Anonimen
|
Ajvy, sej nisem hotla rečt, da je vizualizacija slaba, sploh ne. V bistvu sem hotla samo opozorit, da ne bo katera potem zmrznila, ker ne bo potekalo tako, kot si je zamislila. Prvič si pa jaz tudi nisem zmogla predstavljat, kako naj bi porod izgledal, ker te izkušnje pač nisem imela. Pa moram rečt, da si še zdaj težko, ker so mi porod sprožili in si blazno težko vizualiziram, kako bi/bo vse skupaj potekalo samo od sebe. Počnem pa to že dalj časa, da si skušam predstavljat, ker je kar res kar pravijo, da te je prvič strah, ker ne veš, kaj te čaka, drugič pa zato, ker veš, kaj te čaka. Kapica, tebe pa najbrž oči matrajo, ker tako intenzivno bereš. Rumba, upam, da se mi bo uspelo takole zavestno sproščati med popadki. Hvala za nasvet. Tani33, čestitke za izpit! Corfu, zdaj, ko sem prebrala tvoj opis doživljanja umetnih popadkov, sem se jih spet spomnila. Res je, ko praviš, da sploh nimaš kontrole nad telesom. Jaz sem čisto izgubila zmožnost sodelovati, hiperventilirala sem in sploh niso vedeli, kako me k sebi spravit. K sreči sem potem dobila EA, samo preden sem jo dobila, sem se matrala dlje kot si ti rojevala z njimi. Ma me je prav strah, da mi nebi še enkrat sprožili poroda. Jaz pa sploh ne vem, če sem kaj odprta in če imam skrajšam MV. Me ni nič pregledala, samo CTG mi je nardila. Sem pa prvič veliko razmišljala o različnih položajih rojevanja, pa so me kar takoj priklenili na pojstlo in nisem smela dol, tako da zdaj kar nekak sploh ne razmišljam o tem. Upam, da bom lahko vsaj kaj hodila, da bo šlo hitreje. Za zunanji obrat sem pa tudi jaz slišala, da je lahko precej tvegan. Ne samo zaradi popkovine, ki se lahko ovije, ampak dejansko lahko otroku kaj zlomijo ali še kaj hujšega. Pa verjamem, da boli, ker je meni zadnjič G samo malo bolj na trdo pošlatala, v kakšni legi je mali, pa me je tako svinjsko zabolelo, da sem bila čisto šokirana. Freycha, ne vem, če bom lahko še kdaj borovnice jedla po tem tvojem komentarju o klopih. O bljak! Drugače pa nimam pojma, če je to možno. Vas pa ne dohajam s tem čvekanjem. Ko sem začela pisat, je blo 214 strani, vmes ste jih naklepale do 219! Ampak vas še naprej ne bom dohajala, ker si grem noge pobrit in se stuširat.
|