|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
2.11.2007 19:25:02   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: kasija78

A ima katera kakšne uspešne izkušnje s krčki? Moj se tudi rad nosi in pozibava in to pomaga. Ampak do sedaj nisem dodajala ničesar drugega - kapljic, čaja (razen da jaz pijem čaj) - samo bo treba. Pomagajte z nasveti.



Mi smo probal zeliščne kaplijce gorenjskih lekarn - pomagajo za par minut in potem je spet isto (pomoje ker so sladke),
potem smo probal avstrijske Antiflat - se mi zdi da je blo še huje
Zdaj ji dajem par ml bebe čaja, pa še jst ga ogromno popijem - nič kaj boljše

Pri nas najbolj pomaga nosit in trepljat po riti dokler se ne sprdi... pol je pa spet dobr za kako urco. (moj oči pravi da črevesej deluje na 17hz - vibrajoča rit user posted image )
Samo je vsak otrok zase... velik hvalijo te avstrijske kapljice samo nam žal ne pomagajo.

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 4801
   RE: oktoberke
2.11.2007 19:30:05   
Pandica
Jaz pa imam kapljice italijanske firme Bimbi, kapljicam pa se reče Gas Bimbi. So narejene na bazi zelišč in brez sladkorja. Če jo full zvija tut ne pomagajo, če pa so krči bolj blagi pa zaleže. Drugač pa še ji dam za pit komarčkov in kamiličin čaj.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4802
   [Brisano sporočilo]
2.11.2007 19:59:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pandica)
  Neposredna povezava do sporočila: 4803
   RE: oktoberke
2.11.2007 20:29:34   
Pandica
zivepo držim pesti, da boš tudi ti čimprej odšla v Rim in postala mamica user posted image  user posted image  user posted image  

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4804
   RE: oktoberke
2.11.2007 22:04:53   
suzanamai
IZVIRNO SPOROČILO: Pandica

Suzanamai  jo zbujam, ko zaspi med dojenjem, ampak, če se ona odloči, da ne bo več jedla in bo spala mi je nikakor ne super pripraviti do tega, da bi še več pojedla. Tudi jaz si jo prvo pristavim, potem podreva kupčka, se previjeva in grema spet jesti. Ampak par krat potegne in že spi kot top. Ni šanse, da jo zbudim.

Je že alarm, moram letet dat zizo ven, je lakota user posted image  


Kaj pa tolažilno dudico. Saj vem tudi jaz sem bila vedno proti, sedaj pa jo mala princeska včasih vleče kot za stavo, saj se je prej igrala z mojo bradavičko, sedaj pa ima za to dudo.

_____________________________

Ljubezen mame ob ljubečem očetu
je nekaj najmogočnejšega na svetu!

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4805
   RE: oktoberke
2.11.2007 22:18:09   
Jenny Anny
Najprej čestitke vsem novim mamicam za user posted image  user posted image user posted image user posted image

Krči, proti njim se dobijo neke kapljice od sevniških lekarn (mi je priporočila ena kolegica), ampak mogoče je to isto, kot je omenila že ena da obstajajo od gorenjskih lekarn
Dobijo se tud neke zeliščne kaplice, za masažo trebuščka - v nasprotni smeri urinega kazalca.
No naši zaenkrat pomaga, če jo nosimo na rokah, tako da leži na roki s trebuščkom in jo treplamo po ritki, upam, da kaj hujšega ne bo.

Zivepo upam, da dobiš kmalu popadke in greš via Rim, jaz sem bla samo 2 dni čez rok, pa sem tud bila čist naveličana čakanja.

user posted image Kopanje, pri nas pa se je pojavil problem tukaj. Vsakič ko jo kopava, imamo potem full težave  s spanjem, namesto da bi spala bolje, spi veliko slabše, premišljujem, da je ne bi več kopala zvečer, pač pa zjutraj, sam potem ni priporočljivo iti ven, še posebej sedaj ne, ko bo bolj mrzlo.

No sedaj grem pa tud jaz počasi spat, če bomo spet imeli kakšna nočna rajanja, da bom lahko žurirala z našo punčko.


