|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 15:35:31   
SuzanaKK
Dober dan še od mene. Najprej naj povem mali pikici, da bo imel njen fantič res čudovito sobico, Katee za tebe mi je žal, da sva tako daleč doma, bi si lahko skupaj preganjali čas, pa mogoče bi se najina kužka tut ujela. Jaz sem se namreč nekako sprijaznila, da se bolj kot ne zaenkrat še sama, no, sicer so zraven starši, ampak ni isto. V glavnem, danes sem dočakala moj pregled, včerajšnji dan pa je bil prav pasji. Bolečina desno od popka se mi je tekom dneva stopnjevala, potem sem ugotovila, da se pojavi takrat, ko grem lulat, potem sem se čist sklonjena komaj privlekla do sedežne, tako da se spet nisem nič učila. Spat sem šla šele ob 0:30, se zbudila ob 2-h, ker sem imela grozne sanje, da je naš kuža padel skozi balkon (živimo v 6 nadstropju). Potem sem po nekem čudežu ali zaradi izčrpamosti celo spala do 6-ih, se šla mučit na wc in nazaj v posteljo do 8-ih. Po zajtrku je sledila operacija britja tam spodaj, ki mi je vzela kar nekaj časa. Nič več ne vidim in si moram pomagati z ogledalom. Pa sploh nimam tako velikega trebuščka! Na pregledu pa je bilo vse ok, krvna in urinska slika super, hemoglobin se mi je celo dvignil, sem lepo zaprta, bolečina pa po vsej verjetnosti res izvira iz pritiska maternice na staro brazgotino od odstranitve slepiča. Pa moj srček se je končno prekucnil na glavo, tega sem bila menda najbolj vesela. Pritisk imam 100/60, ampak nič čudnega, to je pri meni čisto običajno. Ker sem pojamrala, da me dajejo krči in da magnezijeve tablete ne pomagajo, mi je predpisala buscopan, ki pa se jih nikjer v Sloveniji ne da dobiti. Je rekla v lekarni, da naj grem vprašat, če mi menja recept za spazmex, da pa to ni isto zdravilo. Sem pustila vse skupaj in si kupila še en zavojček Magnesola. Je pa izjavila, da imam "nemirno" maternico in me bolj preventivno dala na ctg, ki pa ni pokazal popadkov, tako da sem zdaj čisto pomirjena in se lahko učim dalje. Na redne ctg-je bom začela hoditi čez 14 dni, ko bom v 36 tednu. Takrat pa baje ne bo nič narobe, če že tudi rodim.
Benika, a si ti drugače kaj bolje? So se ti slabosti ustavile? Pa ne sekiraj se zaradi otrokovih mer. Jaz imam napram ostalim mali trebušček, torej dete ne more biti veliko, pa kaj potem. Bo pa bolj mali in nadoknadil, ko bo prišel na svet. Jaz se glede tega ne obremenjujem več.
Nalin, kje se pa ti skrivaš?
Čujte punce, pa kaj boste pa sploh napakirale v te vaše torbe razen dokumentov? A se da kateri napisat en mali seznamek res najnujnejših stvari. Sej če ne, bom pa na nosečnost in porod pogledala, samo tam so ti seznami res precej dolgi.
Evo, Suzana ne zna biti kratka, zato vedno piše romane. Nič, uživajte in božajte bušije. Nekaj user posted image user posted image user posted image  in user posted image user posted image  souser posted image .

_____________________________

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4801
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 15:36:14   
dašabina
No berem tole o kilažah naših bebic pa ne vem, kaj naj si mislim. Včeraj je meni namerila, da naj bi dete imelo že 2.800 g (cca) pa me je skoraj kap. Samo pravi da je v vseh merah čisto povprečno in da je vse ok. Jaz pa si mislim, da moram zdržat do 13.1.2008! Me prav zanima, kolikšno dete bo v resnici. Benika, ne sekiraj se, ker se mnogim rekli, da so majhni otročki, pa so potem čist normalno velike rodile. Zato pogumno naprej!

Svoj želez sem pa danes pozabila polizat, bi blo res boljš, če bi mi dal železne lizike, ha, ha, ha!


