|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
11.6.2007 20:57:56   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: kapica

Ah Freycha, seveda bos rodila, kaj da ne. Ne tako crno mislit. Samo drugace bos dozivela vse skupaj, mogoce je pa boljse, kaj ves. Ce primerjas carski rez z 20 urnim porodom, ne vem, meni se kr mesa.  Saj bo, pac drugace. Bo pa zato naslednjic mogoce normalen poroduser posted image .

no, dejansko to ni porod...... pa saj ne mislim tako črnogledo, kot mogoče izgleda, ampak samo povem, o čem razmišljam na vsake toliko oz. zadnje čase.....

Sicer pa to, da bi bil naslednjič normalen porod je baje malo manj možnosti, ker raje tudi naslednjič naredijo carskega, ker je prepona tam malo poškodovana še od prejšnjega carskega in obstaja možnost, da se strga...... vsaj tako mi je danes G rekel...

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5351
11.6.2007 20:58:37   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: Freycha

jaz sem mislila v vodi roditi... pa je to sedaj splavalo po vodi.....

user posted image user posted image  Ja, v vodi bi tudi meni ful pasalo, pa v Lj ni mogoče, čeprav je P prav blizu Ljubljanice.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 5352
11.6.2007 21:00:28   
kapica
Maja, si pravi cas prislauser posted image user posted image .
Tani, meni se to zdi precej grdo, da nosecke se vendo tako omejujejo, pri zeljah za porod. Saj nismo vec v srednjem veku. Ampak ne upajo, ker jih je prevec strah, da bi prislo do kaksnih zapletov, pa mislijo da bi bilo to krivo, ce bi zenska v drugacnem polozaju rodila kot leze. Lolekiuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5353
11.6.2007 21:00:38   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

Freycha, pa sej še ni ziher, da greš na carskega, ali pač? Ma zakaj točno bi te pa radi dali na carskega?

ker je mala še vedno na ritki in ker ima glavo veliko že za 39. tednov.........

Kapica, mene to ne moti..... ko sem bila parkrat v bazenu sem ugotovila, kako je vse skupaj lažje in voda res blažilno deluje na telo in zato so bolečine manjše..... Pa tudi za bebico se mi zdi, da je manjši šok, ker gre iz vode po vodi v vodo..... ampak to je le moje mišljenje...

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 5354
11.6.2007 21:01:06   
*maja
Madona ste najdle debato o rojevanju, jaz se s tem sploh ne ubadam kaj preveč, samo upam, da bomo dovolj hitri da pridemo do P. Sicer pa tudi ti Rumba mislim, da ne boš imela časa razmišljati kako bi rodila bo 1,2,3, mimo a ne user posted image .

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 5355
11.6.2007 21:01:37   
tani33
Od prijateljice sem slišala , da je porod v vodi na začetku super, ko pa se voda ohladi , pa ni nič kaj prijetno. Zaključek poroda pa tako ne poteka v vodi. Tako pravijo nimam pa izkušen s tem.
Freycha sodelavka je lani avgusta rodila hčerko po naravni poti, doma pa ima  štiriletnega sina , ki je prišel na svet s CR.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 5356
11.6.2007 21:02:12   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: tani33

V SG pa kolikor vem še vedno ne ponujajo možnosti izbire načina poroda , razen seveda EA.Tako da bo šlo po vsej vrjetnosti kr s klasičnim načinom.

A res? Ful mojih kolegic (originalno sem slovengračanka) je reklo, da ni bilo problem roditi ali sede ali se sprehajati. Mogoče je pa vse odvisno od babice, pa ker je to malo mesto, skor vsaka pozna kako....

(odgovor članu tani33)
Neposredna povezava do sporočila: 5357
11.6.2007 21:03:37   
kapica
Freycha, saj prav da poves kaj razmisljas. In tudi to , da je lazji porod v vodi, sem ze veckrat slisala,tako da. Ampak kolikor vem, ni v drugo obvezen carksi rez, ce si ga imel v prvo. Je seveda vec moznosti za to, ni pa obveza. Baje, ne vem, ne bom nekaj pametovala.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5358
11.6.2007 21:04:35   
Freycha
Tani.... nekatere P imajo možnost samo lajšanja popadkov v vodi, ampak porod se pa zgodi zunaj. Nekatere pa imajo vso proceduro v vodi. Od popadkov, do dejanskega poroda. Vodo pa se ogreva, zato se ne more ohladiti......

Kar se pa drugega poroda po CR tiče pa ti lahko samo povem, kaj je meni danes G rekel...... 

