|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: POROD NA DOMU
30.10.2006 8:05:54   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: Samoyedka

Rija, a to v Sloveniji? Mislim- si rodila? user posted image


Ne, ne  v Sloveniji.

(odgovor članu Samoyedka)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: POROD NA DOMU
31.10.2006 6:14:27   
gong123
Uff, ste mi pa veliko napisale. Jaz sem sicer bolj sprasevala ce kdo ve za kaksne kontakt, bolj kot za mnenja. porod doma je namrec izredno kompleksna tematika in definitivno obstajajo argumenti za in proti, ampak je na zalost medicinizacija poroda pac tako prisotna, se posebej pri nas, da te nihce ne more niti informirati tudi o tej moznosti. Na nizozemskem npr, ki ima by the way boljso statistiko kot mi, se se vedno vec kot ena tretjina otrok rodi doma. Imajo namrec tako urejen sistem, in ce je nosecnost brez zapletov in ni kotraindikacij, se otroci rodijo doma s prisotnostjo izobrazene babice. In ni prav nic narobe z njimi...nasprotno, statisticno so porodi doma varnejsi! V nemciji tudi obstaja ta kultura in seveda v nordijskih drzavah, na norveskem, svedskem, finskem...pri nas je poklic babice izredno nehvalezen in nespostovan in se smatra da mora bit pri porodu vedno zraven zdravnik, da ne govorimo o gotovo prevelikem stevilu umetno sprozenih porodov etc.
O porodih doma in otroku in materi prijaznih porodih obstaja veliko literature, v anglescini, nemscini, ki jo toplo priporocam, tudi ce nameravate roditi v porodnisnici. npr. ina may gaskin: guide to childbirth, ki jo toplo priporocam vsaki zenski, bodoci ali pa sedanji mamici.
ali pa The Thinking Woman's guide to a better birth, avtorjev Henci Goer in Rhonde Wheeler...
no, bomo videli ce se bo kaj spremenilo tudi pri nas....

pozdrave in hvala,

gongica

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: POROD NA DOMU
31.10.2006 9:18:39   
t_t_y
Jaz imam pa samo en komentar, ko je bilo rečeno kolk smo za časom. Ja kaj ni tudi rojevanje doma v isti kategoriji.
No, sama nebi rodila doma, eno zaradi zapletov, drugo pa zato, ker niti pod razno pri porodu nebi hotla še ostalih članov razen partnerja. Jaz sem se v porodnišnici počutila čisto OK in nisem ničesar pogrešala - upam, da bo tudi tokrat tako.

lp

(odgovor članu gong123)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: POROD NA DOMU
16.11.2007 16:07:33   
rnrnrn
gongica,

seveda se da roditi doma! je pa povsem samoplačniško. najameš si lahko babico iz eu (najverjetneje iz a ali i - zaradi bližine). te kontaktiram kasneje na zs!

(odgovor članu t_t_y)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: POROD NA DOMU
16.11.2007 16:41:08   
mateyka
rnrnrn ma prav - pri nas se načeloma ne da rodit doma, oz. se ne prakticira. sem pa slišala, da so nekatere posameznice rodile doma (ena je celo dr. - mislim da je predsednica društva Štorklja, Dr. Špelca Morojna, link:
http://maat-center.sameks.si/forum_old/index.php?action=vthread&forum=5&topic=1378&page=0 ). najele so babice iz avstrije.

sam punce, nehite s tem - le zakaj hoče kdo rodit doma in da je bojš v porodnišnici.. kaj pa je to tok groznega. in pripombe v stilu "kaj pa če gre kej narobe".. kakor da te nosečnice, ki rojevajo na domu, ne bi urgirale in šle v porodnišnico, če bi bilo potrebno - porodnišnice pri nas so en plunk daleč in si tam en dva tri, če je potrebno. finska redno prakticira porode na domu in tam so razdalje med domom in porodnišnico velikanske v primerjavi z nami. in ni noben problem. + nizozemska ma, kolikor sem slišala, 65% porodov na domu. lepo prosim..