(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4802
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 15:52:50   
puri
Suzana,...jaz bom vzela poleg materinske , napotnic, zdravstvene,mobitela in fotoaparata še:
-zobno krtačko, zobno pasto, milo, glavnik, krema, nogavice (vedno me je zelo zeblo v noge)

benika,...na UZ se res velikokrat zmotijo,...ti kar razmišljaj pozitivno! Sigurno ni tako kritično, ker drugače te bi sigurno naročila že prej na pregled, kot pa po treh tednih.

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 4803
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 16:09:53   
sonček balonček
Samo na hitro. Benika, ne sekiraj se. Če bi bilo kitično bi te g. fliknila v bolnico. Da te potolažim. Jaz sem v prvi nosečnosti imela plod s premerom trebuščka 4 tedne premajhren, pa s predolgimi nogamiuser posted image . Sem imela kontrolo čez dva tedna, tačas sem si pa nohte pošteno grizla in preživela večino dneva na levem boku. To pomaga za bolšje pretoke in boljšo rast. Pa čim manj stresov. Jaz sem takrat preživljala zelo stresno obdobje, kar se je očitno poznalo na rasti ploda. Sem šla še v Dravlje na samoplačniški UZ in je plod zaostajal le za 2 tedna in ne za 4. Pa tam ti tudi pretoke zmerijo, ker to je najbolj pomemben podatek - če je posteljica še OK. Naslednji UZ pri moji g. je bil precej boljši - plod je enako zaostajal še samo za 2 tedna. Baje UZ-ji lahko precej odstopajo! Pa full so mi grozili, da bom morala roditi prej, ker se otroku slabo godi. Pa ni bilo res, sem rodila na rok, 3200 g. Tudi v sedanji nosečnosti je na zadnjem UZ je bil tudi obseg trebuška otroka za 2 tedna pemajhen, pa g. sploh ni panike delal.

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 4804
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 16:37:12   
SuzanaKK
E Puri, to pa je pravi seznamčič, jaz bom dodala še polnilec za telefon in kakšne spodnjiceuser posted image . Aja, še nekaj. A ma katera zamašen nos? Jaz ne kiham, malo smrkam, nos pa čisto zabit. Danes pa mi reče v lekarni, da ni fajn uporabljati Operil kapljic in mi je uturila Mentoklar inhalator, ta pa čisto NIČ ne pomaga. A res ne smemo čist ničesar!!! A ima katera kakšen predlog. Že tako težko diham, zdaj pa še bolj.user posted image

_____________________________

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu puri)
Neposredna povezava do sporočila: 4805
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 17:09:59   
urssyy
Mala pikica sobica za tvojega sončka je sanjskauser posted image , res se bo dobro počutil v njej. Lepa omara in komoda, pa tudi cotike vidim že imaš pripravljene user posted image .

Benika pošiljam ti user posted image user posted image  za tvojega user posted image  in vem da bo vse ok.

Sunny Morning hvala za info. glede obvestila delodajalcu. Zdaj bom mirno spala.

Bolečine v trebuhu so se danes pri meni umirile, me pa hrbtenica boli za znoret. Se jaz tudi počutim kot vaney - kot 100 letna babica. Kaj mi svetujete glede bolečin hbrtenice?? Mislim, da me bolijo mišice v predelu mojih "perutničk"user posted image , pa saj sn že čisto nora ....grem likat če bom zdržala 

Tudi jaz se strinjam z Mml, tudi meni bolj ustreza decembrska kava. 

Golobček kontrolo pri G. imam 14.12. od 13.00 do 14.00, laboratorij pa 3 dni prej. Tebi prepuščam termin za user posted image , ti že imaš 2 nadobudneža in se bom jaz tebi lažje prilagodila kot ti meni.

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 4806
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 18:05:45   
katee

živjo punce!!