(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 4806
   RE: oktoberke
2.11.2007 22:30:01   
drobižek
Pozdravljene oktoberke!

Kar dolgo se nisem javila...

Kot sem napisala nazadnje, sem 23. oktobra zjutraj zavila naravnost v porodno sobo, kjer sem z umetnimi popadki in v treh urah s pomočjo mojega dragega rodila našo dolgo pričakovano dojenčico. Osmi dan čez rok se nam je rodila Živa, težka 3140 g in dolga 54 cm.

Sedaj smo srečna družinica in se veselo cartljamo.

V album prilagam tudi slike naše princeske.

Lahko noč želim vsem; tistim, ki še čakate pa, da čimprej dočakate!

(odgovor članu suzanamai)
Neposredna povezava do sporočila: 4807
   RE: oktoberke
2.11.2007 22:42:07   
micla







Dober večer.

Pravkar sem jo položila v košek in upam, da BO SPALA. Danes je bila malo idrija. Kar stalno bi bila po rokah. Se mi zdi, da mi bo kmalu odpadel desni komolec in ramo.  Ne vem kaj ji je blo, ma mogoče zato, ker nisva šle nič ven danes. Sem cel dan čakala patronažno, ki je prišla šele ob 2,30. Je mela ful neke opravke in je zato prišla tok pozno. Če bi vedla bi šla že dopoldne ven, ker pol itak ko je patronažna šla je bla že hmal tema.

Krčkov pri nas zaenkrat ni, oz. vsaj ne v hudi obliki. Proti večeru jo včasih malček zvije, ma samo tko nekajkrat in pol se umiri. Upam, da bomo šli mimo tega, čeprav se lahko še pojavijo. Baje so v Italiji tudi neke uredu kapljice - meliconi al neki takega.

zivepo, mama06......držim pesti, da bo kmalu. zdej pa šibam pod tuš, da me ne prehiti naslednji alarm. Pa še moj je šel do nekega prijatla zdej zvečer, tko da sem SPET sama. mi kar poka film počasi. Se mi zdi, da se bova danes še fajn kregala. Štekam, da mora delat in ga zato ni cele dneve, ma pohajanje pa ne vem če je tako zelo pomembno. Ah ti moški.....

Lahko noč vsem,

_____________________________

micla

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4808
   RE: oktoberke
2.11.2007 22:58:39   
Spark
Jaz imam problem z dojenjem.   je imela super sesalni refleks in je takoj začela dobro jesti. Mleka imam zadosti. V sredo sem bila odpuščena iz porodnišnice, do takrat je bilo dojenje uredu. Doma sem imela še bolj polne dojke. Včeraj sem si eno rundo načrpala, ker so me dojke blazno bolele. Danes je pa vedno slabše.  se sedaj sploh noče dojiti pri meni, ker sploh ne more zagrabiti bradavice. Skušala sem si pomagati še z nastavki, ampak sploh ne gre. Dojke imam hitro polne in si jih malo spraznim, da bi  lažje jedla, ampak vseeno ne gre. Sedaj sem ji dala načrpano mleko za popit. Ampak me dojke zelo bolijo in prav pečejo oz. me nekaj blazno špika. Na desni dojki imam malo otrdlino. Vročine nimam. Nevem kaj naj naredim da se to stanje poboljša? Ali naj črpam mleko in ji načrpano mleko dajem? Ali moram k zdravniku oz. k kateremu zdravniku sploh naj grem- moj splošni dr. ali v porodnišnico ali k pedijatru.
Prosim, za pomoč, ker meni se bo zmešalo od bolečine.

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 4809
   RE: oktoberke
2.11.2007 23:19:09   
Jenny Anny
Temu se reče naval mleka, traja cca. 1-2 dni, saj pri men je blo tako.

