|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 0:00:38   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Hvala za vse komentarje, pomagali ste mi ugotoviti, v čem pravzaprav sploh je problem.

Moti me ignoriranje naših jasno izraženih želja. Bistvo ni v bolezni ali 'bolezni' ampak v indiferentnem odnosu staršev, ki jim je vseeno za ostale in se jim ne zdi vredno niti omeniti, da je njihov otrok bolan ali pa 'bolan' (Je res tako težko povedati, da otroku teče iz noska?) in si jemljejo za svojo pravico, da lahko odločajo o tem, kakšna pravila bodo veljala za druge.

Če bi nas oni kdaj sami poklicali in povedali, da otroku npr. samo teče iz noska, bi se kljub temu dobili. Enako kot to naredimo s prijateljicami. Če kak otrok samo malo smrka, se še vedno dobimo in pač malo pazimo, AMPAK vedno si vnaprej povemo take stvari in odločitev prepustimo staršem zdravega otroka. Če se meni bolezen ali 'bolezen' mojega otroka ne zdi nič posebnega, mi to ne daje nobene pravice, da kar na lastno pest odločam o zdravju ali 'zdravju' ostalih otrok. Tako kot nimam nobene pravice odločati o tem, kakšno hrano bodo jedli tuji otroci ali s kakšnimi igračami se bodo igrali. Ne glede na to, kako trapasta se mi zdijo pravila drugih staršev. In postalo mi je jasno, da tudi drugi nimajo nobene pravice odločati o našem življenju. Če se jim zdi kaj od tega trapasto, prav, to je njihova stvar.

Zdaj, ko vem, v čem je bistvo problema, se bomo nehali ukvarjati z boleznijo ali 'boleznijo' in začeli postavljati jasne meje (če gre za rojstni dan mojega otroka, se morajo drugi pač držati določenih pravil. Enako kot brez slabe vesti ne dovolim, da bi začeli babice in dedki odločati o tem, kdaj in kje bo praznovanje ali kdo bo povabljen, je čas, da se neham mučiti s slabo vestjo, če se nekdo ne zna primerno obnašati in si jemlje za svojo pravico stvari, ki se ga res ne tičejo)

Še enkrat, hvala vsem, ki ste se oglasili.




Kompliciraš..do kraja

In to "bold napisano" delaš tudi ti. Jemlješ si pravico, da odločaš, kakšna pravila bodo veljala za druge. Si indiferentna, da je kaj. Enostranska. Nič boljša, kot tvoji prijatelji, znanci. Poglej se kdaj pa kdaj v ogledalo. Ne škodi....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 6:47:24   
CAPA
Meni se zdi, da si malo paranoična. POmisli, kaj šele bo, ko boš(če boš) imela dva in bo ta večji v vrtcu? Misliš, da on ne bo nič iz vrtca prinesel? In to tako, da njemu ne bo nič, ta manjši pa bo kaj "fasal"? Tako je bilo pri nas. In se ni dalo nič narediti.

Malo se skuliraj in lepo praznujte, ker otroka ne moreš zavijati samo v vato...