SuzanaKK: evo, ta seznam so nam dali v MŠ, kaj vse potrebuješ za v porodnišnico oz. odhod iz nje:
- 2-4 tetra pleničke (odvisno, če je potrebno otročka široko poviti)
- 1 pleničko za enkratno uporabo
- 1 povijalno pleničko
- 1 bombažne žabice
- 1 body
- 1 majčko
- 1 kompletek (jopica, kapica, žabice)
- 1 odejico
- 1 copatki
- lupinica za v avto

Dokumenti:
- napotnica za porod
- napotnica za reševalca (če ga boš poklicala)
- izvidi: krvna grupa - Rh faktor, WaRe (original); to je roza listek
- materinska knjižica
- zdravstvena izkaznica
- osebni dokument
- poročni list (za poročene)
- potrdilo očetovstva (za neporočene); dobiš ga na CSD

Osebne potrebščine:
- pribor za osebno nego (milo, zobna ščetka, pasta, glavnik, krema, vazelin, ...)
- nedrček za dojenje
- prsne blazinice
- nogavice
- copate (nam so svetovali, da naj bodo plastične)
- spodnje hlačke - za odhod domov, za tam ti dajo njihove oz. za 1× uporabo
- bombažni vložki
- brisača, jutranja halja, sicer vse tam dobiš, ampak imaš lahko svoje
- telefon, polnilec, fotoaparat, telefonska kartica, da nimaš velikega mobi računa


Upam, da sem vam pomagala!

(odgovor članu urssyy)
Neposredna povezava do sporočila: 4807
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 18:29:48   
nana35
mml,saj copatke bi jaz imela za hodit,v bolnici pa itak imajo tiste plastične oz.gumjaste natikače(niso prav nič simpatični in udobni),ki lahko z njimi tudi v tuš stopiš.V MB kolikor vem imajo zavese na tuš kabinah in voda ne teče ven. Vsaj upam.Ja,vzela bom labelo,sem jo pripravila,da je ne bom pozabila,pa polnilec bom tudi vzela.Saj neki spisek mi je prijateljica poslala po mailu, tako da bo.
benika,upam da je tvoj user posted image čisto ok in da ne bodo nič posebnega spoznali na naslednjem UZ,ampak saj kot vidiš,da vse ki imajo izkušnje pravijo,da ni kaj dosti zaupati tem meritvam,da niso kaj natančne.Potisni take misli vsaj malo vstran in počakaj do UZ-ja.user posted image user posted image user posted image

Tudi jaz sem razmišljala o kaki depilaciji,pa še eno barvanje las me čaka,potem sem kompletna.Ampak mislim,da se bom kar sama zdepilirala oz.obrila,ker depilacije ne prenesem.So se mi enkrat vse dlake na nogah vnele po depilaciji,no vsaka pikica,kjer raste ven dlaka,dobila sem take gnojne mozoljčke.

Martinca,ob kolkih pa imaš UZ?Jaz imam pregled ob 8.45 in bom seveda malo zamudila,ker bom parkirala v Europarku,pa verjetno tudi takoj ne bom na vrsti. Verjetno mi bo spet delal UZ zaradi posteljice,pa po moje se bova malo pogovorila o CR.Lepo da tvoj user posted image lepo napreduje,tudi moj je bil ok na zadnjem UZ . Sicer pa sva se zmenili,da se slišiva v nedeljo po kramarskem,ne?Mojuser posted image in tvoj user posted image pa se kar redno srečujeta na malici,ne?
Tinča,si bila po ovčko v nedeljo na kramarskem??
Suzana,jaz bom vzela še svoje copate,labelo,seveda nekaj za svojo nego telesa,če ti bo prijala glasba kak MP3(meni mogoče bo,ker bom tam že kak dan prej,če se ne motim).
No,vidim da je že Katee dala popoln seznam,Hvala lepa!

Zaenkrat bodite lepo in počivajte.


_____________________________

:))


(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 4808
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 19:12:33   
vaney
dober večer še od mene.

