|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: NoVeMbErKe 2006
16.11.2006 9:30:39   
Luni
Ooooo, mamice novemberske. Sem vas našla! Imam računalnik spodaj, Maša mi pa zgoraj spi, tako da nisem preveč mobilna, kar se računalnika tiče (mami  lena user posted image ). Maša še vedno pridno je in spi, je pravi mali angelček zaenkrat. Tudi ponoči je pridna, vendar spi pri meni............ Danes pride babca že 3., pa je še ne bo kopala (komaj čakam, tole umivanje je prav tečno zame in zanjo).
Viv, tudi jaz sem cele dneve sama, vendar sta fanta večja (9 in 5 let), tako, da mi že veliko  pomagata. Je pa šolar ta starejši, tako da sem kar obremenjena. Pa bo že. Z voljo se da vse.

Jaz nisem bila nič šivana, tudi hemeroidov nisem fasala to rundo, je bil porod tako na hitro, da ni bilo časa user posted image  Počutim se zelo v redu, vsake toliko časa me še malo maternica zaboli (sploh če je mehur poln ali pa črevesje).

Se beremo!

Pa-pa user posted image

_____________________________



(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: NoVeMbErKe 2006
16.11.2006 10:09:09   
petruskaL
Lep dan novemberke 2006,

na forumu čvekanje v pričakovanju sem vas samo brala, tu pa bi tudi jaz kakšno napisala...user posted image
Naša malčica je na svet pokukala s CR 3.11. in je taka zvezdica zaspanka da je joj...
Komaj se dojiva, ker ima joške za dudko in cartanje in jo moram nonstop neki žgečkat da vleče...Pa očitno niti mleka nimam dosti al kaj vem, ker moram zmeraj malo dodat še - kakih 20 al pa 30 ml, pol pa spi kot polh.
Malo izpuščajčkov po ritiki mamo tudi mi, jaz mažem kr z riboderminom in je dosti bolje že. Previjam pa jo tudi ponoči, da se ritka bolj ne vname...Sicer hodimo spat okrog 22:30 in vstajamo ob 3:30 pol pa do 7:30 spet spimo. Zdej že 4 noč drži ta ritem in če bo tako ostalo pol je res ta glavna.

Velike užitke pri previjanju ritke vsem novembrkam od Petruške in Kristi.

(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: NoVeMbErKe 2006
16.11.2006 14:42:56   
katy.25
Lep pozdrav še od mene!

Mi smo pa danes stari 14 dni. Sploh ne morem verjeti kako hitro je šlo tole mimo.
Sedajle naša zvezdica Sara mirno spi, smo imeli pa pestro noč, ker ima smrkav nosek in zelo težko diha. Tudi je zaradi tega danes zelo težko. Smo pa pridelali krče že v prvem tednu in pred dvema dnevoma končno našli kapljice, ki primejo user posted image , smo morali kar par variant sprobat. Ima pa tudi eno oko malo vneto pa je patronažna rekla naj ji s fiziološko izpiram. Kakšne kapljice pa ve uporabljate???
Kopali je tudi še nismo, se popek še celi. Drugače je pa pridna, če ne bi bilo krčev in sedaj prehlada mislim, da bi spali kar celo noč. Je pa že radovedna, opazuje lučke, pa za glasom mojim se obrne in kar glavo že hoče dvigovat.
Parkrat sva bili že zunaj, kar po eno uro in sem se še jaz počutila kot prerojena. Danes bova pa raje doma na zalost ni sončka pa malo piha.

Jaz sem bila tudi šivana, pa me šivi niso preveč boleli. Se je že v porodnišnici skoraj zacelilo. Sem pa pridelala mali hemeroiduser posted image .

Toliko za sedaj.

Lepo crkljajte svojeuser posted image



(odgovor članu petruskaL)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: NoVeMbErKe 2006
16.11.2006 21:33:57   
kaja11
Katy.25.... jaz za učke uporabljam fiziološko in moje mleko...se mu je že fuul izboljšalo.