(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: POROD NA DOMU
16.11.2007 16:56:11   
san
soseda je rodila doma, ampak ne na svojo željo, temveč ker se je tako hitro začelo in brzinsko končalo. so jo pa potem z otrokom odpeljali v porodnišnico.

druga pa je hotela rodit doma, pa se pri nas res nič ni dalo zmenit, le v primeru da bi najela babco iz tujine, samo pol ni šla v to.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   [Brisano sporočilo]
16.11.2007 19:17:56   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu rnrnrn)
  Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: POROD NA DOMU
16.11.2007 19:31:02   
Anonimen
Jaz mislim, da če si nekdo želi roditi doma, bi mu to moralo biti omogočeno. Gre za žensko in njenega otroka. Ne za neko državno last.

Si pa ne predstavljam sebe, da bi rodila doma. Prvič, kakšna bi bila potem postelja? Drugič, cvikala bi zaradi komplikacij. In tretjič, po porodu bi verjetno prehitro začela okol gonit. Še pri tamalih dveh sem, pa sem bila 3 oz. 4 dni v porodnišnici... Doma pa takoj akcija - pospravljanje, pranje, kuhanje...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
   [Brisano sporočilo]
16.11.2007 19:41:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: POROD NA DOMU
16.11.2007 19:43:04   
Anonimen
3 leta nazaj je ena pri nas rodila doam, ker ni bilo več časa za v porodnišnico, pa še 30 minut stran je. Pri njej je bila ena medicinka iz tiste vasi pri porodu, ko je rodila, je prišel že reševalec.

Moja soseda je pristaš da rodi doma, enkrat celo je, je bila na tedniku glede tega. user posted image

Pišem anonimno, da me kdo ne prepozna.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: POROD NA DOMU
16.11.2007 19:50:30   
MarijaPo
Statistik o 1/3 rojenih otrok doma in boljsi statistiki umrljivosti mamic in novorojenckov od nase drzave, ti zal ne verjamem, bi pa trajalo ene 20 min googlanja, da bi to preverila, tako da ti cist oporekat ne morem.

Vsekakor pa me beseda medicinizacija poroda ne preprica, da bi spremenila mnenje, ki je podobno barbsinemu - biti nosecnica je odgovorna stvar in udobje domace sobe ne odtehta zdravja otroka, tako da je po moje porod na domu, neodgovoren.

Sem se pa spomnila ideje: preseli se v porodnisnico, pa bos rodila doma. :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: POROD NA DOMU
16.11.2007 20:02:48   
Magi*
evo, tudi jaz ne štekam kako se lahko na veliko govori o "medicinizaciji" porodov v Sloveniji, ko pa vemo, da je v skoraj vseh evropskih državah vsaj uporaba EA veliko bolj pogosta kot pri nas. v GB denimo EA prakticirajo že cca 30 let, pri nas se v glavnem še vedno držimo "naravnega poroda", torej takega z bolečinami. tudi CR se zelo izogibajo, medtem ko je v nekaterih "porodnicam bolj prijaznih" državah le-ta na izbiro. pa vem, da je v GB možnost roditi doma, ne vem pa koliko odstotkov se jih dejansko za tako varianto odloči. vem, da imajo v Nemčiji možnost ambulantnega poroda. prideš, rodiš, čez 3 ure si odpuščen in te pride samo babica domov kontrolirat. edino, kar je pri nas je to, da večinoma nimaš možnosti rojevati v sede, stoje, v kopeli...

jaz osebno se, po mojem prvem porodu, ko sem izgubila 1,5l krvi kljub takojšnjem ukrepanju ekipe, ne bi nikdar odločila za porod doma. nop, vem kako hitro gre lahko zelo, zelo narobe. pa zapleta, ki sem ga imela, ni mogoče napovedati in se ga tudi ne da preprečiti. pa tak zaplet je še kar pogost.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   [Brisano sporočilo]
16.11.2007 22:03:04   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Magi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: POROD NA DOMU
17.11.2007 14:06:49   
rnrnrn
ker se strinjam s tistimi, ki pravite, da je porod odgovorno dejanje, vam predlagam, da si preberete več o babiškem porodu.

bolj odgovorne kot ste in več, kot boste prebrale, večja je možnost, da se boste naslednjič odločile za babiški porod, pa naj bo to doma ali v porodnem centru.

kar se tiče ti "mediKALIZACIJE" in nar. poroda... naraven porod je veliko več, kot to, da je brez protibolečinskih sredstev.... to, da boli ne pomeni, da je naraven, niti ne, da je medikaliziran.

