Pikabu
|
OK Lepo po vrsti. Danes je kljub dežju res en lep dan. Se počutim vsa polna energije in sem res dobre volje. Že začelo se je lepo, saj je danes Maks prvič prespal res celo noč. Spal je od 20.00 do 7.00. Se mi zdi, da se je sicer ponoči dvakrat zbudil, pa nisem takoj vstala in je zaspal nazaj sam od sebe. Ker sem imela zobarja, je mož ostal doma in sva tako imela jutro zase in sva pošteno izkoristila (Mmmmmmm, kako to paše zjutraj.....) Potem sem imela zobarja in ker sem ga imela tako zgodaj, sploh nisem imela časa, ne priložnosti, da bi me nerviralo in da bi me bilo strah. Očistil mi je kamen , groza, ne vm, zakaj se mi tako dela. Med nosečnostjo sem si nehala čistiti z nitko, ker mi je bilo tako slabo, pa se je v parih dneh vse naredilo nazaj. Zdaj moram pa res paziti. Imam take luknje med zobmi, da mi je prav čuden občutek. Na srečo je bilo tega hitro konec in dan se je lahko prijetno nadaljeval. Ko sem prišla domov, smo skupaj jedli, mož bi sicer moral kar hitro oditi v službo, pa se mu ni nič kaj mudilo, smo se še igrali, malo sva debatirala. Ko je odšel, sem Maksa dala spat, jaz sem se pa lotila pospravljanja. Kar ne morem verjeti, da sem res lahko tako hitra. Jaz sem glede tega zelo počasna in tole danes je bilo presenečenje celo zame. Ravno sem vse posesala, šla podojit Maksa in že telefon. Je bila Gaya že pred vrati, kmalu za njo pa še altati. Prijetno smo klepetale, naši otročki so se nekaj časa pridno igrali na tleh, Ema je bila varuška, vmes je Maks postal zaspan, sem ga nesla v posteljico in je v momentu zaspal. Gaja si je tudi privoščila spanje med našim čvekanjem, Jaši je bilo samo važno, da ima svojo joško in je bil tudi srečen. Mala Gaja se je nekaj pritoževala, ker jo je njena mamica dala stran od fantov. Jah, mami se že sedaj boji zanjo. Mamice smo pa naredile dež, snega na srečo ne. Emi je bilo vmes malo dolgčas in je privlekla igrače po dnevni in v kuhinjo, da smo na koncu komaj že stopale čez, prikazovala je, kako skrbi za svojo Ano, pa pogrešalo je Mirno. Viv, sem ji zjutraj povedala, da pride ena punčka na obisk in me je ves čas spraševala, kdaj pride, potem je pa bila kar malo razočarana, tako da naslednjič se vidimo, a ne? Kar prehitro je prišel čas, da so se naši gostje poslovili. Jaz sem se hitro lotila kosila, pa Maks se je zbudil, sem mu dala za jesti, pa ni hotel, sva potem jedla kakšno urco kasneje. Pa je spet postal siten in sem ga dala spat, tako da mi je uspelo vse pripraviti za zelenjavno juho. Ker sem imela pa kar veliko cvetače, sem se pa odločila, da jo spoham in sva se z Emo lotili paniranja. Ema je imela čez moko in zelo uživala, pa vsa ponosna je bila, da mi lahko pomaga. Ko sva končali, sem se lotila še pospravljanja posode in ravno, ko sem vse zložila v stroj, se je zbudil Maks. Sem šla gor po njega, vmes je pa možek prišel domov, tako da spohal potem vse on, jaz sem pa ta čas Maksa podojila. Po kosilu sem šla v Adeso zamenjat kopalke za Emo, ker sva včeraj prevelike kupili. Danes sem bila malo bolj frej, pa sem gledala, če jih še Maksu kupim, ker sem videla, da imajo tudi tako majhne. So imeli take fltene, sinje modre za fantke, joj, me je mikalo, pa sem se potem odločila, da naj kar Emine ponosi, saj za v bazen verjetno niti ne bi bile primerne, ker ne zadržijo lulanja in kakanja, tako da se mi je uspelo upreti. Maxica, če pa rabiš še kakšne za Maxa, pa samo povej, meni so res fletne. Ko sem prišla nazaj domov, je Ema spet spala na tleh , Maks in ati sta se pa igrala. Jaz sem šla za Maksa pripravit riževo kašco, ki jo je danes z veseljem pojedel in brez začetnega pačenja. Maks svetuje: Milupina kašca, ki se dela z vodo, je najboljša. Resno, od hippa tudi meni niso všeč, Maks se pri njih kar nekaj zmrduje, pri milupinih pa nič, poje s takim veseljem, da ga samo gledam. Ampak tiste, ki se pripravijo z mlekom, mi niso všeč, te z vodo so pa dobre. Ko se je Ema končno zbudila, je bila vsa sitna in ji je mož predlagal, če gre kar naprej spat v posteljo, se je strinjala, tako da je bila Ema v postelji že malo čez sedem. Možek je imel danes malo prej pevske vaje in je hitro šel od doma, jaz sem imela pa samo še Maksa, ki j bil tudi zaspan, tako da sva se šla kar uredit, podojit in tudi on zdaj že pridno spi. Mami pa.... Na RR. In zdaj sem tukaj. To je na dolgo to, kakšen dan je za nami. Zdaj grem pa malo za nazaj prebrati, pa še kaj pokomentirati.