Pri nas je bil danes en čuden dan... mali je skos nekaj jamral, fuul malo je spal. Možek mi sploh ne more pomagat ,ker se malemu v večini primerov kar skegla če ga nimam jaz v naročjuuser posted image .
Viv in Ema.... tudi mene hoče mali imeti za dudo. Ponujam mu jo že od prvega dne, sam mu gre kar na bruhanje ko jo dobi v usta. Urban jo je šele pri 4m sprejeluser posted image user posted image . Ker imamo pri nas malo kolerične otrokeuser posted image sem zelo velik pristaš dude. Z Urbanom sem šele po 4m lahko šla na kakšen daljši sprehod z vozičkom, al pa v trgovino,.... prej je vedno histrerični zlom po cca 30min dobil. Gašper bo pa očitno isti "ljubitelj" vozička.


_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: NoVeMbErKe 2006
17.11.2006 0:22:38   
Aja1
Kaja....se podpišem pod tvoj podpis. Tudi jaz več ne vem, kaj je to spanje user posted image  Naša Neja bi bila najraje non stop priklopljena name. Zdaj sva se dojili 3 debele ure, pa ji kar n bilo dovolj zato sem ji dodala še 40 ml aptamila in upam, daje to to. upam, da je bil jok posledica lakote. Če mi bo danes spala vsaj dve uri skupaj, smo zmagali....

Punce, kdaj ste (boste) šle z otročki prvič ven? Sem pozabila patronažno vprašat.

Kakšne plenice pa uporabljate? Mi imamo zdaj Babylove (2-5kg) in so kar ok. Bom pa mogoče sprobala še kakšne. Kolikokrat pa preoblačite otroke?

_____________________________




(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: NoVeMbErKe 2006
17.11.2006 10:51:50   
katy.25
Aja, meni je patronažna rekla, da kar se tiče otroka gre lahko ven kadarkoli, le da ne piha in da ni preveč mraz oz. ga je potrebno ustrezno zavarovati pred le tem (plenička čez košaro...), bolj naj bi se me mamice morale paziti.
Midve s tamalo sva šli prvič ven v nedeljo, ko je bila stara 10 dni. Smo šli na volitve. Vreme je bilo pa tudi super.

Kar se plenic tiče smo porabili en paket fixies ion so bile res super, sedaj imamo pa paket babylove ki mi pa niso preveč. Stalno ji pri straneh ven uhaja, pa če še bolj ¨zašponam¨. Uporabljamo pa tiste 3-6 kg, ker newborn so ji že tesne.

Jaz sem morala tudi včeraj zvečer prvič dodati aptimil. Tale priprava me je skoraj ubila. Kako se vi znajdete?? Najprej bi morala voda vreti 10 min, potem moraš to ohladiti na 50 st. in pri 37st. hraniti otroka... meni je to too much. A vi to kar po občutku al kako?? Kolk jim pa dodajate? Jaz sem naredila 100 ml in jih je toliko tudi popila, potem je bila pa še 10 min na joški (crkljanje).

Preoblečem jo komplet vse zjutraj, ko jo tudi celo umijem, namažem, zrihtam popek (še kar nima zaceljenegauser posted image )... Previjava se pa kar naprej, ker skoz kaka in me je strah vnetij. Cez dan jo potem po potrebi preoblečem, če kam gremo, če se pobruha ali če drekec skozi pride. Zvečer se pa spet umijeva in v pižamico.

Danes moram pa več počivat, ker mi je pomoje včeraj samo zato mleka zmanjkalo. Upam da se tudi vreme malo zrihta da bova šle ven, to mi tako paše.

lp

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: NoVeMbErKe 2006
17.11.2006 11:12:49   
viv_
Ojla!

No mi smo učeri fajn zvozili in tudi noč je bila super! Upam, da smo ujeli pravi ritem spanja in hranjenja. Se pa pozna, je čez dan že več budna.

Sicer gre zelo po sestrinih stopinjah: v vozičku je rada, spi OK, pri kopanju vrešči kot da bi jo iz kože dajali, z dudo je že zasvojena. Edino tole hranjenje je pri njej bolj komplicirano...

katy - jaz prevrem vodo v unem grelniku električnem za čaj. Potem pa zmešam, pa shladim na telesno temperaturo. Pri Mirni sem isto delala.

