|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
[Anketa]

prvi meseci


boleče prsi
  36% (694)
slabost
  23% (444)
bolečine v trebuhu
  22% (431)
krvavitev
  3% (69)
nič od naštetega
  7% (152)
vse našteto
  6% (133)


Skupaj glasov: 1923


(Zadnji oddan glas : 8.10.2023 21:42:49)
(Glasovanje traja do: -- )
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prvi meseci
28.2.2007 9:35:47   
Teni_
Na pobudo forumke in vam v pomoč pri raznih vprašanjih o slabosti in ostalih težavah v zgodnji nosečnosti sem pripravila eno mini anketo. Dajte še spodaj malo komentirat, sploh, če sta odgovora npr. dva ali več.

Torej: Kaj vas je v zgodnji nosečnosti opozarjalo na nosečnost?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prvi meseci
28.2.2007 10:17:14   
CUKRČEK
Jaz nisem imela nobenih težav s slabostmi ali kaj podobnega. Edino joške so me bolele. PA še to predvsem v 1.nosečnosti....zdaj v 2. so me šele zdaj začele nekoliko bolet.

_____________________________

*prvič smo naredili enega otroka
*drugič smo naredili dvojčke
*sedaj se sploh ne upamo več delat otrok, da ne bodo
slučajno trojčki:))

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: prvi meseci
28.2.2007 11:07:17   
Teni_
Aja, da še jaz odgovorim.

1. nosečnost: slabosti so se začele v 7. tednu in trajale en teden (samo zjutraj).

2. nosečnost: zgaga me je pekla že preden sem delala test in to vsak dan, boleče prsi, slabosti so se začele v 6. tednu in spet  trajale en teden (tokrat čez cel dan).

Potem je vse izginilo, no razen zgage.

(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: prvi meseci
1.3.2007 14:09:06   
Anonimen
Boleče prsi so bile drugi znak, itak je bil prvi, da M ni bilo od nikoder.

Pa seveda zoprna krvavitev, ki je trajala kake 4 tedne in zbadanje v maternici.

Slabosti: 0, samo kadar je bilo treba kaj zoprnega postorit user posted image

Aha, pa še kadar sem jemala folacin ali elevit ali kaj folnega....tega pa nisem mogla. Sem raje preklopila na solatke, zdaj že regrat, brokoli,...

< Sporočilo je popravil nefretiti -- 1.3.2007 14:10:26 >

(odgovor članu Teni_)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: prvi meseci
1.3.2007 14:12:45   
lemavrica
Predvsem me matrajo slabosti in to predvsem pozno popoldan in zvečer.
Boleče prsi imam samo ob tistem času ko bi mogla imeti menstruacijo, par dni, takrat se tud napihnejo, pol je pa spet mir.
No pa glava me na momente boli.

_____________________________

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...


(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: prvi meseci
2.3.2007 9:39:02   
Anonimen
Mene tudi matrajo slabosti, pa sem že mimo 12. tedna. Slabo mi je zjutraj, tako, da zajtrkujem leže, najbolj pa mi je slabo zvečer, tako, da komaj zaspim. Še vedno bruham tu pa tam. Sem mislila, da me bo minilo pa še nič ne kaže na to. Očitno že mora biti tako. Drugače pa se user posted image  čisto normalno razvija. Za zredit pa bo še tako ali tako čas.

Lep dan!

Janja

(odgovor članu lemavrica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: prvi meseci
2.3.2007 12:07:20   
coco
Tako kot pri prvi nosečnosti, mi je tudi zdaj v drugo približno že od 6.tedna slabo čez cel dan, pa tudi neprestano bruhanje me spremlja zdaj že do 14.tedna. Prvič se je to končalo malo pred koncem 4.mesecev, tako da že čakam na lučko na koncu tunela. Na momente se mi res že zdi, kot da se mi bo čisto zmešalo. Hudo je, ko te je strah iti ven iz hiše, pa za vsak slučaj vzameš seboj v žep vrečko, ali pa ko misliš na to, kaj takšnega bi pojedla, da bo potem lažje bruhati.
No, najbolj važno pa je, da se dete kljub težavam normalno razvija!user posted image

lp,
coco

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: prvi meseci
2.3.2007 17:32:16   
Jelenche
mene je full matrala zgaga,... v bistvu sem po tem vedela da sem noseča, pa zaprta sem bila... saj ta dva "pojava" do sedaj še nisem imela user posted image

Drugače pa,... slabost ne bruhanje, ampak samo slabost in utruejnost, to v glavnem ...

LP

_____________________________

Morja ne moreš prečkati, če le zreš v vodo

R. Tagore

(odgovor članu coco)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: prvi meseci
2.3.2007 18:07:28   
tinaaja
Prvi znak, prakticno od ovulacije dalje - alkohol in cihareti so mi zaceli naenkrat smrdet, enostavno sem obakrat nehala kadit in se izogibala alkoholu. Okoli nepricakane M so me bradavice bolele, ful bolj obcutljive na dotik.. Pocasi zacele slabosti..
Obcutljivost bradavic se je pa menjala cez celo nosecnost. Slabosti so prenehale nekje v 15 tednu dokoncno.

