|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
4.11.2007 11:36:23   
kasija78
Čestitke vsem novim mamicam! Čestitke mama06!

Zivepo, ti pa se drži! Saj bo kmalu.



(odgovor članu lane31)
Neposredna povezava do sporočila: 4826
   RE: oktoberke
4.11.2007 14:34:50   
skuštrana
Zivepo, drži se....Samo tebe še čakamo, pa se selimo user posted image user posted image

Seven, super si tole napisala user posted image Se strinjam s teboj.

Pandica, pri nas je tudi kar veliko na zizi. Pač, nimaš kaj, zizo ven pa je. Pa je na sprehodu tudi po tri ure tiho in spi kot top user posted image Saj bo boljše boš videla user posted image In naš tudi malo poje potem pa zaspi. In ga moram malo ruknit ali pa kao ukrast zizo pa potem spet malo potegne..In tako tudi po eno uro ali še večuser posted image

Kasija, bom slikala sebe in Arsena s slingom...Jaz brez njega res ne bi preživela, sploh ker sem kar dosti sama z Lizo in Arsenom, tako da tudi Liza zahteva svoje...




_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 4827
   RE: oktoberke
4.11.2007 14:50:45   
oktoberka
Kaj pa hrbtenica v tem slingu? Nč ne trpi? Men se zdi, kokr sm vidla te slinge, da so otroci notr čist "zmečkani" in taki sključeni.... Sej ne vem, tko se mi samo zdi. Kkao pa je s tvojo hrbtenico, nič ne boli. Tud to se mi zdi da ni neke prave opore.. Ne vem, povej iz izkušenj.

_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4828
   RE: oktoberke
4.11.2007 15:08:06   
skuštrana
Ja, otroci so v slingu v polozaju kot v maternici. Zmečkani user posted image , ampak našemu full paše , prede kot muca... Je pa za mojo hrbtenico fajn, ker je teza porazdeljena in me nič ne boli, medtem ko me je pri prvi, ki sem jo parkrat nosila v kengeruju vse boleleo kot user posted image . Kaj pa vem, meni ti kengerujčki ne odgovarjajo, dragi so pa še full malo so uporabni. Jaz sem našega kengeruja kar hitro prodala, če bi prej vedela za sling bi ga sigurno nabavila že prej.
Jaz Arsena nosim takole http://zolowear.com/WearingCradle.aspx , še bolj pa mu paše tale polozaj http://zolowear.com/WearingSnuggle.aspx , takrat res uživa. Full je rad bolj pokonci... Aja, prvi poloćaj je kot v gnezdu- kot v maternici, drugi pa je trebuh na trebuh.


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 4829
   RE: oktoberke
4.11.2007 15:13:16   
mehurčica
Otoberka, jaz sem tudi našo probala zvečer umivat pa se je samo še bolj zbudila. Mogoče jo bo kopanje bolj utrudilo in bo lepo trdno zaspala. Kopali jo bomo pa ta teden. Komaj čakam.user posted image

Pa še to: Eni se doji tako kratek čas, da me je še kar strah, kako bo na prvem tehtanju pri pediatrinji. Ampak glede na to, da je sita najmanj eno uro, ji je verjetno dovolj. Včasih pa spi tudi 3 ure po 5minutnem dojenju. Jo vidim, da se zmatra, ker se more kar trudit s temi mojimi majhnimi bradavičkami, ki ji ves čas polzijo iz ustec - dostikrat potem kar odneha, ampak vseeno zadovoljno zaspi in se je ne za več prebudit.

Kar opisuješ "No, pol jo položim v postlco in godrnja  in spušča neke čudne glasove" so verjetno krčki. Tako je bilo pri našem prvem in sedaj pri njej tudi. In ne morem zaspat nazaj, ona pa godrnja in renčiuser posted image in.... Danes sva imela posebno veselico s tem godrnanjem celi dve uri, od pol 4d, do pol 6h.user posted image Rodila se je s 3340g, starejši pa z 2990g in se nekako enako dojita. On se je dojil do 6 meseca na 2h ali manj! 3ure samo ponoči ali na sprehodu. Na teži in cm je zelo lepo pridobival - ni bil debel, ampak tak ravnoprav..v cm pa ponavadi večji kot sovrstniki.

A ji ti po flaški daš svoje mleko ali adaptirano? Ker materino mleko se hitreje prebavi, kot adaptirano in po moje zato ne bo kaj več spala. Moji gre že pri dudi na bruhanje(ponoči ji včasih vseeno dam - jo pretentam s "tapkanjem" po dudi in jo sprejme), kaj bi šele bilo s flaško - v P ni znala pit po njej in so ji dali mleko po brizgalki, dokler še jaz nisem imela dovolj.