Je pa blazno hudo, vem. Men je pomagal naslednje:
- črpanje, ampak ne do praznega, sam tolko da nimaš več trdih dojk,
-topli obkladki, kar termofor al pa kaj takega - tam kjer te najbolj boli
- tuširanje dojk s čim bolj vročo vodo in ob tem jih masiraj,

Pa nedrčka takrat tu nisem nosila, ker me je blazno  bolelo, sem bila kar na free.

Upam, da ti bo pomagalouser posted image

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4810
   [Brisano sporočilo]
3.11.2007 8:48:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Jenny Anny)
  Neposredna povezava do sporočila: 4811
   RE: oktoberke
3.11.2007 9:15:41   
oktoberka
No evo, dons ponoč sem prakticirala nasvet da anj probam samo dojit ponoč, ker je bolj komot. To je čist res, sam kaj ko se mala doji 5min al pa največ15min in pol tako trdno zaspi, da je noben hudič ne more zbudit. No, pol jo položim v postlco in godrnja  in spušča neke čudne glasove, pol se pa čez eno uro al pa eno uro in pol spet zbudi vsa prestradana... To res ne gre nikamor. Js ne vem kako naj držim pokonci! No, sej mi je patronažna res že na prvem obisku povedala da je dojenje tako utrudljivo kot če bi šla jaz celo njivo preštihat in glede na to, da se je moja user posted image rodila težka samo 2890g in da mislim da tudi sedaj še n ima čez 3000g, da je to potem zanjo še bolj utrudljivo. In da tisti otroci, ki imajo nekje čez 3200g da pa lažje vlečejo ker so močnejši. Samo jaz zdej ne vem al nej jo dojim tud ponoč tkole na eno uro, al nej grem nazaj na flaško. Skrbi me da ne bi zarad tega k bi jo hotla skoz dojit, začela hujšat, ker ne bi dobila dovolj hrane... Če pa jo navadm na flaško, bo pa lena postala in se pol sploh nau hotla več dojit, tud ko bo na teži in moči pridobila... Ah, res ne vem kaj narestuser posted image user posted image user posted image

Hvala za nasvete glede kengurujčka.. Ne, res user posted image ne bi nosila ne vem kolk okol, sam iz kleti do doma.

Mi se pa v pon prvič kopamo... Upam da bo mela rada vodo. Ampak morm rečt, tko kokr je že ena napisala, da zdej še k se umivamo zvečer, že opažam, da po ne more zaspat, da jo to nekak zbrihta.. Pa sprehod tud. V vozičku res da zaspi, sam pol ko pa pridemo domov pa gleda kot čuk. A ni pri otrocih tko, da naj bi jih zrak pa voda utrudila?

Evo, mala me že kliče, mormo rito zamenat pa jest.
Lp


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4812
   RE: oktoberke
3.11.2007 9:29:04   
Klaudia
user posted image       
user posted image            

54 user posted image      30 user posted image          26 user posted image      punce vodijo user posted image   
4  user posted image  ( rodila na svoj PDP)

______________________________________________
(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost))

 user posted image
23.08.'07 (14:07) - 23.09.'07 (11:49)
 
31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (14.10.) ŽAN ( 3060g, 50cm )
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:50) - 23.10.'07 (11:49)

 
24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
27.09. bonci ('77), (15.10.) KLEMEN ( 2780g, 49cm )
                                           KARMEN ( 2460g, 48cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
10.10. bušbuš, (05.10.) KATJUŠA ( 3490g, 51cm )
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
13.10. Jasna ('76), (13.10.) NELI ( 3950g, 54cm ) user posted image
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA ( 3070g, 50cm )
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3950g, 54cm )
15.10. mišk ('82), (06.10.) DONA ( 3300g, 51cm )
16.10. Ulaa ('74), (30.10.) NIK ( 2720g, 48cm )
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm ) 
17.10. kopriva, (28.10.) DAVID ( 2470g, 50cm )
17.10. noa1 ('75), (28.10.) AJŠA ( 3590g, 48cm )
18.10. JennyAnny ('79), (16.10.) LANA ( 3240g, 51cm )
18.10. Panda., (24.10.) ANA LUCIJA ( 4020g, 54cm )
19.10. mehurčica ('78), (28.10.) ENI ( 3340g, 50,5cm )
19.10. ULLA K. ('77), (16.10.) FILIP ( 3570g, 51cm )
20.10. suzymami ('81), (24.10.) IZAK ( 3250g, 52cm ) 
21.10. inibini, (21.10.) NIK ( 4520g, 54cm ) user posted image
22.10. valči ('79), (20.10.) NINA ( 3450g, 50cm )
22.10. 2ursae ('77), (11.10.) BOR ( 3750g, 53cm )
22.10. Blejka26, (19.10.) TJAŠA ( 4050g, 53cm)


