|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.8.2006 16:49:14   
Jančika_
Saša, mleko in masažo tudi prakticiram, samo ni nič boljše. Je bilo pri Vasji isto in je na koncu dobil AB. Pri Kajetanu je bilo par dni čisto OK, potem pa se je spet pojavilo.

Jaz sem se obrila, hm, čakaj, da zračunamuser posted image - slabe tri tedne po porodu. Ko so bili šivi OK. Se pa ne brijem z britvico, ampak z brivnikom - z mokrim ne vem, če bi si že upala šariti tam okoli. Tokrat sem si stanje ogledala takoj, ko sem prišla domov, taprvič si pa dolgo nisem upala, pol sem pa videla, da sploh ni nič posebnega, tak da sem si tokrat prej upala pošpegatuser posted image . U, Kajči se je zbudil, letim!

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.8.2006 18:31:04   
LEJLA
Jancika mani je g reku, da lahko traja tudi 6 do 8tednov. Ampak to je ze bolj redko. Vazno je baje, da ni sveze rdeca kri.
A ti ze Vasjo kej dvigujes? Jaz Martina kar precej...za na WC, zvecer pa sploh, ko hodi po knjigice in ga morem potem k sebi vzet in brat.  Zdej se mi pa zdi, da me neki spika in se mal bojim, da bi se mogla jet pokazat g, ce je ve ok.


(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
8.8.2006 21:59:36   
kapesanta
mi2 sva se šla danes z Vesnico24 in njenim user posted image  potepat po mestu in tudi jaz sem ugotovila da gre vse obupno počas - takoj ko sva podojila sem šla odtajat žemlje in jih namazat (prehranjevala sem se po poti), popila čaj, oblekla sebe, spakirala torbo, spreoblekla in olupinicala Roka in vse skupaj spravila v avto - ena ura user posted image  - potem sva celo uspele prit do prve gostilne in sredi kave smo bli že lačni in sma se spet dojila. Tole je res mal too much...
Glede čišče - jaz že 14 dni nisem nosila vložkov - sem mela mal rjavga izcedka, sam za dnevne vložke, nč več - danes pa spet naval krvi, sveže. Men so tud rekli, da se to dogaja, tko da upam da ni že krvavčeva teta začela okrog hodit...

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu LEJLA)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
9.8.2006 0:00:37   
KaMa
saša -  te popolnoma razumem glede spanja na trebuhu :) smo se ze zafrkavali glede tega doma :D

moja cisca je ful cudna - nekaj casa nic ali po kapljicah, ko zamenjam za manjse vlozke, pa sem pol vsa krvava...me je kr groza, ko berem, kak dolgo lahko traja.

Ela je se vedno popolnoma nepredvidljiva. Glede spanja, prehranjevanja, sitnarjenja...Kaksen dan prespi, kak dan ful pridna, vcasih pa se neutolazljivo dere. Verjetno jo scipa, ker noce vedno kupcka podret? Pa tud noseka se trudima ji cistit, ker se ji pogosto nabere pa se mi zdi, da tezko diha. Komaj cakam, da se malo ustali :) Jaz pa taaako utrujena. Vceraj je mela burno noc - na 2-3 ure. Midva pa se kr racunava na ponovitev tistega 6urnega spanca ;D

_____________________________

Ela, 21.7.2006, 4170g, 52cm


(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
9.8.2006 14:42:48   
malicki
Hellou,

Včeraj sva bili z Zalo na 1. pregledu pri njenem pediatru. V 5. tednih je zrasla za 5cm in se zredila za 1100g, tako da ima sedaj 53cm in 3875g. Sem bila kar precej presenečena. Ji zdaj vsaj cotike niso več tako hudo prevelike.

Meni se je čišča končala po 4. tednih, se mi pa zdi da je ni bilo veliko.

Midve se tudi celo dopoldne potepava, ker jo edino sprehodi uspavajo, drugače pa je veči del dneva budna. Danes ponoči smo imeli tudi rekord - spala je 6ur, sem že mislila da je kaj narobe user posted image  in sem jo hodila gledat.

