|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  542 543 [544] 545 546   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Septembrke
1.10.2007 20:31:07   
nana 27
Knjiga. Jaz sem kupila pri založbi Domus knjigo Otrok od rojstva do šole, avtorice Penelope Leach. Kupila sem jo, ker sem na forumu pediatrija na MON-u, zasledila, da se je nekako "držijo" tudi pediatri. Meni je super. V njej najdeš vse od dojenja, hranjenja po flaški, pridobivanja teže, rasti in nege zobkov, razpredelnic o rasti, gibalnem razvoju, negi, spanju (tudi ukrepih za uspavanje, nasvetov glede spanja v skupni postelji, nočno prebujanje), prehrani in uvajanju goste hrane, vedenju, obdobju trme, spretnosti oz. načini igre za malčke in to vse za različne etape razvoja (novorojenček, do šest mesecev, eno leto..do šole). Že, ko jo začneš brati, ugotoviš, da ženska naniza vsa občutja staršev, ko prvič domov prinesejo dojenčka, o tem, kako se mamica počuti...in si rečeš: "To je to. Tako se počutim!"  

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 13576
   RE: Septembrke
1.10.2007 20:40:17   
nana 27
Duska, jaz naredim takole, če je potreba (ponavadi proti večeru) - najprej podojim na obeh koncih in Majo dam v ležalnik. Že zjutraj ali ko spi si pripravim sterilizirane flaške in v njih dam prekuhano vodo, da se lepo ohladijo in jih zaprem s pokrovčkom. Te me čakajo na pultu v kuhinji. Če je flaška še prevroča, jo ohladim (v tem primeru je čas priprave malce daljši). Če pa je prehladna, pa dam flaško v mikrovalovko. Prah imam pripravljen oz. odmerjen v približno takih posodicah  user posted image (jaz sem jih kupila v Leclercu za 2 evra, ker se mi zdi cena za Aventove prav oderuška, ampak te trgovine v MB nimate). V vodo stresem prah in zmešam - mleko je pripravljeno v minuti. Te merilne posodice so fine tudi za ven - imaš lepo za tri obroke praha s sabo.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13577
   RE: Septembrke
1.10.2007 20:47:55   
*ribica*
Živjo! Samo na hitro javim da smo včeraj prišli iz porodnišnice z enim članom več. 25.9 se je s CR rodila Tiara težka 4080 g in velika 53 cm. S punčo je vse vredu mamici pa nagaja visok pritisk (domnevno zaradi CR).
Lep pozdrav in veliko cartanja

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13578
   RE: Septembrke
1.10.2007 20:53:50   
Anonimen
Ribica čestitke, Tiara dobrodošla!

še ena več, še ena več, še malo pa gremo na rajžo na tadrug forum!

(odgovor članu *ribica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 13579
   RE: Septembrke
1.10.2007 21:10:23   
Anonimen
Nana hvala za odgovor. Jaz pa imam Aventovo posodico. Mogoče mi bo jutri že lažje - danes pa se še lovim.
Res pa sploh nisem pomislila, da če grem ven, da moram nest zraven stekleničko, vodo in prah.user posted image  Res sem "smotana". Jaz sem bila tako prepričana, da bom samo dojila (šele sedaj vidim kako je to enostavno), da na kaj druga sploh nisem pomislila.

In ironija. Matija mi že več kot eno uro spi - po hranjenju - meni pa mleko kar teče, da imam mokro pižamo!user posted image

RIBICA - ČESTITKE ZA TIARO!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 13580
   RE: Septembrke
1.10.2007 21:16:47   
sandra85
IZVIRNO SPOROČILO: sonce78

user posted image Moj Vasja ima kolke 1b, pa je rekla pediatrinja, da ne potrebuje širokega povijanja. A mogoče katera ve kako si sledijo te oznake (od najboljšega rezultata do najslabšega)?




1a je najboljše
1b je vredu ampak ni popolno

moj ima 1a oba kolka, pa so mi priporočali široko povijat do 3 meseca (do 1. kontrole kolkov)


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sonce78)
Neposredna povezava do sporočila: 13581
   RE: Septembrke
1.10.2007 21:44:37   
helenav
nana 27 knjigo o mirnem spanju sem si že zrihtala in jo pridno berem.....v njej je res fulll nasvetov in upam, da mi bokaj v pomoč

pa še enkrat hvala tebi.