user posted image  
23.10.'07 (11:50) - 22.11.'07 (17:49)

 
23.10. Natasa-6 ('74), (24.10.) DEJAN 
23.10. drobižek, (15.10.) ŽIVA ( 3140g, 54cm ) 
24.10. Daschi ('76), (21.10.) ZAIRA ( 4080g, 53cm )  
25.10. ditta ('74), (30.10.) ( 3100g, 48cm ) 
26.10. miska1, (31.10.) MARTIN ( 3210g, 52cm )
28.10. Spark ('77), (21.10.) ALINA ( 3670g, 51cm )
29.10. pot, (25.10.) OSKAR 
29.10. živa ('77), (31.10.) ANŽE ( 3810g, 52cm )
30.10. lane31 ('76), (30.10.) ANETA ( 3650g, 50,5cm ) user posted image
__________________________________________

user posted image       
20 user posted image           3user posted image          3user posted image       2 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)
  
05.10. kovanec
07.10. kala10 ('79), LJ
16.10. Jan@
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. čohalka ('78), user posted image      
23.10. Janice ('77), --> Novo Mesto, user posted image
24.10. mala ('83), LJ
25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. Hohenn ('76), user posted image
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, user posted image  (Sara)

26.10. mojca235, --> LJ
28.10. pimkie ('71), KP
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image
30.10. ninka 80 ('80), KK




drobižek - ČESTITKE user posted image        


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4813
   RE: oktoberke
3.11.2007 10:37:12   
ULLA K
Jaz imam problem z dojenjem. je imela super sesalni refleks in je takoj začela dobro jesti. Mleka imam zadosti. V sredo sem bila odpuščena iz porodnišnice, do takrat je bilo dojenje uredu. Doma sem imela še bolj polne dojke. Včeraj sem si eno rundo načrpala, ker so me dojke blazno bolele. Danes je pa vedno slabše. se sedaj sploh noče dojiti pri meni, ker sploh ne more zagrabiti bradavice. Skušala sem si pomagati še z nastavki, ampak sploh ne gre. Dojke imam hitro polne in si jih malo spraznim, da bi lažje jedla, ampak vseeno ne gre. Sedaj sem ji dala načrpano mleko za popit. Ampak me dojke zelo bolijo in prav pečejo oz. me nekaj blazno špika. Na desni dojki imam malo otrdlino. Vročine nimam. Nevem kaj naj naredim da se to stanje poboljša? Ali naj črpam mleko in ji načrpano mleko dajem? Ali moram k zdravniku oz. k kateremu zdravniku sploh naj grem- moj splošni dr. ali v porodnišnico ali k pedijatru.
Prosim, za pomoč, ker meni se bo zmešalo od bolečine.
IZVIRNO SPOROČILO: Spark

To se je meni zgodilo že v porodnišnici. res boli k user posted image !
So mi pa tam dali sprej s hormonom oksitocinom- imenuje se SYNTOCINON. 5-10 min pred dojenjem si s pumpico vpihneš v vsako nosnico enkrat tale sprej in dojke se čudežno zmehčajo in mleko prav lepo teče! Res, pri meni je čudežno delovalouser posted image !

