Barči78
|
No tko, tud sama priznam, kar jokam danes. Tako živo se mi vse odvija pred očmi. Vendar je hvala bogu najhujše za nami, sedaj pa mirno dalje. vse najboljše tudi tebi mala Iza za 3 male svečkice. spanje - jaz Žana vedno odložim na bok, pooči se sicer sam prevrača na hrbet, pa vozi okoli svoje osi , pojma nimam kaj vse še počne, samo to vem, da se kar nekam zgubi čez noč. V vozičku pa na hrbtu noče spati, postane nemiren, tko da ga samo na bok obrnem in zaspi. vrtec - mi smo tudi prejeli odločbo, sprejeti smo, vendar ne v želeni vrtec. Prestavili so nas v drug vrtec, in to za celo skupino otrok. Tolk jih je bilo preveč. Tko, da so v tem novem vrtcu nabavili čisto novo opremo, nove vzgojiteljice, drugače ni šlo. No, vsaj sprejeti smo. Naslednje leto bodo pa baje komplet skupino premestili nazaj v ta vrtec, kamor smo želeli in po vsej verjetnosti drugo leto tu sploh ne bodo sprejemali novih otrok, bomo mi vse zasedli. Kriza, a ne. meaa - pri naši Neji je do možganske krvavitve prišlo po rojstvu, najbrž, ker se niti niso preveč ukvarjali s tem kdaj je prišlo. Rodila sem brez problemov, so jo normalno stehtali,..... prinesli, da se dojiva in odšli. Neja pa je med tem postajala vse bolj siva in ni jokala tako, kot jokajo novorojenčki. Mož je klical sestro, ona pa je rekla, da ima samo cmok v grlu od poroda, naj se kar dojiva in je zopet odšla. Na kar je bila Neja že skoraj čisto siva, potem so pa stvar le vzeli resno, jo odpeljali v zgornje prostote, da so ji dodali kisik, medtem pa je iz LJ prišel ponjo rešilec. Noben ni vedel povedati kaj je z njo ali bo v redu ali ne, samo pri dvigalu sem jo lahko gledala, kako nebogleno so odpeljali mimo mene, vso v cevkah, v inkobatorju, takrat sem mislila, da se bom utopila v solzah. GROZNO! Peljali so jo na otroško kirurgijo, kjer so naredili vse preiskave, šele tretji dan pa so ugotovili, da gre za možgansko krvavitev, ko so ji opravili CT glavice. Počasi je sama zadihala, peti dan so jo premestili na pediatrično kliniko in mene z njo. Potem pa so sledili hudi časi, najhujše prvo leto -* ali bo govorila, ali bo hodila, ali bo vse v redu z njo, ali bo imela kakšne posledice,..... Zaenkrat moram rečt, da je vse v redu, teče, govori že ogromno v stavkih, tudi po 5 besed, vozi trocikel, pleza po lestvi,.... Zelo sem vesela za vas, da so izvidi tudi danes v redu, tile naši otročki, poskrbijo, da nam ni dolgčas, ane.