Danes sem ji malo spremenilalego v vozičku in mi je 2 ure spala v vozičku in po celem tednu ni bilo potrebno vmes podojituser posted image user posted image

zdej  spi že pol urce in jaz grem tudi..kajti noč ima svojo moč, dojenčki pa določajo jakostuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13582
   RE: Septembrke
1.10.2007 22:26:55   
PBJ
Naša pa ima kolka 2A, kar pomeni, da še nista čisto zrela. Bratec je tudi imel takšne in po 5. tednih že 1A.

Kaj vse že dajete čajčke?
Jaz  ji ne dajem, če pa bi imela občutek, da je žejna, potem bi ji dala kakšno žličko prekuhane vode.
Sem se pred letom pogovarjala z enim zobozdravnikom, ko sem bila na puljenju. Pa sva imela debato glede otroških zobkov. Rekel je, da ne priporoča instant čajev, ker vsebujejo sladila.
Juretu pa sem tam pri polnih 2. mesecih dala kakšni dve žlički vode na dan.

Sicer je pa materino mleko na začetku dovolj vodeno, da se otrok odžeja.

Srček, jaz sem imela dosti več težav po CR, kot sedaj po naravnem porodu. Porodno bolečino res pozabiš, bolečino po op. pa še sedaj čutim, ko se spomnim. Takrat sem tudi jaz imela spinalno, tako da sem vse spremljala, ampak od mesta, kjer so mi vstavili spinalno in navzdol, me je hrbtenica bolela še tri tedne, da sem komaj hodila, huje me je bolelo, kot rana.
Šivi po naravnem porodu se pa tako ne morejo primerjati z rano po cr. Jaz sem čisto normalno hodila, sedela in lahko rečem da sem bila takoj po porodu skoraj "fit"user posted image . Pa zase in za otroka lahko čist normalno skrbiš, po carskem pa je resnično drugače,...
Naravno je naravno, operacija pa je le poseg v telo in si je niti slušajno ne želim.

< Sporočilo je popravil PBJ -- 1.10.2007 22:27:28 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu helenav)
Neposredna povezava do sporočila: 13583
   RE: Septembrke
1.10.2007 22:34:34   
nana 27
PBJ, tudi pri nas ima Maja 2A in široko povijanje. Upam, da bo vse v redu na naslednjem UZ. Helenav, spremeni še lego v postelji. Mogoče bo pomagalo, da malo dvigneš jogi in daš kakšno knjigo pod tisti del jogij, kjer je glavica, da dosežeš malce naklona. Včasih pomaga, da otroček bolje spi..

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13584
   RE: Septembrke
1.10.2007 23:50:10   
guppy
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85
user posted image je kej narobe, če mu dam 2x /dan dol plenico za kake 2 urce(za široko povijanje) in ima gor samo pampersko?
kolka ima oba 1a
ker mu to zelo paše, pa še lažje se sprdi in pokakauser posted image

Sandra, po moje ni nič narobe, če to narediš. Zakaj bi bilo? Moja dva imata kolke 1A in 1B, pa so rekli, da mi ju ni treba sploh široko povijat, potem je pa pediatrinja rekla naj ju samo ponoči povijem široko (ko ni treba celo noč previjat in ni zoprno), ker je imel moj mož oba kolka problematična, ko se je rodil.
IZVIRNO SPOROČILO: sandra85
user posted image kolko krat na dan vam še kakajo?

nekje 2x na teden user posted image . Baje je pri dojenih otrocih normalno tudi to, da kakajo samo 1x tedensko. Zato pa potem napolnijo plenico...

NaILa, meni je najboljša "Vse o nosečnosti in otrokovek prvem letu" od Mayo Clinic, a je žal razprodana. Dobi se le rabljeno, če katera prodaja, tako sem jo tudi sama kupila.

duskamb, ne sekiraj se, če je dodatek "premrzel". Midva pogrejeva vodo kar v mikrovalovki nekje na 40 stopinj (čeprav piše 50) in med tem, ko jesta moje načrpano mleko, se tisto ohladi ravno prav. Nič ni narobe niti, če je dodatek ohlajen na sobno temperaturo(!!!), zato se res nič ne sekiraj glede tega. O tem si lahko prebereš tudi na: http://www.novalac.net/other/questions_us.htm
Glej vprašanje "Ali je potrebno pogreti stekleničko, preden jo otrok izpije?"
Za odhode ven pa z možem vzameva pogreto vodo kar v termoski (tako smo naredili tudi takrat, ko smo šli na morje). TO je potem simple ko pasulj - vliješ potrebne ml vode, natreseš prak in ... voila!

ribica, iskrene čestitke!!!!!!!!!!!!!!!

sonce78, 1B so meni rekli da pomeni, da sta kolka v redu, ampak da hrustanec še ni popolnoma zrel (?)

