Zamima
|
IZVIRNO SPOROČILO: **Petra** Veš, malinčica, včasih te okoliščine pripeljejo do tega. Še zmeraj sem mnenja, da je psa veliko boljše dat nekomu, ki bi skrbel zanjga, kot pa ga usmrtit (ki se dostikrat zgodi) ali pa ga kar nekam odpeljati, da se izgubi. Koliko je tudi takih lastnikov, ki živali ne hranijo, jih imajo neprivezane, nezaprte v pesjakih, ki se prosto gibljejo po vaseh, mestih in tavajo, ker ni časa zanje ali pa so psa nabavili, lih tok, da pa hiša ni brez psa. Ne se zgražat ob misli, joj psa bojo dali, ker ni časa zanj. Kot sem že napisala, če bi bil že prej z nami v stanovanju, bi šel tudi z nami zdaj, ker pa ni naučen življenja v hiši, pa na žalost ostaja tam, kjer je bil do zdaj. se strinjam, tako so imeli naši sosedje pudla, ki je hišni kuža, je bil skoz zunaj, neprivezan, potepal se je po celem okolišu ,... nabavili so si ga za razvedrilo za otroke, ko so se pa odselili so pa psa tud "nekam dali" - boljše, da ne vem kaj se je z njim zgodilo. Zato sem tudi jaz zato, da se da komu, ki bi skrbel za žival ... nikakor pa za to, da se ga kar nekam odpelje ali pa usmrti! Ampak nimaš kaj tako je,... meni se naše mucke ful smilijo... sploh pa imamo še eno, ki je že 1 1let pri nas, pa itak, da je ne bo noben hotel imet. Za njo bomo že našli varstvo teh nekaj dni. Tista ki smo jo dali pa stran je bila pa stara 3 leta ,... upam, da se bo še kaj vrnila tja kamor smo jo dali,... ali pa da je šla na lepše