|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2007
27.1.2007 13:41:55   
hebeba
Hey punce!

asandra1, uboga revica, res ti  ni lahko poleg skrbi za user posted image  zdaj še to. Resnično ti želim, da se čimprej porihtaš! mogoče si pa samo pojedla nekaj takega..upam, da te bo hitro minilo!
urša08, se čisto strinjam s tabo glede dojenja, jaz bi zelo rada polno dojila, a kaj ko ni in ni mleka. Pa pijem ogromne količine vode, pa čaj za dojenje, pa jem polento..pa ni, ko si izdajam mi priteče enih bogih 20 ml - to pa nikokor ni dovolj za en obrok. Tako, da kombiniram.

Sicer pa smo mi imeli včeraj pravi šou do 1h zjutraj, potem pa je spal do 7h, sem ga morala it parkrat pogledat, če je vse vredu, sem se pa le malo naspala, noč je le noč. Zdaj pa spi v mojem naročju, ker ko ga položim v posteljco po 5min spet joka.
Kako pa imate ve vaše malčke in malčice podnevi? Jih daste zmeraj spati v njihovo posteljco ali kam drugam?
In ali je kateri že uspelo vpeljati neki ritem? Mi se hranimo kar po potrebi, edino zvečer imamo ob 22h kopanje pa potem ko zaspi, zaspi.

punce, želim vam lep, sončkast vikend!

pozdravček

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 51
   RE: Januarčki in januarčice 2007
27.1.2007 13:44:12   
hebeba
ups, pardon se opravičujem, namesto urša08 bi morala napisati eva1!

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 52
   RE: Januarčki in januarčice 2007
27.1.2007 21:41:18   
Barbid
Živjo

Pa sem vas najdla.

Pišete o številki poroda. Jaz in Lana sva imeli na zapestnici 252. Dvomim da je to številka poroda.
Adelina, kolk si imela pa ti, ki si bila en dan pred menoj ?

Punce, katere plenice v uporabljate ?
Moja Lana je imela po plenicah Fixies, so prav zanič, zdaj sva šle na Pampers, kupljene v Mullerju, ker baje so te dobre, ker so originalne.
Kakšne so vaše izkušnje?

A je katera od vas rodila s carskim rezom, ali ste vse imele normaln porod  ?

No, toliko za začetek

Pozdravček
Barbid

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 53
   RE: Januarčki in januarčice 2007
28.1.2007 14:04:13   
hebeba
Ojla!

Barbid - jaz tudi uporabljam pampers se mi zdijo kar vredu, sem imela vmes eno pakungo hugies pa se mi niso zdele tako dobre - imajo znotraj tako čudno napravljeno. Sicer pa mi je rekla patronažna, da so vse plenice bolj kot ne iste, samo je potrebno pogosto previjat te male rite, pa je vse vredu.

Jaz sem rodila normalno, vaginalno z epiduralno. Sem pa je dobila samo eno dozo pa nič več, tako, da sem te popadke na koncu vse čutla in je bolelo, a to res pozabiš in mine, neverjetno!
Kaj ti (Barbid) si rodila s carskim rezom?

Danes je za nami ena bolj naporna noč, zdaj malo spančka pa nekaj vmes stoka, tako, da verjetno ne bo dolgo trajalo. Sicer pa čakamo, da bomo stari en mesec in bo malo lepše vreme, da lahko gremo na en daljši sprehod. Zdaj smo bili samo na terasi za 10, 15 min, ko je sonček.

evo, toliko malo od mene

pozdravček vsem mamicam in njihovimuser posted image

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   RE: Januarčki in januarčice 2007
28.1.2007 14:38:59   
eva1
Oj!

barbid-lepo da si se javila...jaz sem prvič imela CR, sedaj sem naravno rodila-če te kaj zanima le vprašaj!
Glede plenic, jaz imam pampers in hugies(one taboljše k imajo medvedka puja narisanega na trakcih), pa so mi oboje ok!

No mi smo bili včeraj sami ponoči..pa sta se mi oba zbudila ob 23h, potem pa sta en drugega zbujala...Luka je skoz kašljal, Alja koker ni imela joške v ustah jok...potem pa mi je čist zakurl ob pol polnoči in sem nesla Aljo v Lukcovo postlo, dala dudo in mala je zaspala kot top do 4h zjutraj, potem dojenje in spanje do 7h, pa spet dojenje in potem smo se ustali ob 11h...in sem ugotovila da spi veliko bolje, kot v spalnici! ne vem, al se zbuja zaradi škripajoče postelje, al zaradi mojga kašljanja, al me preprosto čuti da sem zraven, al kaj...no sedaj pa ne vem-oba v eni sobi ne morta bit, ker bi me blo strah, da nebi Luka jo preveč "božal"user posted image , pa tudi zbujala bi se med sabo, al naj Lukca dam zvečer kr v najino postlo, sej itak slej al prej pride k nama spat, al kva naj naredim-kakšni predlogi!

hebeba-jaz tudi komaj čakam na lepše tolpejše vreme, da se bomo lahko šetkali zunaj! No sej danes je kr lepo, ampak ni blo časa za sprehod! zdej pa že nimamo več sončka, pa itak oba še spita!
 
