|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
7.10.2006 21:35:07   
planinc1978
Sem malo po rojstnih dnevih brskala, pa bom prekopirala za mesec junij, pa naj katera še popravi-dopiše.Je lepo, če imamo tudi tuki seznam, kaj mislite.....user posted image
JUNIJ
03. NIK  (andreja25)
04. MAJA  (pikicaa)
05. LANA  (Ro-La)
05. ŽIGA  ( Erdbeere)
12. MATIC  (bori1)
12. SARA  (jennita-ati)
14. LUKA  (planinc1978)
15. FLORIJAN  (Jan@)
15. MATIC  (bubamara2)
17. DAMJAN  (biba77)
18. GREGOR  (Dja)
18. SARA  (pipi76)
20. (zaliga)
20. LANA (kity)
20. SARA  (bojka)
23. TEJ  (_clea_)
24. JULIJA  (Tayda)
25. BOR  (KOZLEK)
26. TARIN  (kaktea)
26. ZARJA  (žabica 24)
27. TIA ALIESHA  (ricky)
29. LAN  (Nomika*)



_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
8.10.2006 21:29:30   
Erdbeere
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za tebe planinc!!!! Je kar lepo takole videti koliko je teh junijčkov pa junčik user posted image matr, bo treba nekaj boljšega najdet, meni tole nekak ne gre user posted image

Drugače pa da poročam, kako je bilo ko je bila mami na zabavi....skratka namolzla sem 125 hm, ml mleka user posted image ampak naš fant, se je odločil da po flaški očitno ni ok in je popil le 25 ml....pol je pa pravi oči da pogruntal, da je to mal drugač pa protestiral....no ja sam če bi bil lačen, bi tudi to šlo....tako da je pol lepo zaspal.....okrog polnoči se je prebudi in ker mami pač ni bilo, je malo jokal, oči že skoraj obupal....klical mami naj pride na pomoč....nakar čez 5 minut pokliče, da ne bo potrebe, da bo gotovo zaspal...no pa je res....tako da je mami lepo ob 3.00 pribremzala domov user posted image imeli smo se fino, lepo se je bilo spet malo nasmejat s službenimimi kolegi...zvedela sem da je en "sodelavec" spet priden bil in da jih bo ponovno štorklja obiskala.....bravo zanj in njegovo ženo user posted image user posted image user posted image skratka bilo je 1A...mami se ne brani zabav user posted image user posted image user posted image

Luna je očitno popustila, vsaj včeraj je Žiga spal od 8-ih do 3 lahko pa da mu je pomagalo to, da sem mu v posteljico dala na vsako stran po en vzglavnik, da je on ves stisnjen v posteljici (mi je svetovala ena soseda), da ona je svojga vedno zalagala) bom jutri povedala, kako smo prespali današnjo noč....zaenkrat spi že skoraj urco in pol.

Zdaj pa jaz letim hitro dol z računalnika, ker me možek že prav grdo gleda pa se nekaj pritožuje user posted image

fajn se mejte

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
8.10.2006 22:05:50   
sisi80
Še ena junijka. Sem pozna, upam da ne prepozna. Jan se je rodil 24. 06 ob 16.05. Prvi mesec je bil krizen zaradi prehranjevanja, potem sem dojenje opustila in prešla na Aptamil. Dva meseca je bil pravi balzam, priden, vesel, ponoči  smo spali. Od treh mesecev naprej pa obrat za 100%. Vstajam vsak dan več, včeraj in danes ponoči čisto vsako uro. Pa kaj je to? Sem tak adijo, da ne vem kaj. Tudi sprehodi niso več mirni kot so bili, rad bi gledal ven in se dvigoval. Skratka pestro, vesela pa sem, da nisem edina. Zdaj gremo počasi spat, ZA KAKO DOLGO????