Tudi pri nas je tko...
Se popolnoma strinjam z Marogico... malo se skuliraj

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 8:38:20   
Anonimen
Ja, Marogica, jemljem si za svojo pravico, da določam pravila za praznovanje rojstnega dne SVOJEGA otroka, ki ga pripravim JAZ. Za praznovanja drugih otrok pač veljajo pravila, ki jih postavijo njihovi starši. Ne vidim več razloga, da bi se mi morali vedno prilagajati ostalim (in to vedno istim) tudi v takih stvareh.
Glede tvojega komentarja - zaenkrat nisem taka, sem pa začela resno delati na tem, da bi taka postala (vsaj do določenih ljudi, ki ne spoštujejo nobene želje ali prošnje). Preberi si še enkrat moj prvi post in boš mogoče razumela.
Glede tvojega prvega posta pa - enkrat so nam prinesli bolezen tako, da so prišli z vročičnim otrokom (komentar - 'Saj je samo 38.2, ne kompliciraj.'), zato res ne moreš posploševati, da z bolnim otrokom nihče ne hodi na obiske. Zame vročina ni 'bolezen', ampak kar bolezen. Da se otrok naleze od nekoga, ki takrat še sam ne ve, da je bolan, pa itak nihče nikomur ne zameri.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 9:11:32   
jade1
Anonimna se strinjam s tabo. Tudi pri nas se je že zgodilo, da so prišli gledat 5 dni starega otroka (seveda brez, da bi jih kdo povabil, kar naslikali so se pri nas) z hčerko, ki je imela 39 vročine .user posted image   Seveda je tamala takoj "fasala" in smo imeli 3 tedne "sranje". Smo bili bolani vsi.  In od takrat naprej, ko se najavijo ali ko jih povabimo jih temeljito izprašam, če so vsi zdravi. Ebako velja za druge. Sorry, meni so moji otroci pomembnejši od tega kaj si mislijo drugi. Pa nikoli še ni bil nihče užaljen zaradi tega. Enako jaz mojih otrok ne vlačim okoli, če niso zdravi. Že zato ne, ker bolan otrok naj doma počiva ne pa da okoli skače. Pa tudi, ko mu pade odpornost še kaj drugega lahko pokasira.
In ja najdejo se tudi taki, ki po obiskih vozijo res bolane otroke.
In zakaj ne bi preprečili, če se preprečiti da?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 9:17:31   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja, Marogica, jemljem si za svojo pravico, da določam pravila za praznovanje rojstnega dne SVOJEGA otroka, ki ga pripravim JAZ. Za praznovanja drugih otrok pač veljajo pravila, ki jih postavijo njihovi starši.


Ti kar daj, samo, da ne boš potem po RR-ju jamrala, da noben ni prišel na otrokov rojstni danuser posted image  Malo strpnosti in realne presoje, saj tvoj otroček ni star mesec dni. Še vedno sem mnenja, da kompliciraš....

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 10:12:41   
Anonimen
Eh, takih, ki na obisk vodijo bolne otroke, niti ne maramo. Se bomo imeli veliko lepše brez njih.
Tebi pa želim obilo obiskov z vročino, virozami in ostalimi boleznimi, saj si očitno supermama, ki ne komplicira zaradi malenkosti.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 16:03:57   
ronja
Jaz sem bila v tej user posted image kar ornk bolana in si nisem upala prit pogledat fantovega komaj rojenega nečakauser posted image kar lep čas, sem se bala, da nama bojo to zamerili, ampak me je bilo strah, da mu kaj prinesem, psloh, ker noben bog ni vedel, kaj mi je... No, ko sem prišla, ni nič od mene fasaluser posted image .

Ampak če bi morala bit doma vedno, ko sem bila bolana, ne bi pol otroštva nikamor smela... Mela sem kronično nenalezljivo bolezen, ki je včasih pač prinesla tut visoko temperaturo... Hočem samo rečt, da so bolezni različne in da ni dobro preveč posploševat...
Pa tudi je res, kar pravi gina, malčkom v vrtcu lahko non stop teče iz noska, pa niso bolani zato... Na plavanju za malčke mamo recimo pravilo, da če je smrkelj prozoren in otrok nima vročine in ne kašlja, lahko pride na plavanje, če pa je smrkelj  rumenozelen, torej kužen, ali pa otrok kašlja na veliko, potem je bolan brez "" in ne sme na bazen tega še vsem ostalim nosit...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 20:26:59   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Eh, takih, ki na obisk vodijo bolne otroke, niti ne maramo. Se bomo imeli veliko lepše brez njih.
Tebi pa želim obilo obiskov z vročino, virozami in ostalimi boleznimi, saj si očitno supermama, ki ne komplicira zaradi malenkosti.



