tejčica
|
No, mi imamo KONČNO pustne kostume. Sem pa mislila da bom živce izgubila. Naša pupa je hotla bit princeska in ok, naj bo princeska. Ma vsi kostumi ful kičasti, pa ene žice okrog, pa... Pod stadionom v Kp pa sva dobile enega, ki je bil še kar sprejemljiv, ma kaj ko naš otrok pol izbere tako barvo, da te v želodcu zvije. Itak da roza, ma to taka roza, da jo z lune dol vidiš. Sem jo pregovarjala za vsaj bolj nežen odtenek roza ma ne, ne, ne in ne. Ok, nej bo otroku, sej kostum je konec koncev zanjo in mora biti všeč njej. Vzameva zraven tiste duplo, ma kaj duplo, triplo roza obleke še tiaro in palčko in račun pride skoraj 35e. Šola meni za vnaprej, da se najprej pogleda cena. In greva iskat naprej še za Vida nekaj in zanjo seveda svetleče copatke za k oblekici. Ma bi vrat zavila tisti prodajalki tam, ki je Taji dala to idejo. No, v Sparu sva za Vida vzele levčka in hvala bogu, je bil ta samo 10e. Vzele pa sva še svetleče copatke in ker jih roza niso imeli, sva vzele svetlo plave - važno da so bleščice gor. Na poti proti avtu pa Taja s čisto solznimi očmi na robu joka reče, da ker ima modre copatke, bi bila ona raje dobra vila (sva gledale to pod stadionom in meni je bila ta še najbolj všeč). In tako sva šle zamenjat. V trgovini nama zamenjajo, doplačam še nekaj razlike in preden greva ven še enkrat vprašam malo če je sigurna, ker še enkrat ne bomo hodili menjat. In kaj se zgodi ko se mala vsede v avto??? "Mami, jaz bi šla pa še enkrat zamenjat in bi tisto princesko kot sem jo prej imela." Na a, no way, ne še enkrat, ma ni govora, ni šans, gremo domov. In pol seveda sem ji celo pot govorila kako bo najlepša, kako si vse punčke želijo biti dobre vile... Potem se vsa navdušena pokaže dediju in babici, Vid se je začel jokat ko dež ko jo je videl, sledi slikanje, potem muke za slečt, zvečer se je pa še atiju mogla pokazat. Pestro popoldne, ampak važno da je otrok vesel. Ma sem jest zdej napisala eno celo klobaso iz tega...
|