Zadnji teden dni sem jemala tablete Tametil, ker sem imela premalo mleka in moram povedat da zadeva deluje. No mogoče je tudi sezam pomagal in čaj za dojenje. In midve se od včeraj naprej samo dojiva, edino zvečer ji dam dodatek da se prepričam ali je res sita in potem tudi lepo in dlje časa spančka.
Ima pa tudi Zala zadnje 3 dni krčke in jo zjutraj in zvečer kar matra. Pa sedaj sva dobili še AD3 kapljice in me je kar strah, da jo bo ful črvičilo, čeprav mi je zdravnica zatrjevala da kapljice ne povzročajo krčev user posted image . No bomo videli.


(odgovor članu KaMa)
Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
9.8.2006 15:07:56   
Alisa
Oj,
no punce ste se kar razpisale. Jaz pa zadje par dni sploh nisem uspela jit gor, ker je malega nekaj matral.
Anžetu je za učke tud pomagal moje mleko. vedno ko se je zbudil sem mu sčistila z fizio. , potem sem mu kapnila kapljico mleka in je drug dan ok.

Meni je čišča tud že skoraj zginla, potem pa zdaj spet neke kapljiceuser posted image .
Anže zmeraj po hranjeju ko zaspi pol ure še kar nekaj jamra in rogovil z rokicam. Dojiva pa se še kar na 2-3 ure.
Glede trebuščka sem pa jaz že čist ploh, očitno je pomagal to da sem spala ponoč na trebuhu. Pod trebuh sem dajala blazino, ker nisem mogla drugače spat zarad jošk.
jou moram šibat, se že joka. 

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
9.8.2006 16:39:10   
Naty*Taja
Hallo babike! No mi pa tudi že imamo krče, al pa kupčke in smo kr naprej budni in se zvijamo , pa cartamo.... Dobro,da s tavečjim ni več tolk dela!!
Tudi moja čišča gre h koncu?-no ja verjetno se bo še kaj ulilo. Drugače sem pa jaz prvič imela čiščo 5 tednov, pote pa en teden mir in potem spet kri, nakar g na pregledu ugotovi, da sem že plodna!! Je bla m, ja!! Torej babike, le pazite, da se ne bo kateri kej zluštalo, ker boste imele še manjšo razliko kot pri nas, če se pri vas tudi tako zgodi!user posted image
No pa še glede učk. Mogoče je dober nasvet to, da z vato, oz s čimerkoli že čistite, ne potegnete več kot enkrat!!! Je men že pri prvem babca to povedala, da se to vnetje ful prenaša! tak da enkrat z vatko in jo stran vrečt!
Pri nas je res delovalo.
No drugače pa se mi tudi še usklajujemo. Mleka je enkrat ful, drugič pa se mi zdi, da se sploh ne naje?! Pa se bo že uskladilo, konec koncev smo šele 14 dni na svetu!
Grem zdej počivat ! Čao

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   [Brisano sporočilo]
10.8.2006 8:39:30   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Naty*Taja)
  Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.8.2006 10:52:39   
sašaš
Joj, Vesnica, tega pa tukaj ne dovolimo pisat - da si razočarana sama nad sabo in da si zanič mamica! Ker to ni res! Svojega user posted image  imaš najraje na svetu in bi za njega storila vse, a ne? Je pač trenutno tako - krčki ipd. - ampak bo minilo. Nekako pa uštimajte, da se boš še ti malo spočila... Saj bo, saj bo... user posted image

Se moram pohvalit, da smo se včeraj uspešno slikali za osebno! user posted image  V drugi rundi nam je uspelo - prvič je spala kot top, smo šli še po opravkih, ta čas se je zbudila in potem je prav fletno pozirala. user posted image

Ela je še vedno zelo pridkana, samo tole s previjanjem mi ni nič več jasno - včasih se tako zverinsko dere, ne vem, od kje ji toliko glasu. user posted image  Danes jo pride patronažna skopat - upam, da bo imela čepke za ušesa sabo. user posted image

Uživajte s svojimi user posted image  in se kaj lepega napišite.