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
9.10.2006 6:53:40   
Anonimen
Grrrr sem jezna, napisala cel roman, pa ni šlo poslat.user posted image
Ok, punce en lep pozdravček, dobrodošlica sisi80. Lepo da si se nam pridružila, da bomo skupaj rekle kako o naših čebela in čmrljih.user posted image
No, mi smo imeli prečudovit vikend, nabirali kostanje na Pohorju, no, mami bolj štorasto s kengurujem. Je moral biti ati bolj priden. Jih malo kuhali, pa tudi pekli.
Vikendi so postali zdaj, ko smo punce čez teden bolj ali manj same doma, pravi prazniki pri nas. Žal tako pač je.
In kar je glavno. Smo naspani. Bravo za Saro.user posted image user posted image V noči iz sobote na nedeljo smo spali od osme zvečer do četrte zjutraj, nato pojedli in vlekli naprej. Danes se je zgodba ponovila, le da sem jo nahranila kar v spanju ob dveh. Se mi zdi najboljše, nekje sredi noči popije in lepo nina naprej. Da pa bi izpustila tale nočni obrok, se mi zdi da bi potem čez dan pojedla preveč in ne bi bilo dobro za njen buši. Papca namreč čez dan le štirikrat. Raje vstanem ponoči in ji dam še ta en obrok, itak zaspi kar nazaj, tako da ni krize.
In kako ste ve? Erdbeere bravo za tvojo zabavo in da si se imela lepo. Jaz sem glede tega bolj čuden tip in me nikamor ne vleče. Čudna pač. user posted image  Tudi ko pride moj prej iz službe, se namesto da bi šla kam, raje zleknem in jih opazujem kaj počnejo. Ah, pa kaj. Glavno je, da počnemo to, kar nam paše, ne? In lepo da sta se tvoja dva moška porihtala brez tebe.
Planinc fajn za seznam, mogoče bi bilo dobro dodat še punce ki so bile junijke, pa se njihovim bebijem ni mudilo in so raje čakali na julij. user posted image  Moj predlog samo.
Oki doki. Grem jaz pripravit za kosilo. Lep dan.

(odgovor članu sisi80)
  Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
9.10.2006 10:20:49   
kaktea
evo i mene po nessskončni odsotnosti...user posted image
Tako je pač tu na obali, samo šetamo in se sončkamo. Cele dneve hodim in se sprehajam...Prav neverjetno kako se je tu vnela debata!!!user posted image
Mi smo se pridno piknili in tudi mi smi peresca dolžine 65 cm in 5500 g. Daj je moja Tarin zaspala in to je kar neverjetno saj doma ponavadi ne spi, čaka da jo odpeljem na sprehod in pol sladko nina in jaz sanjarim, da ninam zraven nje v vozičku. Namreč se dojimo čez noč na 3 ure in če je dan dober potegne uno prvo rundo za 4 ure, ma zdej že mislim, da ne bo nikoli spala celo noč user posted image . Zjutraj pa ob 6 30 naprej slabo spi, ker jo začne prdanje matrat, vedno ista pesem. Drugače je prav zlata in se stalno se smeje.
Mama in ati pa študirata kako bosta konec meseca odšla na obletnico mature (10), no za atija ni problem samo mama bo morala tako zrihtat, da se bo  izšlo. Namreč flaška še ni zanjo nič drugega kot pripomoček za igranje in ne za hranjenje..in ne vem če bi jo prvi del vzela sabo, ker bo tam kažin, ful ljudi in to ali če angažiram nonote za uspavanje in jaz uletim samo vmes za dojenje...bomo vidli, v enem mesecu tej malčki tako napredujejo, da bo mogoče že kar iz žlice jedlauser posted image user posted image user posted image
evo pa je že pokonci, tako sprehod čaka...
pozdravček vsem

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
9.10.2006 16:00:05   
monika30
Evo mene spet malo po vikendu.

SMo imeli kar naporen urnik (dva piknika) in včeraj je bil naš Klemen že kar utrujen od vseh novih obrazov in malo sitkan.
Ponoči se je zbudil že ob 1h, kar se še nikoli ni od rojstva. Pa sem mu dala malo tople vode, da probam, če je lačen, pa mu ni dišalo. Ko sem ga dala v posteljico nazaj je kr zaspal, ko je ugotovil, da ne bo cartanja na zizi. Probala sem, sej če bi se jokal, bi mu pa zizo dala.

Bravo za vse tiste, ki že bolje spite ponoči.
Erdbeere, super da si se imela fajn, tudi jaz grem v soboto na dekliščino, moj mož se pa že zdej sekira, da bo zaspal in ne bo slišal Klemna, če bo jokal.

Mi še vedno malce šmrkamo, fiziološka raztopina je naš sovražnik, sam vidi flaško že joka. Še po nosku ga ne smemo kej preveč, je občutljiv.

Pozdravljena, Sisi80, naj te potolažim, tudi naš je pred dvemi meseci, celo od rojstva bolje spal kot sedaj. Jaz se tolažim z luno, pa napenjanjem, pa da bo enkrat pa menda res boljš. Res pomaga, ko malo potožiš.

Kaktea, pozdravček tudi tebi. Ti zavidam, ker se lahko toliko sprehajaš ob obali. Jaz živim ob cesti in grem težko kam dlje na sprehod.
Drugače pa na to temo, sem zadnjič šla na sprehod, pa se je en pes vame skušal zagnati. Sem tako zakričala, da je pobegnil. Ustrašila sem se pa vseeno.