Plenice imam pa Pampers newborn, previjam jo na 3 ure pred hranjenjem. Mi gre pa na živce, ker ponoči skoraj vedno nekje spustijo user posted image . Moram probat kaj drugega, saj za čez noč.

(odgovor članu katy.25)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: NoVeMbErKe 2006
17.11.2006 12:18:25   
kaja11
Aja....sem kar potolažena ko vidim, da nimamo edini problem s spanjem. Meni se že meša. Danes je bilo še slabšeuser posted image . Sploh ga ne morem odložiti, se mu čist skegla. Tudi to, da skupaj spiva, ni bilo dovolj. Prav v mojem naročju hoče biti. Ob 03.00 sem bila že tok zmatrana, da sem kar na kavču v enem napol sedečem položaju zaspala z Gašperjem v naročjuuser posted image . Valjda sem čisto polomljena danes.

A v tem vetru hodite na sprehod?? Midva že dva dni nisva bila zunaj.... mi je prav hudo, sam kaj ko ga moram večkrat ven iz vozička vzeti in se mi zdi, da je premajhen, da bi bil v tem vetru zunaj. Kaj mislite???

Plenice imamo  Pampers newborn, previjam jo na 3 ure pred hranjenjem.... tako kot Viv. Kopam/umivam ga zvečer, takrat ga tudi preoblečem. Čez dan ga preoblečem samo če plenice spustijo oz. če se umaže.



_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: NoVeMbErKe 2006
17.11.2006 13:14:13   
ema79
hoj!
Mi smo se pa včeraj prvič kopal in je bla tok pridkana, sam mal je zajokala, ko jo je z oljčkom mazala.
Pa tak lepo diška zdej!

Jst sem jo do zdej preoblekla vsako jutro, ko sva se umivale, zdej, ko se bova pa lahko že kopale, pa bomo to opravilo prestavile na večer! Previjam jo nekje od tri do štiri ure, ponoči pa sam enkrat, ker jo še ,ko na pol v snu čeblja priklopim na joškico in mi med dojenjem zaspi. pol jo pa kr pustim, da mamo mir. Zaenkrat se to še obnese. Zvečer jo dam v svojo pojstlco spat, ko je pa prvič čas za hrano, jo pa k nama na sredino prestavim in je do jutra pri nama!

Mi uporabljamo plenice od babylove, zaenkrat se še obnesejo, še ne kaplja in ne curlja ven!user posted image

Tudi pri nas je tak veter, da nimam srca it z njo ven, do zdej smo bili trikrat.

Aja, včeraj smo se vagali in je odkar smo prišli iz porodnišnice pridobila 630g. Mi pa počasi zmanjkuje mleka, nimam pojma zakaj?user posted image Tak, da ga moram zvečer eno flaško dodat. Hvala bogu, da prodajajo aptamil v vrečkicah, če ne nevem, kako bi bilo, če bi bilo treba kupit celo škatlo, ku jo pa moreš menda v treh tednih porabit! Je to res? Jst kr vodo zavrem, prelijem v flaško, dam flaško v mrzlo vodo in pol po občutku vidim kdaj je prava temperatura.
nč, zdej pa treba kosilo kuhat, mam lih mir, ku je zaspala!

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: NoVeMbErKe 2006
17.11.2006 16:55:57   
Anonimen
Aja1 Mi hodimo vsak dan na sprehod. Zunaj je itak 15 stopinj, tako da ni mraz in vsaj v našem vozičku je otrok tako zaprt notri, da okoli njega čisto nič ne piha. Prav zadovoljno spi. Ga pa malo bolj oblečemo, damo 2 kapici in ga zavijemo v toplo deko ter damo v 'torbo' (mehko košaro).

