|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2007
25.5.2007 11:12:01   
*sonchek*
Evo, midva sva nazaj - zunaj je že grozno vroče! Mislim, da bova do poznega popoldneva kar lepo notri, kjer je malo hladneje, potem pa še en krog in bo dovolj za danes - joj, vedno bolj sem lena, potem se pa še pritožujem, da se je kilaža ustavlila user posted image
Drugače pa je naš polh spet prespal celo noč - tokrat 9 ur in pol user posted image user posted image Zdaj pa mislim, da je že ujel ritem, saj nama 8-9 ur spi že lep čas. No, edino luna (prazna, ne polna!) nam malo sistem podre user posted image

Oblekica za spanje - naš ima poletno enodelno pižamico brez stopalc, pa pokrit je z najtanjšo možno odejico, ki so seveda zbrca s sebe in mu je še prevroče. Danes bomo spali ob odprtem oknu ( V ), pa bomo videli user posted image

Pleničke - nam edino pri Pamperskah Fit nič ne pride skozi, pa smo sprobali že marsikaj. Res, da so malo dražje, ampak mi vsaj ni treba ob vsakem previjanju mulca celega preoblačit!

Meaa - super novičke! Le tako naprej user posted image

Tako, grem se malo crkljat z mulcem, ki že pridno pančka - dopoldanski počitek...

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2426
25.5.2007 11:14:19   
draja
Erna čestitke, da se je mali tako lepo zredil v enem tednu. Sicer pa jaz Živo ponoči oblečem v tanek body z dolgimi rokavi in tanke bombažne žabice do pasu, pokrijem pa jo s flanelasto rjuho in tanko, doma spleteno, zračno dekico. Pa še to je ne pokrijem do vratu, ampak ima rame in rokice zunaj.

A pol vse zdaj uživate na sprehodih? Jaz pa se nisem ven spravila, ker Živa dopoldneve tako lepo prespi, da si raje vzamem več časa zase. Bova šle pol proti večeru raje malo ven. Zdaj mi je pa ful dolgčas tle doma, pa skoz na RR visim. Sej zvečer bom pa jokala kolk sem zaspana, ko bo Živa čukca zganjala, sam ne da bi se zdaj spat spravila user posted image .

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2427
25.5.2007 11:36:03   
*sonchek*
Sem ravno na drugem forumu tole prebrala, pa moram delit z vami - kaj mislite o uvajanju goste hrane pri 3-mesečniku?! Mene je skoraj kap, ko sem prebrala, da mali pri treh mesecih in pol že je pire, pa frutke, kašice in podobno user posted image Saj ne vem, mogoče sem jaz čudna, ampak midva bova še kar nekaj časa počakala...Mislim, eni pa res močno prehitevajo in forsirajo otroke. Hm, mogoče bom pa drug teden prebrala, da je mali že shodil user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2428
25.5.2007 11:40:04   
Dajadada
Amy, a še opeklo te je, jojuser posted image . Moje roke so zgleda že navajene, ker skoraj vsak dan vozičkajo po soncu.

Sonchek, tudi jaz se lahko pohvalim s spanjem to noč. Smo spali od 11-ih do 5-ih v kosu. Podiramo naše rekordeuser posted image user posted image user posted image

Danes se mi pa sploh ne da ven. Verjetno jo bova bolj popoldan, ko se malo shladi ven mahnila. Itak mali veselo pančka, mami pa spet preživlja čas na internetu, namesto da bi doma kaj postorila.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2429
25.5.2007 11:46:02   
Dajadada
Gosta hrana, jaz bom probala počakati do 6 meseca oz. vsaj do 5, če bo dovolj mlekca. 
Sem pa v eni stari knjigi iz sedemdesetih brala tole:
močnate jedi: pri 3 mesecih
zelenjava: pri 3,5 m
meso: pri 4 do 4,5 m
sadje: pri 5 m
Danes svetujejo precej drugače kot včasih. Ampak saj vidite, zrasli smo vsi, pa so se naši starši večinoma držali navodil, ki so veljala za tiste čase.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2430
25.5.2007 11:54:55   
draja
Glede goste hrane je danes res precej drugače kot je bilo včasih. Mojemu bratu (letnik 77) so že pri dveh tednih po nasvetu patronažne začeli dajati razne sokce in potem postopno naprej. Pa ni alergičen na popolnoma nič (za razliko od mene). Seveda se bomo zdaj vsi držali tega kar svetujejo danes in jaz upam, da se bova lahko vsaj do 5. meseca polno dojili, potem pa postopno na kakšen sokec,kašico,...