Krčki in kapljice: pri prvem smo probali vse in ni nič pomagalo, Lefaxin kapljice iz Avstrijskih lekarn pa smo dobili tako pozno, da nisem vedela, če bi kaj pomagale. No, zdaj jih že imamo in mislim, da ji pomagajo. Ima pa očitno bolj blage in samo jamra in spušča čudne glasove, enako kot je prvi. In včasih se tako nazaj stegne, da spusti dojko med dojenjem. Na srečo nimam tako občutljivih, kot prvič.


Čestitam še novim mamicam za otročeke! In še vedno navijam za zivepo in njeno Pio!user posted image


Pa še to: tiste, ki imate težave z dojenjem in si zelo želite dojit, pokličite kakšno svetovalko (iz MB zalo dobra svetovalka Ester, ki sem jo spoznala v P, kot med.sestro) ali pa preberite forum o dojenju na med.over.net. Jaz sem imela težave pri prvem, pediatrinja mi je rekla, da je bolj malo pridobil in da bomo videli, če bo treba dat dodatek. Takrat sem prebrala tisti forum po dolgem in počez, začela dojit na vsak njegov vzdihljaj(tudi na 15-30min čez cel dan) in je steklo tako, da se je pediatrinja fajn načudila.user posted image V dveh tednih je pridobil več, kot prej v celem mesecu.user posted image Sicer mi je med.sestra potem rekla, da ima dovolj, če se doji na 3 ure, ampak je nisem poslušala, ker sem vedela, da morem poslušati samo sebe in otroka, če želim uspešno in dolgo dojiti. Tako kot sem že napisala: nisem glih uživala prve mesece, ampak se je splačalo. No, zdaj pa imam 3/4 manj težav, kot prvič in je super občutek.


< Sporočilo je popravil mehurčica -- 4.11.2007 15:15:38 >

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 4830
   RE: oktoberke
4.11.2007 15:20:26   
skuštrana
Mehurčica, Liza se je tudi dojila 10 min in je bila gotova, medtem ko je Arsen čisto drugačen. Pa je Liza ravno tako lepo napredovala in je bilo vs ok. Se je pač hitro najedla in zize ni imela za cartanje, ampak samo za jest, medtem ko se Arsen na njej še carta...Je bilo z Lizo full smešno, ko smo bili enkrat na obisku pri eni punci, ki je svetovalka za dojenje in je bila full začudena kako se Liza sploh kaj neje v teh parih minutah user posted image . Tako da nič skrbet..

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4831
   RE: oktoberke
4.11.2007 15:49:36   
oktoberka
Mehurčica a misliš da so to ko vzidihuje pa jamra res krčki? Ker nč ne joka. Tko mi deluje kot da bi sanjala. Zdej pa res ne vem. A misliš da bi mogla ji dat kašne kaplice proti krčkom, da bi blo boljše?
Js zdej že 2 noči zapored samo dojim, ne dajem več po flaški.(sem pa dajala svoje spumpano mleko). Zdej se mi zdi da je prav fino tole dojenje ponoči. Poje v 10minutah potem pa zaspi. Je pa res da mi podre kupčka pa če se na glavo postavim. Prej ko sem ji dajala po flaši je vedno take kupe podirala, kot ta velik, zdej pa nč.  Pa prej je blo tud tko da ko sem jo dala nazaj v postlco je čez 1min začela ful jokat in sm jo dvignila in je takoj podrla kupčka. Zdej po dojenju pa sloh ne joka več, tko da ne vem kako to.

Skuštrana men se zdi da si me kar prepričala s tem slingom,user posted image pa še mal sm brskala po forumu in tud ostale pravjo da so zelo zadovoljne. Dej mi povej kje si ga kupila?


_____________________________

http://oktoberka.moj-album.com

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4832
   RE: oktoberke
4.11.2007 16:24:26   
skuštrana
Oktoberka in Mehurčica, naš tudi vzdihuje in potem prdne user posted image . Jaz ne bom dajala nič, saj ni tako kritično. Problem je, če otroka tako boli, da ne more spat in potem se res histerično jočejo, drugače pa po moje ni tako zelo hudo. Ker naš kar spi naprej.

Oktoberka, poslala sem ti ZS user posted image In super glede dojenja..