Previjamo ga na ene 3 ure, ponoči malo manj, vsakič pred dojenjem. Preoblačimo ga pa približno enkrat na dan, včasih na dan pa pol, včasih pa 2x na dan, če ravno kaj uide. Uporabljam pa Pampers newborn in zanekrat so samo enkrat spustile, ko so mu zadaj dol zlezle... Kupujem jih pa v Muellerju, ker so eni rekli, da je bistvena razlika med pamperskami iz Spara in iz Muellerja. Mogoce.

(odgovor članu ema79)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: NoVeMbErKe 2006
17.11.2006 20:26:17   
Aja1
Mi pa še nismo šli na sprehod z vozičkom. Mogoče smo le še malo premajhni.... Danes smo šli samo na obisk k mojim staršem in se je mala drla kot nora.... Zgleda, da še ni čas za obiske. V avtu je pa zaspala (vozili smo se pa 300 m).

Jaz sem včeraj zvečer tudi naši neji dodali aptamil (50 ml) in je spala 5 ur! user posted image user posted image user posted image  Zgleda, da je bil otrok lačen in se je zato tako drl celo noč (dve noči). Ja, saj kdo bi pa spal lačen user posted image  Upam, da je bil vzrok za ne spanje lakota.

Tudi meni je patronažna rekla, da je treba škatlo mleka porabit v treh tednih. zaenkrat imam vrečkice Aptamila. A je katera probala dati že kakšno drugo mleko? Sem slišala, da je od DM dobro (pa full ceneje).

Zdaj se gremo pa malo umit in namazat s kremico....že kar vidim, da ji ne bo pasalo. Me je pa kar groza čistit popek... user posted image

_____________________________




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: NoVeMbErKe 2006
17.11.2006 21:31:51   
viv_
Ojla,

mater novembrke, da smo vse tko na tenko z mlekom user posted image . Jaz imam tudi aptamil v vrečkah. Zvečer ji dodam flašo. Ja, škatlo je pa treba v 3 tednih porabit.

Preoblačim jo pa jaz zvečer in zjutraj - zvečer se umijemo pa samo pižamico gor (brez bodyjev, žabic in tega), zjutraj pa pižamo dol in dnevne cune gor user posted image . To mi je tko smešno, kot v porodnišnici, ko so ves dan isto oblečeni. Ne vem no, nej ve, da je noč, pa da se v pižami spi user posted image .

Midve greva vsak dan ven, če ne drugo do vrtca. Čez vozek dam pa pleničko. Je pa res, da je tamala pridna v vozu in je ni treba ven dajat.

Mejte se punce!

V nedeljo gremo pa na prvi daljši izlet, he he... Gremo na Lancovo (nad Radovljico), ker ima svakinja rojstni dan.

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 10:09:40   
Aja1
Ja kje pa ste novembrke?! A imate z user posted image  vse toliko dela ali vsi skupaj pridno počivate? Upam, da je to drugo user posted image .

Naša Neja je danes tudi spala kar dobro, ampak šele, ko sem ji zvečer dala dodatek in spila je kar 100 ml (najprej sem dala 50, potem še 30 in še 20). Kar ne morem verjet, da že toliko poje. Koliko pa kaj vaši pojejo?

Danes bomo šli pa prvič ven z vozičkom. Šli bomo samo do trgovine (3 minute v eno stran). Sonček že sije in nas čaka. user posted image

_____________________________




(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 13:47:02   
max81
Ojla lepo pozdravljene novemberke

mi smo danes stari 13 dni se kr ok rihtamo, podnevi pridno spimo edino ponoči smo budni kot čukci. dejte punce mal napisat kakšen je vaš jedilnik, ker jest sploh ne vem več kaj naj jem, da mala ne bo vsa pikasta po koži.

no pa lp

(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 14:47:26   
krfjolca
Ojla, punce!
Končno imam čas, da se še tule pofočkam user posted image Sploh ne morem verjet, da imam toliko dela, sploh glede na to, da je mali ful priden user posted image

Dajte mi povedat, kakšno blato imajo vaši malčki? A je normalno, da je tako redko? Z Anžetom se dojiva, sem pa tja pa dobi tudi dodatek, če imam jaz premalo. Pa me skrbi, da je preredko. Je pa bolj kašasto in grudasto (kot gorčica s celimi zrni user posted image ).