Kako pa ste kaj ostale? Jaz po eni strani komaj čakam, da mala malo zraste, po drugi strani pa vem,da so sedaj najbolj pridni...pa tako lepi, pa ostanejo kjer jih pustiš, ne pa da jih je celo stanovanje prevečuser posted image ...sej človek vedno hrepeni po nečem, pa ne ve kako mu je lušno...no ja, pa če pomislim, da smo že 3 tedne stari-pa lahko rečem,da gre ful hitro...kako pa kaj vam čas mineva?

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 55
   RE: Januarčki in januarčice 2007
29.1.2007 14:43:02   
petraz
Lep pozdrav!

Najprej vsem hvala za čestitke....

V soboto sva prišla domov, vendar se vam prej nisem utegnila javiti.... Kajti našega Nejca zelo "matrajo krči" in potem imam bolj malo časa za RR, poleg taga pa je še tu Anže...

Skrtka, da vam malo povem kako je bilo. V sredo sem imela CTG in ob enem napisano na izvido "indukcija poroda", kar pomeni, da mi bodo sprožili porod. Tako, da sem v bistvu že teden dni prej vedela kaj me čaka, vendar vam tega nsiem govorila, saj nisem bial sigurna kaj bo... In tako sem 24.01. prišla okoli 9h s svojim dragim v P., kjer je sestra rekal, kaj naj me pošlje kar v porodno ali naj me pošlje na CTG... Nato me je naprej poslal na CTG in ej rekla,d a tako ali tako dela Dr. Završnikova in se bo ona potem odločila kaj bomo naredili!? Na CTG se je pokazal en popadek, vendar je sestra mislila, da se je to premaknil naš Nejc... Potem sem šla nazaj.... in mi je zdravnica rekla, da me bo pregledala, kjer je ugotovila, da sem odprta že 3 cm in me tako poslala s partnerjem kar v porodno... Tako sem prišal v porodno ob 10:20h, kjer je smo prvo izpolnili papirje, vmes sem prosila za sobo 1 ali 6, saj se tam lahko giblješ... in ko so me priklopili na CTG sem ležala na postelji in skupaj z sestro izpolnjeval papirje...
To vam moram povedati.... V tem času je v sosednji sobi ena rojevala z epiduralno, ki ji ni prijela in vam povem, da se je tako drla, da se s sestro spoloh nisva slišali... kar je bilo pa njhuje, da me je, kljub že enemu porodu, vedno bolj postajalo strah... user posted image

No, nato je prišel še moj in sva lep čakala.... popdaki so bili bolj slabi, vendar boleči kot user posted image ... Pa še ležati sem morala... Vmes je prišel zdravnik in babica, ki je vodila porod in zdravnik mi je predr mehur.... Nato je sledilo čakanje... Mene pa je bolelo in bolelo... pa tako sem si želela porod... Okoli 12:20 h je prišla babica in mi dala inekcijo v ritko in mi rekla, da lahko vstanem, če želim.... seveda sem z veseljem...
Nato je ob 12:42h moj dragi slikal uro, saj se je ob tem času rodil Anže in jaz sem "jamrala", kako bi bilo fajn če bi ob 14h že rodila.... Malo az tem, pa em je začelo vse ful boleti, tako da sem mislila, da bom..... in babica je rekal, da naj pritisnem, da se "pokakam", da glavca pritiska.... in nato mi je rekla, da naj prediham eš dva popdaka, medtem so prišli zdravnik in še ena zdravnica in babica .. pa še ena... in babica je rekla, da naj pritisnem in dvignem noge... pritisnila sem že, vendar noge.... pa še tiščati... vmes sem rekla, da ne bom zmogla in so vsi rekli še, še pritisnite... in Nejc je bil že zunaj..... pa tako se je drl... komaj je ven prišel... pa dali so mi ga na trebušček... ati pa je prerezal popkovnico...

Skratka tako hitro, pa vendar zelo boleče je bilo... Babica mi je rekla, da je to noramlono za drugi porod, saj se otrok hitreje spušča in tudi dosti bolj boli, saj je porod bolj intenziven...

Po porodu sem vprašala za dve žili v popkovnici n so ugotovili naj bi bile tri, vendar pa so mi povedali, da je Nejc imel na popkovnici pravi vozel, kar pomeni, da bi se lahko ob porodu zadušil... Skratka, tako sem hvaležna, da se je tako lepo vse izteklo... Zelo sem hvaležan tudi babici Vereni, ki je vodila moj porod in zdravniku, zdravnici in osebju, ki je bilo prisotno... HVALA!!!!
 
Sedaj je že vse za nami in se lepo cartamo, Anže je Nejca že sprejel, čeprav ga bolj malo zanima... Ja, ko govorimo o Anžetu... še to... Anžeta so mi v petek pripeljali na obisk, čeprav sem rekla, da raje ne, ker potem ne bo hotel domov... In vseeno so prišli... Ko je stopil čez vrata in me videl z Nejcem v naročju je rekel: " Mama aja, babi brm, brm..." in se je obrnil proti vramo, akr je pomenilo, da želi domov.. Meni so se kar solze ulile... Moj Anže sploh ni hotel k meni... Grozno... A si pedstavlajte kako mi je bilo... koamj sem čakala, da ga vidim in vsak trenutek mislila naj... potem pa to... Sedaj je že bolje...