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2431
25.5.2007 12:08:38   
amy26
Amy, a še opeklo te je, joj . Moje roke so zgleda že navajene, ker skoraj vsak dan vozičkajo po soncu.

ja, do sedaj sem se skos skrivala pred soncemuser posted image

Erna, super da je mala tako lepo dobila na težiuser posted image

Drugače je Pa Ela danes dopoldne kar pridna, spala je že 2x po uro, pa še mal prej sva bili zunaj tako da je tudi vozičkanje prespala. Pa pri nas je v taki vročini zelo prijetno zunaj, živimo ob gozdu, sprehajalna cesta oz. makadamska je tudi v gozdu tako da je ful prijetno hladno ko se sprehajaš, ker na soncu je pa za crknt.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2432
25.5.2007 12:12:57   
skačica
evo, sva nazaj. Jaz sem zakuhala Iza se je pa tud začela pritoževat nad vročino, zdaj se hladi v igralnici-imam jo v samem bodiju s kratkimi rokavčki in mini nogavičke.Do poznega popoldneva bom v bajti na off, samo palačinke si spečem in adijo.

Iza se zahvaljuje vsem za čestitke.

sonchek- tud jaz sem na sosednjem forumu prebrala, da ena mamica svojega sinčka že nekaj časa hrani z juhicami, pirejem in ne vem kaj vse še pa je star 3 in pol meseca. Men se zdi to absolutno prekmalu, jaz jo sigurno ne bom tja do 4,5 meseca filala z drugimi stvarmi kot z mlekom potem pa počasi kaj drugega.
No, vsak po svoje, ampak meni se zdi to res prezgodaj.

Ponoči je naša oblečena enako kot Živa, pokrita pa s tanko odejico. Rokice in ramena ima zunaj.

Zdaj pa šibam, Iza se sama dolgočasi, rabi mojo družbouser posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2433
25.5.2007 12:54:45   
erna14
zanima me se to a vasi malcki se vedno spijo na boku ali kako drugace?

kok je vroce se mi sploh ne da kuhat sem si na hitr njoke skuhala pa kislo smetano zraven pa mal sircka gor pa je tako bolj na izi kosilo....sem pa predvcerajsnjem jedla pizzo in me je blo tok strah da bo tamalga  zvijalo ker je bla kar zacinjena pa slana,sem imela potem kar slabo vest pa moram potrkat da ni bilo nobenega krcka tako da moram zbrat spet pogum za kako lazanjo ker se mi tako po njej sline cedijo user posted image .

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2434
25.5.2007 12:58:41   
*sonchek*
IZVIRNO SPOROČILO: erna14

zanima me se to a vasi malcki se vedno spijo na boku ali kako drugace?

Jaz dam našega vsak večer spat na bok, pa je čez minutko že na hrbtu, ne glede na to, kako dobro ga podložim user posted image

Meni se tudi ne da kuhat - si bom kar carski praženec, po domače šmorn, naredila user posted image

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2435
25.5.2007 13:01:08   
draja
Živa spi izključno na boku. No, razen kadar se ponoči sama na hrbet prevali. Ima sicer za sabo tako blazino v obliki kužka, ki naj bi preprečevala, da se zvrne na hrbet, smao ona tako melje, da ji vseeno uspe. Tudi v vozičku spi na boku. Jo sicer včasih dam na hrbet,samo vidim, da ji ne paše preveč, pa jo prevalim na bok in je takoj bolj mirna.

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2436
25.5.2007 13:03:40   
tinaaja
  user posted image
user posted image iza in sanja - cestitkeeeee!!!!!! user posted image

meaa user posted image user posted image user posted image le tako naprej :)

erna juhu za tako pridobivanje teze.

pamperske - jah cist po sreci sem vzela ta vijolicne user posted image

sprehod - sva nazaj z zgocega sonca user posted image   v zavetju klime user posted image   user posted image bili v sparu, pri mami doma, mercatorju, se celo previli in podojili v sparu user posted image moram pohvalt malo, se veliko bolje drzi v vozicku zadnje case user posted image

