|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  437 438 [439] 440 441   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2006
28.3.2007 18:12:47   
beki24
Mis- ti samo mirno, pa bo- tudi to bo minilo........pa bo Tina spet tista stara dobrovoljčica! Verjetno je zanjo res spet vse novo, taki mali otroci hitro pozabijo stvari.jutri bo že boljše!!

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 10951
28.3.2007 18:24:28   
štorkljica
HELP!!!!!!!

AJDA MA 37,4 VROČINE! KAJ NAJ??

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 10952
28.3.2007 18:25:25   
mis
dejte povedat kolk kašice pojejo vaši. naredila sem iz dobre pol žlice kaše in je vse pohamsala. na koncu je celo približno dojela da mora usta odpirat. nekak...user posted image

17.10.2006 sva dobila sončico Tino.
28.6.2008 je prišla še barčica Neža.
13.9. 2010 pa še žabica Anja.
17.10.2012 je prišel dečko, Rok.

(odgovor članu beki24)
Neposredna povezava do sporočila: 10953
28.3.2007 18:34:13   
mis
IZVIRNO SPOROČILO: amazona

HELP!!!!!!!

do 38 sigurno nič. mi smo zbijali nad 38,5. sirup daleron. maš kaj doma? mogoče bo pa lepo minilo.

(odgovor članu štorkljica)
Neposredna povezava do sporočila: 10954
28.3.2007 18:42:12   
muki1
Amazona, za marsikoga to še ni vročina, vsaj pri dojenčkih ne. Ampak vem, da za nas mamice to je vročina in predvsem te daje panika, kaj bo, če bo naraščalo.
Ne imej je preveč oblečene, ne pokrivaj je z odejico, pa spremljaj temperaturo. Ko bo 38,5 ji daj svečko ali sirup. Jaz sem včasih dala, če je bilo čez 38,0 nisem čakala do 38,5. Mogoče pa niti ne bo potrebno.
Če še nisi dajala svečke, pa jo imaš, ji raje daj svečko. To kar samo zdrkne v ritko.
Pa brez skrbi ljubica.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 10955
28.3.2007 18:53:55   
štorkljica
hVALA obema, joj tak me skrbi..upam da bo vse OK!

(odgovor članu muki1)
Neposredna povezava do sporočila: 10956
28.3.2007 18:58:49   
Maxica
Amazona, zakaj bi lahko imela vročino? Oz. zakaj si jo šla merit, se ti je zdela vroča? Pri 37,4 jaz ne bi nič ukrepala, Lan je imel zadnjič po cepljenju en dan 37,9, pa sem kar pustila. To je samo reakcija telesa na neko stvar in se tako samo brani. Kar pusti. Pri 38,5 pa lahko potem daš svečko, je pri tako majhnih res najboljša stvar. Mislim na vas.user posted image
Mis, jaz kr nekak po občutku delam te kašice. Pri Maxu sem res komplicirala in odmerjala vse tako zelo natančno, zdaj sem pa že bolj skulirana. Tako da banano sem kar po kolutkih dajala, prvi dan enega in potem vsak dan enega dodala več. Danes sem korenček skuhala in dodala malo mojega mleka. Pojma nimam, kolk je pojedel, veliko ne. Par žličk, za probat. Če sta šele na začetku, ji dajaj samo za probo, ni treba, da ti zdaj pa poje 50 ml. Vsak dan malo več.

Sami sončki okrog mene :)

Neposredna povezava do sporočila: 10957
28.3.2007 19:08:28   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: mis

dejte povedat kolk kašice pojejo vaši. naredila sem iz dobre pol žlice kaše in je vse pohamsala. na koncu je celo približno dojela da mora usta odpirat. nekak...user posted image

nič je ne pojejo....govorim o mojem...nič je ne poje. Niti žličke!

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 10958
28.3.2007 19:10:25   
altati

HELP!!!!!!!

Amazona-brez panike! Iz česa sklepaš, da ima vročino? je bolna? Ti kašlja, smrka? Kje si jo merila! Lahko da sploh še ni vročina! Če naraste nad 38,5 ji daj paracetamol svečko v ritko....nič bit panična, nič živčna, lahko da ni nič...ok?