70%oksitocine (za sproženje poroda ali pospeševanje) je npr. znak medikalizacije. infuzije... protibolečinska sredstva, epiziotomije, itd...


lp

ps. danes je en fajn intervju s svetovno znano babico ino may gaskin v prilogi dnevnika. naslednji teden izide njena knjiiga modrost rojevanja ( http://www.sanje.si/knjigarna/modrost_rojevanja.html ), pa tudi pogovor z njo bo v kavarni union. a katera gre?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: POROD NA DOMU
17.11.2007 14:08:41   
rnrnrn

to, da boli ne pomeni, da je naraven, niti ne, da je medikaliziran.




popravek:

niti ne, da NI medikaliziran.


(odgovor članu rnrnrn)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: POROD NA DOMU
17.11.2007 15:13:54   
kekec in mojca
Vem, da je ena babica  iz MB porodnišnice približno štiri leta nazaj govorila, da bosta obe njeni hčeri rodili kar  doma in da bo ona prisotna pri porodu. Ampak, kolikor se spomnim, bo preteklo še nekaj Drave preden bosta rodili, ker sta dokaj mladi.

Je pa ta babica pristaš naravnih porodov. Mogoče bi povprašala na štorklji www.storklja.si - zdi se mi, da je doma rodila vodja MB Štorklje (ne vem, kako ji je ime). Ta informacija ni preverjena!

Sicer se načeloma strinjam s puncami, ki so govorile o porodu v porodnišnici, vendar ti kljub vsemu želim lep in lahek porod - kjerkoli že bo!




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: POROD NA DOMU
17.11.2007 16:54:03   
Seven*
Jaz bi rekla, da glede na to, da ima veliko držav po svetu možnost roditi doma, potemtakem porod že ni nek bavbav ane?

Verjamem, da si marsikatera ne predstavlja poroda doma, ampak jaz si ga. Seveda ob dejstvu, da bi imela dnevno pomoč od kakšne mame ali tašče, ko bi se otrok rodil.

Ne vem, če se spomnite interviju-ja s svetovno priznanim porodničarjem, ki je skoraj rekel med vrsticami, da je slovenija glede porodov v kameni dobi. In jaz se z njim strinjam.

Še vedno se mi zdi, da ne bi rabila bit kot en zrezek, ki se obrača, medtem ko ga vsako uro pride kdo malo potipat. Pa te flaše oksitocina ti obesijo, da pospešijo porode, namesto da bi porodnice postavili v vertikalo. Da ne govorim o epiziotomijah. 80% jih je narejenih kar tako, ker se jim ne ljubi pazit na presredek.

Bo boljše. Itak je v Feldbachu skoraj več slovenskih porodnic kot avstrijskih. Jaz mislim, da bi se naši lahko malo zamislili.

In blesavo se mi zdi, da obsojate nekoga, ki ima drugačno filozofijo od vas. Babice, ki pomagajo pri porodu na domu znajo porodnico tudi zašiti in še marsikaj drugega.

Dojenčki in matere v prejšnjih cajtih so ob porodih doma umirale večinoma zaradi NEZNANJA.


Bi pa bilo zanimivo videti statistiko. Pa fajn bi bilo videti še statistiko glede epiziotomij in poporodnih komplikacij.



_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: POROD NA DOMU
17.11.2007 19:06:38   
mateyka
Ne vem, če se spomnite interviju-ja s svetovno priznanim porodničarjem, ki je skoraj rekel med vrsticami, da je slovenija glede porodov v kameni dobi. In jaz se z njim strinjam.


jaz to vem. sem zanosila v sloveniji in rodila na švedskem - ni primerjave.

Da ne govorim o epiziotomijah. 80% jih je narejenih kar tako, ker se jim ne ljubi pazit na presredek.


spet 100% res - mela vakum in niti enga šiva. ko sem jim omenila, da v sloveniji difolt režejo, če je vakum, so me kr mal zgrožen in debel gledal. babica je rekla, da je vse v tehniki kako spravljaš otročka ven pri porodu - da se da čist lepo normalno rodit z vakumom.

