Žabika
|
Tudi meni se zdi, da malo pretiravate s tem pisanjem. Po moje, da je danes padlo ene 5 strani. Se vidi, da se doma skrivamo pred vrošino, ozonom in da imamo pridne sončke. Midve sva pa danes imeli res ful dober in uspešen dan. Sprehod, limonada, trgovine, torta in FRIZER!!!! Štratali sva pa že ob 7h. Pa vidim, da nisva nobenega izleta zamudili, ker predno se ve zmenite,... Kati: jaz pa razberem, da bi on 6g bonbonov! Pa dej mu jih no! Ja kakšna mama pa si? A pa kar notri sta? Zakaj me pa nisi v kakšno senčko povabila? No sej bi se ti prijazno zahvalila. Lahko bi se nama pa ti pridružila na sprehodu ob 7h! Ste še spali, a ne??? Jah škoda! dskubin: ja imaš zelo prav glede telih vaj. Najslabše je delat nekaj po opisu, ker lahko narediš več škode. Na tej hrvaški strani in na DVD-ju od Vzajemne (no tam vaje kaže Hanina fizioterapevtka) je zelo lepo naslikano in prikazano kaj je treba početi. No, pa da še razložim zakaj obisk pri razvojnem fizioterapevtu ni redna praksa. Razvojni FT - Bobath terapevt za otroke postaneš, če se po končanem faksu udeležiš izobraževanja, ki traja eno leto, vsak dan. Izobraževanje je zelo drago, sredstev namenjenih za izobraževanje teh kadrov pa v zdravstvu zelo malo. Zato je teh terapevtov malo in posledično vsak otrok ne more biti pregledan. Sem pa tudi sama mnenja, da bi bilo to dobro, a kaj čmo. Tudi učenje v materinskih šolah in v tistih treh dneh v P se mi ne zdi smiselno, ker saj veste kako drobni so ti naši sončki prišli na svet. Pa takrat nam je itak vse novo, tako da ne vem, če bi bilo učenje zelo uspešno. Pa tudi tam ni dovolj usposobljenih kadrov, ki bi nam to lahko pokazali. Nekatere P fizioterapevtov sploh nimajo, medicinske sestre pa sploh niso usposobljene za takšne reči. Samo tole na hitro: Pri kravicah je edino kar je dobro popravljati to, da skušate sončka sprostiti z nežno vibracijo po hrbtu in da mu nežno porivate rokice naprej. Pravilno je, da sta komolca pred ramama, opora pa na podlahteh. Aha, še tole: temperatura ob 16h: LJ: 37 stopinj, MB: 37 stopinj, Portorož: 36 stopinj Sedim pod klimo in pijem pivo! Nič mi ni hudega!
|