|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 11:06:12   
mojca75
No tistega lepega petka sva se odpeljala na naslednji pregled (2 dni po roku) v Postojno. Jaz sem sicer od treh sedela v kuhinji in štela "popadke" in čakala da bodo kej bolj pogosti kot na 15 - 20 minut, pa nič kaj boleči niso bili.

No potem v PO pravi G: "a se kej dogaja", jaz pa "Jaaaaaaaaaa", in gremo na CTG - hudirja ta pa raven ko dila! Hm... pregled, pa pravi G: "nič odprta, nič popadkov, MV malo zmehčan,..." aha, imela sem pa nek voden izcedek, naredimo "Amniochech" - ni plodovnica ...ja... kar domov.

In midva "veselo" nazaj proti LJ. Potem sem se odločila da zdej greva pa v štacuino, zaloge je treba obnovit ker nikol ne veš,... kdaj bo šlo zares.
Pa prideva iz štacune, stopim iz avta in se nekaj ulije. Hm, lulam al je to plodovnica?user posted image

pošljem mojega po tiste vložke za testirat! JE PLODOVNICA!

In greva nazaj v Postojno. Moj user posted image  vozi hitreje, več stvari ga živcra, čeprav se nikamor ne mudi, tolk zelo.... ob 14 prispeva v PO.

In potem me moj G še enkrat da na CTG - nič, pa me pregleda in pravi da nima kaj,.. na oddelek me bodo dali! Čez noč se bo pa zihz začelo. Moj pa kar domov, ko bo kaj pa pride nazaj. In mene v halo, itak sem bila vsa mokra in krvava in... in v sobo na ginekološki oddelek. Tam me moj pusti... in ko odhaja jaz v user posted image user posted image user posted image ... kaj pa zdaj?

Na srečo imam lušno cimro, ki so ji ravnokar vstavili svečko. In ponoči oddide v porodno! In jaz spet štejem "popadke" oz neke blage krče na 15 - 20 minut!
Zjutraj vizita. Jaz na CTG ... nič, potem pregled... ja kar v porodno user posted image user posted image  ...

Poberem stvari, grem gor, kličem mojega naj bo čez cca 2 uri tu, sporočim domačim.... on 9.30 klistir, pa britje, ob 10.30 sem v porodni...
ob 11h pride user posted image  in jaz že ležim z vsemi tistimi iglami v roki,... Babica Katja pravi da mi bodo dali umetne popadke, in šele ko bom 4 cm odprta mi bodo dali EA!
Kaj???? Ok, potem 4 ure se matram in predihavam, popadki pa na 2-3 minute, vedno močnejši,.... gledam ctg kaj riše, moj me spodbuja naj dioham, masira hrbet...skratka... carta me!
po 4 urah muk mi anastezistka da EA, priprave so velike, EA prime in jaz sem ko na havajih 2 uri z krči ampak nebolečimiuser posted image .

Potem se je Mojca že spustila tolk dola, da se je širila medenica in vse ostalo tam spodaj in še 1,5 h večjih bolečin, pa vseeno manjših kot ob umetnih popadkih!

In potem akcija: pride porodničar, pa še dve sestri, da mi bodo pritisnili na trebuh, pa ... 2, 3 popadki in Mojca priveka na svet 13.5 ob 17.16!
Solze veselja, lušna... z ocenami 9,10,10! Mi jo dajo na trebuh, in potem jo spedenajo, jaz vmes pokasiram 6 šivov! Ko pridem v sobo, me terajo lulat, a boli ko hudič ker so mi dvakrat dali kakteter!
Odkrijem tudi da mi iz riti štrlijo "trije fižoli" .. no še hemeroidi!

Tu pa se drama šele začne. Očitno so bile izgube krvi velike, mami je čisto mesečna, vrti se ji, samo spala bi, še dobro da je Mojca tudi totalna zaspanka. Pa ploske bradavice, pa Mojca ne vleče, pa nastavek,... pa...

No izemerijo mi le 80 hemoglobina, dobim sirup, ki pa kaj dosti ne prime,... Mojca se premalo redi, moram jo budit, ampak ni kaj uspeha, zaspanka noče vlečt, flašo še nekako potegne, mleka še ni.... oh ja...

Pride tretji "jokavi dan". Mami joka, Mojco tehtajo in me sekirajo,... mogoče ne gremo domov, če bo premalo pridmobila.

In potem v sredo zjutraj... odpust!user posted image .
Ampak mami je tolk švoh da komaj spedena sebe, vrti se ji, obliva jo, hormoni delujejo, slabokrvnost katasrtofalna... ampak GREMO DOMOV. bomo že kako...

Doma pa komaj živim, komaj zrihtam sebe in Mojco, še dobro da je oči doma in naju pedena... in tako nekaj dni,... dobim močnejše železove tablete, zapira me... s tistimi fižoli iz riti sploh ne pomislim d abi šla na WC, še lulat je muka, a moram ogromno piti,... muka mi je samo pomisliti na WC, da o bolečih šivih niti ne govorim, pod šivi pa še hematom, ki pritiska na vse skupaj,... KATASTROFA!