Neposredna povezava do sporočila: 10959
28.3.2007 19:14:34   
piskot
cer.

evo nas doma. popoldan smo sli se na en sprehod, da bi martin vsaj malo spal.

sicer pa nic posebnega novega. danes smo imeli se kar mirno noc, upam da se bo ponovila.

pri nas pa zdaj jemo. no probavamo nove okuse, ampak odkar smo mu dali kolerabo, je zgleda dojel, kaj se s to stvarjo ki mu jo tiscim v usta, pocne. danes je dobil bucke in pravi da bodo kar dobre. problem je bil samo v tem, da je prisla zjutraj svakinja na obisk, ko sem martinu ravno pripravila bucke, za zajtrk in kosilo. pa se za oboje jih je bilo prevec. pol ga je pa hotela ona hranit, jaz sem imela pa ravno telefon. pa pride, pa pravi, da bi fant se jedel. user posted image  vse mu je dala. me je kar malo skrbelo, kako bo odreagiral. ampak zaenkrat vse okej.

a pol boste dans zvecer vse fuzbal gledale?

Martin se je odlocil za petek trinajstega, Ana pa za Valentinovo.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 10960
28.3.2007 20:18:55   
štorkljica
No mala zdaj že spi, blo je pa tako. Midve sve se ob 18.00 šle dojit, ko opazim, da ma precej rdeča lička, pa cela je bla nenavadno topla. Meni je blo pa še celo hladno on je mela pa vroče rokice, pa čelo, pa celo glavico in zatilje. Ko sve podrle kupčeka se je fuuuuull pokakala. Pa sem jo šla previt, je pokakala celo konfekcijo, ko opazim da je ma steklene učke. Itak sem jo mogla do golega slečt, pa sem še malo zraven zakurila da ni blo glih hladno not. Pa namerim 37,4. Potem sem jo še 10min pustila golo, nazaj oblekla, ko sem jo pa ob 19.00 začela slačiti za kopanje je pa mela 37 stopinj. Po kopanju pa 37,2 stopinj, samo zdaj po hranjenju in uspavanju se mi je zdela že skoraj normalna, bom šla čez pol ure spet preverit.
Naj povem da kiha že od sprehoda ob 14.30 dalje.
Ali je lahko to od prebave?? Namreč včeraj sem ji dopoldan dala v sadno kašico eno kuhano slivo zraven, pa jo je že včeraj pri kakanju ful šraufalo, danes je pa kakala slivo! Je pa dobila danes dopoldne kuhano jabolko z kuhano hruško in malo banane(kašico), za kosilo pa koruzni zdrob (polento) in cvetačo. Mene je enkrat že tudi zaradi sliv vročina napadla..je lahko to to?

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 10961
28.3.2007 20:19:33   
štorkljica
Ja pa hvala vsem za podporouser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 10962
28.3.2007 20:23:22   
Pikabu
Danes sem pa malo prej frej, je bil pa naporen dan.

