|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vlivanje okvirjev - na kaj moram paziti?
6.5.2006 12:50:33   
Reja
Z ročnimi deli nimam toliko izkušenj, zato vas prosim za nasvet.

IZdelala bi nekaj vlitih okvirjev za slike. Ali moram biti na kakšno stvar posebej pozorna, je kakšna zvijača, ki bi mi morebitne nerodnosti olajšala? user posted image

Kaj naredite po tem, ko je okvir izdelan in pobarvan. Mu dodate steklo, na katero se bo naslonila fotografije?

Kako naredite zadnjo stran, kjer je ponavadi trša plošča in stojalo? Ali material kupite tudi v hobi trgovinah?

Moji okvirji so hrapavi. Kako naj nanje nalepim metuljčke in školjkice, ki sem jih izdelala posebej? Naj malo pobrusim del, kjer bo lepilo? Katero lepilo uporabljate?

Veliko vprašanj...upam, da mi boste lahko malo pomagale. V trgovini mi namreč niso znali...

Hvala! user posted image

_____________________________

LP, jeRnEJA
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vlivanje okvirjev - na kaj moram paziti?
6.5.2006 13:23:24   
tascha
Ti bom probala odgovorit.user posted image

Predvidevam, da sprašuješ za okvirje, kjer prah (kot gips) razredčič z vodo (fajn premešj, da ne bo grudic) in vlij v okvir. Če si kupila že tiste vstavke za sliko obesit (plastični z odprtinico) jih daj v okvir, ko bo masa na cca 40 % suha, ker če bo jih dal v maso, ko bo  le-ta še čisto tekoča, jih bo izpodrinila ven.user posted image
Za zadnjo stran te ne razumem, ker sem jaz vedno vlivala take okvirje, kjer je zadnja stran že bila, tako, d sem ga samo pobarvala, okrasila, nalepla ali servetek ali kakšne tudi vlite manjše predmetke...
Če hočeš lepit stvari na okvir, mislim, d ne bi smelo biti problemov, saj je lepilo, tekoča snov in zleze v luknjice. Se mi zdi brez veze brusti tisti del, ker mimogrede lahko preveč pobrusiš.
Lepilo: jaz uporabljam UHu-tekoči ali nekbolj trden, kot nekakšna pasta od Henkla Pattex.

Upam, da sem ti kaj pomagala in lepo ustvarjanje.user posted image

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Vlivanje okvirjev - na kaj moram paziti?
6.5.2006 16:12:02   
Anonimen
Jaz dam tiste plastične za na obesit takoj v moker gips, ker drugače vdno pozabim nanje. Pa raje dam kakšno majhno utež gor, da jih voda ne vrže ven. Pa da se hitreje suši, že ko je malo posušeno odlijem vodo dol ali jo popivnam z WC papirjem. Ko so suhi jih enostavno pobarvam z akrilnimi barvami, in pošprejam z lakom, da se lepo svetijo in da je barva še bolj obstojna.

Jaz imam navadne okvirje, ki imajo že steno odzadaj - tako, da ti glede tega ne morem svetovati. Naredim pa tudi razne druge modelčke iz gipsa in jih potem lepim s pištolo gor na okvir.

Ker sem pa tudi večkrat pozabila dati noter tisto plastiko za obesit okvir, sem prav tako s pištolo namazala okvir zadaj, pa sem ga tako zalepila na steno. Pa zelo dobro drži. Mislim, da če boš lepila s pištolo, da ti ne bo treba brusiti okvirja.

Ko vliješ gips v okvir ti svetujem, da malo potreseš vse skupaj, da se znebiš zraka v vodi, da ne boš imela luknjic v okvirju, ko se vse skupaj posuši.

Jaz imam par ovirjev v mojem albumu. Če želiš pogledati mi piši za geslo ali pa mi pošlji mail, pa ti jih pošljem po mailu.

(odgovor članu tascha)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Vlivanje okvirjev - na kaj moram paziti?
7.5.2006 10:12:02   
malika
Na zadnjo stran lahko nalepiš karton. Izreži ga v velikosti okvirja, lahko ga še pobarvaš, prelepiš z riževim ali katerin drugim papirjem, da bo ozadje lepše.

Jaz potem ta karton nalepim na zadnjo stran okvirja s silikonsko pištolo. Mogoče bi šlo tudi z uhujem-ne vem, poskusi.

ne vem pa zakaj imaš hrapavo površino. Si kupila tak model? No če boš lepila s pištolo ne rabiš nič brusit.

_____________________________

Izberi si luno za cilj in tudi če boš zgrešil, boš še vedno pristal med zvezdami

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?