|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: oktoberke
1.2.2007 12:55:25   
ursikazala
Jaz se bom izogibala vsemu, kar bom dvomila, da je sveže. Se pravi morske zadeve (razen rib, ki jih moj ulovi user posted image ), pa jajca in podobno, mesne zadeve, kupljene na placih itd. (tiste v trgovinah so vsaj nekako pregledane). Pa kao preveč slano ni dobro, ker veže nase vodo. Pa začinjeno preveč...
No ja, jaz sem se že zdaj še kar zdravo prehranjevala, odpisala bom le pohane zadeve, pomfri in čips user posted image ... ki bi jih itak morala že prej. Malo več sadja bom jedla (prej si mi ga komi poturil user posted image ), sploh banane in agrume. Pa zalogo oreškov in suhega sadja sem si tudi priskrbela. Za grizljat tkole med službo.
Kava je zdaj brezkofeinska v omari... pa niti ni panike. Važno, da je okus taprav:)

Glede krem pa tkole... kakor berem, če si nagnjena k strijam, ti nobena krema ne bo 100% pomagala... Jaz prisegam na kreme L'Occitane in sicer bom uporabljala tisto s karitejevim maslom -'Posebno bogata krema za telo'.  Pa mandljeva linija mora biti tudi super po moje (to moram še probat). Za obraz pa uporabljam kremco iz oljčne linije.
Drugače pa menda punce uporabljajo marsikaj, od Mothercare, Vichy... Važno, da je krema ful vlažilna.



(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: oktoberke
1.2.2007 12:59:44   
filipina
upam, da bo vse o.k.  Paziti moraš nase!user posted image user posted image JUHUHUHUHU

_____________________________

Z nasmehom marsikomu polepšamo dan!

(odgovor članu ursikazala)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: oktoberke
1.2.2007 13:39:42   
Klaudia
Zdele sem klicala ginekologinjo.
Mam pregled 26.2. zjutraj. user posted image

Rekla mi je pa tud, da moram jest folno kislino,
veliko sadja in zelenjave, pa velik vode spit (ne druge tekočine.)

(odgovor članu filipina)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: oktoberke
1.2.2007 13:44:21   
Pikabu
Moram se še jaz javiti. Tudi oktobrka 2006. Ravno včeraj je bilo eno leto, kar sem jaz zageldala magični plusek, danes je pa to naša sreča in naš sonček Maks. Srečno in lepo nosečnost vam želim, pa veliko veselja ob klepetanju, kot smo ga imele me.

_____________________________

Ema (13. 9. 2004)
Maks (27. 9. 2006)
Katja (11. 4. 2010)
Luka (13. 6. 2014)

(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: oktoberke
1.2.2007 15:52:20   
frrrr
punce en predlog... nabavite si knjigo To sem jaz ali katero drugo, v katero lahko vpisujete kaj se vam je med nosečnostjo dogajalo, vanjo lepite sličice ultrazvokov,...

pa folno kislino je res treba jest v prvem tromesečju... najbolje bi bilo že pred pozitivnim testom začet, vsaj tako piše v navodilih... torej v lekarno po Tifol...
v 2. tromesečju sm js začela jest CentraMed Mami, kjer je prav tako folna kislila, poleg tega pa še vsi dodatni vitamini in minerali, ki jih nosečnica za svoje dobro počutje in čimboljši razvoj user posted image težko vnese v telo le s hrano
zdej dojim in papcam Elevit, ki je prav tako namenjen nosečnicam in je podobno zasnovan kot CentraMed Mami
ostala prehrana... zdrava prehrana... pa sadja in zelenjave se najejte, ker se boste v prvih mesecih dojenja bolj izogibale zaradi prebave user posted image

punce, lepo nosečnost vam želim in mislite pozitivno!

(odgovor članu Pikabu)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: oktoberke
1.2.2007 20:21:19   
mtina
Hojla!  user posted image    user posted image    user posted image    user posted image     user posted image     user posted image    JUHEJ!!!! Vsem srečkam nosečkam. Vedite, da so oktobrski otroci najbolj pridni ... user posted image    user posted image  

Okt. 2006 z lepimi željami, Tina

_____________________________

Sonce!!!

(odgovor članu frrrr)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: oktoberke
1.2.2007 22:24:34   
Solero
Tudi nama so se v ponedeljek prikazale user posted image . Torej se tudi štejem med oktoberke. user posted image
Stara sem 29 in moram rečt, da sva komaj začela na projektu "baby". Nisem pričakovala tako hitrih rezultatov in še zdaj ne dojamem, kaj se dogaja.
Zelo se veseliva, da nas bo več. Oba sva edinca in si želiva veliko družino.
Zaenkrat je moje počutje odlično. Me pa fejst vleče v posteljo, sicer sem že prej rada veliko spala, zdaj pa še več. Po kosilu se kar zvrnem v posteljo in okoli dnevnika prilezem na plano, okrog 22ih se mi že spet spi. Tako da, aaaaaaahhhhh...
In absolutno podpiram pozitivno razmišljanje. Jamrarskih postov mi ni za brat, dajmo se rajši do solz smejat.
Čau, pupe.

