|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Primorke
22.3.2007 14:09:46   
NAVT
Naj se še na tem forumu javim: PDP: 12.8., a bo prej, ker sta dva. Druga nosečnost.
Prvi porod je bil v Izoli in sem izkusila tri izmene zaposlenih v porodni sobi. V prvi (popoldanski) je bila, sodeč po zgornjem opisu ravno Renata. Na srečo nisem rodila pri njej, saj toliko kot je povedala, najbrž z možem niti vedela ne bi, ali sva dobila sina ali hči (pred tem nisva vprašala). Bil je ves čas tiho kot riba. Res da se je pri meni vleklo in do se najbrž od 18h, ko sem prišla s klistirja, pa do zamenjave babice očitno ni nič dogajalo. A od človeka bi pričakovala vsaj eno (dobesedno) besedico, ko stopi v prostor, ti pogleda med noge in nato gre. V nočno izmeni je prišla Nata (mislim, da sta dejansko to dve različni babici - predvsem po pripovedovanju drugih mamic; ta je bila visoka, tudi kratkolasa, mislim da rdečkastih las, nekoliko starejša). Resda tudi ona ni bila ne vem kako klepetava, a je vsaj kaj rekla, ko pa se je zadeva vse bolj vlekla in komplicirala, je postajala vse zgovornejša, komentirala in razložila nama je, kaj se dogaja, na koncu je pa še smisel za humor (sicer kar feminističen) pripela. Da ne bo pomote, o kakšni prijaznosti ni bilo govora, a zoprna tudi ni bila ne vem koliko - vsaj danes, po dveh letih se mi tako zdi. 

(odgovor članu hruškica84)
Neposredna povezava do sporočila: 76
   RE: Primorke
22.3.2007 20:56:47   
Anonimen
Hruškica84, dobrodošla!!!
Jaz sem tudi iz Sežane (no, priselila sem se v Sežano). Kako si kaj?? Lahko bi šle kdaj na kavico a? Če boš za. Al boš skrivala svojo identiteto? Upam, da ne. No, saj mene po Sežani ne boš še opazila, ker mi trebuščka še ni videti.

V katerem tednu si ti?

(odgovor članu hruškica84)
  Neposredna povezava do sporočila: 77
   RE: Primorke
23.3.2007 13:31:43   
hruškica84
tut jst sm se preselila v sežanouser posted image , iz dolenjske...ljubezen pač user posted image ...

tut mene ne boš mogla opazit kr nimam trebuščka (še...)

iz kje v sežani si?

res bi lahko šle kdaj na kavico....
javi se še kaj....

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 78
   RE: Primorke
23.3.2007 13:33:00   
hruškica84
sm spregledala....sm v osmem tednu...učer sm šla v kp....sm vidla majhnega user posted image  na uz.....

sm bla cel dan ful vesela....

(odgovor članu hruškica84)
Neposredna povezava do sporočila: 79
   RE: Primorke
23.3.2007 17:24:03   
Anonimen
Hruškica84, ti pišem na zs.

(odgovor članu hruškica84)
  Neposredna povezava do sporočila: 80
   RE: Primorke
29.3.2007 12:00:12   
majrim
zdej pa mi res ni nič več jasno....a si vse dopisujete na ZS,da ni nobene več tu al smo pa primorke res v manjšini al kaj???...jaz bi malo klepetala,pa nikjer nobenegauser posted image ....ven pa ravno ne upam dosti,ker sem na bolniškiuser posted image
....kjerkoli že ste,lepo se imejte,pa naj se katera kaj oglasi....
lp

_____________________________

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 81
   RE: Primorke
29.3.2007 19:49:02   
Sibil_
Dan!

No, pa se bom še malo jaz javila tukaj.Ko vidim da razglabljate o porodnišnici Izola in ginekologih.

Rodila sem dvakrat-2004 in pred mesecem dni, in obakrat je bilo vse ok.No, saj so dobre in slabe sestre in dobre in slabe babice, ampak ni vse tako grozno v Izoli, zato brez straha.