Planinc, če se ti da lahko še mene dodaš. Rodila sem 15.6. - Klemen.
Pa Sisi80 je tudi nova, mislim da 24.6. - Jan (popravi, če je narobe).

Lepo se imejte in se slišimo.


(odgovor članu kaktea)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
9.10.2006 19:16:07   
sisi80
Še en prečudovit sončen dan za nami in upamo, da bo noč malo boljša kot zadnje. Ne moreš verjet. Ful je cel dan dobre volje, lepo je, zvečer lepo zaspi, potem pa vsako uro zajoka, toliko da ga dvigneš in že zaspi, da ga lahko položiš. Jaz pa seveda ne morem takoj zaspat nazaj in spet je nova ura budnica tukaj. No, ampak podnevi je srček in pol tak da se noč kmalu pozabi.

Je pa super, da nisem edina, se kar bolje počutim. Hvala punce za podporo.

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
9.10.2006 20:15:42   
planinc1978
JUNIJ

03. NIK  (andreja25)
04. MAJA  (pikicaa)
05. LANA  (Ro-La)
05. ŽIGA  ( Erdbeere)
12. MATIC  (bori1)
12. SARA  (jennita-ati)
14. LUKA  (planinc1978)
15. FLORIJAN  (Jan@)
15. MATIC  (bubamara2)
15. KLEMEN (monika30)
17. DAMJAN  (biba77)
18. GREGOR  (Dja)

18. SARA  (pipi76)
20. (zaliga)
20. LANA (kity)
20. SARA  (bojka)
23. TEJ  (_clea_)
24. JULIJA  (Tayda)
24. JAN (sisi80)
25. BOR  (Kozlek)
26. TARIN  (kaktea)
26. ZARJA  (žabica 24)
27. TIA ALIESHA  (ricky)
29. LAN  (Nomika*)

sem vaju dodala, lahko pa vsaka nova prekopira seznam, doda in pošlje.

Pozdravljena Sisi, upam, da boš čimpreje bolje spala.Mi smo danes tudi tečkoti.Mami je včeraj pojedla kakih deset kostanjev-se nisem mogla upret, malega pa danes neki zvija,pokakan je nonstop, pa seveda tečnari.Najbrž od mojega kostanja.
 Drugače pa gremo jutri v razvijalno ambulanto, ker se nam je mesec dni nazaj videlo, da glavico samo v levo obrača do konca, v desno je pa samo oči obračal.Potem smo pa previjalno obrnili, da je imel več svetlobe na desni, pa sedaj tudi v desno obrača do konca.Čeprav se nam zdaj zdi, da je vse ok, pa gremo vseeno pogledat  v ambulanto, če smo že naročeni in z napotnico.

lep pozdrav vsem, grem, ker mam še nekaj opravkov...


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
10.10.2006 13:30:07   
Anonimen
Lepo dobro jutro punce. Kako smo spale? Najpomembnejše vprašanje teh dni zgleda pri junijkah. Saj bomo zdržale, brez skrbi.
A je katera izmed vas na dopustu ali kako drugače user posted image  že dala v bazen? Za bori1 vem da so bili na dopustu, samo glede tega nismo nikoli debatirali. Mi smo naši Maruši obljubili morje, verjetno bomo skočili na kak podaljšan vikend v Žusterno, ki jo že poznamo in nam je všeč ker ne rabiš iz hotela hodit ven do bazenov. Pa čakamo in čakamo. user posted image  In ne vem ali naj tvegam s tisto vodo ali ne. Sara obožuje vodo, ampak tile bazeni....kako gledate ve na to?
Pa še nekaj. A je katera mogoče videla kak oglas ,ko je kaj brskala po netu, da bi kdo prodajal rdeč fredov obroč za plavanje? Ampak pod nujno rdeč, ker oranžnega in rumenega imamo od Maruše. Rdečega pa sva imeli izposojenega ko sva hodili na plavanje dojenčkov, potem pa smo kar presedlali v oranžnega. Sara pa je še preveč mala da bi jo dali v nadaljevalnega. Če katera kje naleti, naj mi prosim javi. Saj ni tako zelo drag, ampak vem kako je bilo pri Maruši, ji je bil preveč "nad vodo" hitreje kot piše v navodilih in ga bomo verjetno uporabljali kak mesed ali dva tudi pri Sari. Zato bi kupila kar rabljenega. Neoprenske hlače pa bomo verjetno itak mogli kupit nove, teh verjetno noben ne prodaja.
In še eno lepo novičko enostavno moram delit z vami. To, da mami jutri praznuje sicer zame ni najboljša novička user posted image , ker je eno leto več zopet za mano, ampak....sem pisala koliko mi pomenijo nedelje, ki naši družini trenutno edine ostanejo, ko smo lahko skupaj cel dan....drugače ati cel dan dela ali pa je tu šola....in za  jutri je vzel dopust, tudi Maruška bo doma z mamico, nič vrtca, pa mala princeska Sara zraven...ma vam povem, mogoče se bo kateri zdelo butasto, ampak meni je to najlepše darilo ki so mi ga mogli pripravit. Res. Zato bravo za moje tri sončke. Uživala bom maksimalno.
Punce mejte se lepo, Sara pridno nina, sva bile zunaj od devete zjutraj do pol dvanajste, potem sva se porihtale, najedle, kupček sva že podirali v spanjuuser posted image . In zdaj sem pospravila, pripravila za kosilo, malo pogledala na net in zdaj grem v vodoravni položaj. Hehehe, taki nameni največkrat spodletijo, bomo videli kako bo danes....Lep dan vsem skupaj.

