|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke
21.11.2007 11:31:14   
ElaM
Včeraj sem iz firbca povprašala dr. Pušenjaka o donošenosti.
Evo link: http://med.over.net/forum5/read.php?19,4409041

Zdaj pa res ne vem več, kako se to šteje?user posted image

_____________________________

:)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4826
   RE: Decembrke
21.11.2007 11:38:19   
Magi*
lana38, jaz res več ne vem, sam vem, da se mi bo vsak čas utrgalo. se pa strinjam s tabo. sploh, če se take zadeve ponavljajo, je smiselno narediti enkrat rez in presekati z zdravili - čaprav nisem zagovornica AB, pa je včasih treba narediti eno kuro. vsak ima neko svoje videnje.

ElaM, sem videla, ja. tudi meni več nič ni jasno. (se malo ponavljam).



_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4827
   RE: Decembrke
21.11.2007 11:40:02   
pikica*
Jaz se tudi strinjam z lončico in EloM, da so otroci in psi komot skupaj. Je pa res, da psi najbrž začutijo, če imajo starši kakšno blokado glede odnosa pes-otrok. Ampak pri nas imamo samo dobre izkušnje kar se tega tiče. Kot sem že prej napisala, je pri nas Zoja že praktično od rojstva v družbi psov. Mi sicer nimamo nobenega, ker živimo v bloku, poleg tega pa smo še ves čas leteči. zato pa sta tista dva mešančka pri tastu na pol Zojina.
Lana, po moje se ni kaj bat, tudi, ko je otrok še čisto majhen. Seveda je treba bit ves čas zraven, ampak psi čutijo otroke drugače. Neverjetno, ampak resnično. Tudi takrat, ko gre otrok čez mejo, mu zna to pes pokazat na lep način. Pri nas je npr. Zoja enkrat preveč drezala v psa in mu je postalo res zoprno. Pa je samo šavsnil proti njej in zalajal, ampak to res tako, da ni bilo strahu, da bi ji kaj naredil. Ji je pa dal dobro lekcijo, ker je bila potem bolj previdna. Pa pri mačkah je podobno. Imajo pri mojih doma mačko, ki je precej občutljive sorte kar se tiče mrcvarjenja. Ampak pri Zoji je neverjetno potrpežljiva. Če žival čuti, da ji otrok noče nič slabega, bo do njega čisto prijazna (ampak seveda pazljiva).
Kar se pa alergij tiče......glede živali je po moje čisto enako kot glede drugih zadev.....če otroka zavijamo v vato, bo bolj občutljiv, kot če mu pustimo, da kdaj tudi zarije v kakšno blato. Meni je najbolj hecna kakšna mamica, ko npr. kakšno dudo, ki pade na tla, hitro umakne, da ne bo otrok dobil v usta kakšne umazanije, po drugi strani pa otrok veselo kobaca okrog po vseh štirihuser posted image .

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4828
   RE: Decembrke
21.11.2007 11:40:17   
t*e*j*k*a
Ola!!
Jaz niti ne kapiram čist tega odgovora Pušenjaka. Ali to pomeni da je otrok donošen ko dopolni 37 teden in ne že v 36 tednu??

Kje pa je danes Lorch???
Ste vidle kaki cartl je Tjaš od Ajtak???user posted image user posted image user posted image BI ga človk kr stisnu k sebi!!! Komi čakam da še naš pride mal vn pogledatuser posted image !!!
Mene sicer mal skrbi kako bom jaz sploh znala skrbet za tako majhno nebogljeno stvarco ki bo odvisna samo od mene. Pa sej bomo že nekak!!

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 4829
   RE: Decembrke
21.11.2007 11:44:53   
želva
Pomoje je Pušemnjak mislik, ko si v 38 t, torej dopolnjenih 37 t. tud men je zadnjič G rekla, naj še počakam kak teden, bila sem pa 36t5dni =v 37t, zdej sem pa polnih 37t.Al kako?