_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.8.2006 10:57:39   
sašaš
Aha, glede hrane je pa meni patronažna rekla, naj ne kompliciram in naj jem vse - po zdravi pameti (ne se nabasat kakšnega pasulja ali kile sadja na dan...). Zaenkrat jem vse po vrsti - bomo videli, kaj bo. Če se bodo pojavili krči, bom pa verjetno malo bolj pozorna, kaj jem. user posted image



_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 85
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.8.2006 12:38:11   
Alisa
Vesnica najprej tebi odgovorim glede hrane, meni je to dala partonazna sestra.
Meso in mesni izdelki: vse rayen svinine, ter delikatese in konzervirana hrana
Mleko in mlecni izdelki: mleko 2dc pred vsakim obrokom, jogurt, kefir, skuta, sir, vendar pri jogurtih ne smes jagodnih ali borovnice
Jajca: lahko kot samostojna jed ali prilogo k jedem
Mascobe:imajo prednost: rafinirano olje, surovo maslo, smetana
Sladice:vse kar ne vsebuje ;okolade, orehov, le[nikov, mandljov in ara[idov
Zelenjava: korenje, kolerabo, peso, bu;ke, spinaco, cvetaco, solato, brsticni ohrovt
Sadje: vsak dan probaj eno in opazuj. Ne smes pa jagod, nektarin.
PIjace:Priporoceno : caj, kompote, zelo razrecene sokove
Zacimbe: ne uporabljaj ostrih zacimb
Pa meda tud ne!
 
Ceprav se jaz probam drzat teh navodil ima moj iz dneva v dan huj te krce.
Tko da ne vem kaj lahko se nardim.
Vedno ko poje ga potem pol ure tuli kot user posted image  in se zvija kot ena kaca. Groza!
Vesnica ne govort da si slaba mamica, ker potem bi to lahko rekla vsaka, ki ima otrocka, tko pac je s temi krci. Jaz tud vcasih ratam cist penasta ponoc ker moj spi kot top in sploh ne slisi malega jaz pa vstajam in cartam. Pol pa zutraj rece a je bil mali pridn, sam zakaj pa spi pr teb men pa user posted image user posted image user posted image . Saj bodo ti krci mimo pa bo potem spet full lustn!
 
Drugac pa pri nas vse po starem.
Na ze vresci, kaj ga je kaj spet picl!
 

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 86
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.8.2006 14:30:29   
Jančika_
Vesnica, jaz sem pri prvem jedla vse (razen mesa, ki ga itak ne jem), pa ni imel krčev. In zdaj tudi jem vse, pa Kajči nima krčev. Prva stvar, ki bi jo naj izločila pri težavah, je mleko (in seveda mlečni izdelki)! Tako pravijo tudi svetovalke za dojenje. Poskusi, upam, da bo kmalu dobro. Bogi revček mali, ko se tak matra, pa mami tudi, ko mora to poslušat. Drži seuser posted image .

Jaz tudi nimam časa in energije kaj pojest, samo pol mi pa tak cuker pade, pa grem z žlico nad viki kremouser posted image . Hudo zdrava prehrana, res.

LEJLA, jaz Vasjo dvigujem, kaj pa naj. Če ne drugega, ga moram dat v sedež za hranjenje, pa v avtosedež, pa v posteljo; včeraj sem ga pa še po štengah morala nest, ker ni hotel peš. Mene zadnje dni nekaj špika in boli, tako da komaj čakam na pregled, ker me malo skrbi tole vse skupajuser posted image . Že tako mi je ful bad, ker se mislim, da imam povešeno maternico ali vsaj steno nožnice - maternični vrat otipam ful blizu vhoda v nožnicouser posted image . Nimaš kaj, v vsaki vojni jih nekaj pade, ampak sem pa vseeno žalostna zaradi tega.

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 87
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.8.2006 14:36:44   
malicki
Zdravo mamice user posted image

moja Zala ima tudi krče, ampak na srečo ne tako hudih kot nekatere opisujete. Se pa jokca zjutraj in zvečer, in takrat pomaga le duda in cartanje in seveda mamina joškica. Ponoči pa lepo spimo. Danes sem v lekarni kupila kapljice proti krčem in bom videla če bo kaj pomagalo.