A kupčki še kateri delajo preglavice? Midva ga enostavno ne znava podreti, potem ga pa zvija. Ali pa se mu začne kolcati, pa ga potem razdraži in joka.

Sicer pa kar gre. Edino tole črpanje me "izčrpava". Joška mu ne dam več, ker mi bodo bradavice odpadle. Imam že zelo razpokane, pa krvavijo. Anže se pa itak samo carta na zizi in potegne komaj požirek ali dva na pol ure. Aventovega nastavka pa ne mara. Sploh ne vem, kaj naj naredim, mažem z lanolinom in Bepantenom, sušim na zraku in prham s toplo vodo, pa ni nič bolje.

Še nekaj - tiste, ki dodajate in črpate: ali vsakič sproti sterilizirate flaške, črpalko, cuclje? Ali samo operete z vročo vodo in prilom? Jaz sem mislila na ene 2-3 dni vse prekuhati, pa me zanima, če je to premalo?


_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu max81)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 17:00:12   
ema79
hojla!
aja  naša že več kot en teden poje od 100-120. Predvsem zvečer ji ni nikol dost. Pa je patronažna rekla da ne bi smela, da je preveč, sam, a jo nej pustim, da je lačna, če hoče še? No, pol je bla pa tih!

krfjolca, tudi pri nas je tako blato, mislim, da je to normalno. Tud jst nimam potrpljenja s kupčki, tako da je to opravilo prevzel moj dragi. Moje bradavičke so tud bolele kotuser posted image , zdej se je desna pocajtala, ta leva mi pa še kr preglavice dela. Tak da, ko jo zagrabi, mi kr noge u luft meče od bolečine, na črpalki pa vsaj lahka reguliram, kok bo potegnil.
Jst črpalko in flaško pač takoj po uporabi z vročo vodo pomijem, enkrat na teden pa prekuhavam, upam, da tudi s tem ni nič narobe.

max81 jesti ne smeš preslano, prepikantno, kislo, izogibat se čebule, česna, krompir samo kuhan, nič zelja, svinjine, zelene solate, citrusov,fižola...pa še kaj najbrž, sam se zdele ne spomnem.



(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 18:28:11   
krfjolca
No fajn, sem se že ustrašila. user posted image
To je kr neki, ko imaš prvega otroka. Vse te prestraši. Še dobro, da imamo internet, jaz grem za vsako malenkost preverit, ali je normalno - če mali samo kolcne, kihne, se strese ... user posted image

Kolcamo pa res veliko, se mi prav smili, revček. Ponavadi sicer mine, ko začne jokcati. Sam pol je pa treba jok mirit user posted image

Danes je končno odpadel popek. Se mu je tako čudno zasušila popkovina, da je ratala čisto trda, roževinasta, in sem morala gazo tako okoli namontirat, da se ne bi na koži rana naredila. Majčkeno se še drži tista nitka, sicer se pa lepo celi. Sem pa posuvala z Dermatolom, po navodilu patronažne, da se je prej posušilo.

Z joški je danes malo bolje, sploh leva je že čisto v redu, desne mu pa še ne upam ponudit, naj se še malo poceli. Mi pa mleka takole proti večeru zmanjkuje, načrpam si ga le še dobrih 50 - 60 ml. Se mi pa zdi zvečer tamalček grozno nenasiten! Včeraj ga je po 20 minutah joške in 80ml načrpanega mleka ful zvijalo, čeprav je podrl kupček, in smo imeli žurko več kot eno uro. Previla sem ga, probala z dudo, nošenjem, nič ni pomagalo, nazadnje pa sem vseeno še probala s flašo, pa mi je spil še 70 ml?!!! user posted image  Pol je pa zaspal za dobre 4 ure. user posted image

Danes pa isto, pol ure na joški, 80 načrpanega, pol se nam je kolcalo, in smo jokali, plenička prazna, pa sem spet probala s flašo in je šlo še 60ml. Lakotnik mali. Se mi zdi kar veliko ... No ja - bomo jutri videli, koliko je pridobil na teži čez vikend.