Lep dan...





 

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 56
   RE: Januarčki in januarčice 2007
29.1.2007 16:57:53   
asandra1
ojla!
Petraz: Verjamem, da ti je moglo biti hudo, ko se ANže ni zmenil zate, to so pač otroci, ki ne znajo skrivat, kaj čutijo....Kaj pa zdaj, ko sta doma? Je sprejel dojenčka?

Drugače jaz sem po gripi končno vredu...samo je pa Klemen danes ponoči bil zelo nemiren, tako da sem slabo spala, pa še potem dopoldan je ves čas jokal....komaj ob trej je zaspal.revček, nekaj ga muči, pa ne vem kaj, nima vročine, bruha tudi ne, ima ps čisto tekoče blato, takrat ko se pokaka, samo ni pa vedno pokakan..ne vem, je to driska, ali ne, saj tudi prej je bilo blato tekoče, samo zdaj je bolj, je čisto rumeno....malo še bom počakala in če ne bo bolje bom klicala patronažno

Kako pa ste ostale?

lp

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu petraz)
Neposredna povezava do sporočila: 57
   RE: Januarčki in januarčice 2007
29.1.2007 19:19:26   
zima07
Pozdravljne, januarčice!
No, pa se vam končno le lahko pridružim na tem forumu...Midve z Brino sva danes prišli domov, in ker sem "najino"zgodbo pisala že na našem prejšnjem forumu, jo samo prilepim, da je ne bom še enkrat ponavljala...

Moja Brina je 26.1.07 na svet prijokala po induciranem porodu, ki pa (vsaj moj je), zgleda takole:

Ob 8ih sem bila v sprejemni v porodnišnici, tam je bilo vse polno-očitno jih še kar nekaj ne piše na tem forumuuser posted image ...Ob 9ih me je pogledal dežurni g. (moje še ni bilo)...Na Ctg-ju so bili že vidni popadki, odprta sem bila samo 1 prst...zato so mi vstavil prostaglandinsko svečko (okoli 9:20)..Sprejeli so me na E oddelek in že ob izpolnjevanju papirjev so se mi pojavili malo bolj boleči popadki, ki so se stopnjevali, tako da sem že okoli enajstih komaj prenašala B...Ampak odpirala se pa nisem...in sem čez pol ure še enkrat prosila sestre, naj nekaj naredijo, ker tako ne gre več...še en pregled in g. se je kljub temu, da nisem bila nič odprta (popadki pa že kar na minuto!, full boleči...)odločila, da me pošlje v porodno (okoli 14ih)...Tam pa spet zastoj...vse porodne zasedene, v sobi za klistiranje smo 4 čakale, da se katera soba sprazni...meni se je pa že bledlo od bolečin, slabo mi je bilo...in so me (na srečo) prvo spravili v porodno (ob 15:25)-že zares čisto na koncu z močmi (dogajanja zadnje ure pred porodno in same porodne se bledo spomnim..)-sem naletela na super babico Miro Ilič, ki je porod v zame res rekordnem času (1h) spravila h koncu...In ob 16:22 sem že pestvala mojo Brinouser posted image ...Je bila pa kar izmučena, meni so v porodni zaradi hudih bolečin in bruhanja dali neko protibolečinsko infuzijo, ki je pa bolj zdelala Brino kot mene in mala je bila na koncu čisto zaspana-sem se kar malo ustrašila (ni dober občutekuser posted image ), ampak čez nekaj minut je bila že taprava...user posted image

Zdaj je kar pridna, edinole še dan za noč moramo zamenjat-ponoči je ves čas zbujena, se doji...meni se mleko nenormalno dela, "frajerka" pa podnevi spi in se ji ne da niti jesti (zaspi na dojki in je ne zbudim)-meni bo pa dojke vsak čas razneslo user posted image  (komaj čakam, da bo noč...)

Zdaj grem pa malo spat, noč bo še dolga....

Pozdravček vsem!

(odgovor članu asandra1)
Neposredna povezava do sporočila: 58
   RE: Januarčki in januarčice 2007
29.1.2007 20:01:58   
eva1
Še malo pa bomo vse na tej temiuser posted image user posted image user posted image

Petraz-si predstavljam, da je moglo boleti, ker je Anže tako odreagiral-pri nam je bilo tako,da je v porodnišnici pa skoz mami, mami, pa same ****rije je delal tisto uro, tako da sem na koncu že kar komaj čakala da sta šla dam! še dobro da sem bila sama v sobi, ker drugače bi se cimram zmešalouser posted image user posted image user posted image
Boš videla se bo kmalu navadil na Nejca, potem pa bo skoz žnaral v njega, pa ga božal, pa luipčkal...pri nam ko Alja zajoka je Luka prvi pri njejuser posted image
Bogi Nejc, da ga že sedaj matrajo krči-upam,da bo kmalu bolje!

