|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJ
15.4.2006 18:57:12   
bori1
Evo punce, se še jaz javim in vam voščim lepe praznike. Pirhe pa itak mamo, kajne? user posted image user posted image user posted image , mi je ravno danes moja velika punca prijavila, da sem tudi jest en velik okrogel pirh,...

Na CSD papirjev še nisem nesla, ker nisem še nič potrjenega s firme nazaj dobila, vzela bom denar, pri G sem sedaj kar na 2 tedna, ker novi član stogo prečno leži. Drugače pa odštevamo,... 31. tednov, še nič nisem pripravila, razen pobelila sobo, ki je sedaj pobeljena in prazna user posted image , cunjic še nisem prala, kupila sem 2 paketa pampersk v DM za akcijo (knjižice in 10 % popust na nalepke), dokupila sem sicer 3 pajacke in kompletek 56 za iz porodnišnice, pa me je moja boljša polovica ošimfala, da, če sem pozabila, da je imela Maruša samo 2,5 kg in smo 56 nosili šele v 3. mesecu. Bi verjetno res eno 50 kupila, kajne? Ker nekako dvomim, da bo od žlahte karkoli pametnega padlo (na žalost, še nikoli ni,...user posted image ) Prav, kot, da nimam volje po trgovinah, čeprav še sedaj , ko to pišem, ne verjamem, da se mi to res dogaja. Vem, da bi žiher nabavila še kaj cotk, "lekarniško" kozmetiko (bepanten, ribodermin, fiziološko,..), pa tudi do Celovca bo še treba po nov vozek, pa zibiko s podstrešja prinest in posteljninico preprat,... Sem trudna že ko to pišem,... user posted image user posted image user posted image . Je mogoče, da proti prvič res nimam toliko energije, ali me samo spomladanska utrujenost daje( beri meče)??? Drugače sem sicer bila ta teden hiperaktivna (oprala vse zavese, okna, omare, vsadila rože,...) ampak posledično tudi ponoči nisem spala, ker me je tako križ bolel,... Kako z vami? Kdaj že pride tista "gnezditev", ko naj bi nosečnica nov zagon dobila user posted image user posted image user posted image user posted image ?

Dovolj brbranja.Grem večerjo napravit mojima dvema. Lepo praznujte, pobožajte bušije in se brcajte,...user posted image user posted image user posted image

lp, Bori1

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: JUNIJ
16.4.2006 13:08:00   
Erdbeere
Lep praznični pozdrav tudi od mene.....berem kok ste že velika večina pridne, jest pa še kar nič nimam, zaenkrat ni ne časa in ne volje, da bi prala in pripravljala cunjice.....samo počasi bo treba tudi to, no ja pa sej upam, da me čimprej zagrabi volja in začnem z užitkom pripravljat za našega razgrajačka, me tako zelo brca včasih, da me prov zaboli.

Pa tudi zelo zelo me zanima, kaj bomo dobili a bo mel pimpeka al žemljico, ker potem je tudi lažje kupovat stvari, čeprov do takrat bo kr bolj v nevtralnih barvah, al bom pa moža ponucala, da bo kaj nabavil.

Jest tudi na CSD še nisem nesla papirjev, čeprov ta teden bo kar treba, drugače bom še na porodniško zamudila, začne se mi pa 8.5.

Aja vzela bom pa denar, ker veliko imam še od prvič, tako da bom lepo samo dokupila kar bom rabila pa bo.

No toliko zaenkrat od mene, pa čimmanj problemov s prebavo, ker v teh dneh mislim, da ne bo prav vesela.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: JUNIJ
18.4.2006 10:10:01   
kaktea
No eni prazniki so mimo in zdaj čakamo ta druge user posted image . Jaz imam še prav malo za delat, saj je toliko praznikov vmes da vsega skupaj še kakih 7 dni sem v službi...Kaj bom pol delala pa bom vidla. Jutri grem nest papir o predvidenem datumu poroda na CSD in uredim vse papirčke, tako da bo to rešeno. Ta vikend je bil krasen! Tudi če so nek dež napovedovali smo na obali guštirali sonce 100 km/h!!! Kljub temu da sem imela neko sezonsko pospravljanje v mislih. je to propadlo in zamenjali ga dolgi sprehodi ob morju in brkljanje po vrtu, tako da sem dobila celo nekaj barbice po obrazu.
Pupe upam da ste uživale in ponosno kazale svoje user posted image .