no, včeraj sem jamrala o hudih bolečinah. pridružil se jim je še trd trebuh in vse skupaj ni več popustilo. ob enih zjutraj je moj dragi klical v P, kaj to je. Pa je rekla, naj vzamem Lekadol, če ne bo prijel, pa v P. No, je prijelo, ampak se je zjutraj ponovilo in G mi je po tel. rekla, naj takoj pridem do nje. Ko so me po dolgem in počez pregledali, je rekla, da imam precej hude krče in da če ne bom mirovala, mi lahko grozi prezgodnji poroduser posted image  Predpisala mi je Buskopan in na srečo sem dobila predzadnjo škatlico na Dolenjskem. Kriza. Če se krči ponovijo, moram pa v P. In strogo moram mirovat, tako da služba odpade. No, potem se pa začne. Osebna zdravnica pravi, naj grem delat, da če bo kaj narobe, bom itak morala v bolnico, če ne, pa ni problema.HALOOO? Kako vraga naj grem v službo, če se zaradi krčev premaknit ne morem in it na WC.Ona pa pravi, da je to stvar komisije, ki mi je predpisala polovični delovni čas in da ne more nič. Jaz NIČ ne razumem.G mi je naročila strogo počivanje, osebna zdravnica pa naj grem v službo do naslednje odločbe (čez 8dni-dopusta nimam več). Ima katera kakšno rešitev za moj problem? Jutri bom poklicala G, naj ona pokliče osebno zdravnico in ji vse razloži, ker očitno ne razume problema.
Se je kateri to že zgodilo?

Drugače pa hvala za odgovore in uživajte.
Mala pikica - zelo lepa sobicauser posted image

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 4809
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 19:23:52   
martinca
ja, midva bova dopoldne šla tja, na boljši sejem. te pa vaju pol pokličem in se dobimo. ker pol popoldne pa še greva k meni domov. ja mi je reku Uroš da sta se že ene parkrat srečala.
jaz mam UZ ob pol devetih. delal mi ga pa bo Mujezinovič.

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 4810
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 19:41:25   
Sunny Morning
vaney tvoja osebna zdravnica je za en k....user posted image  Jutri pokliči tvojo G naj pokliče tvojo osebno zdravnico, mogoče najbolj pametno. Kar ne morem verjet.
Glede komisije pa tudi kar ne morem verjet, ker sem jaz v torek dobila odločbo, da mi do porodniške dajo 4 ure bolniške, jaz sem dobila od G papir za 8 ur. Pa sem kar na komisijo poklicala in je bila zdravnica tako prijazan, z mano se je pogovarjala kot, da se poznava in je rekla, da je moj osebni tako čudno napisal, da niso vedeli točno kaj in kako in da so mi zaradi tega kar podaljšali tisto kar je bilo že prej, pa da če je G rekla 8 ur, da mi bodo poslali novo odločbo, ki je danes že pri mojem delodajalcu. Uglavnem imam občutek, da se tvoja osebna zdravnica samo zgovarja na komisijo. Je pa res ena p....user posted image

_____________________________

06.01.2008 se nama je rodila princeska Neja!

(odgovor članu martinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4811
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 20:00:38   
vaney
ja, sunny, mislim, da imaš prav. da se res zamo izgovarja. že kar nekaj ljudi mi je reklo, da odkar je bila proglašena za naj zdravnico (v Beli krajini), je ratala prava user posted image user posted image user posted image . In čedalje bolj občutim to tudi jaz.
upam, da bom to kmalu uredila.

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 4812
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 20:08:21   
klaja
Večer!

Sem ravnokar iz pregleda in se pridružujem Benikinim težavam. Sicer je Hana od prejšnjega pregleda, ki sem ga imela pred 14 dnevi, napredovala, vendar ne tako kot bi morala. Glavica popolnoma ustreza tednom, torej 33. tednu, trebuh in nogice pa so za dva tedna premajhne. Prav tako je tudi teža na spodnji meji, saj ima samo 1660 gramov. Pa še pretok je na spodnji meji, že skoraj meji na kritično. Očitno posteljica ne deluje tako kot bi morala. Tako da imam spet pregled čez en teden, ampak sma se odločla, da grem še drugam po kako drugo mnenje. In tako sem v soboto naročena pri dr. Lukmanu na Ptuju in bova tam videla kaj bo povedal. Ne zaupam popolnoma mojemu ginekologu, zato raje vidim, da mi UZ naredi še kdo drug. Tako da vam v soboto sporočim kaj sem izvedela.

Mariborske nosečke, meni se patronažna ni nič najavila, je kar prišla.

Torbo za sebe in Hano pa imam že tudi pripravljeno, zraven pa še celoten seznam glede Julije, kdaj ima kake obveznosti in glede hrane (če bi jo kdo drug pazil).

