|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   pogoj za preživnino
18.4.2006 9:23:26   
mateja 32
Ker se z možem ločujeva, je včeraj rekel, da ne bo plačeval preživnine za otroka dokler mu ne izplačam deleža, ki ga je vložil v najino stanovanje.
Mogoče kdo ve ali to lahko naredi ali je to v nasprotju z zakonom.
Meni se zdi to skregano z logiko.

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: pogoj za preživnino
18.4.2006 9:51:34   
ronja5
Bla, bla, bla,...naj kr grozi, to se ureja ločeno. Preživnino mora plačat v vsakem primeru.Najboljše je, da si pripraviš pregled mesečnih stroškov in neseš s seboj na sodišče.

(odgovor članu mateja 32)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: pogoj za preživnino
18.4.2006 12:01:18   
zoya_
Ob ločitvi je najbolje prodati stanovanje in si razdeliti deleže, pa je potem okrog denarja mir.
Vse kar je nekdo imel pred poroko, mu tudi po ločitvi to pripada, kar sta ustvari v času zakona, se deli na pol. Edino kar je možno, da on z računi in s tem, da bi dokazal, da je bil tvoj delež v zakonu občutno manjši (npr. ker ne bi bila zaposlena), potem bi bilo možno tudi, da mu več dodelijo.
Lahko pa skleneta medseboji dogovor (seveda to napišeta na list papirja, kamor se oba tudi podpišeta), da ti obdržiš stanovanje in namesto da ga izplačaš, enostavno skompenziraš s preživnino. Sodišče določi višino preživnine, vidva pa preračunata za koliko v naprej ti je mož plačal preživnino. Pač ena možna rešitev, seveda se mora mož strinjat.

_____________________________

L I V E S T R O N G

(odgovor članu mateja 32)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: pogoj za preživnino
18.4.2006 22:54:32   
Anonimen
To sta dve popolnoma ločeni stvari. Za izplačilo vloženega deleža v skupno stanovanje (če ti ostaneš, on pa se izseli) mora on vložiti posebno tožbo (v kolikor mu ti ne plačaš sama oz. v kolikor se ne moreta dogovoriti o višini zneska).
Ob razvezi pa se določijo tudi skrbništvo, stiki in preživnina in to s stanovanjskim vložkom nima nobene povezave. Razen če po razvezi naredita tako, da naredita notarski sporazum, da se ti strinjaš, da se zneska kompenzirata do poravnave. Tega vama pa nihče ne more prepovedati, saj do otrokove polnoletnosti ti upravljaš z njegovim denarjem (preživnina pa je otrokov denar).
V kolikor pa tvoj bivši mož (modoči bivši) enači svoj vložek v stanovanje z otrokovimi koristmi, je pa kar prav, da se ločuješ.

(odgovor članu mateja 32)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?