O Dr.Komac pa lahko povem same pozitivne stvari, res ginekologinja na mestu, čeprav mislim, da je še vedno specializantka.Je pa res super in jo lahko samo priporočam.Če nimate ginekologa še, navalite, ker bo verjetno kmalu zasedena.Dr.Zverova je pa bolj za prsa kot kaj drugega.

Glede babic-meni res nikakva je bila samo Nata, ker je lahko zelo osorna in to celo brez razloga.Renata niti ni tako napačna, čeprav tudi zgovorna glih ni.Naredi kar mora in to je to.Ja, pa tudi glih nežna ni, moram priznat.Glede ginekologov sem pa imela srečo, ker Ravnikarja nisem nikoli srečala-hehe.user posted image

Vglavnem jaz ne bi hodila v Postojno, ker je vseeno neka razdalja od Obale in tudi tam ni rečeno, da bo vse ok.Pa v Izoli ni ničesar primanjkovalo, vsega si dobil kolikor si rabil-od vložkov do pižam, brisač...vse, skratka.

LP,
SIbil

_____________________________

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu majrim)
Neposredna povezava do sporočila: 82
   RE: Primorke
29.3.2007 21:40:44   
melaverde
Dober večer,

jaz se tudi počasi pripravljam na porod v Izolski bolnišnici in morem priznat da sem vedno bolj na trnih...mislim da je ravno ena Marčevka pisala, da ni dobila niti pižame ?!
Mnenja so res različna, za Izolo pa skoraj vsa negativna user posted image .
Mene odvrača Postojna, ker naj trefim lih en lep junijski dan - po možnosti vikend, kdaj bom prišla v Postojno ??? Živim v okolici Kopra in poleti ob nedeljah ne upam v koper ali pa domov pred večerom ?!

Dr. Komac se je zadnjič učila delat UZ z Lovšinom in je tako človeška, nekaj neverjetnega....

Majrim, jutri dopoldan bodi kar on line ker jaz v službi nimam veliko dela, pa tudi rada klepetam user posted image . Sedaj pa se grem mazat z mandljevim oljem saj me trebuh tako srbi, da si bom kožo izpraskala....

Lep preostanek večera vam želim in mirno noč !!

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 83
   RE: Primorke
1.4.2007 19:50:49   
dskubin
Evo, da se še ena Primorka javi. Po rodu sem sicer iz severnega dela user posted image , ljubezen pa me je pripeljala v Izolo.

Rodila dvakrat v Izoli (pred letom in pol in pred 1 mesecem) in sem tudi razmišljala o Postojni (še posebej v drugo, ker je bila prvič cela katastrofa zaradi praznikov). No, ampak smo preživeli, drugič pa mislim, da če bi se odločola za odhod v PO, bi rodila v avtu, ker je šlo vse tako hitro. Babico sem imela pri porodu obakrat isto (eno črno) in sem z njo zelo NEZADOVOLJNA, je pa bila obakrat tako gostobesedna, da ji niti ne vem imena. Pa še govorila sem, da če jo slučajno srečam, se obrnem in grem direkt nazaj domov. Ampak kaj češ, nimam sreče in je bla sila, pa zopet ona. Z ginekologi v SBI sem bila kar zadovoljna, moja G je Rožičeva in je tudi, ajde OK. Ni glih nek biser zgovornosti, ampak, če te kaj zanima, ti vse pove. In meni se zdi, da je kar nežna, sem že srečala veliiiiko bolj grobe. Sem pa istega mišljena, kot Sibil, da v vsaki porodnišnici so + in -. Meni je bilo tokrat v SBI spet mala katastrofa prva 2 dni, zadnja dva pa samo fajn osebje, smo se naklepetali, nasmejali. Odvisno pač, na kako izmeno naletiš. Se prou vidi, ali se tudi oni štekajo med sabo.

user posted image želim čimlažjo in čimlepšo nosečnost, že mamicam pa veliko veselja z našimi sončki. Če se pa odločite, da se kdaj srečamo, spoznamo in poklepetamo, sem za.