Nič, grem jaz nekaj jest - non stop sem lačna kot volk od tega dojenja...


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu oktoberka)
Neposredna povezava do sporočila: 4833
   RE: oktoberke
4.11.2007 16:40:23   
mišk
Janja, ker vidim, da si tudi ti rodila 15. v mesecu me zanima, če si se že kej pozanimala glede tistega nagradnega popusta za novorojenčke pri Quelle? No, men se zdi tak čudno napisano-popust?!user posted image  Če to ne pomeni tako kot recimo pri DM-u, ko imaš na prav določene izdelke tolk in tolk popusta?! Če je tako, pol je brez veze, ker potem samo kupuješ stvari,ki jih niti ne potrebuječ in mogoče sploh niso tako poceni. Ve katerakoli kaj o tej akciji?
 
Ja, pa glede davčne številke za user posted image  me zanima. A ve ste jo morale it same iskat, al ste jo po pošti dobile? In kolk cajta to približno traja?

Tiste, ki user posted image  hranite pretežno z adaptiranim mlekom, a jim daste tudi kaj čaja? Kakšnega, v kolikšnih količinah in kolikokrat na dan?

Tiste, ki ste rodile z EA, kako se vam je zdelo? Men je bla epiduralna ZAKON, in upam, da jo bom dobila tudi pri naslednjem otroku!user posted image  Vstavljanje katetra čist nč ne boli, noge sem čist dobro čutila, pa tud kasneje nisem imela nobenih težav ne s križem, ne z glavoboli,... Z iztisom otroka ni blo čist nobenih težav, ker sem pritisk otroka še kako čutila, v glavnem-navdušena sem!!user posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4834
   RE: oktoberke
4.11.2007 16:46:10   
mišk
Valči, v kateri sobi si pa ti ležala v porodnišnici? Jst sem glih tist dan, ko si ti prišla, spakirala. Jst sem bla v enki. Ko sem prišla v porodnišnico so ble čist vse postle zasedene, ko sem pa odhajala pa mislim, da se je že kar orenk spraznilo.
V glavnem, v Brežicah sem bla ful zadovoljna, razen tisto sekiranje glede dojenja, ko hočeš in imaš vse fizične pogoje-otrok pa štrajka in protestira brez vsakega vidnega vzroka...user posted image  Pa to me mal moti, ker partner ne sme priti v sobo. Sej se je ene parkrat pretihotapu, da jo je lahko popestvau, ampak je bil ful žalosten, ker je ni mogel več videti in biti z njo. Pa še tisto najino podaljšano bivanje,...

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4835
   RE: oktoberke
4.11.2007 17:35:24   
valči
Mišk,škoda,da se nisva videli,sem bila v enki,prvo so me mislili dat v trojko,pol pa so si premislili,ker je baje ena kadilka ful kašljala in me niso hoteli dat pol tja.V sobo sem bila premeščena ob enih pol desetih,osem čez šest zjtraj pa sem rodila.A se je kaj slišalo moje dihanje?user posted image Ko sva z dragim prišla,si verjetno spala,deset čez štiri sva prišla.

Meni tudi ni všeč,da partner ne more v sobo,je bila v drugi sobi ciganka,katere partner je bil pa skoz tamuser posted image

Seven,se poplnoma stzrinjam s tabo,vsem,ki imate težave z dojenjem,priporočam knjigo Viktorije Šolster Olmer-Dojenje in materinstvo iz srca,krasna knjiga,v kateri vse najdeš,kar te zanima.

zivepo,tebi pa želim,da boš čimprej mama in srečnouser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4836
   RE: oktoberke
4.11.2007 17:38:49   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Oktoberka in Mehurčica, naš tudi vzdihuje in potem prdne user posted image . Jaz ne bom dajala nič, saj ni tako kritično. Problem je, če otroka tako boli, da ne more spat in potem se res histerično jočejo, drugače pa po moje ni tako zelo hudo. Ker naš kar spi naprej.
Jaz ji dam kapljice zvečer in ponoči. Čez dan pa jo pač malo več po rokah ponosimo, če jamra. Jaz sem ziher, da so to krčki, ker pri prvem je bilo isto in se je pri 4 mesecih končno nehalo. Upam, da se tudi njej ne bodo stopnjevali do tako hudih, da bi jokala. Si ne predstavljam.user posted image

Mišk, kako to, da ni smel prit partner?user posted image Pri nas je mož od cimre vprašal, kako so obiski in mu je sestra rekla, da lahko pride kadarkoli, če se cimra strinja - da pač ne bi motil koga, ki tega ne mara.