Lepo bodite, Benika zate pa držim pesti, da ni nič hujšega!!!!

(odgovor članu Sunny Morning)
Neposredna povezava do sporočila: 4813
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 20:28:52   
SuzanaKK
Vaney, saj ne morem verjeti, da imaš tako glupo zdravnico. Ta trenutek sta ti in tvoj nerojeni otrok najbolj pomembna, tako da upam, da je vsaj G. boljša in da bo jutri govorila z zdravnico. Jaz zdaj iz lastnih izkušenj vem, da proti krčem res še najbolje pomaga počitek. Drži se punca! En velik user posted image  zate.

_____________________________

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu klaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4814
   RE: Januarčice 08
22.11.2007 20:49:22   
benika
Joj klajauser posted image user posted image user posted image . Pa to ni res, no. Mogoče sta si pa najina otročka usojena, da imata oba take težavice. Držim pesti za najina malčka, kako bo šlo pa v soboto pa le poročaj. Jaz sem primerjala mere na eni spletni strani, ki mi jo je posredovala ena RR-jevka, pa sem na koncu ugotovila, da naš mali ne pada pod spodnjo mejo pri nobeni meritvi, je pa res čisto na spodnji meji kar se tiče trebuščka in nogic. 

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 4815
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 7:49:06   
klepetka
dobro jutro
danes sem pa pri taprvih za spremembo.Že samevam ,ostali trije člani familje so že na delovnih mestihuser posted image .
Ja z sem si pa naredila en kapučino,Milkin ,ki je zakonuser posted image ;pa še za vsako enega ,evouser posted image .
Drugače nič pretresljivega se ne dogaja pri nas,samo včeraj zvečer mi je spet bolj otrdeval trebuh.Ampak da samo še drug teden zdržim ,pa smo zmagali.

nussyy,si ti že dobila buscopan?Ti ga rade volje nekaj odstopim,če ga nisi še.

suzana KK,tudi meni je rekla da spazmeks ni isto zdravilo ,vendar za iste težave .Pol pa razumi če lahko ;jaz neuser posted image

dašabina,2800g ??? to pa ni hec .user posted image user posted image user posted image user posted image Sice rpa sem tudi jaz iemla prva dva otroka bolj "orjaških"mer,zdaj se bo pa dete bolj verjetno gibalo v manekenskih vodahuser posted image
Klaja in benika,upam da je vse vredu z meritvami .Pa saj itak je .user posted image user posted image za srečo


Amap k to je res kot zakleto,saj ni čudno da je zmanjkalo buscopana po lekarnah ,ko pa imamo že samo januarčice (večina ,ne vse)čedalje več težav.Pa saj očitno ga več dovolj hitro proizvajajo.user posted image

vaney,tvoj zdravnica je pa res smešna.user posted image Ne moreš verjet.Pa itak da sta vidva najbolj pomembna ,bolj kot služba

zaenkrat t ood mene.

lep dan ,pa čeprav zelo vetroven.




_____________________________



(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 4816
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 8:01:53   
klepetka
benika,a še meni lahk o  posreduješ tisto spletno stran o teh meritvah?Bom že kaj najdla ,da se bom pol živciralauser posted image .Več kot očitno imam te dni preveč časauser posted image

_____________________________



(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4817
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 8:28:38   
sonček balonček
Benika, napiši kakšne mere ti je določila g, če te skrbi. Jaz imam en program za izračun teže in odstopanj od normalnega na prenosniku, ki ni priklopljen na mrežo (rezultate ti pa lahko pošljem v wordu), pa itak mi ga je dal nekdo, ki ne želi, da se predaja dalje. Ta izračun upošteva vse potrebne individualne dejavnike. Ker ni važno koliko je plod velik, temveč koliko je zrasel v primerjavi s prejšnjo meritvo. Pomembno je, da krivulja rasti s časom ne pada drastično.