In blesavo se mi zdi, da obsojate nekoga, ki ima drugačno filozofijo od vas. Babice, ki pomagajo pri porodu na domu znajo porodnico tudi zašiti in še marsikaj drugega.


se strinjam, kako lahko rečeš, da je rojstvo na domu neodgovorno dejanje - mogoče za tistega, ki nima dovolj znanja in sposobnega osebja zraven imho. kokr sem že tolikokrat rekla - na švedskem ne vidiš ginekologa, razen če si bolana al maš pa probleme. vse ostalo delajo babice - in te babice majo velik več znanja in izkušenj kot slovenske. in velik manj komplicirajo z vsem (kot v sloveniji) in so zelo sproščene - moja pikica je vidla pediatra (rutinska kontrola) samo enkrat do sedaj in ima skoraj 4 mesece; še zdej vse okol otročka pedenajo babice.

pozabila še tole komentirat: user posted image
Pa te flaše oksitocina ti obesijo, da pospešijo porode, namesto da bi porodnice postavili v vertikalo.


toook res - so me zvlekl iz horizontale, k cunjo (sem bla res zmatrana); sam so pa me - no matter what, mož me je podpiral in držal + mela sem posebno naslonjalo, prav za take potrebe narejeno. prisilil so me da sem stala, da se je tamala spustila tko k je treba. ni blo šans o kaki flaši, če se da to naravno spedenat (v tem primeru vertikalni položaj)..

< Sporočilo je popravil mateyka -- 17.11.2007 19:26:10 >

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: POROD NA DOMU
17.11.2007 21:54:19   
skuštrana
80% jih je narejenih kar tako, ker se jim ne ljubi pazit na presredek.


Tole pa tako zelo drži, da bolj ne more. Jaz sem prvič rodila v Celju, deklico težko 3150g, veliko 51cm, obseg glavice 34cm in bila full rezana...Drugi porod v Postojni, deček, velik 55 cm, težek 3840 in niti enega šiva, ker se je babica ves čas full trudila in mi cuvala presredek...user posted image

Tole sem našla v januarski izdaji revije zdravje, pa bom en del prepisala.. Je pa članek o mednarodni konferenci rojstvo, ki je potekala v Ljubljani in katere gost je bil prof. Marsden Wagner, direktor oddelka za zdravje žensk in otrok pri Svetovni zdravstveni organizaciji. Piše še, da je bil na tej konferenci zelo kritičen, do obporodne skrbi v Sloveniji

NEPOTREBNO TRPLJENJE

Opozoril je, da sodi Slovenija med tiste države (tudi vzhodna Evropa in Rusija), v kateri je porod še vedno v veliki meri "medikaliziran". Zanj skrbijo predvsem zdravniki, medtem ko so babice in celo ženske same potisnjene v ozadje. Posledica tega naj bi bila prevelika uporaba nevarnih, invazivnih postopkov in zdravil.
Od postopkov med porodom, ki jih znanstvena priporočila odsvetujejo, v Sloveniji pa so še vedno v uporabi, navaja klistir, britje, omejevanje pitja in hranjenja, rutinsko uporabo intravenskega katetra, rutinsko uporabo CTG-ja,, lego na hrbtu med porodom, prepogosto uporabo zdravil za sproženje in pospeševanje poroda in prepogosto epiziotomijo - prerez vulve. Prof. Wagner ugotavlja, da številni zdravniki v Sloveniji še vedno verjamejo, da je porod na domu nevaren, čeprav raziskave kažejo drugače.
Povedal je, kako naj bi epiziotomija, ki so jo tudi drugod po svetu izvajali z namenom, da se nožnica ob porodu ne bi nasilno raztrgala, povzročala prav nasprotno in je tako v resnici potrebna pri manj kot desetini porodov. V Sloveniji, pa jo po podatkih, ki jih je zbral, še vedno izvajajo pri več kot polovici žensk. Prevelika je tudi uporaba zdravil za spodbujanje poroda, ugotavlja. Humanizacija poroda in povečana vloga babic naj bi totej nepotrebne postopke in zdravila zmanjšala.