Že prej sem vedela, da moramo danes biti načeloma doma, ker naj bi prišel pogledat hladilnik. Nekje sredi dopoldneva me kliče mož, da pride po drugi uri. Sem bila že vesela, da bomo lahko šli ven, pa sva se z Emo skregali in sem jo napodila pospravljat sobo. Potem pa sta prišli mama Gaya in malčica Gaja in smo se prijetno naklepetale in nasmejale A ne? user posted image Po kosilu smo pa dobili še ene obiske, priajteljica s sinčkom. Vmes sta šla našedva oba spat, Maks je zares zaspal, Ema je pa le izkoristila, da je šla v posteljo, da se je lahko slekla in si čistila prstke. user posted image Ima nov hobi, da si vsaj petkrat na dan sčisti med prsti na nogah umazanijo ven. user posted image Samo ne vem, kaj še toliko ima med prsti... ko sta se oba zbudila, je prišel serviser, na hitro pogledal in povedal, da bo verjetno potrebno menjati celotno ohišje in da se potem bolj splača kupiti novega. Ja, jupi.... user posted image user posted image user posted image Potem se je pa mene lotila taka čudna uturjenost, vse mi je šlo na živce, če bi lahko, bi šla kar spat. Maks pa itak zahteven sto na uro. Zdaj je pogruntal sedenje in bi samo sedel, ampak moram vseeno biti zraven. Kar dolgo že zdrži, ko ima pa dosti, se pa samo prekucne. Pa noge. Ta fant bi kar stal. V naročju, čim ima možnost in čuti, da se lahko nekam opre, gre na noge. Ko ga jemljem ven iz trip trapa, mi prav stoji. Upam, da nam vseeno nekje vmes uspe naučiti ga plazenja, ker se meni zdi zelo pomembno, da se otrok zna plaziti. Na srečo je kmalu prišel mož domov, jaz sem si pa privoščila eno masažno kopel. Potem pa pazite to. V vodo sem dala tudi kopel za mehurčke, pa tisti blazino za masiranje. In kaj se zgodi, tista pena bi me skoraj pokončala. user posted image Masažna blazina je namreč povzročala, da se je pena kar delala in delala. Tako sem morala vse skupaj ugasniti, sprazniti bano, poplakniti in še enkrat. Je bilo pa super in se sedaj počutim kot prerojena. Potem je bila pa itak že toliko ura, da je šel mož na pevske in je spravil Emo spat, jaz sem šla Maksa pripravit in dati spat, zdaj sem pa tukaj. Frej skoraj do pol enajstih. Bomo udarile kakšen čvek?

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu piskot)
Neposredna povezava do sporočila: 10963
28.3.2007 20:55:15   
Maxica
user posted image user posted image user posted image Pikabu, zdaj si me pa prav prijetno nasmejala. Le pazi nase, očitno je pena lahko tudi nevarna.user posted image
Pa Emino čiščenje prstkov - Max je isti.user posted image  Kakor hitro se sezuje za v posteljo, že začne čistiti področje med prstki na nogah in vse je "bljak". Očitno je to obdobje.user posted image user posted image
Moram pa še nekaj napisati, ker sem bila prej pa res ena srečna mamica. Dajem Lanu vsako jutro in vsak večer te AD3 kapljice, po previjanju. Imam jih pa kar v kopalnici, ker mu lažje dajem, ko leži na previjalni. Seveda pa vedno menjam žličko, na katero jih kapnem, ampak na svežo žličko se ponavadi pa spomnim šele, ko sva že v kopalnici, pa se mi pol ne ljubi spet v kuhinjo hodit. Tako da možeka ponavadi sekiram. In ker ima vedno kaj za pripomnit, zakaj kar ene žličke ne sperem pod vodo itd., sem sedaj Maxa začela trenirat, da mi prinese žličko. No, saj on je pa tudi vesel, ker lahko pomaga mamici.user posted image  Prej, ko sva se pa šla z Lanom kopat, sem se pa celo spomnila tudi na žličko in jo nesla v kopalnico. Max in mož sta se pa v dnevni sobi igrala s plastelinom. Nakar se kmalu odprejo vrata, in na vratih se prikaže Max, in mi prinese žličko. Ta ubogi vestni revež se je odpovedal igri s plastelinom, je slišal, da sva se z Lanom nehala kopati in se je spomnil, da bom rabila žličko. Ma, saj morda se nič takega ne sliši, ampak meni je pa res veliko pomenilo, da se en tako majhen otroček spomni, in mi ni treba težit za vsako stvar. Res mi je kar ogrelo srčece moje.user posted image user posted image user posted image
Zdaj grem pa na steper za dvajset minut, pol pod tuš, pol bom pa verjetno še nogomet mal gledala. No, morda se pa še kaj oglasim.
Aja, še to, sem se prej nekaj igrala in si inštalirala msn. Ampak zdaj pa ne vem, kaj moram še narediti, da lahko s kakšno od vas poklepetam.user posted image user posted image

Sami sončki okrog mene :)

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 10964
28.3.2007 20:58:20   
@lina
Nič kaj prida dan danes... Moje malo dete je imelo dopoldne 37,4 vročine, ki naj to še ne bi bila...popoldne že 37,8...popoldne siten, vsake toliko malo zajokcal, kot da bi ga kaj bolelo, pa smo se šli pokazat zdravnici...načeloma nič...samo pit...pa v 20 dneh kar sva bila tam nazadnje se je zredil samo 100 g in ima torej 7700g...dala je samo to opazko, verjetno ni razpravljala naprej, ker ga je sicer dosti po kilaži.... greva pa jutri še kri dat, pa bomo videli, kaj bo izvid pokazal...