GH - pa naj futra svojga otroka z gh.. saj so nas tud, pa smo ok, vazno je,kaj bomo me s svojimi delale. vsaka naredi,kar misli, da je za njenega najbolje. jaz mislim pocakat z gh. otrok tud velikrat sam pokaze, da bi. brina ze zdaj gleda kot cuk, ko jaz jem,se smeji in daje obcutek, da bi ona tud user posted image jok deklina, bom se nekaj casa na mlekcu.. pa saj itak dobi, kar jaz pojem user posted image sam mal kasneje :)

odlocba za vrtec - a je to priporocena posiljka?

gremo se zizat

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2437
25.5.2007 13:08:26   
Anonimen
hranjenje - jaz bom na uvajanje GH počakala do 5, 6 meseca, ker se nam čisto nič ne mudi. Tudi ko sem bila jaz majhna so kmalu začeli s GH. Ko si bil star dva tedna so že začeli  z žličko sveže stisnjenega jabolčnega soka, pa skoz smo pili čajčke... Poznam pa tudi eno, ki je že zgodaj začela dajati vse živo malemu za jest in se je pri 7. mesecih sam odstavil iz zize in od takrat sam papa, pa mu čisto nič ne fali. Ne bi verjele, da je imel do konec 3.meseca hude krčke, čez mesec, dva je pa že jedel fižolovo juho, pa mu ni bilo nič.

Erna - bravo za takšen napredek!user posted image Pa naš mali še vedno spi na boku. Včasih se tudi na boku zbudi, če pa veliko prdka in se posledično veliko premetava, potem pa se zbudi na hrbtu.

Pa čestitke vsem današnjim slavljencem!user posted image user posted image user posted image

kopanje - mi ga kopamo vsak dan samo z vodo (edino rokce z milom, pa 1krat tedensko ga celega skopava z milom), ker sva ugotovila, da če ga pred spanjem in dojenjem skopava, da lepše in dlje spi ponoči. Pa še s temi temenci smo se ukvarjali in jih odpravili!!!

spanje - mi smo pa dnes rekord postavili glede spanja v enem kosu - je spal od 21-3.30 = se pravi, da smo v eni rudni spali 6 ur pa pol!

(odgovor članu erna14)
  Neposredna povezava do sporočila: 2438
25.5.2007 13:20:12   
draja
Tinaaja ne boš verjela, ampak mene tudi pri mami (sem še tam prijavljena) baje danes čaka obvestilo o priporočeni pošti in sem tudi že razmišljala, da nima bit kaj drugega kot iz vrtca.

Koooolk je pa meni danes dolgčas. Živa spet cel dan spi, meni pa se na da nič pametnega naredit in potem že cel dan bluzim. ma komaj čakam da se zbudi, da kakšno babjo rečeva user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2439
25.5.2007 13:23:25   
amy26
odlocba za vrtec - a je to priporocena posiljka?

DA, priporočena s povratnico

Moja dva sta oba dobila negativno rešitev glede vrtca, vendar sem tudi pričakovala in še vedno bom oddajala vloge ker v tretje ne smejo odbiti do takrat bosta pa oba v privat varstvu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2440
25.5.2007 13:27:46   
tinaaja
Tinaaja ne boš verjela, ampak mene tudi pri mami (sem še tam prijavljena) baje danes čaka obvestilo o priporočeni pošti in sem tudi že razmišljala, da nima bit kaj drugega kot iz vrtca.

hheehehe kaj naj recem, se ne zadeva, ki se nama identicno dogaja. pocasi bom zacela verjet v BB is watching you moram sibat na posto, me firbec matra.
Moj pride ob 2 iz sluzbe predcasno, tko da pol pojem in akcija do poste.

Mi se tud kopamo vsak dan, brina noro uziva. Milimo se 1x na 7-10 dni, rokice in nogice pa vsak dan. Sem danes vidla, da je ful zasvicala v vratno gubo, pa je imela kratek rokav in hlace , tko da se en razlog vec za kopanje. Komaj cakam, da ji kupim bazencek, da bo cofala

