|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 21:35:17   
nana 27
Sicer malo iz teme..Blagajnik ali pa čistilka se niti pod razno ne moreta primerjati z vzgojiteljicami. Delati z ljudmi ali živalmi, je veliko bolj odgovorno delo, kjer so situacije iz sekunde v sekundo nepredvidljive, kot pa delo na bančnem okencu ali čiščenje oken. Tukaj ne razmišljaš samo s svojo glavo, ampak moraš predvideti, kaj razmišlja še toliko drugih glav. Če daš preveč denarja, razen odpovedi, vsi ostanejo živi. Če ga polomiš kot zdravnik, med. sestra, vzgojitelj in podobno, pa zaradi tega lahko nekdo v končni fazi umre, kar pa ni enako nepomitemu oknu in se mi zdi, da primerjava nikakor ne zdrži. Sicer pa itak...debati ni konca, kakor koli obrnemo.  

(odgovor članu via_2)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 21:52:26   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Zvonec? in kako si predstvavljaš zjutraj ko prihajajo starši id po drugi uri ko odhajajo? Saj jaz sem tudi pobegnil iz vrtca in lepo šel domov. Otrok mimogred pobegna, tako staršem kot komu drugemu.


Ja, si predstavljam in tako tudi dejansko je. Vsaj pred leti, ko sem jaz Tiborja vozila v jasli enega vrtca, je bilo tako. Iz vrtca otrok NE SME pobegnit.

IZVIRNO SPOROČILO: primoza
Se strinjam da je zadaj odgovornost - amapk kot sem dejal ni 100% varnosti, pa malo sreče je potrebno za preživetje na tem svetu. Saj mami se je tudi utopil otrok pred kratkim, pa jih ni imela 12. In zanesljivo si ne želi nobeden vnaprej česa takega. Preprečiti pa se ne da.


Kako misliš se ne da preprečiti? Če bi se zaklepalo, potem do tega primera, ko je umrl ta eno leto in pol star otrok, ne bi prišlo. Če pa misliš, da morajo otroci pač imeti le srečo, da ne utonejo v kaki vodi ali da jih med begom domov ne povozi avto ...

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 22:01:13   
via_2
IZVIRNO SPOROČILO: nana 27
Sicer malo iz teme..Blagajnik ali pa čistilka se niti pod razno ne moreta primerjati z vzgojiteljicami. Delati z ljudmi ali živalmi, je veliko bolj odgovorno delo, kjer so situacije iz sekunde v sekundo nepredvidljive, kot pa delo na bančnem okencu ali čiščenje oken. Tukaj ne razmišljaš samo s svojo glavo, ampak moraš predvideti, kaj razmišlja še toliko drugih glav. Če daš preveč denarja, razen odpovedi, vsi ostanejo živi.... 

to je bil moj point. sem dala banalne primerjave ravno zato, ker vem, kako odreagiramo pri teh minornih zadevah. tu je pa v igri življenje, pa se nekatere sprašujejo, kdo je odgovoren. popolnoma jasno je, kdo ni dobro opravil svoje naloge. pa misliš, da bo kdo dobil odpoved?

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 22:02:42   
Primoza
No osebno se zaradi nezaklepanja vrtca ob času dovozov otrok ne počutim nič prizadetega oziroma to podpiram. Kar se tiče pa izven teh ur je pa itak zaklenjeno. Ali se ni otrok izgubil nekje med igriščem in vrtcem?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 22:04:22   
Primoza
IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

prišlo. Če pa misliš, da morajo otroci pač imeti le srečo, da ne utonejo v kaki vodi ali da jih med begom domov ne povozi avto ...


govorim da mora imeti malo tudi sreče da se mu kaj ne zgodi takrat ko sem zanj odgovoren jaz.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 22:05:11   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza
Kar se tiče pa izven teh ur je pa itak zaklenjeno.