smo pa peljali še Jureta pokazat, malo sicer kašlja pa smrka, bolj pa zato, ker sem sumila na gibljiva jajčka (moda), da niso spuščena... In sem imela prav, se spustijo dol, pa spet v kanal zlezejo nazaj, tako da moramo urologu, sledi verjetno operacija oz. poseg...ne vem, to moram še raziskat po netu, kaj nas čaka...user posted image

Nisem pri volji za čvekanje... user posted image

Kar se pa datuma v aprilu tiče, mi imamo 17.4. sistematiko za 6 mesecev, tako da ta datum nam ne ustreza...če že lahko pripomnim...

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 10965
28.3.2007 21:04:05   
altati
IZVIRNO SPOROČILO: @lina

Kar se pa datuma v aprilu tiče, mi imamo 17.4. sistematiko za 6 mesecev, tako da ta datum nam ne ustreza...če že lahko pripomnim...

Hvala enako, mi tudi! sem danes dobila kartico iz posvetovalnice!

@lina, saj bo bolje! res! ne bit tako žalostna! ena user posted image  zate! drži se! in pozdravi svoja dva fantka!

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 10966
28.3.2007 21:04:49   
altati
Maxica- tvoj Max je res user posted image !!!!

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 10967
28.3.2007 21:05:31   
altati
Pikabu - imela boš nov hladilnik! Tako glej na to stvar in bodi malo važnauser posted image !

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 10968
28.3.2007 21:07:46   
altati

Ja pa hvala vsem za podporouser posted image

Amazona, jaz bi pa rekla, da je bilo tvoji Ajdi samo udo vroče, mogoče jo je tudi malo zavijalo po trebuščku in jo je od tega polivala vročina. Kaj misliš???

Neposredna povezava do sporočila: 10969
28.3.2007 21:16:18   
psaša
Čer. Mali bil danes pokonci od 7-10h, potem pa spal 2 uriuser posted image , mami pa potem šla v službo. Sem prišla domov okoli 15.30, sem malega hitro oblekla in šla na sprehod in mi je spal  skoraj uro. Pa še vmes je tudi spal, ko ga je imela babica, tako, da je bil danes priden. Malo še smrkamo, vsi trije.
Mali je navdušen nad slivo. Je kot en velik, tako lepo odpira ustauser posted image .
Pa danes, ko sva jedla kosilo, se mali igra pod lokom in kar naenkrat se obrne iz hrbta na trebuh, no rokica mu je še malo nagajala, ampak vseenouser posted image user posted image user posted image . Potem pa čez 15 min še enkrat. Sem ravno dajala sušit perilo, ko ga pogledam in on na trebuščku. user posted image user posted image user posted image  Sem bila prav vesela.

Sem mislila, da sem konec z bilancami in vsemi temi papirji, pa bom morala drugi teden še hoditi, ker moram pripravit ene papirje za davčno. Sem kar malo jezna.

moci user posted image  za Zojo

altati, ti je ratalo. Po moje bi tudi jaz tolk težila, da bi moj tudi odpovedal.

frrr mi smo imeli tudi probleme z vozičkanjem. Problem sem rešila tako, da sem zamenala voziček, sedaj mali ves čas gleda mene, pa naslonjalo je malo dvignjeno. In je mir. Zaspi brez joka, samo učke zapre.

Pa pri nas prakticiramo spanje kar na kavču, se obnese.Tako, da mi nič več ne zaspi v naročjuuser posted image user posted image user posted image . Se mi zdi, da zaspi še prej. Zvečer ga dam pa skoraj budnega spat v posteljo, muu dam lupčka in grem ven. Včasih mu moram popravit še dudo, ampak večinoma zaspi brez problema.

Če je pa še kaj, pa vam napišem.