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13585
   RE: Septembrke
2.10.2007 6:18:35   
sandra85
enej je že buden in noče nazaj zaspatuser posted image

ribica čestitkeuser posted image user posted image user posted image    user posted image

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 13586
   RE: Septembrke
2.10.2007 6:28:15   
sandra85
user posted image  

ŠE NESTRPNO ČAKAMO:

(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja-> porodnišnica, spol,imeuser posted image )

7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice user posted image
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj user posted image
9.9. manca79, Kranj user posted image

11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
19.9. kija
user posted image
21.9. nadja00 (29), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image  Janina 

23.9. tianna (23), 1n, Sežana --> Postojna user posted image
24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. aldina, (25), 2n, Deskle  user posted image
25.9. matejad user posted image
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image   
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

30.9. taja83 (24), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Kranj user posted image David


V pričakovanju: 5 user posted image , 5 user posted image  in  5 user posted image

------------------------------------------------------------------------------------------------


DRUGE INFORMACIJE

SEZNAM
za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ

-PORODNIŠNICA LJUBLJANA:
 01 522 61 11

-PORODNIŠNICA CELJE: 
            informacije: 03/423-33-38, 03/423-31-38                         
            oddelek za nosečnice (pomoč po porodu): 03/423-33-47
            urgentni oddelek: 03/423-35-53

OTROŠKA POSVETOVALNICA: 03/543-42-70; naročanje in informacije (7.00-8.00)

(ko pridete domov z otrokom, pokličete v posvetovalnico in otroka naročite na prvi pregled)

PATRONAŽNA SLUŽBA: 03/543-43-03 (7.00-8.00 in 14.00-15.00) 

-PORODNIŠNICA POSTOJNA: 05/700-07-20 

----------------------------------------------------------------------- 
  

 
SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image                     




user posted image
25.7. CUKRČEK (PDP 1.9.)
KLARA
rojstvo: 2710g, 47cm
ALJAŽ
rojstvo:2830g, 49cm

user posted image
4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
...
rojstvo: 2890g,  48,5cm


user posted image
10.8. Guppy (PDP 1.9.)
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm


user posted image
 
16.8. anab (PDP 20.9.)
MATIC
rojstvo: 2830g, 50cm


user posted image  
16.8. ursy (PDP 5.9.)
LARA
rojstvo: 3000g, 49cm


user posted image
17.8. lasekP (PDP 5.9.)
LARA

rojstvo: ...

user posted image
21.8. misska (PDP 2.9.)
LEONID
rojstvo: 3240g, 51cm


user posted image
23.8. Eva* (PDP 14.9)
TINKARA
rojstvo: 3110g, 52cm
user posted image
24.8. nefretiti (PDP 10.9.)
NEŽA
rojstvo: 2030g, 44cm

user posted image
24.8. buškica (PDP 19.9.)
GAJA LEA
rojstvo: 2250g, 45cm 

user posted image
24.8. surya
IZAK
rojstvo: 3440g, 52cm
user posted image
27.8. Sandra85 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3260 g, 51 cm
user posted image
27.8. Bodoča (PDP 4.9.)
MATJAŽ
rojstvo: 3190 g, 50 cm 


user posted image
28.8. Helenav (PDP 15.9.)
KLARA
rojstvo: 2100 g, 47 cm


user posted image
30.8. nena80 (PDP 3.9.)
LOVRO
rojstvo: 3580 g, 53 cm 


user posted image
31.8. Lumpa6 (PDP 2.9.)
ŽIGA
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image
31.8. Nana 27 (PDP 5.9.) 
MAJA
rojstvo: 3260 g, 52 cm 


user posted image
1.9. Carmy (PDP 7.9.)
TINEJ
rojstvo: 3430 g, 51 cm



user posted image
1.9. ribica23 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3150 g, 50 cm