....hmmmm kako je tale Žiga naštudiral tisti obrat? user posted image user posted image
prej ali slej bo uspelo tudi meni user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu planinc1978)
  Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
10.10.2006 14:03:26   
monika30
Bojka, vse najboljše za rojstni dan. Pa še veliko nepozabnih dni v krogu tvoje družinice.
Glede kopanja: sem brala pri majčicah, da kar veliko prakticirajo plavanje. Edino mislim, da so opozarjale, da je potrebno preveriti toploto bazena. Glede čistoče in virusov in bakterij pa se meni zdi, da danes vsepovsod kjer gremo kar mrgoli vsega tega. Pa saj ne bo v bazenu vsak dan po več ur.
Pa kolikor sem razumela si že hodila na plavanje s Saro, ne? Kako pa je bilo?
Meni se zdi fajn ideja, tudi jaz sem že razmišljala o tem (mi imamo blizu Čatežke toplice), po mojem malčki uživajo 100/uro pa še utrudijo se in potem sladko spijo.
Za obroč žal ne vem, upam da boš našla.

Naš Klemen se še vedno ponoči zbuja že ob 1h, ga moramo malo pocartati pa spi naprej. Jaz pa tudi že malo bolje spim.
Tudi mi se še ne obračamo, razen če mu pomagam pri nogici, potem se on z zgonjim delom telesa požene. A jim ve tudi kaj pomagate ali bi bilo bolje, da se čisto sam nauči???

Lp



(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
10.10.2006 17:50:00   
Anonimen
Monika30 hvala za čestitke, na kopanje pa sva hodili z Marušo, ko je bila stara šest mesecev, bilo je super, vendar s Saro na organizirano vadbo ne bova šli, za ta denar gremo raje vsi štirjeuser posted image . Ni bilo nič tako posebnega. Tile obroči pa so res super stvar, ker otrok dejansko "plava", ne sedi not. Mi smo Maruši potem spuščali zrak ven postopoma, tako da je bila dejansko že čisto pod vodo s telesom, vendar še vseeno podprta.
S Saro sva ravno prišli not iz kengurujčkanja, pa sva ugotovili da je že prav hladnouser posted image .
Glede obračanja pa je pri nas tako. Mi Sare ne preobračamo tako da bi ji pomagali s potiskanjem, jo pa spodbujamo tako da ji nastavljam igrače vstran in se potem trudi. Samo kaj ko je vedno sestra pri roki in ji da bliže. user posted image  Priznam pa da me je premagal firbec in sem jo že kar nekaj časa nazaj poskusla na previjalni prijet za rokice in povlečt v sedeč položaj gor. Na moje presenečenje se je tako lepo dvignila, glavico lepo zraven, tudi nazaj to obvlada. ampak ker je že tako veliko "gor", tega ne počenjamo veliko. Čeprav ne dela nič s silo, prav lepo potem sedi, je nič ne zanaša. Res pa je da sem prej, kot smo to poskusli,  opazila da se v mojem naročju iz polsedečega položaja lepo sama potegne v sedečega, v bistvu to počne vedno ko ima možnost. Nonstop trenira trebušne mišnice, zgleda pa tako kot bi delala trebušnjake. Ali pa hoče mami kaj namignit.user posted image
Lep večer

(odgovor članu monika30)
  Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
12.10.2006 11:58:03   
planinc1978
Pozdravljene,

No mi brzinsko lovimo te lepe dni in smo  večinoma odzunaj. Sedaj je naš nadobudnež zaspal, pa imam mal časa na net skočit.