Vesnica ne tako mislit. Si predstavljam da je hudo, meni se je tudi prvi teden doma skoraj zmešalo, ker je Zala nonstop jokcala, jaz sem imela premalo mleka in nisem mogla polno dojiti, sem bila tudi čisto razočarana nad sabo. Na srečo je takrat vskočil ati in mene razbremenil. Če bi bila sama bi direkt v depresijo padla.

No zdaj pa moje dete jokca zato pa pa...

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 88
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.8.2006 16:19:40   
kapesanta
Punce, če ste za, lahko tud kako prek MSN porečemo. Na RR je sicer že druga tema odprta, samo se mi ne da pregledovat, če je katera odpisala - jaz se tja nisem vpisala, ker si raje dopisujem z znankami user posted image . Se mi zdi dobra ideja, če nujno potrebujemo kakšen nasvet o naših user posted image .
moj naslov: kapesanta@volja.net
A sem se že pohvalila, da nič več ne dodajamo? In to že par dni - sem najprej mislila da se je samo posrečilo ampak zgleda da drži. Hvala za vse nasvete, najbolj je pa pomagalo dojenje na obe zizi in zbujanje na 2-2,5 ure.

< Sporočilo je popravil kapesanta -- 10.8.2006 16:23:20 >


_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 89
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
10.8.2006 20:26:18   
Naty*Taja
Zdravo babike!
Joj tile krčki!! Veš kaj Vesnica! Da niti slučajno več ne pomisliš na kaj takega. Sej so vsi taki !! To je pač njihov jezik - edini način za sporazumevanje. Probi ti kej povedat, če nebi znala druga kot jokat. Bi tudi kr naprej jokala - doma, pa po telefonu pa tule na forumu...user posted image  a, ne? Ne obupat. Kr v naprej se sprijazni, da bo pač malo manj spanja, pa ne bo več tako hudo. Drugače pa ko si rekla, da ga takoj po hranjenju zvija - po moje je to ziher od kupčkov. Probi mu tudi vmes joško vzet in kupčka podret! Je res takoj boljš, boš vidla. Jaz sem tudi že kr krčke vidla- pa sva bili danes na pediatrični in je rekla sestra kupčke, kupčke podirat pa sem se res bolj potrudla, in mala celo popoldne spi berz jamranja!!!
Ja mi smo bili danes v LJ na kontroli. Izvidi krvi in bilirubina pridejo po pošti, ekg je bil pa enak, tak da sva morali še na ultrzvok in so ugotovili malo zadebeljeno steno... Pravijo, da to ni nič tak hudga, in da se samo poštima. Bomo vidli, kontrolo imava spet septembra. Jaz upam, da res ni nič kej hudga. Pri mali ne opazim nič kej nenavadnega.
Drugače pa mi tudi ne spimo veliko, bolj zaradi tega, ker sem jaz non stop v pripravljenosti in skočim čim mala zajamra, da nebi slučajno tavelikega zbudila. Potem se tavečji zbudi in jamra, pa ga ati ne sliši, tak da morem jaz ga ruknat, da naj mu da flašo... Pestro. Pa sej se bomo čez par let še za nazaj naspali, a ne?
No zdej pa grem se še malo uležt, preden se mala zbudi. Tavečji je pa že spravil atija spat user posted image .
Čao in zdržite.

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 90
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
11.8.2006 23:55:53   
klaja
Zdravo punce!

Po dolgem času se vam javljam tudi jaz. Na hitro sem prebrala vaše pogovore in mi sedaj še za pisat ni, ker je bilo preveč vsega.

Včeraj smo pripeljali našo punco domov, saj so naju le izpustili iz bolnice. Moram reči, da sem krepko razočarana nad mariborsko pediatrijo, tako nad zdravniki kot sestrami (razen nekaj izjem). Lahko rečem, da živiš pod vojaškim režimom. Groza!

Sedaj so potrdili, da ima dve luknjici na srčku in bo verjetno potrebna operacija do enega leta starosti, to se bodo odločili na pregledu v Ljubljani. Potrjen pa naj bi bil tudi Downov sindrom. Zdravnica je rekla, da je z njene strani potrjeno, vendar nisem videla še nobenega izvida. Res sma imela veliko krizo, vendar sma se sprijaznila z usodo in imama najino princesko še rajši!