< Sporočilo je popravil psaša -- 28.3.2007 21:17:09 >

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu @lina)
Neposredna povezava do sporočila: 10970
28.3.2007 21:17:57   
mis
hoj! mala spi, ati šel nekam za pol ure, jest pa tle pa fuzbal škilim zraven.

naša Tina je pa ratala odvisna od dude. Jao. Kako bomo to odvajali? Čez dane je nič nima, samo za zaspat je pa nujna. Če ne ne gre. Tud zdej ji je ven padla in kakšna histerija je to. Jo dobi nazaj pa takoj tišina in spi naprej. Prej pa noro dretje. Me je kar strah odvajanja od dude.

uf, naporen dan. k sreči je bila moja mami od včeraj tukaj, možeka ni bilo zdaj dva dni. mi je pomagala, sva generalno stanovanje spucali. pa mal sem se naspala. ker mala res že dve noči niiiiiiiiiiiiiiiiiiič ne spi. danes je bilo zbujanje na vsako uro ali pa občasno še bolj pogosto. celo noč je bila pri meni, večino časa kar na zizi.

altati, a ti še nič ne daješ za jest po žlici al noče? mislim da sem nekaj zasledila na teh 20 straneh ko sem jih preletavala da noče, pa nisem ziher. jaz sem ji danes krompir skuhala, pa je bila preutrujena, da bi bila v ležalničku, kaj šele da bi po žlici jedla. no, kašica je pa kar uspela.

(odgovor članu altati)
Neposredna povezava do sporočila: 10971
28.3.2007 21:22:17   
psaša

naša Tina je pa ratala odvisna od dude. Jao. Kako bomo to odvajali? Čez dane je nič nima, samo za zaspat je pa nujna. Če ne ne gre. Tud zdej ji je ven padla in kakšna histerija je to. Jo dobi nazaj pa takoj tišina in spi naprej. Prej pa noro dretje. Me je kar strah odvajanja od dude.

Naš mali je isti, ampak mi imamo tudi dudo čez dan. Včasih se potolaži samo z dudo. Ponoči pa lahko tudi do 10krat vstanem in mu jo tlačim v usta. Vse to počnem v temi. Sem včasih zjutraj ko cunja.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 10972
28.3.2007 21:24:02   
mis
ja pa zaenkrat še nobenega interesa ne kaže da bi se kaj začela ornk obračat al pa tko kot pri vas pol sobe preplezatuser posted image  jo dam na njeno blazino, pa igračke okol, da bi jo kaj zainteresiralo. mal jih gleda, pa z rokicami maha, pol začne pa jamrat in klicat pol pa jokat. se res pozna da sedaj 10 dni nisva bili doma. je pa v ležalničku začela rit dvigovat, pa ritat....

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 10973
28.3.2007 21:24:34   
psaša
Datum za srečanje, mi imamo pregled pri pediatru 18.4.

Miha 25.10.2006
Lara 06.05.2009

(odgovor članu psaša)
Neposredna povezava do sporočila: 10974
28.3.2007 21:24:35   
altati

altati, a ti še nič ne daješ za jest po žlici al noče? mislim da sem nekaj zasledila na teh 20 straneh ko sem jih preletavala da noče, pa nisem ziher. jaz sem ji danes krompir skuhala, pa je bila preutrujena, da bi bila v ležalničku, kaj šele da bi po žlici jedla. no, kašica je pa kar uspela.

ene 4x sem poskusila mu dati riževo kašico, da bi se navadil žlice. pa niti ust ne odpre! sicer ima pa še malo morje časa.....

(odgovor članu mis)
Neposredna povezava do sporočila: 10975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  437 438 [439] 440 441   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  437 438 [439] 440 441   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako se mame razumejo z otroci glede na ho...
Kompatibilnost znakov zodiaka določa tudi odnos mame z otroci. To so kombinacije, ki se najbolj razumejo med seboj.
Kako izbrati prave popoldanske aktivnosti ...
Popoldanske dejavnosti lahko otroku prinesejo veselje, nove veščine in prijateljstva – a le, če niso preveč obremenjujoč...

ime za deklico
joli muca

Katero ime naj ji dam?

Zarja (41%)

Čarna (5%)

Petra (8%)

Klavdija (5%)

Janja (11%)

Isa (30%)

Število vseh glasov: 395

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!