Sicer pa jaz uporabljam BEBO H.A. - hipoalergeno, ker so to uporabljali tudi v porodnišnici. Si pa prekuham več vode in jo dam polovico vroče v termovsko, ostalo pa ohladim in v običajno flašo. Potem pa namešam na pravo temperaturo.

Pleničke imam pa Pampers št. 2, pa so fajn. Imam tudi Babylove Newborn, pa so že 3x premočile, tako da jih ne bom več uporabljala.

Zjutraj imam še vedno grozen naval mleka. Takrat pred dojenjem uporabim pršilo za nos s hormonom oksitocinom - je patronažka poslala mojega k zdravniku po recept. En vpih v nos, pa se zize zmehčajo in mali lažje prime. (samo kaj mi to pomaga, če pa ne vleče dovolj user posted image ) Samo povzroča pa močnejše krčenje maternice, pa kar boli.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Luni)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 19:35:21   
Capyka
Živjo,

moram pohvaliti našo Saro - včeraj je tehtala 3.500g. Ko sva prišli domov (26.10.) je imela tam okoli 2.600g, potem sva se en teden dojili in dodajali, sedaj pa se lepo samo dojimo... user posted image user posted image user posted image  Zmagali smo! Mleka imam dovolj, sicer pa pijem 2x dnevno hippov čaj in pa včasih kakšen kozarec piva.  Črpala sem si samo v bolnici, ko je bila Sara pod lučko, sedaj pa nič več. Trenutno mi problem predstavlja odrgnina od modrca, ki skeli k sam user posted image . Tako da sedaj šetam po bajti brez, pa s tako fajn raztegnjeno mikico, je tko luštn... user posted image  Če se obiski napovejo, pa zize v zapor!user posted image  vsak večer si namažem bradavice z multi mam kremco, je fajna, ker jo pred dojenjem ni treba spirat.

V torek imamo prvič posvetovalnico, me prav zanima, kaj bodo rekli. Me je kar groza, kako bo, Sara namreč ne mara ne obiskov, ne da jo kdo od tujcev gleda, tako da bo sigurno jok in vik in krik, jaz bom pa švicala kot pri norcih. user posted image  Kriza.

Evo, naša miška me kliče.... Se pišemo...

Lp od mamice Capy in hčerkice Sare

_____________________________

20.10.2006 je prišla naša princeska Sara!
22.03.2010 pa še druga princeska Tamara!
--------------------------------------------
Jaz bi pa spaaaalaaaaa......

(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 19:35:52   
Aja1
Jaz imam pa probleme s črpalko. Kupila sem aventovo in ko črpam,ne načrpam niti kapljice. Koliko časa črpate, da začne mleko teči? user posted image  Zgleda res, da so naši novembrčki bolj lačni, ker imajo pri mamicah premalo mlekca user posted image

Flaške pa jaz ne prekuhavam vsakič.... se mi ne zdi smiselno, da bi bilo vse sterilno in oh in sploh, potem pa otrok ne bi bil na nič odporen. Vsakič jo umijem z vročo vodo, prekuhavala bom pa na kakšne 3 dni. Mislite, da je to full narobe?

Krfjolca, moja ima tudi full redko blato in svetlo rjave barve. To je normalno.

Pri nas pa popek še ni suh. Vsak dan še malo zakrvavi user posted image  Potem se pa mučimo s čiščenjem. Upam, da se čimprej zaceli in posuši.

_____________________________




(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 20:01:33   
krfjolca
Aja1, jaz sem tudi na začetku skoraj obupala nad to črpalko. Potem sem pa pogruntala, da moram ene 2 sekundi imet pod vakumom, da mleko priteče, ne samo pritiskat in pritiskat. Zdaj pa lahko tudi po 10 sekund držim, pa mleko teče kar v curku (samo je bolje po 2-3 sekundnih intervalih, da posnema otrokovo sesanje). Pa pazit moraš, da res vse dobro tesni in da je tisti beli gumbek pravilno nameščen (ne sme bit postrani).