Ne, ni zaklenjeno, vsaj pri nas ne. Pa še marsikje drugje ne. Po moje tudi v tem vrtcu ni bilo, vsaj nikjer ni nič pisalo.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 22:19:52   
Naja31
Meni se srce trga ko samo pomislim na to kaj se je včeraj zgodilo.
Debata v smislu, da so bile vzgojiteljice preobremenjene in, da se kaj takega pač zgodi, je popolnoma neprimerna, ko umre otrok.
Ko otrok pade v lužo ali doma prileti v zid in ima buško na glavi, rečeš, da se zgodi. Ne pa ko otrok umre. In to je zame malomarnost. In nekdo bo moral za to kazensko odgovarjati.
Otroka daš v vrtec in zaupaš, da se mu v tistem času ne bo nič zgodilo.
Zdaj tega zaupanja jaz osebno nimam več. In me je groza ko bo šel moj otrok v vrtec.

Vso smo "pametni" kdo je kriv in kdo ne, glboko v sebi pa vsak od nas misli "Hvala bogu, da ni bil to moj otrok.
Moje sožalje družini. user posted image

Jaz bi vzgojiteljice zadavila.


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 22:23:06   
Moyca_
IZVIRNO SPOROČILO: nalin

Anitaz, nikoli ne morejo vzgojiteljice na vse otroke paziti vsako sekundo. Na očeh imajo lahko 2, 3, pa še to težko. Še sama doma nimam malega 100% na očeh, pa se mu lahko mim grede kaj zgodi in potem bodo prišli ljudje s takimi izjavami, da se ma otroke 100% na očeh, ja v pravljicah mogoče.


se podpišem

_____________________________

Lp, Mojca
*****************************************
"Življenje nam vrača samo tisto, kar dajemo drugim"
*****************************************
Plačano oglasno sporočilo:
www.atrium-nep.si

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 22:52:26   
Anonimen
Jaz bi pa samo to rekla: sedaj si ne bi želela biti v koži nobene od teh vzgojiteljic.

Sama sem hodila na izlete s srednješolci. Samo ne mi sedaj reči, da je to drugo. Ne, ni. tudi jaz sem bila odgovorna za njih in na vsak izlet sem odhajala s cmokom v grlu. Srednješolci pač ne pobegnejo ven, ampak odjadrajo v prvo gostilno. Vem, da smo jim eno leto dali fraj 30 minut, da se najejo. Vse smo sedele v gostilni in jih večino imlele na očeh. Pa ja, da jih 6 ni naredilo p... Najprej so se uspeli pri šanku napiti (šank je bil v drugem prosotru, šlo pa se je tja enako kot na WC), potem so se izmuznili ven, nato pa jih je policija dobila, ko so kupovali travo - 15 letniki. Pa mi ne rečite, da sem bila kriva jaz ali pa katera druga od učiteljic. Si lahko predstavljate, kako sem se počutila, ko sem klicala starše, da naj pridejo po njih?

Ubogi starši!!!
Uboge vzgojiteljice!!!

P.S: Država ne more biti kriva. Vrtce ustanavlja lokalna skupnost.