Eh, anonimna, ne samo, da kompliciraš, še otročja si....

lp od supermame

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Bolni otroci na obisku
27.5.2007 20:42:27   
Jutra
Takole delamo mi:

- če smo povabljeni na obisk, pa zboli hčerka ali midva, sporočimo in se opravičimo za odsotnost. Če je zgolj smrkujoč prehlad, tudi sporočimo. Ker takšni obiski k dojenčkom in majhnim otrokom niso etični.
- če imamo napovedan obisk, pa je tistega dne kdo izmed nas bolan, tudi sporočimo in glede na resnost bolezni se potem odločimo ali vseeno pridejo.

Isto pričakujem od drugih. Se mi zdi fer. Zlasti pri majhnih otrocih.
Res me ne osreči, da mi obisk prinese bolezen v hišo, ker sem v zadnjih dveh letih bila toliko na bolniški, da je bilo res too much.

Imajo pa ljudje do bolezni različen odnos. Fajn je, da se družiš s takšnimi, ki razmišljajo isto kot tiuser posted image

_____________________________

Naj bo lep ta dan, bodi nasmejan:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 0:01:17   
poška
vrtec ali varstvo doma je čisto vseeno. zboli lahko kdorkoli, odvisno pa je od imunskega sistema otroka.

jaz se strinjam z marogico, da kompliciraš in delaš zamero za brezveze. drugače pa mi ostanemo doma, če kdo kašlja, tudi če je prehlajen, vročina pa itak. zakaj - ker se moj otrok tako bolje počuti


_____________________________

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu Jutra)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 6:14:07   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Jutra
Imajo pa ljudje do bolezni različen odnos. Fajn je, da se družiš s takšnimi, ki razmišljajo isto kot tiuser posted image


Res je, žal pa si moževih sorodnikov ne moremo izbirati user posted image .
Nimajo pa ljudje različnega odnosa samo do bolezni, ampak tudi do tega, kaj je dostojno in obzirno, kaj je kompliciranje in kaj je zgolj to, da se človek potegne zase. Sem prepričana, da npr Marogica (ki je tudi tu najbolj glasna v obsodbah) ne bi mirno gledala, kako nekdo gladko ignorira njene prošnje.

(odgovor članu Jutra)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 7:04:41   
srki
Z bolnim ne hodimo okrog, tudi drugi ne k nam, pa jim tega ne rečem, niti meni ne drugi, je nekako logično.

Smrkavega otroka pa ne tretiram za bolnega.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 7:40:19   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sem prepričana, da npr Marogica (ki je tudi tu najbolj glasna v obsodbah) ne bi mirno gledala, kako nekdo gladko ignorira njene prošnje.



Ne, nikoli ne gledam mirno, če nekdo ignorira moje prošnje. Vendar le-te pa postavljam po mejah zdravega razuma. In tu je razlika med nama.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 8:06:45   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Ne, nikoli ne gledam mirno, če nekdo ignorira moje prošnje. Vendar le-te pa postavljam po mejah zdravega razuma. In tu je razlika med nama.


Torej prosim pojasni, kako bi reagirala, če bi hotel nekdo PONOVNO pripeljati k vam na obisk vročičnega otroka.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 8:13:28   
fuzzy
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Vendar le-te pa postavljam po mejah zdravega razuma. In tu je razlika med nama.


Kar je za nekoga zdrav razum, je lahko za drugega že kompliciranje.In kdo naj sodi? Boš ti določala? user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 8:36:38   
Marogica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Torej prosim pojasni, kako bi reagirala, če bi hotel nekdo PONOVNO pripeljati k vam na obisk vročičnega otroka.