CIAO CIAO

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: JUNIJ
18.4.2006 11:12:08   
SelmaC
Pozdravljene,

Jaz tudi še nisem uredila do konca papirjev, ker čakam še delodajalca. Pa tudi oprali nismo še ničesar. Jaz sem se odločila, da bom od CSD vtzela denar, čeprav ne bom nič podedovala. Smo pa kar nekaj stavri že sami kupili. Manjka mi celotna kozmetika, pa še bi se našlo.

V četrtek sem bila na baje zadnjem UZ, in moja pikica je obrnejan z glavico navzdol. Upam, da tako tudi ostane user posted image .  Rastemo prav, in tudi jaz imam že +11 kg, če ne več zaradi praznikovuser posted image .

Metje se lepo in uživajte dan!

(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: JUNIJ
18.4.2006 15:18:11   
Erdbeere
No pozdravljene punce, jaz imam pa danes še malo podaljšane praznike, sva imeli z našo taveliko sestrico regled v Lj pa sem vzela še en dan dopusta.

Prazniki niti niso bili tako zelo naporni, včeraj smo šli malo v hribe, smo šli na Grmado 899m,  pa potem nazaj grede do Katarine potem pa do avtomobilov, sem se kar fino nahodila, še bolj pa nasopihala, sem po hribu gor sopihala kot stara lokomotiva, pe Teja je veliko manj sopihala.

Drugače pa je bilo tako lepo vreme, da sem tudi jaz malo farbice dobila, sem bila vsa rdeča še danes zjutraj, zdaj sem pa že malo bolj rjava po obrazu seveda.

Nič lepo se imejte pa se malu spet kaj beremo

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: JUNIJ
20.4.2006 8:52:35   
Tayda
Helou! Jaz sedaj že počivam doma in se imam super. POČIVAAAAAAAAM in to zelo intenzivno!!!user posted image user posted image user posted image . Edina slaba stran je ker imamo bolj predpotopni računalnik in potrebujem veliko več energije in časa, da vam lahko kaj napišem od doma. Upam, da se to kmalu izboljša.
Sicer sem ravno prišla iz pregleda, kamor sem odletela pod nujno danes navsezgodaj, ker včeraj nisem skoraj nič čutila moje pupike. In ker nisem več mogla tako živet, sem šla raje pogledat, če je vse v redu.
CTG je bil zadovoljiv, sedaj imam nalogo, da štejem gibe in jutri dopoldne, ko jih naštejem 10, moram poklicati G.
In veste kaj? Moj otroček je pri 32/33 t težek že 2200 g. Sem šla prejle prav pogledat in se mi zdi nekako 0,5 kg nad povprečjem. Ni čudno, da me vse boli in da komaj čakam na dojenčico v naročju in ne več v trebuščku. Ampak zaenkrat je kar prav, da še pridno raste...
Ali ostale že kaj veste, koliko so vaši težki? In kako kaj drugače preživljate finalno tromesečje?

lpuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: JUNIJ
20.4.2006 11:49:11   
zaliga
Ojla babike!

 user posted image Kak lep dan, končno po dežju! me kar ven vleče, a moram počivat! Imam namreč že spet 2 dni močno otrdevanje trebuščka in komaj čakam jutri, ko imam pregled!!
Ja Tayda moja tamala je že tud pred 3 tedni imela 1,5 kg., se mi je tud zdelo ful dosti, saj po teh nekih tabelah bi naj imela za moj čas 1,2 - 1,3kg. Bomo vidli jutri vidli, koliko je težka. Če se redi tako kot mamica (+18) pol ni čudno, da bo "šunkica"!!user posted image
Drugače pa že vneto odštevam dneve do velikega dneva, a mislim, da bo ta dan D malo prej! Glede na krče sedaj, bi bila zelo vesela, če bi še na "toplem" zdržala vsaj 3 tedne! Pa samo da bo zdrava....

Kaj punce, a greste kam za prvomajske!?
Midva sva mislila v toplice user posted image , pa mislim, da mi bo jutri G. odsvetoval! Počivat, počivat..

Nič, pišite kaj, pa lepo se imejte!