< Sporočilo je popravil skuštrana -- 17.11.2007 21:58:30 >


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu Seven*)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: POROD NA DOMU
18.11.2007 8:32:08   
Skabi
Meni so pa tudi v Celju drugič pri še malo večjem fantku ohranili cel presredek user posted image  Sem jim bila zelo hvaležna, ker prvič mi ga niso...

Pa v vertikali sem tudi v Celju visela - tako, da naše babice tudi kaj znajo...

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: POROD NA DOMU
18.11.2007 11:45:29   
Magi*
jaz sem bila v LJ več kot zadovoljna.

itak se je porod odvijal zelo hitro - sam po sebi. rezana nič, šivana nič - pa je bila tamala velika 52cm in imela 3750g, obseg glavice 35cm. vse ok, dokler se po porodu posteljica ni otrebila in sem krvavela kot zaklan prašič.

atonija maternice je menda kar pogost pojav, ne da se ga preprečiti ali napovedati. če bi rojevala doma, bi lahko iztipanje maternice opravili samo na živo - predpostavljam, ker rabiš anesteziologa, da ti da narkozo, a ne? no, izptipanje maternice pomeni, da ti zdravnik gre z roko do komolca v maternico in jo očisti, da prenehaš krvaveti - povedano po kmečko. in menda takole na živo tega v civiliziranem svetu ne delajo več.

dopuščam pa možnost, da so babice usposobljene ali opremljene tudi za take primere. no, dokler tega pri nas ni, potem se meni osebno zdi neodgovorno roditi doma.

kot pa sem že napisala, prijateljica je šla za vse 3 porode v Freiburg in tam "ambulantno" rodila. po treh urah je šla domov. vsakič je bilo vse bp.

torej, nisem a priori proti porodu doma ali natur porodu, mi gre pa na živce, da se porodi pri nas opisujejo kot nekaj, kar je 100 let za kačami. kot mesarsko klanje. v našem zdravstvu imamo hude probleme, predvsem organizacijske, da pa ne bi bilo znanja, se pa težko strinjam. in kar tako pljuvati v lastno skledo in oboževati sosedovo zeleno travo je malo mimo.

glede na to, da me v kratkem čaka porod, se bom zaupala v oskrbo LJ porodnišnice in bila vesela, da mi bodo lahko pomagali, če bo to potrebno. pa upam, da tokrat ne bo.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Skabi)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: POROD NA DOMU
25.11.2007 12:43:30   
shooo
 pri našem prvem porodu v celju so naredili vse kar je bilo možžno da bi porod pospešii.čeprav se nisem odpirala(1 cm že tri tedna) in sem imela blage popadke so se odločili  oz. se je prisotna zdravnica odločila da mi bo pospešila pood z oksitocinom.
in čeprav sva z možem prosila da tega ne bi počeli in bi še mal počakali se je zdrla na me da se je ona tako odločila in da tako bo sicer bom rodila ob polnoči!!!baj d vej, ura je bila nekaj pred 5 rodila sem pa od 23!
prvo so mi predrli polodove ovoje (kar na jok mi je šlo) in nato so sem dobila oksitocin .protibolečinske sem otklonila a še zdaj ne vem če so mi kaj daliuser posted image .
privezali so me na posteljo in ni makac.
seveda sva se "zborila" za wc.babica je res bila cel čas z nami a bi raje videla če je ne bi bilo kajti ob vskoraj vsakem popadku mi je tišala roko in "masirala" maternični vrat. kdo je doživel pregelde med popadkom ali masiranje ve kaj to pomeni. ob teh bolečinah ti pa še govori naj se sprostiš sicer se nikoli ne odpreš!!!!in vse to ti mora ratati čeprav si totalno dehidriran!!!!!!!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image user posted image .
sama je odrejala v katerem položaju naj bom na postelji. težila sem ji da na hrbtu nemorem zdražati in naj mi neha roko not tišati na kar me je postavila "po kavbojsko" na posteljo. za znoret. potem sem popenla in sem rekla da pri priči hočem dol s postelje saj so imeli žogo in lestev in da ležala več ne bom.,,tako sem zadnji dve uri prečepela ob lestvi oz. na žogi in in se odprla  do konca!!!
seveda sem roditi morala leže v položaju crkjenga ščurka!!!
seveda soem imela tudi epi!
ali ko je prišla gospa ginička z začetka poroda se je postelja nenadoma dvignila, postavii so me polasedči položaj da me je gopa lepo zašila.