Asandra-no samo da si dobro! veš jaz pri Lukcu tudi nisem vedela al ma drisko al ne-pa ti povem ni je imel! Moja ima tudi čist rumeno blato, to je čist ok!

Zima-sedaj ko boste doma, boš lahko počasi zamenjala noč in dan pri mali...naša je tudi v porodnišnici imel drugačen ritem kot doma, ker smo se prilagodili drug drugemu-no ja sej pride kakšna noč vmes, ampak drugače pa je ok!

Mi je pa Luka zbolel, ima vnetje ušes in grla, pa kašlja k 100 user posted image revček-smo dobili danes antibiotike, upam,da bo jutri že bolje, pa da se ne bo še Alja nalezla od njega!

..zdej pa Alja kliče...

(odgovor članu zima07)
Neposredna povezava do sporočila: 59
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 10:24:43   
Adelina
Punce zdravo!

No, pa se vam končno javljam tudi tukaj. Sicer je Lana zelo pridno, ampak se kar nisem spravla kaj napisat sem. Občasno sem pogledala, kaj je novega na našem prejšnjem forumu, tukaj pa mi je šele včeraj uspelo vse prebrat, danes pa kaj napisat.
Torej kot sem že rekla, je Lana pridna punčka, ponavadi jo moram za hranjenje in previjanje zbujat, tudi ponoči lepo spi-včeraj od pol enajstih do pol sedmih-a mislite da bi jo mogla prej zbudit. Saj to je sicer bolj poredko, drugače se zbudi malo prej-na 4-6 ur, tako da mislim, da ni panike. Se pa samo dojiva, čeprav se mi včasih zdi, da nimam nič mleka, ampak joka pa ne in tudi tako lepo spi, da po drugi strani ne more biti lačna. Vendar, ko je zbujena, pa skoz išče in sesa rokico, tako da res ne vem. Bomo videli v četrtek, ko pride patronažna in jo bo stehtala. Sicer sva v 9 dneh prišle na porodno težo.
Krčkov zaenkrat nimamo, razen ene noči, ko jo je matralo od 8 zvečer do 1-ih zjutraj. Občasno jo sicer malo začrviči in malo pojokca, vendar zaenkrat ni hujšega. Takrat in še parkrat sem ji sicer dala malo dodatka, ker nisem vedela, če je morda lačna. Sicer ga je pojedla okrog 20 ml, ampak ni ne vem kako planila nanj, tako da mislim, da to ni bilo to.
Me pa zanima, če je blato pri vseh rumeno. Lana je imela zdaj 2 dni bolj zelenkasto blato, zdaj sicer spet postaja rumeno. Je možno, da se dodatek prebavlja toliko časa? Ker zdaj se že 4 ali 5 dni samo dojiva, blato pa je še vedno zelenkasto-kar mislim da je značilno za nedojene otroke.
Tiste, ki poleg dojenja dodajate, ali boste oz. ste po 3 tednih hrano vrgle proč, ker naj bi se po odprtju porabila v 3 tednih. Ker jaz imam še skoraj celo, ker sem ji res dala samo ene 4-krat dodatek, rok-3 tedne- pa bo kmalu potekel (imam Novalac)
Je pa Žan zelo lepo sprejel sestrico, kar naprej bi jo božal, pa lubčkal, pa gledal učke, ko je zbujena. Pa pri previjanju mora biti obvezno zraven in pomagati.

No, toliko zaenkrat.
Aja, Barbid, midve z Lano sva imeli številko 238.

Lepo se imejte, Adelina in Lana

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 60
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 10:52:40   
Claudia
Ojla punce!

Da se še jaz malo javim. Mi smo bili včeraj prvič na sprehodu in v trgovini. Naš Mark se je v trgovini začel jokcat, tako da smo šli kar hitro na blagajno. Ko smo plačali, pa se je umiril in zaspal. Verjetno je hotel pokazati, kako močan glas ima user posted image .
Danes smo imeli zadnji obisk patronažne. V enem tednu je na teži pridobil 240 g, tako da ima sedaj 4180g. Kar lepo napreduje.
Adelina: meni je rekla patronažna naj ponoči ne zbujam otroka. Mislim, da ni nič narobe, če dlje spi, razen, če ima zlatenico. Potem je bolje, da se čim večkrat dojita. Baje da je zelenkasto blato takrat, ko imajo krče. Tako je meni rekla patronažna.

Zdej se pa naš Mark že zbuja.

Pozdravček!


< Sporočilo je popravil Claudia -- 30.1.2007 10:57:58 >

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 61
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 12:32:14   
hebeba
Oj!

Danes je spet tako lep sonček, tako, da bom lahko spet šla za pol urce z malim ven na teraso. Za zdaj samo tako prakticiramo, ker se mi zdi, da bomo na daljše sprehode še malo počakali. Je pa čisto ok, da ga malo na terasi prevažam sem in tja v vozičku, da dobi malo svežega zraka v pluča.