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu Tayda)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: JUNIJ
20.4.2006 13:04:32   
bubamara2
Prejmite pozdravčke tudi od meneuser posted image  

Od danes sem tudi jaz na bolniški - prognoza izčrpanost. Sem v 33. tednu in mi je služba postala prehud napor. Sem pa takšen človek, ki si ne zna rečt ej bolj na iziuser posted image  Potem mi pa pade ob slabokrvnosti pritisk in sem kot izžeta cunja, komaj diham, srce pa nabija 110 - 120 utripov/minuser posted image .

Tudi sama sem imela včeraj ultrazvok. user posted image je že obrnjeno na glavo, lepo čaka, miruje, imeli bomo user posted image (zdej kar zagotovo) in se user posted image že kar veseli, ker naju sedaj doma razvaja princeska. Ima pa tudi naš pob približno 2kguser posted image .

Oblekice sem nekaj že nakupilauser posted image , pa kar rabljeno. Sicer že imam od prvega otroka, pa ne morem fantka oblečt v volančke in v roza.user posted image In sem tako dobila 75 l vrečo Clarkovih, Benettonovih, Shieserovih stvari za 15.000 sit. In ponošeno samo od enega otroka. Saj kar cvetim od srečeuser posted image - takšne lepe stvari, toliko in za tako malo denarja. Kozmetike in pripomočkov za mene pa še ne. Tudi papirje bom zdej zrihtala. Ko sem bila v službi mi enostavno ni zneslo - sem bila popoldne preutrujena za karkoli, v službi pa itak nimam časa delat drugih stvari, kot za službo.

Evo, zdej sem se pa razpisala. Še enkrat vas lepo pozdravljam in čaouser posted image .


(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: JUNIJ
20.4.2006 14:04:02   
tashy21
Pozdravljene junijke!
No, zdaj pa smo tudi mi pričeli s pripravljanjem stvari za pikico. Nabavila sva lupinico pa previjalno mizo, med prazniki imam namen oprati še cunjice.
Jutri me čaka pregled, potem moram še po papirje na CSD. Tudi jaz bom vzela denar namesto paketa.
Zredila sem se za 7.5 kg, sem pa štartala s 5kg preveč. Brcike so kar intenzivne. Me včasih kar strese, ko brcne v rebra.
Zdaj pa na sonce, ki tako lepo sije.user posted image
Lepo se imejte,
Tashy

_____________________________

Tashy
mamica princesk:
Katja 15. 8. 1999
Veronika 5. 2. 2005 - 15. 2. 2005 (HLHS)
mavričnih princev:
Timotej 12. 6. 2006
Tobija 3. 1. 2014
ter še dveh angelčkov:
Lucija 22. 12. 2011 (PDP 14. 6. 2012)
Niki 15. 11. 2012 (PDP 14. 7. 2013)

(odgovor članu bubamara2)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: JUNIJ
21.4.2006 18:49:43   
Erdbeere
no punce končno ste se malo razpisale, jest sem danes končno urihtala papirje za porodniško, ker me je že res malo lovilo, da ne bom prej na porodniški, preden bom sploh papirje urihtala, namreč po pravilih bi morala nastopit porodniško 4.5. pa sem za 4 dni prestavila.

Drugač pa naš user posted image  (kaj bo oči ni hotel vedet in zdaj bo presenečenje) je tehtal v 30 4/7 t 1650 g, kar se mi zdi da ni ravno malo. Me je G potolažila da kokr češ tak če ima otroček okrog 3800g, da zna bit še lep porod user posted image

Upam, da ne bo preveč velik, ker Teja je imela ko se je rodila 3540 in pravijo, da drugi je običajno pa težji, tako da pustitmo se presenetit, sej bomo kmalu na jasnem pri čem smo. Je pa pravi razgrajač in me že sedaj pripravlja, kako bo potem zgledalo, ponoči skoraj nič ne spimo, 3-4x na noč se zbudim, ker ima user posted image  v trebuhu žur, se preobrača, brca in rogovili, da je kar veselje.

Nič lepo se imejte pa se kmalu spet beremo

(odgovor članu tashy21)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: JUNIJ
22.4.2006 9:44:11   
zaliga
Punce kak prijeten začetek vikenda! Včeraj tk dan, danes se že po jutru kaže, da bo božanski....kak fajn, samo da bi zdržalo!

Jaz sem iz pregleda, mala raste, obrnjena v "čakajočem" položaju, da pride ven, težka 2100g! Pravi razgrajač, upam, da bo potem bolj umirjena!
G. pravi, da sem še zaprta - hvala bogu, ker me je že taka panika grabila, kaj bo povedal! Krči se še niso umirili, zato pa moram počivat še naprej!