user posted image
2.9. aljab (PDP 3.9.)
JANINA
rojstvo: 3400 g, 51 cm

user posted image
3.9. jonči (PDP 3.9.)
TEJA
rojstvo: 3830 g, 54 cm 


user posted image
6.9. Pikica pokica (PDP 3.9.)
ZOJA
rojstvo: 3240 g, 50 cm

user posted image
6.9. PBJ (PDP 13.9.)
ANA
rojstvo: 3720 g, 52 cm



user posted image
6.9. jst86 (PDP 12.9.)
LEON
rojstvo: 3950 g, 52 cm


user posted image
6.9. Mokka1 (PDP 3.9.)
GAL
rojstvo: 3680 g, 51 cm
 

user posted image
6.9. Tatty (PDP 20.9.)
LIN
rojstvo: 3280 g, 52 cm 

user posted image
8.9. _mala_ (PDP 10.9.)
EVA
rojstvo: 3200 g, 50 cm

user posted image
8.9. Dorotea (PDP 23.9.)
PATRICIJA
rojstvo: 3030 g, 52 cm

 

user posted image
8.9. Mateja82 (PDP 5.9.)
FILIP
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image    
9.9. Žabonka (PDP 7.9.)
BRINA
rojstvo: 3600 g, 51 cm

user posted image
9.9. LEVASI (PDP 9.9.)
KARLINA
rojstvo: 3480 g, 51 cm


user posted image    
10.9. Žarnica (PDP 21.9.)
HANA
rojstvo: 3400 g, 51 cm 



user posted image
12.9. Lemavrica (PDP 3.9.)
JAKA
rojstvo: 3140 g, 50 cm

user posted image
13.9. annie (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 3410 g, 50 cm

user posted image
13.9. Emm (PDP 9.9)
AMMAR
rojstvo: 4470 g, 54 cm


user posted image
14.9. Ninica (PDP 8.9.)
GAJA
rojstvo: 3410 g, 51 cm


user posted image  
14.9. zvezda71 (PDP 16.9.)
NACE
rojstvo: 4230 g, 53 cm


user posted image
15.9. Miša... (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 2940 g, 50 cm

user posted image
16.9. mony79 (20.9.)
VID
rojstvo: 3820 g, 52 cm 
 
user posted image
20.9. Duskamb (PDP 7.9.)
MATIJA
rojstvo: 4000 g, 53 cm
user posted image
20.9. cuma (PDP 16.9.)
TINKARA
rojstvo: 3800g, 58cm

user posted image
20.9. 123a (PDP 30.9.)
ZOYA
rojstvo: 3530g, 50cm

user posted image
21.9. Srček (PDP 12.9.)
ŽAN
rojstvo: 3680g, 51cm

user posted image
21.9. nora (PDP 22.9.)
LUCIJA
rojstvo: 3280g, 50cm
user posted image
21.9. Taja339 (PDP 15.9.)
HANA BRINA
rojstvo: 3910g, 52cm
user posted image
21.9. Tanja Lina (PDP 28.9.)
LUKA
rojstvo: 3080g, 53cm
user posted image
22.9. taček (PDP 27.9.)
STAŠ
rojstvo: 3740g, 52cm
user posted image
22.9. NaILa (PDP 23.9.)
LAN
rojstvo: 3340g, 50cm
 user posted image
22.9. sevenka (PDP 27.9.)
KAJA
rojstvo: 3150g, 50cm
user posted image  
22.9. jacklyn (PDP 28.9.)
MARTIN
rojstvo: 3820g, 53cm

user posted image
25.9. ašun (PDP 18.9.)
ŽANA
rojstvo: 3600g, 51cm
user posted image
25.9. sonce78
VASJA
rojstvo: 3450g, 52cm
user posted image
25.9. *ribica* (PDP 21.9.)
TIARA
rojstvo: 4080g, 53cm
NOVE MAMICE:  *ribica*    ČESTITKE!!!user posted image
            
V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  26 user posted image  in 29 user posted image    fantki še vedno vodijouser posted image  

NAPOVED SPOLA: 32X pravilno , 1x napačno: nena80

------------------------------------------------------------------------

 DRUGE INFORMACIJE:

- PREHRANA MED DOJENJEM
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638


- KRČI NOVOROJENČKA 
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1892684