Včeraj zvečer je bil naš mali prava mala tečka, dokler se nismo šli okopat in napapat, potem pa je še trajalo 1,5 da je zaspal. Ponoči sem ga potem samo enkrat previla in nahranila, pa je spal do 8.30h. Sicer mi tako bolj odgovarja, da je podnevi bolj buden.

Adelina, jaz tudi dodajam. Meni je patronažna rekla, da zeleni kakec pomeni, da ni dovolj nahranjen, potem žolč proizvaja to zeleno barvo.user posted image Najbolje je, da vprašaš patronažno ali pediatra kako je s tem! Jaz najprej pred vsakim obrokom podojim, je rekel pediater, da je dobro pa če gre samo za par mililitrov, ker je to za user posted image  zelo pomembno. Tako ga pustim na prsih cca. 20-30 min, a po tem nikoli ne zaspi ampak zmeraj hoče še jesti. Tako, da mu dodoam nadomestno, uporabljam pa Aptamil1 od milupa. Ko poje to, je miren in spi.

Mamice, ki že imate 2 otročička - koliko je razlika med njimi?
Meni se zdaj zdi, da bi mi bilo zelo naporno imeti dva malčka - in kdaj te spet prime želja za še enim user posted image ? Vem, da vsi pravijo, da je pa z drugim vse lažje..kakšne so vaše izkušnje?

Pa še malo o kg..meni so prej šli lepo dol, zdaj pa že 3 dni skoz ista teža ne gre ne gor ne dol. Telovadit pa tudi še ne smem..Sem pa 16 dni po porodu.

Tako, zdaj pa grem malo pred tv, mi bo prav pasalo user posted image

(odgovor članu Claudia)
Neposredna povezava do sporočila: 62
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 13:38:29   
ajja
Čisto na hitro vas moram pozdravit na temle forumu. Pridno sem vas brala, za kaj napisat pa je za vsako zmanjkalo časa.
Ne morem verjeti, kako sem se naučila izrabiti vsako prosto minutko, ko naš princ spi. Sicer je priden in se čez dan zbuja na cca. 3 urce, ponoči pa kar podaljšuje spanec, danes smo spali celo od devetih do pol treh. Midva hodiva ven (na teraso, zaenkrat) kar vsak dan. Ko je sonček za kake pol urce, v bolj hladnih dneh pa za par minutk.
Koliko časa se je vašim malčkom celil popek? Mi se še nismo kopali, ker ima še vedno krastico, pa malo mu še teče kri, tako da je patronažna rekla naj še počakava.
Glede čišče pa je tudi pri meni tako, da je zgledalo, da je že konec, potem pa se je spet vlilo. Sicer pa še ni minilo niti cele tri tedne od poroda.
Moram it malo pospravit, preden se Žigec zbudi.
Lepo se imejte!
A.

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 63
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 13:39:15   
Adelina
Claudia in Habeba, hvala za odgovore. Torej zeleno blato-vsaka patronažna pove drugače. Sedaj pa res ne vem. Če je to od krčev jih zelo dobro prenaša. Če pa ima res premalo mojega mleka, pa ne vem, kako da potem tako lepo spi, da jo moram zbujati. Do četrtka bom še počakala in bomo videli, kaj bo rekla patronažna sestra-mogoče še tretjo verzijo?- in kaj bo pokazala tehtnica.

(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 64
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 14:20:50   
Barbid
Živjo

mi smo nočko preživeli budni - krčki, sicer kratki 5 minu joka, pa se je umirila, potem pa spet in to od 20 do 4 zjutraj. Kaj čem   sva jo prenosila celo noč.
Se mi je prav smilila - kar solzave oči je imla.

Kakšna je vaša praksa glede krčkov ?  Kaj jim dajete, čaj ali kaplice in katere ?
 
Jaz sem ji dala dve žlički čaja  (janez, majeron, kumina - kot je rekl patronažna, pa ni nič kaj pomagalo.

Jaz sicer polno dojim, blato je živo rumene barve in patronažna pravi da je ok.
Kopava se še ne, ker popek še ni ok.

Aha še eno vprašanje, a se dobi kakšna DUDA, ki se ponoči sveti ?

Ko podojim, se bi Lana še crkjala, pa ji dam dudo, čez kako urco jo vrže ven in potem zaspi, mpak potem pa skoz iščeva dudo  k se ne idi ponoči.  Zdaj imam navadno dudo od Aventa.  

Kup vprašanj, ampak ve sigurno veste k ste dale to skozi.

Toliko za sedaj , šibam Lana kliče.

pozdravček
Barbi

(odgovor članu Adelina)
Neposredna povezava do sporočila: 65
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 14:36:53   
Barbid
Joj, še eno vprašanje imam:

Kaj ve jeste   ???- tko da je zihr previrjeno in da ni krčkov.

Vse kar imam jaz rada, zdaj odpade  (svinjsko meso, solata, pohan piščanec), sploh ne znam sestaviti jedilnika, ne vem več kaj naj jem.

Mi katera lahko kaj svetuje  ? 

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 66
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 14:41:50   
eva1
da se malo javim, ker ravno oba spite!