Normalno, da boš rekla, da naj ne pridejo. Vendar ti v postu pišeš, da si VSE opozorila, da naj z bolanimi otroki ne hodijo. Kot da so bebci. Ta oče, o katerem pišeš, očitno je, vendar ni to potrebno VSEM omenjati, saj eni pa imajo toliko zdravega razuma, ali ne? In za takšne je to lahko žalitev. PRedstavljaj si, da bi to nekdo tebi rekel...najbrž bi si mislila, da je ta človek čuden, saj je zate logično, da z bolanim otrokom ne greš na praznovanje...in bi si najbrž mislila, le zakaj mi ti govorijo, če pa to sama vem. In tako so se najbrž počutili tvoji sorodniki, ki ne spadajo v to "kategorijo" bebcev.


Me pa zanima, kako ti veš, da ima ta otrok vročino? Kaj ti najprej vse izprašaš, kakšno je stanje njihovih otrok, preden pridejo k vam na obisk, ali kako?


_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 10:51:08   
poška
jaz tudi poznam eno tako mamo, ki mi pripelje dve punčki in gre tečt. pa ena z vročino. in ja, včasih pokasiramo kakšno virozico.

- še nikoli ji nisem rekla, da naj ne pripelje punčk, ker se zelo radi skupaj igrajo in naj izkoristijo vsak prosti trenutek (naša dva sta 6 in 2 leti)
- nisem prepričana, da drugače pa ne bi zboleli oz. da sploh bodo - sem bolj vesela, če se imajo otroci fino; igra in socializacija pred paniko ker ni nujno da bodo zboleli
- glede dotične mame imam bolj slabo menje, ampak otroci niso nič krivi, spreminjala je ne bom, jaz pa sem pač drugačna

pri nas so dobrodošli vsi, tudi bolani, če njihovi starši presodijo, da je dobro da jih vozijo okrog. če pa mi zbolimo, smo pa pač doma. če ima otrok zdrav imunski sistem ne bo zbolel.

eto tudi taki starši smo, ki ne kompliciramo, smo v vrtcu in celo ne zbolimo vedno

_____________________________

ko ko ko ko daaaak

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 13:04:45   
Anonimen
Jaz tudi mislim, da malo preveč kompliciraš no...

Ok, saj če ima otrok zelo visoko vročino, valda zaradi njega ne smejo na obisk, ampak če ne boš pustila, da je otrok zraven malo prehlajenih otrok, potem se mu imunski sistem sploh ne bo "utrdil".

Poleg tega pa lahko otrok ima vročino zaradi različnih stvari, če ima vročino zaradi zobka in je drugače ok, bi jaz tudi šla z njim ven.

Res pa je, da je treba upoštevati želje staršev, če pač nekdo ne bi hotel, da pridemo na obisk s prehlajenim otrokom, pač ne bi šli!

(odgovor članu poška)
  Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 15:18:20   
Pajaca
Prehlajen otrok zame ni bolan. S prehlajenim otrokom ne hodimo gledat dojenčkov, gremo pa k prijateljem z otroci.

Če je otrok bolan potem ne hodimo okoli (komu pa paše bolnemu okoli skakat??? Men ne! Tudi otroku najbrž ne). In ja pričakujem, da drugi ne bodo hodili k meni če so bolni. Men je to logično.

Se pač pove, smo zboleli, se zadeva prestavi in je. Meni tu ni nobene panike. In ni mi panika rečt, ne če imate virozo/rota virus/angino/gripo/mumps..... vas pri nas ne maramo, pridite ko ozdravite. Če kdo to zameri pa kaj pol.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Bolni otroci na obisku
28.5.2007 20:37:51   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Marogica
In to "bold napisano" delaš tudi ti. Jemlješ si pravico, da odločaš, kakšna pravila bodo veljala za druge. Si indiferentna, da je kaj. Enostranska. Nič boljša, kot tvoji prijatelji, znanci. Poglej se kdaj pa kdaj v ogledalo. Ne škodi....



IZVIRNO SPOROČILO: Marogica

Normalno, da boš rekla, da naj ne pridejo.



Kako si torej ti kaj drugačna? Daj ne stresaj slabe volje in pms-a na tiste, ki iščejo pomoč, ampak pomagaj s kakim konkretnim nasvetom, kako naj se postavi zase. Če sploh imaš namen pomagati. Če pa želiš samo stresati slabo voljo okoli, si odpri posebno temo.