Toplice mi je odsvetolval čez prvomajske, tak da bomo šli samo na kak izlet!
Drugače pa vsak dan nestrpno odštevam dneve!! Komaj čakam da pride junij in da se "rešim" trebuha, ker namreč ne morem več spat ponoči! Zbujam se vsako uro, da grem na Wc, zjutraj ob pol šestih pa konec...prej pa sem najraje na svetu - spala!!!!!!Pol pa ne vem kaj delat ob taki uri, pa se obračam, premetavam...
Groza!!!!

Lepo se imejte in izkoristite dan koker se le da!!!!!!


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: JUNIJ
23.4.2006 7:44:54   
Anonimen
Punce, vsem skupaj pozdravček od še ene junijke. Da slučajno ne pozabite nameuser posted image . V službi imam namreč uvajanje nove delavke, ki me bo nadomeščala in ne pridem do teh strani. Doma pa so tako lepi dnevi, da sem veliko zunaj z našim kosmatincem, našo bodočo veliko sestrico in na vrtu.
In naša štiriinpolletnica nas je v četrtek "razveselila" z meketajočimi izpuščajčkiuser posted image . So prišle na obisk vodene koze. Ker mami ni vedela 100% ali jih je prebolela, je bilo kar nekaj panike. Z napotnico v roki za infektologa smo potem povezali vse skupaj pri moji osebni zdravnici in glede na prebolen Herpes Zoster pred letom dni, ki ga povzroča isti virus, sva ugotovili, da sem tudi jaz v otroštvu že meketala. user posted image  Torej je potem vse odpadlo, ni mi bilo ravno za hodit okrog infektologa in vseh bolezni ki se tam potikajo. Zdaj preventivno vseeno maže kozice ati, ima pa jih kar veliko, zraven kuha še z visoko vročino.
No, po premisleku, je vseeno bolje da jih je prinesla zdaj kot pa potem junija.
Drugače pa sem sama vredu, ne vem koliko je naše dete težko, ampak po brcah in tiščanju sodeč, je že pravi korenjakec. V prvo smo imeli pri naši taveliki punci 3700 in celih 52 cm  in je bil lep porod, tako da ni panike. Čeprav ne bi sama imela nič proti kakšni malo nižji teži, pa naj potem lepo pridobiva.user posted image
Bomo videli, za zdaj je moja edina želja, da ostane z mano do konca, da nas kaj ne preseneti. Ji pa je zgleda tavelika sestrica kar naredila nekaj prostora med mojimi organi, zrahljala lepo vse mišice, ker tale naša korenjakica brca in se premetava veeeeeeeeliko več.  Upam, da ne bo kar shodila že iz porodne sobe, glede na to da tako trenira svoje mišice. user posted image
Tako, to je bilo kratko poročilce, ki se je kot vedno raztegnilo v cel roman.user posted image Punce lepo se imejte in uživajte v nakupovanjih, pranjih oblačilc, pripravljanjih torb za porodnišnico. To zadnje sem morala napisati, ker imam sama že kar malo slabo vest, ker je nisem še dokončno pripravila. user posted image
Lepe dneve vsem skupaj

(odgovor članu zaliga)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: JUNIJ
24.4.2006 13:35:20   
zaliga
Pozdravček!

Jaz pa bi imela eno vprašanje, za vse tiste ki ste že 1x mamice in seveda tud tiste, ki še boste! Namreč glede torbe za v porodnišnico, kaj boste/moramo vzet vse zraven!?
In kaj boste vzele za tamale člane, vse dvojno; npr. dve  benkici, pa dve kapici....?
Upam, da nisem izpadla malo čudno, a res nimam pojma!
Hvala babuške, držite se!