(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4837
   RE: oktoberke
4.11.2007 19:42:08   
mišk
Mehurčica, v brežiški porodnišnici majo tak sistem, da so katerikoli obiski lahko samo v dnevnem prostoru, ne v sobi. Tudi če se cimre strinjajo. Ma, butasto...

Valči, nč nisem slišala kdaj si prišla. Pol je bla tvoja cimra v sobi tud ena ženska, ki je rodila tako črnolaso punčko-Ano? No, ta punčka je bla čist naši Doni podobna in vedno ko so jo prinesli v sobo sem trznila.user posted image
Ja, za tisto ciganko tud vem, da je mela obiske v sobi! Drgač je pa s carskim rezom rodila.

(odgovor članu mehurčica )
Neposredna povezava do sporočila: 4838
   RE: oktoberke
4.11.2007 19:53:17   
valči
Ja,Mišk,s tisto mamico sva bili v sobi,čisto pri vratih sem jaz ležala,Ana je pa imela res čupo pravo,kot Donauser posted image

Kaj vaši user posted image tudi tako kakajo,kot naša Nina?Ker ona je skozi pokakana,včasih malo,včasih zelo,čisto odvisno,še ponoči jo enkrat previjam in je pokakana.Sedaj je v pižami in na rokah,pol malo jokamo in ob kakih pol desetih zaspimo.Na približno tri ure se zbuja za jest,včasih med dojenjem zaspim in se pol zbudim z golo joškouser posted image ,ko me zazebe.

Sedaj pa že išče,gremuser posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4839
   RE: oktoberke
4.11.2007 20:50:14   
Jenny Anny
Helo, da se malo javimo še mi.
Ravno so se končali krčki in sedaj naša mala spi.
Končno smo sanirali vnetje na pregibu med nogicami, hvala skuštrana, je pomagal.

NO zdaj smo pa zabredli v izpuščajčke po ritkiuser posted image user posted image  in mamica joka, se mi zdi da se hčerkica bolj drži, kar eno paniko skoz zaganjam. Mislim pa da je to posledica plenic, saj smo prešli iz enke New born Pampers na dvojko in je še nek poseben baby dry Pampers al nekaj takega, in kot zgleda ji ne paše preveč.

Katere plenice pa ve uporabljate?
Tiste ki samo dojite, al dojenčkom dodajate kaj čajčka čez dan?
 
No sedaj se bomo pa res kmalu selile na nov forum.
LP

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4840
   RE: oktoberke
4.11.2007 21:39:06   
janja
mišk - vidim, da si me prehitela. Sem te hotela že pobarati, da ne bi pozabila, da sva upravičene do bona Quelle. Jaz sem prebrala, da ko pošlješ kopijo rojstnega lista in sliko otroka, ti oni pošljejo bon (v obliki dobropisa) v vrednosti 150 EUR. Za ta denar si lahko izbereš karkoli iz njihovih veljavnih katalogov.

davčna številka - meni so na socialni službi svetovali, naj jo gremo sami iskat na občino, ker sicer lahko traja tudi do 2 meseca preden jo dobiš. Mi jo gremo iskat jutri, ker smo končno dobili rojstni list.

kapljice proti krčem - vidim, da vas kar večina daje svojim user posted image kapljice proti krčem. Jaz mislim, da jih naš še nima?! Sem pa tudi sama razmišljala, da bi mu dala čaj za pit - sploh ker je v stanovanju zelo suh zrak in vem, da je dostikrat žejen (ima čisto suhe ustnice). Se pa tudi midva dojiva, včasih na 3-4 ure, zadnji dan pa tudi na 2 uri. Ne vem kaj mu je danes (mogoče tudi bolj suh zrak!), ker ne spi dlje kot 1 - 2 uri, pa skos je lačen.

Zdaj me spet kliče, pa se beremo...




_____________________________

Otroci so naše največje bogastvo! Čuvajmo jih!

http://janja73.mojalbum.com
http://zo-ja.mojalbum.com

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4841
   RE: oktoberke
4.11.2007 21:45:59   
Klaudia
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Janja, ker vidim, da si tudi ti rodila 15. v mesecu me zanima, če si se že kej pozanimala glede tistega nagradnega popusta za novorojenčke pri Quelle? No, men se zdi tak čudno napisano-popust?!user posted image  Če to ne pomeni tako kot recimo pri DM-u, ko imaš na prav določene izdelke tolk in tolk popusta?! Če je tako, pol je brez veze, ker potem samo kupuješ stvari,ki jih niti ne potrebuječ in mogoče sploh niso tako poceni. Ve katerakoli kaj o tej akciji?
 