(odgovor članu Moyca_)
  Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Tragični dogodek
17.2.2007 23:12:54   
* Mateja *
Mene je bilo kar groza, ko so včeraj moji sošolci na faksu povedali kaj se je zgodilo!
Ne predstavljam si niti stiske strašev niti vzgojiteljic.
Normativi glede skupin so pri nas grozni, vendar to ni izgovor da se zgodi kaj takega! Jaz bi tako vzg. in pomočnico kar ubila! Pa se ne hecam. Tam sta v službi zato, da čuvata otroke, satalno, vseh 7, 8 ali 9 ur. Več ali manj jih morata imeti na očeh vse. In ne razumem, da nista takoj opazili, da bogi user posted image manka! Poznam delo v vrtcu in vem, da veliko kofetkajo in hodijo na čik pavze, da veliko med seboj klepetajo, zato se pa pol dogajajo razne nesreče, bunke, praske,..Ampak ajde to se zgodi. Sam da otročiček umre, groza! In pol si misliš, da je na varnem, ko je v vrtcu. Očitno ni.
Ubogi otroček, boh ve, kaj si je mislil, ko je nemočen končal v vodi. user posted image user posted image
Pri nas tudi vrtca ne zaklepajo, ima pa dva vhoda. Sicer pa so igrišča dobro zavarovana.
mene kar mine, da bi tamalga vpisala v vrtec,...
SIcer pa iskreno sožalje staršem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Tragični dogodek
18.2.2007 0:08:22   
lučka 25
Že nekaj časa spremljam debate glede tragičnega dogodka in vse te obtožbe in posploševanja. Ne morem vrjeti, da lahko ljudje (ki niso vpleteni) premorejo toliko sovraštva do tistih, ki jih ne poznajo in, ki niti vseh oloiščin ne poznajo. Vem, da boste linčali tudi mene, kot nekoga, ki podaja mnenje kot vzgojiteljica.
Ne zagovarjam tega, da je vse v redu glede tega kar se je zgodilo, ampak izjave kot je "Jaz bi tako vzg. in pomočnico kar ubila! pa me zelo prizadanejo. Mogoče vam jih ne bo potrebno ubiti, ker se bosta same (bog ne daj, da se to zgodi!) v sebi, v svoji duši.
Pa ne bi o tem, bolj me moti to, da govorite, da v vrtcu samo kofetkamo in posedamo in na igrišču klepetamo, na mesto da pazimo vaše otroke. Mislim, da se tu motite. Ves čas jih imaš na očeh, velikokrat te že tako tišči na stranišče, da ti je slabo, pa si ne upaš, da se med tem ne bi kaj zgodilo, kajti ura je že toliko, da si sam v skupini, pa kar moraš zdržati. Seveda moraš poleg vsega z otroki še ves čas ustvarjati in to ne le samo v skupini, ampak tudi individualno, kajti ko starši pridete po otroka moramo o vašem otroku poročati o vsem: koliko je jedel, ali je šel kaj na stranišče, kje je njegov izdelek, kako kaj striže, s kom se je igral,... pa vas ne zanima, da je v skupini 24 otrok, ker za vas pač obstaja le vaš, pa vam tega ne zamerim.
Vem, da morajo biti vrtci zakljenjeni in tudi ograja okoli vrtca mora biti ustrezna, kar pri veliki večini vrtcev je.
Enastavno ne vem, zakaj je potrebno pri takem tragičnem dogodku takoj odpreti temo in obsojati vse po vrsti. Mislim, da se vsi vpleteni dovolj žrejo in trpijo.
Upam, da moje mnenje ne bo sprežilo val jeznih mam in bodo le te raje objele svoje otroke in se zahvalile, da jih še imajo.

(odgovor članu * Mateja *)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Tragični dogodek
18.2.2007 8:23:49   
Primoza

Tovrstni tragični dogodki vedno sprožijo neracionalne odzive.

Osebno vrtcem zaupam, nenazadnje je prav majhno število smrtnih nesreč v vrtcih za njih zelo dobra referenca. Navsezadnje preživijo malčki v vrtcih polovico svojega aktivnega časa.

Saj res tiste, ki ste tako pametne, kdaj se je pa še kdaj smrtno ponesrečil kak malček v vrtcih? In kakšna je frekvenca teh dogodkov?

Pa če primerjamo s smrtmi v prometnih nesrečah, kjer velikokrat umrejo tudi malčki. Seveda so tam "morilci" starši, ki so odgovorni za to da so dali malčka v avto in jih odpeljali po nevarni cesti na zanesljivo ne-nujno vožnjo. Zato trdim, da je potrebno imeti v življenju tudi malo sreče.

Tisti, ki pa mislijo da se otroci ne morejo poškodovati v vrtcih ali pa kjerkoli drugje, pa bi morali namesti imeti otroke zbirati znamke.