Sem se najprej mučila z iztiskanjem mleka, ker so me bradavice tako bolele, da tudi črpat nisem mogla, pa sem staknila še strašne podplutbe in bolečine v hrbtu od sklanjanja nad posodo. user posted image  Jah, vse za naše pikce user posted image

Popek pa tudi pri nas še ni čisto suh, se je pa očistil (krn je bil gor kar dolgo). Lahko kupiš v lekarni Dermatol - je brez recepta, pomaga pa za hitrejše celjenje manjših ranic - meni ga je naročila uporabljat patronažka.

Za dojit pa priporočam blazino za dojenje - je zakon!!! Ampak tista, malo manjša, pa obilno mora biti polnjena. Jaz malega lepo gor namontiram in imam proste roke, pa še v trebuh me greje. Uporabna je pa tudi kot opora za malčka. Midva ga imava čez dan, ko spi, kar na najini postelji, ker je tam največ dnevne svetlobe (zaradi zlatenice je mora dobit čimveč), okoli njega pa namontiram kar to blazino, v obliki U okoli nogic, pa se ne more odrinit nikamor, pa še opora je, da leži res na boku.

_____________________________

Anžetko Bosopetko in Sarica Košarica :D



(odgovor članu Aja1)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 23:07:30   
Aja1
Pa ta vakum full čutiš? Meni se zdi, da sploh ne naredi vakuma user posted image  No, ne vem. Sestavila sem jo po navodilh (no, v bistvu je bila že sestavljena - jo še nisem sterilizirala, ker sen najprej sploh hotela samo probat, kako deluje).

Punce, a je možno, da user posted image  po dojenju bruha in je kar še lačen? Ravno prej sva se dojili (2 uri!!!), pa je ene parkrat podrla kupčka in potem še malo bruhala, potem pa spet iskala in odpirala usta. Sva ji naredila še v flaško in je spila...zdaj pa jo gledam, če bo spet bruhala user posted image . Sem najprej mislila, da ni možno, da bi bila lačna. user posted image  

_____________________________




(odgovor članu krfjolca)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: NoVeMbErKe 2006
19.11.2006 23:55:36   
Anonimen
max81 Možno je, da izpuščaji sploh niso od hrane, ampak so hormonski. Mi smo imeli res celo telo polno rdečih izpuščajev in majhnih mozoljčkov, pa so nam rekli, da je to hormonsko. Vsekakor nam je blazno pomagalo umivanje s hrastovim lubjem, ki ga dobis v lekarni in je v enem dnevu vse zginilo! Splača se poskusit!

krfjolca Ja, tudi mi imamo tako blato, ga je tudi pogledala patronažna in pravi, da je to v redu. Če ga bolj zvija, postane blato malo bolj zelenkasto.

Kar se tiče blazine, si jaz pomagam kar s eno staro običajno blazino, ki si jo 'ovijem' okoli trebuha in nanjo naslonim Jakoba. Samo glavo mu moram malo podpirati, druga roka je pa prosta. Res fajn izum, samo meni včasih še malo preveč pritiska na šive od CR... Ampak tudi to bo minilo!

Moram pa potrkat, da imam jaz očitno dovolj mleka, ker nisem še nič dodajala in Jakobu zadošča. Dojiva se ene 20-25 minut, potem je pa kaksne 3-4 ure mir. Sem pa opazila, da je zadnje čase že kar nekaj časa zbujen. Gleda okoli in ne ve točno, kaj bi z rokami, kakšne pol ure kasneje pa zaspi.

Jutri se pa prvič kopamo user posted image

(odgovor članu Aja1)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: NoVeMbErKe 2006
20.11.2006 8:48:58   
viv_
Ojla!

Joj, mene tole črpanje ubija! Samo še ena naj mi reče, da ima vsaka mama dovolj mleka! Pri prvi je šlo brez težav, zdaj pa najprej dojenje, pa potem črpanje, pa včasih potem še flašo delat. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

No, sicer je pa to edina težava, ki nas pesti. Drugače je vse OK, noči so mirne, 1 ali 2x jemo ponoči, ostalo pa spi. Se je pa zdej ta velika madam spomnila, da bi jo jaz vozila v vrtec. Če gre pa z atijem je pa jok v vrtcu. Pa dobro, jo bom zdaj parkrat pelala, sej me ne bo konec.