No v torek smo bili v razvojni ambulanti. Glede glavice oz. obračanja levo, desno je vse ok. Pokazala pa nam je kako naj ga spodbujamo, da se bo fantič obrnil. Sedaj prav lepo telovadimo in se obračamo. V eno stran nam uspeva, v drugo smo še malo okorni, ampak nam neverjetno hitro uspeva, še malo pa bo, smo pa malček bolj lene sorte, pa tudi trebušček nam nekoliko nagaja- smo se tehtali in smo kr malček predebeli- 7700g. Me je skor kap. V dveh tednih je ogromno pridobil, se mi je kr zdelo, ko pa so mi  roke skor odpadle, ko sem ga nosila. Je mami mislila, da ima premalo mleka, pa smo dodajali kar očitno ni bilo potrebnouser posted image . Sedaj dodam samo še malo pred spanjem.

Nam je še v razvojni rekla, da ga naj kar že v sedeči položaj dajemo, da se naj kar malček trudi in da ga preveč razvajamo- saj po njenih besedah , tud otrokom paše "po liniji najmanjšega napora". No tud prav. Sedaj ga dajem v sedeči položaj, dokler se ne utrudi in začne protestirat, pa tud, ko se kopamo že majčken sedi.
Zanimivo, včasih so otroci ležali tam do 6m ali več, sedaj pa bi mogel otrok že pri 3m skorajda sedetuser posted image

Bojka, malček z zamudo, ampak iz srca: VSE NAJBOLJŠEuser posted image user posted image user posted image
Glede plavalnih obročev ti nemorem nič svetovat, ker ne poznam zadeve. Bi pa tud jaz začela s plavanjem, pa nevem kako nam bo zneslo, saj bi se mogli vozit v Dol toplice, pa ati nima časa, ker ima službo v turnusih, pa še stanovanje nam rihta, sami pa se mi neda. Bomo videli, mogoče pa.

Toliko za sedaj,...


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
12.10.2006 14:13:28   
monika30
Planinc, a lahko malo opišeš vaje, ki spodbujajo obračanje, naš se namreč še ne obrača, razen če mami malo pomaga.
A so ti rekli, da ga kar v sedeči položaj daš? Kako pa, ga založiš z blazinami?

Mater sem te pa zasula s vprašanji.
Hvala.



(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
12.10.2006 14:36:29   
sisi80
Tudi meni se zdi čudno, da so rekli, da že naj sedi? Name že vse ome in stare mame vpijejo, da je preveč pokonci. Ne vem, no. Sicer pa rečte kar hočete, imamo srečo z vremenom, kaj? Mi smo ogromno zunaj. Začel je protestirati v vozu, tako da se  tudi veliko nosimo. V soboto bomo kupili športnega, mogoče bo bolj zanimivo. Sicer pa čestitke vsem, ki se obračate. Nam je šele včeraj prvič uspelo v desno stran. Je kar lenuh. Glede noči pa .... Še vedno nič bolje. Danes ga je babica vzela za nekaj ur v varstvo, da se je mamica vsaj malo naspala.

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
12.10.2006 17:58:21   
planinc1978
Monika, glede obračanja ga imam jaz na tleh. Pol ga, ko leži na hrbtu primem za obe nogici in ju potisnem v eno stran, pa še rito zraven- v bistvu skor do konca (da ima spodnji del telesa že obrnjen ), pol se pa sam glavico dvigne in spodvije spodnjo rokico. Saj bo šlo!user posted image user posted image .

Glede sedenja, pa je tud men čudno. V vozičku je sicer v športnem delu, na prvi višini in tako bo tud nekaj časa ostal. Sedimo samo na kolenih, pa v banjici in ko smo na tleh, s tem, da ga držim za rokce. Na sedežni pa ne sedi, ker rit dvigne in se skotali dol- ga pa nič ne forsiram, kolk da, pač da.


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu sisi80)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
12.10.2006 18:41:05   
monika30
O, hvala.
Sej jaz tudi že malo probavam in ko mu pomagam z nogicami se že kar sam odrine na hrbet. Sej vem, da bo šlo, še prehitr ga bom lovila okoliuser posted image .

Drugače smo pa glihkar bili na enournem sprehodu. Se je prvič zgodilo, da je bil buden cel čas, malo je jamral, ampak je kr šlo. Bravo za nas, do sedaj nismo preveč marali vozička.

Sisi80, super da si se malo odpočila, verjamem da paše.

Lepo se imejte.