Če boš želela izračun, sporoči (podatke na ZS). Potrebnih je pa kar nekaj podatkov:
- datum zadnje M, na koliko dni je ciklus
- tvoj rojstni datum
- datum, NS v milimetrih, mere ploda iz NS
- datum, mere plod iz morfologije
- datum, mere ploda iz zadnjega UZ
- če so ti med morfologijo in zadnjim pregledom delali še kakšne meritve, lahko vnesem še te

Mere ploda:
- premer ali obseg glave (BIP ali HC)
- obseg trebuščka (AC)
- dolžina stegnenice (FL)

(odgovor članu klepetka)
Neposredna povezava do sporočila: 4818
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 8:41:48   
koala
vany menjaj osebno zdravnico, po hitrem postopku. Od kdaj pa je njeno mnenje nad mnenjem specialista. Jaz bi zahtevala , da še enkrat pošlje vse skupaj, z novim mnenjem ginekologinje na komisijo. Kaj pa misli da je , hudič babji. Joj me to razjezi!!!!!!

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 4819
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 9:02:59   
sani1
Dobro jutro  user posted image ....

Vsak dan petnajst minut prej vstanem... Lakota me zbudi... Sem bila včeraj v MŠ in sem srečala eno user posted image s katero sva bili predčasno skupaj pri diabetologinji in je imela čisto iste vrednosti in je že na inzulinu... Me prav zanima kaj bo pri meni v ponedeljek?

nana35- si me pa nasmejala že na vsezgodaj..
sonček balonček- hvala za izračun. podpiraš lenobo naneuser posted image user posted image

Nekatere smo kar v istih težavah in samo upamo, da naše bebe rastejo dovolj...  Vsaka tolažba je dobrodošla ampak hočeš nočeš se avtomatsko malo sekiraš... Moja pupa pa danes telovadi kot zmešana...
Grem danes k ginekologu, ker me mora pogledati, da se zmeniva za operacijo po porodu in se moram iti samo pokazat...
Potem grem pa kupit plenice, flaške, dude in vse kar še potrebujem, ker ne vem kako in kaj bo v ponedeljek. Pa bi raje imela vse poštimano in doma kot pa da me res kaj preseneti...
Bova ta vikend z dragim postavila posteljico in uredila še vse ostalo... Se veselim...
No lep dan vam želim in se zvečer kaj beremo...



(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4820
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 9:27:59   
SuzanaKK
Dobro jutro! V Velenju je danes zelo lep dan, toplo, mal se sonček kaže, skratka super. Tudi moje počutje je dobro, verjetno zaradi tega, ker sem se celo malo naspala, če odštejem dva obvezna obiska stranišča. Sem pa včeraj skoraj umrla zaradi zamašenega nosa, potem pa našla rešitev, jo posredujem, če bi katera potrebovala. Ker baje Operil kapljice ni pametno uporabljati, sem najprej poskušala z inhalatorjem, nekimi pekočimi bonboni, ni nič pomagalo. Potem sem obupala in si nakapala operila v nos, počakala da mi je prebil, tisto kar se je nabralo v grlu, pa enostavno izpljuvala. In to je touser posted image .
Nana35, a ti imaš zdaj že potrjeni CR, ni variante, da bi se posteljica odmaknila? A si že kaj razmišljala, boš šla pod popolno anastezijo ali spinalni blok?
No, danes pa res nimam nevemkaj za povedati, tako da se bom spravila v kopalnico, potem pa k učenju. Čau bau.

_____________________________

Smo že trije, januarja bomo pa štirje :)!

(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 4821
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 9:49:49   
koala
SuzanaKK sem ti prej pozabila napisat, meni za take težave ful pomaga aquamaris ali pa setermar, oboje je sterilna morska voda, tako da ni panike jo lahko tudi nosečke uporabljamo.

_____________________________

Nisem vedela
koliko ljubezni imam v srcu,
dokler me ni nekdo poklical MAMA

(odgovor članu SuzanaKK)
Neposredna povezava do sporočila: 4822
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 10:05:02   
TinkiBinki
Še nekaj dodam pri seznamu za v porodnišnico:
- Vložki VIR 70 2 paketa )če boste rodile v LJ, ker so baje v porodnišnici neki plastificirani in niso tako fajn)
- Lanolin krema za bradavice
- obroč za sedeti (plavalni šlauf od otroka, če boste šivane - za lažje sedenje)

Uživajte v pričakovanju...user posted image

(odgovor članu koala)
Neposredna povezava do sporočila: 4823
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 10:41:25   
nana35
Joj,joj Sani!!user posted image user posted image Res sem lena,kar priznam,no,pa saj vidiš,odgovor pa si le dobila!Si pa res srečnica,ko še greš kaj kupit,jaz že vse imam pa ne morem nič več kupiti,pravzaprav ne smem.Pa bi tako rada še malo nakupovala za user posted image . Včasih že prav iščem,če mi še kaj manjka.