(odgovor članu Jelenche)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prvi meseci
24.3.2007 14:16:17   
komarka
zame je to prva nosečnost in nisem imela nobenih posebnih znakov, malo me je spikalo v jajcnikih, zato sem bila prepricana da bo vsak cas M, cetudi je zamujala-kar ni obicajno.
Nosecnost mi je potrdila ginekologinja, ja, no, pa zvisana BT.
do sedaj je sprememba, da moram vec spat in da mi meso smrdi... Parkat sem tudi bruhala, a mislim da zaradi zelezovih tablet.


(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: prvi meseci
31.3.2007 22:55:32   
pikica13
V prvi nosečnosti sem imela zlo boleče prsi, nisem mogla pit kave, ko sem samo videla cigaret sem šla kar bruhat, zjutraj vstat iz postelje je bil cel projekt, in shujšala sem v mesecu in pol (cca) 5 kg. Tako da sem bila cel čas v postelji z lavorjem ob strani.
V drugi nosečnosti ponovno boleče prsi in grozne bolečine v hrbtu, posebno v križu. Samo 1x mi je bilo malo slabo, cigareti in kava so odpadli takoj, apetit pa ko volk posledica je bila pridelanih 7 kg v dveh mesecih in pol. (Žal sta se obe nosečnosti končali z abrazijo.)

Lp


(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: prvi meseci
31.3.2007 23:33:53   
baja*
Slabo mi hvala bogu ni bilo. Me je pa špikalo po trebuhu, bila sem zaprta pa non stop utrujena - skoraj vsak dan me je vrglo za kako urco (prej nikoli nisem spala čez dan). So pa ti znaki dokaj hitro minili.

(odgovor članu pikica13)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: prvi meseci
1.4.2007 23:16:16   
malatya24
Pozdravljene punce! Kako ste,jaz sem vredu ,pred enim tednom sem naredila nosečniški test in ta mi je pokazal,pozitivno,v sredo sem bila na pregledu kar mi je ginekologinja potrdila,da sem noseča.Hvala bogu nimam nobene slabosti in nič kot,da sploh ne bi bila noseča,vsem nosečkam iskrene čestitke.user posted image

(odgovor članu baja*)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: prvi meseci
7.4.2007 15:02:47   
NADA79
Jaz sem v 8 tednu in imam vse nosečniške znake. Pogosto lulanje, boleče prsi in boleč spodnji del trebuha. Tudi vonjave so pri meni prej opažene kot pri navadnih smrtnikih user posted image . Drugače pa nosečnost poteka super.

(odgovor članu malatya24)
Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: prvi meseci
12.4.2007 13:22:10   
Naty*
Pozdravček!

Jaz sem imela prva dva tedna znake kot pri kakem hujšem PMS-u. Boleče prsi, znerviranost, volčja lakota in utrujenost. Pa slabo sem spala, non stop me je zeblo in vsake dve uri lulanje. Potem se je lakota umirila, lulanje tudi. Ful sem bla pa vesela, da mi ni slabo. Čist prehitro....zdaj sem v šestem tednu in mi je slabo cel dan! Sicer ne bruham, se pa komaj premikam, volja do dela je pa itak pod nulo. Spala bi lahko cel dan (ponoči pa niti ne), prsi me še vedno bolijo, ostalo je pa še kr nekako.

Mislim, da bom predelala vse znake nosečnosti user posted image ... Drugače pa malatya24 čestitke ;), vem kak je občutek še nekaj časa po tistem ko vidiš rezultat . Js bi še vedno najrajš povedala vsakmu ki ga srečam...ej dojenčka bomo mel!!! :)

(odgovor članu NADA79)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: prvi meseci
12.4.2007 18:52:32   
Katina
Razen izostanka M nimam kakšnih posebnih znakov. Preden sem naredila test so se mi le prsi zdele nekoliko povečane, vendar ne boleče. Sedaj imam občutljive prsi, ki so se precej povečale. Občasno mi je rahlo slabo, vendar zanemarljivo. Pa veliko večkrat hodim na WC. Sem v 8 tednu.

(odgovor članu Naty*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
   RE: prvi meseci
13.4.2007 14:37:51   
kodrana
v torek sem naredila test in je pozitiven. ju,hu,hu. s fantom sva sicer načrtovala, vendarle si nisva mislila, da bo že tako kmalu... danes sem bila pri ginekologu, vendar moram v petek še enkrat, ker je še premajceno, da bi ga videla...;) no, me veseli, da je rahlo zbadanje v trebuščku normalno in da ni to že znak izvenmaternične nosečnosti..ali spontanega splava.. prsi me že zdaj bolijo..cele+bradavice, slabo mi je malenkost, hrana se mi nekatera že upira.. upam, da ne bo slabše. 

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   RE: prvi meseci
29.4.2007 20:54:36   
karo22
sem v 15.tednu nosečnosti. še vedno se mi pojavlja jutranja slabost za katero pa opažam da počasi pojenja. bolečih prsi nimam. me pa zelo boli v križu in vedno imam napet trebuh ne glede na to kaj jem.