To bi bilo zenkrat vse od nas, lepe pozdravčke vsem!

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 91
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
12.8.2006 10:25:39   
Alisa
Joj, Klaja upam da bodo izvidi pokazali da je vse uredu in da se zgodi čudež!
Drugač pa je to le vajina princeska in vem da jo imata rada.

Punce kako prenašate te krče? Moj je včeraj 2 uri skoz jokal in to prav grozn tko da sva ga z mojem nosila gor pa dol po sobi in po 2 urah je revček kar zaspal in spal celo noč do 9.00. Kar 9 ur skupaj. A ima katera te kapljice? Ali jih lahko dobim v lekarni brez recepta?

Zdaj pa moram jit pokat, ker šibam v Trbovlje k staršim.

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 92
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
12.8.2006 10:42:59   
sašaš
Ojla!

Klaja, držite se! user posted image   Ste pa končno doma skupaj... Mislimo na vas! user posted image user posted image user posted image

No, pa smo tudi mi pridelali krčke, zgleda. Včeraj jo je kar matralo. Potolaži se kar hitro, samo spanec ima pa bolj nemiren - večkrat se zbudi oz. kar v spanju stoka in sem zato kar naprej dežurala z dudo. Zvečer je pa res kar hudo jokala in sem ji kapljice Flatulex (= Lefaxin, samo od Bayerna) 2x špricnila v usta, potem sva jo še skopala in noč je minila kot ponavadi - smo lepo pančkali. user posted image  Ne vem, a so te kapljice res toliko pomagale? user posted image  

Zdaj jo peljeva k babici, da greva midva malo v šoping. Res rabim kakšne hlače pa Eli je tudi treba nekaj cunjic dokupit.

Uživajte - kljub temu čudnemu vremenu! Čav-bav! user posted image


_____________________________

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 93
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
12.8.2006 12:33:14   
malicki
Klaja pozdravljena user posted image . Me veseli da ste končno skupaj doma in želim da se vam še vse dobro izide.

Sem se zadnjič prehitro pohvalila glede krčev. Zadnja 2 dni je prav groza, že zjutraj vidim da jo matra a nekako gre, najbolj jo matra od 17-20. ure in takrat tako jokca user posted image , pol jo skopam in se podojiva, po 21. uri pa se ji že drema in zaspi kar sama na ležalniku. Potem jo pa prestavim v posteljico. Se mi prav smili moja pupa. Včeraj je spala kar 7 ur, danes pa malo manj. Zgleda da tile krči naše bebike zelo zmatrajo.

Jaz sem nabavila Bebival čaj proti krčkom in kapljice Sab Simplex. Bom pa še poskusila s temi ki jih ima Saša, samo ne vem če jih imajo v naši lekarni. Se spomnim da mi je edino še kuminove ponujala, samo te so ful sladke in jih zdravniki kao odsvetujejo.

Punce, a ste kaj razmišljale o zaščiti?? Jaz sem prej jemala tabletke, zdaj pa jih ne mislim več. Ker sem imela CR kar malce cvikam da se nama ne bi zgodilo, da bi spet zanosila, nasploh ker priporočajo 1 leto premora. Pregled pri G pa imam šele čez 1 mesec.

(odgovor članu sašaš)
Neposredna povezava do sporočila: 94
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
12.8.2006 14:16:41   
kapesanta
Pozdravljena Klaja - samo da ste spet skupaj doma, pošiljam vam en user posted image , ljubezen ki vama jo bo vračala, pa bo odtehtala vse.
Men pa tole s krčki sploh ni več nč jasno - kolike naj bi bile vsak dan ob istem času zvečer in naj bi vedno enako dolgo trajale, mi smo jih imeli skoraj en teden okrog 20, zdaj pa se je zgleda prestavilo na 5-6 ure zjutraj user posted image . Mogoče pa kolik nimamo, zjutraj so pa prebavni krčki. Upam da smo z večernimi zaključili. Kapljic nisem uporabljala, sem pa kupila Novalac za kolike, samo smo ga dali samo 3x, tako da nč ne vpliva. Hvalabogu škatla sameva v kuhinji, tudi vodo smo dali iz grelca - sem določila, da nikoli več nasvidenje user posted image .
Ja o zaščiti pa tud jaz še nisem nč razmišljala, pa bo treba. Zaenkrat uporabljava še "pust me pri miru" ker mam ful slab občutek zarad šivov - čeprav so čist zaceljeni me še špikajo, pa tud psihično se še ne počutim pripravljena za akcijo. Upam da obstajajo kaki tabletki, ki se jih lahko je kljub dojenju, ker drugač ne vem kako bo - mojemu sam omenim gumico, pa ga kr mine (pa mamo kontracepcijo) user posted image .