a je res bilo vse to potrebno?
naj povem da sva pred poodom bila v poornišnici se pogovoriti glede izbire položaja, ali je dovoljeno hodit,ali imajo žogo, ali lahko piješ....in so nam zagotovili da je vse to možno in da oni celo spodbujajo vse touser posted image .ja pa kaj še....

žal mi je da je tako moralo biti. naj povem še to da je moje dete bilo čist izmučeno po porodu in da nam je dojenje steklo komaj tretji dan prav zares pa komaj po treh mesecih.

spet pričakujemo in se resnično sprašujem kam naj grem da se izognem takšni neprijetni izkušnji.  verjamem več nobenemu.
obstaja opcija feldbach ali v gazu v hiši g. marie f. ki je babica in pomaga pri porodu. tudi transfer v bolnišnico ,v priemru kake težave je organiziran.(sicer pa pri tahšnih porodih prihaja do manj komplikacij in zelo zanimivo tudi če se malce raztrgaš  nihče rane ne šiva amapak se sama poceli v parih dneh)

po takšni izkušnji iz celja bi bila resnično vesela če bi pri nas obstajal kakšen center kjer bi podrod vodile babice ki jim je kaj do tega da se otrok rodi po naravni poti., oz. samostojne  babice ki bi prišle na dom pomagati tistim ki bi se odločli (in pripravili) na porod doma.

dokler se več porodnic ne bo začelo zavedati svojih in otrokovih pravic in tudi te glasno zahtevat bo pa žal tako kot je.

lepe pozdrave



_____________________________

23.1.06-Neža
21.4.08-?

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: POROD NA DOMU
25.11.2007 12:58:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: shooo
seveda sem roditi morala leže v položaju crkjenga ščurka!!!


Ej, shoo, saj jaz te čisto razumem, ker pri meni je bilo podobno, samo da sem jaz bila še sama, brez moža, na koncu pa so mi potem CR naredili. le da vsaka babica ni bila tako vztrajna, mogoče zato, ker sem tri dni in dve noči v porodni in se jim ni več toliko dalo.

Mogoče zato, ker je od takrat minilo že pet let in pol, ampak ob citiranem stavku sem se pa vseeno morala smejati ...user posted image

(odgovor članu shooo)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: POROD NA DOMU
25.11.2007 14:46:21   
mateyka
in vse to ti mora ratati čeprav si totalno dehidriran!!!!!!!!!!!!!!!!!! .


omg, shooo user posted image vse kar si napisala - me kr strese.. brrr user posted image
jaz sem lahko pila kokr sem hotla (tud jedla, če bi lahko) + mene so na koncu dobesedno silil z zmiksanim sadjem in mlekom - energetskim napitkom, ker sem bla tok zmatrana, da dobim energijo za izstis. so mi ga prinesli (prijetno hladnega) in mož me je pital z njim user posted image vmes sem šla lulat kolikokrat sem hotla in kakat (ne dajejo klistirja) in vse..

res spooky kar si napisala.. grem res na švedsko rodit, ko bomo mel še ta drugo bebo. sej ni vsak porod tak kot tvoj, samo k nikol ne veš kaj te bo doletel, ko greš pr nas rodit. teb so tud čist drugač govoril, ko si bla tam pred porodom, tko da.. user posted image

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: POROD NA DOMU
26.11.2007 12:28:35   
skuštrana
in zelo zanimivo tudi če se malce raztrgaš nihče rane ne šiva amapak se sama poceli v parih dneh)


Tako naredijo tudi v Postojni. Jaz sem se malo raztrgala ( tam, kjer so me v Celju pri prvem porodu rezali) in mi ni dala šiva, ampak pustijo da se samo zaceli.user posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu shooo)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?