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2441
25.5.2007 13:56:59   
Barči78
MOJ SRČEK SI NEJA, Z BESEDAMI TI NE ZNAM POVEDATI, KAKO MOČNO TE IMAM RADA. Hvala, ker se nisi predala, hvala, ker si ostala z mano, hvala, ker si me izbrala za mamico, hvala, ker si moja.
VSE NAJBOLJŠE PUNČKA ZLATA. 2 leti nazaj, ob 13.57, si mi za vedno spremenila, polepšala, dopolnila, moje življenje. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Hvala tudi vam punce, za čestitke moji Neji.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2442
25.5.2007 14:08:03   
*sonchek*
Iiii, Barči to si pa tako lepo napisala, da mi gre kar na jok...
Še engea lupčka za malo princesko, pa lepo praznujte!  user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 2443
25.5.2007 14:36:15   
Barči78
No tko, tud sama priznam, kar jokam danes. Tako živo se mi vse odvija pred očmi. Vendar je hvala bogu najhujše za nami, sedaj pa mirno dalje.

vse najboljše tudi tebi mala Iza za 3 male svečkice. user posted image user posted image user posted image

spanje - jaz Žana vedno odložim na bok, pooči se sicer sam prevrača na hrbet, pa vozi okoli svoje osi user posted image , pojma nimam kaj vse še počne, samo to vem, da se kar nekam zgubi čez noč. V vozičku pa na hrbtu noče spati, postane nemiren, tko da ga samo na bok obrnem in zaspi.

vrtec - mi smo tudi prejeli odločbo, sprejeti smo, vendar ne v želeni vrtec. Prestavili so nas v drug vrtec, in to za celo skupino otrok. Tolk jih je bilo preveč. Tko, da so v tem novem vrtcu nabavili čisto novo opremo, nove vzgojiteljice, drugače ni šlo. No, vsaj sprejeti smo. Naslednje leto bodo pa baje komplet skupino premestili nazaj v ta vrtec, kamor smo želeli in po vsej verjetnosti drugo leto tu sploh ne bodo sprejemali novih otrok, bomo mi vse zasedli. user posted image  Kriza, a ne.

meaa - pri naši Neji je do možganske krvavitve prišlo po rojstvu, najbrž, ker se niti niso preveč ukvarjali s tem kdaj je prišlo. Rodila sem brez problemov, so jo normalno stehtali,..... prinesli, da se dojiva in odšli. Neja pa je med tem postajala vse bolj siva in ni jokala tako, kot jokajo novorojenčki. Mož je klical sestro, ona pa je rekla, da ima samo cmok v grlu od poroda, naj se kar dojiva in je zopet odšla. Na kar je bila Neja že skoraj čisto siva, potem so pa stvar le vzeli resno, jo odpeljali v zgornje prostote, da so ji dodali kisik, medtem pa je iz LJ prišel ponjo rešilec. Noben ni vedel povedati kaj je z njo ali bo v redu ali ne, samo pri dvigalu sem jo lahko gledala, kako nebogleno so odpeljali mimo mene, vso v cevkah, v inkobatorju, takrat sem mislila, da se bom utopila v solzah. GROZNO! Peljali so jo na otroško kirurgijo, kjer so naredili vse preiskave, šele tretji dan pa so ugotovili, da gre za možgansko krvavitev, ko so ji opravili CT glavice. Počasi je sama zadihala, peti dan so jo premestili na pediatrično kliniko in mene z njo. Potem pa so sledili hudi časi, najhujše prvo leto -* ali bo govorila, ali bo hodila, ali bo vse v redu z njo, ali bo imela kakšne posledice,..... Zaenkrat moram rečt, da je vse v redu, teče, govori že ogromno v stavkih, tudi po 5 besed, vozi trocikel, pleza po lestvi,....
Zelo sem vesela za vas, da so izvidi tudi danes v redu, tile naši otročki, poskrbijo, da nam ni dolgčas, ane.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2444
25.5.2007 14:46:15   
draja
Barči tudi mene si do solz ganila. Samo da je vse v redu in da lahko vsak dan stisneš k sebi svojo malo princesko. Poljubčkaj jo še v mojem imenu!