(odgovor članu mtina)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: oktoberke
2.2.2007 8:57:03   
ursikazala
user posted image user posted image Čestitam Solero, vsak dan je katera oktoberka več user posted image

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: oktoberke
2.2.2007 18:44:18   
kasija78
Čestitke user posted image  Solero in dobrodošla.

Jaz sem polna nekih novih občutkov in sploh srečna, pa se ne morem z nikomer pogovarjat, ker (razen fanta, ki mu itak da morim) še nihče ne ve. Kdaj boste ve povedale?Koliko je pametno, da počakam, da bo najbolj kritično obdobje mimo? Kdaj boste povedale v službi?

Danes sem se vozila čez celo mesto, ker se mi je zdelo, da bi jedla burek... groza, kar začutim željo v sebi po določeni hrani in me čisto obnori. No, jaz bom definitivno bajsasta nosečnica user posted image .

Prvi pregled imam 20.2.. Kako se bo čas vlekel do takrat... Kako kaj ve preživljate te dni?

lp,   kasija

(odgovor članu ursikazala)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: oktoberke
2.2.2007 19:33:22   
Solero
Moje najbližje bodo izvedele čez par dni, ko se dobimo in bo zelo očitno, ker ne bom pila.
Familiji pa ne bom povedala, dokler ne bo res treba. Jih nekako nočem preveč zraven. Glede na to, da se redko vidimo, tudi ne bo težko.
Kar se pa službe tiče, pa po potrebi. Če bom rabila kak dan zase, se bom že mogla zjasnit, sicer pa tudi takrat, ko bo skoraj očitno.
Pa ve?

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: oktoberke
3.2.2007 18:05:23   
Klaudia
Jst bom probala čim bolj dolgo zadržat zase, vsaj dokler ni kritičen čas mimo - v službi bodo pa že vidl, ko se mi bo vidl user posted image

Mam pa zdj en problemček pa bi prosila za nasvet.
Torej s partnerjem sva bila oba čist notr za dojenčka. Probala sva 2x in je v drugo ratal. Ko pa sem mu povedala da sem noseča je začel govort da je skeptičen, da je on še na faxu, pa da najbrž še dolg nau mel službe... in seveda da se mu tako porušijo sanje o mega avtu (BMW, AUDI al pa kej podobnga)

A se mu bo kej spremenil mnenje al lahko kar obupam, trenutno sm čist na tleh... ker vidm da si user posted image  ne želi!

(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: oktoberke
4.2.2007 11:09:33   
kasija78
Klaudia,

Koliko sta pa stara? Glede na to, da sta skupaj načrtovala, predvidevam, da sta kar nekaj časa skupaj in verjetno živita skupaj?
Sigurno si je otroka želel, zna pa biti, da si kot moški želi dobro poskrbeti zate in za otroka. Poznam nekaj primerov, ko so moški svojim ženam in sebi začeli na polno urejati avtomobile in se noro posvečati temu, kako varen avto je potreben za otroka - najbrž je to njihova oblika gnezdenja.  Moj  je recimo včeraj govoril o tem, da bo svoj do sedaj čisto v redu avto zamenjal za boljšega in karavana, da bo prostor za voziček - pa to ni ravno na vrhu najinega seznama potreb po moje. Če je tako, bo tvoj kmalu prišel k drugim projektom za otroka - recimo proučevanju naprav za dojenčke.
Po drugi strani je seveda možno, da fant še ni dovolj zrel za otroka in da s tem izraža, da se ne želi odpovedati drugim stvarem, ki se jim za otroka moraš. Se je prestrašil. Nekako vsi pričakujemo, da so čustva povezana z otrokom prijetna (skrb, ljubezen, veselje), ampak otrok prinaša tudi neprijetne občutke strahu, jeze, nemoči. Verjetno rabi predelati nekatere strahove.
Daj mu nekaj časa, da razmisli, potem pa se bosta morala pogovoriti, ne? Verjamem, da se bo vse izšlo v redu, saj sta konec koncev otroka načrtovala.

Ti pazi nase!   lp, kasija


(odgovor članu Klaudia)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: oktoberke
4.2.2007 12:06:21   
Bety upa
hi hi hi...Klaudija, ta tvoj fant je pa res "tipičen moški".....Ne skrbi. Vse bo tako, kot je najboljše. Zdaj je, kar je. Otrok je narejen. Mora zrasti in imel bo mamo in očeta. Malo je moških, ki so pripravljeni žrtvovati vse, kar imajo, za otroka. Predvsem zato, ker mislijo, da ga lahko imajo, kadarkoli. Pa ne vedo, da to ni res. Da je otrok čudež.