(odgovor članu lučka 25)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Tragični dogodek
18.2.2007 22:27:21   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Naja31

Meni se srce trga ko samo pomislim na to kaj se je včeraj zgodilo.
Debata v smislu, da so bile vzgojiteljice preobremenjene in, da se kaj takega pač zgodi, je popolnoma neprimerna, ko umre otrok.
Ko otrok pade v lužo ali doma prileti v zid in ima buško na glavi, rečeš, da se zgodi. Ne pa ko otrok umre. In to je zame malomarnost. In nekdo bo moral za to kazensko odgovarjati.
Otroka daš v vrtec in zaupaš, da se mu v tistem času ne bo nič zgodilo.
Zdaj tega zaupanja jaz osebno nimam več. In me je groza ko bo šel moj otrok v vrtec.

Vso smo "pametni" kdo je kriv in kdo ne, glboko v sebi pa vsak od nas misli "Hvala bogu, da ni bil to moj otrok.
Moje sožalje družini. user posted image

Jaz bi vzgojiteljice zadavila.




TOČNO TAK

Zdaj bom pa še po svoje necivilizirano povedala.

Komaj ko se zgodi takšna tragedija, pridejo na površje še podobne zgodbice, s to razliko, da so "izgubljeni" otročki preživeli. Nekateri so napisali da je njihov otrok celo domov prišel brez da bi vzgojiteljice vedele, nekateri otroci so bili prepuščeni sami sebi na dvorišču od vrtca...ampak na srečo so živi in zato se niti ne govori o tem. ZATO me žal niti najmanj ne reseneča da se je zgodila ta tragedija in ne morem vam opisat kako me je strah dati svojega otroka v vrtec, kjer bi naj bil na sigurnem. Ne v smislu, da se ne popraska in podobno, ampak v smislu da  ga ŽIVEGA poberem iz službe!! Ne morem si niti predstavljat kaj preživljajo njegovi starši in ne želim niti vedet. Vem samo da bi tisti vzgojiteljici oči izkopala. Vrtci morajo biti zaklenjeni, to je osnovno pravilo!!! Upam da se bojo tiste, ki veselo čikajo in kofetkajo med varstvom, DOSTI zamislile.
Primoza
Ti misliš da se vrtci dobro držijo, ker imajo NIZEK ODSTOTEK SMRTNIH SLUČAJEV??? Upam da se šališ..SMRTNIH SLUČAJEV NE SME BIT!!! Izjemoma, če smrt zdravstvene narave, AMPAK da otrok uide zaradi nezaklepanja vrtca??? To je nedopustljivo in konec debate!

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 9:38:55   
pinki3
Pri nas v vrtcu vrata zaklepaja. Vsaka igralnica ima svoj zvonec, na katerega pozvonis, ko pripeljes otroka oz. prides po njega. Od znotraj se vrata odklepajo s tipko, ki je nekje v visini glave odraslega cloveka. Res pa je, da so ta sistem izpolnili sele, ko so dva otroka iskali po cesti - na sreco se jima ni zgodilo nic.

Res je, da 100% varnosti ni in da si prav gotovo nihce ni predstavljal kaj takega. Toda ravno zato, ker je nemogoce imeti 12 (ali vec) otrok stalno na oceh, mora vodstvo vrtca poskrbeti za osnovne varnostne ukrepe - med katere prav gotovo sodijo tudi zaklenjena glavna vrata vrtca. Ne sme imeti kar vsakdo priti V vrtec in otroci ne morejo imeti moznosti priti sami IZ vrtca. Kar pa se tice 12 otrok v jaslicni skupini - preden sem dala malega v vrtec, sem brala priporocila v ameriskih knjigah -max. stirje enoletni na odraslo osebo, torej max. 8 enoletnih otrok na skupino z dvema odraslima osebama. Ampak to seveda stane in za otroke ta drzava res nima denarja. Kako pa bi potem kupovali orozje in oklepniki, ce bi toliko denarja zagonili za otroke? Seveda je kriva tudi drzava!

(odgovor članu Primoza)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 11:20:11   
lenika
Se strinjam z lučko25, ker sem tudi sama učiteljica na razredni stopnji in vem kako se dela in da resnično ni lahko, ker resnično nimaš časa niti na wc.
A sem tudi mama in iz tega stališča lahko rečem, da bi tudi jaz obe lastnoročno zadavila. Ko se to zgodi tvojemu otroku, ne deluje več razume, takrat se ti pomoje enostavno utrga.