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: JUNIJ
24.4.2006 19:24:34   
bori1
Evo Zaliga, ti odgovorim jaz, kaj je bilo v moji torbi in kaj nameravam vzeti tokrat:
- materinsko, napotnice, poročni list ter nekaj "nizkih bankovcev", če ti zadiši kava, ter copate
- ščetko, pasto, gel za prhanje in šampon&balzam v enem
- kremo, čistilno mleko in blazinice (da se razumemo, da je to dosedaj vse v mini embalažah - najmanjše, kar sem našlauser posted image )
- NUJN0!! blazinice za dojenje, 2 paketa Vira 80, ter sedaj pod nujno tudi hlačke za enkratno uporabo (cca 1 kom 30 sit v Sanolaborjih)- se mi res ni krvavih gatk ljubilo mojemu v vrečkah domov nosit. Vzela bom še 2 modrčka za dojenje (sem jih tam kar v lijaku preprala).
- fotoaparat, mobitel in polnilec
- pod ne nujno opremo bi dala nogavice, ličila, gumice, špange (imam srednje lase) in ostali, ker si morda sedaj misliš da rabiš (fen, brisače, pižame,... - ponokod ti tega - npr pižame ne dovolijo, pa tudi, če boš tako "mlekasta" kot sem bila jaz bi rabila cca 3 na dan. Izkoristi kar ti pač dajo.

Drugi seznam, ki ga hočeš pa začenjam tako:
- NUJNO - sveža oblačila v katerih boš šla domov (predvsem perilo si napravi sama, (ker je meni moj najdražji prviš prinesel ene hude čipkaste tange user posted image user posted image ) ne poazabi na čevlje.
- za dojenčka pa: 2 pampers, 3 tetra plenice, eno povijalno plenico, 1-2 benkici, en kompletek (npr. Clar ali Kris imajo hlačke majico in kapico) ter nogavičke, oz/in copatke.
- lupinico (jaz sem to napravila v kopalnico na pralni stroj in sicer sem v lupinico dala dekico in v dekico vse zgoraj navedeno.)

Drugače, pa je pametno, da povprašaš kašno sestro, s katero se bosta "bolj" ujeli, naj ti pove ona. Načeloma sama veljam za paničarja, vendar ti v najmanj 3 dneh porodnišnice, kakšnega uporabnega obiskovalca ne bo manjkalo - tako, da jim lahko naročiš, če ti kaj manjka (dodatne vložke, blazinice, hlačke, labello,...) ipd

Sem bila "dovolj" izčrpna user posted image user posted image user posted image ? Če te pa še kaj zanima, pa kar,...

lp, Bori

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: JUNIJ
25.4.2006 12:50:13   
zaliga
BORI ZLATA SI!!!!!!

Veliko je osnovnih stvari, a na kraj pameti mi nebi prišlo, da bi si vzela hlačke za 1x uporabo! Moram še sicer poiskat kje se prodajajo...
Re hvala še 1x!!!! Si bom seznam kar shranila!
Sončne pozdravčke!


_____________________________

Vsak dan za nas sije sonček, pa čeprav dežuje...



(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: JUNIJ
26.4.2006 9:28:13   
Erdbeere
Evo se samo na brzino oglašam, ker v službi imam še kar norišnico, pa sej bo kmalu bolje user posted image

Ne vem sicer kako je v MB, ampak v LJ dobiš teh hlačk za enkratno uporabo kolikor jih želiš in tudi vložkov je bilo vedno dovolj, problem je bil edino pri spalnih srajčkah, samo to je že druga pesem, ker svojih pa ne smeš imeti oz. ni lih fajn ker je ena na dan najmanj umazana.

Pa tudi modrčka za dojenje jaz nisem potrebovala, vsaj v porodnišnici ne, ker sem si kar te hlačke za nekratno uporabo naštimala pa notr eno plenico (uno navadno bombažno) pa je bilo, ker sem imela poplavo mleka in tudi mislim, da se modrček ne posuši tko hitro, če si vseskozi mokr. Jaz modrčka ne bom s seboj jemala, bom prakticirala kar te hlačke pa pač un šiv narazen daš pa je, naj kar v porodnišnici perejo ne pa da moža obremenjujem še s tem.

No toliko zaenkrat od mene pa se še kaj oglasim.

(odgovor članu zaliga)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: JUNIJ
26.4.2006 19:34:07   
bori1
Res, tako kot pravi Ederbeere, odvisno od porodnišnice, kaj ti nudijo. Jest sem 1. rodila v Postojni in so mi na začetku dali en velik paket senta vložkov in rekli, da je to vse. Kasneje, mi jih je znanka, ki dela v porodnišnici še ponujala, vendar sem že imela svoje. Hlačk za enkratno uporabo v PO takrat ni bilo (dvomim tudi, da danes so) je pa dobra ta misel namesto modrca - samo so na svojih joškah tega ne predstavljam,... user posted image user posted image user posted image , jih je namreč preveč, pa še tja do pasu bi mi verjetno padle. Na prejšnji seznam bodajam edino še GLAVNIK, da ne boš ob obiskih kot ježevec,... user posted image user posted image user posted image . Drugače pa res ni panike, ti bodo že prinesli. V porodnišnici pa bodi kar sitna; ko pripeljejo srajce, reci da nujno rabiš še eno, ko prinesejo plenice se spet zagrebeš, brisače isto,... vse je bolje, kot da te po porodu in bolnici doma čaka še poln pralni stroj krvavih, mlečnih in smrdljivih cot. Boš imela itak dovolj pranja.

