200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  46 47 [48] 49 50   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Kako se računajo tedni in meseci v nosečno...
Dnevi, tedni, meseci, tromesečja? Če ste zmedeni, niste edini. Medtem ko nekateri govorijo o nosečnosti, ki traja 9 mese...




Dudica.
пеперутка16

Do kdaj je imel vaš otrok dudico?