On je šokiran. Ko je ejakuiral, mu je bilo luštno. In zdaj so tiste sanje naenkrat resničnost. In tipičen pomislek je imel "Kako si bom zdaj privoščil dober avto???" ha ha ha....

Ti moški so včasih tudi nerealni.

Midva z mojim sva bla na umetni oploditvi in če bo vse OK se vam bom pridružila. In kljub temu, da sva že dala vso kalvarijo, moj razmišlja kako bova šla julija z motorjem v Nemčijo. In jaz kar s trebuškom, ni važno. ha ha ha.....In da morava obvezno naslednjo zimo en teden na smučanje. hi hi hi....Pa ni pomislil, da z enomesečnim doječkom ne greš nanka ven, na dvorišče. ha ha ha....

jaoooooo....To so moški....

Klavdija....Naj te skrbi, če tvoj moški začne pripovedovati, da ne ve, če si s tabo sploh želi imeti družine. Ko pa omenja avte, pa ni panike. Dober očka bo.

Srečno!

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: oktoberke
5.2.2007 8:31:05   
ursikazala
Bety, držim pesti :) Jaz grem pa v NY aprila, tako da upam, da bo vse ok in da se bom dobro pocutila...
Pregled imam pa šele 7.3. (10 tednov)... še en dober mesec. Oh, se bo vlekel user posted image
Drugače pa sem nekaterim najbližjim že povedala (staršem in najboljšim prijateljicam), v službi bom pa po pregledu ali pa še kasneje. Upam, da ne bom prav bruhala user posted image  da ne bo očitno...

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: oktoberke
5.2.2007 14:45:46   
pingi
Živjo!

Tudi midva sva v soboto zagledalauser posted image  in tudi jaz še zdaj ne morem povsem verjeti, da sem user posted image
Sem se vpisala kar med oktoberke, čeprav sem imela zadnjo M 20.12. in bi po tej logiki morala imeti rok konec septembra. Vendar pa sem imela po temperaturi sodeč ovulacijo kasneje.
Me pa zelo boli križ, pa tudi v trebuhu (ob desnem jajčniku) čutim tako bolj topo bolečino. Upam, da je to normalno.
Danes grem še po CB, da se prepričam user posted image
A ste že kaj poklicale svojega ginekologa in zdravnika? Kam se sploh najprej naročiš?

Držite se! In čestitam vsem! user posted image

(odgovor članu ursikazala)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: oktoberke
5.2.2007 17:29:07   
Pandica
Pozdravljene oktoberke user posted image

Ju3 bo en teden kaj sem tudi jaz zagledala user posted image  user posted image  tako, da se tudi jaz vpisujem pod oktoberke user posted image
Grem pa ju3 k ginekologu in upam, da me kar vzame na pregled, da bom zvedela kaj več.
Vsem user posted image  želim lepo in predvsem zdravo nosečnost.
A je katera iz Mb? Da se bomo skupaj sprehajali? user posted image  

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: oktoberke
5.2.2007 20:30:45   
kasija78
Dobrodošli Pingi in Pandica in čestitke user posted image   user posted image  user posted image !

Pingi, jaz sem takoj poklicala ginekologinjo in me je naročila na pregled v februarju, ko bom nekje v 7. do 8. tednu.  Tudi ti le pokliči svojo. Zdravnika pa ni potrebno klicat, vsaj jaz ne bi vedela nič o tem.

Klaudia, kako si kaj? Pa ostale?

LP vsem,   Kasija

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: oktoberke
5.2.2007 21:16:32   
Solero
Ojla, vsem!
Kako ste kaj, pupe? Upam, da se vse dobro počutite.
Jaz sem zaenkrat v redu, čisto malo me slabost obhaja, pa jo hladim z metinim čajem.
Do zdravnika še nisem šla, se moram kmalu spravit.

Sem pa ugotovila, oziroma ugotavljam, da imam konstantno  (že teden dni) 37st. C do 37,1st. C. Zbijam je ne, ker se počutim dobro. Sklepam, da je to povsem normalno. Imam prav?
Oktobra sem imela blazno gripo in nočem še tega enkrat doživljat, sploh pa ne v tem stanju.

Lepo bodite in javite se kaj. Sola

(odgovor članu kasija78)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: oktoberke
6.2.2007 8:11:17   
Bety upa
Solero!!! Bog ne daj, da bi zbijala vročino 37C ali 37,2C!!!