- OTROŠKO SPANJE
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1909079



_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13587
   RE: Septembrke
2.10.2007 6:31:36   
sandra85
mi je zaspal v naročjuuser posted image
grem nazaj v pojstlo


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13588
   RE: Septembrke
2.10.2007 6:31:58   
Anonimen
Ribica: čestitke tudi od mene! user posted image user posted image user posted image

Tudi Nežika je že pokonci, že pd pol 5h. Zjutraj kaka in strašno stoka in malo zajoka. Pa dojiti se hoče 2 uri. Sedaj mi počiva na trebuščku, jaz pa lahko tipkam zraven.
Jaz sem jo čiso razvdila, cel dan hoče biti na rokah ali pa vsaj čisto blizu mene. Prav zbuni se, če grem kam stran, še na wc me ne spusti.

Tako malo kakajo vaši user posted image ? Nežika je kar naprej pokakana.

Kolki: 1a, sem si obljubila, da jo bom povijala široko, sedaj pa ni nič iz tega.user posted image

Voziček: zadnja 2 dni se mi stalno joče v vozičku, jo moram nosit na rokah, ali pa jo kar v kengurujčka dam. Slinga pa se še nisem navadila.

(odgovor članu sandra85)
  Neposredna povezava do sporočila: 13589
   RE: Septembrke
2.10.2007 6:37:32   
Anonimen
Sem malo po seznamu gledala teže naših dojenčkov, pa je Nežika bila najlažja. Ampak....bo že zrastla.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 13590
   RE: Septembrke
2.10.2007 7:59:58   
PBJ
Nefretiti, Ana je tudi ob vsakem previjanju pokakana,  (mogoče 1x dnevno da ne). Kakor hitro jo razvijem, že leti na vse straniuser posted image . Ima izredno dobro prebavo.
KAterega kengurujčka pa imaš za Nežiko? Jaz bi ga kupila, pa ne vem, katerega in še  ful dragi se mi zdijo . Imela bi pa takega, da ga lahko že zdaj uporabim.
Imate kakšne predloge - take z ne preveč zasoljenimi cenami.

Nana, seveda bo vse vredu s koliki. Po koliko tednih imata pa kontrolo.Mi imamo po 6. tednih.
Potem ti tudi daješ dve  tetra plenici nad pampersko, čez pa zmajčka in povijalko?

Danes pa imam zobozdravnika. Komaj že čakam, da mi zadela odlomljen zob in pogleda, če je treba še kje kaj popravit.
 user posted image


< Sporočilo je popravil PBJ -- 2.10.2007 8:06:10 >


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13591
   RE: Septembrke
2.10.2007 8:24:39   
nana 27
PBJ, meni so v P rekli naj dam čez papmpersko eno tetra in povijalko user posted image  Ti jo imaš v dveh? Naj se že enkrat zmenijo.  Maja ima drug teden prvo posvetovalnico in verjetno kamlu tudi UZ kolkov (verjetno konec drugega tedna). Drugače pa dobro opravi pri zobozdravniku - za tak sončen dan kar hud opravek user posted image  Kje je Tianna? Ribica, čestitke user posted image user posted image user posted image   

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13592
   RE: Septembrke
2.10.2007 8:26:11   
sandra85
sporočilo od naše tianne:

sporočam, da sem končno postala mamica čudovitmu fantku.
rodila sem 27.9., težek je 3640g, velik 52cm.
porod je bil super, vendar brez EA nebi zmogla, z EA pa sem res uživala. jutri greva domov, sva malo dlje tu, zaradi zlatenice.
punce srečno vsem , ki niste še rodile ihn čestitke novim mamicam!
se beremo kmalu.
lep pozdravček iz postojne
tianna


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 13593
   RE: Septembrke
2.10.2007 8:28:25   
sandra85
tianna iskrene čestitke!!!user posted image

_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13594
   RE: Septembrke
2.10.2007 8:36:30   
nana 27
Tianna, čestitke user posted image user posted image user posted image   Sem šla gledat na seznam...še nekaj jih je na seznamu user posted image  Verjetno je tudi Andreja že rodila. Nadja, Zoya, Tajda, Taja...so verjetno tudi šle po štručke.