Na živce mi gre, ko nekdo išče pomoč, dobi pa samo obsojanje. Če hočeš pomagati, pomagaj. To, kar delaš ti, pa je navadno izživljanje.

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Bolni otroci na obisku
29.5.2007 0:08:47   
Marogica
GLej anonimna, serješ ga, da je hudo, pa še žališ, tako, da ne vem, zakaj bi se še s teboj ukvarjala. Torej bom kar v tvojem "jeziku" konačala ta dialog.

Zabij si v tvojo omejeno glavo, da noben ni rekel, da ne smeš uveljavljati svoje volje in želja, kar pomeni, da lahko nekomu rečeš, da naj ne pride, če je pač otrok bolan. Vendar ti gnjaviš kar vse po vrsti(prijatelje in sorodnike) in ...enostavno kompliciraš. To je moje osebno mnenje, od katerega ne odstopam, pa naj gre za vpliv PMS, vremena ali polne lune.

In tudi jaz sem pomagala, vendar ti tega nisi opazila. 

Pa lepo praznovanje želim..



_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Bolni otroci na obisku
29.5.2007 6:33:27   
fuzzy
Tole sporočilo je bilo moje. Res mi gre na živce, da se tako grdo spravljaš na ljudi, ki si drznejo imeti nek problem, prositi za pomoč in, ojoj, celo pričakovati prijazno besedo. Ti pa samo čakaš, da jih lahko raztrgaš. Odpri si svojo temo in se kregaj s kom, ki išče prepir, ne pa, da se lotiš ravno tistih, ki so že tako ranljivi. In to glede takih bedarij... Vse tvoje pisanje bi se dalo povedati veliko lepše in tako, da bi človeku dejansko pomagala. Ampak ne- ti moraš obsojati, biti vzvišena in pametovati. Nisi edina, ki se ne strinja s tem, da je treba otroka zavijati v vato, si pa edina, ki je to napisala na tako žaljiv način, da je videti kot da hočeš prizadeti človeka. Naravnost žleht si.
Pisala sem anonimno, ker sem videla, kako ste se spravile na Študentko Mici (pa še na katero drugo, ki si je drznila imeti mnenje, drugačno od večine). Zdaj mi je pa že vseeno, saj na takem forumu, kot se kaže zadnje dni (smetenje po temah, žaljenje tistih, ki prosijo za pomoč, ...), ne želim več sodelovati.



(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Bolni otroci na obisku
29.5.2007 7:13:14   
Anonimen
Zdaj mi je pa že vseeno, saj na takem forumu, kot se kaže zadnje dni (smetenje po temah, žaljenje tistih, ki prosijo za pomoč, ...), ne želim več sodelovati.


Adijo fuzzy. Pogrešala te bom.

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Bolni otroci na obisku
29.5.2007 7:44:54   
Anonimen
Adijo fuzzy. Pogrešala te bom.


user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image



Smo pa res smotke, ko serjemo po temah.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Bolni otroci na obisku
29.5.2007 8:00:47   
Anonimen
Hja, če je suša, je treba malo poživiti user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Smo po 35. letu res prestari za nosečnost?
Ne želite otroka po 35. letu? V redu, ampak ne recite, da ste stari! Razlogov, zakaj imeti otroke po petintridesetem, je...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Otroci, ki se zbujajo zgodaj zjutraj so ...
Se vaš malček zjutraj prebuja skupaj s petelini, ne glede na to ali je delovni dan ali vikend? Imamo dobro novico za vas...
Prvomajske počitnice so najlepše ob morju
photo
Odkrijte popolno spomladansko harmonijo v Adrii Ankaran, zeleni mediteranski oazi. Napolnite se z energijo daleč stran o...




Plenice.
пеперутка16

Kdaj ste otroka začeli odvajati od plenic?