Zdej grem pa odležat. Smo se ravnokar vrnili iz nečakinjinega rojstnega dneva in mi čevapčiče po trebuhu še moj škratek brca. Na včerajšnjem pregledu sva imela 2.100, gestacijsko 33 tednov, obrnjena sva na glavo ter mami redno masiirava mehur in rebra. sem se pa začela rediti 2 kg na mesec, kar je baje preveč,...

Kako z vami?

lp, Bori 1

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: JUNIJ
27.4.2006 9:53:52   
bubamara2
Živjo punce!

Da se vam oglasim še jaz.

Odkar sem na bolniški in od doma opravljam še najnujnejše stvari za v službo, se počutim božansko. Pritisk se mi je dvignil, visokega utripa ni več, tudi nočno nespanje lažje nadomestim in se počutim izvrstno. Bliža se tudi zaključek mojega projekta, le-tega komaj čakam in od takrat bom še lažje zadihala.

Sicer pa Bori, tudi meni v zadnjem času teža bolj narašča. Če sem do 30 tedna dobila zgolj 6 kilogramov, sem jih sedaj v enem mesecu že 4. Ampak tako je bilo tudi pri prejšnji nosečnosti. Tko da ne vem, verjetno mi tako funkcionira telo. Noge mi pa že zatekajo, ko pritisne vročina in preveč stojim.

Kot sem omenila že zgoraj, je dete v 32/33t težko 2000g. Bi pa napisala podatke iz morfologije, pa bi jih malce primerjale, če ste za.

gv/tt/bpd = 81, 33
hc-obseg glavice=300 =32t+6
obseg trebuha= 284 =32+3
femur = 60 =30+6
otrokova teža = 2000g
posteljica zadaj
plodovnica primerno
ri = 0.59  (kaj to pomeni, pa ne vem?)

Torej, ste za primerjavo?

Sicer pa upam, da boste izkoristile tale deževen dan za malce sprostitve. Sama berem izvrstno knjigo Iščem impotentnega moškega in kar ne morem nehat... Sicer me pa že zdajle muči kislina in mislim, da se je za danes ne bom več znebila.

ajd, lepo se imejte in uživajte

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: JUNIJ
27.4.2006 18:16:55   
bori1

Torej, ste za primerjavo?


gv/tt/bpd = 81, 33
hc-obseg glavice=300 =32t+6
obseg trebuha= 284 =32+3
femur = 60 =30+6
otrokova teža = 2000g
posteljica zadaj
plodovnica primerno
ri = 0.59 (kaj to pomeni, pa ne vem?)


Jaz sem. Čakaj, da se prebijem čez te hieroglife,..
tedni ameno = 31
amenor. UZ =32 6/7
gv,tt, bdp = 81
psu/gibi = +/+
hc- obseg glavice = 291
ac- obseg trebuha= 290
fl-fumur = 60
potem vse prazno in na koncu še 3* bp za posteljico, plodovnico in pretoke.

Potem pa še na uz listku 3 primerljive teže in sicer 2032, 2016 in 2180g. PDP po Uz je 15.06.2006.

Še kakšna primerjava?

lp, Bori1

< Sporočilo je popravil bori1 -- 27.4.2006 18:19:21 >

(odgovor članu bubamara2)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: JUNIJ
28.4.2006 11:32:15   
Kalina
Oj punce!

Mi smo tudi imeli pregled v ponedeljek(31t) ampak nismo imeli UZja, pregledal mi je MV in ugotovil da se je zacel mehcati in pocasi odpirati, tko da imam strogo prepovedano karkoli fizicnega (seks user posted image ) hehe. Drugace imam pregled spet cez 2 tedna in takrat imamo UZ itd. Komaj cakam. Drugace smo +10kg. Roke mi tako otekajo, da me tko clenki bolijo da komaj kaj primem user posted image . Pa kriz me boli, pa dol me tisci, juuj.