No v nekaj dneh se stanje umiri, šfižoli se počasi resorbirajo, mleko mami ima ampak Mojca ga ne vleče, trudiva se z nastavki,... še najbolje je da si mami izčrpa, še vedno pa se pristavljava, Mojca veliko spi (no sedaj sicer vedno manj) ampak se še najde kaka urica popolnega miru, ponoči prve tri noči idealno, Mojca se zbudi, dobi flašo aptamila (ker tolk pa mami vseen nima mleka) in zaspi, mami se naspi in opomore, zadnje tri dni ga serjemo, in to dobesedno, ob 4h se pokaka in jo moram previt! Potem ne zaspi,...

čez dan tudi ne spimo čez cel dan... zahteva več ukvarjanja,... ni pa zagrizena jedka,... vleče še slabo, ampak flašo pa kot da zadnjič je!

Tako upam, da bomo kmalu ujeli ritem, se prestavili iz flaše na joške, ker to je grozna zguba časa, pol ure dojenja, pa še 15 min za flašo, potem previjanje, cartanje, kupčki,... in še vsaj pol ure črpanja mleka za naslednji obrok... no ja.. če ne bo šlo drugače bomo pač tako, bolje da vsaj nekaj časa dobi moje mleko!

Ampak Mojca je najlepša punčka na svetu in mami in oči sta zelo ponosna nanjo. V 6 dneh od prihoda iz porodnišnice je pridobila 350g in je včeraj vagala 3590g!
Ritem bomo pa tudi ujeli... še vsi so ga!

Mojca75

   
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 11:23:32   
cukerček
user posted image user posted image user posted image user posted image čestitam za najlepšo punčko na svetu.user posted image user posted image user posted image user posted image

veliko veselja , zdravja in otroškega smeha polno hišo vam želim

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 11:38:26   
lelaval
user posted image user posted image   Č E S T I T K E   za malo Mojco. user posted image user posted image  Zdaj pa se le veselo cartajte. user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

V življenju sta nam dani 2 čaši, sladka in grenka: vsi moramo izpiti obe, življenje pa nam obe čaši toči nepredvidljivo.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 11:48:10   
kapica
Lepo. Cestitke, naj te se dragi toliko vzpodbuja in pomaga, da si lazje opomores od tezkega poroda.

Veliko cartanja user posted image user posted image user posted image !

_____________________________

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 12:28:59   
Tinča1
Mojca 75 iskrene čestitke za lepo Mojčiko, ampak porod je pa bil res težek. Še dobro, da si imela Ea. Sicer pa ti želim obilo veselja s tvojo punčko in čim hitrejše okrevanje.

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 12:45:31   
lenika
user posted image user posted image user posted image  čestitke.

(odgovor članu Tinča1)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 13:30:48   
TONČI.
user posted image user posted image user posted image  Najbolj so me pa user posted image user posted image user posted image  tvoji fižolčkiuser posted image

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 13:39:31   
dulcinea
Bravo user posted image user posted image user posted image

_____________________________

-----------------------------------------------------------------
Otroci so vredni najboljšega, ker so otroci in iz nobenega drugega razloga. Svoje dostojanstvo in svojo vrednost imajo preprosto zato, ker so.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 14:20:32   
bombonček
Čestitke!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu dulcinea)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 15:29:01   
TiaSara
Mojca drži se, gotovo bo vsak dan lažje user posted image  in še enkrat čestitke za najlepšo punčko na svetu user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu bombonček)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 21:07:43   
KODA
user posted image user posted image čestitke

_____________________________

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu TiaSara)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 21:22:22   
Maxica
Čestitke, kako fino si to napisala.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: Kako sva dobila Mojco
25.5.2006 21:29:28   
Anonimen
user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu KODA)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: Kako sva dobila Mojco
26.5.2006 8:56:31   
Anonimen
Ja pa srečno,no z čim manj problemi,radi se imejte še naprej,sedaj ste družina!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojca75)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: Kako sva dobila Mojco
26.5.2006 10:57:04   
pikicaa
user posted image user posted image user posted image user posted image ČESTITKEuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: Kako sva dobila Mojco
26.5.2006 11:10:59   
bori1
Čestitke Mojciuser posted image , mamiciuser posted image in atiju.user posted image Bo žeuser posted image . Vi se samo lupčkajte in imejte dobro,...

lp, Bori1

(odgovor članu mojca75)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: Kako sva dobila Mojco
28.5.2006 6:58:24   
Eviii
tudi mi čestitamo user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Glivična okužba nožnice – pogost vzrok nep...
Čeprav večinoma mine brez posebnosti, je glivična okužba nožnice ali bakterijska vaginoza precej pogost vzrok za neplodn...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?