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
12.10.2006 20:07:00   
bori1
bojka vse najboljše, za kofe te olupimo, ko se vidimo,...user posted image user posted image user posted image . Ja Matic je je pri 2 mesecih v bazenu le nogice namakal, ampak tisto je bil Čatež. Brez najmanjšega dvoma pa bi ga zdaj v slano vodo v Žusterni namočila. Maruša- moja je nad Žusterno navdušena, še raje ima Laguna park v Bernardinu. Mi smo se "pred Maticem" na kopanje odpravili skoraj vsako nedeljo, sedaj pa je ritem čistio zmešan. Tudi Matičkovo nočno spanje je prej kot ne švoh. Se pa sestra zbuja le enkrat na noč, kar je uspeh. Matic ima priblleme s katarjem - šmrkljem, ki ga nikakor ne spravimo iz njega. pa ne vem več kaj naj mu dam,.... fiziološka ne nuca, 31 tudi ne, danes so mi še popražene kamilice na oljčnem olju svetovli,... probam jutri. Ima katera kakšen nasvet. Kako kaže z dodajanjem - pokušanjem goste hrane? jest bi že kar začela, če ne-bi bil bolan,... bomo videli,... Ostale? Kako gre? Tudi meni se to soboto obeta obletnica mature, pa bomo videli, kako bo,... tole bujenje umirimo samo z joško,... kakšen nasvet?

lp, Bori1

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
12.10.2006 20:36:13   
Erdbeere
Evo sem včeraj hotela že malo napisat pa mi je računalnik zmrznil, potem pa se mi ni dalo se enkrat ga lavfat.....

No sej kar se obračanja tiče, morete razumet da je naš bolj začetnik pri junijčkih in da zato malce "prehiteva" druge....sicer pa kar se sedenja tiče ga jaz tudi ze dajem malce v sedeči položaj in sicer, če ga imam na kolenih pa danes sem ga dala prvič v stolček za hranjenje s tem, da sem mu dala naslonjalo nazaj, da je bil skoraj tako kot da je v vozičku, evo tkole
user posted image
je pa zelo užival v njem pa še mami je komot skuhala kosilo, ker jo je imel Žigec ves čas pod kontrolo....

Nekaj ste spraševale, če je katera že bila na kopanju. Mi smo bili hm mislim. da 24.9. v Topolščici in smo se kopali zunaj v bazenu pa se je Žiga tud kopal in zelo zelo je užival.....ko smo bili pa prej ne vem točno kdaj enkrat avgusta v Čateških sem mu pa samo noge notri namočila.....tako da jaz komaj čakam, da gremo spet se malo kopat, ker Žiga res uživa, šli bomo pa skoraj gotovo v Žusterno ali pa hm, če bo bori razložila kje je Laguna park, skratka nekam kjer je morska voda....

Kar se pa goste hrane tiče, jaz pravim,da se še nikamor ne mudi in da bo še prehitro prišel čas, ko bo potrebno kuhati, meni se pa ravno ne da prehitro začet in bom tudi Žiga čimprej navadila, da bo jedelkar bomo jedli mi.....no ja lih svinjske pečenke ne bo pri 7-ih mesecih dobil user posted image

Tako zdaj pa lepo se imejte, pa uživajmo še nekaj dni dokler imamo sončka.

(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
12.10.2006 21:26:31   
Anonimen
user posted image Punce hvala za čestitke, zlate ste. No, čisto na kratko. Bil je prečudovit dan, poln pozornosti, mami se je kar topila.user posted image
Kar se tiče GH. Mi bomo čakali zaradi Marušinih alergij. Čeprav Sara obožuje žlico. Sem pa na Mamini čvekalnici brala da res veliko junijk že daje GH.
Tudi glede mini dopusta je odločitev padla pri nas. Žusterna prihajamo.user posted image  Nabaviti moram le še obroč in neoprenske hlače za Saro, je najbolj komot v njih, in naštudirati kako zorganizirati prehranjevanje naše princeseuser posted image . Tole pogrevanje, pripravljanje hrane....še nisem tega počela drugje kot doma. Pa bo že.
Le to mi še ni jasno, kdaj bomo šli, če nonstop Maruša nekaj štrajka z zdravjem.user posted image  
Planinc hvala za opis, tole mi zelo radi počnemo, samo nam še na misel ne pride, da bi pa sami probali tako premetavanje. Je bolj komot in smešno, če mami pomaga.
Glede spanja se je pri nas stanje popravilo. Trkam na les. Tudi čez dan se potrudim da spi malo več. Pa četudi sedim zraven postelje in sem v pripravljenosti. Ker je potem dan rešen in je cel dan dobre volje. Saj nam ne uspeva vedno, ampak vedno bolj pogosto.
Pa še nekaj....a ima katera take probleme v avtu kot mi? Namreč Sara tuli za znoret v tej jajčki. Sem že živčna preden se kam odpravljamo. Da bi šla sama kam z njo, ni šans. Ker tuli tako, da je brez glasu.user posted image  Kako bomo prišli do Kopra... Maruša pa je spala kot velika, samo da smo jo dali v avto. Smo se včasih furali okrog, ko ni mogla zvečer zaspat.
Grem zdaj malo uživat, če me ne bo prej zmanjkalo. Lepo se mejte in lepo telovadite.