Tudi sama bom septembra otroka dala v vrtec in gotovo bom najprej vprašala, kako je z zaklepanjem vrat.

< Sporočilo je popravil lenika -- 19.2.2007 11:21:57 >

(odgovor članu pinki3)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 13:10:20   
Anonimen
Kar groza me je ko tole berem in poslušam. Že kar nekaj časa sem se spraševala kdo sploh nadzoruje vrtce in delo vzgojiteljic-ampak ne samo na papirju. Dober vzgojitelj v tem času je tisti, ki lepo piše v dnevnik in poročila, kaj pa dejansko dela pa nihče ne ve razen naših otrok.
Tudi v našem vrtcu je kar nekajkrat ušel en fantek domov, pa so vzgojiteljice to opazile šele po treh urah....Kaj bi bilo če matere takrat nebi bilo doma? Naslednjič sta ušle dve deklici, ki jih je slučajno po nekaj kilometrih stran od vrtca ustavila neka gospa in vprašla kaj same hodijo naokrog...-pa vzgojiteljica tega niso opazile. Zdaj so začeli zaklepati vrata iz ene strani.
Se je pa že zgodilo da sem prišla predčasno po otroka v vrtec in je bil iz ene strani odklenjen vzgojiteljic pa nikjer....
Žalostno zgodbo sem pa slišala o ( ne bom omenila vrtca) otroku, ki so ga sovrstniki ogrizli po celem telesu(v vrtcu), da so ga odpeljali v bolnico-vzgojiteljice so pa v zagovor dejale, da one ne morejo nadzirati otrok, ker so imele v sosednji sobi zabavo za osmi marec. Žalostno.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 13:34:32   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

Že nekaj časa spremljam debate glede tragičnega dogodka in vse te obtožbe in posploševanja. Ne morem vrjeti, da lahko ljudje (ki niso vpleteni) premorejo toliko sovraštva do tistih, ki jih ne poznajo in, ki niti vseh oloiščin ne poznajo. Vem, da boste linčali tudi mene, kot nekoga, ki podaja mnenje kot vzgojiteljica.
Ne zagovarjam tega, da je vse v redu glede tega kar se je zgodilo, ampak izjave kot je "Jaz bi tako vzg. in pomočnico kar ubila! pa me zelo prizadanejo. Mogoče vam jih ne bo potrebno ubiti, ker se bosta same (bog ne daj, da se to zgodi!) v sebi, v svoji duši.
Pa ne bi o tem, bolj me moti to, da govorite, da v vrtcu samo kofetkamo in posedamo in na igrišču klepetamo, na mesto da pazimo vaše otroke. Mislim, da se tu motite. Ves čas jih imaš na očeh, velikokrat te že tako tišči na stranišče, da ti je slabo, pa si ne upaš, da se med tem ne bi kaj zgodilo, kajti ura je že toliko, da si sam v skupini, pa kar moraš zdržati. Seveda moraš poleg vsega z otroki še ves čas ustvarjati in to ne le samo v skupini, ampak tudi individualno, kajti ko starši pridete po otroka moramo o vašem otroku poročati o vsem: koliko je jedel, ali je šel kaj na stranišče, kje je njegov izdelek, kako kaj striže, s kom se je igral,... pa vas ne zanima, da je v skupini 24 otrok, ker za vas pač obstaja le vaš, pa vam tega ne zamerim.
Vem, da morajo biti vrtci zakljenjeni in tudi ograja okoli vrtca mora biti ustrezna, kar pri veliki večini vrtcev je.
Enastavno ne vem, zakaj je potrebno pri takem tragičnem dogodku takoj odpreti temo in obsojati vse po vrsti. Mislim, da se vsi vpleteni dovolj žrejo in trpijo.
Upam, da moje mnenje ne bo sprežilo val jeznih mam in bodo le te raje objele svoje otroke in se zahvalile, da jih še imajo.