Naslednji teden grem kupovat oblekice in plenicke itd, ampak samo tisto osnovno.  Po tetra pa previjalne plenicke bom sla verjetno v Tosamo, nevem pa kam bi sla po majcke, zabice, bodije itd. Kam se najbolj splaca?  Joooj komi cakam, pa  da zacnem prat pa likat, iiiiiuser posted image

Drugace je moja pikica se fuuul zivahna, k sedim me tko pod rebra brca, da kr skacem po stolu, nagajivka mala. user posted image Zdej delamo krizce ob vsakem gibanju, ponavadi smo ob 11h dopoldne ze konec, hehe.

Koncno sem tudi uredila vse papirje na CSD.

No punce lepo se mejte pa uzivajte v brcahuser posted image

LP, Kalinauser posted image




_____________________________

...potem so mi jo otrplo in jokajočo položili v naročje.
Prvič sem jo stisnila k sebi in jo poljubila.
Instinktivno se je umirila in me popolnoma zasužnjila s svojim laskanjem moji moči.

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: JUNIJ
28.4.2006 14:50:39   
bubamara2
Pozdravljena Kalina!

Ali lahko en nasvet glede pleničk? Ko sem sama bila prvič noseča, sem se tudi jaz poigravala z idejo, da bi jih kupila v Tosami. Ampak, ko sem klicala za ceno, so me v Babycentru prišle ceneje.

Poleg previjalnih in tetra plenic pa ti svetujem še takšne male pleničke (jih imajo tudi v BC), ki so obrobljene s pisanimi sukanci. Pridejo prav pri umivanju, brisanju bruhanja itd.

Sama sem pa ravno danes privlekla tudi hčerkine stvari iz podstrešja in jih bom sedaj preprala. Evo, se ti zgodi takšna stvar, kot je mehčanje MV, pa moraš počivat. In pa - zaobljubila sem se, da v zadnjem mesecu ne bom pretiravala z aktivnostjo, ker mi je v prvo ravno v zadnjem mesecu najbolj popokal trebuh - sem se v redu počutila in sem seveda delala. Sedaj bom pa bolj pazila.

Ajd, lepo se imejte na takle deževen dan in lp.

(odgovor članu Kalina)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: JUNIJ
2.5.2006 22:03:26   
Erdbeere
IZVIRNO SPOROČILO: bori1


Torej, ste za primerjavo?


gv/tt/bpd = 81, 33
hc-obseg glavice=300 =32t+6
obseg trebuha= 284 =32+3
femur = 60 =30+6
otrokova teža = 2000g
posteljica zadaj
plodovnica primerno
ri = 0.59 (kaj to pomeni, pa ne vem?)


Jaz sem. Čakaj, da se prebijem čez te hieroglife,..
tedni ameno = 31
amenor. UZ =32 6/7
gv,tt, bdp = 81
psu/gibi = +/+
hc- obseg glavice = 291
ac- obseg trebuha= 290
fl-fumur = 60
potem vse prazno in na koncu še 3* bp za posteljico, plodovnico in pretoke.

Potem pa še na uz listku 3 primerljive teže in sicer 2032, 2016 in 2180g. PDP po Uz je 15.06.2006.

Še kakšna primerjava?

lp, Bori1


Evo še moji podatki za primerjavo:
tedni amenoreje: 30 4/7
Gest.starost po UZ: 30 6/7
GV/TT/BPD  79
PSU/gibi +/+
HC-obseg glavice: 281
AC - obseg trebuha 266
FL-femur 59
1650 g
vodilni plodov del : glavica

no tkle je bilo 27.3. potem sem pa imela v petek spet pregled pa se je lump okrog obrnil in je trenutno z nogicami naprej. Je rekla sicer, da ima še 2 tedna čas da se spet okrog obrne, samo ne vem a bo ubogal al ne bo. Jest upam, da bo.

Drugače pa jaz uradno delam samo še do petka in potem sem v porodniški, jupi....komaj čakam imam take plane tako doma kot v službi še.