No, to sem se pa že odločila, da ne grem rojevati medenične vstave po naravni poti. Sploh, če je glava res velika in obstaja možnost, da bi se zataknila.... To, da bi se lahko zataknila sta mi pa potrdila tako moja G, kot danes ta G, ki sem ga imela na pregledu... zato no go!! Če se ne obrne, grem lepo na CR

< Sporočilo je popravil Freycha -- 11.6.2007 21:05:48 >

(odgovor članu tani33)
Neposredna povezava do sporočila: 5359
11.6.2007 21:05:10   
*maja
Ja bi jaz tudi imela porod v vodi mi je nekako blizu, samo mislim da se v mojih časih v Lj P ti ne bo zgodilo, v Postojno pa tudi ne bi hodila samo zaradi tega. Sem pa takoj za vodo user posted image .

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5360
11.6.2007 21:05:25   
rumba
*maja, živjo! Ja, iz tvojih ust v božja ušesa. Amen.
Freycha, kaj pa zunanji obrat?

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 5361
11.6.2007 21:05:42   
tani33
Mogoče je res odvisno od babice , ali pa od vsake posameznice kako jim zna povedati svoje želje al pa potrebe.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5362
11.6.2007 21:06:17   
kapica
Rumba, verjetno je res odvisno od babice, kaksne volje je in kaksen dan imauser posted image .
Tani, a ne zagrevajo vode vedno znova, ce se ohladi? Pa mislim da se porod tudi zakljuci v vodi , ce zelis. No, vsaj tako sem videla po tv-juuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5363
11.6.2007 21:06:49   
*maja
Tani 33 zelo velik del je odvisen od babice verjemi preverjeno.

(odgovor članu tani33)
Neposredna povezava do sporočila: 5364
11.6.2007 21:08:57   
Freycha
IZVIRNO SPOROČILO: rumba

Freycha, kaj pa zunanji obrat?

Oseno sem proti temu. Sem prebirala malo študij in se je velikokrat zaradi nasilnega obračanja ovila okoli vratu popkovina. Pa tudi pravijo, da če se otrok ne postavi na glavo, mu verjetno ne paše glavična vstava, ker ne paše dobro v medenično dno, kjer je z glavo vse do poroda..... In moja je res bila na glavi, pa se je nazaj obrnila. Očitno ji ni pasalo, zato tudi jaz ne vidim razloga, da bi jo nasilno obračala......

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 5365
11.6.2007 21:09:08   
kapica
Maja, jaz ti verjamem, da je zeloo veliko odvisno od babiceuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu *maja)
Neposredna povezava do sporočila: 5366
11.6.2007 21:09:54   
*maja
Kapica hvala! user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5367
11.6.2007 21:10:23   
Freycha
je pa tudi odvisno od nas, kako poslušamo babico in delamo, kot nam reče. Babica se lahko razpoči, če me samo kričimo in ne delamo tega, kar nam govori, da je treba narediti...

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5368
11.6.2007 21:10:27   
kapica
Sem slisala da je zunanji obrat tudi zelo bolecuser posted image .
Sicer pa Freycha, mislim da si se kr prav odlocla, saj Dita ve kako zeliuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5369
11.6.2007 21:11:27   
rumba
Aha, Freycha, razumem. Ma, ne skrbi, ti se lepo psihično pripravi na cr, pa povdarjaj si prednosti in pozabi slabosti. Važno, da bo z Dito vse ok.user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5370
11.6.2007 21:11:38   
kapica
Ja, Freycha, to mas pa tud prav. Tako da moremo bit pridne in jo poslusatuser posted image , pa se lepo obnasat.

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5371
11.6.2007 21:11:46   
tani33
KapicaTudi jaz sem si porod v vodi predstavjala tako , ampak potem pa sem slišala drugače. Na to temo je že teka debata  v PORODNIŠNICA in tudi tam je bilo kar nekaj kritik , pa seveda tudi pohval na račun tega načina poroda. Tako kot pa vedno , ni vse črno ali belo.

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5372
11.6.2007 21:11:54   
*maja
Freycha, če boš šla na CR ti bo vsaj luštno brez vseh tistih bolečin sploh ne veš kaj ti bo prihranjeno user posted image .

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5373
11.6.2007 21:12:04   
Freycha
ja Kapica... se je odločila, da se ne bo matrala in da ne bo vsa vijolična v telo in zmatrana itd od poroda.... ko bo prišla ven, bo vsa lepo počesana, pa nasmejana in z neko normalno barvo, itd user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu kapica)
Neposredna povezava do sporočila: 5374
11.6.2007 21:13:53   
Freycha
Eno neumesno vprašanje: ravnokar sem pojedla eno ogromno skledo češenj. A če si sedaj naredim borovnice s sladokrjem ne bom dobila kake driske, ali kaj podobnega?user posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 5375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  213 214 [215] 216 217   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Nosečnost in vročina: Kdaj ukrepati in kaj...
Vročina v nosečnosti je lahko neškodljiva ali pa znak okužbe, ki zahteva zdravljenje. Kdaj ukrepati, katera zdravila so ...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?