Ne vem pa če ga lahko dobiš brez recepta...

lp

(odgovor članu Spark)
Neposredna povezava do sporočila: 4814
   RE: oktoberke
3.11.2007 11:20:43   
mojca235
Tudi mi smo uspešno rodili. 28.10. v Lj, punčko Ajdo težko 3600 g in 51 veliko. Smo že doma. Zaenkrat vse v redu , le hranila bi se non stop. Tako da jo že navajamo na daljše zamike, seveda pa brez joka ne gre. Upam, da se nam bo kmalu obrestovalo, ker drugače zna biti kar naporno. 

(odgovor članu ULLA K)
Neposredna povezava do sporočila: 4815
   RE: oktoberke
3.11.2007 12:52:09   
Klaudia
user posted image       
user posted image            

55 user posted image      31 user posted image          26 user posted image      punce vodijo user posted image   
4  user posted image  ( rodila na svoj PDP)

______________________________________________
(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost))

 user posted image
23.08.'07 (14:07) - 23.09.'07 (11:49)
 
31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (14.10.) ŽAN ( 3060g, 50cm )
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:50) - 23.10.'07 (11:49)

 
24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
27.09. bonci ('77), (15.10.) KLEMEN ( 2780g, 49cm )
                                           KARMEN ( 2460g, 48cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
10.10. bušbuš, (05.10.) KATJUŠA ( 3490g, 51cm )
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
13.10. Jasna ('76), (13.10.) NELI ( 3950g, 54cm ) user posted image
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA ( 3070g, 50cm )
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3950g, 54cm )
15.10. mišk ('82), (06.10.) DONA ( 3300g, 51cm )
16.10. Ulaa ('74), (30.10.) NIK ( 2720g, 48cm )
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm ) 
17.10. kopriva, (28.10.) DAVID ( 2470g, 50cm )
17.10. noa1 ('75), (28.10.) AJŠA ( 3590g, 48cm )
18.10. JennyAnny ('79), (16.10.) LANA ( 3240g, 51cm )
18.10. Panda., (24.10.) ANA LUCIJA ( 4020g, 54cm )
19.10. mehurčica ('78), (28.10.) ENI ( 3340g, 50,5cm )
19.10. ULLA K. ('77), (16.10.) FILIP ( 3570g, 51cm )
20.10. suzymami ('81), (24.10.) IZAK ( 3250g, 52cm ) 
21.10. inibini, (21.10.) NIK ( 4520g, 54cm ) user posted image
22.10. valči ('79), (20.10.) NINA ( 3450g, 50cm )
22.10. 2ursae ('77), (11.10.) BOR ( 3750g, 53cm )
22.10. Blejka26, (19.10.) TJAŠA ( 4050g, 53cm)


user posted image  
23.10.'07 (11:50) - 22.11.'07 (17:49)

 
23.10. Natasa-6 ('74), (24.10.) DEJAN 
23.10. drobižek, (15.10.) ŽIVA ( 3140g, 54cm ) 
24.10. Daschi ('76), (21.10.) ZAIRA ( 4080g, 53cm )  
25.10. ditta ('74), (30.10.) ( 3100g, 48cm ) 
26.10. miska1, (31.10.) MARTIN ( 3210g, 52cm )
28.10. Spark ('77), (21.10.) ALINA ( 3670g, 51cm )
28.10. mojca235, (26.10.) AJDA ( 3600g, 51cm )
29.10. pot, (25.10.) OSKAR 
29.10. živa ('77), (31.10.) ANŽE ( 3810g, 52cm )
30.10. lane31 ('76), (30.10.) ANETA ( 3650g, 50,5cm ) user posted image
__________________________________________

user posted image        
19 user posted image           3user posted image          3user posted image       2 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)
  
05.10. kovanec
07.10. kala10 ('79), LJ
16.10. Jan@
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. čohalka ('78), user posted image      
23.10. Janice ('77), --> Novo Mesto, user posted image
24.10. mala ('83), LJ
25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. Hohenn ('76), user posted image
26.10. mama06, user posted image                                                             
26.10. Jejica, user posted image  (Sara)