Ja, pa glede davčne številke za user posted image  me zanima. A ve ste jo morale it same iskat, al ste jo po pošti dobile? In kolk cajta to približno traja?



Quelle - jst to razumem kot popust na tiste izdelke ki so na parih naslednjih straneh in ne bon za karkoli.

Davčno smo pa mi dobili ta ponedeljek... torej je bila stara 26dni.



IZVIRNO SPOROČILO: valči

Kaj vaši user posted image tudi tako kakajo,kot naša Nina?Ker ona je skozi pokakana,včasih malo,včasih zelo,čisto odvisno,še ponoči jo enkrat previjam in je pokakana.



Naša je tut skos pokakana - tut ponoči 1x obvezno. Je pa različna količina user posted image



IZVIRNO SPOROČILO: Jenny Anny

Katere plenice pa ve uporabljate?
Tiste ki samo dojite, al dojenčkom dodajate kaj čajčka čez dan?

 


Mi smo zdej na plenicah št.3. In sicer Lidlove. 2 so se nam pa najbolje obnesle pampers iz mullerja pa leclerove so tut ful dobre.

Čaj ji jst dam, če ima vdrto mečavo - tko so nam takrat rekli v MŠ. Ga pa ne mara preveč... valda k ni sladek. Smo ji dal pa dans govejo juhco za probat (tekočo), pa bi kar še in še. Že zdj jo obožuje user posted image

_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 4842
   RE: oktoberke
4.11.2007 21:47:04   
ptički
user posted image Danes ,4.11.,se je rodil nov user posted image sonček,Klemen in to Ninki 80.Smo zelo veseli malega princa in upamo,da prideta oba kmalu domov.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4843
   RE: oktoberke
4.11.2007 22:10:49   
Klaudia
user posted image       
user posted image            

57 user posted image      31 user posted image          28 user posted image      punce vodijo user posted image   
4  user posted image  ( rodila na svoj PDP)

______________________________________________
(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost))

 user posted image
23.08.'07 (14:07) - 23.09.'07 (11:49)
 
31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (14.10.) ŽAN ( 3060g, 50cm )
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:50) - 23.10.'07 (11:49)

 
24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
27.09. bonci ('77), (15.10.) KLEMEN ( 2780g, 49cm )
                                           KARMEN ( 2460g, 48cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
10.10. bušbuš, (05.10.) KATJUŠA ( 3490g, 51cm )
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
13.10. Jasna ('76), (13.10.) NELI ( 3950g, 54cm ) user posted image
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA ( 3070g, 50cm )
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3950g, 54cm )
15.10. mišk ('82), (06.10.) DONA ( 3300g, 51cm )
16.10. Ulaa ('74), (30.10.) NIK ( 2720g, 48cm )
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm ) 
17.10. kopriva, (28.10.) DAVID ( 2470g, 50cm )
17.10. noa1 ('75), (28.10.) AJŠA ( 3590g, 48cm )
18.10. JennyAnny ('79), (16.10.) LANA ( 3240g, 51cm )
18.10. Panda., (24.10.) ANA LUCIJA ( 4020g, 54cm )
19.10. mehurčica ('78), (28.10.) ENI ( 3340g, 50,5cm )
19.10. ULLA K. ('77), (16.10.) FILIP ( 3570g, 51cm )
20.10. suzymami ('81), (24.10.) IZAK ( 3250g, 52cm ) 
21.10. inibini, (21.10.) NIK ( 4520g, 54cm ) user posted image
22.10. valči ('79), (20.10.) NINA ( 3450g, 50cm )
22.10. 2ursae ('77), (11.10.) BOR ( 3750g, 53cm )
22.10. Blejka26, (19.10.) TJAŠA ( 4050g, 53cm)

user posted image  
23.10.'07 (11:50) - 22.11.'07 (17:49)

 
23.10. Natasa-6 ('74), (24.10.) DEJAN 
23.10. drobižek, (15.10.) ŽIVA ( 3140g, 54cm ) 
24.10. Daschi ('76), (21.10.) ZAIRA ( 4080g, 53cm )  
25.10. ditta ('74), (30.10.) ( 3100g, 48cm ) 
26.10. miska1, (31.10.) MARTIN ( 3210g, 52cm )
28.10. Spark ('77), (21.10.) ALINA ( 3670g, 51cm )
28.10. mojca235, (26.10.) AJDA ( 3600g, 51cm )
29.10. pot, (25.10.) OSKAR 
29.10. živa ('77), (31.10.) ANŽE ( 3810g, 52cm )
30.10. lane31 ('76), (30.10.) ANETA ( 3650g, 50,5cm ) user posted image
03.11. mama06, (26.10.) JERNEJ
04.11. ninka 80 ('80), (30.10.) KLEMEN
__________________________________________

user posted image        
17 user posted image           3user posted image           2user posted image       2 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)
  