(odgovor članu Erdbeere)
  Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
13.10.2006 19:58:18   
bori1
haloooooo.

bejbe, greste vse na dopust?user posted image jest bi tudi še enkratuser posted image . Jagodka Laguna je na Bernardinu - med Portorožem in piranom, lepo parkirate in se sprehodite 50m. Imajo dva sklopa - ta velik in seveda "naš" s tobogani, želvami, palmami,... nam je res všeč, pa še precej topleje je kot v Žusterni, kjer skozi nekaj vleče. Bojka moja soseda ima 6 mesečno Nušo, ki v avtu noriuser posted image . Ko sva šli zadnjič prvič skupaj šoping, sem muli Oliverja pribila, pa ji je kar glasa zmanjkalo.user posted image user posted image user posted image Nato je še malo poslušala in zaspala. Najprej sem dala naglas, da se ne sliši jokat, nato zmanjšala in ko se je umirila dala čisto potiho. Recept smo preskusili na naši taveliki, ki je skozi spala, Matička pa jemelje že ko lupinico montiram,user posted image user posted image user posted image ... bi se skozi vozil, spi v avtu kjerkoli, kadarkoli, tudi če ga v avto preložiš iz postelje. To pride prav, ko namerava mami v AUTuser posted image . Se mi šoping obeta. Maruša ima lanske bunde , majice in hlače nad gležnji in zapestjiuser posted image , gospod junijor se pa v njeno nobeno dojenčkasto stvar ne speštauser posted image . Ne morem verjet kako sta si različna. Pupa je bila okrogla in polna špehca z dolgimi nogami, ta je pa kot tisti vulko od michelin gum "zašlaufan" cel, noge s 4 gubami in ful široke rame- pardon ramiceuser posted image user posted image user posted image . Sedaj šri 4 mesecu nese sestro v tem času za celo kilo, je pa 3 cm-je krajši - rezultat - oblačiva št 74, majice točne hlače pa bilngljajo,... ja,ja,... Maruši grem še kostanjev olupit,... noooooooooc.

_____________________________

Moje življenje je popolno. Imam 3 ljubezni;
1. prekrasno hčerko Marušo - 4 leta,
2. pridnega sinčka Matica -12.06.2006 in
3. prekrasnega moža, ki mi je prejšnji alineji omogočil,...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
15.10.2006 21:04:31   
monika30
Lepo pozdravljene.

A ni bil danes prekrasen dan. Mi smo bili skor skoz zunaj.
Drugače pa sem včeraj šla prvič zvečer ven od poroda - na dekliščino. Bilo je super in domov sem prišla ob 1h, ker me je že zeblo.
Sem se pa kar malo sekirala kako se bosta imela moja dva srčka (mož in sin), še posebej ker je malček cel dan kolcal. Ubožček sploh ni mogel podreti kupčka. To se nam včasih dogaja, pol pa kolca en dan, ko pa podre kupčka je pa bolje. Celo ponoči kolca in se zbudi . No, glavno da je bilo vse vredu. Ko sem prišla domov sta oba sladko spala.
Zgleda, da ste tudi ve zunaj in lovite zadnje sončne žarke, ne?

Bojka,jaz moram potrkat, moj zaenkrat uživa v vožnji z avtom. Je pa že skoraj prevelik za lupinico.
Še vedno pa podnevi zelo nemirno spi. Skoz se nekaj zbuja, tak da mami kr dežura zraven in treplja po ritki.

Nič, grem menda kr spat, sem še od včeraj utrujena. LAhko noč.



(odgovor članu bori1)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
16.10.2006 11:56:09   
Erdbeere
No tkole punce imam ravno malo časa, ker moj piškotek spančka, sej prav dolgo verjetno ne bo več...pa vseeno

bori1 - sej jaz ne grem na dopust no, samo sprašujem kje je to, pa na koncu prav glupo izpadem, ker kje je Bernardin pa ja vem sem bila tam na medenih tednih, no ja ne svojih ampak od mojih staršev user posted image
bojka  -kar se tiče vožnje z avtom je Žiga tud na začetku protestiral, če je bil lačen, sedaj pa prav uživa, samo da ga dam v lupinico in v avto je on ves blažen, bo pa tudi našemu lupinica vsak čas premajhna, ker moj lumpek je že kar debelušček ima že 9200 g, jaz sploh ne vem kaj bo s tem fantom .