Upam, da ste lepo preživele tele praznične dneve, jest sem jih zelo zelo delovno in grem jutri spet vsa vesela, ker imam vse pospravljeno, v službo.

lepo se imejte pa se pišemo

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: JUNIJ
4.5.2006 12:44:34   
kaktea
KAJ JE ZDAJ TO???!!!! Bliža se junij i tu se vse manj tipka....Ja se bo treba popravit. Kaj vse pupe šetate po nakupih, perete, likate...?
Jaz sem še malo v službi in pol bom bolj intenzivno iskala stvari...kaj kupiti in tako, malo sem že nakupla med 1. majskimi prazniki...jogi, postelnina, nalepke za popestrit omaro in celo karijonček...tako da sem že v postopku resnega opremljenja sobe.

kako pa kaj psihološko, kako stojite... kaj imate kake želje glede poroda ali greste na tradicionalo varianto?

lepo se imejte user posted image !!!

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: JUNIJ
4.5.2006 13:43:41   
SelmaC
pozdravljene,

koncno peremo in likamo.... sem hotela ze med prazniki, ma ni bilo kaj. E ja bliza se junij.... jaz se zaenkrat nagibam k tradicionalni varianti poroda... a se lahko se premislim...
Imam eno vprasanje: Ste videle spomladanski spisek stvari za novorojencka. Ta pride prav nam? Ali obstaja se kaj poletnega? Ni kaj smo zeleniuser posted image .
Pa se primerjava:
31,3 TEDNE
GV/TT/BPD 81
OBSEG TREEBUHA 281
FEMUR 62
POSTELJCA ZADAJ
PLODOVNICA PRIMERNO

in to je vse kar imam napisano.

Nic je treba pocivat. Se tega strogo drzite?
lp

(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: JUNIJ
4.5.2006 22:33:53   
Erdbeere
no dejmo no mal več življenja

kaktea - jest sem psihološko čisto pri luftu, pa tud glede poroda nimam nobenih velikih želja, no ja edino da bi rodila al z glavco naprej al pa naj mi kar CR naredijo, ker z nogicami nimam želje, pa tud na zunanji obrat user posted image  ne bi šla, upam,da ne bo potrebe

SelmaC - hm ne vem a ti imaš strogo ležanje predpisano al kaj, jest namreč prov nič ne ležim, jutri uradno delam zadnji dan, čeprov kdaj pa zares neham pa res še ne
vem, tako da o ležanju sploh nimam časa premišljevati.... Hm Glede spomladanskega spiska, bi rekla da je kr ok, edino ne vem nisem toliko natančno gledala za poleti oz. za naš čas ne potrebuješ ravno plišastih pajackov ampak so dovolj tiste bombažne žabice, ker v dolgih hlačah  pa rokavčkih mora pa user posted image  skoraj biti, sej mogoče čez opoldan je kdaj če bo res vroče vsaj pol avgusta v kratkih hlačkah, drugače pa otročki ne znajo ravno toplote zadrževati, tko da tanke bombažne žabice pa bodi je dovolj, pa za začetek tople nogavičke, sicer pa sej se vidi, če ima ful "luknjico" sem pozabla kako se reče na glavi pol mu je vroče in ga lahko manj oblečeš, se pa zgodi da se hitro tudi ohladi, tako da ne pretiravat preveč s kratkimi hlačami in majčkami oz. bodiji, ker lahko tudi pljučnico dobi, to  pa mislim, da si nobena ne želi, aja mam pa že malo izkušenj s temi meseci, ker imam že eno ravno tako junijlčico doma, pa kratki rokavčki pol mogoče avgusta so prišli prav prej pa ne.

kar se pa nakupov tiče pa pranja pa tudi še kar odlašam, no ja imam oprano postelnjino za zibko, pa pleničke samo ne vem kdaj bom imela čas zlikat, pa sej imam še skoraj 1 mesec časa, ne vem pa zakaj imam tako željo, da bi tokrat malo prej rodila, ker prvič sem čakala še 7 dni po prestavljenem roku, tko da ne bi še enkrat.

No toliko od mene zaenkrat pa lepo se imejte pa mal bolj pridno pisat, ker drugače bomo spet kam zginile user posted image

< Sporočilo je popravil Erdbeere -- 4.5.2006 22:40:19 >

(odgovor članu SelmaC)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je operativno čiščenje maternice po splavu...
V Sloveniji ženska, ki pri ginekologu izve, da njene nosečnosti ni več, prejme napotnico za tabletke ali operativno čišč...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.




Gosta hrana.
пеперутка16

Kdaj ste pričele z uvajanjem goste hrane?