Encijan
|
Jap, mi smo pa danes stari že 2 meseca. Hvala vsem za čestitke in dobre želje, predvsem tista dobra vila bi res prav prišla... Špela lepo napreduje, a mamica ima z njo precej dela, zato ima za RR bolj malo časa . Skušam vas sicer brati, a ponavadi zaostajam za par strani in zato nič ne napišem. Vseeno izvem veliko koristnega in seveda uživam v sličicah vaših malih korenjakov in ugotavljam, kako določene stvari podobno doživljamo. Naša princeska razen težav z mozoljčki v 1. mesecu nima kakšnih težav, mozoljčki so se umirili, sicer ni brez njih, a v tako hudi obliki (po skoraj vsem telesu) se niso (tok, tok) ponovili. Sedaj jo umivam s kamilicami (prekuhana voda s par cvetovi kamilice) in potem namažem z A-dermino kremo Exogena, ki nam jo je priporočila dermatologinja, kopamo pa se skoraj ne, no ja, mogoče enkrat na 10 dni). Dvakrat smo pridelali malo rdečo ritko, a smo jo s Laseptonom, ki smo ga namazali čez navadno hladilno mazilo, hitro spravili v red. Kakec ima Špela tudi bolj tekoč in njabrž bi zmagala v kakšnem tekmovanju v brizganju na daljavo, mene je parkrat pošteno poštrihala, zato jo zdaj kar bolj postrani obrnem na previjalni, da leti mimo mene ... Mi je pa pediater rekel, da je to za dojene otroke normalno. Upam, da res! Dojenje nama je proti koncu aprila uspelo steklo, tako da sedaj polno dojim in smo skenslali večerni dodatek. Sicer se tudi sedaj še večkrat nekaj krega (brca in krilati z rokami), a sem uspela ugotoviti, da temu ni vzrok pomanjkanje mleka, ampak vedno kaj drugega (krči, napenjanje ipd.), tako da malo počakam in kasneje nadaljujeva z dojenjem, ali pa tudi ne, včasih potem kar zaspi. Dude ne upoabljamo (je ne mara), zato ji pustim, da se občasno pocarta na dojki, saj je potem bolj zadovoljna in mirna. Dobro, da ne pretirava. Se pa dojiva še kar pogosto tudi čez dan, pa ponoči 2 krat do 3 krat, a glede na to, da smo komaj uspeli s polnim dojenjem, se s tem ne obremenjujem, pa še doma sem zato, a ne! Evo, naša mala bable seje zbudila, tako da vam prilepim le še par sličic, pa se oglasim še kasneje.
< Sporočilo je popravil Encijan -- 8.5.2007 10:03:54 >
|