Luka je že malo bolje, čeprav je ime vročino še ponoči, ampak podnevi pa ste ves napsidiran, da ga komej krotim!!!
naša čebelica spi, sva mislile it mal na sončka, samo je po dojenju takoj zaspala, pa še mali je bolan, tako da danes spet ne bo nič-pri nam se sonček skrije že okoli 15h(mogoče še prej)!

Adelina-zelenkasto blato se ponavadi pojavi-kadar otrok ni polno dojen(se dodaja dodatek), ali ima krče in kadar ima premalo hrane! Pa tudi pri tistih otrocih ki so zlatenični(čeprav moja ima zlato-rumen kakec)!
glede zbujanja-jaz vem da svojo nebi, ker lepo napreduje na teži, ker veliko lula in kaka-se pravi da ima dovolj hrane! Če je pri tvoji tudi tako, potem je ne zbujaj!

Hebeba-Mi imamo razliko med malima 22 mesecev, se mi zdi kar ok, ker je že Luka dosti samostojen, samo uboga bolj malouser posted image ! Drugače je setrico ful  lepo sprejel in točno ve, do kje gre lahko! ja res je pri drugem je vse lažje-to 100% drži! Kdaj te prime želja po drugem-mene je ful hitro...ko je bil Luka star 9 mesecev sva začela delati na drugem, ker prej nisem smela zaradi CR-no prjelo se je ko je bil star 14 mesecev in sem kar vesela da je tako!

Ajja-glede popka pri Lukcu je odpadel šele 15 dan pri Alji pa nekje 5 dan po porodu...čisto suh pa je mogoče bil po kakšnih 3 tednih(včasih se je malo serozno nabralo notri)-kopali sva se že prej, ker so rekli, če ni izcedek prevelik ali krvav se lahko kopava!
Čišče je pa hvala bogu že konec...kakšnih 3 dni ne nosim več vložka in se mi je na začetku zdelo kot da bi bila naga, tako čudn občutek je biluser posted image

Barbid-joj boga revica, mora bit prav grozno, če imajo tašne krče, da bi se človek kr zjokal zraven!! jaz bi kupila kakšene kapljice(mi imamo kuminove, pa ji dam kar na dudo, čeprav nima krčev(Trkam)samo škodit pa ji tut ne morejo)!, ali pa bi ji dala več tašnega čaja...pa še ti pij ta čaj iz kumine in janeža, mogoče bo pomagalo!
Glede dude-avte je imel včasih tašne ki se ponoči svetijo, ker sem jih pri Lukcu uporabljala, samo ne vem če jih še delajouser posted image

Mene pa zanima koliko pa so vaši user posted image budni v 24 urah?
alja večinoma spi(tok, tok), zbuja se nekje na 3-5 ur(podnevi in ponoči), čez dan je budna cca. 1.5 ure+kar se dojiva in previjava(za vsak obrok recimo 10-30 minut) Upam,da bo še nakaj časa tako-aja sem jo prestavila v otroško sobo in ful lepše spi tam, ker je nihče ne moti-Luka pa pri nama-no ja kaj čem, samo da spimo ponočiuser posted image

Zdej pa šibam še malo na kavč...lp

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 67
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 14:45:56   
eva1
Eh ja kok napakuser posted image
barbid-tam sem milsila aventove dude, glede hrane jaz je kar vse(razen svinjine, res pa da pojem bolj malo svežega sadja in zelenjave)...pa ogromno čokoladeuser posted image

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 68
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 14:58:50   
Barbid
Eva - a ni otočiček nič "zaprt" če poješ veliko čokolade.

Kar zadeva rumenkasto blatob - moja ga ima, ful rumeno, pa nima zlatenice.

Bom probala s čaji jaz in Lana, vem pa da  če popijem 2 dc alpskega  mleka da  škodi, vsaj naši pikici.

Zdaj je Lana končno zaspala, jaz pa bom šla pogledat na net, če je kaka nočna duda

(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 69
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 17:30:04   
bucka01
Ojla!
No da se še jaz na hitro javim.
No da vam povem da je zaenkrat pri nas vse bp. Julija je zelo priden dojenček zbuja se na 3-4 ure čez dan ponoči pa ko zaspi približno ob pol enajstih se potem zbudi ob dveh zjutraj potem se podojiva preoblečeva in potem spi do približno pol sedme zjutraj.
Krčkov še ni opaziti kar se tiče hrane jem približno to kar smo jedli v porodnišnici nič ocvrtega ali stročnic ki napenjajo pijem samo hibiskusov ali kamilični čaj  pa tudi veliko mleka ker smo ga že v porodnišnici dobivale dvakrat na dan po eno skodelico, kar se tiče sadja se ga jaz kar malo izogibam če že kaj pojem je to jabolčni kompot hrušk ne upam ker so alergene banane zapirajo agrumov spet ni dobro tako da bom še malo počakala.  Popek je pri nas še malo svež vendar mislim da v četrtek ko pride patronažna da se bomo že kopale.
Ven ne bova šle še približno en teden ker je patronažna rekla da je veliko možnosti da bi dobila pljučnico sploh pa če bi jo nosila na balkon za par minut pravi da je to najslabše tako da bomo še kar malo počakale.
No pa lepo se imejte.
ČAW-ČAW

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 70
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 20:22:26   
asandra1
ojla!
dans pa je živahno na naši temi.user posted image
se jih je kar nekaj pridružilo.
Mi smo imeli danes lep dan, sva bila na dolgem sprehodu in mu tako paše, tudi če prej joka, ko ga položim v voziček, zaspi kot angel (no, vsaj zaenkrat, upam, da bo skoz tako).
ENa je spraševala glede kapljic: meni se zdi, da našemu pomagajo vetrovne kapljice iz Koroških lekan, ko ga zvija, mu dam kar 4-5 kapljic po žlički, pa še kakšno na dudo in je bolje (vsaj trenutno je tako).