05.10. kovanec
07.10. kala10 ('79), LJ
16.10. Jan@
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. čohalka ('78), user posted image      
23.10. Janice ('77), --> Novo Mesto, user posted image
24.10. mala ('83), LJ
25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. Hohenn ('76), user posted image  

26.10. Jejica, user posted image  (Sara)

28.10. pimkie ('71), KP
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image




ninka80 - ČESTITKE  user posted image          


_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4844
   RE: oktoberke
4.11.2007 22:21:30   
Hohenn
Hojla!

Sporočam, da sem 30.10.07 rodila sinčka po imenu Jure, težkega 3550 g in 52 cm velikega  Smo že  doma in se cartamo. user posted image

Lp

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4845
   RE: oktoberke
4.11.2007 23:06:27   
Klaudia
user posted image       
user posted image            

58 user posted image      31 user posted image          29 user posted image      punce vodijo user posted image   
4  user posted image  ( rodila na svoj PDP)

______________________________________________
(RD, nick (letnica rojstva), (PDP) ime (teža, velikost))

 user posted image
23.08.'07 (14:07) - 23.09.'07 (11:49)
 
31.08. pikceva ('78), (23.10.) METKA ( 1770g )
                                                MANCA ( 1660g )
06.09. inja2 ('84), (04.10.) DAVID ( 2920g, 52cm )
13.09. tinki_winkica ('82), (09.10.) BOR ( 2600g, 47cm )

13.09. sanwebdra ('79), (09.10.) JULIJA ( 2540g, 45cm )
17.09. mamica80, (14.10.) ŽAN ( 3060g, 50cm )
18.09. pingi ('79), (04.10.) JAKA ( 2980g, 51cm )
21.09. bambi ('73), (01.10.) HEIDI ( 3200g, 46cm )
21.09. Ursikazala ('70), (05.10.) NIKA ( 3520g, 51cm )

user posted image
23.09.'07 (11:50) - 23.10.'07 (11:49)

 
24.09. orka** , (31.10.) ANEJ ( 2530g, 47cm ) 
26.09. Solero ('78), (04.10.) RUDI
27.09. MissLady, (02.10.) ERAZEM ( 3650g, 52cm )
27.09. bonci ('77), (15.10.) KLEMEN ( 2780g, 49cm )
                                           KARMEN ( 2460g, 48cm ) 
29.09. Zoja*** ('76), (03.10.) MAKS
29.09. picola1 ('80), (01.10.) DORIS ( 3200g, 50cm )
30.09. pony ('74), (05.10.) SARA
03.10. Klaudia ('86), (10.10.) LIA ( 4030g, 53cm )
03.10. suzanamai ('73), (20.10.) ZOJA ( 2510g, 49cm )
03.10. tave ('74), (10.10.) TEJ ( 3360g, 52cm )
04.10. Lillylilly ('79), (11.10.) ŽAN ( 4520g, 55cm )
04.10. AnaB. ('79), (13.10.) VID 
06.10. Micla ('77), (11.10.) ELENA ( 3600g, 52cm )
10.10. pajcevina ('83), (01.10.) EVA ( 3670g, 53cm ) 
10.10. bušbuš, (05.10.) KATJUŠA ( 3490g, 51cm )
11.10. skuštrana ('77), (14.10.) ARSEN ( 3740g, 55cm ) 
11.10. Kasija 78 ('78), (01.10.) ELIAN ( 3840g, 54cm )
11.10. kmarija, (12.10.) NINA ( 2990g, 50cm )
13.10. oktoberka ('85), (13.10.) ZARJA ( 2890g, 50cm ) user posted image
13.10. Jasna ('76), (13.10.) NELI ( 3950g, 54cm ) user posted image
14.10. metkica1 ('80), (24.10.) LUNA ( 3070g, 50cm )
14.10. Pandica ('79), (02.10.) ZALA ( 3900g, 52cm )
14.10. majoli ('75), (18.10.) MAKS ( 3880g, 53cm )
15.10. janja ('73), (09.10.) URBAN ( 3950g, 54cm )
15.10. mišk ('82), (06.10.) DONA ( 3300g, 51cm )
16.10. Ulaa ('74), (30.10.) NIK ( 2720g, 48cm )
17.10. *Lana* ('78), (25.10.) TEVŽ ( 3050g, 48cm ) 
17.10. kopriva, (28.10.) DAVID ( 2470g, 50cm )
17.10. noa1 ('75), (28.10.) AJŠA ( 3590g, 48cm )
18.10. JennyAnny ('79), (16.10.) LANA ( 3240g, 51cm )
18.10. Panda., (24.10.) ANA LUCIJA ( 4020g, 54cm )
19.10. mehurčica ('78), (28.10.) ENI ( 3340g, 50,5cm )
19.10. ULLA K. ('77), (16.10.) FILIP ( 3570g, 51cm )
20.10. suzymami ('81), (24.10.) IZAK ( 3250g, 52cm ) 
21.10. inibini, (21.10.) NIK ( 4520g, 54cm ) user posted image
22.10. valči ('79), (20.10.) NINA ( 3450g, 50cm )
22.10. 2ursae ('77), (11.10.) BOR ( 3750g, 53cm )
22.10. Blejka26, (19.10.) TJAŠA ( 4050g, 53cm)