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 95
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
12.8.2006 14:50:27   
Jančika_
Klaja, lepo, da sta s pupiko doma. Držim pesti, da vam bo vse teklo tako, kot je treba.  Misllim na vas in vam želim vse lepo.

O kontracepciji - midva sva vedno uporabljala kondome, pa jih bova še zdaj. Tablete slabo prenašam in že ob sami misli na maternični vložek mi je neprijetno. Zaenkrat itak ni še nič, čišča še traja, na pregledu še nisem bila, pa ful imam slab občutek zaradi domnevno povešenih rodiluser posted image . Me prav zanima, kaj bo rekel G in potem še mož, ko bo zadevo preizkusiluser posted image . Pa če samo pomislim, da me je prvič zaradi notranjega šiva bolelo še pet mesecev po porodu - auuuuser posted image . Kolikor vem, tablet, ki bi bile primerne za ob dojenju, ni, primerna je pa injekcija Depo-Provera.

Pa ne si jemat mene za vzor, ko sem prav trapasto zanosila pet mesecev po porodu (ja, ravno, ko je končno nehalo boletuser posted image ). Samo enkrat se nisva zaščitila, ker sva si rekla, ah, saj prvega sva delala 7 mesecev, pa M še nimam, kaj pa če bit. No, pa je bilo. Samo je tudi šlo, na žalost.

Glede krčev. Kaj pa vem, pri prvem sem se naučila, da vsak jok še niso ravno krči. Midva z možem sva recimo opazila, da se je otrok drl ponavadi takrat, ko se mu je čez dan ful dogajalo, pa se zvečer več ur ni mogel umiriti. Krče je imel samo parkrat od AD3 kapljicuser posted image in tisto je bilo vedno tik po obroku, ko mu je zalaufala prebava, pa čisto drugače se je drl in veliko bolj pretresljivo. Kajetan zaenkrat nima nič od tega, hvala bogu ali komurkoli pač.

Danes sem sama s Kajetanom, Vasja je pri babici, mož je šel fotografirati eno poroko, jaz pa sem se odločila ostati doma, ker v takem vremenu res ne morem vlačiti malega naokoli.Tako da poležavam in se trudim ne videti vsega, kar bi bilo dobro postoriti. Klinc, cel teden sem skoz v akciji, utrujena tako, da se mi meša, en dan si pa lahko vzamem fraj.

(odgovor članu kapesanta)
Neposredna povezava do sporočila: 96
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
13.8.2006 8:46:37   
Naty*Taja
Zdravo Klaja! En velik user posted image  za vse vas in upam,da se najbolje možno izteče!
Ja babike, mi smo pa danes tako lepo spali. Torej res še nimamo krčev, ampak jo samo kupčki dajejo. Tak da jo zdej za vsako prisilim, da podre, potem pa spi tristo na uro.
Jaz sem tudi že razmišljala o kontracepciji - čeprav za to zdejle čisto zadostujeta naša dva sončka, ker sva itak oba tako zmatrana, da nama še na kraj pamet ne pride kej drugega kot spat ob vsaki prosti minuti! user posted image  Danes ima ravno ati fraj, sem jaz oba zjutraj poštimala - za probo, kako bo, ko bomo sami, pa je kr fajn šlo user posted image . Drugače pa tak kot Jančika pravi , tablet med dojenjem ni, lahko pa si omisliš obroček al pa kondom. Tiste inekcije pa po mnenju moje g niso čist ziher, tak da jaz tega zdej ne bom prakticirala, ker bi blo pa mal too much še kr takoj kakega črveka met!!!! Jaz grem zdej na ziher! Al kondom, al pa nič!! Za obroček se pa še nisem odločla? Je sestra mela, pa je ful krvavela kr skoz.  Bom še preštudirala.
Jančika, seveda si moreš fraj vzet! Jaz si kr vsak dan. Če ni pospravljen mi pa čist dol visi, ker če se preveč preteram imam kr manjko mleka!!