Jaz se v bistvu z napisanim strinjam, sam če bi se pa to zgodilo mojemu otroku sem pa 100% da nebi tako razmišljala. Iz razdalje je lahko filozofirat. Ko se zgodi tebi razum ne deluje. Vsaj v prvem šoku ne. In ja-jaz bi jih tud zadavla vejetno.

Sem bila priča smrti svojega sošolca na  igrišču, kjer smo bili sami brez učiteljice in nikoli nisem pomislila da je ona kriva da se je to zgodilo. Je bila pač nesreča. Samo to ni bil moj otrok. Če bi bil.......

V tej zgodbi je itak najhujše staršem in si ne predstavljam njihove bolečineuser posted image

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 14:14:21   
Anonimen
Žalostna in še enkrat žalostna zgodba za vse vpletene, ne morem  razumeti le tega, kako user posted image   imajo vrtec ali šolo brez ograje ob glavni cesti in potok zraven. Tega enostavno ne morem sprejeti. V našem prejšnjem vrtcu otrok jasličnega oddelka niso nikoli peljali na sprehod, večinoma so bili zunaj v ograjeni letni igralnici ali pa so šli na skupno igrišče, v sedanjem vrtcu pa so na začetku nameravali 2 in 2,5-letne otroke peljati v Tivoli in sem enostavno vzgojiteljici na sestanku rekla, da se mi enostavno to ne zdi vredu, ker 2 vzgojiteljici ob 15 otrocih in polni ostalih ljudi in sprehajalcev ne morejo biti pod varnim nadzorom. Res je, da se lahko nesreča naredi kadarkoli in kjerkoli, ampak za osnovno varnost pa mora biti poskrbljeno - in to je zame tudi zaklepanje vrat. no pa sem prebrala, da je ubogi fantiček že prej večkrat odkorakal v ravnateljičino pisarno, itd.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 14:31:51   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lučka 25

Že nekaj časa spremljam debate glede tragičnega dogodka in vse te obtožbe in posploševanja. Ne morem vrjeti, da lahko ljudje (ki niso vpleteni) premorejo toliko sovraštva do tistih, ki jih ne poznajo in, ki niti vseh oloiščin ne poznajo. Vem, da boste linčali tudi mene, kot nekoga, ki podaja mnenje kot vzgojiteljica.
Ne zagovarjam tega, da je vse v redu glede tega kar se je zgodilo, ampak izjave kot je "Jaz bi tako vzg. in pomočnico kar ubila! pa me zelo prizadanejo. Mogoče vam jih ne bo potrebno ubiti, ker se bosta same (bog ne daj, da se to zgodi!) v sebi, v svoji duši.
Pa ne bi o tem, bolj me moti to, da govorite, da v vrtcu samo kofetkamo in posedamo in na igrišču klepetamo, na mesto da pazimo vaše otroke. Mislim, da se tu motite. Ves čas jih imaš na očeh, velikokrat te že tako tišči na stranišče, da ti je slabo, pa si ne upaš, da se med tem ne bi kaj zgodilo, kajti ura je že toliko, da si sam v skupini, pa kar moraš zdržati. Seveda moraš poleg vsega z otroki še ves čas ustvarjati in to ne le samo v skupini, ampak tudi individualno, kajti ko starši pridete po otroka moramo o vašem otroku poročati o vsem: koliko je jedel, ali je šel kaj na stranišče, kje je njegov izdelek, kako kaj striže, s kom se je igral,... pa vas ne zanima, da je v skupini 24 otrok, ker za vas pač obstaja le vaš, pa vam tega ne zamerim.
Vem, da morajo biti vrtci zakljenjeni in tudi ograja okoli vrtca mora biti ustrezna, kar pri veliki večini vrtcev je.
Enastavno ne vem, zakaj je potrebno pri takem tragičnem dogodku takoj odpreti temo in obsojati vse po vrsti. Mislim, da se vsi vpleteni dovolj žrejo in trpijo.
Upam, da moje mnenje ne bo sprežilo val jeznih mam in bodo le te raje objele svoje otroke in se zahvalile, da jih še imajo.