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 2445
25.5.2007 14:50:04   
tinaaja
Joj Barci - en velik objamcek in cestitke za Nejo.. ta mala bitjeca so taki borci, zgledajo pa tok nebogljeni. Ti  jo pa se bolj in vec stiskaj in lubcak danes in obujaj spomine na dan, ko ti je bil da ta zaklad user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2446
25.5.2007 14:58:23   
erna14
barci78:kako zalosten je bil pri tebi dan ,kateri bi moral biti najsrecnejsi.res sem vesela da se je vse dobr izteklo sedaj pa uzivaj v njeni igrivosti,skupaj se smejta ko bosta srecni in skupaj jokajta ko bosta zalosti predvsem pa se imejta skupaj radi celo zivljenje in bodita ponosni ena na drugo ti na nejo ker se je tako pogumno bojevala z vsem in ona na tebe ker si se bojevala skupaj z njo.user posted image user posted image user posted image
vse najboljse NEJAuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 2447
25.5.2007 15:03:53   
erna14
TINAAJA odlicna izbira in a si ze sprobala plenice,res men so zakon k so take lepo elasticne pa se mi zdijo mehke niso tako plasticne take bl ne vem .....res so dobre,drgac navadne pamperske so mi cist mim nas tamal k mu jo dam pod rito pol brca pa se premetava pa je ne moram zalimat,pa kr neki ,se mi zdijo take storaste.
 vrtec:stala,pr nas so mi zavrnil ze tri vrtce tako da cakam se odgovor iz dveh

(odgovor članu erna14)
Neposredna povezava do sporočila: 2448
25.5.2007 15:05:48   
skačica

Barči, čestitke tvoji princeski. Sem prav ganjena ob tvoji zgodbi, ki ima na srečo srečen konec. Verjamem, da se bo še naprej tvoja Neja razvijala tako kot je treba, brez posledic krvavitev. Ji pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za srečo v življenju.

Evo, jaz sem se najedla- krožnik zelenjavne juhe in tri palačinkeuser posted image user posted image user posted image  z evrokremom, zdaj pa spet sedim za računalnikom in se bašem z lubenico. Izo je tale vročina čisto povozila in spet spi. Revica uboga.

Vidim, da zunaj nekaj piha in se oblači. Se bo spet uscalouser posted image  Očitno.
Grem pred tv dokler se moj palček ne zbudi ali pa mož pride iz službe. Ne vem kdo bo prejuser posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2449
25.5.2007 15:17:59   
*sonchek*
Barči zgodba borke Neje me je ganila do solz user posted image Dvomim, da je kaj hujšega od tega, da trepetaš za življenje svojega otročka... Sem pa neskončno vesela, da je z malo vse vredu in da je danes zdrava in vesela punčka! En veeeelik user posted image za vso družinico!

Drugače pa naš mulc že (spet!) cel dan spi, jaz pa se ubadam s pripravami na krst. Moj dragi se je na hitro odločil, da ga bomo imeli 10. junija, torej čez 14 dni!? user posted image In zdaj se mi meša od vseh priprav! Sem pa ravno pri Slomškovi knjigarni naročila sveči (kar dve, za rezervo - glede na to, kako srečo imamo mi, bomo eno sigurno polomili/izgubili/idr.), prt, foto album in trak za svečo (ja, ko začnem metat v spletno košarico, me noben ne ustavi user posted image ), zdaj pa tuhtam kako torot bomo imeli (jaz bi jo kar v obliki medvedka Pu-ja - itak se bo naš mali od vseh stvari, ki jih imamo v tem stilu, spremenil v Pu-ja user posted image ) - kaka ideja? user posted image Jaz samo upam, da je imel moj dragi mož (ki jih bo še slišal, ko se vrne iz službe!) v mislih krst v ožjem družinskem krogu, ker se mi bo drugače zmešalo od vsega! Moje žlahte je čisto malo, pa še ti so vsi kavbojci, njegovih je pa za cel bataljon, pa še totalni verski fanatiki so...Joj, kaj me čaka...user posted image Evo, sem že besna! Grem jest sladoled - zdaj, ko so prvi trije krizni meseci mimo in s tem tudi krčki (tok, tok, tok), sem se začela basat s sladkarijo user posted image

< Sporočilo je popravil *sonchek* -- 25.5.2007 15:18:43 >

(odgovor članu skačica)
Neposredna povezava do sporočila: 2450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  96 97 [98] 99 100   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako poteka motorični razvoj otroka?
Preverite, kako poteka motorični razvoj otroka od rojstva do tretjega leta.
Carski rez: ima oče pravico do dopusta?
Carski rez velja za zahteven način poroda, po katerem mamica potrebuje posebno nego, da ne bi prišlo do neljubih komplik...

Filmi za odrasle.
пеперутка16

Rad gledaš "filme za odrasle"?