_____________________________

MONTIGNAC

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 97
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
13.8.2006 20:55:21   
klaja
Hvala za lepe želje in misli!

Mi se še počasi privajamo na družinsko življenje, pa nam kar uspeva. Edino obiski nam ne dajo dihat. Vsak dan jih imamo, pa še babica in dedi prideta vsake toliko časa pogledat kaj delamo v zgornji etaži. Čez dan jo vsi cartajo, zvečer pa je galama, ko noče spat. Sma mislila, da so to krči, pa sma le ugotovila da bi rada bila na rokah in se cartala. Jo kar pustima v zibki, pa se po parih minutkah umiri in zaspi.
Previjamo pa jo med obrokom, ker le tako poje svojo dozo, drugače mi zaspi zraven.
Glede kontracepcije pa ne razmišljama kaj dosti, ker imamo čez čas v načrtu še enega otročka. Boma sedaj malo pazla, pa upam, da ne bo kaj prehitro!

Zanima me tiste, ki ne dojite, katero hrano dajete svojim dojenčkom? Midve se ne dojima, vendar si zmeraj izbrizgavam mleko. Pa se mi dozdeva da ga imam stalno manj in bom mogla začet razmišljat tudi o tem. Po enem mesecu hranjenja po flaški je ne morem več prepričat, da bi se dojili. Ko jo pristavim mogoče parkrat potegne zizo, potem mi pa zaspi ali pa samo liže. Ni pa šanse da bi jo zbudila, smo že v bolnici probali vse mogoče, pa se sploh ne odzove. Spi kot ata!!!


Lepo se imejte!


< Sporočilo je popravil klaja -- 13.8.2006 21:10:36 >

(odgovor članu Naty*Taja)
Neposredna povezava do sporočila: 98
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
14.8.2006 13:16:30   
Alisa
Malički kako daješ ti te kapljice Sab Simplex, pri vsakem hranjenju ali samo 1x na dan. Ker v navodilih sam piše 15 kapljic pred dojenjem, zdaj pa ne vem če pred  vsakim, ker potem je to mal velika količina čez dan.

_____________________________

preden si bil spočet, sem si te želela,
še preden si bil rojen, sem te ljubila
in komaj si se rodil, bi zate umrla.
To je čudež življenja.



(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 99
   RE: JULIJČKI IN JULIJKE 2006
14.8.2006 23:53:13   
kapesanta
Kako lahko user posted image  na potepu (danes smo bili v Cityu v Celju) spi skupaj 4 ure (pa še to sva mu morala mal pomagat da se je zbudu), doma mora pa vsaki dve uri zizat?

Mi mamo pa očitno res samo probleme s kakanjem zvečer, kolik pa očitno nimamo. To predvidevam, ker ga zvija vsak dan ob drugi uri, tudi ponoči. Traja pa kake pol ure, pol pa zaropota in zaspi nazaj.

Hej Jančika - sem vidla da mate vi tudi vsi oba priimka - dej povej mi kako je to odločitev sprejela okolica, predvsem starši.

Zdej grem pa naprej likat plenice user posted image .

_____________________________

l.p. Mateja

Rok 06.07.2006 in Sara 15.11.2010

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  2 3 [4] 5 6   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ustvarite si velikonočno čarobnost kar doma
Pripravili smo nekaj idej, ki bodo zagotovo prinesle veliko veselja in čarobnosti v vaš praznični dom. Skupaj bomo spekl...
Pomlad je prebudila tudi klope
S pričetkom pomladi se prebujajo tudi na prvi pogled nedolžni klopi, ki prenašajo vse prej kot nedolžen virus klopnega m...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?