Vaney,sploh ti ne morem nič reči,ker me to ful jezi.Ne morem razumeti,da ti tako reče,če pa bi npr.zaradi tega lahko prišlo do prezgodnjega poroda!user posted image . Saj menda kot ženska to zna razumeti,da se gre za user posted image in za mamico.Ne,ne bom več nič pisala v zvezi s tem,ker bom kaj grdega napisala,pa ne bi rada...

Buscopan-pa kaj je res tak problem,sicer ne vem kako je s tem v MB in okolici,ampak da ga ni za dobiti,pa je res grozno.Hvala bogu,da mi je svakinja vsaj eno škatlico prinesla.Saj bi ji rekla za več,pa mi je noro,ker bi mislila,da sem že vse pojedla.Mogoče pa ji bom in vam javim,pa jo kateri pošljem.

Benika,Klaja, za obeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image !!!

Upam da patronažna ne bo šla na moj stari naslov,novega itak nima,ker ga nisem spremenila!Moram to uredit čimprej,bom poskusila danes poklicat v ZD.
Tudi jaz sem imela zdaj dva dni tako trd trebuh,res kot kamen,tudi ko sem ležala me je bolelo od napetosti.Moram potrkat,da je danes nekoliko bolje,malo sem pojedla kak Buscopan,bolj se mi zdi za tolažbo,če je kaj pomagal,ne vem.

Suzana KK,nimam še potrjenega CR,ampak posteljica pa se najverjetneje ne bo pomaknila,ker če bi se ,bi se mogla do 27-30 tedna,zdaj pa sem konec 33.tedna in še ni bilo pred tednom in pol nič videti.Še kar je preko ustja.Sem se nekako že sprijaznila,ker mi od 17.tedna to govorijo,odkar sem bila v bolnici zaradi krvavitve.In delajo UZ vsak mesec.In je vedno isto.

Pri nas v bolnici imajo vložke vir 80 se mi zdi,tiste v mrežici,tako da svojih ne bom jemala.Se ne splača,za doma pa že!

Lep pozdravček vsem user posted image ,spet sem dolgo bluzila tu gor,moram se vsaj oblečt,če druga ne!!

_____________________________

:))


(odgovor članu sani1)
Neposredna povezava do sporočila: 4824
   RE: Januarčice 08
23.11.2007 11:23:30   
piškamiška
Da se še jaz na hitrco pofočkam.

Šibam na UZ. Upam, da sta tamala kaj zrastla. Vidim, da imate nekatere podobne težave s telimi našimi user posted image in merami. Tudi moja dva sta pri manjših, bomo pa videli kaj bo danes. Jaz se trudim, da ne bi toliko mislila na to.

Drugače je pa meni G ze napovedala datum poroda. user posted image Naj bi rodila naravno brez lajšanja bolečin, če pa se bo kaj spremenilo, in če bi potrebivala CR, si želim CR s spinalnim blokom. Seveda, če bo vse ok z user posted image user posted image in z mano.

Glede zamašenega nosa, poskusite s spiranjem s fiziološko raztopino. Enak postopek, kot bomo morale delati pri naših bejbicah (MŠ).

sedaj pa šibam. Držite pesti!

lpuser posted image user posted image

(odgovor članu nana35)
Neposredna povezava do sporočila: 4825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  191 192 [193] 194 195   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Resnična čudežna zgodba: Vaš sin ne bo pre...
photo
Na vhodu bolnišnice je mamo pričakala zdravnica in ji povedala, da sin, star en teden, ne bo preživel.
Zakaj tudi najbolj zdrave nosečnice slabo ...
99 odstotkov nosečnic se pritožuje nad kakovostjo spanja. Preverite, kateri so trije glavni razlogi, zakaj nosečnice pog...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?