Daleč od tega, da bi obsojala vzgojiteljice in pomočnice ter varuške, popolnoma razumem, da imata 2 osebi težko naenkrat vseh 14 otrok na očeh, ampak da vrtci ne poskrbijo za osnovno varnost (zaklepanje vhodnih vrat, zaklepanje igrišč)  tega pa resnično ne razumem. KOt sem že enkrat rekla, imam izkušnjo z dvema vrtcema in v prvem je bila vedno panika, če kdo ni zaprl igriščinih vrat z varnostno sponko na vrhu, je hitro kdo pritekel in "zatežil"; v drugem pa v središču mesta neposredno ob zelo prevozni cesti in ob igrišču, kjer so otroci vseh starostnih skupin redko zapirajo vrata... Verjame, da se bodo sedaj tudi ostali malce zamislili nad tem....saj user posted image  imamo zaklenjene srednje šole, pa večina fakultet ima varnostnike, a da za vrtce je pa škoda denarja...

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 18:23:45   
Primoza
Primoza
Ti misliš da se vrtci dobro držijo, ker imajo NIZEK ODSTOTEK SMRTNIH SLUČAJEV??? Upam da se šališ..SMRTNIH SLUČAJEV NE SME BIT!!! Izjemoma, če smrt zdravstvene narave, AMPAK da otrok uide zarad


Malce si poglejte prometno kroniko. Saj pravim, še vedno vam ostane numizmatika, ki sem jo predlagal kot pameten način preživljanja časa za tiste, ki mislijo, da se nesreče ne dogajajo.user posted image

Alternativno si pa lahko tudi najamete Sintalovega varnosnika, da bo stalno hodil za otrokom. Ne tlačite pa nekih enormih varnostnih standardov v javne ustanove. Osebno sem močno proti proti vsakakršnemu povečevanju varnosti v vrtcih, varnost tam (že) je.


< Sporočilo je popravil primoza -- 19.2.2007 18:25:52 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 18:39:58   
Anonimen
Upam, da moje mnenje ne bo sprežilo val jeznih mam in bodo le te raje objele svoje otroke in se zahvalile, da jih še imajo.


Komu? A vzgojiteljicam?

(odgovor članu lučka 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 18:54:18   
zanika
Nikogar ne zagovarjam in nikogar ne obsojam - nisem bila zraven, da bi vedela, kaj se je v resnici zgodilo. V spominu pa imam kar nekaj neprijetnih dogodkov.

Starejši ljudje pravijo, da kamor gre glava, gre tudi celo telo. Ta trditev je resnična. Toda kako lahko gre glava 4 letnega dečka skozi ograjo - tega še vedno ne razumem. Vem samo to, da nihče od nas ni pomislil, da je to mogoče, dokler fantka nismo videli na drugi strani ograje, čisto ob cesti. Kaj bi se zgodilo, če bi pripeljal mimo avto? Raje ne pomislim.




(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 19:03:08   
Anonimen
primoza, verjemi, če bi bil ta fantek tvoj otrok, bi gotovo razmišljal drugače.

(odgovor članu nana 27)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 19:04:33   
zanika
Pozabila sem pripisati, da je to dogodek iz časov, ko sem sama bila v vzgojiteljskih vrstah. 

(odgovor članu zanika)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Tragični dogodek
19.2.2007 19:32:19   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: primoza

Ne tlačite pa nekih enormih varnostnih standardov v javne ustanove.


A zaklepanje vrat in varnostna ograja pomenita ogorome zaščitne ukrepe? Zanimivo. Vsaj s finančnega vidika. Brez da začnem preračunvati v ceno življenje. Da ne bom nesramna in nespodobna.

(odgovor članu Primoza)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...
Kako lahko tudi najcenejši avtosedeži reši...
Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo pri izbiri avtosedeža. Naj gre za lupinico za dojenčka ali otroški sedež - var...




spanje
Evica22

Kje je spal vaš novorojenček takoj po rojstvu?

V zibelki (24%)

V košarici (16%)

V otroški posteljici (55%)

V veliki postelji (6%)


Število vseh glasov: 233

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!