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13595
   RE: Septembrke
2.10.2007 8:41:06   
PBJ
TIANA IN RIBICA - ČESTITKE!!!
 
user posted image user posted image
 
Ja, Nana  zložim si tako, da dam najprej:
                              - POVIJALKO,
                              - TETRA PLENICO ZLOŽENO V ZMAJČKA,
                              - 2 PLENICI ZLOŽENI NA TRI DELE (po dolgem),
                              - PAMPERSKO.
V porodnišnici smo dajali najprej 1 plenico (na tri dele), po ultrazvoku kolkov, pa sem  morala eno še dodat. Isto so mi pokazali pri Juretu.
Ta način  ima Maribor.

Zdaj pa meni tudi več nič ni jasno - res se naj zmenijo, kako je treba delat, ker se potem že sprašuješ, če je kak smisel v tem.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
 


_____________________________

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13596
   RE: Septembrke
2.10.2007 8:55:57   
sandra85
user posted image  

ŠE NESTRPNO ČAKAMO:

(PDP, nick (leta), št. nos., kraj bivanja-> porodnišnica, spol,imeuser posted image )

7.9. quelle (29), 1n, --> Kranj / Jesenice user posted image
9.9. nestrpnica (27), 2n, Ptuj user posted image
9.9. manca79, Kranj user posted image

11.9. Zoya27 (28), 1n, Izola --> Izola user posted image
19.9. kija
user posted image
21.9. nadja00 (29), 1n, Ljubljana --> Postojna user posted image  Janina 

24.9. nejca79, 2n user posted image
24.9. aldina, (25), 2n, Deskle  user posted image
25.9. matejad user posted image
26.9. LINA31 (28), 1n user posted image Žan

26.9. PravaTečka (29), 2n, Pesnica --> Mb user posted image   
28.9. andreja32, 4n, okolica Kamnika --> Lj user posted image

30.9. taja83 (24), 1n, --> Trbovlje user posted image
30.9. *tajda* (25), 1n, Kamnik --> Kranj user posted image David


V pričakovanju: 4 user posted image , 5 user posted image  in  5 user posted image

------------------------------------------------------------------------------------------------


DRUGE INFORMACIJE

SEZNAM
za novorojenčka
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1587468

NUJNA GINEKOLOŠKA POMOČ

-PORODNIŠNICA LJUBLJANA:
 01 522 61 11

-PORODNIŠNICA CELJE: 
            informacije: 03/423-33-38, 03/423-31-38                         
            oddelek za nosečnice (pomoč po porodu): 03/423-33-47
            urgentni oddelek: 03/423-35-53

OTROŠKA POSVETOVALNICA: 03/543-42-70; naročanje in informacije (7.00-8.00)

(ko pridete domov z otrokom, pokličete v posvetovalnico in otroka naročite na prvi pregled)

PATRONAŽNA SLUŽBA: 03/543-43-03 (7.00-8.00 in 14.00-15.00) 

-PORODNIŠNICA POSTOJNA: 05/700-07-20 

----------------------------------------------------------------------- 
  

 
SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image                     




user posted image
25.7. CUKRČEK (PDP 1.9.)
KLARA
rojstvo: 2710g, 47cm
ALJAŽ
rojstvo:2830g, 49cm

user posted image
4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
...
rojstvo: 2890g,  48,5cm


user posted image
10.8. Guppy (PDP 1.9.)
MAJA
rojstvo: 2620g, 47cm
MARKO
rojstvo: 2640g, 47cm


user posted image
 
16.8. anab (PDP 20.9.)
MATIC
rojstvo: 2830g, 50cm


user posted image  
16.8. ursy (PDP 5.9.)
LARA
rojstvo: 3000g, 49cm


user posted image
17.8. lasekP (PDP 5.9.)
LARA

rojstvo: ...

user posted image
21.8. misska (PDP 2.9.)
LEONID
rojstvo: 3240g, 51cm


user posted image
23.8. Eva* (PDP 14.9)
TINKARA
rojstvo: 3110g, 52cm
user posted image
24.8. nefretiti (PDP 10.9.)
NEŽA
rojstvo: 2030g, 44cm

user posted image
24.8. buškica (PDP 19.9.)
GAJA LEA
rojstvo: 2250g, 45cm 

user posted image
24.8. surya
IZAK
rojstvo: 3440g, 52cm
user posted image
27.8. Sandra85 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3260 g, 51 cm
user posted image
27.8. Bodoča (PDP 4.9.)
MATJAŽ
rojstvo: 3190 g, 50 cm 