(odgovor članu CUKRČEK)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   RE: prvi meseci
29.4.2007 21:51:53   
Ronči
Teden dni, preden mi je izostala menstruacija sem imela hude bolečine v trebuhu, ki so se nadaljevale...ja tam do tretjega meseca. Prav tako sem imela boleče prsi, nisem pa imela slabosti, le smrdelo mi je vse razen hrane (tudi praški, mehčalci, sveže oprane obleke, čisto vse...razen hrane user posted image )

(odgovor članu karo22)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   RE: prvi meseci
30.4.2007 6:56:32   
bankc
Predvsem mi je bilo slabo, drugih znakov pa nisem imela. Edino pozneje mi je začela zelo smrdeti določena hrana in če sem jo samo videla sem šla lahko na wc.

Drugače pa nisem imela nobenih drugih problemov, edino v 2-3 mesecu sem bila veliko utrujena.

(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: prvi meseci
16.5.2007 20:16:42   
karo22
Ronči naj ti povem, da sva kar na istem... sedaj sem noseča že 17 teednov. tudi meni je vse smrdelo (predvsem hrana). čeprav se vsako jutro zbudim lačna kot volk, si ne morem kaj da mi ob pogledu na karkoli kar je za v usta ne bi smrdelo. in potem.... črta na wcuser posted image

opažam da slabosti počasi pojenjajo. hvala bogu, čeprav je to zelo mala cena, če pomisliš vzrok za kaj ti je slabo.


(odgovor članu Ronči)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   RE: prvi meseci
24.5.2007 21:43:07   
adota
pozdravljene!!!
sem cisto nova na forumu in mi je zelo vsec, ker najdem polno koristnih informacij! sem v osmem tednu nosecnosti in imam cisto vse mozne nosecniske sindromeuser posted image user posted image bolecine v spodnjem delu trebuha,prsa bolijo tako,da se jih prav nerada dotaknem,pocivala in spala bi lahko kar naprej in razpolozenje se mi menja,mislim,da sem postala bolj obcutljiva!slabost se pojavlja obcasno,tako,da z hrano nimam problemov! jem normalno,nic vec kot prej,ampak sem pridelala v 8tedn 4kg...a je to normalno?
LP prav vsem!!!!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu karo22)
Neposredna povezava do sporočila: 22
   RE: prvi meseci
29.5.2007 15:29:57   
marjetica80
Pozdravček! user posted image

js sem tudi nova tuki, drugače smo pa stari 10 tednov.. user posted image   Nič mi ni slabo, počutim se super, edino malo boj sem utrujena..

Nosečke uživajte, ker to je res neki najlepšega..

P.S. ..komi čakam, da začne brcat user posted image

(odgovor članu adota)
Neposredna povezava do sporočila: 23
   RE: prvi meseci
3.6.2007 21:35:27   
majuška
user posted image Pozdravljene nosečke!!!!user posted image
Tud mi stopamo med srečke nosečke user posted image user posted image . Po tolkih testih je menda res. Smo šele v 6 tednu, tako da čakamo na prvi pregled pri ginekologu.

Nosečniški znaki? Hmmm vse skup se je začelo v enem dnevu z močno vrtoglavico.Sploh stati nisem mogla.In pol kar bolečine v trebuhu kot da bi pričakovala user posted image .  Te bolečine še trajajo. Me kar malo bega da ni kej narobe. Sem mela v treh dneh kr nek čist drobcen rjav izcedek, ki sem ga opazla sam na papirčku. Še moram malce pobrskat če je katera imela enake znake kot jaz. Saj veste, da si pomirim svojo dušo oz. pač kaj ukrenem. Kaj menite tiste z kakšnimi izkušnjami?

No in eden izmed vodilnih znakov je moje razpoloženje. Moj možek je kr neprestano nekaj kriv user posted image . Ampak odkar ve za pluseke na testih se samo še smeje. user posted image  (no seveda če oceni da je situacija taprava za smeh user posted image )

Vsem nosečnicam želim karseda prijetno nosečnost, polno harmonije, lepih čustev in trenutkov. user posted image  pa polno zdravja!  user posted image

_____________________________

majuška

(odgovor članu marjetica80)
Neposredna povezava do sporočila: 24
   RE: prvi meseci
23.6.2007 18:29:42   
minka28
Pozdravljene
Sem nova na forumu in se že veselim čvekanja z vami.Sem v 12 tednu in moram reči
da se počutim na trenutke grozno.To je moja 2 nosečnost in se zelo razlikuje od prve.
Imam vse možne znake in še več.A katera od vas ki je v drugo noseča ima tudi podobne probleme
da me malo potolaži.skrbi me da je kaj narobe.G pravi da je to normalno,NS imam v torek in me je malo strah.
lep pozdrav vsem



(odgovor članu Teni_)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Je mogoč naravni porod po carskem rezu?
Kako pogost je naravni porod po carskem rezu, ali se priporoča in kako se na njega pripraviti, smo govorili z izr. prof....




.Če ugotovite..
пеперутка16

..da nosite trojčke, kaj bi naredili?