Zdaj grem pa mal pospravit po hiši, dokler tamalček spi user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: NoVeMbErKe 2006
20.11.2006 10:13:00   
kaja11
Dobro jutro punce!!!!

Najprej moram malo pojamrati.... Gašper še vedno ne spiuser posted image . Moram priznati, da me to nespanje že čist ubija. Tale moj štrukl v 24 urah spi 2 x 2 ure, vse ostalo so pa taki mini polurni spanci. Ponoči med 01.00 in 04.00 ni še čisto nikoli spal. Probala sem mu hrano dodati, pa očitno ni lačen.... spil je cca 25ml, pa še to je več ven pljunil kot popil, potem je pa spet iskal joško. Duda je pa itak za bruhat.

Drekec mora biti kot gorčica z zrnci.... tako mi je patronažna opisala. Če je pa malo bol zelen, pomeni da je reveža napenjalo.
S hrastovim lubjem sem tudi jaz Urbana kopala, ker se mu je koža počasi čistila in je imel mazoljčke. Še vedno ga v tem kopam, če ima npr. vneto ritko.... fuuul pomaga.

Aja... tudi meni zna Gašper take zganjat.... fuul poje, malo bruhne in potem bi spet jedel. V porodnišnici mi je rekla, da je pač mali požeruhuser posted image .

Kar se hrane tiče se jaz zaenkrat še držim tega, da ne jem sveže zelenjave, sadja, svinjine, kislih zadev,.. Počasi bom sadje in zelenjavo začela uvajat in bom videla če ga kaj moti. Izogibala sem bom samo tistim stvarem, ki me poženejo oz. napihnejo (zelje, fižol,..). Urbanova pediatrinja mi je že prvič rekla, da naj vse jem... če bi ga  napenjalo, naj pa probam pogruntat in odstranit vir. Fora je v tem, da je alergologinja in mi je rekla, da lahko jem tudi čokolado, paradižnik, jagode (alergeni!!!). V bistvu ti itak vsak drugače pove.

A bi si malo napisale kaj jemo, da dobimo kakšne ideje. Meni se zdi, da že 14 dni jem iste zadeveuser posted image ; cornfleks za zajtrk, za kosilo pa: zelenjava z mesom (kot golaž) z različnimi prilogami (njoki, polenta, krompir), razne rižote, testenine (s tuno, ragujem,..), špinača in krompir, džuveč.


_____________________________

SPANJE...... kaj je že to????????

(odgovor članu viv_)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: NoVeMbErKe 2006
20.11.2006 11:14:57   
ema79
Tudi meni več ne pade na pamet, kaj naj jem, se mi zdi, da skoz ene in iste stvari jem. No včeraj sem še ješprenj dodala, drgač pa jemo testenine na sto in en način, pa riž na sto in dva načina, za zajtrk jst kr kruh in surovo maslo (to lahko) in belo kavo, al pa čokolino.

Pr nas se je pa začel dogajat, da smo ful pokonc. Ponoč spi (hvala bogu) Od enajstih do ene osmih, vmes 2x jemo, pol je pa do enih pokonc, pa spet dve runde do 18 zaspi in pol do 23 pokonc. Ampak, kaj  ko to ni sam čebljanje, to je jok in hrana, se mi zdi, da se ne zna sama s sabo dovolj zabavat, al smo jo pa že tok scartal, da bi se sam po rokah nosila, pol je pa srečna.

Ker tok fejst poje, sem jst začela razmišljat, da bi ji kak čaj dala. A to že lahko pri treh tednih? Ker se mi dozdeva, da ni tok lačna, ampak sam, da ma nekaj v ustih, da teče. No izkušene mamice, povejte mi!?

(odgovor članu kaja11)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Neverjeten trik: Uspavajte dojenčka v eni ...
video
Po internetu je zakrožil nenavaden trik. Neki očka, ki je poskušal na vse mogoče načine uspavati dojenčka, je uspel z ze...
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?