user posted image  
23.10.'07 (11:50) - 22.11.'07 (17:49)

 
23.10. Natasa-6 ('74), (24.10.) DEJAN 
23.10. drobižek, (15.10.) ŽIVA ( 3140g, 54cm ) 
24.10. Daschi ('76), (21.10.) ZAIRA ( 4080g, 53cm )  
25.10. ditta ('74), (30.10.) ( 3100g, 48cm ) 
26.10. miska1, (31.10.) MARTIN ( 3210g, 52cm )
28.10. Spark ('77), (21.10.) ALINA ( 3670g, 51cm )
28.10. mojca235, (26.10.) AJDA ( 3600g, 51cm )
29.10. pot, (25.10.) OSKAR 
29.10. živa ('77), (31.10.) ANŽE ( 3810g, 52cm )
30.10. lane31 ('76), (30.10.) ANETA ( 3650g, 50,5cm ) user posted image
30.10. Hohenn ('76), (26.10.) JURE ( 3550g, 52cm )  
03.11. mama06, (26.10.) JERNEJ
04.11. ninka 80 ('80), (30.10.) KLEMEN
__________________________________________

user posted image        
16 user posted image           3user posted image           2user posted image        1 user posted image  

(PDP, nick (letnica rojstva), kraj bivanja --> porodnišnica, spol, ime)
  
05.10. kovanec
07.10. kala10 ('79), LJ
16.10. Jan@
17.10. prymorka ('84), KP --> Izola,  user posted image
18.10. sončnica5
19.10. MB*TANJA*   
19.10. čohalka ('78), user posted image      
23.10. Janice ('77), --> Novo Mesto, user posted image
24.10. mala ('83), LJ
25.10. nana84
26.10. Dari
26.10. Jejica, user posted image  (Sara)
28.10. pimkie ('71), KP
29.10. zivepo ('86), CE, user posted image  (Pia)
29.10. Pikapokca ('78), NG
30.10. soraja ('83), KP, user posted image



Hohenn - ČESTITKE  user posted image           



_____________________________

If your kids are giving you a headache, follow the directions on the aspirin bottle, especially the part that says "keep away from children."
Susan Savannah

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4846
   RE: oktoberke
5.11.2007 9:33:34   
Jenny Anny
Jutro!

Kot zgleda smo danes vse zelo zaposlene s svojimi user posted image
No jaz sem se sinoči prezgodaj pohvalila, kako moja že lepo spi, potem so se pa začele vija-vaje. Smo bli pokonci do pol enih zjutraj, mal je blo krčev, pa problemi s plenicami. No upam da to čim prej saniramo, ker ko punčki odvijem ritko in vidim izpuščajčke, kar mene boli.

No sedaj se bomo pa res počasi preselile na drug forum, ta bo pa še vedno odklenjen, ker še vedno nismo na 200 strani.

No lepo se iejte in uživajte s svojimi user posted image , pa seveda čestitke vsem najnovejšim mamicam.

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 4847
   RE: oktoberke
5.11.2007 10:13:35   
kasija78
Čestitke Hohenn in Ninka80 user posted image user posted image user posted image

Skuštrana, mene tudi zanima, kje si nabavila sling.