(odgovor članu melaverde)
Neposredna povezava do sporočila: 84
   RE: Primorke
5.4.2007 0:31:03   
NAVT
V prvo sem rodila v Izoli in sem bila pripravljena na vse hudo in še malo hujše, pa ni bilo tako. Je bilo kar v redu. Dejansko je odvisno od posameznega človeka tako sestre, kot babice in ginekologa. Eni so zgovorni, eni so sarkastični eni pa tiho ko ribe.

Včeraj sem prišla iz bolnice, ker sem v četrtek malo zakrvavela, tako da imam "sveže" novice o dogajanju na ginekološkem oddelku. Kako je v zadnjem času v drugem štuku v porodnišnici, ne vem. Pižamo sem dobila "na lepe oči", da me ravno ne pustijo nage; sprejeli so me ob 19h. Naslednji dan sem naročila možu svojo pižamo, in jim njihovo vrnila. Po njihovih besedah, jim grozno vsega primanjkuje. Po moje bolnišnica ne plačuje računov čistilnici, al ne vem kaj. Večina rjuh je luknjastih. Brisač ni. Vložke ti pa kar dajo. Niso komplicirali, so kar ponudili. Mogoče pa zato, ker jih ne nosijo v čistilnico.
Hrana je čisto OK. Videla primere, ki so se hranili s svojo hrano (sendviči...), a to je za moje pojme pretiravanje. Vse je bilo užitno. Res pa je, da si ne bi ravno želela hoditi k njim na kosilo, grem že raje v kakšno drugo restavracijo. Glede prijaznosti so pa hecni vsi po vrsti. Kar na čelu jim piše, kaj lahko pričakuješ od vsakega. Dopoldne je bilo morje študentov visoke šole, ki so seveda prijazni in klepetavi. Sicer pa ne vem čemu imajo popoldanske in vikend vizite. Ob sprejemu me je pregledala Guzejeva in je bila za moje pojme krasna. Si vzela čas, razložila, objasnila, opravila temeljit pregled, kljub temu, da je tisti dan delala skoraj nepretrgoma od 8h zjutraj (tako je povedala). Pa ob pol osmih zvečer še ni zaključila. Ob delavnikih zjutraj je prihajal na vizito Lovšin, ki je, vemo, krasen. Krasnega ga dela njegov smisel za komunikacijo = posluša in odgovarja na vprašanja. V petek popoldne je bil na viziti Ravnikar, ki mi je rekel, naj drugič naredim samo enega, pa ne bom krvavela (nosim dvojčka), v soboto je bila ena svetlolasa, ki ji ne vem imena, pa mi je rekla, naj ne dvigujem težkih stvari. Najbrž je mislila, da ne smem postelje prenašati po bolnišničnih hodnikih. V nedeljo spet Ravnikar, tokrat je rekel, naj se kar navadim, da bom z dvojčki še velikokrat pri njih. V ponedeljek popoldne pa Zverova, ki je nekaj zamomljala glede težko pričakovanega izvida brisa. Razumela sem to, da se bom naslednji dan dogovorila z Lovšinom glede terapije. K sreči smo notri ležale tri take, ki nismo bile sila (zdravstveno) problematične, pa vsem tem izjavam smo se od srca nasmejale. Če bi se obremenjevale z vsako besedo oz. bolj z načinom, bi še dlje ostale noter, ker bi nas stres zdrmal. No, ena je res dlje ostala noter, a le zato ker se je včeraj selila v porodno sobo.

Mislim pa, da ima vsaka zgodba dve plati medalje. Vsekakor ima vsaka porodnišnica (ali bolnišnica) pluse in minuse, ampak jih ima ravno tako vsak pacient.  

Sem pa izvedela še eno svežo (vsaj zame, ki sem bila tam pred dvema letoma). Sedaj imajo mamice in dojenčki barvne zapestnice s številkami; modre za dečke, roza za deklice.

(odgovor članu dskubin)
Neposredna povezava do sporočila: 85
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 3 [4]
Pojdi na:





Pregled nuhalne je priporočljiv za vse nos...
S presejalnim pregledom nuhalne svetline v času od 11. do 14. tedna nosečnosti lahko licenciran ginekolog odkrije veliko...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?