draja
|
Čestitke Tia in Svit!!! Punce hvala vsem za odgovore glede kakanja. Sem se prav nasmejala vašim opisom . Meaa naaaaaajlepša hvala za opis vaj za sproščanje. Zlata si . Bom prakticirali, saj škodit ne more. Pikca jaz sem strokovnjak za pritlikave kunce - sem imela 2, pa mož tudi 1 in sva se jim v nulo posvetila dokler sva jih imela. Ima ga tudi moja prijateljica, pa bratranec ga je tuid imel. Tako ti povem - so srčkani 100 na uro, a če ga ne nameravaš imeti samo v kletki (kar se mi zdi grozno za tako zvedavo živalico) ti ga odsvetujem. Zelo, zelo hitro se naučijo kje so vrata od kletke in potem ni šans, da boste spali ponoči, ker se obesijo z zobmi na vrata in jih stresajo in stresajo in stresajo,... Ti povem da se boš prej ti naveličala to poslušat kot pa da bi se zajec vdal . Jaz sem, dokler sem še upala, da bo moj drugi zajček vsaj kakšno urico v kletki zaprt, ga morala imeti zaklenjenega z žabico v kletko, ker se je naučil odpirati oboje vrat od kletke, pa čeprav so imela čist različen patent. No in tako je bil ves čas spuščen in ves čas pod mojimi nogami - z mano v kuhinjo, z mano v dnevno, z mano lulat. In seveda se mu potem ni dalo it nazaj v sobo v kletko lulat in kakat in je zato našel tepih v kopalnici in tepih na hodniku in potem je vedno tja hodil opravljat svoje. Pa da ne bi komentirali, da ko tekajo po stanovanju kar naprej izgubljajo bobke iz ritke, tudi če so naučeni hoditi na stranišče v kletko - imajo pač bolj slabe ventile . Je bil pa priden in ni delal pretirane škode po hiši, ker možev zajec je pa zgrizel vse kar mu je prišlo mimo smrčka. Možno pa je seveda, da dobite kunčka, ki bo zelo boječ in is ne bo upal iz kletke in okrog ljudi, samo takšni so bolj izjeme. Aja pa če dobite samčka (kot sta bila moja dva) potem se pripravite na markiranje - naš ta drugi je pošprical vse in vsakogar ki mu je prišel mimo . aja pa obožujejo kavče, postelje, ... vs ekar je mehko in primerno za lulanje . Ta prvi zajček pa je naravnost oboževal tkanino in mi je zgrizel zavese in vso posteljnino. Enkrat mi je ponoči n atla padla nogavica in zjutraj jo je bilo samo še pol . Druge polovice nikoli nismo našli, kar pomeni, da jo je pojdel!!! No toliko na hitro o težavah, ampak res glavne težave smo imeli pa z njihovim zdravjem. Jaz ne vem kako jih reproducirajo te revčke, ker so imeli vsi hude zdravstvene težave in so umrli zelo mladi. Lahko ti samo napišem, da smo imeli z mojim drugim kuncem vsak drug teden operacije, kar naprej preglede in zapravili celo premoženje za veterinarje. Moj nasvet je, da če se le da še malo počakajte, ker da bi ga imeli pa skoz v kletki pa se mi ne zdi prav. No če imate kakšno garažo ali podoben prostor kjer bi lahko imel svoje kraljestvo brez večje škode potem pa seveda ni ovir.
|