Ker je ta vročina prvi znak nosečnosti še pred testom!!!! Povišana BT ostane do konca nosečnosti. Poviša jo progesteron, ki ga izloča rumeno telo (nastalo v jajčniku iz folikla,kjer je bilo jajčece). Lažno povišano BT lahko imamo tudi zaradi dodatnih hormonov, če jih jemljemo (utrogestan, prometrij...). Če pa nosečnost propada, se le-ta zniža!!!

Nevarno je samo, če gre čez 38C. Nevarno?!?! Verjetno se nič drugega ne zgodi, kot SS in še to ne v vseh primerih. Upam, da sem razločno napisala.

Jejte sadje, zelenjavo, vitaminčke...Dihajte čist zrak...Pa bo...Prehlad se vas ne bo lotil.


(odgovor članu Solero)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: oktoberke
6.2.2007 8:28:34   
ursikazala
Pozdravljeni Pingi in Pandica user posted image  pridno se nabiramo user posted image
Jaz sem fajn, včeraj sem bila cel dan polna energije, zvečer pa sem šla še na jogo - punce, vam rečem - to je zakon. Vse kosti čutiš... Za eno leto sem jo opustila, pa sem zelo vesela, da spet hodim. Me vsaj ne bo križ bolel user posted image
Zaenkrat edina sprememba je to, da se moj kar ne more nagledat mojih prsi user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: oktoberke
6.2.2007 10:13:06   
micla
Dobro jutro oktobrke in seveda čestitke vsem user posted image

Tudi jst sm v nedeljo zagledala debel user posted image  in mislim, da spadam med oktobrke. Še nisem prav dojela. Pregled imam 28. feb. Sej ne vem ali je dolgo ali bo hitro tu. Glede na prejšnje slabe izkušnje (krvavitve in potem ss) bom bolj v ozadju do prvega pregleda.
Zaenkrat se počutim uredu, jemljem prometrium in upam, da bo tako tudi naprej.

Žal vam danes lahko pošljem samo oblačen pozdrav s primorske.

Se tipkamo,   PA PA

_____________________________

micla

(odgovor članu ursikazala)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: oktoberke
6.2.2007 13:15:57   
pingi
Živjo!

Moj prvi pregled je pa šele 7. marca. Mi je sestra rekla, da ponavadi naročajo v 10. oz 11. tednu, če pa želim pa lahko pridem na samoplačniški UZ v tem ali drugem tednu.
Ne vem, mogoče bi pa šla? A ima smisel? Kaj pravite?
Drugače pa upam, da se vi in vaše pikice dobro počutite user posted image

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: oktoberke
6.2.2007 13:42:50   
jasna
Živjo!

Se vam pridružujemuser posted image . ZM 6.1., v ponedeljek user posted image user posted image . Test naredila zjutraj v službi in takoj povedala (delam na nevarnem delovnem mestu). Ve še seveda možiček in par dobrih prijateljic.

Micla, čestitke. Tudi sama imam za sabo takšno izkušnjo in sedaj trepetam kako in kaj bo.

Bo pa to naš tretji otroček.

LP

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: oktoberke
6.2.2007 14:09:05   
ursikazala
IZVIRNO SPOROČILO: pingi

Živjo!

Moj prvi pregled je pa šele 7. marca. Mi je sestra rekla, da ponavadi naročajo v 10. oz 11. tednu, če pa želim pa lahko pridem na samoplačniški UZ v tem ali drugem tednu.
Ne vem, mogoče bi pa šla? A ima smisel? Kaj pravite?
Drugače pa upam, da se vi in vaše pikice dobro počutite user posted image


Imava pregled na isti dan, takrat bom dobrih 10 tednov user posted image ... ma ja, jaz bom kaj počakala. Bomo že zdržali en mesec user posted image

(odgovor članu pingi)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: oktoberke
6.2.2007 15:34:23   
Klaudia
Pozdavljene vse nove user posted image ! Čestitam!

Jst se počutim še kar vredu. Hrbet me je nehal bolet, me pa zato dojke obupno. Sploh ne vem kakšen modrček naj dam gor -
Ima katera kakšno idejo?

kasija78 in Bety upa:
Žal se je stvar še malo bolj zapletla. user posted image  Zdaj sem dobila celo ultimat - ali "problem" ali on!
Ker sam ve zakaj bi se odločila (splava nikoli in nikdar ne grem delat), me je kasneje poklical in rekel naj mu pomagam se znebit občutka da je ujet, utesnjen in kar naenkrat stisnjen v kot!
Jst sm se žal že vdala, kakor hoče - če bi rad dal rep med noge, naj ga pa!

Ampak vseeno vas vprašam; in na kakšen način naj bi mu jaz tu pomagala!?

Ah sej bo

(odgovor članu ursikazala)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Celodnevna avantura za bodoče starše in ml...
Pomlad prinaša sveže začetke in nove avanture, zato je popoln čas za Baby Expo, edinstven dogodek, ki združuje vse, kar ...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?