Drugače sem pa danes čist depresivna, me glava boli ko user posted image . Je kar naporno tole, moram priznat. Sem kar malo jezna na mojega dragega, njemu je lepo, pride iz službe, ga previje, za pet min pocarta in misli da je to to, jaz pa si tako želim, da bi popldan imela vsaj kašno urico za sebe........................pa kaj čem jamrat, jutri je nov dan, a ne?

Eva1: Naš mali je po vsakem obroku čez dan buden najmanj tri ure, ali pa še več, tako da si ne morem predstavljat, kako mora bit, če je čez dan samo 1,5 ure pokonci.

Hebeba: Glede kg: Ja tudi meni so šli prej hitro dol in to kar nekaj, zdaj pa je skoz na istem, vsaj vaga tako kaže, in jih je še kar nekaj ostalo, se bo treba potrudit, ker mislim, da na račun dojenja ne bodo šli dol.

Lepo se imejte in mirno nočko!

_____________________________

Življenje je lepo!

(odgovor članu bucka01)
Neposredna povezava do sporočila: 71
   RE: Januarčki in januarčice 2007
30.1.2007 20:33:13   
hebeba
Barbid, res si uboga! Jaz ne morem opisat kako se bojim teh krčev - sem že preventivno, ko sem bila noseča nabavila neke kapljice v Avstriji.
Zato tudi zelo pazim kar jem. In sicer nič surovega, ne sadja ne zelenjave. Samo jabolčni kompot od sadja. Kravje mleko in jogurte ki sem jih prej oboževala sem zamenjala s sojinim. Vsaki dan jem juho - piščančjo, ribjo, puranjo..samo, da je lahka. Solate in kislega tudi ne jem - mi tako zelo manjka! Čokolade pa od kar sem rodila nisem poskusila, prav tako se izogibam sladkemu - tu in tam kakšen albert keks in nič drugega. Vse ostalo jem normalno - testenine, krompir, polenta, meso.. Jaz sem recimo danes za kosilo naredila rižoto s telečjim mesom in ribjo juho (oslič, korenček, gomolj zelene in malo krompirčka). Kot solato lahko ješ rdečo peso, jaz sem si jo naredila sama tako, da jo skuhaš, narežeš, dodaš malo olja, soliš in sladkaš z par kapljicami kisa, to si lahko narediš vnaprej in daš v kozarce za vlaganje..pač nekaj idej. Vem kako hudo je, ko več ne veš kako in kaj, da bi bilo bolje.

vem pa, da je o tem toliko različnih mnenj in teorij kaj jesti in kaj ne, pa tudi ti majčkeni organizmi so si tako različni, da je težko reči kaj je temu vzrok!

eva1- naš mali podnevi spi bolj dopoldan, potem pa popoldan bolj malo. Podnevi spi po kakšni dve urci, urco potem pa je kakšno urco buden in tako v tem redu. Mi je pa kar vredu, če je pred večernim kopanjem malo buden, da potem zaspi. Jaz malega že od samega začetka dajem v svojo sobico spat, jaz imam sicer tam poleg posteljo a ne morem spati z njim, ker kar naprej nekaj jamra pa se potem kar naprej zbujam in sem zjutraj čist adijo.

Mene pa zanima, če imate že katere tako vpeljan urnik spanja - hranjenja, da jih hranite zmeraj ob isti uri? Meni to ne uspeva najbolj, ker nikoli ne spi enako dolgo.

nočko punce

(odgovor članu Barbid)
Neposredna povezava do sporočila: 72
   RE: Januarčki in januarčice 2007
31.1.2007 14:44:03   
Urša08
Ojla!
Hebeba tudi meni ne uspeva vpeljati urnika spanja ali hranjenja. Smo imeli pa v nedeljo prav težek dan, krčki so ga matral user posted image , tako da je bilo grozno. Dobro da sta bila še mojedva pri nama, da smo se malo menjavali. V nedeljo in ponedeljek ni skoraj nič čez dan spal, tako da me je že malo skrbelo. Včeraj nama je pa zaspal v avtu - vožnjo ima ful rad, potem smo šli pa še na sprehod z vozičkom in je spal kot top. Ko smo prišli s sprehoda sem ga hitro slekla pa v zibko dala in je spal do 6 (4 ure to je pri nas napredek). Ponoči še vedno vstajamo na tri ure, tri ure in pol so že luksuz.
Ena je spraševala glede driske. Jaz sem se v petek ustrašila, da ima najin user posted image drisko in sem klicala patronažno, ki mi je povedala, da je driska pri tako majhnih nevarna in da je že ena preveč in da verjetno nima driske. Dojenčki imajo tekoč drekec. Znaki za drisko so pa neutolažljiv jok, skoz ven teče, pa glavico ima vdrto, zaradi dehidracije. Tako mi je patronžna povedala. Jaz sem se pomirila, upam, da sem pomirila tudi tebe.