Monika30 - kar se spanja podnevi tiče, moj sploh noče spat. Naštimam ga le s težavo in še to spi na moji postelji, ker se leže dojiva in potem ko zaspi ga ne smem nič premikat. Zbudi se po eni uri in ker dude ne mara user posted image user posted image ga mami hitro na zizo priklopi in mulc spi spet eno uro in potem to ponavadi 2x ponoviva in je on ves vesel, ker je lepo naspan.....ponoči pa bolje da ne govorim, ker sem jezna na....hm sploh ne vem na koga, samo jaz sem proti temu, da otroci spijo v postelji staršev....ampak tale mulc me ne uboga, ponavadi ko se zbudi...aja zadnje čase je ponovno malo bolje se zbudi okrog 2-3 ponoči potem spi pri meni, ker drugače je jok....spet ker noče dude user posted image user posted image user posted image

Drugače pa je bil tudi za nas včeraj en prav krasen dan....smo šli malo v hribe se sončit....bili smo na Veliki planini in je bilo super, Teja je lepo hodila gor in dol, res pa je da je bila po končani "turi" kar fino utrujena....Žiga je pa užival v nahrbtniku pri atiju na trebuščku. Je rekel ati, da tako bo šel pa še v hribe, ker ga kar naprej nese in je skoz taprvi user posted image user posted image user posted image

No tkole grem še malo zlikat cunje potem pa malo na lavf.....lepo se imejte

(odgovor članu monika30)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
18.10.2006 17:59:51   
planinc1978
No, da se na hiter oglasim, dokler je Luku še fajn na tleh pod mostom.user posted image

Danes smo imeli prvič prav zares naporno noč. Se je zbujal na 1uro. Nič nismo spali, ker je revček prehlajen in ima nosek zamašen, pa še pokašlava nekaj. Revež se je celo noč trudil dihat, pa je samo nekaj hropel in prhaluser posted image user posted image . Tudi danes čez cel dan ni nič bolje. Z nosa mu curi, ga filam s fiziološko, pa brišem. S tisto pumpico za nos, mi ne uspeva najbolje... Za piko na i pa se mi zdi, da bo še kaj kmalu dobil zobek. Spodnja dva lih kar, da ne pogledata ven- vsaj meni se zdi tako. Se pa slini kot polž, pa vse v usta daje.
Pa ravno zdej se nam to dogaje, ko imamo v nedeljo krst. Upam, da do takrat ne bo slabšeuser posted image

Upam, da so vaši sončki bolje, in da uživate te sončne dni. Mi smo se danes izognili sprehodom, ker se mi zdi kar mrzlo za moje prehlajeno dete.

Pa, pa...


_____________________________

Življenje je lepo


(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
18.10.2006 20:51:23   
Erdbeere
oooooooo planinc upam, da se tvoj sonček Lukec čimprej pozdravi, oz. da boste imeli vsaj čimprej spet normalne noči....so pa res revčki, če imajo noske zabasane, moj Žiga ima sicer sem pa tja malo smrkučka, samo ni panike, tako da je še vse ok, tako sprehodi kot vse ostalo...

Se pa počasiiiiiiiiiiiiiii umirjajo tudi zadeve glede spanja, tako da upam, da pridemo spet nazaj na star ritem.


Punce lepo se imejte pa oglasite se čimprej spet!

ČAW

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: JUNIJČKI IN JUNČIKE 2006
18.10.2006 21:03:09   
monika30
Planinc, upam, da se čimprej pozdravite.
Tudi naš je bil malce prehlajen na svojem krstu, ampak se je vredu držal, edino ko so ga polili z vodo, je protestiral (sej še ni čas za kopanje ? user posted image ).
Pumpica je pa tudi nam delal težave.

Erdbeere, bravo za vaše spanje. Mi imamo še vedno probleme s spanjem podnevi. Sem ga malo navadila, ko sem se ulegla zraven (včasih tudi zaspala), pa je navajen moje bližine.

Smo bli danes malo v šopingu, malo zimskih stvari za Klemna. Kako ve oblečete malčke in malčice za ven?

Aja, pa Sisi80, če bereš kej, kako kaj vaše spanje. Jaz še nisem našla recepta za poboljšanje.

Lahko noč

(odgovor članu Erdbeere)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





So edinci srečni ali razvajeni?
So edinci res osamljeni in razvajeni? Britanski znanstveniki trdijo nasprotno.
BLOG: Ni lepšega, kot je rojevanje novega ...
Porodne babice so velik del mojega življenja. Delala sem že z mnogimi babicami, nekaj pa jih poznam tudi na bolj osebni ...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?