user posted image
28.8. Helenav (PDP 15.9.)
KLARA
rojstvo: 2100 g, 47 cm


user posted image
30.8. nena80 (PDP 3.9.)
LOVRO
rojstvo: 3580 g, 53 cm 


user posted image
31.8. Lumpa6 (PDP 2.9.)
ŽIGA
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image
31.8. Nana 27 (PDP 5.9.) 
MAJA
rojstvo: 3260 g, 52 cm 


user posted image
1.9. Carmy (PDP 7.9.)
TINEJ
rojstvo: 3430 g, 51 cm



user posted image
1.9. ribica23 (PDP 9.9.)
ENEJ
rojstvo: 3150 g, 50 cm


user posted image
2.9. aljab (PDP 3.9.)
JANINA
rojstvo: 3400 g, 51 cm

user posted image
3.9. jonči (PDP 3.9.)
TEJA
rojstvo: 3830 g, 54 cm 


user posted image
6.9. Pikica pokica (PDP 3.9.)
ZOJA
rojstvo: 3240 g, 50 cm

user posted image
6.9. PBJ (PDP 13.9.)
ANA
rojstvo: 3720 g, 52 cm



user posted image
6.9. jst86 (PDP 12.9.)
LEON
rojstvo: 3950 g, 52 cm


user posted image
6.9. Mokka1 (PDP 3.9.)
GAL
rojstvo: 3680 g, 51 cm
 

user posted image
6.9. Tatty (PDP 20.9.)
LIN
rojstvo: 3280 g, 52 cm 

user posted image
8.9. _mala_ (PDP 10.9.)
EVA
rojstvo: 3200 g, 50 cm

user posted image
8.9. Dorotea (PDP 23.9.)
PATRICIJA
rojstvo: 3030 g, 52 cm

 

user posted image
8.9. Mateja82 (PDP 5.9.)
FILIP
rojstvo: 3460 g, 51 cm

user posted image    
9.9. Žabonka (PDP 7.9.)
BRINA
rojstvo: 3600 g, 51 cm

user posted image
9.9. LEVASI (PDP 9.9.)
KARLINA
rojstvo: 3480 g, 51 cm


user posted image    
10.9. Žarnica (PDP 21.9.)
HANA
rojstvo: 3400 g, 51 cm 



user posted image
12.9. Lemavrica (PDP 3.9.)
JAKA
rojstvo: 3140 g, 50 cm

user posted image
13.9. annie (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 3410 g, 50 cm

user posted image
13.9. Emm (PDP 9.9)
AMMAR
rojstvo: 4470 g, 54 cm


user posted image
14.9. Ninica (PDP 8.9.)
GAJA
rojstvo: 3410 g, 51 cm


user posted image  
14.9. zvezda71 (PDP 16.9.)
NACE
rojstvo: 4230 g, 53 cm


user posted image
15.9. Miša... (PDP 17.9.)
NIK
rojstvo: 2940 g, 50 cm

user posted image
16.9. mony79 (20.9.)
VID
rojstvo: 3820 g, 52 cm 
 
user posted image
20.9. Duskamb (PDP 7.9.)
MATIJA
rojstvo: 4000 g, 53 cm
user posted image
20.9. cuma (PDP 16.9.)
TINKARA
rojstvo: 3800g, 58cm

user posted image
20.9. 123a (PDP 30.9.)
ZOYA
rojstvo: 3530g, 50cm

user posted image
21.9. Srček (PDP 12.9.)
ŽAN
rojstvo: 3680g, 51cm

user posted image
21.9. nora (PDP 22.9.)
LUCIJA
rojstvo: 3280g, 50cm
user posted image
21.9. Taja339 (PDP 15.9.)
HANA BRINA
rojstvo: 3910g, 52cm
user posted image
21.9. Tanja Lina (PDP 28.9.)
LUKA
rojstvo: 3080g, 53cm
user posted image
22.9. taček (PDP 27.9.)
STAŠ
rojstvo: 3740g, 52cm
user posted image
22.9. NaILa (PDP 23.9.)
LAN
rojstvo: 3340g, 50cm
 user posted image
22.9. sevenka (PDP 27.9.)
KAJA
rojstvo: 3150g, 50cm
user posted image  
22.9. jacklyn (PDP 28.9.)
MARTIN
rojstvo: 3820g, 53cm

user posted image
25.9. ašun (PDP 18.9.)
ŽANA
rojstvo: 3600g, 51cm
user posted image
25.9. sonce78
VASJA
rojstvo: 3450g, 52cm
user posted image
25.9. *ribica* (PDP 21.9.)
TIARA
rojstvo: 4080g, 53cm
user posted image
27.9. tianna (PDP 23.9.)
...
rojstvo: 3640g, 52cm
NOVE MAMICE:  *ribica*, tianna    ČESTITKE!!!user posted image
           