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4830
   RE: Decembrke
21.11.2007 11:45:20   
lorch
Magi! Tudi jaz se strinjam, da otrok definitivno ni za v vrtec, če ima vročino. Tudi če je 37.2
Taka vročina je ponavadi pokazatelj da se v telesu nekaj dogaja in je velika verjetnost da se bo stopnjevala navzgor oz. da se bo naprej razvijalo karkoli je že s človekom narobe.
Ker sama delam v vrtcu ti pa lahko povem še z drugega vidika. Otrok z vročino verjetno da potrebuje nekaj miru, saj se gotovo z vročino ne počuti najbolje in otroški živžav definitivno ni užitek za ušesa in glavo. potem recimi v našem vrtcu hodimo čisto vsak dan ven in če je otrok bolan , sploh karkoli v povezavi z dihali, sluhovodi, očmi...   No, ni najbolj primerno takega otroka matrat še z izhodi in igro na prostem. Žal pa ne more ena peljat celo skupino ven, druga pa noter čuvattistega božčka ki se že tako ne počuti dobro, potem pa še gleda kako lahko gredo vsi ven razen njega.Skratka lahko bi naštevala še za celo stran razlogov, ampaksaj me verjetno razumete kaj hoče povedat. rezultat tega da se pelje v vrtec je matranje otroka ki je bolan, oviranje dela v skupini, in definitivno slaba volja drugih stašev, ki seveda vidijo da je v skupini bolan otrok in potem je vse narobe ko čez dva tedna njihov otrok dobi prehlad. Seveda smo potem krive vzgojiteljice in tisti starši, ki so v vrtec pripeljali bolnega otroka, pa tudi če se sedaj ta otrok ni prehladil v vrtcu. Žal je ponavadi tako. Itak bi pa čez nekaj časa poklicali iz vrtca da ima otrok vročino , ali lahko kdo pride po njega. Taka so pravila.


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4831
   RE: Decembrke
21.11.2007 11:50:42   
t*e*j*k*a
Januarke nas prehitevajo!!! Me smo pa tko pridne da še kr v vrsti čakamouser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4832
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:03:05   
loncica
Punce, sem brala en medicinski priročnik. Otrok je donošen, ko je dopolnjen 37. teden.Kar pomeni, da me ki smo zdaj v 37. tednu, še nimamo donošenih otrok. Ampak ne vem kakšna razlika je, če rodiš npr. v 36t4d ali pa 3 dni kasneje, ko je 37.t dopolnjenih.user posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4833
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:03:40   
lorch
Tejka! tukaj sem! samo malobolj dolgo sem spala in potem še poležavala, potem pa še zeeelooo dolgo brala kaj vse ste napisaleuser posted image .
Glede živali lahko povem samo da imam živali rada, ampak ne v stanovanu. Zunaj ima naš nemški ovčar svoj boks, maček pa tudi svoje mesto zunaj hiše. In oba vesta kje je njuno mesto.Sem pa sama imela par slabih izkušenj, zato raje malo bolj popazim in se trudim ne posegat v osebni prostor tako pri ljudeh kot pri živalih.
Mandljiso moj problem že dolga leta. Pred šestimi leti sem bila celo v bolnici en teden zaradi vnetega mandlja in je bilo tako hudo, da sploh govorit nisem več mogla, AB sem dobivala kar direkt v žilo, pa še protibolečinske v rit. Se ni za špilat. Letos sem v prvem mesecu nosečnosti šla ponoči v dežurno, ker mi je spet začelo v grlu vse otekat in sem vedla, da do jutra bo prepozno. Dvakrat sem morala na ospen 1500 v prvem tromesečju nosečnosti. Obakrat se je začelo in stopnjevalo v urah, ne pa dneh. Če bi čakala tri dni, bi morala v bolnico. Pa mi jih raje ne dajo ven, ker so to naravna vrata pred mmkrobi in ugotavljajo povezavo med odstranjenimi mandlji in povečanim št. pljučnic. Sama poznam primere kjer se je to res začelo dogajat. Prej teževe z mandlji, potem pa kar s pljučnicamiuser posted image .
Zato,Magi ti kar bodi vztrajna, naj otroka pregleda in je ne muči več, ker mandlji so res boleča zadeva in od čakanja ni nič bolje. Ena orng kura  z AB mene ponavadi zrihta vsaj za eno leto, letos ko je bla nosečnost, pa je blo zgleda malo drugače.
Donošenost Meni je G. rekla da je otrok donošen pri polnih 37 tednih. Ampak če se rodi prej in ocenijo da je vse tako kot mora biti, je prav tako donošen. Skratka dokler je noter se šteje polnih 37 tednov, ko pride ven, pa otroka pregledajo in ocenijo na podlagi otrokovega stanja.