Daschi - katera je potem tvoja knjiga? Ali pa če katera ve?

Pleničke - Moj user posted image  je imel raziskovalni napad in  je kupil pamperske (klasično dobre, trdne in kompaktne pa tudi najdražje), mullerjeve (meni premehke in je 2x drekec ušel ven), leclercove (trenutno zmagovalne, dovolj a ne preveč mehke in ugodne cenovno).  Vse naštete so v newborn številkah, torej 2-5kg.  Leclercove bom vsekakor še kupila tudi v večjih številkah, da jih sprobam, če so tudi tako dobre. Pa user posted image  je naročil ene pamperske iz avstrije, da vidi, če so res kvalitetnejše na njihovem tržišču. No, saj se ne bi branila rednih nakupovalnih izletov v avstrijo. user posted image

Moj user posted image  je danes spal od 23h do 4h in sem se takooo naspala. Potem je pa pojedel v samo 1h in zaspal nazaj do 7h, tako da sem kot prerojena. Očitno je vžgalo, da sva ga kopala in dala spat kasneje. Saj se bomo tudi mi časovno uskladili. A vi imate kakšno časovno rutino? Tako da vstajate, se kopate, greste na sprehod...ob določenem času.

(odgovor članu Jenny Anny)
Neposredna povezava do sporočila: 4848
   RE: oktoberke
5.11.2007 11:42:27   
Jenny Anny
kasija 78,  mi nimamo še neke rutine, bolj se še prilagajamo otrokovemu, čeprav poskušamo z urniki, kaj naj bi bilo obkateri uri, ampak še ne gre.

ležalnik: po premiselku sem se tudi jaz odločila da kupim ležalnik, saj imam vsak dan daljše roke.
A se katera spomni, kaj je bil zaen ležalnik (o tem smo se že pogovarjale, sam nikakor ne najdem zadaj, kje je to bilo), ki trese in ima glasbene igračke, pa kje se ga kupi. Oziroma eni so bli tud podobni gugalnici, ali nekaj takega.
Hvala

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 4849
   RE: oktoberke
5.11.2007 11:58:44   
mehurčica
IZVIRNO SPOROČILO: valči


Kaj vaši user posted image tudi tako kakajo,kot naša Nina?
Je bila po vsakem dojenju, sedaj pa je že manj. Ponoči več ne kaka oz. ni bila že par dni zdaj. Je pa prava damica - pritiska in se matra, da bi kakala, ampak ko ne gre in ne gre, jo odvijem in je takoj rafal. Včeraj je še po tleh šlo in skoraj v atija.user posted image Tak da jo morem pač odvit, da se gospodična pokaka in ji sproti rito obrišem. Očitno se noče valjat v drekcu v plenički.user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Jenny Anny


Katere plenice pa ve uporabljate?
Tiste ki samo dojite, al dojenčkom dodajate kaj čajčka čez dan?
Mi imamo Pampers 2, ampak iz Mullerja, NEMŠKE. Morete pogledat proizvajalca. Tiste plastične Pamperske izdelujejo na poljskem! Nemške dvojkica pa imajo take vpojne luknjice, da kakec ne gre pri hrbtu ven in elastične so pri zapenjanju, da se ne zarežejo v male nežne nogice. Drugače sem pa pri prvem bila pozneje najbolj zadovoljna s Hoferjevimi, pa še cena jeuser posted image .

Čaja ji jaz ne dajem. Še niti nismo prekuhali flaške. Sicer pa imajo dojeni otroci dovolj prednje mleko za odžejat - tisto, ki najprej priteče seveda.

IZVIRNO SPOROČILO: kasija78

A vi imate kakšno časovno rutino? Tako da vstajate, se kopate, greste na sprehod...ob določenem času.
Samo zvečer jo zaenkrat probavamo, ampak še ni glih učinkovito. Če ne bi imela že enega otroka, verjetno še sploh ne bi imeli nobene rutine. Zdaj pač zaradi večjega damo še tamalo spat - če le rata.

Midve sva pa danes prvič same doma. Starejši je šel v vrtec. Tako da sem končno konkretno posesala, ker moj user posted image to bolj površno opravi, čeprav je navdušen nad novim sesalcem.user posted image
Zjutraj smo mislili it v P, ker je imela zvečer okico vneto, ampak so zgleda kamilice pomagale. Sem jo pa danes naročila na prvi pregled, ki ga imava 21.11. Imamo pa popoldan, tako da bomo lahko šli vsi skupaj.user posted image


(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 4850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?