dskubin
|
K_a_t_i, jaz sem obakrat podojila otroke takoj po porodu (no, po kopanju, merjenju,..), pa sta oba imela krče (tudi preden smo začeli s kapljicami). No, pri sinu so bili v milejši obliki, ampak to vidim šele sedaj pri hčerki, meni se je tudi takrat zdelo, da bo konc svata . Ampak sej prej al slej izzvenijo, bomo že potrpeli še to malo. Aja, pa taprva 2 dni sta oba po cel dan visela na joškah in čakala, da bo kaj prteklo. Tko da,.. no z nečim se ljudje pač mormo tolažit, in če nekomu pomaga, tut prou. dojenje - jaz dojim vsakič samo iz 1 dojke, ker nejkaj malega še vedno not ostane. Danes ponoči je prvič potegnila 7 ur in je bila tista, k je bla na vrsti za dojenje trda kot diamant - no v teh primerih malo spumpam, ker če ne sploh ne more zagrabit, pa čeoprav dojim z nastavki. No, ob dnevih, ko visi cel čas gor, so tudi moje prazne in izžete, vendar ko začne vlečt pa vseeno ven teče. Pri sinu je bilo tudi mene strah, da bo zmanjkalo, čeprav je teklo od mene kot ob nevihti, pa sem imela doma za vsak slučaj 2 vrečki aptamila - nakoncu sem jih vrgla stran. Sedaj nimam nič - no, lažem, imam zalogo v zamrzovalniku. Mislim pa, da jo bom začela uporabljat isto kot pri sinu - za prve kašice. Ampak je pa začelatamala zavračat flašo - smo ji vsake tolko po flaši dali izčrpano mleko, da si malo moje bradavice spočijejo, posledično me spet bolijo kot , pa na eni sem že rance opazla, čakam samo še kri. Pol pa jovo na novo zdravit. Ampak tokrat ne vem, kako bo uspelo, če noče iz flaše jest - bomo kar z žlicio poskusli. V glavnem, nismo ravno brez problemov, ampak ne sekiram se sploh zaradi količine mleka . Sanja se mi ne, kolk z joške spije in vagam jo tudi samo pri pediatrinji - to je 1x mesečno. Meaa - puca, drži se. Pogumna si zase in za sinka in tudi mi smo ti vedno na voljo za spodbudne besede. za srečo in topel Soncek78 - ni problema, bomo mele tut drug teden ogromno za povedat, je včeraj prehitro minilo Kr_enamami - škoda za izpit. Res zoprno, ampak SEJ VEŠ, DA BO ratal enkrat. MORA! Pejd pogledat, kaj si je zdej zmislila, pa svetujem ti, da se predaš vsaj na dan izpita in napišeš to, kar kura od tebe zahteva, čeprav v resnici veš, da ni res, da je narobe. Ker edino tko boš nardila - to ti govorim iz izkušenj. Pr enih ne morš met proul, pa pika. Meni je ena celo enkrat rekla, da je v slovarju narobe napisan (sem iz knjižnice prtovorla tanajtavečjega, ki so ga meli) . O poštenju dandanes pa ne bi preveč - sem se enkrat žrtvovala in nardila odgovore za cel razred, pa res znala vse, pa pol edina padla. Vse sorte se zgodi, ampak ne obupat. erna14 in tinaaja - jaz sem sina dojila izključno s pomočjo nastavkov in to 9 mesecev, pol pa se je sam odstavil. Tudi ko je dobil zobke, nasr'tavki niso bli problem. Imam pa Nuk-ove, ki so ful tanjši od aventovih, medelinih, edino še choccotovi ne vem, kolk so mehki. Sam zdej jih nikjer več ne morem dobit . Tud zdej dojim samo z nastavki, razen če jih pozabim doma, pol trpimo muke ježeve, da se vsaj za silo najemo, pa je Diti šla vdsak mesec gor točno za kilo. Sem si pa od začetka kar precejkrat črpala (mogoče tudi s tem spodbudila večje nastajanje mleka, ampak ne vem, če je to res, ker sem taprvič počela to celih 6 mesecev, ker so mi drugače bradavivce krvavele. no, zdej - drugič - je vseeno boljše). Tko da ne verjamem, da bi blo mleka manj zaradi nastavkov. Aja, pa vajini otroci se čist normalno razvijajo - pač malo pod povprečjem pridobivajo na teži, ampak če je vse drugo v redu, to ne bi smel bit problem, ne?
< Sporočilo je popravil dskubin -- 19.5.2007 14:20:55 >
|