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4834
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:06:17   
lorch
Veliko pišem, da bomo še me prišle do teh magičnih 200 strani. Saj nas pa ja prehitevajo po levi in po desni. dajmo babe, pisat!!user posted image

_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4835
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:06:43   
Magi*
ja, lorch, se strinjam. z vsemi navedenimi razlogi, pa še kak bi se našel. saj, če je mal smrkav, potem OK - zato pa se jim reče smrkavci user posted image  sam, čim je pa vročna zraven ali pa tudi kak resen prehlad brez vročine, pa otrok ni za v skupino. to se potem prenaša naprej in nazaj brez kraja.

dokaz, da z Zaki nekaj ne štima je pa definitivno ta, da jaz lahko skočim za komp, ona pa leži nepremično na kavču in gleda risanke. zdajle sem ji vsaj malo juhe uspela uturit. jo je pojedla samo zato, da bo jutri že zdrava user posted image

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4836
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:08:06   
loncica
Donošenost Meni je G. rekla da je otrok donošen pri polnih 37 tednih. Ampak če se rodi prej in ocenijo da je vse tako kot mora biti, je prav tako donošen. Skratka dokler je noter se šteje polnih 37 tednov, ko pride ven, pa otroka pregledajo in ocenijo na podlagi otrokovega stanja.
IZVIRNO SPOROČILO: lorch

Saj to je edina logična, razlaga! Se strinjam s tvojo G lorchuser posted image

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4837
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:08:55   
lorch
Boga tvoja Zakiuser posted image . Meni se res smili, ker če jaz tako težko prenašam to nadlogo, kako je šele njej, ki je še otrok. Držim pesti, da bo hitro bolje.

_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4838
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:12:44   
Magi*
sam men res ni jasno kako je moja prijateljica imela donošenega otročka, pa je rodila 27 dni prezgodaj?

no, jaz sem Zaki rodila v 37 2/7 in je bila donošena. tako in drugače user posted image

saj tisti 3. dnevi v razvoju najbrž ne pomenijo dosti, pa itak je menda vsak otroček razvit v svojem tempu (kot pravi Puši: tudi vse hruške ne dozorijo naenkrat user posted image ). če pa je uradno nedonošen, imaš 3 mesece porodniške več in moraš hoditi v razvojno. kakorkoli že, vsak teden več pri mamici je dragocen - seveda dokler le ni predolgo - to pa spet ni OK.

tamala je zaspala, na kavču ob gledanju Sneguljčice. boga moja punca, pa tako se je zjutraj veselila vrtca.

grem še jaz malo se vležt.

_____________________________

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 4839
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:13:32   
lorch
Po navodilu in pooblastilu moje žene se javljam z lepimi pozdravi za vse, ki se oglašate na tem forumu.

Katja in Tjaš sta trenutno še v porodnišnici, ker si je najin korenjak pred prihodom domov privoščil še malo sončenja (zlatenica).
Za pokušino pa dodajam še eno fotko glavnih akterjev veselega dogodka.

user posted image

Lep pozdrav tako v Katjinem kot tudi mojem imenu!

Tomaž

_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 4840
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:14:23   
lorch
Sem skopirala od novembrk, da ju lahko še  tukaj malo občudujemouser posted image user posted image user posted image

_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4841
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:17:57   
ElaM
Magi*, a ji je vzela bris grla, da se vidi, a gre za virusno ali bakterijsko okužbo? Je pa res boga, mene so celo otroštvo matrale angine, vsaj 2-3 na leto in je res grozno. Ospena sem spila na litre.user posted image  Red bulla, ki ima podoben okus sploh ne smem zavohat.user posted image
Jaz tudi nisem za AB, kar povprek, samo če je okužba bakterijska ni druge. Bolje, kot, da se kaj zapaca. Sem pa opazila, da so ti doktorji tudi iz ene skrajnosti v drugo, eni dajo AB še pri virusnih obolenjih, kar je itak totalno brezveze in res naredijo samo škodo, drugi se jih pa izogibajo tudi takrat, ko bi imeli bolniki od njih korist.
Ja, tale donošenost, no T. sem rodila pri 41t1d.user posted image  Več, kot donošena, bi rekla. No, sem sestrično malo povprašala o tem, pa je rekla, da par dni gor ali dol. Tudi PDP, lahko odstopa za par dni, nimamo vse M na 28 dni, če pa določajo PDP z Uz-jem, se pa itak lahko pri zarodku zmotijo za kakšen mm v +/-.
Ja, Tjaš je pa pravi velikan in tak cart.user posted image
Grem malo počivat, mala spi, jaz sem pa tudi totalno vremenska.