Naš ima drekec rumene barve, kar je normalno. Je pa dobil ene izpuščaje na ritki, sem začela sumit na plenice. Pamperske sem uporabljala, danes sem pa začela druge, da vidim, če so res krive plenice. Ima še katera probleme z izpuščajčki na riti?

Ima katera izkušnje s tem, če je otrok alergičen na mleko (na tisto, ki ga pijemo)? Kakšni so znaki?

Pri prehrani ful pazim, včasih se mi zdi da že kar preveč. Nejc je dobil mozolčke na obrazu in ne vem od česa so, zato sem posumila na mleko - tega sem pa res veliko pila, ker mi ful paše. Danes ga pa nič ne pijem - probavam, ampak ne vem ali se moram izogibati tudi siru, maslu,... skratka vsem kar ima zvezo z mlekom? Ponavadi sem pila eno belo kavo na dan, sedaj pa še te ne upam.

Lep dan,

Papa


(odgovor članu hebeba)
Neposredna povezava do sporočila: 73
   RE: Januarčki in januarčice 2007
31.1.2007 14:59:28   
eva1
Oj!

Dokler še spita se spet javljamuser posted image !

A da vam otroci tako malo spijo? a veste kaj je naša pediatrinja rekla eni mamici, ki je potožila da ji otrok tako malo spi(ko je bil še moj Luka majhen)-da otroci do 3 meseca morajo bolj kot ne spati, če se jočejo je to od zmatranosti in zato ker ne se neznajo uspavati in da mora najti način kako ga uspavati-in da zato otroci v avtu in vozičku toliko spijo-ker jih to uspava! In teh besed ne bom nikoli pozabila! In ko vidim, da je moja zmatrana in se joče...hop v posteljo, potem pa al jo malo trepljam po ritki, včasih pali duda, včasih jo nartokah uspavam...kakor je, samo prečuti jo nočem! In pri Lukcu sem isto delala in mi je tako kot Alja ful spal! Do vrtca mi je hodil 2x na dan spat po 2-3 ure!

Mi smo imeli danes idealno noč(sej vem, da bo že danes spet vse drugače, ker se hvalim), ampak Luka je celo noč spal v svoji postelji, Alja pa je spala od 20h-2h, potem sva se dojili in potem sem jo ob 8h zbudila za hranjenje-in potem je nazajk zaspala do 10h! Se mi je zjutraj zdelo, kot da bi se ponovno rodilauser posted image !

ja sej drekec mora biti rumen pri dojenih otrocih!

Jaz pa sedaj bolj kot ne vse jem-pa jo hvala bogu nič ne napenja(tok, tok)!

ekola luka je že pri meni, alja pa tudi že 3 ure spi, tako da bo vrjetno že kmalu spet joškanje na sporeduuser posted image lep dan vsem

(odgovor članu Urša08)
Neposredna povezava do sporočila: 74
   RE: Januarčki in januarčice 2007
31.1.2007 15:57:47   
Barbid
Živjo

Midve sva full pridne. Ko sva šle iz porodnišnice je imla 3170, danes po enem tednu ko sva doma je 3480 g. Rada je jaz pa imam dosti mleka - hvala bogu.

Ej punce jaz sem najda recept, ki "dela" kar zadeva krčkov - saj pri LANI se je obnesel.
V en deci vode daš 3 janeže, 3 kumine in čiso malo majerončka. Prevri, precedi čez gazico, ohladi.  Dajaj med obroki po eno do dve kavni žlički.
Naša Lana zdaj nič več ne joka, čeprav se krčki še malce pojavljajo, vendar v blagi obliki. Prej pa se je tako jokala - skoraj drla.
Ta čaj pomaga. Probajte.
Meni je patronažna odsvetovala kapljice.

Jaz pa pijem bejbi čaj in janežev čaj takole vsak dan 4 skodelice.

Probajte, mogoče se obnese tudi pri vas.

Težko je, ker je vsak otrok svoj.

Plenice pa imam jaz panperse, kupljene v Mullerju, ker so originalne in boljše kot pa kupljene v navadni trgovini, ker so te navadne delane za poljski trg.

Za enkrat nimava problemov - sicer pa itak je vsak dan kaj novega.

Zdaj iščemo le dudo za ponoči - tako ki se bi svetila. 

Jutri bova šle prvič ven, v petek pa se bomo prvič kopali.


Luna; kako objavim slikco ?

Pozdravček
Barbi


(odgovor članu eva1)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Čarobni gozd v Supernovi
Supernova Ljubljana Šiška v marcu in aprilu prinaša pomladna doživetja za otroke Čarobni gozd.
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?