V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  26 user posted image  in 30 user posted image    fantki še vedno vodijouser posted image  

NAPOVED SPOLA: 33X pravilno , 1x napačno: nena80

------------------------------------------------------------------------

 DRUGE INFORMACIJE:

- PREHRANA MED DOJENJEM
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638


- KRČI NOVOROJENČKA 
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1892684

- OTROŠKO SPANJE
http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1909079


_____________________________

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13597
   RE: Septembrke
2.10.2007 9:10:28   
Anonimen
TIANNA - ISKRENE ČESTITKE!!!!!!
user posted image


Zdaj bodo pa počasi že vse mamice!

Mi smo preživeli noč. Ampak ponoči mu nisem dodajala stekleničke, res pa je, da je od treh ponoči hotel vleči na 2 uri. Zjutraj ob sedmih pa sem mu dodala stekleničko, pa je spil samo 20.
Jaz imam čisto trde dojke in kar teče mi mleko - ne razumem kako ni pridobival na teži?!
Sem pa ugotovila koliko moram v mikrovalovni pogret vodo, da je potem mleko optimalno, da lahko takoj pije. In samo 20 sekund mi vzame!user posted image
Zdaj moram to pokazat moji Žani, da mi bo lahko pomagala, ko je doma.

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 13598
   RE: Septembrke
2.10.2007 9:40:44   
Anonimen

Tianna: čestitke! user posted image user posted image user posted image user posted image Dolgo si nas brez informacij pustila, smo vsak dan spraševale o novicah.

IZVIRNO SPOROČILO: PBJ

KAterega kengurujčka pa imaš za Nežiko? Jaz bi ga kupila, pa ne vem, katerega in še  ful dragi se mi zdijo . Imela bi pa takega, da ga lahko že zdaj uporabim.
Imate kakšne predloge - take z ne preveč zasoljenimi cenami.



Jaz imam Baby bjorna, ki pa je sposojen. Moram reči, da je res super zadeva. Praktičen in čisto vedno mi notri zaspi, pa še za glavico ima višje potegnjeno, da je ne rabiš stalno držat.
http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=159384

(odgovor članu PBJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 13599
   RE: Septembrke
2.10.2007 9:54:58   
Rožica*
Živjo!

ČAJ:  Tudi meni so odsvetovali instant čaj, zato ga kar lepo koham, čeprav mu sploh ne diši. Če ne drugega mu ga ponudim, če bi ga slučajno želel.user posted image

ŠIROKO POVIJANJE:  pri nas tudi prakticiramo, čeprav so kolki 1a.  In sicer povijam z povijalno in eno tetra plenico med noge + pampers.

Kengerujček:
Jaz imam tega.
user posted image
Ga prodam, je popolnoma nov zapakiran, nikoli rabljen!!!
Je primeren za novorojenčka in do 9,5 kg.
Imamo namreč dva, sva ga dobila za darilo....
Piši na ZS če te zanima.


DODATEK: Meni so v P rekli, da je lahko dodatek v naprej pripravljen, če je le na hladnem. Tako so imeli tudi v P. Zmešan lahko stoji en dan.


KAKANJE: Bolj poredko. Tudi na 5 dni. Trnutno je danes tretji dan brez kakanja.

lp.


(odgovor članu sandra85)
Neposredna povezava do sporočila: 13600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  542 543 [544] 545 546   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  542 543 [544] 545 546   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




ZANOSITEV PO SPLAVU
littlestar5

V kolikšnem času po spontanem splavu vam je uspelo zanositi?

1-3 mesece (38%)

3-6 mesecev (16%)

6-9 mesecev (3%)

9-12 mesecev (9%)

Nam še ni uspelo (34%)


Število vseh glasov: 32

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!