< Sporočilo je popravil ElaM -- 21.11.2007 12:19:04 >


_____________________________

:)

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4842
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:20:31   
MojcaG
pozdravljene punce!
se bolj poredko oglašam, ker ste pre - pridne za moj tempo.user posted image  sem pa ugotovila, da se midve poznava, lorch. ti pišem na zs. user posted image

v glavnem, sem že v 38 tednu, imam veliko lažnih popadkov - sploh če sem aktivna, sem pa še popolnooma zaprta. kljub temu, da se mi je trebuh že spustil (prvič se mi ni), pa sem mislila, da bom očitno šla kmalu rodit (yeah right), mi je gin povedala, da otrok še ni tako nizko. in me tudi zato nič ne boli kakšna sramna kost ali medenica, kot tukaj pišete. za bejbija imam pa že vse pripravljeno. no, dormeo manjka, ker imajo nekam dolg dobavni rok.user posted image  pri 39. tednih pa moram v bolnico na cr, če se prej ne bo kaj spontanega zgodilo. moram pa biti pozorna na vsako bolečino mi je rekla g, ker sem že bila prerezana in ničesar čakat ali zavlačevati (recimo takoj ob začetku popadkov moram takoj v bolnico).  priznam pa, da bi zelo rada rodila po naravni poti... takole en dva tri.user posted image  pobožne želje, saj vem, katera pa ne bi?

lep dan vsem! user posted image

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4843
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:21:45   
MojcaG
čestitke katji!!!! in seveda ponosnemu atiju! tjaš je pa prečudovit!


user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 4844
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:31:52   
t*e*j*k*a
HOj mojcaG lepo da se včaih še kaka zgubljena duša oglasiuser posted image !!!

No glede Zaki upam da bo kmalu bolje, oz da bodo zdravniki kaj ukrepali!!!

Jaz grem pa zdej dispozicijo za diplomo popravit in dopolnit. Da bo teta veselauser posted image .

(odgovor članu MojcaG)
Neposredna povezava do sporočila: 4845
   RE: Decembrke
21.11.2007 12:54:06   
lorch
Ja, z MojcoG se pa res poznava. Sva se pa hitro našle kajuser posted image

Dobila tvoj zs in odpisala že tudi, zdaj pa vidim, da si na moje vprašanje že odgovorila tukaj s postom, ker sem prej prebrala tvoj zs kot post.user posted image Javi se nam še kaj!!!
Tejka kako napreduje vajin prizidek? Pa tvoje ležanje na levem boku?
Jaz imam jutri CTG, pa upam, da se bom spomnila zagnjavit naj mi pove kako velik je user posted image . Zdaj ko sem v 39. tednu me pa mal zanima kaj me čaka user posted image


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4846
   RE: Decembrke
21.11.2007 13:07:05   
soncek.djukelica
živjo,

Magi, sej ne morem verjet, da je tvoja Zaki spet zbolela! Da pa jo pediatrinja pošlje kar v vrtec user posted image user posted image user posted image , sej tole naše zdravstvo je čisto v kuser posted image ! Jaz imam še svoje mandeljne, jih ni bilo treba dati ven!user posted image
Vidim,da debatirate glede pesekov!user posted image  Od nekdaj sem si ga želela imeti, pa ni bilo variante,ker smo v stanovanju! Muce user posted image  pa niso moja priljubljena sorta! Žal! Če bi pa imela psa, bi bil pa zunaj in po vsej verjetnosti nemški ovčar! Sem pa zato,da je pes zunaj, ker se težko znebiš vonja! Sem delala v hotelu, in je enkrat prišla gostja z psom,in soba je obupno smrdela že po parih dneh, celo tako daleč je prišlo,da je pes spal z njo in dlake so bile vsepovsod! Kljub zračenju je soba imela vonj po psu, še cca 2 meseca, morda tudi kaj več, me je spomin zapustil!user posted image user posted image
Lorch, hvala, ker si skopirala sliko! Ajtak in mali sinek sta pa res luštna!user posted image
Jaz pa čakam novice od naše klarisime! Upam,da se bo otrok obrnil in da pride domov!
Raho, a ti misliš marca že v službo? A pol bo pa Organ doma?


_____________________________

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 4847
   RE: Decembrke
21.11.2007 13:09:47   
MojcaG
Ja, z MojcoG se pa res poznava. Sva se pa hitro našle kaj


user posted image  user posted image  user posted image  glavno, da bova cimre! user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 4848
   RE: Decembrke
21.11.2007 13:13:49   
lana38
ajtak!user posted image user posted image user posted image
Še enkrat čestitam za user posted image . Zelo lepa slikica.

Napišete pa v eni uri, da komaj vse preberem. Bo res kmalu 200 strani.
LP

_____________________________

lana38

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 4849
   RE: Decembrke
21.11.2007 13:57:26   
lorch

user posted image  user posted image  user posted image  glavno, da bova cimre! user posted image  user posted image  user posted image


Ja, pa še kim80, pol bo pa žurkauser posted image


_____________________________

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 4850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  192 193 [194] 195 196   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kamasutra za nosečnice: najboljši položaji...
Mnoge ženske ugotovijo, da se njihov spolni nagon med nosečnostjo poveča! Odkrijejo pa tudi, da je logistika lahko nepri...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...




Nos.
пеперутка16

Kako majhnim otrokom čistite nos?