28.10. pimkie ('71), KP
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image
30.10. ninka 80 ('80), KK




mojca235 - ČESTITKE user posted image         


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4816
   RE: oktoberke
3.11.2007 13:58:16   
lane31
Hay,.....prišle sva domov :sloncka
Naše dete je seveda najlepše od vseh  :D  :oops: .....tu se sploh ne damo.....res je vsaki mami se rodi najllepše zlato  :D
O porodni zgodbi bi samo na hitro.....torej ob 2h sem prišla v bolnico zaradi razpoka mehurja...porcija še čisto ohranjena popolno zaprta.....ob 9h umetni....ob 13h se začnem odpirat ob 17h
pride dete....porod mi ni bil zelo hud.....sem pričakovala hujše
sem se pa žal vsa raztrgala- notri- vagino, presredek pa so vrezali.
Pa ajde gre tudi to  :roll:  Preživiš 
Morem iti joka.....kliče zizikouser posted image
Časa...............skoraj nič.......se javim ko lahko.........by

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4817
   RE: oktoberke
3.11.2007 17:01:37   
Jenny Anny
user posted image Čestitke vsem novim mamicam user posted image

Mene pa zanima, pri kateri starosti ste svojim user posted image  začele dajati kakšne čajčke??

(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4818
   RE: oktoberke
3.11.2007 17:11:32   
mišk
Našo Dono tudi krčki dajejo. Ja, hudo je... Bogi otročički, k jih mora ta trebušček tak bolet!user posted image
Zdej jo gremo kopat. To je kar podvig. Se oglasim...user posted image

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4819
   RE: oktoberke
3.11.2007 17:37:45   
Seven*
user posted image Čestitke vsem oktobrkam, ki ste že rodile. Sem malo pokukala na vašo stran in si ne morem pomagati, da pristavim svoj piskerček, morda vam bo vseeno v pomoč.

1. Opažam, da vas večina ne razume, zakaj se dojijo na uro ali še manj. Predstavljajte si, da imate želodček v velikosti marelične peške. Pogosto dojenje pa ima tudi vzrok v tem, da predstavlja konstanten stik z mamo. Otrok vas potrebuje, to si zapomnite! Dojenje ni samo caratnje.

2. Zakaj se takšni dojenčki hočejo nosit? V maternici ni bilo mirne posteljce, skoz se je nekaj dogajalo, se premikalo, guncalo. 9 mesecev so bili v stalno zibajočem prostoru, kjer so nenehno slišali mamico, njen utrip strca, premikanje prebave. In zdaj so zunaj, seveda je normalno da želijo gibanje in stik z mamo.

3. Bolj boste tuhtale kdaj bodo otroci spali, kdaj se bodo nehali nosit, težje vam bo. Poskusite se prepustit šestemu čutu, intuiciji, ki jo ima vsaka mama. Vsaka mama ve, kaj njen otrok rabi, ampak pogosto ne posluša zaradi pametnih tet, sodelavk ipd. Vedite, da je vsak otrok svoja zgodba. Eni ne rabijo veliko bližine (se dogaja, ampak redko), drugi pa se hočejo nenehno cartat.

In na koncu NE POZABITE NASE!!!! Jaz se vedno spomnim enega pregovora:

"Zadovoljna in srečna mama je največje darilo svojemu otroku!"

Pa vso srečo!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


P.S Za pomoč pri dojenju se lahko obrnete name preko ZS. user posted image

_____________________________

Gospa sem.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4820
   [Brisano sporočilo]
3.11.2007 18:30:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Seven*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4821
   RE: oktoberke
3.11.2007 22:13:36   
mama06
Pozdravljeni

Sporočam vam, da je "mama06" danes popoldan rodila sineka Jerneja.
Tako mama, kot sinek se zaenkrat počutita dobro in vas vse pozdravlja.

V imenu "mama06" ata Jerneja

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4822
   [Brisano sporočilo]
3.11.2007 22:42:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mama06)
  Neposredna povezava do sporočila: 4823
   RE: oktoberke
3.11.2007 23:19:46   
Klaudia
user posted image       
user posted image            

56 user posted image      31 user posted image          27 user posted image      punce vodijo user posted image   
4  user posted image  ( rodila na svoj PDP)

______________________________________________
(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost))

 user posted image
23.08.'07 (14:07) - 23.09.'07 (11:49)
 
31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (14.10.) ŽAN ( 3060g, 50cm )
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:50) - 23.10.'07 (11:49)

 
24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
27.09. bonci ('77), (15.10.) KLEMEN ( 2780g, 49cm )
                                           KARMEN ( 2460g, 48cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
10.10. bušbuš, (05.10.) KATJUŠA ( 3490g, 51cm )
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
13.10. Jasna ('76), (13.10.) NELI ( 3950g, 54cm ) user posted image
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA ( 3070g, 50cm )
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3950g, 54cm )
15.10. mišk ('82), (06.10.) DONA ( 3300g, 51cm )
16.10. Ulaa ('74), (30.10.) NIK ( 2720g, 48cm )
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm ) 
17.10. kopriva, (28.10.) DAVID ( 2470g, 50cm )
17.10. noa1 ('75), (28.10.) AJŠA ( 3590g, 48cm )
18.10. JennyAnny ('79), (16.10.) LANA ( 3240g, 51cm )
18.10. Panda., (24.10.) ANA LUCIJA ( 4020g, 54cm )
19.10. mehurčica ('78), (28.10.) ENI ( 3340g, 50,5cm )
19.10. ULLA K. ('77), (16.10.) FILIP ( 3570g, 51cm )
20.10. suzymami ('81), (24.10.) IZAK ( 3250g, 52cm ) 
21.10. inibini, (21.10.) NIK ( 4520g, 54cm ) user posted image
22.10. valči ('79), (20.10.) NINA ( 3450g, 50cm )
22.10. 2ursae ('77), (11.10.) BOR ( 3750g, 53cm )
22.10. Blejka26, (19.10.) TJAŠA ( 4050g, 53cm)

user posted image  
23.10.'07 (11:50) - 22.11.'07 (17:49)

 
23.10. Natasa-6 ('74), (24.10.) DEJAN 
23.10. drobižek, (15.10.) ŽIVA ( 3140g, 54cm ) 
24.10. Daschi ('76), (21.10.) ZAIRA ( 4080g, 53cm )  
25.10. ditta ('74), (30.10.) ( 3100g, 48cm ) 
26.10. miska1, (31.10.) MARTIN ( 3210g, 52cm )
28.10. Spark ('77), (21.10.) ALINA ( 3670g, 51cm )
28.10. mojca235, (26.10.) AJDA ( 3600g, 51cm )
29.10. pot, (25.10.) OSKAR 
29.10. živa ('77), (31.10.) ANŽE ( 3810g, 52cm )
30.10. lane31 ('76), (30.10.) ANETA ( 3650g, 50,5cm ) user posted image
03.11. mama06, (26.10.) JERNEJ
__________________________________________

user posted image        
18 user posted image           3user posted image           2user posted image       2 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)
  
05.10. kovanec
07.10. kala10 ('79), LJ
16.10. Jan@
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. čohalka ('78), user posted image      
23.10. Janice ('77), --> Novo Mesto, user posted image
24.10. mala ('83), LJ
25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. Hohenn ('76), user posted image  

26.10. Jejica, user posted image  (Sara)

28.10. pimkie ('71), KP
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image
30.10. ninka 80 ('80), KK






mama06 - ČESTITKE user posted image         
pa imamo še prvega novembrčka med oktoberkami user posted image  


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4824
   RE: oktoberke
4.11.2007 9:43:31   
lane31
Bravo mama o6 user posted image user posted image user posted image
Zivepo-.........saj bo vsak čas res...user posted image ....Ti svetujem le to,da si zapomniš kdaj boš zadnjič tipkala brez  otroka v naročju...ti povem, da je lažje user posted image user posted image user posted image
Mi smo spali....user posted image PAZI TO od 23h do 4in30h!!!!!!!!!!!!user posted image user posted image
Bom si zapomnila ta datum user posted image user posted image user posted image
Res je lepo biti mama.....a res je da ni  lahko user posted image

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?